Buffalo – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.) | Vancouver – Florida 7:2 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
7:2 (5:1, 1:1, 1:0)
Florida Panthers
Úterý 29.10.2019, 03:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:44:42)
     
    Československá stopa v utkání:
    Do hry nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Elias Pettersson (VAN) 0+3
    2. Alexander Edler (VAN) 0+3
    3. J. T. Miller (VAN) 2+0.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 36 – 31 (15:8, 7:8, 14:15)
    Zablokované střely soupeře: 16 – 15
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 54% – 46%
    Bodyčky: 17 – 16.
     
    Je dobojováno! Zpackaná první třetina připravila Floridu o veškerou naději na dobrý výsledek a prodloužení šňůry osmi zápasů se ziskem alespoň jednoho bodu. Kosatky nechaly zapomenout na školácky ztracený zápas s Washingtonem a už od dvacáté minuty tušily, že to dnes bude za dva body. Ve druhé a třetí třetině se hostující obrana vyztužila, ale bonus v podobě dobré efektivity při zakončení tomu scházel. Vancouver si svůj dostatečný náskok bez potíží uhlídal až do konce a díky sedmé výhře se v Západní konferenci posouvá na šesté místo, z něhož ztrácí jen dva body na první Colorado. Panthers zůstávají na Východě před Torontem a Tampou na sedmé pozici, přestože mají druhý nejvyšší počet inkasovaných branek v celé lize.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Florida se sympaticky snaží až do posledních vteřin. Zleva nejprve nepřesně pálil Hunt a po nečekaném odrazu od zadního mantinelu Demka z dobré pozice prověřil také Acciari.
     
    59:24
    Yandle nastřeloval z červené čáry. Puk se od zadního hrazení odrazil k pravé tyči domácí branky a tam ho Demko raději pokryl za cenu dalšího vhazování.
     
    59:15
    Z Acciariho neúspěšného pokusu o zpracování puku rukavicí se stala tak trochu nechtěná přihrávka rukou. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:29
    Brown rychlostně nestačil na Schallera, který se však dostal do složitého palebného úhlu a zleva zasáhl jen masku hostujícího strážce branky.
     
    58:02
    U hrazení důrazně bráněný Hawryluk pěknou zadovkou našel rozjetého Boylea, ovšem Demko byl znovu připraven se svým betonem.
     
    57:36
    Boyle se natáhl po kotouči a jen lehce jej posunul k Demkovi, který si o pár vteřin později poradil také se zakončením Connollyho.
     
    57:06
    Sceviour byl obsazený, ale i tak se zmohl aspoň na propagační střelu z pravého křídla, kterou Demko v pohodě vyrazil na zadní mantinel.
     
    56:48
    Schaller vjel do útočného pásma ve chvíli, kdy se v něm nacházel jeho kolega na pravé straně, takže je pískáno postavení mimo hru.
     
    56:30
    Tanner Pearson přebruslil Scevioura, ale střelou z levého kruhu nenašel žádnou skulinku v postoji Montembeaulta.
     
    55:39
    Ani za stavu 7:2 se nedá rozhodně říct, že by se zápas jenom dohrával. Panthers si vytvořili tlak v útočném pásmu, ale pak se sami provinili icingem.
     
    54:59
    Jay Beagle bekhendovým pasem z levého mantinelu hledal Erikssona, který puk zřejmě protečoval, ale trefil jenom brankáře Montembeaulta.
     
    54:15
    Ekblad se dostal do nepříjemné situace, když se na něj řítili hned tři hráči v modrém najednou. Akci přesto dokázal zastavit, když si na něm vylámal zuby Virtanen.
    53:20 Brock BOESER - 7:2
     
    53:20
    Vancouver právě vstřelil branku!
    To co se před malou chvílí nepovedlo Hawrylukovi, dokázal na opačném konci kluziště BROCK BOESER, který po nahrávce Petterssona z krátkého mantinelu pohotově uklidil kotouč pod břevno hostující branky. Asistence: Elias Pettersson.
     
