Espanyol – Ath. Bilbao 1:1 (kon.) | Valencia – Barcelona 2:0 (kon.) | Alavés – Villarreal 1:2 (kon.)
Sevilla – Granada 2:0 (kon.)
konec
Valencia CF
2:0 (0:0)
FC Barcelona
Sobota 25.01.2020, 16:00 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španělská LaLiga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:0. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:16. (17:56:12)
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a Valencia se může radovat z velkého vítězství. Na domácím stadionu přejela Barcelonu 2:0.

    Největší šance prvního poločasu přišla již záhy po startu zápasu. Piqué sestřelil ve vápně Gayu a domácí rozehrávali pokutový kop. Gómezovu střelu k tyči však dokázal Ter Stegen zlikvidovat. Valencia sice držela méně balon pod kontrolou, ale byla nebezpečnější. Další pokus Solera vytěsnil německý gólman na tyč, následně si poradil i s raketou Coquelina do středu branky.

    Okamžitě po změně stran přišla úvodní trefa. Po přetaženém centru pálil téměř bez přípravy Maxi Gómez, který ještě míč otřel od tělo Jordiho Alby a právě krajnímu obránci byla připsána vlastní branky. Barcelona s se postupně nadechovala do tlaku, ale obléhání vápna Valencie úspěch nepřineslo. Naopak přišla druhá střela za zády Ter Stegena. Maxi Gómez tentokrát propálil hostujícího gólmana po přihrávce Torrese.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ani sám Lionel Messi dnes nemá svůj den. Obávaná levačka nasměrovala míč sice přes zeď, ale také vysoko nad Doménechovu branku.
     
    90+3
    Messiho těsně před šestnáctkou poslal k zemi Garay. Barcelona bude mít ještě v samém závěru možnost alespoň korigovat výsledek dnešního zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Carlos Soler, přichází Rubén Sobrino.
     
    90
    Domácí mají stále dostatek sil na napadání barcelonské rozehrávky. Busquets přihrával na krátkou vzdálenost Griezmannovi, ten ale nedokázal zpracovat.
     
    89
    Střídající Ivan Rakitić velmi rychle vhodil míč zpět do hry zpoza postranní lajny. Na pravé straně si chorvatský záložník vyměnil místo s Vidalem, ale obrana Valencie pokračuje ve vynikajícím výkonu.
     
    88
    Lionel Messi to vzal na sebe. S míčem se vymotal z obležení hned několika soupeřů, poté se z otočky opřel do střely, ale jeho pokus nebyl dostatečně prudký.
     
    87
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Anssumane Fati, přichází Álex Collado.
     
    86
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Frenkie de Jong, přichází Ivan Rakitić.
     
    85
    Opakovaný centr od rohového praporku už si pohlídal Piqué. Domácí se ale záhy dostali zpět k balonu a šetří čas na útočné polovině daleko od své branky.
     
    84
    Hlavní rozhodčí ještě komunikoval s kolegy u videa a nakonec nechal rohový kop opakovat. Valencie může pokračuje v útočení.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Po rohovém kopu sice dostal míč do sítě Gabriel, ale gólu podle rozhodčího předcházel faul.
     
    82
    Barcelona spěchá. Fatimu přihrával do běhu Vidal, ale teprve sedmnáctiletý útočník si neporadil ani s prvním bránícím hráčem Valencie.
     
    80
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Maxi Gómez, přichází Jaume Costa.
     
    79
    Valencia právě vstřelila branku!
    Valencia se musela v posledních minutách výhradně bránit, ale z protiútoku dává parádní gól! Přechod do brejku odstartoval ve středu pole Coquelin, následně se dostal z pravé strany více k ose Torres, který ještě našel zcela volného MAXIHO GÓMEZE a ten vynikajícím obstřelem našel volné místo u zadní tyče.
     
    78
    U postranní lajny byl faulován také José Gayá. Netrpělivým hráčem byl Sergi Roberto, který soupeře tvrdě postrčil zezadu.

    Vít Schück

    Branky: 49. Alba (vla.), 79. Gómez (Torres)

    Karty:   56. Coquelin (VAL) – 11. Piqué (BAR), 45. Umtiti (BAR), 54. Busquets (BAR)

    Neproměněná penalta: 12. Gómez (VAL), brankář ter Stegen zneškodnil


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:0. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:16.
    Valencia CF: Doménech (C) – Wass, Garay, Gabriel, Gayá – Torres, Coquelin, Kondogbia, Soler (90+1. Sobrino) – Gameiro (62. Rodrigo), Gómez (80. J. Costa).
    Náhradníci: Rivero – Rodrigo, Esquerdo, J. Costa, Sobrino, Mangala, Lee Kang-in.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Arthur (58. Arturo Vidal), Busquets, F. de Jong (86. Rakitić) – Messi (C), Griezmann, Fati (87. Collado).
    Náhradníci: Peña – Lenglet, N. Semedo, Firpo, Arturo Vidal, Rakitić, Collado.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez
    bahis siteleri