Kosovo – Česko 2:1 (kon.) | Anglie – Bulharsko 4:0 (kon.) | Litva – Ukrajina 0:3 (kon.)
Island – Moldavsko 3:0 (kon.) | Srbsko – Portugalsko 2:4 (kon.) | Francie – Albánie 4:1 (kon.)
Turecko – Andorra 1:0 (kon.)
konec
Island
3:0 (1:0)
Moldavsko
Sobota 07.09.2019, 18:00 • Laugardalsvöllur (Reykjavík) • Kvalifikace ME • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kvalifikace na EURO je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Islandem a Moldavskem.
     
    Island

    Fotbalisté Islandu se po čtyřech odehraných zápasech nacházejí na průběžné třetí pozici, avšak všechny tři první celky mají totožný počet bodů. Island rovněž nasbíral devět bodů, avšak oproti Turecku a Francii, má nejhorší skóre. Island hned v prvním duelu dokázal porazit Andorru poměrem 2:0, na což ale nenavázal v následném souboji proti Francii, které podlehl výsledkem 0:4. Až poté přišla velice cenná výhra proti Albánii, načež si Island ve vyrovnaném duelu poradil také s Tureckem. I tak to bude mít Island hodně složité, na postup se zcela jistě hodně nadře.
     
    Moldavsko

    Na opačné straně stojí Moldavsko, které se pro změnu nachází na páté pozici tabulky. Moldavsko doposud nasbíralo tři body, nejhůře z celé skupiny na tom je Andorra, která nezískala ani jeden bod. Hostující tým tohoto zápasu v rámci prvního zápasu nestačil na Francii, která vyhrála 4:1. Naprosto jednoznačný souboj byl k vidění proti Turecku, to na vlastním stadionu dovedlo utkání do vítězného konce 4:0. Doposud jediná výhra přišla právě v souboji proti Andoře, tento duel nabídl pouze jednu branku. Avšak poslední skupinové klání přineslo další porážku, tentokráte proti reprezentaci Albánie.
     
    Úvodní sestavy:

    Island: Halldórsson – Hermannsson, Árnason, R. Sigurdsson, A. Skúlason – Traustason, Gunnarsson (C), G. Sigurdsson, B. Bjarnason – Bödvarsson, Sigthórsson.
    Náhradníci: Rúnarsson, Kristinsson – Fjóluson, Fridjónsson, A. Gudmundsson, Grétarsson, Hallfredsson, Kjartansson, Magnússon, Pálsson, Sigurjónsson.

    Moldavsko: Koșelev – Graur, Armaș, Mudrac, Reabciuk – Cebotaru, Ionita (C), Carp – Gînsari, Cemirtan, Suvorov.
    Náhradníci: D. Celeadnic – Ambros, Cociuc, I. Țurcan, Sandu, Rozgoniuc, Ghecev, Cojocaru.

    Rozhodčí: Pinheiro – Rodrigues, Mesquita (všichni Portugalsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali útočný faul v podání Cemirtana. Ten pochopitelně uviděl také hlavní sudí, který nařizuje první standardní situaci.
     
    4
    Na jistotu se rozhodl jednat hostující obránce Mudrac, který raději poslal míč ven z hrací plochy. To znamená, že obránce Hermannsson bude moci vhazovat.
     
    5
    Do pokutového území se pokusil dostat Sigurdsson, kterého na poslední chvíli ubránil pozorný Armas. Posléze se poprvé k míči dostal brankář Koselev.
     
    6
    Moldavsko si vyzkoušelo rohový kop z levé strany. Ten byl nakonec rozehrán nakrátko, načež to centrem zkoušel Carp, který našel nohu protihráče.
     
    7
    Graur ještě zachytil míč na hrací ploše, načež se rozhodl spolupracovat s vedle stojícím Ionitou, který pro změnu přenášel hru na volného Suvorova.
     
