Rochdale – Newcastle 1:1 (kon.) | Rotherham – Hull City 2:3 (kon.) | Fulham – Aston Villa 2:1 (kon.)
Southampton – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | Watford – Tranmere 3:3 (kon.) | Preston – Norwich 2:4 (kon.)
Wolverhampton – Manchester Utd. 0:0 (kon.) | Bournemouth – Luton 4:0 (kon.) | Leicester – Wigan 2:0 (kon.)
Manchester City – Port Vale 4:1 (kon.)
konec
AFC Bournemouth
4:0 (1:0)
Luton Town
Sobota 04.01.2020, 18:31 • Vitality Stadium, Bournemouth • FA Cup
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Bournemouthu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:0. Úvod druhého poločasu sice nepřinesl nic moc zajímavého, avšak následné minuty patřily Bournemouthu, kterému se povedlo přidat další tři přesné zásahy. Luton byl ve druhém dějství směrem dopředu bezradný, s ligovým pohárem se tak loučí. (20:23:39)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:7.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Solanke narazil do hustého bloku protihráčů, navíc z toho bude odkop od hostující branky.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    88
    Sluga si dával s dalším odkopem celkem dost načas, nakonec to před dotírajícím Solankem zvládl na jedničku. Zanedlouho se dočkáme nastaveného času.
     
    87
    Ani tentokráte jsme nesledovali úspěšné přenesení hry, míč opět skončil pouze za postranní lajnou, vhazovat tak bude moci jeden z domácích obránců.
     
    86
    Sluga se sám postaral o provedení volného kopu, jeho dalekonosná nabídka směřovala téměř k opačné šestnáctce, kde se ale nenacházel nikdo ze spoluhráčů.
     
    85
    Kousek od postranní lajny si na zemi ustlal hostující Pearson, který nakonec uslyšel píšťalku sudího. Jeho celek bude rozehrávat volný kop z velké vzdálenosti.
    82. SOLANKE - 4:0
     
    82
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu se celek z Premier League opět raduje! Jednomu z hostujících hráčů se nepovedlo odklidit míč do bezpečí, což dokázal využít DOMINIC SOLANKE. Jeho kostrbatá rána nebyla zas tak prudká, nicméně i přesto míč doskákal až za brankovou čáru.
     
    80
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Ryan Fraser, přichází Mihai Dobre.
    79. BILLING - 3:0
     
    79
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu se zdá být rozhodnuto! PHILIP BILLING měl zhruba pětadvacet metrů od branky celkem dost času na zakončení, což využil dokonalým způsobem. Jeho rána levou nohou byla natolik přesná, že směřovala mimo dosah brankáře Slugy.
     
    79
    Na druhé straně se do složitého úhlu pro zakončení dostal Shinnie, který místo zakončení ještě vyslal přízemní nabídku, kterou si ale dokázal najít Simpson.
     
    78
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Diego Rico, přichází Steve Cook.
     
    78
    Poté to Harry Wilson snažil sám prodrat až do pokutového území, avšak míč si ukopl daleko od své kopačky. Sluga tak nemusel řešit nic nebezpečného.
     
    77
    Střídání v týmu Luton Town FC: ze hřiště odchází Alan Sheehan, přichází James Bee.
     
    76
    Na hranici pokutového území si o nahrávku řekl Harry Wilson, kterému se povedlo levou nohou poslat míč do malého vápna, kde ovšem kraloval Daniels.
     
    75
    Do nepříjemného obležení se navíc dostal Shinnie, který si počínal velice zkušeně, napadající trojici protihráčů totiž přelstil zpětnou nahrávkou na Jonese.
     
    74
    Sluga se sám postaral o provedení dalekonosného odkopu, na který na druhé polovině hrací plochy číhal Lee, jemuž se nepovedlo odhadnout dopad balónu.
     
    73
    Další nedovolený zákrok přišel ze strany domácího celku. Napadající Harry Wilson se totiž snažil přerušit akci soupeře, soupeře totiž stáhl na zelený pažit.
     
    72
    Hodně prostoru měl kolem sebe domácí střelec první branky, tedy Billing. Jeho další navštívenka nebyla zas tak povedená, míč směřoval výrazně vedle.
     
    71
    Na pravé křídlo si před malým momentem nabíhal domácí Fraser, avšak pomezní sudí ho zachytil v ofsajdu. To posléze potvrdil také následný opakovaný záběr.
     
