Chomutov – Litoměřice 2:1 (kon.) | Vsetín – Motor ČB 3:5 (kon.) | Třebíč – Kadaň 5:3 (kon.)
Poruba 2011 – Přerov 4:1 (kon.) | Frýdek-M. – Jihlava 4:3 (3:2 po s.n.) | Havířov – Slavia 1:0 (kon.)
Sokolov – Benátky n/J 3:4 (kon.) | Prostějov – Ústí n/L 5:4 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
HC ZUBR Přerov
Pondělí 07.10.2019, 18:00 • RT TORAX ARENA • Chance liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Utkání prvního s třetím bude k vidění dnes v RT TORAX ARENĚ a já Vás k jeho sledování srdečně zvu.

    Lídr CHANCE ligy HC RT TORAX Poruba 2011 v odehraných deseti kolech ztratil pouhé čtyři body a své konto s 26 body bude chtít navýšit i v zápase s třetím týmem tabulky HC ZUBR Přerov, který má o šest bodů méně.
     
    PŘEROVŠTÍ v posledních dvou utkáních v Meo Aréně vyhráli za tři body. S Litoměřicemi ZUBŘI zabrali v poslední třetině a utkání skončilo 5:2, v sobotu 5. října těsně vyhráli nad Chomutovem 2:1.

    Nejproduktivnějším hráčem žlutomodrých je s 12 body Roman Pšurný (7+5) a zároveň vévodí i týmové střelecké tabulce. Nejvíce nahrávek rozdal Jakub Navrátil a z defenzivních řad je v popředí statistik Jan Kubeš (2+5) a Mikuláš Zbořil (1+6).

    Úspěšnost Přerova v přesilovkách je necelých 20%, ale co se týče oslabení, v 35 početních nevýhod dokázali Zubři skórovat pětkrát.

    S lídrem, který surfuje na vlně pohody a hokej si doslova užívá, to budou mít dnešní hosté velmi těžké.
     
    Porubané jsou pod drobnohledem všech fanoušků Chance ligy a hlavně příjemným překvapením těch svých Fans. Jak už bylo řečeno, pod vedením trenérů Miloše Holaně, Marka Pavlačky a Adama Vrby, klopýtli jen na ledě pražské Slavie a v sobotním utkání v Českých Budějovicích brali dva body po samostatných nájezdech.

    Frederik Foltán předvádí v brankovišti skvělé výkony a i jeho zásluhou je Poruba tam, kde je. Jeho statistiky jsou: 2,3 góly na zápas, což je úspěšnost 92,93%

    Vladimír Svačina je nejen lídrem klubových statistik, ale i těch celoligových. V deseti zápasech dal čtyři branky a rozdal třináct nahrávek, čímž je top nahrávačem porubské kabiny.
    Poruba vsadila hodně na mládí, které se zavděčuje v podobě top střelce, kterým je se šesti góly Tomáš Gřeš. V zadních řadách pak šéfuje s patnácti kanadskými body Patrik Husák (4+11) a je zároveň i druhým nejproduktivnějším hráčem ligy. Mezi obránci první.
     
    Utkání začíná v 18 hodin a oba týmy budou rády za Vaši podporu přímo v ochozech RT TORAX ARENY.
    Vstupné činí 80,- Kč, důchodci 40,- Kč, držitelé karet ZTP, ZTP/P a doprovod a také děti do 15 let mají vstup zdarma.
     
    Textový přenos je samozřejmostí, stejně tak i ten televizní na Hokejka.cz
     
    Příjemný pondělní podvečer z RT TORAX ARENY!

    Vítám Vás u utkání týmů z prvního a třetího místa aktuální tabulky a přeji skvělou hokejovou podívanou a čtenou.

    Trenéři Miloš Holaň a Vladimír Kočara nahlásili tyto sestavy:

    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Slavík, Husák, Dluhoš, Urbanec, Bodák, Dundáček, Rudl – Sikora (A), Zdeněk (C), Svačina – Kanko, T. Jáchym, Nejezchleb – Gřeš, Hudeček, J. Káňa (A) – Špaček, M. Hlinka, Obdržálek.

    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Šimonů) – R. Černý, Krisl (A), Zbořil (A), Kubeš, Čáp, Weinhold, Šnajnar – Navrátil, Pšurný, T. Doležal – Číp, T. Sýkora (C), Š. Kratochvil – M. Kratochvil, Hejcman, Goiš – F. Dvořák, Moučka, Süss.

