Arsenal – Bournemouth 1:0 (kon.) | Manchester City – Wolverhampton 0:2 (kon.) | Southampton – Chelsea 1:4 (kon.)
Newcastle – Manchester Utd. 1:0 (kon.)
konec
Manchester City
0:2 (0:0)
Wolverhampton Wanderers
Neděle 06.10.2019, 15:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešní den všechno. Věřím, že jste si wolverhamptonské překvapení užili a zase někdy u Premier League! (17:03:57)
    Dvougólový hrdina dnešního utkání
     
    Geniální výkon hostujícího Wolves přináší tři body na hřišti favorizovaného celku, který doma jen tak neprohrává. Skvělá obranná hra a zabijácké protiútoky v podobě rychlého Adamy Traorého byly klíčem k úspěchu dosud patnáctého (!) celku Premier League.

    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:14.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+4. Adama TRAORÉ - 0:2
     
    90+4
    Wolves právě vstřelili branku!
    Parádní pohádka a skvělý příběh je dokonán! ADAMA TRAORÉ dostal naprosto podobný míč od Jiméneze a dostal se po pravé straně až do šestnáctky. Edersona poté překonal parádním zakončením po zemi k pravé tyčce, Wolves právě předvedli jedno z největších překvapení letošního ročníku!
     
    90+3
    Domácímu celku se nedaří projít, vůbec nevědí jak. Sterling neuspěl na levé straně, ale i tak se míč nakonec dostal k Agüerovi. Ten ale zakončoval po zemi jen vedle branky.
     
    90+2
    Agüero zpracoval míč pro Jesuse, který před vápnem střílel jen do bránících hráčů. Po rohovém kopu přišla nepřesná hlavička vedle branky, tohle Wolves berou.
     
    90+1
    Hosté nyní obětavě odvrátili míč na pravé straně vápna a místo rohu se bude zahrávat jen aut. Mezitím bylo nahlášeno, že se utkání prodlouží o minimálně pět minut!
     
    90
    Ale nyní jim uškodil naprosto zbytečný faul Nicoláse Otamendiho na útočné polovině. Pokračovat se tak bude rozehrávkou hostů z hloubi hřiště.
     
    89
    Menším faulem si nyní hosté pomohli na polovině hřiště poté, co se jeden z hráčů pokoušel rychle dostat za obranu. Cityzens hned rozehrávají, moc času nazbyt nemají.
     
    88
    Centrovaný míč z levé strany se sice dostal do vápna, ale bránící hráči Wolverhamptonu byli opět pozorní a hned jej odkopli do bezpečí. Sledujeme napínavý závěr duelu!
     
    87
    Míč vletěl do šestnáctky, ale hlavní sudí tam viděl nějaký prohřešek a ukazuje směrem k brance Edersona. Tohle hostujícímu celku nyní sedí, uvidíme první výhru Wolves proti Cityzens od roku 2010?
     
    86
    João Moutinho šel nyní po míči, ale před vápnem trefil jen nohy Bernarda Silvy. Portugalský fotbalista vidí žlutou kartu a uvidíme solidní standardní situaci.
     
    84
    Rúben Neves nyní zastavil jasným faulem na útočné polovině akci Cityzens a od sudího vidí žlutou kartu, jako první hráč Wanderers v tomto utkání!
     
    83
    Akce domácích byla zakončena přihrávkou před vápno, kde chtěl zakončovat Sterling. Hned u něj byl ovšem bránící hráč, který jej o balon obral.
     
    82
    Gabriel Jesus chtěl hned srovnat, ale jeho zakončení hlavou k tyčce se do branky nakonec nedostalo. Bude z toho nakonec jen aut pro domácí fotbalisty.
    80. Adama TRAORÉ - 0:1
     
    80
    Wolves právě vstřelili branku!
    Ukázkový protiútok hostujícího celku odstartoval pořádnou euforii v sektoru fanoušků Wolves! Jimenéz parádně vedl míč po levé straně, kde obešel nejednoho hráče a předložil míč pro ADAMU TRAORÉHO. Ten si počkal na Edersona a po zemi jej k tyčce prostřelil! Asistence: Raúl Jiménez.
     
    79
    Utkání se nám pomalu dostane do poslední desetiminutovky, i v posledních chvilkách se dá ale rozhodnout. Kdo by to ale před utkáním řekl...
     
    78
    Bernando Silva má neskutečný driblink i rychlost. Nyní si to namířil po pravé straně, ale zakončit se mu nakonec nepovedlo. Obrana Wolves jej zastavila.
     
    77
    Naprosto zasloužená karta pro Fernandinha, který dnes předvedl obrovský počet faulů a může být rád, že je z toho teprve první žlutá karta.
     