    52:51
    Proti střele Pysyka zpoza levého kruhu použil Demko svůj beton. Kosatky otočily hru a teď už přidělávají starosti hostující obraně.
     
    52:29
    Connolly na poslední chvíli přihrál zpoza branky před brankoviště, kde byl na číhané Jayce Hawryluk a zblízka poslal kotouč do horní tyče.
     
    52:15
    Třetí třetina moc epických situací nenabízí. Vancouver kontroluje hru a společně s ní i svůj čtyřgólový náskok, o který už s největší pravděpodobností nepřijde.
     
    51:44
    Horvatovu zpětnou přihrávku vystihl Dadonov. Panthers se do útoku ale vůbec nepodívali a domácí pro změnu porušili pravidlo o ofsajdu.
     
    51:01
    Jevgenij Dadonov neměl kolem sebe nikoho v bílém, takže musel sám střílet z osy hřiště. Připravený Demko si při zákroku pomohl hokejkou.
     
    50:36
    Bennovo vyhození u modré čáry zastavil Huberdeau. Barkov po jeho nahrávce jel z minusového úhlu před branku, ale kotouč mu při tomto manévru utekl.
     
    50:12
    Aleksander Barkov si před malou chvíli trochu ublížil po souboji s Pearsonem a pádu na ruku, nicméně teď už je připraven v plné zbroji na pokračování ve hře.
     
    49:35
    Po dlouhé době je hra přerušena, protože kotouč vyletěl mimo bojiště. Pokračovat se bude po krátké reklamní pauze.
     
    49:25
    Vatrano křižnou přihrávkou přenesl kotouč zprava doleva, jenže Pysykovo nahození od modré čáry neprošlo přes předním stojícího Ferlanda.
     
    48:24
    Boeser si znovu zahrál na falešného obránce, když stál na modré čáře a hned dvakrát za sebou vůbec netrefil prostor branky Samuela Montembeaulta.
     
    47:26
    Zřejmě se zraněnou rukou pomalu odjel na hostující střídačku kapitán Barkov. Na ledě mezitím pokračuje domácí tlak okořeněn střelou dvougólového Millera.
     
    47:08
    Hned tři domácí hráči jeli na jediného obránce, kterým byl Strålman. Eriksson přes něj přihrál doleva, ale Pearson přesouvajícího Montembeaulta nepřekonal.
     
    46:56
    Po střele zkušeného švédského obránce Antona Strålmana vznikla u domácí branky menší skrumáž, ale mladý gólman Canucks si opět poradil.
     
    46:44
    Barkov si vybruslil na osu kluziště a ještě přihrával volnějšímu Huberdeauovi, který zprava střílel mezi betony, ale Demko kotouč do sítě nepustil.
     
    46:09
    Bo Horvat nabral rychlost na pravé straně a přes Yandlea se natlačil až k bekhendové střele, které ale scházela razance i přesnost.
     
    45:22
    MacKenzie Weegar poslal puk za Demka ze středního pásma. Na krátkém mantinelu však byli jako první členové domácích zadních řad.
     
    44:56
    Pettersson zachytil kotouč na pravé straně útočného pásma a pak přihlížel nahození Edlera, které se neúspěšně snažil tečovat Miller.
     
    44:26
    Edler jenom nahodil ze zahuštěného středu hřiště. Vstříc Demkovi vyrazil Malgin, ale neškodnou střelou zápěstím znovu netrefil branku.
     
    43:25
    Ferlandovi utekl puk k Acciarimu, který jej přenechal Sceviourovi. Před ním zívala otevřená zadní tyč, ale střelou švihem ji netrefil.
     
    43:10
    Tanner Pearson vložil hokejku do Myersovy rány od modré čáry, jenže tím rozvlnil jen ochrannou síť za hostujícím brankovištěm.
     
