Arsenal – Leeds 1:0 (kon.)
konec
Arsenal FC
1:0 (0:0)
Leeds United
Pondělí 06.01.2020, 20:56 • Emirates Stadium, Londýn • FA Cup
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (22:53:36)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 11:12. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 16:15.
     
    Je konec! Arsenal, který byl nakonec favoritem dnešního zápasu, nakonec zvítězil, i když to pro něj byla těžká šichta. Ve druhém poločase však londýnský celek dokázal přepnout na vyšší úroveň, díky čemuž nakonec vstřelil rozdílovou branku. O tu se postaral Reiss Nelson, jenž překonal vyběhnuvšího brankáře. Kanonýři si už výsledek pohlídali a mohou se radovat z postupu do dalšího kola. Leeds však předvedli hodně srdnatý výkon, avšak v druhé půli už na soupeře nestačili.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Arsenal se navíc drží na balónu, takže hostující celek se nemůže dostat do nějaké akce. Minutu před koncem se však dostávají k balónu a snaží se ještě zakončit.
     
    90+3
    Arsenal ještě vybojoval standardní situaci, po které ale Meslier nemusel zasahovat. Střela totiž nešla vůbec mezi tři tyče, hosté ale už mají málo času.
     
    90+2
    Martinelli po několika přešlapovačkách našel na hranici šestnáctky volného Lacazetteho. Ten si ale špatně zpracoval balón, takže nemohl ani zakončit.
     
    90+1
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Pépé, přichází Saka.
     
    90
    Nastavovat se bude pět minut!
     
    89
    Lacazette si dobře zpracoval balón, který si rovnou posunul do běhu. Poté ale nejspíše jeden z domácích zahrál rukou, čehož si lajnový sudí všiml.
     
    88
    VAR ovšem nakonec rozhodl ve prospěch hostujícího hráče. Douglas tam sice zbytečně polaskal hráče Arsenalu po obličeji, ale žádný tvrdý úder to nebyl.
     
    87
    V akci máme ale video! Došlo tam totiž ke střetu mezi Sokratisem a jedním z domácích a VAR posuzuje, jestli by z toho neměla být červená karta pro fotbalistu Leedsu!
     
    86
    Hned čtveřice hráčů bojovala u rohového praporku o balón, kdy tam Sokratis upadl. Všichni se tam vztekali, ale nakonec Arsenal vybojoval aut.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Dallas (Leeds United).
     
    84
    Kolašinac rozehrával autové vhazování na útočné polovině, kde se spoluhráčem tvrdě bojovali o každý centimetr. Následně Arsenal získal další aut.
     
    83
    Tento centr Leedsu neměl vůbec špatnou myšlenku. Špatně to však udělal hráč hostí, který chtěl sklepnout míč na spoluhráče. Tam byl ale jen domácí hráč.
     
    82
    Vypadá to, že David Luiz toho má plné kecky. Už ho totiž berou křeče do lýtek, avšak obránce domácích nadále pokračuje. Nyní Arsenal ubránil roh United.
     
    80
    Kolašinacova střela byla nakonec sražena na rohový kop, který tak Arsenal mohl rozehrávat. Následný centr však bez větších problémů odvrátila obrana hostí.
     
    79
    Londýnský celek si jde za postupem. Je to hlavně on, kdo drží balón na svých kopačkách. Kolašinac zakončoval akci na jeden dotek, ale nebyl přesný.

    Denisa Józsová

    Branky: 55. Nelson

    Karty:   71. Kolašinac (ARS) – 66. Klich (LDS), 85. Dallas (LDS)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 11:12. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 16:15.
    Arsenal FC: Martinez – Sokratis, Luiz, Holdin – Nelson (67. Martinelli), Guendouzi, Xhaka, Kolašinac – Pépé, Özil (77. Willock), Lacazette.
    Náhradníci: Leno, Mavropanos, John-Jules, Willock, Saka, Ceballos, Martinelli.

    Leeds United: Meslier – Ayling (78. Stevens), Berardi, White, Douglas – Alioski (61. Costa), Gotts (60. Dallas), Phillips, Klich, Harrison – Bamford.
    Náhradníci: Casilla, Casey, Costa, Cooper, Dallas, Davis, Stevens.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn
    bahis siteleri