Česko – Rusko 3:0 (kon.) | Finsko – Švédsko 2:1 (kon.)
konec
Česko
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Rusko
Neděle 10.11.2019, 12:30 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte z sledování textového přenosu ze závěrečného představení české reprezentace na Karjala Cupu 2019. Výběr Miloše Říhy dnes vyzve Rusko. Duel začíná ve 12:30.
     
    Rusko

    Rusové v předchozí reprezentační sezóně vybojovali bronzové medaile na šampionátu v Bratislavě. Na úvodní turnaj letošního Euro Hockey Tour nepřivezla ruská sborná nejsilnější kádr. Alexej Kudašov totiž přivezl do Helsinek objevy KHL i útočníka Konstantina Okulova, o kterého je zájem v zámoří. Premiéru v reprezentačním dresu si na Karjala Cupu odbyli například Kamil Fazylzjanov, Nikita Čerepanov, Damir Šaripzjanov a Artěm Švec-Rogovoj.

    Rusové zahájili svou pouť na Karjala Cupu ve čtvrtem s domácím Finskem. V duelu plném obratu nakonec Finům podlehli 3:4. V sobotním utkání nastoupilo Rusko v roli favorita proti Švédsku. Rusové však ztratili dvoubrankové vedení a soupeře udolali až v samostatných nájezdech.

    Nominace Ruska

    Brankáři: Igor Bobkov, Alexandr Samonov, Ivan Bočarov

    Obránci: Arťom Zub, Arťom Sergejev, Damir Šaripzjanov, Rušan Rafikov, Ivan Miščenko, Kamil Fazylzjanov, Jaroslav Dyblenko, Nikita Čerepanov, Arťom Blažijevskij

    Útočníci: Denis Alexejev, Anton Burdasov, Alexandr Kadějkin, Dmitrij Kagarlickij, Pavel Karnauchov, Pavel Kudrjavcev, Alexej Makejev, Konstantin Okulov, Pavel Porjadin, Kirill Semjonov, Anton Slepyšev, Nikita Sošnikov, Sergej Šumakov, Arťom Švec-Rogovoj, Damir Žafjarov
     
    Česko

    Národní tým na úvod sezóny prožívá povedený turnaj. Svěřenci Miloše Říhy vstoupili do letošního Karjala Cupu čtvrtečním duelem v Leksandu proti Švédsku, kde dokázali zvítězit 2:1. Češi ohromili hlavně aktivním bruslením a vysokým napadáním švédské rozehrávky. Hlavně díky těmto aspektům dokázali Tre Kronor na jejich půdě přehrát a přestřílet.

    Po pátečním přesunu čekal českou reprezentaci souboj s Finskem. Před solidně zaplněnou Hartwall Arenou nasadil finský kouč patnáct mistrů světa. Český tým se přesto neztratil, ubránil nebezpečné přesilovky Finska a dotáhl duel k vítězství 3:2 v samostatných nájezdech.

    Nominace Česka

    Brankáři
    Roman Will (Rögle/SWE), Marek Langhamer (Chabarovsk/KHL), Karel Vejmelka (Kometa Brno)

    Obránci
    Andrej Šustr (Kunlun/KHL), Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL), Jakub Krejčík (Oulu/FIN), Jakub Galvas (Jukurit/FIN), David Musil (Třinec), Milan Doudera (Třinec), Michal Moravčík (Plzeň), Filip Pyrochta (Kometa Brno), Petr Zámorský (Mounfield HK)

    Útočníci
    Jan Kovář (Zug/SUI), Andrej Nestrašil (Magnitogorsk/KHL), Lukáš Sedlák (Čeljabinsk/KHL), Dmitrij Jaškin (Dynamo Moskva/KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL), Hynek Zohorna (Chabarovsk/KHL), Radovan Pavlík (Mountfield HK), Matěj Stránský (Třinec), Michal Kovařčík (Třinec), Michal Řepík (Sparta Praha), Jiří Smejkal (Sparta Praha), Radim Zohorna (Mladá Boleslav), Tomáš Filippi (Liberec), Ondřej Beránek (Karlovy Vary), Tomáš Rachůnek (Karlovy Vary)
     
    Vzájemné zápasy

    Fanoušci českého týmu si jistě velmi dobře pamatují utkání o bronz na květnovém šampionátu v Bratislavě, kde Rusko zvítězilo 3:2 po nájezdech. Poslední české vítězství nad Ruskem se datuje na listopad loňského roku, kdy právě na Karjala Cupu zvítězil Říhův výběr 5:2.
     