    Rozhodčí: Koziol, Lukš – Vrba, Kučera.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Zubři špatně nahráli před vlastní brankou nebo tam je ještě nezmrzlá voda, protože kotouč se nesklouzl a vše mohl ukončit úvodním gólem Jiří Zdeněk. Přerovská obrana se ale včas zkonsolidovala a k dramatu v první minutě nedošlo.
     
    01:07
    Poruba se provinila ofsajdem.
     
    01:30
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jiří Goiš – 2 min., podrážení).
     
    02:40
    Urbanec pálí z první. Petrásek se proti střele gólmansky postavil a následně kotouč hokejkou poslal do rohu. Vhazování po levé ruce nepřipouští.
     
    02:59
    Zubři útočí ve čtyřech. Kotouč vyvezl Sýkora a z úhlu i vystřelil. Foltán nemusí zasahovat.
     
    03:32
    Poruba je v útočné třetině. Káňa, stojící před brankou, zakončuje akci a v době, kdy se Goiš vrací na led, sudí přerušují hru.
     
    03:40
    Hosté v plném počtu.
     
    04:39
    Süss je zastaven na modré čáře Svačinou a Zdeňkem. Oba pak zkouší založit útočnou akci. Přerovští hru ale vytěsňují na mantinel.
     
    05:29
    Střela Zdeňka na ose hřiště a od modré čáry k tomu končí Petráskovi v lapačce. Bude se vhazovat po levici hostujícího gólmana.
     
    05:55
    Urbanec zakládá útok zpoza své brány. Dlouhou nahrávkou vybízí Kanka k překročení středního pásma, ale tam se Poruba dlouho nezdrží.
     
    06:15
    Foltán použil betony k odvrácení střely Dvořáka z otočky na kruzích. Hra pokračuje.
    06:46 Jan HUDEČEK - 1:0
     
    06:46
    Poruba právě vstřelila branku!
    Bleskurychle se hra přesunula před přerovskou bránu, kde pohotově nabídku Gřeše poslal tahem po ledě do brány JAN HUDEČEK. Asistence: Tomáš Gřeš a Filip Dundáček.
     
    08:54
    Zubři vyhráli vhazování před svou brankou, ale v útočné třetině se dlouho nezdrželi. Domácí skvěle vykrývají prostory k zakončení a jsou aktivní v napadání. Tím se často stává, že soupeř o kotouč přijde, jako se v tomto případě stalo Moučkovi.
     
    10:13
    Chybu v rozehrávce mohl potrestat protiútokem Pšurný. Kotouč dostal do třetiny, jenže záhy o něj přišel, když si jej postrčil moc před sebe. Dluhoš špičkou hole puk posílá zpět do středního pásma.
     
    10:40
    Přerov se stejně dostává před Foltána. Zakončuje Pšurný přes hráče, ale domácí gólman, i když moc práce nemá, střelu nepodcenil a s přehledem vykrývá. Vhazování u sebe nedopouští.
     
    11:58
    Hraje se nahoru dolů s aktivním napadáním ze stran obou týmů. Divácky atraktivní hokej s mnoha akcemi a osobními souboji.
     
    13:20
    Nepřesnosti v nahrávkách končí převážně hned po přejetí útočné modré. A je jedno, který tým je na kotouči.
     
    14:30
    Přerovská obrana skvěle brání bruslařsky šikovné porubské mladíky Gřeše a Hudečka.
     
    15:40
    Obraz hry určuje RT TORAX. Je více na puku a jeden útok střídá druhý. Ale jak už bylo řečeno, Zubři se defenzivně připravili skvěle. Hru vytlačují na mantinel a tím nedávají soupeři prostor k zakončení. Weinhold zastavil Obdržálka a vyslal okamžitě na zteč Navrátila.
     
    16:18
    Trošku déle se hrát nebude. V porubské brance skončil místo puku hráč ve žlutomodrém drese a ukotvení brány musí pojistit technická četa.
     
    16:38
    Zubři vyhrávají buly před Foltánem a hledají schůdnou cestu k zakončení. Sýkora je ale vytlačen za branku a nahrát před bránu se mu již nepodařilo.
     