    76
    Gabriel Jesus hned na startu svého působení na hřišti připravil parádní přihrávku na Bernarda Silvu, který ještě vylepšil pozici pro Agüera. Ten ale po zemi zakončoval jen do bránících hráčů.
     
    75
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází David Silva, přichází Gabriel Jesus.
     
    75
    Před vápnem se do zakončení dostal ukrajinský fotbalista Olexandr Zinčenko. Jeho tvrdá rána levačkou ale skončila jen na bránícím hráči, bude z toho aut.
     
    74
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Ruben Vinagre, přichází Jonny Castro.
     
    73
    Snažení na pravém křídle bylo nakonec zakončeno a míč byl odvrácen na rohový kop. Obrana Wolves musí být neskutečně unavená, udrží jeden bod?
     
    71
    Žlutou kartu dostává Ilkay Gündoğan (Manchester City).
     
    70
    Utkání se nám dostává do poslední dvacetiminutovky a stále sledujeme bezbrankovou remízu. Cityzens ale pořádně tlačí, je to jen o tom, jestli se jim povede skórovat.
     
    68
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Patrick Cutrone, přichází Matt Doherty.
    67. David Silva (MAC)
     
    67
    Dlouho připravovanou standardní situaci nakonec zakončil sám David Silva, který svým zakončením trefil jen brankovou konstrukci!
     
    66
    Těsně před vápnem byl faulován David Silva a Cityzens mají k dispozici naprosto parádní standardní situaci z hranice vápna. Dočkáme se první branky duelu?
     
    65
    Domácí celek začíná dobývat hostující branku více a více. Finální zakončení ale stále nepřichází, jak dlouho může tento tlak hostující obrana vydržet?
     
    64
    Domácí nyní zakombinovali velice blízko šestnáctky. Nakonec přišel míč do vápna, ale Agüero se k hlavičce nedostal, protože na míč nakonec nedosáhl.
     
    63
    Ale do útoku šli opět Cityzens. Těm se ovšem na levé straně nepovedlo nic vymyslet a pokračovat se bude jen odkopem od branky Wolves.
     
    62
    David a Bernardo Silvovi si nyní vyměnili míč na pravé straně, ale místo zakončení přišel faul. V protiakci vybojoval rohový kop z levé strany Raul Jiménez.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Ederson (Manchester City).
     
    60
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Rijád Mahríz, přichází Bernardo Silva.
     
    60
    Je za námi hodina hry bez vstřelené branky. Nyní se píská faul, Nicolás Otamendi poslal k zemi na polovině hřiště jednoho z hostů. Pokračovat se bude po střídání.
     
    59
    Následně se po levém křídle pokoušel prosadit Sterling, ale Adama Traoré do něj aktivně naběhl a míč mu před obličejem odkopl do autu, parádní obranná práce.
     
    58
    Wolverhampton se následně pokoušel projít z obranné poloviny do té útočné. Ale snaha hostí byla opět ukončena faulem, je možná překvapující, že sudí vůbec kartami netrestá.
     
    57
    David Silva šel po pravé straně do vápna, ale před ním celkem lehkým obranný zákrokem zapracoval obránce Wolves. Pokračovat se bude rohovým kopem.
     
    56
    Celkem slušně si nyní naběhli do vápna domácí, ale obrana Wolves opět parádně zapracovala. Fernandinho poté opět fauloval Cutroneho, tito dva do sebe nyní slušně jdou.
     
    55
    Nyní si na útočné pomohl dosti nesportovním a zbytečným faulem Fernandinho. Ten normálně naskočil do zad Cutroneho, který přijímal míč. Karta z toho ovšem není.
     
    54
    Stále jsme se nedočkali branky, ačkoliv aktivita domácímu celku upřít nejde. Ale aktivita není všechno, Wolves se zatím dosti slušně drží.
     
    52
    Domácí borci kombinovali před vápnem a nakonec vymysleli centrovaný míč na zadní tyčku. Zde si nabíhal Sterling, ale na centr Mahríze nakonec nedosáhl.
     
    51
    Hosté zahráli standardní situaci na vzdálenější tyčku, ale centrovaný míč se do branky nakonec nedostal. Cityzens celou situaci ustáli, ale musejí se nadále bránit.
     
    50
    Domácí celek rozehrával standardní situaci v podobě rohu, ale úspěšný nebyl. Cutrone se pak dostal do protiakce a byl pár metrů před vápnem faulován. Rodri může být rád pouze za žlutou kartu.
     