    Šance českého týmu na prvenství v turnaji

    Pokud česká reprezentace v nedělním duelu jakkoliv porazí sbornou, opanuje letošní ročník turnaje. V případě porážky v prodloužení či po nájezdech musí český tým doufat v to, že Finsko nezvítězí nad Švédskem v základní hrací době.
     
    Do branky se v dnešním utkání postaví Roman Wil..
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Will (Langhamer) – Šustr, Jeřábek (A), Moravčík, J. Krejčík, M. Doudera, D. Musil, Pyrochta, J. Galvas – A. Nestrašil, Jan Kovář (C), Řepík – R. Zohorna, T. Zohorna (A), H. Zohorna – Jaškin, Sedlák, T. Rachůnek – R. Pavlík, Filippi, M. Stránský – M. Kovařčík.

    Rusko: Samonov (Bobkov) – Ožiganov, Blažijevskij, Rafikov, Zub (A), Ar. Sergejev, Fazylzjanov, Miščenko, Šaripzjanov – Okulov, P. Karnauchov, Slepyšev (A) – Burdasov (C), Švec-Rogovoj, Kuzmenko – Sošnikov, K. Semjonov, Šumakov – Kajumov, Alexejev, Kudrjavcev – Kadějkin.

    Rozhodčí: Vikman, Kaukokari – Niittylä, Koskela (vš. FIN).
     
    Rusko dnešní souboj odehraje v bílých dresech, zatímco národní tým oblékne potřetí na turnaji červené dresy.
    Sestava národního týmu v grafické podobě
     
    V hale v Helsinkách právě skončilo rozbruslení před zápasem. Do startu posledního vystoupení českého týmu na letošním Karjala Cupu zbývá dvacet minut.
     
    Ještě před utkáním zazní hymny obou zemí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Rusko uspělo na úvodním vhazování dnešního souboje a ihned se vydalo do útoku. Will nahození podél mantinelu nedokázal zastavit.
     
    00:18
    Český brankář si musel připsat první zákrok. Pozornost Romana Willa prověřil střelou z levého kruhu Pavel Karnauchov. Český brankář byl připraven.
     
    00:35
    Andrej Kuzmenko se rychlou brzdou v útočném pásmu zbavil svého strážce a snažil se najít spoluhráče ve výhodnější pozici. Česká obrana však získala kotouč.
     
    01:10
    Arťom Švec-Rogovoj se po pravém křídle prosmýkl do útočného pásma, ale nechal se vytlačil za branku a už nedokázal přesnou přihrávkou oslovit spoluhráče.
     
    01:32
    Rachůnek nahodil puk do útočného pásma, nicméně jeho spoluhráčům z útočné formace chyběl větší důraz. Kotouče se opět zmocnili Rusové.
     
    02:10
    Damir Šaripzjanov získal volný puk za vlastní brankou a rozjel další útočnou akci Ruska. Sborná se však u kotouče dlouho neohřála.
     
    02:50
    Konstantin Okulov zaspal při zpracování kotouče na modré čáře a důrazný zadák českého týmu jej od něj odstavil. Český tým se poté dopustil zakázaného uvolnění.
     
    03:04
    Roman Will si musel poradit s nepříjemným nahozením od mantinelu. Český brankář kotouč vyrazil před sebe. K volnému puku se nedostal nikdo v bílém dresu.
     
    03:14
    Další zásah českého brankáře. Rusko vstoupilo do utkání o něco aktivněji a hráči v bílém se dostávají do zakončení. Vhazuje se po levici českého brankáře.
     
    03:30
    Nepřesná rozehrávka české reprezentace. Přihrávka o mantinel byla příliš dlouhá a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Hra se vrátí zpátky před Romana Willa.
     
    04:05
    Nikita Sošnikov se hnal za přihrávkou do rohu útočného pásma, zadovkou našel spoluhráče na levém kruhu, ale následné zakončení minulo českou klec.
     
    04:35
    Damir Šaripzjanov diriguje rozehrávku sborné od modré čáry. Artur Kajumov se následně tlačil před Willa, ale znovu nedostal ani kousek prostoru.
     
    05:02
    Milan Doudera se v obranném pásmu dostal k volnému puku a rozhodl se uklidnit dění na ledové ploše. Oba trenéři posílají na led čerstvé síly.
     
