KHL
Chabarovsk – N.Novgorod 2:0 (kon.) | Vladivostok – Jekatěrinburg 1:2 (po pr.) | Kunlun – Minsk 2:1 (kon.)
Novosibirsk – Spartak Moskva 0:5 (kon.) | Barys – Petrohrad 2:6 (kon.) | Čerepovec – Soči 4:2 (kon.)
Nižněkamsk – Kazaň 2:1 (1:0 po s.n.) | CSKA Moskva – Dynamo Moskva 0:3 (kon.) | Omsk – Čeljabinsk 1:3 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
4:2 (2:2, 1:0, 1:0)
HK Soči
Středa 25.12.2019, 17:00 • Ledovyj dvorec, Čerepovec • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Čerepovce, který svého soupeře porazil výsledkem 4:2. Severstal si do poslední periody odnesl jednobrankové vedení, navíc se mu v samotném úvodu povedlo svůj náskok navýšit o další branku. Soči mělo ke konci zápasu velkou územní převahu, avšak kontaktní trefu se mu vsítit nepovedlo. (19:17:49)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 23:31.
    Zblokované střely – 10:14.
    Vyloučení – 5:5.
    Využití přesilovek 2/5 – 1/5.
    Vhazování – 30:34.
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Severstal hraje v koncovce tohoto zápasu velice zodpovědně. Puk totiž drží daleko od své branky, navíc velice přesnou kombinací nedává soupeři sebemenší šanci.
     
    57:20
    Konec utkání se pomalu a jistě chýlí. Před malým momentem se Ellisovi nepovedlo kloudně rozehrát, z nepovedené rozehrávky se tak stává zakázané uvolnění.
     
    56:52
    Vyloučení v týmu HK Soči (Robert Rosén – 2 min., podrážení).
     
    55:04
    Domácí se v posledních minutách pouze brání, avšak zatím se to vyplácí. Podjapolskij si přesto připsal další zákrok, z mezikruží totiž tvrdě pálil forvard Šmeljov.
     
    54:00
    Dnešní utkání sleduje 2621 diváků.
     
    53:01
    Až po uplynutí přesilové hry to hráči Soči skvěle vykombinovali, nicméně finální rána směřovala daleko vedle branky. Následovala krátká strkanice před brankou.
     
    52:26
    Vovčenkov se pohodlně dostal do pásma soupeře, kde se mu povedlo nasbírat cenné vteřinky. Na druhé straně se Rosénovi nepovedlo najít nikoho ze spoluhráčů.
     
    51:05
    Po dalším přerušení tu máme poslední komerční přestávku tohoto zápasu. Soči má jedinečnou možnost ke snížení nepříznivého výsledku, hraje totiž přesilovku.
     
    50:25
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Anton Sizov – 2 min., držení).
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá přesně deset minut, domácí stále vedou o dva přesné zásahy. Před malým momentem se Severstalu povedlo nasbírat cenné vteřinky.
     
    49:07
    Makarenko si nakonec nabruslil do střelecké pozice, avšak trefil pouze jednoho z protihráčů. Poté se svým pokusem neuspěl ani aktivně hrající Mosaljov.
     
    48:06
    Zpoza branky se o nahrávku pokoušel hostující Leščenko, avšak trefil pouze brusli protihráče. Soči je sice aktivnější, avšak stále naráží na pozornou obranu.
     
    47:12
    Kudako raději zavezl puk až za vlastní branku, odkud velice přesně rozehrál na hokejku Trubačjova. Druhý jmenovaný hráč v tísni nahazoval za branku Šikina.
     
    46:03
    V krátkém časovém sledu tu máme další zakázané uvolnění, tentokráte se provinil Čerepovec. Sudí byl i v tomto případě pozorný, bude se tak opět vhazovat.
     
    45:05
    Luginovi se v tísni povedlo odpálit puk za branku soupeře, nicméně tam se jako první dokázal včas zorientovat Baldajev, který rozehrál za cenu dalšího icingu.
     
    44:07
    V tuto chvíli to se Soči nevypadá zrovna nejlépe, opět prohrává o dvě branky. Situace zatím není kritická, do konce tohoto zápasu zbývá celkem dost času.
     
    43:10
    Podjapolskij musel zasahovat, bylo tomu tak proti slabé ráně od levého hrazení. Následně to na sebe vzal Kapustin, který tečí prodloužil do útočného pásma.
    42:52 Alexandr PETUNIN - 4:2
     
    42:52
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Domácí opět odskakují na rozdíl dvou branek! Severstal totiž vydoloval kotouč u pravého hrazení, poté se k němu dostal obránce Chabarov, jehož zakončení Šikin vyrazil pouze před sebe. Tam byl s dorážkou úspěšný ALEXANDR PETUNIN.
    Asistence: Makar Chabarov, Daniil Vovčenko.
     
