Manchester Utd. – Arsenal 1:1 (kon.)
konec
Manchester United
1:1 (1:0)
Arsenal FC
Pondělí 30.09.2019, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    K míči se postavili Marcus Rashford a Fred. Kop si nakonec vzal na starost první jmenovaný a zahrál ho parádně, ovšem ještě hezčí byl zákrok a dobrý postřeh Lena.
     
    82
    Daniel James se dostal k míči a vypálil. Pro jeho střelu skočil brankář Leno, který ale míč vypustil z rukou, když do něj prudce narazil Marcus Rashford, který chtěl míč hlavičkovat. Rozhodčí píská samozřejmě faul.
     
    80
    Kanonýři střídají hráče i potřetí a naposledy. Za dnes výborně hrajícího Buyaka Saku přichází na hřiště další mladík a produkt mládežnického týmu Arsenalu – Joseph Willock.
     
    77
    Xhaka to nyní před vlastním vápnem nezvládl a rozhodčímu nezbylo, než tasit na něj kartu žluté barvy. V dnešním zápase již celkem šestou.
     
    76
    A mladíka do útoku posílá i druhá strana – tedy Arsenal. Na hřiště vběhl mladý kanonýr Reiss Nelson, který nahradil dnes neproduktivního Nicolase Pepého.
     
    75
    Trenér Ole Gunnar Solskjær nyní sáhl po dvojitém střídání. Místo aktivního Lingarda si zahraje Fred a Pereira zase přepustí místo Masonovi Greenwoodovi.
    73. Zákrok - Leno
     
    73
    Úžasný zákrok Bernda Lena, který nyní podržel celý Arsenal. Nečekanou střelu vyráží nataženou rukou ve výskoku! United si nyní tvoří jednu šanci za druhou.
     
    70
    Obrovskou šanci opět strhnout vedení na svou stranu měli Red Devils! Na dobrý centr z rohu si naskočil Scott McTominay a hlavou míč poslal těsně mimo branku!
     
    68
    Guendouzi nejprve velmi dobře odebral míč protihráči a odčinil tak chybu jeho kamaráda z týmu, avšak následně byl opět faulován a to se už nelíbilo rozhodčímu Friendovi a ten Jessemu Lingardovi už udělí žlutou kartu.
     
    65
    Obrovskou šanci nyní promarnil Paul Pogba! Ten se dostal k míči a vyslal zatočenou střelu, která proletěla milimetry kolem tyčky svatyně brankáře Lena.
    59. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:1
     
    59
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Autorem branky je PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG. Tak nakonec je vše jinak! Rozhodčí gól konzultoval s kolegou u videa a nakonec branku uznává! Ze záběru je jasně vidět, že gól má platit. Asistence: Bukayo Saka.
     
    58
    Arsenal se raduje z gólu, avšak ten neplatí! Obrovská chyba v defenzívě domácích byla potrestána přihrávkou Saky na Aubameyanga, který už v souboji jeden na jednoho s de Geou uspěl. Praporek je ale nahoře, je to ofsajd.
    57. Zákrok - Guendouzi
     
    57
    Gunners zaspali v obraně a řešit to musel záložník Matteo Guendouzi, který musel bránit dva hráče najednou a nakonec míč vyhlavičkoval za svou branku. Udělal to ale parádně a odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    56
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Lucas Torreira, přichází Dani Ceballos. Celkem logická změna vzhledem k tomu, že Torreirovi se dnes moc nedařilo a Arsenal vázl místy v kreativitě.
     
    54
    Vypadá to, že hosté hráli ve vápně rukama! Vidělo to asi několik hráčů domácích, kteří zvedli okamžitě ruce. Rozhodčí ale penaltu nepíská.
     