    05:32
    Ruský brankář si poradil s tvrdou střelou ze středního pásma. Poté ještě zkontroloval situaci a vyklepal puk z lapačky na spoluhráče z obrany.
     
    06:10
    Arťom Zub rozjel ruskou akci zpoza vlastní branky. Český celek nyní vytáhl napadání až na útočnou modrou a Rusku se rozehrávka nepovedla.
     
    06:37
    Tomáš Rachůnek bojoval o puk v rohu útočného pásma. Stejný hráč se po chvíli dostal před branku, ale Samonov byl pozorný a stačil puk přikrýt lapačkou. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    07:10
    Denis Alexejev v souboji v rohu kluziště složil jednoho z českých hokejistů. Rozhodčí měl situaci přímo před očima a rozhodl se nevylučovat.
     
    07:35
    David Musil byl včas u nepřesné rozehrávky Ruska, poslal puk za branku a odjel na střídačku. Český celek se může vydat dopředu s dalším útokem.
     
    08:10
    Andrej Nestrašil si zpoza branky vybruslil na kruh a pokusil se překvapit ruského brankáře. Jeho zakončení zápěstím prolétlo kolem horního rohu.
     
    08:39
    Samonov si musel připsat další zákrok. Ruský brankář si bez problémů poradil se střelou z levého kruhu. Český tým v posledních dvou minutách zvýšil aktivitu.
     
    09:02
    Po souboji ve středním pásmu se kotouč od hole českého hráče odrazil mezi diváky. Vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    09:13
    Roman Will chtěl spoluhráčům pomoci s rozehrávkou, ale nevyhodil puk za modrou čáru. Rusové se následně dostali do zakončení, ale Will stačil zacouvat zpět do branky.
     
    10:03
    Damir Šaripzjanov projel přes celé kluziště až do prostoru mezi kruhy, kde si puk připravil ke střele zápěstím, ale jeho pokus byl sražen mimo tři tyče.
     
    10:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým se dostává do vedení! Ivan Miščenko chyboval při rozehrávce, když nedokázal vyhodit puk z obranného pásma. Kotouče se následně zmocnil Michal Řepík, který krásnou přihrávkou oslovil JANA KOVÁŘE a kapitán českého týmu propálil Samonova! Asistence: Michal Řepík.
    10:32 Jan KOVÁŘ - 1:0
     
    11:10
    Samonov vyjel ven z branky, kde se snažil zachytit nahození po mantinelu. Kotouč mu ale přeskočil přes hokejku a český tým drží útočné pásmo.
     
    11:43
    Rusko mohlo rychle vyrovnat! Musil nedokázal puk odehrát do středního pásma. Hráči v bílém se následně dostali před branku, ale Will puk za svá záda nepustil!
     
    12:01
    Český výběr se opět hnal do zajímavého útoku, jenže Radovan Pavlík projel do útočného pásma ještě před kotoučem. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    12:35
    Sergej Šumakov dostal krásnou přihrávku do jízdy, probil se mezi kruhy a zakončil bekhend. Jeho pokus Roman Will vyrazil jen před sebe, kde zasáhla česká obrana.
     
    13:07
    Další zákrok pro českého brankáře. Roman Will slabou střelu od modré čáry dobře viděl a bez problémů udržel puk na svém těle. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    13:20
    Jan Kovář se vydal napadat ruskou rozehrávku na modrou čáru a krásným čistým hitem složil obránce sborné. Parádní hra českého kapitána!
     
    13:47
    Jan Kovář dotíral před brankou Alexandra Samonova, což se vůbec nelíbilo ruským zadákům. Proto se strhla menší potyčka, ale rozhodčí situaci rychle uklidnili.
     
    14:06
    Rušan Rafikov tečoval prudkou přihrávku ještě před červenou čárou. Kotouč tak propadl na zakázané uvolnění. Češi se opět mohou nastěhovat do útočného pásma.
     
    14:23
    Tomáš Zohorna se za ruskou brankou dostal k odraženému puku, zbavil se obránce a poslal přihrávku před branku. Nikdo v červeném na jeho pobídku nedosáhl.
     
    15:10
    Dmitrij Jaškin číhal na přihrávku za ruské obránce, jenže Arťom Blažijevskij zaujal dobré postavení a skákavý kotouč zastavil.
     
    15:28
    Rusko hraje pod velkým tlakem a hokejisté sborné si opět museli pomoci vyhozením kotouče na zakázané uvolnění. Vhazuje se po levé ruce Alexandra Samonova.
     
