Arsenal – Chelsea 1:2 (kon.) | Liverpool – Wolverhampton 1:0 (kon.) | Manchester City – Sheffield Utd. 2:0 (kon.)
konec
Arsenal FC
1:2 (1:0)
Chelsea FC
Neděle 29.12.2019, 15:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Přeji Vám příjemný zbytek nedělního večera a u anglické Premier League zase někdy na počtenou. (17:06:52)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:19.
     
    Je konec a po velkém obratu se nakonec z výhry radují fotbalisté Chelsea. Hosté dlouho marně tlačili na obranu svého soupeře a vůbec se jim nedařilo dostat se do nějaké větší šance. Nakonec jim ke gólů pomohla velká hrubka Lena, který podběhl centr Mounta a doslova daroval vyrovnávací branku Jorginhovi. To Arsenal položilo a jejich zkázu dokonal v 87. minutě Abraham, jenž využil ne příliš těsného bránění domácí defenzivy, a zajistil tak svému celku veledůležité tři body. Naopak Arsenal po velmi sympatickém výkonu odchází s prázdnou a je jasné, že kouče Artetu ještě čeká spousta práce.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Poslední nákop vyslal na útočnou polovinu Leno. Za míčem se velmi dravě hnal Luiz, avšak Rüdiger před ním stačil balon odhlavičkovat do bezpečí.
     
    90+6
    Hosté už se snaží co nejvíce tahat čas. Hudson-Odoi si teď vzal míč k rohovému praporku, kde ho několik vteřin dokázal podržet. Po zákroku Luize navíc Chelsea u balonu zůstane.
     
    90+5
    Po špatném zásahu Rüdigera se k ráně zpoza šestnáctky dostal Torreira, kterému ale střela vůbec nesedla a Arrizabalaga mohl zůstat v klidu.
     
    90+4
    Abraham obral o míč nejistého Torreiru, poté si jej potáhl středem hřiště a zkusil své štěstí ze střední vzdálenosti. Jeho pokus sice byl hodně tvrdý, avšak cestu mezi tři tyče si nenašel.
     
    90+3
    Do menší slovní přestřelky se teď dostali Mount a Guendouzi a sudí Pawson musel oba kohouty uklidnit velmi důraznou domluvou.
     
    90+2
    Nad rámec základní hrací doby bylo nastaveno ještě sedm minut.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Ainsley Maitland-Niles (Arsenal FC).
     
    90
    Torreira hledal dlouhým nákopem Willocka, avšak balon z kopačky uruguayského středopolaře zamířil do náruče Arrizabalagy.
     
    89
    Obraz hry se zřejmě úplně otočí, neboť nyní se musí do útoku hnát Arsenal. Červení to ale budou mít hodně těžké, celý zápas je totiž stál opravdu hodně sil.
    87. Tammy ABRAHAM - 1:2
     
    87
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Chelsea během krátké chvíle otáčí zápas a je blízko velké výhře! Domácí propadli ve středu hřiště a do akce se vydal TAMMY ABRAHAM, jenž před vápnem posunul míč do strany na Williana. Ten následně svému kolegovi balon vrátil, mladý anglický útočník si položil obránce a poté prostřelil Lena.
     
    86
    Lacazette připravil dobrou střeleckou pozici pro Pépého, jenže ten ideální moment pro zakončení prováhal a následně mu míč odebral Kanté.
     
    86
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Reiss Nelson, přichází Nicolas Pépé.
     
    84
    Celá situace byla ještě přezkoumávána u videa, nicméně původní rozhodnutí platí, a stav je tedy srovnaný.

    Jáchym Tůma

    Branky: 13. Aubameyang (Chambers) – 83. Jorginho (Mount), 87. T. Abraham (Willian)

    Karty:   10. Guendouzi (ARS), 47. David Luiz (ARS), 73. Torreira (ARS), 77. A. Lacazette (ARS), 90+1. Maitland-Niles (ARS) – 30. Mount (CHE), 30. Kanté (CHE), 34. Rüdiger (CHE), 55. Jorginho (CHE)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:19.
    Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles, Chambers (23. Mustafi), David Luiz, Saka – Guendouzi, Torreira – Nelson (86. Pépé), Özil (76. Willock), Aubameyang (C) – A. Lacazette.
    Náhradníci: E. Martínez – Mustafi, Mavropanos, Willock, Smith-Rowe, Pépé, John-Jules.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Rüdiger, K. Zouma, Tomori (59. Lamptey) – Azpilicueta (C), Kanté, Kovačić (70. Hudson-Odoi), Emerson (34. Jorginho) – Willian, Mount – T. Abraham.
    Náhradníci: Caballero – Christensen, Jorginho, Barkley, Hudson-Odoi, Batshuayi, Lamptey.

    Rozhodčí: Craig Pawson – Lee Betts, Richard West

    Diváci: 60 309
    bahis siteleri