    42:51
    Další chybička Panterů v přechodové fázi. Tentokrát ji zavinila první formace, nicméně Virtanen pak zblízka nepropašoval puk za Montembeaulta.
     
    42:11
    Brock Boeser napřáhl od modré, ale do prostoru branky se netrefil. Hosté chtěli rychle vyrazit vpřed, ale situaci si dost zkomplikovali.
     
    41:55
    Bo Horvat po vyjetí z krátkého mantinelu prudce centroval před branku z pravé strany, ale kotouč skončil v moci Samuela Montembeaulta.
     
    41:09
    Weegar po rychlém přesunu hostujících hráčů střílel z ostrého úhlu nepřesně. Hráči Kosatek puk jen odevzdali a odjeli střídat.
     
    40:51
    Hughes nahazoval od modré ve chvíli, kdy před brankou dobře clonil Miller. Montembeault však musel zasahovat až o chvíli později, kdy to zpoza levého kruhu zkoušel již zmíněný Quinn Hughes.
     
    40:21
    Zkušený útočník Brett Connolly si nabruslil do pravého kruhu, ale Demko neměl žádné větší starosti s nijak prudkou střelou zápěstím.
     
    40:10
    Ze třetí části uteklo sotva deset vteřin a už je poprvé pískáno, protože z nepřesné rozehrávky Canucks resultovalo zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 22 – 16 (15:8, 78)
    Zablokované střely soupeře: 11 – 11
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 58% – 42%
    Bodyčky: 9 – 13.
     
    Druhá třetina je minulostí. Florida ji odehrála o dost lépe, přestože oproti té první vyslal na branku stejný počet střel. Dolů naopak šla aktivita Vancouveru, který po přesilovkové trefě Hoffmana vedl už jen o tři góly, ovšem další zásah do šatny od Millera mu vrátil naprosto komfortní vedení. Úplně hotovo ale není, což hráči i fanoušci Canucks moc dobře ví. V živé paměti mají pár desítek hodin starý zápas proti Washingtonu, jenž kanadský tým prohrál i přes vedení 5:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:31 J. T. Miller - 6:2
     
    39:31
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí i ve druhém dějství skórují pár vteřin před odchodem do šaten! Dadonov zazdil slibně rozjetou akci přihrávkou do druhé vlny na Petterssona. Ten rychle otočil hru a po zasekávačce na pravém křídle přihrál na modrou. Edlerovu střelu švihem v předbrankovém prostoru tečoval J. T. MILLER a poslal puk mimo dosah Montembeaulta, který chtěl původně zasahovat lapačkou. Asistence: Alexander Edler, Elias Pettersson.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:36
    Boyle projel do útočné třetiny, dlouho se mu ale nedostalo žádné podpory od spoluhráčů a nakonec jen odevzdal puk diagonálním nahozením.
     
    38:10
    Jake Virtanen byl bez šance dojet nepřesný pas z obranného pásma. Po zakázaném uvolnění se hra vrací před Thatchera Demka.
     
    37:47
    Vatrano obstál ve velkém boji v rohu obranného pásma. Hosté se přesunuli dopředu, ale Horvatovi se povedlo zablokovat střelu Pysyka.
     
    37:19
    Domácí v plném počtu.
     
    36:55
    Mike Hoffman si vyměnil puk s Huberdeauem, ale pak od modré trefil jenom jednoho z mnoha hráčů stojících na ose.
     
    36:17
    Kosatky dostaly puk do bezpečí a vyrazily střídat. Florida mezitím nechává na ledě to nejlepší, co její soupiska nabízí.
     
    35:56
    Huberdeauova střela z vrcholku levého kruhu byla nepřesná. Hosté ale dojeli volný puk a pokračují v zámku.
     
    35:25
    Jay Beagle vyhrál vhazování a Alexander Edler díky tomu mohl vyhodit kotouč doslova přes všechny čáry.
     