    17:46
    Další přerovská návštěva v útočné třetině končí vyhozením kotouče za modrou čáru. Hudeček tak vytěsnil Dvořáka do středního pásma.
     
    18:25
    Po dalším vyhraném buly střílí Kubeš ale jen do Gřeše. Puk tak letí až k Petráskovi.
     
    19:00
    Doležal byl blízko vyrovnání. V jízdě před branku lehce strčil do střely Sýkory hokejku, ale kotouč jen těsně minul pravou tyč porubské brány.
     
    19:07
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Dominik Rudl – 2 min., sekání).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dalo se čekat, že nebude padat mnoho gólů. Že na lídra tabulky se každý soupeř připraví hlavně do obrany a to dnes v první třetině bylo k vidění. Zubři brání už skoro od červené čáry a Porubané se jen těžko dostávají ke kombinacím a před bránu Petráska. Stalo se tak jen v sedmé minutě, kdy Jan Hudeček najížděl za hráčem do pásma a v podstatě dva na jednoho spolu s Gřešem zařídili úvodní a doposud jediný gól zápasu.

    Po přestávce bude Přerov mít ještě minutovou přesilovku.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Doležal zakončuje mimo bránu. Zubři dál drží pásmo, jenže střelecky nejsou produktivní.
     
    21:07
    Domácí v plném počtu a odvrací poslední pokus Přerova v přesilovce. Kotouč před brankou sklepává Kanko.
     
    22:19
    Husák podpořil útok a střílí. Puk se otřel o tyč.
     
    22:48
    Domácí si v útočné třetině nerozuměli. Zadovku Jáchyma nestihl zachytit Rudl. Všichni musí rychle do obrany.
     
    23:13
    Foltán kryje střelu Süsse. Bude se vhazovat po pravici.
     
    23:57
    Urbanec udržel puk v pásmu. Střelecky se neprosadil Obdržálek ani Hlinka.
     
    24:40
    Navrátil forčekuje hluboko v útočné třetině a Bodákovi nedovoluje klidné rozehrání.
     
    25:16
    Svačina nabil na modrou zpětnou přihrávkou Dundáčkovi. Jeho dělovku Petrásek vytěsnil špičkou betonu.
     
    26:10
    Na druhé straně čelil Foltán nájezdu Goiše, který dostal přesnou nahrávku na hůl od Čípa před dvě pásma mezi porubské obránce. Hra se nepřerušuje, Foltán okamžitě rozehrál.
     
    26:50
    Druhý pokus Goiše končí stejně. Puk je na břiše porubského gólmana, ale tentokrát raději kotouč drží v moci a připouští vhazování po pravé ruce.
     
    28:12
    Závar před Petráskem mohl ukončit druhým gólem Svačina. Puk se dostává ale na zadní mantinel, kde jej pacifikuje Krisl a hru posílá do středního pásma.
     
    29:19
    Urbanec šťouchl Matouši Kratochvílovi d opuku, když se po levém křídle prohnal do útočné třetiny. K zakončení tedy nedochází.
     
    29:55
    Okamžitá střela od modré v podání Dluhoše nedělá Petráskovi problémy. Puk odpálil hokejkou na pravý mantinel. Poruba dál v tlaku.
     
    30:59
    Po osobním souboji odjíždí Doležal v bolestivém předklonu na střídačku. Vyloučen není nikdo z porubských hráčů. Vhazovat se bude ve středním pásmu blíže Foltánovi.
     
    31:10
    Ofsajd Poruby.
     
    31:30
    Lehké nahození na bránu Navrátila Foltán vytěsňuje betonem. Do útoku se hrne Jáchym s Nejezchlebem.
     
    32:21
    Puk je mimo hrací plochu. Vhazovat se bude po pravici Petráska, protože odtamtud se puk dostal ven.
    32:39 Matouš KRATOCHVIL - 1:1
     
    32:39
    Přerov právě vstřelil branku!
    Vyhraná bule a prosmýknutí kolem střídaček bylo klíčové pro střelecké zakončení MATOUŠE KRATOCHVILA, který vyčkával v obloucích ve volném prostoru a tahem se trefil k druhé tyči. Asistence: Radek Číp a Tomáš Sýkora.
     