    52
    Aubameyang vycítil možnost přihrát na volného Torreiru, ke kterému se sice stáhli obránci, avšak Urugvayec dokázal míč prapodivně poslat na branku. De Gea si pro něj musel.
    45. Scott MCTOMINAY - 1:0
     
    45
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Autorem branky je SCOTT MCTOMINAY. I přes stupňující se počet šancí hostů je to nakonec Manchester United, kdo se ujímá vedení. Po špatné přihrávce na Rashforda míč Marcus posílá do středu na McTominaye, a ten krásně napřahuje a posílá nechytatelnou ránu pod břevno Lenovy branky. Asistence: Marcus Rashford.
    43. Dvojitá šance Arsenalu
     
    43
    Saka nyní vybojoval míč a šel skoro sám na de Geu! Hvězdný Španěl ale jeho střelu pěkně vyrazil a dorážku Mattea Guendouziho následně taky! Předvedl tak dva úžasné zákroky.
    42. Šance - Rashford
     
    42
    Pogba si na hranici faulu poradil s Guendouzim a poslal skvělou přihrávku na Rashforda, který nabíhal skoro sám na Lena. Stihl se k němu ale vrátit Sokratis a ten mu nedovolil vystřelit tak, jak by mladá útočná síla Manchesteru potřebovala.
    41. Žlutá karta
     
    41
    Ashley Young se nyní asi zbláznil a zastavil Guendouziho hokejovým hitem. Mladičký Francouz, nominovaný na ocenění Golden Boy, se tak stává dnešním otloukánkem zápasu.
    36. Šance - Pepé
     
    36
    Pierre-Emerick Aubameyang nyní zachytil a dobře zpracoval dlouhý centr z obrany, následně viděl na druhé straně samotného Pepého a poslal míč přímo na něj. Pepe si ho zpracoval a zpoza hráče vystřelil pozemní ránu, kterou kryje de Gea.
     
    32
    Nyní se stěžují domácí i hosté. Dva hráči Arsenalu leželi na zemi, než rozhodčí zapískal. Sudí už tahá žlutou kartu pro Andrease Pereiru.
     
    29
    Následná akcička už ale byla o dost zajímavější. Red Devils se nacházeli u poloviny hřiště s míčem, když Lingard vymyslel velmi hezkou přihrávku na Jamese a ten se dokázal dostat až do vápna. Odtud také vystřelil a Leno měl s jeho ránou problémy.
     
    27
    Sokratis Papasthatopoulos rychle dobíhal míč, pro který sprintoval také Marcus Rashford. Ten se však zcela zbytečně vrhl do skluzu a podkopl Sokratise, což rozhodčí odmění žlutou kartou.
     
    21
    Nyní to vypadalo, jakoby hosté přes vápno hráli známou hru "na třetího". Tři centry, z nichž ale ani jeden nenašel spoluhráče v dobrém postavení.
     
    10
    Žlutou kartu dostává Calum Chambers (Arsenal FC). Ten nedovoleně poslal k zemi Daniela Jamese.
     
    9
    David Luiz nyní zablokoval přihrávku před branku od Jamese. Následně míč hosté ještě vykopli na rohový kop.

    Jiří Polášek

    Branky: 45. McTominay (Rashford) – 59. Aubameyang (Saka)

    Karty:   27. Rashford (MAN), 32. Pereira (MAN), 41. Young (MAN), 68. Lingard (MAN) – 10. Chambers (ARS), 77. Xhaka (ARS)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 16:13.
    Manchester United: de Gea – Tuanzebe, Lindelöf, Maguire, Young (C) – McTominay, P. Pogba – Pereira (75. Greenwood), Lingard (75. Fred), James – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Mata, N. Matić, Fred, Greenwood, Williams.

    Arsenal FC: Leno – Chambers, Papastathopoulos, David Luiz, Kolašinac – Torreira (56. D. Ceballos), Xhaka (C), Guendouzi – Pépé (76. Nelson), Aubameyang, Saka (80. Willock).
    Náhradníci: E. Martínez – Holding, D. Ceballos, Maitland-Niles, Martinelli, Willock, Nelson.

    Rozhodčí: K. Friend (Anglie)
    bahis siteleri