    35:19
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Tyler Myers – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hřiště).
     
    35:07
    Hoffman přihrál po modré čáře doprava na Browna. Puk si cestu do sítě ale nenašel a domácí se vysvobodili zakázaným uvolněním.
     
    34:27
    Důležitý obranný zákrok hokejkou si připsal Mark Pysyk, který nepustil centr z levého křídla na číhajícího Millera.
     
    34:04
    Pettersson chvíli míchal za brankou. Ve finále se rozhodl pro přihrávku na Boesera a ten zprava narazil na rameno Samuela Montembeaulta, od kterého šel puk do tyče.
     
    33:36
    J. T. Miller přihrál do kapsy mezi dva obránce na Petterssona, který si trochu zpomalil a švihem zpoza pravého kruhu vůbec netrefil branku.
    32:58 Mike HOFFMAN - 5:2
     
    32:58
    Florida právě vstřelila branku!
    Velmi dobře sehraná přesilová hra přeci jen končí gólem a snížením na rozdíl tří branek! Zásluhu na tom má i Dadonov, který vrátil puk k modré čáře. Yandle přenesl těžiště hry doprava a MIKE HOFFMAN parádní ranou z první trefil nad Demkovu lapačku. Asistence: Keith Yandle, Jevgenij Dadonov.
     
    32:26
    A znovu v akci ruský útočník Dadonov, který nechal odklouzat ležícího Suttera, ale pak trefil jen vyrážečku domácího gólmana.
     
    32:12
    Dadonov zatím hraje dosti nešťastný zápas. Po střele Hoffmana se dostal k dorážce, ale Demko zachránil Canucks skvělým zákrokem lapačkou.
     
    31:56
    Yandle jen naznačil střelu a pustil puk doprava, odkud z vrcholku kruhu nebezpečně pálil Dadonov a trefil tyč Demkovy branky!
     
    31:36
    Dadonov protečoval střelu Yandlea, ale puk proletěl hodně vedle pravé tyče branky nepříliš zaměstnaného Demka.
     
    31:16
    Dadonov se povedenou kličkou prohnal do levého kruhu, kde už si šteloval puk na střelu, ale přitom byl jasně podražen Edlerem. Také Panteři si dnes poprvé zahrají přesilovku.
     
    30:53
    Hosté v plném počtu.
     
    30:36
    Vypadá to, že ani tuto přesilovku nedokáží domácí využít. Myersova střela od modré byla pobídkou k teči, ke které ale nedošlo, a Montembeault snadno zasáhl.
     
    30:07
    Ekblad dostal puk na Vatrana a ten ho bekhendem vyhodil přes celé hřiště až do míst, odkud začíná nový útok Quinn Hughes.
     
    29:35
    Panthers se osvobodili a domácí se při pokusu o vjezd do útočného pásmu dopustili ofsajdu. Vhazovat se tak bude u modré čáry.
     
    29:02
    Petterssonovu dělovku krátce po buly Montembeault vyrazil a pak měl i trochu štěstí, když Boeser orazítkoval střelou golfákem brankovou konstrukci!
     
    28:53
    Jordie Benn ucítil v obličeji hokejku Denise Malgina, který už poslušně odjíží na trestnou lavici za vysokou hůl.
     
    28:25
    Hunt pouze odevzdal puk domácím. Nahození Stechera se od zadního mantinelu odrazilo před branku a Montembeault si musel dát pozor, aby si kotouč náhodou nesrazil do branky.
     
    27:57
    Hughes rozehrál doprava na Petterssona, který přenechal puk Tanevovi. Ten nenápadně nahazoval na branku a Montembeault měl znovu problémy s vyražením kotouče.
     
    27:25
    Málem se opakovala situace, která předcházela třetímu domácímu gólu. Montembeault jenom vyrazil Virtanenův střílený pas do brankoviště, ale Pearson se tentokrát k dorážce nedostal.
     
