Leganés – Real Sociedad 2:1 (kon.) | Eibar – Real Betis 1:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Getafe 0:2 (kon.)
Sevilla – Alavés 1:1 (kon.) | Villarreal – Osasuna 3:1 (kon.) | Barcelona – Levante 2:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:1 (2:0)
Levante UD
Neděle 02.02.2020, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Krásný nedělní večer. Španělská LaLiga má dnes na programu hned šest zápasů 22. kola. Program dne uzavře souboj mezi silně favorizovanou Barcelonou a fotbalisty Levante, kteří mohou na Camp Nou pouze a jen překvapit.
     
    Barcelona má na kontě 43 bodů a je v tabulce na druhé pozici za vedoucím Realem Madrid. Ten v sobotu zvládl městské derby proti Atléticu (1:0), díky čemuž odskočil katalánskému rivalovi na šest bodů. O motivaci tak bude mít výběr okolo hvězdného Argentince Messiho rozhodně postaráno, a to tím spíše, že v posledním kole prohrál 0:2 na hřišti Valencie. Na vítěznou vlnu se však Barcelona dost možná vrátila ve středu, kdy v rámci osmifinále Copa del Rey, tedy národního poháru, rozstřílela vysoko 5:0 Leganés. Nejlepším střelcem týmu je již zmíněný Lionel Messi. Dvaatřicetiletý útočník vsítil v letošním roce LaLigy 14 branek a na dalších 6 nahrál.
     
    Levante se nachází s 26 body v relativně klidném středu tabulky. Klub z Valencie je momentálně na třináctí pozici s devítibodovým náskokem na Vigo, první sestupující tým. Levante se momentálně vůbec nedaří, v lize táhne sérii už tří porážek v řadě. Naposledy neuspělo Levante na hřišti Osasuny, která se po vítězství 2:0 dostala v tabulce právě před svého soupeře. Nejpilnějším kanonýrem je devětadvacetiletý Marti Roger, autor letošních devíti tref.
     
    Nemusí se to tak na první pohled zdát, nicméně Levante není v poslední době pro Barcelonu zrovna nejpříjemnějším protivníkem. Z posledních čtyř vzájemných utkání se "outsider" radoval hned dvakrát, ovšem v obou případech na domácím hřišti. Tuto výhodu tentokrát bude mít k dispozici katalánský favorit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, F. de Jong – Messi (C), Griezmann, Fati.
    Náhradníci: Peña – Collado, Firpo, Puig, Arthur, Roberto, Umtiti.

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Vezo, Postigo, Toňo – Rochina, N. Vukčević, Melero, Campaña – Martí, Morales (C).
    Náhradníci: Cárdenas – Coke, E. Bardhi, C. Clerc, Ó. Duarte, B. Mayoral, Hernâni.

    Rozhodčí: Vega – Montero, Espejo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Barcelona nastoupila do zápasu v tradičních modro-červených dresech. Fotbalisté Levante se navlékli do šedých.
     
    2
    Domácí favorit se hned v úvodu utkání nastěhoval na polovinu soupeře. Po sérii krátkých přihrávek centroval Antoine Griezmann, Levante ale míč ubránilo. O chvíli později byl pískán útočný faul Piquého.
     
    3
    Anssumane Fati poslal do vápna nadýchaný centr, který Levante odvrátilo na první rohový kop.
     
    4
    Ten rozehrál Lionel Messi, jeho centr na přední tyč ale žádnou paseku před Fernándezem nenadělal. Levante se ubránilo i tentokrát.
     
    5
    José Campaña jej rozehrál přízemní přihrávkou na nabíhajícího Toňu, následný centr z levé strany však doplachtil pouze do rukavic připraveného ter Stegena.
     
    7
    Lionel Messi se šikovně obtočil na pravé straně hřiště kolem protihráče a přihrál na střed, kde Frenkie de Jong padl k zemi. Fanoušci si žádali pokutový kop, ten ale rozhodčí Vega neodpískal.
     