    68
    Střídání v týmu Luton Town FC: ze hřiště odchází George Moncur, přichází Luke Bolton.
    Střídání v týmu Luton Town FC: ze hřiště odchází Jacob Butterfield, přichází Luke Berry.
    68. Callum WILSON - 2:0
     
    68
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Domácí odskakují na rozdíl dvou branek! Tentokráte jsme sledovali rychlý protiútok, který hostující obrana nedokázal zachytit. Harry Wilson navíc našel mnohem lépe postaveného CALLUMA WILSONA, který bezpečně uklidil míč za brankáře Slugu.
     
    67
    Do nadějného protiútoku se zapojil také obránce Francis, který ještě před šestnáctkou zkoušel nahrát pod sebe, avšak přihrávku zachytila vlna protihráčů.
     
    66
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Junior Stanislas, přichází Callum Wilson.
     
    65
    Hezká kombinace domácích nakonec směřovala na kopačku Frasera, který sám zakončoval z hranice pokutového území, avšak míč otřel o záda protihráče.
     
    61
    Je za námi něco málo přes hodinu hry, druhý poločas zatím nepřináší zrovna atraktivní podívanou. Ba naopak sledujeme nezvykle vyrovnanou herní partii.
     
    60
    Dle sudího si nedovoleně pomohl Francis, který zcela evidentně zatáhl soupeře za dres. Luton začíná pořádně zlobit, podaří se mu vyrovnat skrze standardku?
     
    59
    Bournemouth se začíná směrem dopředu hodně trápit, další útočná akce skončila na dobře postavené obraně. Sheehan navíc dokázal otřít míč o nohu soupeře.
     
    58
    Sudí ponechal Lutonu výhodu, načež se Shinnie dostal až na druhou stranu. Tam se mu povedlo procedit nahrávku na Moncura, který narazil do protihráče.
     
    57
    Sluga nemusel ani v tomto případě zasahovat, střelecký pokus z nohy Frasera směřoval vysoko nad branku soupeře. Následovat bude rozehrávka od branky.
     
    56
    Zničehonic se k velice zajímavé ráně dostal hostující Shinnie, který si navedl míč na levou nohu, avšak technický projektil poslal kousek vedle zadní šibenice.
     
    55
    Butterfield se snažil vymodlit zisk autového vhazování, avšak pomezní sudí ukázal přesně na opačnou stranu. Obránce Francis se tak ihned postaral o exekuci.
     
    54
    Sluga už je zpět na nohou, logicky se tak může pokračovat ve hře. Zatím to nevypadá na střídání, chorvatský brankář se navíc sám postará o odkop od branky.
     
    53
    Momentálně se nehraje, tentokráte má zdravotní problémy brankář Sluga. Na scénu opět zavítal lékařský personál, chvíli se tak hrát nebude.
     
    52
    Rico si prostřednictvím autového vhazování vybral kolegu Stanislase, který poté vysunul do samostatného úniku Solankeho, jenž přehodil i branku.
     
    51
    Nakonec z toho nebyl rohový kop, nýbrž volný kop z mnohem lepší pozice. Jeden z domácích totiž zahrál rukou, následná rozehrávka přinesla sraženou ránu.
     
    50
    Na opačné straně se prodíral do pokutového území Lee, kterému se povedlo otřít míč o nohu bránícího Simpsona. Hosté vykřesali zisk rohového kopu.
     
    49
    Bournemouth si hned v úvodu druhého poločasu vybojoval další rohový kop, po kterém se k hezké ráně dostal Wilson, který o kousek minul Slugovu branku.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se na útočnou polovinu domácí Surman, kterému se povedlo na levém křídle oslovit Frasera, který daleko nedokráčel.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl velice aktivní start v podání domácích. Bournemouth si totiž v úvodu přichystal velký nápor, díky kterému se dostal do vedení. Celek z Premier League dokonce přidal druhou trefu, avšak ta nakonec neplatila kvůli ofsajdu. Luton pochopitelně herně strádá, avšak ke konci poločasu neproměnil penaltu.
     
    45+6
    První poločas skončil.
    45+6. Neproměněná penalta Sheehana.
     
    45+6
    K rozehrávce pokutového kopu se postavil obránce a kapitán Alan Sheehan, který svým pokusem trefil pouze břevno branky.
     