    26:29
    Boj o neutrální pásmo po buly ve středovém kruhu vítěze nepoznal. Panthers se provinili postavením mimo hru.
     
    26:16
    Ani Huntova střela neproletěla na Demkovu branku. Canucks vytlačili hosty do středního pásma a puk nakonec vyletěl mimo hřiště.
     
    25:28
    Erikssonův pokus z levého křídla rovněž neprošel. To samé na druhé straně platilo o střele od modré čáry v podání Aarona Ekblada.
     
    25:03
    Micheal Ferland si troufl na průnik po zahuštěné ose hřiště. Puk mu utekl doleva k Leivovi a jeho střela byla Hawrylukem ztečovaná do ochranné sítě.
     
    24:26
    Hoffman velice špatně přenášel hru bekhendovou přihrávkou, kterou namazal na hůl Petterssonovi. Ten však zazdil protiútok přihrávkou z otočky do ofsajdu.
     
    23:46
    Po několika málo vteřinách už mohou domácí v poklidu střídat. Panthers si podle rozhodčích pomohli nelegální přihrávkou rukou.
     
    23:41
    První zakázané uvolnění celého zápasu, kterým se při nepovedeném pokusu o rozehrávku provinily domácí Kosatky.
     
    23:14
    Huberdeau posunul kotouč na osu hřiště, odkud to zápěstím zkoušel hostující kapitán Barkov, ale střela byla znovu sražená mimo brankoviště.
     
    22:54
    Urostlý útočník Boyle střílel z první po přihrávce do levého kruhu. Puk ale tečoval Tim Schaller a poslal ho až do ochranné sítě.
     
    22:21
    Loui Eriksson zachytil puk u mantinelu, ale pak ho jenom nahodil do prostoru, kde nebyl ani jeden člověk v modrém dresu.
     
    21:51
    Hunt posouval puk před sebe, ale pro Acciariho to byla příliš krátká přihrávka. Domácí si pak poradili na zadním mantinelu.
     
    21:22
    Miller otočil hru doprava na Eliase Petterssona, z jehož hokejky vzešla rychlá střela tahem, ale Montembeault ji s problémy zastavil.
     
    20:34
    Hosté tento zápas rozhodně ještě nezabalí. Dadonov nabil na vrcholek pravého kruhu Ekbladovi, ale Demko tvrdou střelu vyrazil.
     
    20:01
    Sergej Bobrovskij předvedl několik dobrých zákroků, ovšem na startu druhé třetiny se v brance Floridy opět objevil Samuel Montembault.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 15 – 8
    Zablokované střely soupeře: 5 – 5
    Trestné minuty: 0 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 56% – 44%
    Bodyčky: 5 – 8.
     
    Panthers v první třetině potvrdili, že to v jejich zadních řadách v úvodu sezóny moc neklape. Vancouver jim během sedmi minut nastřílel tři góly a vyhnal z branky Montembeaulta, na jehož vrub jdou aspoň z menší části minimálně dvě trefy. Brian Boyle dal hostům naději gólem na 1:3, jenže hned z následující akce Vancouver utekl na 4:1 a krátce před odchodem dokonce na 5:1, o což se postarali Miller a Leivo. Pro Floridu mohla první třetina dopadnout ještě hůře, Bobrovskij však zlikvidoval úniky Beaglea s Boeserem a také možnost Schallera.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:06 Josh LEIVO - 5:1
     
    19:06
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Panteři si koledují o opravdu nehezký výprask! Dadonov nedostal puk přes obrannou modrou a tím začaly velké problémy rozhozené obrany. Ferland z levé strany předložil puk na úroveň vzdálenější tyče a JOSH LEIVO si už věděl rady se zakončením do naprosto odkryté branky. Asistence: Micheal Ferland, Alexander Edler.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:24
    Jevgenij Dadonov si chtěl zpracovat puk na útočné modré, ale Edlerův hit mu v tom zabránit. Po divokém úvodu se hra výrazně uklidnila.
     