    42:07
    Ellis byl na ledové ploše celkem dlouhou dobu, po dalším nahození odjel na střídačku. Soči se v útočném pásmu moc dlouho nezdrželo, což domácím vyhovuje.
     
    41:05
    Na opačné straně se Rosénovi povedlo se štěstím procedit nahrávku do tandemu na Altybarmakjana, avšak tomu hrací předmět uskočil daleko od hokejky.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který ihned nahazoval na opačnou stranu, kde se k puku jako první dostal obránce Bertilsson.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou periodu, která nám nabídla jedinou branku, o kterou se postarali domácí. V úvodu druhé periody měl navrch Čerepovec, který si vyzkoušel několik přesilových her, avšak do kýženého vedení se dostal až ke konci periody. Soči se dlouhou dobu vzpamatovávalo, nakonec si také zahrálo několik přesilovek, avšak bez úspěchu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
    37:52 Jegor JAKOVLEV - 3:2
     
    37:52
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Domácí hráči se opět dostávají do vedení! Po přetahované u zadního hrazení se povedlo puk naservírovat před brankoviště, kam si sjel JEGOR JAKOVLEV, kterému stačilo nastavit hokejku. Šikin byl téměř bez šance, jeho celek bude muset opět dotahovat manko!
    Asistence: Igor Geraskin, Vadim Kudako.
     
    37:37
    Vyloučení v týmu HK Soči (Andrej Altybarmakjan – 2 min., podrážení).
     
    37:11
    Severstalu se nedaří založit kloudné akce, což bylo k vidění také v tomto okamžiku. Chochlov pouze vyhazoval na druhou stranu, logicky je z toho icing domácích.
     
    36:23
    První formace Soči se dostala na druhou stranu, nicméně zadovka od Roséna výrazně minula čepel Bertilssona. Hosté tak musejí spěchat až do vlastní třetiny.
     
    35:02
    Velice kvalitní zákrok předvedl také domácí Podjapolskij, kterému se povedlo vychytat bekhendový pokus Leščenka. Hlavní sudí tak musel opět přerušit hru.
     
    34:19
    Hráčům Soči se ani tato přesilová hra zrovna nedaří, soupeř v krátkém časovém sledu podruhé vyhodil přes všechny čáry. Navíc na řadu přišel icing hostů.
     
    33:11
    V oslabení uháněl sám na brankáře jeden z domácích, avšak střela nad beton mu nevyšla. Šikin se prezentoval vynikajícím zákrokem.
     
    32:20
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Bogdan Jakimov – 2 min., podrážení).
     
    31:10
    Netrvalo dlouho a domácí brankář musel opět do akce, ani v tomto případě neměl sebemenší problém. Poté domácí uspěli na vhazování, Trubačjov ale prohrál rychlostní souboj.
     
    30:06
    Během krátké chvíle se Lugin dostal hned ke čtyřem střeleckým pokusům. Při tom posledním se pokusil zakončit mezi betony, Podjapolskij s tímto úmyslem počítal.
     
    29:02
    Tentokráte od modré čáry zkoušel vypálit směr branka Chlystov, avšak jeho ránu srazil jeden z protihráčů výrazně vedle branky. Šikin je i nadále v permanenci.
     
    28:23
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Nikita Makejev – 2 min., podrážení).
     
    28:10
    Druhá lajna domácích nebyla daleko od skórování. Hned dva pokusy vyslal na branku Kodola, při tom prvním postupoval sám na branku, avšak Šikin opět odolal.
     
    27:04
    Severstal celkem dlouho dobu operoval na opačné straně, kde to z velkého úhlu zkoušel vzít sám na sebe Kapustin, který střelou z úhlu Šikina nepřekvapil.
     
    26:12
    Předávka do tandemu směřovala na Jakimova, který to měl na dlouhou hokejku. Soči se přesto nedostalo do bezpečí, avšak Šikin se k žádnému zákroku nedostal.
     
    25:20
    Hezká zadovka směřovala na domácího Alexejeva, který obkroužil branku a poté předával na modrou čáru, odkud Kalašnikov mířil výrazně vedle svatyně soupeře.
     
    24:08
    Soči přečkalo dlouhé oslabení bez větších problémů, nyní už opět hraje v plném počtu. Šikin si přesto připsal další zákrok, puk opět schoval ve své výstroji.
     
    23:10
    Velice kostrbatá kombinace nakonec přinesla tlak Sevestalu. Geraskin operoval s pukem u pravého hrazení, načež dostal nabito Kudako, který trefil pouze Šikina.
     
    22:08
    Kousek před modrou čárou se povedlo zakročit hostujícímu Petrovovi, který s vypětím všech sil poslal puk do bezpečí. Severstal se zároveň provinil ofsajdem.
     