    8
    Za obranu se pokoušel dostat Bödvarsson, který byl u míče jako druhý. Koselev bleskově vystartoval ze své branky a posléze výhozem rozehrál do strany.
     
    9
    K pokutovému území se dostával Suvorov, který ještě roztáhl hru na kolegu Ginsariho, jehož následný centr odklízel za brankovou čáru Sigurdsson – roh.
     
    10
    Ani druhý rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, a tak na řadu přišel třetí. Suvorov rozehrál cvičeným signálem, avšak našel pouze hlavu pozorného Skúlasona.
     
    11
    Následovalo autové vhazování z pravé strany, o které se postaral domácí obránce Hermannsson. Jeho vzdušná nabídka nakonec směřovala na Bödvarssona.
     
    12
    Dalekonosný odkop v podání brankáře Koseleva zamířil pouze za postranní lajnu. Skúlason tak vhazoval, přičemž si vybral osamoceného Sigurdssona.
     
    13
    Mudrac kombinoval na vlastní polovině, přičemž jeho dalekonosný odkop zamířil na hlavu Cemirtana, před kterým se podařilo zasáhnout Hermannssonovi.
     
    14
    Island se konečně dostal na útočnou polovinu, kde se k centru z pravé strany. Centrovaná nabídka nebyla ideální, k míči se dostal brankář Koselev.
     
    15
    Posléze na druhou stranu odkopával míč obránce Mudrac, který se u hranice pokutového území pokoušel najít Ginsariho, avšak ten se k přihrávce nedostal.
     
    16
    Hlavní sudí musel přerušit hru, na zeleném pažitu se totiž objevil hostující Graur. O nic vážnějšího se nejednalo, zanedlouho se bude opět pokračovat ve hře.
     
    17
    Mudrac se chvíli nacházel za postranní lajnou, Moldavsko tak hrálo v početní nevýhodě. Domácí hráči rozjeli kombinaci, která zatím nic nepřináší.
     
    18
    Armas to zkoušel dalekonosným nákopem na opačnou polovinu, avšak Cemirtan tento záměr vůbec nepochopil. Ven z branky se tak vydal pozorný Halldorsson.
     
    19
    Bödvarsson si seběhl na levou stranu, kde ještě v tandemu spolupracoval se Skúlasonem. Druhý jmenovaný narazil do Graura, který vybojoval odkop od branky.
     
    24
    Do kombinace domácího celku se zapojil také křídelník Traustason, který se snažil odcentrovat přes Armase, avšak ten míč zablokoval za cenu rohového kopu.
     
    25
    Island se tak chopil vůbec prvního rohového kopu, který nebyl vůbec špatný. K hranici malého vápna si seběhl Bjarnason, který pravačkou mířil kousek vedle.
     
    26
    Hermannsson se ujal autového vhazování z pravé strany. Po něm se do šance dostal Bjarnason, který trefil pouze vyběhnuvšího brankáře Koseleva.
    26. Koselev dokázal podržet svůj celek.
     
    27
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, na první branku stále čekáme. Utkání je celkem překvapivě vyrovnané, což trvá i v tomto okamžiku.
     
    28
    Zpětná nahrávka od obránce Armase směřovala na kopačku Koseleva, který nerozehrál vůbec přesně. Následný centr ale nedokázal Bjarnason dobře umístit.
     
    29
    Domácí hráči se svižným způsobem dostali na druhou stranu hrací plochy. Tam Traustason nedokázal obejít Ionitu, avšak přeci jenom přenášel hru na pravou stranu.
     
    30
    Následovala standardní situace z dobrých třiceti metrů od branky. Sigurdsson to zkoušel centrem do přehuštěného prostoru, avšak zasahoval Graur.
     
    31
    To znamenalo, že si moldavský brankář Koselev připsal další odkop od své branky. Jeho pas sice směřoval na Ginsariho, avšak toho přehlavičkoval Arnason.
     