    16:19
    Filippi bojoval o puk za ruskou brankou, jenže proti přesile obránců neměl šanci na úspěch. Rusko se následně prodralo do útočného pásma, ale Will nemusel řešit vážnější hrozbu.
     
    16:30
    Michal Řepík se dostal pod tlak a raději si pomohl přihrávkou za branku. Česká reprezentace se následně dostla do útočného pásma, kde v rohu bojuje Nestrašil.
     
    17:10
    Hynek Zohorna dostal krásnou přihrávku na modrou čáru, jenže se nesetkal s podporou spoluhráčů. Češi přesto zůstávají na kotouči.
     
    17:42
    Dmitrij Jaškin opět projevil svůj důraz při napadání ruské rozehrávky. Český útočník dokonce vypíchl puk tak šikovně, že Samonov musel rychle zasahovat.
     
    18:10
    Pavel Karnauchov si nabruslil na přihrávku do rohu útočného pásma, kde jej namasíroval důrazný David Musil. Česká obrana zatím podává skvělý výkon.
     
    18:40
    Anton Slepyšev obdržel přihrávku na modrou čáru, nicméně střela mu vůbec nesedla a skončila v ochranné síti. Hra se přesune do středního pásma.
     
    18:47
    Po dalším tvrdém zakončení už musel zasahovat Roman Will. Český brankář měl čistý výhled a dělovku bez problémů vyrazil.
     
    19:07
    Řepík chtěl přihrávkou přes celou útočnou třetinu uvolnit do palebné pozice Andreje Šustr, ale jeden z ruských hráčů vložil do pobídky hůl a srazil puk do bezpečí.
     
    19:10
    Český tým si zahraje svou první přesilovku. Dvě minuty za držení hole dostává Sergej Šumakov.
     
    19:55
    V samotném závěru první třetiny dostal přihrávku na kruh Andrej Nestrašil, který pohotově zakončil příklepem. Samonov se stačil přesunout a vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    19:59
    Ještě jedna obrovská šance! Vteřinu před sirénou pálil Michal Řepík, jenže z ostrého úhlu neumístil svou střelu pod břevno ruské branky!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí! Rusko sice vlétlo do dnešního souboje o něco aktivněji, ale Říhova družina přestála úvodní minuty, ve kterých si Roman Will připsal několik zákroků. V jedenácté minutě šli naopak do vedení Češi, když se po chybě v ruské rozehrávce a krásné přihrávce Michala Řepíka prosadil Jan Kovář! Rusko si vzápětí vytvořilo šanci na vyrovnání, ale obrana v čele s Willem nebezpečný závar ustála. V závěru třetiny měl během přesilové hry obrovskou šanci Řepík, jenže jeho pokus skončil nad břevnem. Po dvaceti minutách tak platí stav 1:0.
     
    Střely na branku: 9 – 11
     
    Další třetina začne přibližně v 13:21.
     
    Hráči už se vracejí zpátky na ledovou plochu. Druhá třetina začne za malou chvíli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Češi uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Nahození do útočného pásma však zachytila ruská obrana.
     
    20:28
    Jan Kovář projel s pukem do útočného pásma, poslal přihrávku na levou stranu, ale hráči Ruska se opět dostali ke kotouč a vyhodili jej přes všechny čáry.
     
    21:10
    Rusko hraje v plném počtu.
     
    21:35
    Damir Šaripzjanov dojel nepřesné nahození českého výběru, projel s pukem za branku a rozehrál. Rusové se při následném přechodu do útočného pásma dopustili ofsajdu.
     
    22:03
    Damir Šaripzjanov nahodil puk do útočného pásma, ale udělal to ještě před červenou čárou. Zakázané uvolnění, vhazuje se před ruskou brankou.
     
    22:35
    Matěj Stránský bojoval o puk ve středním pásmu. Po sérii odrazů se k puku nakonec dostali hokejisté v červeném, kteří mohou postupovat vpřed.
     
    23:10
    Michal Řepík spěchal za nahozením do útočného pásma. Útočník elitní formace však nedokázal bekhendem najít spoluhráče mezi kruhy.
     
    23:35
    Rusko se dostalo do útočného pásma. V rohu kluziště však skvěle zapracoval Moravčík, který nenechal rozehrát Antona Slepyševa.
     
    24:12
    Tomáš Zohorna se prosmýkl do útočného pásma, přihrál na modrou čáru, kde číhal Doudera. Druhý jmenovaný následně poslal puk za branku.
     