    21:21
    Vyloučení v týmu HK Soči (Pavel Makarenko – 2 min., hákování).
     
    21:06
    Čerepovec totiž pokračuje ve své přesilové hře, která se mu nedaří dle představ. Naopak se k volnému touši dostal Ellis, který ho poslal daleko do bezpečí.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí hráče. Makejev jako první zavezl puk za vlastní branku, načež se vydal na opačnou stranu plochy.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám přinesla hned čtyři branky. Lépe do utkání vstoupil Čerepovec, který se do desáté minuty dostal do dvoubrankového vedení, o které rychle přišel. Soči se totiž brzy dostalo na dostřel jediné branky, tu druhou vsítilo z následné přesilové hry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Vyloučení v týmu HK Soči (Dmitrij Archipov – 2 min., podrážení).
     
    19:08
    Ke konci první třetiny není k vidění zrovna pohledná podívaná, naopak se do hry dostává celá řada nepřesností. Po hře vysokou holí je hra vykázána do středního pásma.
     
    17:20
    Strömwall nedokázal načasovat přejetí modré čáry, logicky se tak jednalo o ofsajdové postavení Soči. Tentokráte se bude opět vhazovat ve střední třetině.
     
    16:20
    Po dalším přerušení přichází na řadu druhá komerční přestávka tohoto zápasu. To určitě domácím prospěje, ti totiž během chvíle přišli o dvoubrankové vedení.
    15:16 Jurij ALEXANDROV - 2:2
     
    15:16
    Soči právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu se hosté dostávají zpět k nerozhodnému výsledku! JURIJ ALEXANDROV totiž obdržel nahrávku k modré čáře, odkud zkoušel vypálit přímo na branku. Podjapolskij zřejmě vůbec nic neviděl, i proto se hrací předmět zastavil až o síťku v brance Severstalu.
    Asistence: Dmitrij Lugin, Sean Collins.
     
    14:02
    Makarenko to ihned po přejetí modré čáry zkoušel přízemním pokusem, který skončil na betonu brankáře. Na opačné straně se Severstalu nepovedl protiútok.
     
    13:12
    Posléze se o rozehrávku staral hostující Petrov, kterému se nepovedlo poslat puk do bezpečnějšího prostoru. Až poté vyhodil do opačného pásma Vorobjov.
     
    12:06
    Vovčenko bojoval o puk u levého hrazení, kam mu nakonec přispěchal na pomoc jeden z jeho kolegů. Třetí formace Soči se pomalu a jistě dostává pod tlak.
    11:17 Robert ROSÉN - 2:1
     
    11:17
    Soči právě vstřelilo branku!
    Také hosté využívají přesilovou hru, rázem je to o jednu branku! Soči se povedlo bleskovým způsobem zavést puk do opačné třetiny, kde se Ellisovi hezkou zadovkou povedlo oslovit ROBERTA ROSÉNA, který v palebné pozici zamířil velice přesně do domácí branky.
    Asistence: Morgan Ellis, Malte Strömwall.
     
    09:47
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Ilja Chochlov – 2 min., hákování).
    09:16 Jegor MOROZOV - 2:0
     
    09:16
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Domácí přeci jenom využívají přesilovou hru! Sledovali jsme další nahození od modré čáry, které se velice nepříjemně odrazilo zpět do brankoviště. Šikin sice po puku skočil, jenomže ten se odrazil k zcela volnému JEGORU MOROZOVOVI, jenž ho zasunul do prázdné branky.
    Asistence: Jegor Jakovlev, Vadim Kudako.
     
    08:50
    Od modré čáry zkoušel nahodit puk na branku soupeře domácí Chochlov, avšak jeho rána výrazně minula branku. Soči se ale nepovedlo vyhodit touš do bezpečí.
     
    07:40
    Vyloučení v týmu HK Soči (Oleg Pogorišnyj – 2 min., sekání).
     
    07:15
    Po komerční přestávce se nehrálo zrovna dlouho, puk se totiž dostal pouze na střídačku. Jako poslední se ho dotkl domácí Kudako, bude se tak vhazovat.
    06:33 Vladislav KODOLA - 1:0
     
    06:33
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Do kýženého vedení se dostává domácí celek! VLADISLAV KODOLA se zmocnil puku za brankou soupeře, poté se pohodlným způsobem dostal až před brankáře Šikina, kterého překonal svižnou střelou pod horní konstrukci. Nyní si hostující obrana nepočínala zrovna zodpovědně.
    Asistence: Makar Chabarov, Alexandr Petunin.
     
    06:10
    Domácí lajna rozjížděla útočnou akci až ze své třetiny. Vovčenko neustál souboj kousek od středového kruhu, avšak i přesto přihrál na hokejku Jakovleva.
     