    31
    Island právě vstřelil branku!
    Domácí hráči se dostali do vedení! Po standardní situaci se míč dostal do pokutového území, kde jeden z domácích sklepl k lépe postavenému KOLBEINNU SIGTHÓRSSONOVI, jehož rána levou nohou směřovala mimo dosah Koseleva, který byl téměř bez šance.
    31. Kolbeinn SIGTHÓRSSON - 1:0
     
    32
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme čekali něco málo kolem třiceti minut. Island ze zaslouženě dostal do vedení, avšak soupeř má na vyrovnání dost času.
     
    33
    Sigurdsson se staral o rozehrávku na vlastní polovině, avšak jeho kolmice nedokázal najít žádného hráče v modrém kompletu. K míči se tak dostal Armas.
     
    34
    Skúlason se ujal autového vhazování z levé strany, přičemž se mu pro spolupráci nabídl jeho kolega Sigurdsson, který raději pozdržel hru na vlastní polovině.
     
    35
    Moldavsko se opět snažilo napadat rozehrávku soupeře, nicméně Gunnarsson se ve středu hrací plochy dobře zorientoval, což vedlo k přenesení hry.
     
    36
    Hodně pohotovým způsobem to zkoušel domácí Sigurdsson, jehož okamžitá rána pravou nohou o kousek minula vzdálenější šibenici, následovat bude odkop.
     
    37
    Velice hezkým způsobem to provedl Bjarnason, který se protáhl kolem jednoho z protihráčů, avšak zakončení v podání Sigurdssona Koselev zneškodnil.
     
    38
    Na řadu přišel další rohový kop, tentokráte z levé strany. Na přední tyči zasahoval pozorný Graur, avšak jeho odvrácení skončilo na kopačce soupeře.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Cătălin Carp (Moldavsko).
     
    43
    U postranní lajny se povedlo zasáhnout Skúlasonovi, který na jistotu odehrál míč ven z hrací plochy. Graur se tak ujme dalšího autového vhazování.
     
    44
    Island zahrával standardní situaci z velice dobré pozice, přičemž se k rozehrávce postavil Sigurdsson, který svým pokusem našel rukavice brankáře.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Sigthorsson. Do té doby jsme sledovali vyrovnanou podívanou, avšak posléze měl domácí celek více ze hry, což vedlo k jediné brance. Moldavsko nehrálo vůbec špatně, avšak nic závratného si nepřipsalo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzalo na starost Moldavsko, které bude hrát zleva doprava.
     
    48
    Domácí brankář Halldorsson to zkoušel odkopem k levé autové lajně, avšak na míč žádný z hráčů nedosáhl. Graur tak bude vhazovat z levé strany.
     
    49
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi domácí zadák Arnason, se kterým to nevypadá nikterak dramaticky vážně. Zcela určitě se poprvé střídat nebude.
     
    50
    Domácí hráči se celkem pohodlným způsobem dostali ke středovému kruhu, kde napadala rozehrávku smečka soupeřů, která Island vytlačila do bezpečí.
     
    51
    Poté jsme sledovali kolmici na naběhnuvšího Bödvarssona, avšak domácí útočník měl k balónu hodně daleko. Bleskově z branky vystartoval Koselev.
     
    52
    Na pravé straně operoval hostující Ginsari, ke kterému se bleskovým způsobem dostal obránce Skúlason, kterému se podařilo zasáhnout čistým způsobem.
     
    53
    O rozehrávku se na vlastní polovině staral Arnason, který celkem dlouho hledal vhodného adresáta přihrávky, načež se mu nabídl naběhnuvší Sigurdsson.
     
    54
    Bödvarsson se chytrým manévrem dostal kolem Ionity, který zatáhl za záchrannou brzdu. Žlutit se nebude, avšak v tomto případě se klidně mohla tasit karta.
     