    24:35
    Alexandr Samonov vyjel za branku, kde zastavil další nahození po mantinelu. Brankář ruské reprezentace následně přiklepl puk spoluhráči.
     
    25:10
    David Musil si vzal na starost rozehrávku z obranného pásma. Na jeho prudkou pobídku však nikdo nedosáhl. Po zakázaném uvolnění se hra přestěhuje před Willa.
     
    25:35
    Tomáš Filippi se probil do útočného pásma, kde svedl důrazný souboj u mantinelu. Filippi neměl dostatečnou podporu spoluhráčů a o puk přišel.
     
    26:10
    Konstantin Okulov dostal přihrávku před branku, jenže zakončoval z ostrého úhlu. Roman Will si prohlídal prostor mezi tělem a tyčí.
     
    26:38
    Pavel Kudrjavcev se otočil v útočném pásmu a bez problémů nahodil puk za branku. Rusové přidali na důrazu a drží se v nebezpečném prostoru.
     
    27:05
    Až nyní se k volnému puku dostal Michal Řepík a chytrým obloučkem vyhodil kotouč za modrou čáru. Češi stačili vystřídat.
     
    27:28
    Do střelecké pozice mezi kruhy si vybruslil aktivní Arťom Švec-Rogovoj, který se pokusil o zakončení zápěstím, ale jeho rána byla sražena do ochranné sítě.
     
    28:02
    Krejčík se za brankou dostal k odraženému puku, našel Radima Zohornu, který i přes problémy vyhodil puk za modrou čáru. Oba týmy střídají.
     
    28:35
    Jan Kovář si nabruslil do útočného pásma. Ránu českého kapitána zápěstím dokázal dobře postavený obránce zablokoval a Samonov nemusel zasahovat.
     
    28:38
    Vyloučení v týmu Česko (Radovan Pavlík – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    28:43
    Český tým jde do tří! Dvě minuty za hrubost dostává Jan Kovář.
     
    29:10
    Češi se zmocnili puku a dokázali jej vyhodit. Rusko se už žene dopředu s dalším nebezpečným útokem.
     
    29:46
    Na přihrávku na modrou čáru si nabruslil Nikita Sošnikov, který bez váhání zakončil příklepem, ale jeho ránu schoval Roman Will do lapačky.
     
    30:02
    Další zakončení v ruské přesilovce. Tentokrát to zápěstím zkoušel Anton Slepyšev, jehož dělovka jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    30:31
    Roman Will si poradil s dalším zakončením Antona Slepyševa a vyrazil puk před sebe. Ke kotouči se následně dostal Nestrašil, který jej vyhodil za modrou čáru.
     
    30:43
    Český tým přestál takřka dvouminutovou přesilovku Ruska pět na tři a hraje v plném počtu.
     
    31:10
    Jakub Jeřábek získal odražený puk, předal jej Kovářovi, který se prosmýkl do útočného pásma, jenže zapomněl puk za sebou a nezakončil.
     
    31:23
    Rusku se nepovedla rozehrávka a puk skončil na zakázaném uvolnění. Český tým si tak po velmi těžké pasáži může odpočinout v útočném pásmu.
     
    31:54
    Alexandr Samonov musel zasahovat. Ruský brankář si dal pozor na bekhendovou střelu z ostrého úhlu a udržel puk ve výstroji. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    32:10
    David Musil uspěl v souboji v rohu obranného pásma a nepustil ruského hráče k puku. Češi následně dokázali procedit puk za modrou čáru.
     
    32:35
    Andrej Nestrašil nahodil puk za ruskou branku. Nikdo v červeném se k jeho pobídce nedostal. Říhův výběr však zůstává u kotouče.
     
    33:10
    Tomáš Zohorna zkoušel bekhendovou přihrávkou procedit puk do prostoru mezi kruhy, kam si najížděl Radim Zohorna. Jeho pobídku však zastavil obránce.
     
    33:42
    Česká reprezentace si zahraje přesilovou hru. Fazylzjanov vyfasoval dvě minuty za držení hole.
     
    34:45
    Rusové se dostali k puku a vyhodili jej přes všechny čáry až za branku Romana Willa.
     
    35:03
    Další skvělá práce ruské obrany. Českému týmu s v této přesilovce nedaří udržet útočné pásmo.
     
    35:42
    Rusko hraje v plném počtu.
     