    45+4
    Je tu pokutový kop pro Luton Town!
     
    45+3
    Fraserovi se aktivita zapřít nedá, avšak v tomto případě nezvolil ideální řešení akce. Zpětnou nahrávku totiž nasměroval pouze k hostujícímu Shinniemu.
     
    45+2
    Bournemouthu se opět povedlo útočit po levém křídle, kde Rico tentokráte ještě zkoušel najít Stanislase, který ovšem narazil na hustý blok protihráčů.
     
    45
    První poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    44
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Fraser poté přeposlal na Rica, který se postaral o prudký centr. Ten ovšem nebyl vůbec povedený, naopak se snesl pouze do rukavic připraveného Slugy.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Philip Billing (AFC Bournemouth).
    Žlutou kartu dostává Lloyd Jones (Luton Town FC).
     
    41
    Fraser dokázal zpracovat míč na dlouhou nohu, následný centr pak směřoval přímo do malého vápna, kde se před Solankem povedlo zakročit Jonesovi.
     
    40
    Francis si nevěřil na průnik kolem postranní lajny, místo toho se ještě rozhodl pro nahrávku na pod sebou stojícího Billinga, který ale přišel o hrací předmět.
     
    36
    Trestuhodně příliš prostoru měl za pokutovým územím Lee, který se to pokoušel potrestat. Jeho rána pravou nohou směřovala nad, Travers tak nemusel zasahovat.
     
    35
    Luton se tak dostal z těžkých okamžiků, následně se sám postaral o útočnou akci, kterou jistým odklizením do autu překazil pozorný obránce Simpson.
     
    34
    Rozehrávku si i tentokráte vzal na starost Fraser, který centroval pravou nohou. Jeho nabídka nebyla vůbec špatná, nicméně včas zasahoval obránce Daniels.
     
    33
    Nekompromisním způsobem se rozhodl jednat obránce Simpson, který prudkým odkopem odvracel míč na opačnou polovinu, kde si domácí vybojovali volný kop.
     
    32
    Mephamovi se povedlo vyvézt míč na útočnou polovinu, kde si o nahrávku řekl vedle stojící Surman. Luton Town však výborně zavřel prostor ve středu plochy.
     
    29
    Sheehan si dával s provedením celkem načas, nakonec se mu ke spolupráci nabídl Lee, který po ideálním zpracování vyprodukoval zpětnou nahrávku na Jonese.
     
    28
    Rozehrávající Daniels se dostal do nepříjemných problémů, nicméně přesto stačil odkopnout před napadajícím Solankem. Luton si navíc vybojoval další aut.
     
    27
    Nicméně následná rozehrávka nebyla zrovna povedená, vysoký centr se snesl pouze do rukavic pozorného brankáře Traverse, který posléze rozehrál výhozem.
     
    26
    Hlavní sudí si všiml nedovoleného zákroku, o který se postaral domácí Surman. Bude z toho standardní situace, k míči se ihned postavil obránce Pearson.
     
    25
    Bournemouth chvíli hrát v početní nevýhodě, což zas tak dlouho netrvalo. Mepham už opět pobíhá na hrací ploše, jeho mužstvo se navíc žene kupředu.
     
    24
    Mepham nakonec odkráčel za postranní lajnu, zřejmě se bude muset střídat. Hlavní sudí vrací míč ke středovému kruhu, k balónu se tak dostane Luton Town.
     
    23
    Už se nehraje více než minutu, zdravotní problémy má totiž domácí obránce Mepham. Poprvé se do akce dostal lékařský personál celku z Premier League.
     
    22
    Domácí obránci propadli, což mohlo mít fatální následky. Sám na branku se totiž řítil Cornick, který zvolil prudké zakončení, se kterým si Travers poradil.
    17. Neuznaná branka domácích - ofsajd.
     
    17
    To jsou věci! Solanke se totiž radoval ze druhé branky svého celku, avšak ta nakonec neplatí. Jeden z jeho spoluhráčů se nacházel v ofsajdu, což potvrdilo video.
     
    16
    Bournemouth si dal na rozehrávce z vlastní poloviny celkem dost záležet, nakonec se Surman podíval ke středovému kruhu, kde si vyměnil míč s Billingem.
     