    8
    Zato píská do svého náčiní nyní. Toňo se srazil s Nélsonem Semedem, který skončil po šlapáku s bolestivou grimasou na trávníku. Barcelona bude zahrávat přímý kop.
     
    9
    Míč si vzal na starost opět hvězdný Argentinec Messi, jehož centr se snažil umístit spoluhráčům Gerard Piqué, balonu se ale zmocnil José Campaña, který ho uklidil do bezpečí.
     
    10
    Je za námi úvodní desetiminutovka utkání. Barcelona je zatím jasně aktivnějším týmem, vážnější možnost ke skórování si ale dosud nevytvořila.
     
    12
    Gerard Piqué se vrhl pod nohy José Campañovi a je opět pískáno, byť s tímto verdiktem domácí zadák absolutně nesouhlasí.
     
    13
    Levante s následnou standardkou nenaložilo vůbec dobře. Míče se bleskově zmocnili Katalánci, kteří mohou založit další útočnou akci.
     
    14
    A byla z toho první vážnější možnost tohoto utkání. Lionel Messi dostal z levé strany od Fatiho nabito na střed vápna, odkud vypálil zhruba půl metru vedle pravé tyče!
     
    15
    Tak tohle muselo bolet. Roger Martí ostře zajel na polovině hřiště do Sergia Busquetse a ten nadělal s řevem pár kotrmelců. Rozhodčí je zatím benevolentní a do kapsičky pro kartu nesahá.
     
    17
    Domácí skvadra utahuje šrouby! Nejprve si na hranici šestnáctky zpracoval přihrávku Lionel Messi, jehož slabší přízemní střelu chytil Aitor Fernández, následně se po pasu z hloubi hřiště dostal do úniku na pravé straně Antoine Griezmann, jenž v závěru akce dloubl míč na zadní tyč, balon se ale stočil metr vedle ní.
     
    18
    Vzrušení tentokrát na protější straně hrací plochy. José Campaña přihrával z levé strany před branku, na zadní tyči totiž číhal José Luis Morales. Míč ale zachytil v jeho dráze jeden z domácích zadáků.
     
    19
    Gerard Piqué si ve vzdušném souboji počínal až příliš razantně. Ačkoliv se mu to vůbec nelíbí, je opět pískáno.
     
    20
    Nélson Semedo centroval nebezpečně z pravé strany. Levante odklidilo se štěstím balon na rohový kop.
     
    21
    Teď mělo Levante velké štěstí! Po Messiho centru se míč odrazil od jednoho z hostů na hranici malého vápna jen kousíček vedle pravé tyče! Následovat tedy bude další roh.
     
    22
    Tentokrát rozehrála Barcelona standardku nakrátko. Přímé ohrožení branky z toho nebylo, Katalánci ale operují s míčem okolo hostující šestnáctky.
     
    23
    Ivan Rakitić se nerozpakoval a opřel se z nějakých dvaceti metrů do odraženého balonu. Střela však chorvatskému záložníkovi vůbec nesedla.
     
    25
    Anssumane Fati obdržel chytrou přihrávku na levý okraj velkého vápna, ke střele se ale nedostal, neboť míč odkopl na poslední chvíli Rúben Vezo. Je z toho roh.
     
    26
    A oba aktéři znovu ve vzájemném souboji. Lionel Messi vysouval Fatiho, toho ale opět obral o míč pozorný Vezo, jenž jej tentokrát poslal až na druhou polovinu hrací plochy.
     
    28
    Domácí i nadále drží balon na svých kopačkách, tlak Barcelony už ale není tak výrazný, jako v předešlé pasáži zápasu.
     
    29
    Antoine Griezmann našel na hranici šestnáctky patičkou Messiho, jehož ránu bez přípravy bravurně zneškodnil Aitor Fernández.
     
