Aston Villa – Leicester 1:4 (kon.) | Newcastle – Southampton 2:1 (kon.) | Norwich – Sheffield Utd. 1:2 (kon.)
Brighton – Wolverhampton 2:2 (kon.)
konec
Aston Villa FC
1:4 (1:2)
Leicester City
Neděle 08.12.2019, 15:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Leicesteru, který svého soupeře porazil poměrem 4:1. Domácí hráči se ve druhém dějství snažili s výsledkem něco udělat, avšak místo toho ještě dvakrát inkasovali. Třetí trefa Leicesteru přišla v samotném úvodu druhého poločasu, navíc se o čtvrtý přesný zásah postaral kanonýr Vardy, který zužitkoval další rychlý protiútok svého celku.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 8:8. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 2:15. (16:53:51)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zdá se, že tento zápas žádnou další branku už nenabídne. Lišky hrají v koncovce velice zodpovědně, domácí se nemohou dostat k míči.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Jack Grealish (Aston Villa FC).
     
    90+1
    V závěru tohoto zápasu se Leicesteru daří držet míč na polovině soupeře, navíc z toho byl nedovolený zákrok na Maddisona, který tak vybojoval volný kop.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Oba celky ještě musí počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Wesley pracoval s míčem celkem daleko od vápna, nakonec však pouze roztáhl hru na pravou stranu, odkud to Elmohamady zkoušel dalším centrem do vápna.
     
    87
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Leicester celkem pohodlně kráčí za dalším vítězstvím, domácí hráči ale ještě nevzdávají.
     
    86
    Aston Villa rozjela kombinaci uvnitř pokutového území, kde se nakonec do zakončení dostal El-Ghazi, jehož zakončení levou nohou putovalo vedle branky.
     
    85
    Guilbert to zkoušel velice zajímavým způsobem, jenomže jeho zpracování neposedného míče nakonec skončilo v zámezí. Následovat bude rozehrávka od branky.
     
    84
    Schmeichel předvedl další velice ukázkovou rozehrávku, neboť se mu povedlo najít neobsazeného Ndidiho, který tak mohl přenášel hru na střídajícího Justina.
     
    80
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Ben Chilwell, přichází James Justin.
     
    79
    Heaton před malým momentem podržel svůj celek, podařilo se mu totiž senzačně pokrýt velice nebezpečné zakončení hlavou od Söyüncüa.
     
    79
    Targett adresoval Heatonovi hodně složitou nahrávku, nicméně domácí brankář si poradil na jedničku. Jeho celek se navíc prodral na opačnou polovinu hřiště.
     
    78
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Matt Targett, přichází Frédéric Guilbert.
     
    76
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Dennis Praet, přichází Marc Albrighton.

    David Suchý

    Branky: 45+3. Grealish (Konsa) – 21. Vardy (Iheanacho), 41. Iheanacho (Maddison), 49. J. Evans (Maddison), 75. Vardy (Praet)

    Karty:   13. Mings (ASV), 36. Nakamba (ASV), 45+3. Wesley (ASV), 50. Targett (ASV), 60. J. McGinn (ASV), 90+1. Grealish (ASV) – 38. Iheanacho (LEC), 45+1. R. Pereira (LEC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 8:8. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 2:15.
    Aston Villa FC: Heaton – A. Almuhammadí, Konsa, Mings (23. Engels), Targett (78. Guilbert) – Nakamba (59. Trézéguet) – El Ghazi, Douglas Luiz, J. McGinn, Grealish (C) – Wesley.
    Náhradníci: Nyland – Engels, Guilbert, Trézéguet, Kodjia, Lansbury, Hourihane.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell (80. Justin) – Ndidi – Praet (76. Albrighton), Tielemans, Maddison, Iheanacho (64. H. Barnes) – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, H. Barnes, D. Gray, Justin, Morgan, Ayoze Pérez.

    Rozhodčí: Oliver – Bennett, Burt

    Diváci: 41908
    thejrc.org