    48
    Míč za obranu dostal David Silva, který z pravé strany centroval do brankoviště. Míč ale netrefil ideálně a ten skončil na brance, pokračuje se tedy odkopem od branky Patrícia.
     
    47
    Hostující celek rozehrává od levé lajny poté, co se domácí hned dostali do útoku. Nic ovšem nevymysleli a nyní hrají právě fotbalisté v černém.
     
    46
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Kyle Walker, přichází Olexandr Zinčenko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas mezi Manchesterem City a Wolverhamptonem. Dalo by se říci, že jsme sledovali vyrovnaný fotbal, a to i přes fakt, že Cityzens jsou mnohem více na míči. Hosté se dostávají do dobrých pozic v protiakcích a tým kouče Guardioly to dnes úplně snadné mít nebude.

    Druhý poločas začíná v 16:05.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Cancelo v posledních sekundách prvního poločasu prostrčil míč do vápna, ale obrana Wolves byla pozorná a míč odkopla do zámezí.
     
    45+1
    Patrick Cutrone se dostával za obranu a nahrával ještě na pravé křídlo spoluhráči. První nahrávka ale nevyšla a ta druhá byla pořádně nepřesná. Aut pro domácí, nastavují se dvě minuty.
     
    45
    Na začátku poslední minuty základní hrací doby prvního poločasu musel být pozorný Patrício. Kyle Walker zpoza vápna poslal skákavý míč k tyčce, ale jednička Wolves nakonec celkem pohodově chytá.
     
    44
    Blíží se nám konec prvního poločasu, který bude ovšem o něco málo nastaven. Ciryzens kombiniují na vlastní polovině a následně se pomalu dostanou do útoku.
     
    43
    Wolves nyní mohlo jít do přečíslení, ale Raúl Jiménez nezvolil úplně ideální rozehrávku a od pravé lajny centroval do ohně, kde byli domácí v přesile. Cutrone se tedy k míči nedostal.
     
    41
    Domácím nevyšel centrovaný míč z levé strany z rohového kopu, tak ani pokus Agüera z pravé strany. Jeho centr do vápna byl totiž nepřesný a gólem neskončil.
     
    40
    Opět si hráči dávali přednost, aby následně poslali míč až na zadní tyčku. Zde se Otamendi pokoušel opět vylepšit pozici na penaltu, ale opět hostující obrana zapracovala.
     
    39
    Rodri se pokoušel na útočné polovině udělat nějakou kličku, ale napadající hráči jej ve dvou nakonec faulovali. Modrý Manchester má tak k dispozici standardní situaci.
     
    37
    Cityzens začínají zapínat na větší obrátky. David Silva dostal přihrávku na levou stranu, odkud centroval na penaltu. Nabíhající hráči ale míč přeběhli, a tak z toho bude jen aut pro hostující mužstvo.
     
    36
    João Cancelo nyní zakličkoval na malém prostoru ve vápně a odcentroval na zadní tyčku. Sergio Agüero zde vracel míč do ohně, ale tam byli jen bránící hráči Wolves.
     
    35
    Začíná nám poslední desetiminutovka základní hrací doby a stále jsme se nedočkali první branky duelu. Na ostatních stadionech se již skóre měnilo, a to ne jednou.
     
    34
    Následně přišla druhá střela směrem na branku Wolves. Na levé straně se uvolnil João Cancelo, který ale zakončoval jen vysoko nad branku Wanderers.
     
    33
    První velký zákrok Ruie Patrícia v utkání! Raheem Sterling přebral přihrávku před vápnem a technicky mířil k pravé tyčce, portugalský brankář tygřím skokem ale vyráží.
     
    32
    Hosté bojovali na útočné polovině, ale nakonec ztratili míč a při jeho zpětném získali přišel faul. Rodri byl poslán k zemi a pokračovat se bude rozehrávkou domácích.
     
    30
    Ilkay Gündoğan zakončoval celou akci, i když u míče stál také David Silva. Německý reprezentant zakončoval k levé tyčce, ale branku minul o minimálně jeden metr.
     
    29
    Nic z toho ovšem nebylo a do útoku se vydal Raheem Sterling. Ten se před vápnem nechal faulovat, možná lehce zkušeně si pro ten faul došel. Uvidíme přímý kop z luxusní pozice.
     
    28
    Ederson a Mahríz si nyní v obraně vůbec nerozuměli a míč skončil v autu. Wolves tak získali útočnou polovinu naprosto zadarmo, a tak mají šanci na změnu skóre.
     
    27
    Další nebezpečná akce od hostujícího celku. Podél pravé lajny došel až do vápna Jiménez, který nakonec oslovil na hranici vápna Moutinha. Ten po zemi střílel k pravé tyčce, ale jeho zakončení skončilo vedle branky.
     