    15
    Luton se prodíral vpřed po pravém křídle, avšak Lee se nedostal přes důrazně hrajícího Simpsona. Vzápětí se Mephamovi povedlo přenést hru k pravé straně.
     
    14
    Wilsonovi nakonec uskočil míč daleko od kopačky, čehož dokázal využít napadající Jones, který okamžitým odkopem hledal Cornicka, který proti přesile neuspěl.
     
    13
    Hostující kapitán Sheehan to pro změnu zkusil dalekonosným autovým hodem, který ale dopadl přesně na hlavu Simpsona. Následně Bournemouth otáčel hru do volného prostoru.
     
    11
    U středového kruhu si o nahrávku řekl Stanislas, který ihned v tandemu hledal Frasera, jehož okamžitý centr trefil pouze vracejícího se obránce Pearsona.
     
    10
    Na opačné straně měl celkem dost prostoru kolem sebe Sheehan, který to zkoušel přímo na branku, avšak jeho projektil vystoupal hodně vysoko nad branku.
     
    9
    Fraser tentokráte centroval z levé strany, přičemž to zkoušel velice zajímavě. Hrací předmět se snášel do malého vápna, kde ale dokázal zakročit Moncur.
    8. BILLING - 1:0
     
    8
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli zas tak dlouho čekat, do vedení se dostává celek z Premier League! Za pokutovým územím totiž číhal na odražený míč PHILIP BILLING, který se do něj opřel levou nohou, načež jeho rána směřovala přesně ke vzdálenější konstrukci branky.
     
    8
    Danielsovi se povedlo odklidit míč z vlastního pokutového území, našel ale pouze kopačku pozorného Surmana. Vzápětí si domácí celek vybojoval rohový kop, tentokráte z levé strany.
     
    7
    Sluga tak mohl odkopávat od své branky, avšak na opačné polovině uspěl ve vzdušném souboji domácí středopolař Surman, který ovšem našel pouze Reu.
     
    6
    Bournemouth je v úvodu tohoto zápasu nesmírně aktivní, hosté mají problém s tempem. Před malým momentem totiž pálil nad branku domácí Wilson.
     
    5
    U postranní lajny se povedlo v hlavičkovém souboji uspět Francisovi, který poté ještě přenášel hru do volného prostoru, kde si o nahrávku řekl kolega Rico.
     
    4
    Krátce poté měl slušnou šanci ke vstřelení první branky domácí Solanke, který si seběhl do pokutového území, odkud z velkého úhlu mířil kousek vedle Lutonu.
     
    3
    Bournemouth si hned v úvodu tohoto zápasu přichystal rohový kop z pravé strany. O rozehrávku se postaral křídelník Fraser, který ovšem našel pouze Jonese.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AFC Bournemouth: Travers – Francis (C), Mepham, Simpson, Rico – H. Wilson, Billing, Surman, Fraser – Stanislas, Solanke
    Náhradníci: Ramsdale – Cook, Dobre, Kilkenny, Lerma, Surridge, C. Wilson

    Luton Town FC: Sluga – Pearson, Daniels, Jones, Sheehan (C) – Shinnie – Rea, Moncur – Butterfield – Lee, Cornick
    Náhradníci: Shea – Berry, Bolton, Bree, Collins, LuaLua, Tunnicliffe

    Rozhodčí: England – Massey, Smith.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:31.

    David Suchý

    Branky: 8. Billing, 68. Callum Wilson, 79. Billing, 82. Solanke

    Karty:   41. Billing (BTH) – 41. Jones (LTN)

    Neproměněná penalta: 45+6. Sheehan (LTN), mimo


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:7.
    AFC Bournemouth: Travers – Francis (C), Mepham, Simpson, Rico (78. Cook) – H. Wilson, Billing, Surman, Fraser (80. Dobre) – Stanislas (66. C. Wilson), Solanke
    Náhradníci: Ramsdale – Cook, Dobre, Kilkenny, Lerma, Surridge, C. Wilson

    Luton Town: Sluga – Pearson, Daniels, Jones, Sheehan (C) (77. Bee) – Shinnie – Rea, Moncur (68. Bolton) – Butterfield (68. Berry) – Lee, Cornick
    Náhradníci: Shea – Berry, Bolton, Bree, Collins, LuaLua, Tunnicliffe

    Rozhodčí: England – Massey, Smith
    bahis siteleri