    05:01
    Hrací předmět se před malým momentem dostal až na domácí střídačku, hra byla logicky přerušena. Ještě předtím pálil do vzdálenější konstrukce Kodola.
     
    04:08
    Hostujícímu celku se přesilová hra moc nepovedla. Soči sice celou dobu bylo v pásmu soupeře, avšak se dostalo pouze k jednomu nebezpečnému pokusu.
     
    03:10
    Soči se po vhazování usadilo v pásmu soupeře, kde chvíli kombinovalo. Nakonec Rosén sympaticky nabíjel do tandemu na Strömwalla, který na Podjapolskiho nevyzrál.
     
    02:03
    K velice sympatické ráně se dostal domácí Geraskin, který pálil z vrcholku levého kruhu. Jeho zakončení skončilo na hrudníku Šikina, jenž zasahoval nadvakrát.
     
    01:58
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Vadim Kudako – 2 min., hákování).
     
    01:11
    Na opačné straně se Jakimov snažil probít až do zakončení, avšak to se mu nakonec nepodařilo. Oba celky odjely na střídačku, na led tak naskočily druhé formace.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který se ihned dostal do opačného pásma, kde se zadákovi Ellisovi povedlo vyhodit o mantinel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Chakimov) – Chochlov, Makejev, M. Chabarov, Baldajev, Kudako, N. Chlystov, Sizov, M. Kalašnikov (C) – Trubačjov (A), Jakimov (A), Monachov – Petunin, Kodola, Vovčenko – Geraskin, J. Jakovlev, Kapustin – J. Morozov, Chipchura, A. Alexejev.

    HK Soči: Šikin (Nalimov) – Ellis, Bertilsson, Pogorišnyj, A. Petrov (A), K. Vorobjov, J. Alexandrov, Abrosimov, K. Koževnikov – Strömwall, R. Rosén, Altybarmakjan (A) – Šmeljov (C), Collins, Lugin – Starkov, Makarenko, Leščenko – Mosaljov, Archipov, Vyglazov.

    Rozhodčí: Kuljov, Spirin – Gorděnko, Maximovskij.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    HK Soči

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Soči, kterému pro změnu patří devátá pozice, přičemž ho od jeho dnešního soupeře dělí čtyři body. Ani Soči by v tuto chvíli nepostupovalo do play-off, osmý Novgorod má totiž o devět bodů více. Hostující tým tohoto zápasu s posledních pěti duelů vyhrál ve dvou případech, nicméně na svém kontě má dvě porážky v řadě. Ta první se urodila na ledové ploše Spartaku Moskva, který vyhrála až po prodloužení. Ta druhá pro změnu přišla v souboji s jiným moskevským celkem, a sice Dynamem, kterému se povedlo vyhrát výsledkem 3:1.
     
    Severstal Čerepovec

    Hokejisté Čerepovce se po jednačtyřiceti odehraných duelech nacházejí na desáté pozici tabulky, přičemž se jim povedlo nasbírat třiatřicet bodů. Severstal by v této chvíli nepostupoval do vyřazovacích bojů, na poslední sestupové místo mu totiž schází propastných třináct bodů. Domácí celek tohoto zápasu navíc v posledních duelech výsledkově strádá, na výhru čeká už pět zápasů. Ta poslední přišla začátkem prosince, tehdy se Čerepovci povedlo uspět na samostatné nájezdy. V minulém kole byla k vidění prohra s Čeljabinskem, který si odvezl výhru poměrem 4:2.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi Severstal Čerepovec a HK Soči.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 7. Kodola (M. Chabarov, Petunin), 10. J. Morozov (J. Jakovlev, Kudako), 38. J. Jakovlev (Geraskin, Kudako), 43. Petunin (M. Chabarov, Vovčenko) – 12. R. Rosén (Ellis, Strömwall), 16. J. Alexandrov (Lugin, Collins)


    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Chakimov) – Chochlov, Makejev, M. Chabarov, Baldajev, Kudako, N. Chlystov, Sizov, M. Kalašnikov (C) – Trubačjov (A), Jakimov (A), Monachov – Petunin, Kodola, Vovčenko – Geraskin, J. Jakovlev, Kapustin – J. Morozov, Chipchura, A. Alexejev.
    HK Soči: Šikin (Nalimov) – Ellis, Bertilsson, Pogorišnyj, A. Petrov (A), K. Vorobjov, J. Alexandrov, Abrosimov, K. Koževnikov – Strömwall, R. Rosén, Altybarmakjan (A) – Šmeljov (C), Collins, Lugin – Starkov, Makarenko, Leščenko – Mosaljov, Archipov, Vyglazov.

    Rozhodčí: Kuljov, Spirin – Gorděnko, Maximovskij

    Diváci: 2621
    bahis siteleri