    55
    Do pokutového území se dostal Bjarnason, který byl vytlačen dvojicí protihráčů, před kterou přihrával zpět na vlastní polovinu, kde si poradil Sigurdsson.
     
    55
    Island právě vstřelil branku!
    Domácí hráči se dostávají do dvoubrankového vedení! Koselev totiž vyrazil míč za sebe, z čehož se vyklubal zisk rohového kopu. O rozehrávku z pravé strany se nakonec postaral Skúlason, na jehož nabídku reagoval Sigurdsson. Jeho hlavičku Koselev vyrazil před sebe, kde byl důrazný BIRKIR BJARNASON.
    55. Birkir BJARNASON - 2:0
     
    56
    Moldavsko to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž u o dvě branky. Situace je celkem kritická, avšak do konce zápasu stále zbývá hodně času.
     
    57
    Následně ve vzduchu kraloval domácí Arnason, kterému se povedlo odklidit míč k hranici středového kruhu, kde se nejlépe zorientoval hostující Cebotaru.
     
    58
    Graur to u pravé autové lajny zkoušel vzít sám na sebe, avšak zkušeně to udělal Bjarnason, který dobrým obranným zákrokem vybojoval autové vhazování.
     
    59
    Mudrac to při rozehrávce udělal mazácky, manévrem se dostal kolem padajícího Bödvarssona, což vedlo k úspěšnému přenesení hry na levou stranu.
     
    60
    Hra se přesunula na polovinu Islandu, kde mohl vhazovat hostující Reabciuk. Jeho nabídka měla směřovat na Cemirtana, který byl čistě ubráněn.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Island před malým momentem navýšil své vedení, načež aktivitu nad utkáním převzal hostující celek, který má hodně práce.
     
    63
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Kolbeinn Sigthórsson, přichází Emil Hallfredsson.
     
    65
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Vadim Cemirtan, přichází Maxim Cojocaru.
     
    67
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Cătălin Carp, přichází Iaser Țurcan.
     
    68
    Island kombinoval na vlastní polovině, přičemž se o rozehrávku staral obránce Sigurdsson. Jeho přenesení hry našlo na pravém křídle Hallfredssona.
     
    69
    U hranice vlastního pokutového území zasahoval pozorný Armas, který v pádu odvracel vysoko na tribunu. Skúlason si již připravuje autové vhazování.
     
    70
    Aby toho nebylo málo, tak na jistotu zakročil také obranný kolega Mudrac, který pro změnu odvracel za cenu rohového kopu, který rozehraje Sigurdsson.
     
    71
    Jednalo se o cvičený signál, který přinesl centr ke vzdálenější tyči. Tam se Hallfredssonovi podařilo nadvakrát poslat míč do ohně, avšak tam si sudí všiml faulu.
     
    72
    Skúlason to zkoušel vzdušnou nabídkou z levé strany, avšak tu poslal pouze do dobře postaveného Graura. Island to zkusí dalekonosným hodem.
     
    72
    O ten se postaral Gunnarsson, který u šestnáctky našel volného Skúlasona. Druhý jmenovaný ihned centroval, avšak našel pouze rukavici brankáře Koseleva.
     
    73
    Hlavní sudí opět přerušil hru, tentokráte se po jednom ze soubojů ocitl na zemi hostující Ionita. Na hrací plochu míří lékařský personál, který si hráče vezme do péče.
     
    74
    Moldavsko se na malý moment dostalo na útočnou polovinu, kde moc dlouho nevydrželo. Nákop se totiž snesl přímo na hlavu domácího Arnasona.
     
    75
    V krátkém časovém sledu si faulem pomohl Skúlason, kterému hlavní sudí pořádně domluvil. Pakliže bude obránce opět faulovat, zřejmě se už bude žlutit.
     
    76
    Ven z branky musel hostující brankář Koselev, kterému se povedlo zachytit padající předmět do rukavic. Následný nákop přinesl útočný faul Moldavska.
     