    26
    Centrovaný míč za obranu opět dostával střelec Agüero, ale ten si ve vzdušném souboji pomohl nedovoleně a sudí celou situaci viděli. Pokračovat se tak bude odkopem od branky Patrícia.
     
    24
    Sergio Agüero šel na levé straně vápna přes obránce a od bránícího hráče dosti naivně upadl. Sudí si sice přidržel sluchátko u ucha, ale penaltu správně nepíská.
     
    23
    Wolves ale proti nejofenzivnějšímu celku Premier League nehrají žádné druhé housle a normálně se snaží útočit. Nyní se fotbalisté v černém pokouší prokličkovat k zakončení.
     
    22
    Akci na útočné polovině zakončoval svižným centrem z pravé strany Kyle Ealker, ale ten trefil jen hráče před sebou. Na druhé straně šel Jiménez do vápna po levé straně, ale před Edersonem byl povalen. Pokračuje se ovšem bez přerušení!
     
    21
    Zatím neviditelný Raheem Sterling se dostal po levé straně za obranu a v silovém souboji s Traorém vybojoval rohový kop z levé strany.
     
    19
    A téměř smrtící protiútok hostujícího celku. Raúl Jiménez se dostal před vápno a po finální kličce zakončoval. Edersona ale zachránil Fernandinho, který takovým hokejovým roštěpem zachránil svůj celek!
     
    18
    Cancelo vymyslel z levé strany další centr do vápna, který byl ale odvrácen. Míč se ale dostal na hranici vápna, kde stál Mahríz. Ten se z první dostal ke tvrdé střele, ale ta skončila na obraně Wolves.
     
    17
    Akce azurově modrých pokračovala a zakončena byla centrem od levé lajny. Pokus Cancela ovšem nebezpečný nebyl a míč skončil v rukavicích pozorného a připraveného Patrícia.
     
    16
    Po faulu na pravé straně rozehrávala domácí dvojice standardní situaci. Oba hráči si dávali přednost a nakonec byl míč poslán na začátek vápna. Zde se ale k hlavičce dostala obrana Wolves.
     
    15
    Hosté mohli jít do útoku, ale na obranné polovině si špatně přihráli a Cityzens naprosto snadno vybojovali míč a pokračují v útočné kombinaci.
     
    14
    Domácí celek kombinuje na útočné polovině a čeká na nějakou vhodnou příležitost. V úvodních minutách se jim zatím nic nebezpečného vymyslet nepovedlo.
     
    13
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Romain Saïss, přichází Ryan Bennett.
     
    12
    Již se pokračuje ve hře a domácí celek vymyslel centrovaný míč z levé strany, který byl na opačné tyčce odvrácen do autu. Romain Saïss se opět objevil s bolestmi na hřišti a bude střídat.
     
    10
    Stále je hostující hráč ošetřován a sledujeme u lajny rozcvičující se spoluhráče. Tak uvidíme, zda se defenzivní hráč Wolves vrátí do hry zdravý.
     
    9
    Na pravé straně si domácí dělali prostor, osobně to byl Sergio Agüero, jenž se dostal mezi dvojici hráčů. Romain Saïss ale jeho snažení ukončil, následně se objevil na zemi a je ošetřován na stehně.
     
    8
    Akce po levé straně přinesla první rohový kop. João Cancelo to zkoušel, ale míč byl odehrán na standardní situaci. Ta byla rozehrána nakrátko a Rijád Mahríz centroval z levé strany vápna, Rui Patrício pohotově kryje.
     
    7
    Opět byl v akci hostující útočník. Po centru z pravé strany si na hranici vápna dělal prostor, ale míč zpracoval rukou a sudí celou situaci viděl. Pokračuje se tedy rozehrávkou od domácí branky.
     
    6
    Následně byla nalezena obrovská díra v domácí obraně, kterou mohl potrestat Patrick Cutrone. Ten šel sám na Edersona, kterého sice obstřelil, ale míč se do branky nedostal!
     
    5
    João Moutinho si nyní počkal u pravé lajny na jednoho z domácích, který se pokoušel projít podél hrany hřiště až na útočnou polovinu. Bude z toho vhazování.
     
    4
    V další akci nejlepší střelec Premier League dostával přihrávku na levé křídlo, ale míč se mu nepovedlo zachytit a navíc se píská první ofsajd utkání.
     
    3
    Sergio Agüero dostal míč z levé strany do vápna, kde si připravil střeleckou pozici a levačkou zakončoval. Trefil ovšem jen bránící hráče před sebou, kteří míč hned odehráli.
     
