Kanada – Finsko 4:1 (kon.) | Slovensko – Švýcarsko 1:2 (kon.) | USA – Rusko 3:0 (kon.)
Česko – Švédsko 0:1 (kon.)
konec
Kanada
4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
Finsko
Středa 01.01.2020, 12:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 1), Bratislava • Mistrovství světa žen do 18 let • Semifinále
Partner:
     
    54:46
    Kiira Yrjänenová (FIN) dostala dvě minuty za nedovolený zásah tělem, stále se ale něco řeší u hlavních sudích. Proto je hra na delší dobu přerušena.
     
    49:35
    Vyloučení v týmu Finsko (Suorantaová – 2 min., nedovolené bránění).
    49:11 COOPEROVÁ - 4:1
     
    49:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kapitánka Kanady předvedla ukázkovou parádu, která zřejmě rozhoduje o celém utkání! KENDALL COOPEROVÁ po pravém křídle najela do útočného pásma, zpětnou kličkou jí odpadla z cesty jediná finská obránkyně, která se odklouzala někam do rohu kluziště. Cooperová následně vypálila z kruhu na delší tyč a Lahtinenová byla bez šance – 4:1! Bez asistence.
     
    45:04
    Pro Finsko to vypadá všechno o něco lépe a může to být ještě lepší. Maddi Wheelerová (CAN) obdržela dvě minuty za podrážení a Kanadu čekají zřejmě náročné dvě minuty v oslabení.
    44:46 Nelli LAITINENOVÁ - 3:1
     
    44:46
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi se v přesilovce dočkalo a střílí kontaktní trefu. Bylo to obléhání kanadského pásma, Sundelinová následně posunula puk z kruhu zpět na modrou, kde si na osu sjela NELLI LAITINENOVÁ a čistým průstřelem umístila puk přesně pod víko – 3:1! Asistence: Sofianna Sundelinová, Sanni Rantalaová.
     
    44:33
    Vyloučení v týmu Kanada (Lussierová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    41:25
    Ashley Messierová (CAN) zabránila dlouhé kličce Yrjänenové před brankou tak, že jí za ruku stáhla na zem. Za tento zákrok tak dostává dvě minuty.
     
    40:01
    Do branky se do třetí třetiny opět staví Eve Gasconová.
     
    39:05
    Kiira Yrjänenová (FIN) bude zřejmě část třetí třetiny trávit na trestné lavici. Definice jejího trestu zní podrážení.
     
    38:42
    Kanada to zkusila uhrát bez nuceného střídání, to ale logicky vůbec nemohlo vyjít a za Eve Gasconovou se na chvíli staví do branky Kayle Osborneová.
     
    35:38
    Momentálně se hraje opět v plném počtu, Kanada i nadále kontroluje hru a mohla už vést 4:0! Picardová zůstala finské obraně viset na pravé tyči, na tuto hráčku tak mířila přihrávka, ze které Picardová střílela. Lahtinenová nebyla vůbec přesvědčena o tom, zda kotouč ve výstroji má, což se během sekundy ukázalo jako nepravda a Kanaďanky byly skutečně blízko gólu, prázdnou klec ale trefit nedokázaly!
     
    33:36
    Píská se vůbec v ženském hokeji trestné střílení? Yrjänenová překonala obranný blok Kanady a jela sama na branku, zezadu jí však ukázkový šroubovák nasadila Ashley Messierová (CAN), za což je vyloučena.
     
    30:29
    Tohle nebylo ani podrážení, jako spíše podseknutí bruslí Parkkonenové. Sarah Thompsonová (CAN) míří za tento zákrok okamžitě na trestnou lavici a Finsko čeká třetí přesilová hra.
     
    28:11
    Gasconová uchránila své konto tygřím skokem, který předvedla po dorážce Salonenové u pravé tyčky! Tohle byl na jednu stranu výborný zákrok kanadské gólmanky, na druhou stranu zase spálená tutová šance na finský návrat do zápasu.
     
    26:28
    Vyloučení v týmu Kanada (Buglioniová – 2 min., podrážení).
     
    26:08
    Sražená střela kanadské hráčky od modré nabrala výšku a dopadla do brankoviště, kde se nejlépe zorientovala Wheelerová a bekhendem z úhlu mířila na vzdálenější tyč, kterou minula jenom o pár centimetrů!
     