    33:30
    Tyč zazvonila po Hudečkově pokusu. Kotouč se odrazil zpět na jeho hůl a chtěl stažením kotouče do strany zakončit mezi beton a pravou tyč. Petrásek se ale včas přemístil a střílenou dorážku vytěsnil.
     
    36:09
    Sudí přerušuje hru. Hráčům se podařilo kotouč zašlápnout za přerovskou brankou.
     
    36:43
    Vyrovnávací gól dostal Přerovské do většího tempa a opticky soupeře přehrávají. Porubská obrana ovšem nepanikaří a zodpovědně brání už obrannou modrou.
     
    37:52
    K šancím se dostává i Holaňův tým. Petrásek se štěstím vytěsňuje střelu Gřeše.
     
    38:05
    A máme tu vůbec první zakázané uvolnění. Vhazuje se před Petráskem.
     
    38:30
    Puk se odrazil od přerovských betonů. Jáchym RT TORAX do opětovného vedení nedostává.
     
    38:45
    Stejně se daří Navrátilovi. Střela letí metr od brány.
     
    39:07
    Foltán kryje pokus Čípa.
     
    39:14
    Sýkora buly nevyhrává. Porubané, resp. Špaček, vyváží kotouč z pásma.
     
    39:20
    Přerov se dostal do ofsajdu.
     
    39:22
    Foltán vykrývá pokus Süsse.
     
    39:58
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Marek Sikora – 2 min., hákování).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí! Domácí měli několik šancí navýšit vedení, trefili tyč, ale v druhé polovině třetiny měli více ze hry hosté a využili toho ve vyrovnávací branku. Po vyhraném buly ve vlastní třetině dostal utkání do vyrovnaného stavu Matouš Kratochvíl.

    Třetí třetina začne v 19:40
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Zakázané uvolnění Přerova ukončuje přechod do útočné třetiny v početní převaze.
     
    40:40
    Hlinka střílí z pravé strany. Petrásek kotouč odpaluje za branku. Přerovu se přesilovka nedaří rozehrát dle představ.
     
    41:52
    Nahození Čípa protahuje Süss, ale Foltán si levou tyč chrání a betony drží pevně na ledě.
     
    41:58
    Domácí v plném počtu.
     
    42:34
    Poruba právě vstřelila branku!
    Kanko nahrál z rohu před branku, kde si kotouč zpracoval TOMÁŠ JÁCHYM a místo okamžité střely, kterou Petrásek čekal, potáhl puk na forhend, objel skoro ležícího gólmana a zakončil do odkryté poloviny brány. Asistence: Petr Kanko a Richard Nejezchleb.
    42:34 Tomáš JÁCHYM - 2:1
     
    43:03
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Robert Černý – 2 min., podrážení).
     
    44:41
    Domácí se na druhý pokus usazují v pásmu hostů a hledají krátkými nahrávkami skulinu k snadnému zakončení. Hru přerušuje Petrásek po střele Kanka.
     
    45:02
    Blízko třetí brance byl Obdržálek. V aréně to jen zahučelo.
     
    45:03
    Hosté v plném počtu.
     
    45:40
    Nahození na bránu bruslí odklonil Navrátil. Puk se otřel o levou Foltánovu tyč.
     
    46:15
    Porubský gólman teď přerušuje hru po střele a možné dorážce Sýkory.
     
    46:25
    Porubský icing.
     
    47:02
    Domácí jsou na kotouči a vymýšlí, kudy poslat rozehrávku. Slavík s Husákem vysílají na zteč Gřeše, kterému puk odskakuje a musí o něj následně bojovat za přerovskou brankou s Krislem.
     
    48:35
    Ofsajd Proruby.
     
    49:10
    Domácí vyhrávají buly blíže brány Přerova, jenže se v pásmu nezdrží moc dlouho. Přerovští mají puk v moci a zakládají útok.
     
    49:44
    Daleko se ale nedostali ani oni. Ze středního pásma dostává hru před Petráska Jáchym s Kankem, kdy druhý jmenovaný kličkovanou prohrává. Zakončení přes ležícího gólmana nedokončil přehozením betonů. Stav se tedy nemění.
     
    50:46
    Zubři ztrácí puk v útočné třetině. Hlinka vypomohl obraně a kotouč odváží přes střední pásmo před Petráska.
     
    51:14
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Tomáš Doležal – 2 min., sekání).
     
