Astana – Partizan Bělehrad 1:2 (kon.) | Wolfsberger – AS Řím 1:1 (kon.) | Alkmaar – Manchester Utd. 0:0 (kon.)
Başakşehir – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Besiktas – Wolverhampton 0:1 (kon.) | Braga – Slovan Bratislava 2:2 (kon.)
CSKA Moskva – Espanyol 0:2 (kon.) | Ferencváros – Ludogorec 0:3 (kon.) | Feyenoord – Porto 2:0 (kon.)
FK Oleksandrija – Gent 1:1 (kon.) | Saint-Étienne – Wolfsburg 1:1 (kon.) | Young Boys – Rangers 2:1 (kon.)
Arsenal – Standard 4:0 (kon.) | Celtic – Kluž 2:0 (kon.) | Dudelange – Karabach 1:4 (kon.)
Guimarães – Frankfurt 0:1 (kon.) | FK Krasnodar – Getafe 1:2 (kon.) | Lazio – Rennes 2:1 (kon.)
Lugano – Dynamo Kyjev 0:0 (kon.) | Malmö – Kodaň 1:1 (kon.) | Rosenborg – Eindhoven 1:4 (kon.)
Sevilla – APOEL 1:0 (kon.) | Sporting – Linz 2:1 (kon.) | Trabzonspor – Basilej 2:2 (kon.)
konec
Sevilla FC
1:0 (1:0)
APOEL Nikósia
Čtvrtek 03.10.2019, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Evropská liga • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:53:25)
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 9:14.
     
    Je konec! Sevilla zvládla i své druhé vystoupení v základní skupině a poráží APOEL těsně 1:0! Favorit dnešního souboje působil v první půli mnohem aktivnějším dojmem. Přesto si Sevilla vypracovala jen jednu obrovskou šanci, kterou zužitkoval Chicharito! APOEL poté skvěle bránil a nepouštěl domácí fotbalisty do zakončení. Po změně stran si Sevilla kontrolovala své vedení. Hosté se v závěru tlačili vpřed, ale recept na pozornou obranu nenašli.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Linus Hallenius se pustil do křížku s Escuderem. Rozhodčí musel oba kohouty vytrvale krotit.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Sevilla zahrávala ještě jeden rohový kop. Ani v tomto případě se nikdo v bílém dresu španělského celku nedostal do zakončení.
     
    89
    Rozehrávky následného přímého kopu se ujal Ever Banega, kterému se technická střela vůbec nepovedla a míč prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    88
    Jordan si pokryl míč v blízkosti pokutového území a byl faulován. Sevilla tak bude zahrávat přímý kop z nesmírně nebezpečného prostoru.
     
    87
    Jordan chtěl roztáhnout těžiště hry na pravé křídlo, jenže jeho pobídka byla moc dlouhá a míč skončil v zámezí.
     
    86
    Do rozehrávky Sevilly se musel zapojit domácí brankář, který rozehrál na levou stranu, kde byl Sergi Gómez.
     
    85
    Střídání v týmu APOEL FC: ze hřiště odchází Musa Suleiman, přichází Stathis Aloneftis.
     
    84
    Alejandro Pozo dostal přihrávku na pravou stranu, nicméně jeho centr skončil na hrudi prvního obránce v tmavém dresu soupeře.
     
    83
    Hostující kouč nabádá své svěřence, aby do závěrečných minut dali opravdu všechno. Proti skvěle se pohybujícím fotbalistům Sevilly to bude těžké.
     
    82
    APOEL sice vybojoval vhazování na polovině Sevilly, jenže hosté u míče dlouho nevydrželi. Skvělou defenzivní práci odvedl Sergi Gómez.
     
    81
    Střídání v týmu APOEL FC: ze hřiště odchází Savvas Gentsoglou, přichází Georgios Efrem.
     
    80
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Chicharito, přichází Munas Dabbur.
     
    79
    APOEL se přeci jen na malou chvíli usadil na polovině Sevilly, jenže Lucas Souza si v souboji s Gómezem pomohl loktem.
     