    22:37
    Hra se ale po delší době přesunuje k finské brance, hned z toho byla tutová šance! Buglionová po krosové přihrávce od Nellesové střílela osamocena na pravém kruhu, Lahtinenová se však výborně vytáhla se zákrokem lapačkou!
    19:28 BOCHNAOVÁ - 3:0
     
    19:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nešikovný zásah finské gólmanky značí již dost lukrativní vedení pro kanadské barvy. Buglionová vyhrála na levém kruhu buly pod sebe na Messierovou, která nechala puk pro LINDSEY BOCHNAOVOU. Ta si následně povyjela do ostrého úhlu a střelou na přední tyč zcela překvapila Lahtinenovou, finská brankářka tak pouští puk za svá záda – 3:0! Asistence: Ashley Messierová, Jenna Buglionová.
     
    18:03
    Cherkowskiová vyslala na branku Finska velice zajímavý pokus po ledě, který Lahtinenová neviděla a vyrazila jej jenom před sebe. Tam ale stála Wheelerová, která dorážela bez přípravy, puk ale končí těsně vedle tyče!
     
    15:57
    Parkkonenová si sjela na modrou čáru a nekompromisně vystřelila, tvrdý pokus zastavilo až břevno kanadské branky!
     
    14:57
    Finsko je již půl minuty v plném počtu, a i Finové dostanou možnost zahrát si přesilovou hru. Brianna Legrosová (CAN) se dostala do tvrdého střetu na středovém kruhu a je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    12:17
    Vyloučení v týmu Finsko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Keranenová.
     
    07:58
    A aby toho pro Suomi nebylo málo, půjde do oslabení. Tilli Keranenová (FIN) srulovala u mantinelu Kingovou pod sebe a dostává menší trest za nedovolenou hru tělem.
    07:12 BUGLIONIOVÁ - 2:0
     
    07:12
    Kanada právě vstřelila branku!
    Během minuty je tu druhý gólový zásah a Finsko to staví do velmi nevýhodné pozice. Byla to trma vrma před finskou brankou, nejlepší důraz ze všech hráček předvedla členka třetí kanadské formace, JENNA BUGLIONOVÁ, která dotlačila puk za brankovou čáru a může slavit – 2:0! Asistence: Brianna Legrosová.
    06:11 PICARDOVÁ - 1:0
     
    06:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    Finsko mělo sice lepší vstup do zápasu, na to se ale nikdo ptát nebude, neboť se skóre mění na kanadské straně! Krásnou individuální akci předvedla po nahrávce od Messierové MARIANNE PICARDOVÁ, která si z levého kruhu obloučkem vyjela na osu, kličkou se zbavila stínující obránkyně Finska a střelou z úhlu mezi betony překonala Lahtinenovou – 1:0! Asistence: Ashley Messierová.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 7. Picardová (Messierová), 8. Buglioniová (Legrosová), 20. Bochnaová (Messierová, Buglionová), 50. Cooperová – 45. Nelli Laitinenová (Sundelinová, Rantalaová)


    Kanada: Gasconová (39. – 40. Osborneová) – Cooperová (C), Legrosová, Giaquintová, Goslingová (A), Kingová, Messierová – Labadová, Wheelerová, Cherkowskiová (A) – McLeodová, Naudová, Paulová – Bochnaová, Buglioniová, Nellesová – Lussierová, Picardová, Wozniewiczová – Thompsonová
    trenér: Howie Draper

    Finsko: Lahtinenová (Aino Laitinenová) – Nelli Laitinenová (C), Rantalaová, Timonenová, Yrjolaová, Suorantaová (A), Parkkonenová, Ahlskogová, Koukkulaová – Sundelinová, Taksová, Yrjänenová (A) – Tervonenová, Vanhanenová, Salonenová – Havanaová, Teravainenová, Nuutinenová – Antti-Roiková, Keranenová, Vartianenová
    trenérka: Mira Kuismová

    Rozhodčí: Cooková (USA), Fialová (SUI) – Dinantová (BEL), Hanleyová (USA)

    Diváci: 316
    bahis siteleri