    36:10
    Dmitrij Jaškin se snažil po pravém křídle prosmýknout do útočného pásma, ale na modré čáře se mu do cesty postavil důrazný Damir Šaripzjanov.
     
    36:36
    Nestrašil přihrál na modrou čáru, kde se pod tlakem zjevil David Musil. Obránce Třince nahodil puk za branku, kde jej získali Rusové.
     
    37:15
    Samonov vyjel ven z branky a zastavil prudké nahození. Rusko následnou rozehrávkou odevzdalo puk zpátky českým hokejistům.
     
    37:40
    Skvělá práce Jana Kováře! Český útočník jako správný kapitán vypomohl obraně a v souboji v rohu obranného pásma vybojoval puk pro národní tým.
     
    38:10
    Konstantin Okulov sice dostal přihrávku do blízkosti modré čáry, ale nechal se vytlačit do středího pásma. Rozhodčí signalizuje vyloučení na české straně.
     
    38:46
    Rusko si zahraje další přesilovku. Michal Řepík si odchází sednout na dvě minuty za podrážení.
     
    39:00
    Češi se hnal v úvodu oslabení dostali do útoku. Hynek Zohorna nakonec ideální přihrávku mezi kruhy nedostal. Rusové mohou spěchat do útoku.
     
    39:30
    Nikita Sošnikov operoval s pukem v rohu útočného pásma, kde se zbavil obránce a rozehrál na modrou čáru. Rusům zatím chybí zakončení.
     
    39:50
    Ještě jedno vhazování před českým brankářem. Obrana české reprezentace však zvládá další oslabení bez větších problémů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Česká reprezentace po čtyřiceti minutách stále vede 1:0 a je jedinou třetinu od prvenství na letošním ročníku Karjala Cupu! Ve druhé třetině měli více ze hry Rusové, kteří dokonce hráli takřka dvouminutovou přesilovku pět na tři. Český tým však hraje nesmírně obětavě a Roman Will navazuje na svůj parádní výkon ze čtvrtečního duelu ve švédském Leksandu.
     
    Střely na branku: 14 – 20
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:12.
     
    Hráči už opět naskakují na led. Třetí třetina začne během několika chvil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Tomáš Zohorna neuspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Rusko tak má možnost rozjet úvodní útok třetí periody.
     
    40:35
    Kirill Semjonov projel do útočného pásma, jenže jeho nahození za brankou získal obránce v čeveném. Češi však nedokázali puk vyhodit do bezpečí.
     
    40:46
    Česko hraje v plném počtu.
     
    41:10
    Anton Slepyšev vybojoval puk v obranném pásmu a okamžitě rozehrál za modrou čáru. Rusko však přišlo o puk na útočné modré čáře.
     
    41:31
    Dmitrij Jaškin se hnal za přihrávkou do útočného pásma, nicméně kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Hra se přestěhuje před Romana Willa.
     
    42:03
    Arťom Zub dostal přihrávku na modrou čáru, krásným bruslařským manévrem se uvolnil do střelecké pozice, ale jeho pokus zápěstím Will vyrazil.
     
    42:32
    Kamil Fazylzjanov střílel od modré čáry, jenže Willa tentokrát dokázal zastoupit jeden z obránců, který puk bruslí srazil do roho kluziště.
     
    43:10
    Radovan Pavlík spěchal za přihrávkou do útočného pásma, jenže ruský obránce byl v bruslařském souboji o něco rychlejší a odehrál puk do středního pásma.
     
    43:28
    Hynek Zohorna bojoval v souboji za brankou, jenže puk nezískal. Rusko se následně hnalo do rychlého protiútoku. Roman Will tentokrát zasahovat nemusel.
     
    44:00
    Michal Řepík nahodil puk před branku, jenže tam na jeho pobídku nečíhal nikdo v českém dresu. Říhův celek nadále drží útočné pásmo.
     
    44:02
    Češi si zahrají další přesilovku. Rafikov dostává dvě minuty za hrubost.
     
    44:33
    Dmitrij Jaškin se u modré čáry ještě pokoušel udržet puk v útočném pásmu, ale nedosáhl na něj. Ruské kvarteto tak stačilo vystřídat.
     
    45:10
    Arťom Zub vyhazoval puk bekhendem, jenže v tomto případě zasáhl na modré čáře český hráč. Hokejisté v červeném mohou pokračovat v tlaku.
     
    45:41
    Tomáš Filippi dotíral u levé tyče ruské branky. Samonov ale udržel beton na ledové ploše a nepustil kotouč za svá záda. Rusko poté puk vyhodilo.
     