    78
    Franco Vázquez si v souboji pomohl nedovoleným zákrokem a dostává žlutou kartu.
     
    77
    Chicharito dostal prudkou přihrávku na hranici velkého vápna, kde měl problémy se zpracováním, ale nakonec roztáhl hru na levou stranu.
     
    76
    Banega se po svém příchodu na hřiště chopil dirigentské taktovky. Zkušený španělský fotbalista zkoušel oblouček do šestnáctky, jenže neuspěl.
     
    75
    Banega nakopl míč na polovinu soupeře, jenže nákop skončil u pozorného obránce v černém dresu. APOEL stále živí naději na možnost bodového zisku.
     
    74
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Rony Lopes, přichází Éver Banega.
     
    73
    Exekuce rohového kopu se však Seville příliš nepovedla. Prudký centr přiletěl na malé vápno, kde zasáhla pozorná obrana soupeře.
     
    72
    Jules Koundé prošel hodně vysoko na polovinu soupeře, přenesl hru na levé křídlo, ale Gil si nepřišel na svého strážce. Bude z toho pouze roh.
     
    71
    Antonio Jakoliš si udělal prostor kličkou v pokutovém území, jenže musel zakončovat v pádu a v záklonu uklidil míč vysoko nad břevno.
     
    70
    Hostující brankář si po dlouhé době musel připsat zákrok. Proti ráně ze střední vzdálenosti se ale moc činit nemusel. Ránu s přehledem zkrotil.
     
    69
    Gil kouzlil na levém křídle, zbavil se svého strážce, ale předkopnutý míč už nedostihl na hrací ploše. Rozehrávat se bude od branky kyperského mužstva.
     
    68
    Střídající Hallenius bojoval o míč tak usilovně, až to v jednom ze soubojů přehnal s agresivitou a dopustil se zbytečného faulu
     
    67
    Střídání v týmu APOEL FC: ze hřiště odchází Andrija Pavlović, přichází Linus Hallenius.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Antonio Jakoliš (APOEL FC).
     
    65
    Escudero si na polovině soupeře krásně pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Sevilla tak může pokračovat v kombinaci.
     
    64
    Gil dostal další přihrávku na polovinu soupeře. Tentokrát průnikovou pobídkou uvolnil Vázqueze, který zpětnou přihrávkou nenašel Chicharita.
     
    63
    Střídající Gil se ihned zapojil do útočné snahy domácího celku. Mladý fotbalista prošel po pravé straně na polovinu kyperského celku, jenže tam přišel o míč.
     
    62
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Munir, přichází Bryan Gil.
     
    61
    Dragan Mihajlovic získal míč na pravé straně, krásně se otočil a přenesl těžiště hry na polovinu Sevilly. Nikdo v černém jeho pobídku nedosáhl.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Sevilla stále drží své těsné vedení. Od úvodní branky dnešního duelu však čekáme na nějakou vyloženou možnost.
     
    59
    Hra je přerušena! Po souboji na polovině hřiště zůstává na trávníku ležet Dragan Mihajlovic, který dostal úder někam do stehna.
     
    58
    Sergi Gómez musel rozjet další akci domácího mužstva z vlastní poloviny. Jeho pobídka letěla na pravou stranu, ale tam nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    57
    Munir obdržel přihrávku na levou stranu, jenže místo centru do pokutového území zvolil zpětnou přihrávku na střed. Obléhání velkého vápna tak pokračuje.
     
    56
    Domácí obránci uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Nikdo z fotbalistů kyperského celku rozehrávku Sevilly nepresuje.
     
    55
    Nicholas Ioannou z levého křídla dokonce prošel až do velkého vápna, jenže si nestačil míč přehodit na pravačku a vůbec nezakončil.
     
    54
    Rony Lopes se prodíral vpřed po pravém křídle, ale proti dvojici obránců v černém neměl šanci na úspěch. APOEL se může vydat dopředu.
     