    2
    Nyní již drží míč domácí Cityzens, ale ti se nikam moc neženou. Uvidíme, jak tomu bude v následujících minutách. Očekáváme ovšem ofenzivní podívanou.
     
    1
    Po úvodním výkopu se hosté hned hnali do útoku, podél pravé lajny to zkoušel Adama Traoré. Tomu se ale nepovedlo zachytit míč na hřišti a rozehrávat budou domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Krásné nedělní odpoledne! V Manchesteru je vše připraveno na úvodní výkop osmého kola mezi Cityzens a Wolves!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Fernandinho, Cancelo – Gündoğan, Rodri, D. Silva – Sterling, Agüero, Mahríz.
    Náhradníci: Bravo – Angeliño, García, Zinčenko, B. Silva, Jesus, Foden.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady, Saïss – Traoré, Dendoncker, Neves, Moutinho, Vinagre – Jiménez, Cutrone.
    Náhradníci: Ruddy – Doherty, J. Vallejo, R. Bennett, J. Castro, Kilman, Gibbs-White.

    Rozhodčí: Pawson – Betts, West.
     
    ZAJÍMAVOSTI

    – Wolves naposledy porazilo Manchester City v soutěžním zápase 31.10. 2010 (2:1)

    – Wolves v létě porazilo Cityzens ve finále Premier League Asia Trophy výsledkem 1:0 v penaltách

    – City vyhrálo z posledních dvanácti domácích duelů prohrálo jen jednou

    – Obě mužstva mají za sebou úspěšné utkání v Evropě. Cityzens v Lize mistrů porazilo Dinamo Zábřeh (2:0), Wolves vyhráli na horké půdě Besiktase (1:0)
     
    MANCHESTER CITY

    Cityzens se drží na druhém fleku, ale náskok prvního Liverpoolu se stále zvětšuje, a to hlavně díky stoprocentní formě Reds a ztrátám manchesterského celku. Tým trenéra Guardioly ztrácí již osm bodů. V posledních pěti duelech modrobílý čtyřikrát vyhráli a jednou nečekaně padli na hřišti Norwiche (2:3). Naposledy přehráli Everton na jeho trávníku (1:3).

    Poslední utkání Cityzens
    Everton 1:3 Manchester City
    34. Calvert-Lewin (Coleman) – 24. Jesus (De Bruyne), 71. Mahríz, 85. Sterling

    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Fernandinho (C), Zinčenko – De Bruyne (80. B. Silva), Rodri, Gündoğan – Mahríz, Jesus (66. Agüero), Sterling (86. D. Silva).
     
    WOLVERHAMPTON WANDERERS

    Wolves jsou po sedmi odehraných kolech na patnáctém fleku, ke kterým jim stačilo sedm bodů za jednu výhru, čtyři remízy a dvě prohry. Naposledy se Wolves doma potkali s posledním Watfordem a konečně se dočkali výhry (2:0). Nejlepším střelcem mužstva je se dvěma zásahy Mexičan Raul Jimenez.

    Poslední utkání Wolves
    Wolverhampton 2:0 Watford

    18. Doherty (Neto), 61. Janmaat (vla.)

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – Doherty, Dendoncker, Moutinho, J. Castro – Traoré (87. Neves), Neto (57. Gibbs-White) – Jiménez (80. Cutrone).
     
    V rámci osmého kola Premier League, které se hraje před dalším reprezentační přestávkou, budeme sledovat utkání mezi druhým Manchesterem City a patnáctým Wolverhamptonem. Utkání startuje v 15:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Panuška

    Branky: 80. Traoré (Jiménez), 90+4. Traoré (Jiménez)

    Karty:   50. Rodri (MAC), 50. Cancelo (MAC), 62. Ederson (MAC), 71. Gündoğan (MAC), 77. Fernandinho (MAC) – 84. Neves (WOS), 86. Moutinho (WOS)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:14.
    Manchester City: Ederson – Walker (46. Zinčenko), Otamendi, Fernandinho, Cancelo – Gündoğan, Rodri, D. Silva (75. Jesus) – Sterling, Agüero, Mahríz (60. B. Silva).
    Náhradníci: Bravo – Angeliño, García, Zinčenko, B. Silva, Jesus, Foden.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady, Saïss (13. R. Bennett) – Traoré, Dendoncker, Neves, Moutinho, Vinagre (74. J. Castro) – Jiménez, Cutrone (68. Doherty).
    Náhradníci: Ruddy – Doherty, J. Vallejo, R. Bennett, J. Castro, Kilman, Gibbs-White.

    Rozhodčí: Pawson – Betts, West
    bahis siteleri