    30
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Lionel Messi našel skvělou přihrávkou z hloubi pole rozběhnutého ANSSUMANA FATIHO, jenž ustál souboj s Miramónem a nasadil Fernándezovi jesličky. Barcelona jde do zaslouženého vedení!
     
    32
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Neuběhly ani dvě minuty a spolupráce strůjců předešlé akce klapla opět na výbornou! Messi zatancoval na středu hranice velkého vápna, odkud přihrával na levou stranu ANSSUMANE FATIMU. Ten následně vystřelil levačkou k bližší tyči, kde si Aitor Fernández na míč sáhl, avšak srazil jej pouze do sítě.
     
    34
    Katalánci jsou pochopitelně na koni. Nélson Semedo hledal obloučkem nabíhajícího Messiho, akci ale odvrátil na roh Vezo.
     
    35
    Domácí jej rozehráli nakrátko a kombinují okolo šestnáctky Levante. To je náhlým vývojem zápasu opařeno.
     
    36
    Teď navíc mohlo být pro papírového outsidera ještě hůře! Nélson Semedo si zpracoval další z dnešních skvostných pasů Messiho, nasadil na rohu vápna kličku hned dvěma protihráčům a orazítkoval následnou střelou břevno Fernándezovy klece!
     
    37
    Levante se po delší době objevilo na domácí polovině, ze svého krátkého pobytu ale vytěžilo jen nepřesný centr Campañi.
     
    38
    Anssumane Fati chtěl Messimu oplatit dvě gólové přihrávky, po jeho průnikovém pasu ale Argentinci balon odskočil.
     
    40
    Do konce úvodního poločasu schází zhruba pět minut. Domácí fanoušci mohou být spokojeni – jejich miláčci vedou nad Levante zaslouženě 2:0.
     
    41
    Barcelona pohodlně kombinuje na vlastní polovině a nikam se s míčem nežene.
     
    43
    Teď modro-červení přeci jen vyrazili dopředu, aby Messi opět oslovil ve vápně Fatiho. Tentokrát ovšem zasáhla poměrně včas hostující obrana, a tak se už hraje opět poblíž středového kruhu.
     
    45
    I tohle se dá zahodit! Nélson Semedo se krásně uvolnil na pravé straně, kde se šikovně zbavil skluzujícího protihráče, a přihrával po zemi před branku na volného Antoina Griezmanna, který před vybíhajícím Fernándezem pálil bez přípravy těsně vedle pravé tyče!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Sudí Vega se nakonec rozhodl v úvodním dějství nenastavovat a posílá oba týmy do kabin. O poznání spokojenější jsou domácí, kteří vedou nad Levante díky dvěma slepeným gólům 2:0. Hned dvakrát zafungovala v rozmezí dvou minut spolupráce Messiho s Fatim. Argentinec vždy nahrával a domácí mladík následně pálil – jednou mezi Fernándezovy nohy, podruhé do něj, avšak s odrazem do branky. Nabuzená Barcelona mohla posléze přidat i další trefy, Semedo ale střílel do břevna, Griezmann pak v samém závěru poločasu mířil z bezprostřední blízkosti hostující klece trestuhodně vedle.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Oba týmy nastoupily do druhé půle beze změn v sestavách.
     
    48
    Zatím sledujeme hodně ospalý úvod druhého dějství. Barcelona drží balon, na dostřel hostující šestnáctky se s ním ale nedostává.
     
    49
    Změnit to mohl Anssumane Fati, teprve sedmnáctiletý útočník Barcelony a autor dvou dnešních branek ovšem vybíhal z ofsajdového postavení.
     
    50
    Dnešní utkání sleduje 60 295 diváků.
     
    51
    Obrovský závar před brankou Fernándeze gólem nekončí! Griezmannova hlavička se dostala na zadní tyč, kde Fati volil místo střely přihrávku na střed. Zde zachytili před brankovou čarou Messiho ránu obránci. Následně se do odraženého míče opřel na hranici vápna Sergio Busquets, mířil ale nad břevno.
     