    53
    Sevilla uklidňuje hru postupnou rozehrávkou v zadních řadách. Domácí stopeři by chtěli rozjet útočnou akci, ale dalším hráčům schází větší aktivita.
     
    52
    Alejandro Pozo dostal přihrávku na levou stranu a obloučkem poslal zajímavou přihrávku za obranu soupeře. Nikdo v bílém na jeho pobídku nedosáhl.
     
    51
    Uroš Matić našel Jakoliše, který si navedl míč do blízkosti velkého vápna, ale už nedokázal přesně odcentrovat.
     
    50
    Munir naháněl pobídku směřující na levou stranu hrací plochy. Domácí fotbalista dostal pod tlak Saviče, ale ten z otočky odpálil balón do zámezí.
     
    49
    Domácí brankář Bunú se musel také zapojit do hry. Gólman Sevilly přenesl těžiště hry na pravou stranu, kde byl Vázquez.
     
    48
    Lucas Souza vypomohl spoluhráčům z obrany a vybojoval míč pro kyperský celek. APOEL pokračuje v pečlivém bránění stejně jako v prvním poločase.
     
    47
    Escudero prošel po levé straně až do blízkosti velkého vápna, jenže místo centru do nebezpečného prostoru se rozhodl pro zpětnou přihrávku.
     
    46
    Sevilla obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Ani jeden z trenéru během poločasové přestávky nesáhl ke změně v sestavě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté domácí Sevilly. Favorit dnešního souboje působil v první půli mnohem aktivnějším dojmem. Přesto si Sevilla vypracovala jen jednu obrovskou šanci, kterou zužitkoval Chicharito! APOEL poté skvěle bránil a nepouštěl domácí fotbalisty do zakončení. Do kabin se proto jde za stavu 1:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45
    V závěru první půle se Chicharito dopustil útočného faulu a daroval soupeři možnost rozehrávky z jeho poloviny. APOEL může ještě jednou zaútočit.
     
    44
    Joan Jordan dostal krásnou přihrávku na hranici velkého vápna, srovnal si míč na pravačku, ale technickou střelou minul vzdálenější tyč!
     
    43
    Chicharito se probil do pokutového území, jenže musel zakončovat z ostrého úhlu a hostující brankář jeho projektil bez problémů zneškodnil.
     
    42
    Domácí stále kombinují kolem velkého vápna, ale nemohou se dostat do zakončení. APOEL brání v osmi lidech na hranici šestnáctky.
     
    41
    Sevilla vhazovala v blízkosti pokutového území soupeře, jenže obránce Savič přečetl krátký aut a odehrál míč mimo nebezpečný prostor.
     
    40
    Rony Lopes se středem hřiště probil až na hranici velkého vápna, odkud střílel přímým nártem, ale trefil prostor, kde kraloval pozorný brankář.
     
    39
    Tlak domácího celku je v posledních minutách opravdu silný, jenže Sevilla se nemůže dostat do střelecké pozice. APOEL brání velmi dobře.
     
    38
    Sevilla zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se ujal Rony Lopes, jehož centr přiletěl na malé vápno, kde kraloval brankář.
     
    37
    Vid Belec odkopával míč od branky hostujícího celku. Jeho pobídka přiletěla na levou stranu, jenže tam nebyl nikdo z hráčů kyperského mužstva.
     
    36
    Joan Jordán si došel pro přihrávku na polovinu hřiště a otočil těžiště hry na pravou stranu. Sevilla kombinuje s míčem na kopačkách.
     
    35
    Munir se z hranice pokutového území chtěl opřít do odraženého míče, ale jeden z obránců mu jej na poslední chvíli ukopl mimo nebezpečný prostor.
     
    34
    Zadáci Sevilly opět kombinují na vlastní polovině a kontrolují vedení domácího mužstva. Nikdo v černém dresu rozehrávku domácích neatakuje.
     
    33
    Chicharito se hnal vpřed s rychlým protiútokem, ale Matič jeho akci zastavil nedovoleným zákrokem. Španělský klub tak může pokračovat v kombinaci.
     