    51:50
    Tlak Poruby odvrací vyhozením přes všechny čáry Weinhold.
     
    52:01
    Po druhém vstupu do pásma přerušuje hostující gólman hru po střele Hudečka. Po buly má kotouč Přerov a Dvořák svůj únik zakončuje střelou. Foltán kotouč hokejkou vytáhl až do ochranné sítě.
     
    53:05
    Káňovi se nepodařilo dokončit nahrávky gólem. Petrásek si pravou tyč bezpečně chránil a kličku porubskému forvardovi znechutil.
     
    55:14
    Hosté v plném počtu.
     
    55:41
    Na řadu s útočením přišli i Zubři. Domácí obrana není zkoncentrovaná a zmatky v obranném pásmu hasí Svačina se Zdeňkem. Nakonec se dostávají do přečíslení, které ale nevolí šťastně. Svačina přenechal puk na ose hřiště Zdeňkovi, jenže kotouč dřív zpacifikoval Weinhold a ze slibné gólové akce nic nebylo.
     
    56:10
    Na druhé straně měl blízko ke gólu Sýkora. Foltán ale drží tým v jednobrankovém vedení.
     
    57:05
    Sýkora nahrává zpoza brány do prostoru mezi kruhy, kde ale hráči nejsou a puk nezachytil ani na modré Čáp.
     
    57:35
    Oddechový čas pro hosty.
     
    Zubři hrají bez gólmana. Vhazuje se totiž před Foltánem.
     
    57:43
    Poruba právě vstřelila branku!
    Po vyhraném buly po pravici Foltána dostává kotouč na hůl MAREK ŠPAČEK a přes všechny čáry nasměroval kotouč do prázdné brány. Tři body zůstanou z největší pravděpodobností doma. Asistence: Michal Hlinka.
    57:43 Petr OBDRŽÁLEK - 3:1
     
    58:48
    Vhazuje se u Foltána. Před tím měli domácí ještě šanci navýšit vedení, ale střela Zdeňka končila mimo tři tyče. Puk jen rozburácel zadní mantinel.
     
    Dnešní utkání sleduje 1068 diváků.
     
    59:53
    Poruba právě vstřelila branku!
    MARTIN BODÁK stál mezi kruhy a vyslal puk těsně nad ledem do zubří sítě, čímž pojistil porubskou výhru a domácí neporazitelnost. Asistence: Tomáš Gřeš a Jan Káňa
    59:53 Martin BODÁK - 4:1
     
    Konec zápasu.
     
    Dramatický konec utkání zařídil HC RT TORAX Poruba. Nutno podotknout, že HC ZUBR Přerov tomu výrazně pomohl, když sáhl více jak dvě minuty před koncem základní hrací doby, po hře bez gólmana. Toho využil po vyhraném buly před Foltánem Marek Špaček a na konečných 4:1 stanovil výsledek Martin Bodák sedm vteřin před závěrečnou sirénou.

    Přerov nebyl týmem, který by přerušil porubskou domácí neporazitelnost a z Ostravy odjíždí bez bodů, když třetích dvacet minut nedokázal uhlídat výše zmíněné střelce.
     
    Z Ostravy je to ode mne vše a přeji pohodový zbytek dne. (22:11:07)
    Marken.cz

    Gabriela Juříková

    Branky a nahrávky: 7. Hudeček (Gřeš, Dundáček), 43. T. Jáchym (Kanko, Nejezchleb), 58. Špaček (M. Hlinka), 60. Bodák (Gřeš, J. Káňa) – 33. M. Kratochvil (Číp, T. Sýkora)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Slavík, Husák, Dluhoš, Urbanec, Bodák, Dundáček, Rudl – Sikora (A), Zdeněk (C), Svačina – Kanko, T. Jáchym, Nejezchleb – Gřeš, Hudeček, J. Káňa (A) – Špaček, M. Hlinka, Obdržálek.
    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Šimonů) – R. Černý, Krisl (A), Zbořil (A), Kubeš, Čáp, Weinhold, Šnajnar – Navrátil, Pšurný, T. Doležal – Číp, T. Sýkora (C), Š. Kratochvil – M. Kratochvil, Hejcman, Goiš – F. Dvořák, Moučka, Süss.

    Rozhodčí: Koziol, Lukš – Vrba, Kučera

    Diváci: 1068
    bahis siteleri