    77
    Traustason se s míčem ocitl za postranní lajnou, čehož si všiml také pomezní rozhodčí. Reabciuk tak obstará autové vhazování z levé strany hrací plochy.
     
    77
    Island právě vstřelil branku!
    Zničehonic je tu třetí zásah domácích hráčů! Bjarnason si šikovným způsobem počkal na naběhnuvšího Skúlasona, který ihned cpal nebezpečnou nabídku do malého vápna, kde hrací předmět dopravil do branky hostující zadák VICTOR MUDRAC, který si tak vstřelil vlastní banku.
    77. Victor MUDRAC - 3:0
     
    78
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Birkir Bjarnason, přichází Rúnar Sigurjónsson.
     
    79
    Krátce po rozehrávce jsme sledovali další atak domácích hráčů. Do šestnáctky se již dostával Bödvrasson, avšak na poslední chvíli ho zastavil soupeř.
     
    80
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Radu Gînsari, přichází Constantin Sandu.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. O vítězi duelu se zdá být rozhodnuto, avšak Moldavsko se ještě pokouší o čestnou branku.
     
    82
    Po hodně dlouhé době si domácí brankář Halldorsosn připsal zákrok, míč se mu podařilo vyrazit vedle sebe. To znamená, že budeme sledovat rohový kop.
     
    84
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Jón Bödvarsson, přichází Vidar Kjartansson.
     
    87
    Hostující brankář Koselev to zkusil nákopem k levé autové lajně, kde se nacházel osamocený Reabciuk. Jeho následná přihrávka pro změnu našla kolegu Ionitu.
     
    88
    Cebotaru si hodil míč na levou nohu, díky které úspěšně přenesl na opačnou stranu. Z této pozice centroval Reabciuk, který našel kopačku protihráče.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Island se snaží udržet čisté konto, naopak domácí hráči hledají vhodný okamžik k protiútokům.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času. Traustason i přesto zakročil ve svém pokutovém území, na řadu přijde jeden z posledních rohových kopů.
     
    90+2
    Vzdušná nabídka přistála pouze na hlavě domácího Sigurdssona, který razantním způsobem poslal míč ven z hrací plochy.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Igor Armaș (Moldavsko).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Islandu, který svého soupeře porazil poměrem 3:0. Domácí celek měl druhý poločas naprosto pod kontrolou, navíc hned v úvodu dokázal vstřelit druhou branku, díky které se uklidnil. Moldavsko se sice pokoušelo o kontaktní branku, avšak místo toho potřetí v utkání inkasovalo.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:12. (19:52:42)

    David Suchý

    Branky: 31. Sigthórsson (Bödvarsson), 55. B. Bjarnason (R. Sigurdsson), 77. Mudrac (vla.)

    Karty:   42. Carp (MOL), 90+4. Armaș (MOL)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:12.
    Island: Halldórsson – Hermannsson, Árnason, R. Sigurdsson, A. Skúlason – Traustason, Gunnarsson (C), G. Sigurdsson, B. Bjarnason (78. Sigurjónsson) – Bödvarsson (84. Kjartansson), Sigthórsson (63. Hallfredsson).
    Náhradníci: Rúnarsson, Kristinsson – Fjóluson, Fridjónsson, A. Gudmundsson, Grétarsson, Hallfredsson, Kjartansson, Magnússon, Pálsson, Sigurjónsson.

    Moldavsko: Koșelev – Graur, Armaș, Mudrac, Reabciuk – Cebotaru, Ionita (C), Carp (67. I. Țurcan) – Gînsari (80. Sandu), Cemirtan (65. Cojocaru), Suvorov.
    Náhradníci: D. Celeadnic – Ambros, Cociuc, I. Țurcan, Sandu, Rozgoniuc, Ghecev, Cojocaru.

    Rozhodčí: Pinheiro – Rodrigues, Mesquita (všichni Portugalsko)
    thejrc.org