    32
    APOEL poté zahrával ještě jeden rohový kop, jenže skákavý centr prosvištěl velkým vápnem, aniž by jej zasáhl kdokoliv z hráčů na trávníku.
     
    31
    Hosté následně zahrávali přímý kop. Domácí brankář Jasín Bunú vystartoval ven z branky a vyboxoval míč mimo pokutové území.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a domácí Sevilla zatím potvrzuje roli velkého favorita tohoto utkání. APOEL stále čeká na svou první šanci.
     
    29
    Sevilla se znovu drala na polovinu soupeře, ale Munirův průnik po levém křídle zastavil důrazný obránce Savič.
     
    28
    Nemanja Gudelj zastavil rodící se akci kyperského celku včasným skluzem a přenesl těžiště hry na pravé křídlo. Rony Lopes ale nestačil odcentrovat.
     
    27
    Jakoliš se po delší době připomněl zakončením ze střední vzdálenosti. Jeho ránu však zablokoval hned první obránce v bílém dresu Sevilly.
     
    26
    Domácí celek zahrával přímý kop ze zajímavé pozice. Jeho rozehrávky se ujal technicky skvěle vybavený Munir, jehož rána placírkou prolétla nad břevnem.
     
    25
    Sevilla přidala další branku, ale ta neplatí kvůli ofsajdu. Své postavení si nepohlídal zatím velice aktivní Chicharito.
     
    24
    Munir bez přípravy poslal prudký centr na značku pokutového území, jenže mexický útočník Chicharito na jeho pobídku v tomto případě nedosáhl.
     
    23
    Pavlovič svedl hlavičkovým souboj na polovině hrací plochy, jenže drazný Goméz mu nedal ani metr prostoru a navíc vybojoval vhazování pro Sevillu.
     
    22
    Vázquez chyboval v rozehrávce na vlastní polovině. Prudkou přihrávkou na stopery málem vyslal do šance Pavloviče, ale Escudero jeho nepřesnost napravil.
     
    21
    Sevilla uklidňuje hru kombinací v zadních řadách. Domácí celek zatím hraje mnohem aktivněji a dostává svého soupeře pod silný tlak.
     
    20
    APOEL se krátce po obdržené brance vydal do útoku, jenže Pavlovič nedosáhl na prudkou přihrávku na hranici velkého vápna.
    18. CHICHARITO - 1:0
     
    18
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Sevilla se dostává do vedení! Domácí celek obehrál pokutového území z pravé strany doleva. Munir následně poslal prudký centr na malé vápno a CHICHARITO ve skluzu uklidil balón pod břevno!
     
    17
    Chicharito napadal rozehrávku hostujícího celku v blízkosti pokutového území. Zadáci kyperského celku si však poradili a odkopli míč do bezpečí.
     
    16
    Fotbalisté hostujícího celku přečkali vstup Sevilly do utkání a stále drží čisté konto. Kyperské mužstvo se navíc usadilo na polovině soupeře.
     
    15
    Chicharito si došel pro míč na hranici velkého vápna, nicméně jeho následné roztažení hry na pravé křídlo bylo hodně nepřesné.
     
    14
    Andrija Pavlović nakopl míč na levé křídlo, jenže odražený balón znovu získali jen obránci domácí Sevilly.
     
    13
    Munir obdržel skákavou přihrávku do pokutového území a bez přípravy se opřel do střely. Jeho ránu srazila hostující obrana na další rohový kop.
     
    12
    Lucas Souza vymyslel přihrávku obloučkem na hranici pokutového území. Nikdo v černém dresu jeho úmysl nepochopil a vůbec se nerozběhl.
     
    11
    Zadáci hostujícího celku zapojili do rozehrávky také Beleca. Hostující brankář poté nakopl míč na levou stranu hrací plochy.
     
    10
    Prudký centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, kde kraloval urostlý stoper Merkis. Kyperský celek přestál další nebezpečnou situaci.
     
    9
    Escudero se průnikem z levé strany probil do pokutového území, jenže si předkopl míč daleko před sebe a vybojoval pouze další rohový kop.
     
