Eibar – Getafe 0:1 (kon.) | Real Betis – Ath. Bilbao 3:2 (kon.) | Valladolid – Real Sociedad 0:0 (kon.)
Leganés – Celta Vigo 3:2 (kon.) | Osasuna – Sevilla 1:1 (kon.)
konec
CA Osasuna
1:1 (1:1)
Sevilla FC
Neděle 08.12.2019, 21:00 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španělská LaLiga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas mezi Osasunou a Sevillou skončil spravedlivou remízou 1:1. Obě branky padly v prvním poločase. Jako první skórovala hostující Sevilla, technickým pokusem na zadní tyč otevřel skóre Munir. Osasuna dokázala vyrovnat ve druhé nastavené minutě úvodní části hry, tvrdou ránou pod břevno vsítil gól Ezequiel Ávila. Po hodině utkání byl za zbytečný faul vyloučen po druhé žluté kartě kapitán Oier, avšak Sevilla početní převahy nevyužila, ani si nedokázala vytvořit žádnou vyloženou šanci. Svěřenci kouče Lopeteguie jsou i nadále na třetí příčce, avšak ztráta na Real a Barcelonu narostla na tři body, Osasuna zůstává desátá.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:59:52)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Osasuna remízový stav udrží, to už je jasné. Poslední ofenzivní akci Sevilly zhatil nepřesným nákopem středopolař Éver Banega.
     
    90+3
    Unai García cítil za zády rozběhnutého Vázqueze, a tak raději místo složitého zpracovávání odhlavičkoval míč do zámezí.
     
    90+2
    Munir si dobře zpracoval míč v šestnáctce, jenže nebylo mu to nic platné, neboť se v době Chicharitovy přihrávky nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Hlavní rozhodčí se po přerušení vracel k situaci, kdy Carlos podle reakce některých domácích hráčů zahrál v pokutovém území rukou. Videorozhodčí ale dotek míče s rukou stopera neviděl.
     
    89
    Za protesty obdržel žlutou kartu Jesús Navas. Španělovi se nelíbil verdikt sudího, který souboj mezi Chicharitem a Garciou neposoudil jako nedovolený.
     
    88
    Ezequiel Ávila se probojoval k míči, avšak bylo to za pomoci nedovoleného zákroku. Daniel Carrico se neskácel k zemi jen tak pro nic za nic.
     
    87
    Za malý okamžik se rozehraje třetí rohový kop v krátkém časovém sledu. Po tom druhém se do odraženého míče opřel Banega, do zakončení však stačil vložit nohu Brašanac.
     
    86
    K přetaženému centru se Dabbur neprobojoval, o něco výše vyskočil bránící Roberto Torres.
     
    85
    Kapitán Navas odcentroval z pravé lajny. Do centru vložil nohu Estupiňán, následovat bude rohové kop Sevilly.
     
    84
    Munir se po výborném centru od Navase už už chystal zakončit, když se ozvala píšťalka rozhodčího. Autor jediného gólu Sevilly stál v ofsajdu.
     
    83
    Propradený centr z rohového kopu propadl až k Vázquezovi, jenž neváhal a vypýlil z první. Pérez šel včas k zemi, výborně zasáhl pravou rukou.
     
    82
    Z velké dálky se Vaclíka pokusil překvapit Fran Mérida, rána ovšem proletěla několik metrů vedle svatyně českého gólmana.
     
    81
    Javier Hernández zatleskal na snahu Vázquezovi. Pas argentinského borce byl ale o kousek delší než by Mexičan potřeboval.
     
    80
    Rozběhla se poslední desetiminutovka základní hrací doby. Příliš se nepřerušuje, nastavení s největší pravděpodobností nebude moc dlouhé.
     
    79
    Chicharito se nechal nachytat v postavení mimo hru. Banega mu poslal pas o kousek později něž španělský křídelník očekával.

    Milan Huppert

    Branky: 45+2. Ávila – 11. Munir (Banega)

    Karty:   16. Navas (OSS), 49. Oier (OSS), 77. Mérida (OSS) – 10. Koundé (SEV), 44. Reguilón (SEV), 46. Banega (SEV), 89. Navas (SEV)   61. Oier (OSS)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 22:10.
    CA Osasuna: Pérez – Moncayola (72. U. García), Navas, D. García, Estupiñán – R. Torres, Oier (C), Brašanac, R. García (76. Mérida) – Cardona (28. Adrián López), Ávila.
    Náhradníci: Álvarez – U. García, Adrián López, R. Ibáñez, Mérida, I. Pérez, Villar.

    Sevilla FC: Vaclík – Navas (C), Koundé (59. Carriço), Diego Carlos, Reguilón – Banega, Fernando, Jordán (59. F. Vázquez) – Munir, Chicharito, Ó. Torres (78. Dabbur).
    Náhradníci: Bunú – Carriço, Dabbur, L. de Jong, Gil, Gudelj, F. Vázquez.

    Rozhodčí: Estrada – Alonso, Villate
    thejrc.org