    17:41
    Brown sebral puk Petterssonovi, který stál na levém křídle. Florida se tak vysvobodila, ale vepředu pak nevymyslela zhola nic.
     
    16:44
    Quinn Hughes přišel o kotouč ve vlastním obranném pásmu. Hoffman jej ale rovněž neudržel a vše skončilo ofsajdem Panthers.
     
    16:17
    Malginovi utekl puk, když projížděl po volné pravé straně. Domácí obrana se stačila vrátit a díky rutinnímu zákroku Demka přežila střelu Strålmana.
     
    15:34
    Obrana Floridy je zatím děravá jako cedník. Do úniku se po nahrávce Petterssona dostal Brock Boeser, ale trefil jen lapačku Sergeje Bobrovského.
     
    15:20
    Hunt zklidnil poskakující puk a přenechal jej Yandleovi, který střílel z levého křídla, ale Demko kvůli tomu zasahovat nemusel.
     
    14:48
    Virtanen nezpracoval prudkou nahrávku od Edlera. O to více se pak snažil i v obranném pásmu, kde aspoň na chvíli sebral puk z hostujících hokejek.
     
    14:19
    Weegar dával puk pod sebe, ale našel jen domácí hokejky. Canucks šli do brejku tři na dva, ale Pearson kvůli pádu Virtanena vjel do ofsajdu.
     
    13:55
    Znovu se hosté těžko probíjeli do útočného pásma, a tak si zkusili pomoct nahozením, které si za svou brankou zastavil Demko.
     
    13:15
    Snad první přerušení, které nesouvisí se vstřeleným gólem. O ten se pokoušel Denis Malgin, ale Demko bekhendovou střelu z mezikruží lapačkou zastavil.
     
    11:57
    Jay Beagle měl na holi pátý gól Vancouveru. Po skvělém pasu z prostoru vedle vlastní branky jel sám na Bobrovského, ale bekhendovým blafákem na něj nevyzrál.
     
    11:23
    Jayce Hawryluk se protáhl do pravého kruhu, ale své střele nedal tolik razance, aby ji Demko nezvládl betonem vyrazit.
     
    10:31
    Konečně se hra trochu uklidnila. U puku je Florida, ale má trochu potíže s přechodovou fází. Kosatky dobře zahušťují střední pásmo.
     
    09:53
    Domácí nemají dost a znovu operují v útočném pásmu. Schaller z ostrého úhlu ruského gólmana soupeře ale nepřekvapil.
    09:35 J. T. Miller - 4:1
     
    09:35
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Ve Vancouveru to dnes vypadá na parádní gólové hody! Edler rozehrál před útočnou modrou na Petterssona, který pustil kotouč na levou stranu a J. T. MILLER skvělou střelou švihem z vrcholku kruhu zavěsil pod břevno. Asistence: Elias Pettersson, Alexander Edler.
    08:09 Brian BOYLE - 3:1
     
    08:09
    Florida právě vstřelila branku!
    Nesmírně důležitý gól pro sebevědomí hostujícího mužstva! Velkou úlohu sehrál Hawryluk, který na útočné modré čáře vypíchl puk Leivovi a udržel útočné pásmo pro Panthers. Pak navíc přihrál před sebe na BRIANA BOYLEA a ten z pravého kruhu trefil přesně k zadní tyči. Asistence: Jayce Hawryluk.
     
    07:18
    Beagle si počkal na druhou vlnu a zprava posunul puk před rozjetého Schallera, jehož dobrou šanci zneškodnil skvělý zákrok vyjetého Bobrovského.
     