    8
    Hra je přerušena! Jeden z obránců kyperského celku nyní po souboji zůstává ležet na trávníku a drží se za pravou nohu.
     
    7
    Munir kouzlil na levé straně hrací plochy, ale důrazný Savič k němu bleskově přistoupil a nenechal mladičkého záložníka odcentrovat.
     
    6
    Escudero podpořil útok domácího výběru náběhem po levé straně. Krajní obránce Sevilly dokonce odcentroval, ale trefil jen prvního obránce před sebou.
     
    5
    Sevilla už opět kombinuje na polovině kyperského celku. Domácí fotbalisté kombinovali středem hrací plochy, ale Gudelj nakonec nestačil přihrát.
     
    4
    Na druhé straně vyslal prudký centr do velkého vápna Jordan, ale obránce Merkis se stačil vrátit a zakopl balón na rohový kop.
     
    3
    Hostující útočník Pavlovič dostal přihrávku mezi stopery domácí Sevilly, jenže měl problémy se zpracováním a vůbec se nedostal do šestnáctky.
     
    2
    Chicharito znovu dostal krásnou přihrávku na polovinu soupeře a hned v úvodu se snažil ohrozit branku kyperského celku. Na poslední chvíli zasáhl Merkis.
     
    1
    APOEL obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Kyperský celek se ihned vydal do útoku, ale nákop na pravou stranu si pohlídal Escudero.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Sevilla bude hrát v bílém, zatímco APOEL přijel v černém.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: Bunú – Pozo, Sergi Gómez, Koundé, Escudero – Jordán, Gudelj, F. Vázquez – Rony Lopes, Chicharito, Munir.
    Náhradníci: Vaclík – Dabbur, Banega, Diego Carlos, Reguilón, Gil, Nolito.

    APOEL FC: Belec – Savić, Merkis, Ioannou – Jakoliš, Souza, Gentsoglou, U. Matić, Mihajlovic – Suleiman, Pavlović.
    Náhradníci: Waterman – Alef, Aloneftis, Efrem, Hallenius, Joãozinho, Vouros..
     
    Sevilla FC

    Sevilla je na tom o mnoho lépe a do dnešního duelu jde v roli jasného favorita. Ve španělské lize dokázala Sevilla o víkendu porazit 3:2 Real Sociedad a dostala se na šestou pozici španělské ligy pouhé dva body za vedoucí Real Madrid. Do druhé nejprestižnější soutěže navíc Sevilla vlétla ve velkém stylu a v úvodním duelu zvítězila na půdě Karabachu vysoko 3:0.
     
    APOEL FC

    Kyperský celek je tradičním účastníkem evropských pohárů. Letos dlouho bojoval o účast v prestižní Lize mistrů, ale nakonec vypadl v posledním předkole s Ajaxem. Do základní skupiny Evropské ligy však také nevstoupil dobře, když v prvním duelu prohrál na domácí půdě 3:4 proti Dudelange. V kyperské lize však APOEL hraje skvěle. O víkendu přehrál duel na domácí půdě 1:0 AEL Limassol.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Evropské ligy mezi Sevillou a APOEL FC. Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 18. Chicharito (Munir)

    Karty:   78. F. Vázquez (SEV) – 66. Jakoliš (APO)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 9:14.
    Sevilla FC: Bunú – Pozo, Sergi Gómez, Koundé, Escudero – Jordán, Gudelj, F. Vázquez – Rony Lopes (74. Banega), Chicharito (80. Dabbur), Munir (62. Gil).
    Náhradníci: Vaclík – Dabbur, Banega, Diego Carlos, Reguilón, Gil, Nolito.

    APOEL Nikósia: Belec – Savić, Merkis, Ioannou – Jakoliš, Souza, Gentsoglou (81. Efrem), U. Matić, Mihajlovic – Suleiman (85. Aloneftis), Pavlović (67. Hallenius).
    Náhradníci: Waterman – Alef, Aloneftis, Efrem, Hallenius, Joãozinho, Vouros.
    bahis siteleri