    46:02
    Rusko hraje v plném počtu.
     
    46:25
    Pavel Karnauchov zavezl puk do útočného pásma, předal jej spoluhráči, ale česká obrana se rychle stačil vrátit a nenechala soupeře zakončit.
     
    47:10
    Tomáš Zohorna poslal přihrávku do středního pásma, kde v souboji uspěli Rusové. Český tým se však rychle dostal zpátky k puku.
     
    47:29
    Efektní zákrok Romana Willa! Český brankář si připsal efektní zákrok lapačkou proti střele, kterou na něj z levého kruhu vyslal Kirill Semjonov.
     
    48:10
    Jaškin vyvezl puk zpoza ruské branky, jenže bekhendovou přihrávkou našel jen obránce v bílém dresu, který puk bez problémů odehrál.
     
    48:20
    Rusko předvedlo rychlý přechod do útočného pásma a dostalo se do zakončení. Sražená střela skončila v ochranné síti. Vhazuje se po levici Romana Willa.
     
    49:16
    Obrovská šance českého týmu! Při signalizovaném vyloučení zkoušel Jan Kovář překvapit brankáře! Samonov puk vyrazil před sebe, ale nikdo v červeném jej nezametl do branky!
     
    49:30
    Český tým si zahraje další přesilovku. Dvě minuty za podrážení dostává Igor Ožiganov.
     
    50:03
    Rusko se v oslabení dostalo do útočného pásma, jenže nikdo v bílém nemohl zakončit. Český celek už rozjíždí další přesilovkovou akci.
     
    50:30
    Jakub Jeřábek už nedostihl puk na modré čáře a česká reprezentace musí vyklidit útočné pásmo. Rusko zvládá další oslabení s velkým přehledem.
     
    50:55
    Lukáš Sedlák si v útočném pásmu přehodil puk na forhend a pokusil se o zakončení. Jeho střelu zápěstím srazil obránce do ochranné sítě.
     
    51:04
    Další obrovská šance českého týmu! Samonov po střele od modré čáry neudržel puk. Před brankou se strhla mela, ve které nakonec někdo z hráčů vyhodil branku z jejího postavení! Puk se za brankovou čáru nedošoural!
     
    51:04
    Rozhodčí ještě zkoumají záběry na videu!
     
    51:04
    Sledování videa se opravdu protahuje. Někteří hráči krouží po ledě, aby nevychladli.
     
    51:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor! Rozhodčí nakonec ukazuje branku! Rozhodčí dlouhou dobu zkoumali záběry na videu a k velké nevoli ruských hráčů a fanoušků uznává českou branku! Autorem branky je LUKÁŠ SEDLÁK! Bez asistence.
    51:04 Lukáš SEDLÁK - 2:0
     
    51:04
    Vyloučení v týmu Rusko (Damir Šaripzjanov – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk).
     
    52:10
    Češi se opět dostali do útočného pásma. Tomáš Zohorna dostal přihrávku do jeho rohu, našel Šustra, jehož tečovanou střelu Samonov vykopl betonem.
     
    52:39
    Sedlák se snažil tečovat další zakončení od modré čáry, jenže od jeho hole se kotouč odrazil mimo tři tyče. Rusko se brání velmi statečně.
     
    52:56
    Vylučuje se také na české straně! Dvě minuty za držení dostává Hynek Zohorna.
     
    53:04
    Rusko hraje v plném počtu.
     
    53:30
    Češi se v obranném pásmu zmocnili kotouče a bez problémů jej vyhodili přes všechny čáry za ruskou branku.
     
    54:10
    Andrej Nestrašil skvěle napadal ruskou rozehrávku a donutil soupeře k chybě. Rusové se nepřesnou přihrávkou sami vyhodili z útočné třetiny.
     
    54:40
    Bude se znou vylučovat! Dvě minuty za sekání dostává Tomáš Zohorna, který si na trestné lavici posedí šestnáct sekund se svým bratrem Hynkem.
     
    55:05
    Češi získali kotouč v obranném pásmu a vyhodili jej přes všechny čáry. Hynek Zohorna už je zpátky na ledové ploše.
     
    55:37
    Další vyloučení na české straně! Dvě minuty za vyhození kotouče mimo ledovou plochu dostává Michal Moravčík.
     