    06:18
    Dnešek se na dlouho stane nejhorším dnem v krátké NHL kariéře pro dvaadvacetiletého brankáře Montembeaulta, který velice brzy přepouští místo Bobrovskému.
    06:18 Jake VIRTANEN - 3:0
     
    06:18
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak to je snový úvod zápasu pro Kosatky, které v sedmé minutě vedou už o tři góly! Bo Horvat nabral rychlost ve středním pásmu. Naražením o pravý mantinel si obhodil Weegara a bekhendem nahodil puk do brankoviště, kde jej Montembeault neudržel a pustil ke gólové dorážce JAKEA VIRTANENA. Asistence: Bo Horvat, Tanner Pearson.
     
    05:29
    Hawryluk přihrál přes celé střední pásmo na Connollyho, ale ten z vrcholku pravého kruhu trefil pouze hokejku dobře se vracejícího Benna.
    04:25 Tim SCHALLER - 2:0
     
    04:25
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Úvodní oslabení Florida ubránila, ale krátce po jeho skončení přesto kapituluje podruhé! Eriksson dobře forčekoval a nepustil k puku Montembeaulta, který si pro něj jen k zadnímu mantinelu. Pak se navíc nestihl vrátit do brankoviště a TIM SCHALLER po přihrávce Beagle zblízka zvýšil na 2:0. Asistence: Jay Beagle, Loui Eriksson.
     
    04:06
    Hosté v plném počtu.
     
    04:06
    Vteřin před návratem Barkova ještě jednou střílel z levého kruhu Pettersson, ale Montembeault se stačil přesunout ke své pravé tyči.
     
    03:48
    Pettersson vrátil přihrávku na modrou čáru, ale Hughesova střela byla nepřesná. Tlak domácího týmu ale ještě pokračuje.
     
    03:26
    Hughes přihrál k vrcholku levého kruhu, odkud střílel Pettersson, ale švihem nezvedl puk natolik, aby proletěl nad pravou rukou brankáře.
     
    03:04
    Samuel Montembeault si napravil reputaci po brzkém inkasovaném gólu chycením dalekonosné střely švihem od Edlera, když mu před brankovištěm clonil Sutter.
     
    02:35
    Vancouver se usadil v útočném pásmu, ale ještě předtím, než se aspoň náznakem dostal do šance, dokázal vyhodit Strålman.
     
    02:06
    Aleksander Barkov si přidržel Petterssona a řekl si o dvouminutový trest, kvůli kterému Panthers přichází o tradiční oporu do hry v oslabení.
     
    01:39
    Malgin nahodil puk sám pro sebe a pomohl vytvořit šanci pro Vatrana, který z mezikruží trefil jenom obětavě padajícího Eliase Petterssona.
    01:14 Brandon SUTTER - 1:0
     
    01:14
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky se z první střely na branku dostávají do vedení! Demko sebral protečovaný puk a okamžitě rozehrál na Leiva, který zase nastartoval na pravé straně BRANDONA SUTTERA. Ten si ve velké rychlosti vyměnil puk s Ferlandem a po jeho zadovce vystřelil nad lapačku Samuela Montembeulta. Asistence: Micheal Ferland, Josh Leivo.
     
    00:47
    Huntova střela z větší dálky byla spíše jen propagační, hokejka domácího gólmana srazila puk někam do rohu kluziště.
     
    00:18
    Barkovova formace se okamžitě natlačila před Demka, ale ten prvnímu tlaku u brankoviště odolal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Demko (Markström) – T. Myers, Edler, Ch. Tanev (A), Q. Hughes, Stecher, Jo. Benn – Virtanen, Horvat (C), Pearson – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – Leivo, B. Sutter (A), Ferland – Eriksson, Beagle, Schaller.

    Florida Panthers: Montembeault (Bobrovskij) – Ekblad, Weegar, Strålman, Pysyk, Brown, Yandle (A) – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau (A) – Vatrano, Malgin, Hoffman – Connolly, B. Boyle, Hawryluk – Sceviour, Acciari, Hunt.