    56:10
    Roman Will předvedl další bleskový přesun k pravé tyči a zneškodnil dělovku příklepem z levého kruhu. Češi následně vyhodili puk přes všechny čáry.
     
    56:36
    Andrej Nestrašil nejprve obětavým způsobem padl do rány z mezikruží! Akce Ruska nadále pokračovala, ale Roman Will vytáhl další pěkný zákrok!
     
    57:00
    Češi opět vyhodili puk přes všechny čáry a už jsou ve čtyřech. Rusku už moc času na zvrácení druhé porážky na turnaji nezbývá.
     
    57:37
    Česko hraje v plném počtu.
     
    58:04
    Českému týmů se podařilo vyhodit puk přes modrou čáru. Hokejisté v červeném jsou opravdu blízko od triumfu na letošním Karjala Cupu.
     
    58:20
    Samonov je na střídačce a Rusko hraje v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:52
    Znovu se českým hráčům podařilo vyhodit puk do středního pásma. Parádní práce v defenzivě!
     
    59:15
    Tomáš Zohorna nahodil puk do rohu útočného pásma, kde čeští hráči vybojovali další cenné vteřinky k dobru. Rusové už jsou hodně frustrovaní.
     
    59:30
    Ruský trenér si vyžádal oddechový čas!
     
    59:30
    Hlouček českých příznivců už třicet sekund před koncem třetí třetiny začíná oslavovat!
     
    59:30
    Hynek Zohorna ještě dostává dvě minuty za podrážení.
     
    59:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Český tým přidává třetí branku a stane se vítězem letošního ročníku Karjala Cupu! V oslabení se střelou přes celé kluziště do prázdné branky prosadil ANDREJ NESTRAŠIL! Bez asistence.
    59:45 Andrej NESTRAŠIL - 3:0
     
    59:55
    Rusko se snaží alespoň o vstřelení čestné branky. Pět sekund před závěrečnou sirénou se ještě bude vhazovat po levé ruce Romana Willa.
     
    59:55
    Ještě jedno vyloučení! David Musil dostává dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Česká reprezentace poráží Rusko 3:0, zvládla i třetí duel nové sezóny a stává se vítězem letošního ročníku Karjala Cupu!
     
    Finský turnaj dokázala česká reprezentace opanovat poprvé od roku 2012!
     
    Nejlepší hráči utkání

    Roman Will (CZE)
    Alexandr Samonov (RUS)
     
    Kapitán českého týmu Jan Kovář v tuto chvíli přebírá trofej pro vítězný celek!
     
    Český tým zvládl po včerejším náročném souboji s Finskem také dnešní zápas proti Rusku! O úvodní branku se po chybě v ruské rozehrávce a krásné přihrávce Michala Řepíka postaral Jan Kovář! Na druhý zásah si český tým musel počkat až do 52. minuty, kdy se na listinu střelců zapsal Lukáš Sedlák! V závěru už Rusko vsadilo na hru bez brankáře. Rozhodnutí ruského trenéra potrestal zásahem do opuštěné branky Andrej Nestrašil! Český tým byl dnes hned osmkrát vyloučen, dvakrát se musel bránit proti ruské přesilovce pět na tři, ale přesto udržel čisté konto!
     
    Střely na branku: 23 – 32
     
    Program úvodního turnaje Euro Hockey Tour ještě uzavře duel domácích Finů se Švédskem.
     
    Z mé strany je to vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:02:15)
    Marken.cz

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 11. Jan Kovář (Řepík), 52. Sedlák, 60. A. Nestrašil


    Česko: Will (Langhamer) – Šustr, Jeřábek (A), Moravčík, J. Krejčík, M. Doudera, D. Musil, Pyrochta, J. Galvas – A. Nestrašil, Jan Kovář (C), Řepík – R. Zohorna, T. Zohorna (A), H. Zohorna – Jaškin, Sedlák, T. Rachůnek – R. Pavlík, Filippi, M. Stránský – M. Kovařčík.
    Rusko: Samonov (Bobkov) – Ožiganov, Blažijevskij, Rafikov, Zub (A), Ar. Sergejev, Fazylzjanov, Miščenko, Šaripzjanov – Okulov, P. Karnauchov, Slepyšev (A) – Burdasov (C), Švec-Rogovoj, Kuzmenko – Sošnikov, K. Semjonov, Šumakov – Kajumov, Alexejev, Kudrjavcev – Kadějkin.

    Rozhodčí: Vikman, Kaukokari – Niittylä, Koskela (vš. FIN)
    bahis siteleri