    Rozhodčí: Anderson, Meier – Gawryletz, Knorr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání:
    Na soupiskách obou týmů není žádný český ani slovenský zástupce.
     
    Vzájemné zápasy

    14.01.2019 Vancouver – Florida 5:1
    14.10.2018 Florida – Vancouver 2:3
    15.02.2018 Vancouver – Florida 3:4
    07.02.2018 Florida – Vancouver 3:1
    21.01.2017 Vancouver – Florida 2:1.
     
    Vancouver Canucks

    Zatímco hostující defenziva patří na Západě mezi ty nejhorší, tak zadní řady Vancouveru jsou po Arizoně vůbec druhé nejpevnější. Canucks v deseti zápasech inkasovali pětadvacet branek a i díky tomu disponují bilancí šesti výher a čtyř porážek, která je předurčuje k tomu, aby v příštích měsících zabojovali o první účast v play-off od sezóny 2014/15. Na poslední utkání fanoušci kanadského týmu ale určitě nevzpomínají v dobrém, Kosatky vedly ještě v času 39:58 nad Washingtonem 5:1, ale ve finále braly jenom bod za prohru 5:6 v samostatných nájezdech. V Západní konferenci jsou svěřenci Travise Greena na devátém místě, z něhož ztrácí jen dva body na čtvrtou příčku a navíc mají několik zápasů k dobru. K dispozici dnes nebudou zranění útočníci Motte a Roussel.

    Nejproduktivnější hráči:
    •¨J. T. Miller – 11 bodů (4+7)
    • E. Pettersson – 11 bodů (3+8)
    • B. Boeser – 9 bodů (3+6).
     
    Florida Panthers

    Panteři měli po letním posílení trochu rozpačitý start do sezóny. Z prvních sedmi zápasů vydřeli dvě výhry, ale díky velkému počtu remíz zároveň jen dvakrát nebodovali. Naposledy se Florida představila v Edmontonu, kde odčinila prohru 5:6 v nájezdech z Calgary a zvítězila 6:2. Celku z jihu USA zatím moc nefunguje defenziva, která inkasuje v průměru 3,7 branek na zápas. Trochu se tak hledá i novic v brankovišti Panthers, Sergej Bobrovskij, jehož úspěšnost zákroků činní jen 87,4%. V tabulce Východní konference je Florida šestá. Na její marodce figurují obránce Matheson a útočník Trocheck.

    Nejproduktivnější hráči:
    • J. Huberdeau – 13 bodů (5+8)
    • A. Barkov – 13 bodů (0+13)
    • J. Dadonov – 9 bodů (6+3).
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od tří hodin se můžeme těšit na utkání mezi Vancouverem Canucks a Floridou Panthers!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. B. Sutter (Ferland, Leivo), 5. Schaller (Beagle, Eriksson), 7. Virtanen (Horvat, Pearson), 10. J. T. Miller (E. Pettersson, Edler), 20. Leivo (Ferland, Edler), 40. J. T. Miller (Edler, E. Pettersson), 54. Boeser (E. Pettersson) – 9. B. Boyle (Hawryluk), 33. Hoffman (Yandle, Dadonov)


    Vancouver Canucks: Demko (Markström) – T. Myers, Edler, Ch. Tanev (A), Q. Hughes, Stecher, Jo. Benn – Virtanen, Horvat (C), Pearson – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – Leivo, B. Sutter (A), Ferland – Eriksson, Beagle, Schaller.
    Florida Panthers: Montembeault (7.–21. Bobrovskij) – Ekblad, Weegar, Strålman, Pysyk, Brown, Yandle (A) – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau (A) – Vatrano, Malgin, Hoffman – Connolly, B. Boyle, Hawryluk – Sceviour, Acciari, Hunt.

    Rozhodčí: Anderson, Meier – Gawryletz, Knorr

    Diváci: 17 864
    bahis siteleri