    53
    Vůbec poprvé výrazněji zahrozili také hosté. Na levé straně se uvolnil Roger Martí, jehož ránu výborně vyrazil Marc-André ter Stegen. K odraženému balonu se dostal dobíhající José Luis Morales, skákající balon ale do odkryté části branky ve spěchu uklidit nedokázal.
     
    54
    Na druhé straně zahrávala Barcelona rohový kop. Anssumane Fati centroval na přední tyč, zde se však balonu zmocnili obránci Levante.
     
    55
    Marc-André ter Stegen musel v krátkém sledu vykouzlit další pohotový zákrok! Rubén Rochina přihrával z pravé strany na hranici malého vápna Gonzalu Melerovi, jehož ránu bez přípravy zlikvidoval skokem k bližší tyči právě brankář Barcelony.
     
    56
    Po Messiho přihrávce pálil z hranice pokutového území Fati, jeho pokus byl ale zblokován. Hosté se nicméně krátce poté dopustili faulu, a tak může nadále útočit Barcelona.
     
    57
    Tentokrát se Lionel Messi odhodlal ke střele. Byl z toho skákavý pokus zpoza vápna, jenž zkrotil v rukavicích až Aitor Fernández.
     
    59
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Gonzalo Melero, přichází Hernâni.
     
    60
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází José Luis Morales, přichází Borja Mayoral.
     
    61
    Po Rochinově nedovoleném zákroku zahrávala Barcelona přímý kop. Messi zvolil centr před bránu, zde si ale míč přebralo Levante.
     
    62
    Jestliže bylo Levante v úvodním dějství pouhým "sparingpartnerem", ve druhé části zápasu hosté přeci jen přidali na aktivitě. Stála však platí, že i po hodině hry vede favorit o dvě branky.
     
    63
    Messiho střela byla opět zblokována, míč se však odrazil zpět k domácím, kteří si tak mohou "kulatý nesmysl" i nadále hýčkat na kopačkách.
     
    65
    Gerard Piqué sundal před střídačkami skluzem Mayorala a vysloužil si první žlutou kartu tohoto utkání.
     
    65
    A ihned následuje další. S výrokem rozhodčího totiž nesouhlasil Jordi Alba, a tak je umravněn žlutým kartónkem i on.
     
    67
    Marc-André ter Stegen opět v akci! Tentokrát jej prověřil dělovkou z hranice velkého vápna Hernâni, jenž pálil okamžitě po přihrávce z pravé strany. Domácí brankář vytěsnil pumelici konečky prstů nad horní tyč!
     
    68
    Následný rohový kop rozehrál José Campaña, žádné nebezpečí po něm ale před domácí svatyní nevzniklo.
     
    70
    Hernâni to opět zkusil. Tentokrát vyslal odvážnou střelu z pravého vrcholku velkého vápna, ta ale prosvištěla poměrně daleko vedle vzdálenější tyče. Marc-André ter Stegen zasahovat nemusel.
     
    71
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Sergi Roberto.
     
    72
    Na Messim je vidět, že i on by dnes rád přispěl k výhře favorita nějakým tím gólem. Aitora Fernándeze nyní však zaměstnala argentinská superstar jen pokusem doprostřed branky.
     
    73
    Po de Jongově centru z pravé strany zkoušel zakončení nůžkami Anssumane Fati, sedmnáctiletý talent ale střihl metr vedle levé tyče.
     
    74
    Lionel Messi se ve vápně prodral skrze Veza i Rochinu a mířil k bližší pravé tyči, Aitor Fernández se ale pokořit nenechal. Je z toho jen roh.
     
    75
    Ten domácí rozehráli už poněkolikáté v utkání nakrátko, další nepříjemnosti ale Levante řešit nemuselo.
     
    76
    V akci Anssumane Fati. Ten nejprve po nepřesné přihrávce de Jonga přišel o míč, krátce poté jej ale vybojoval zpět. Barcelona v těchto chvílích soupeři balon prakticky nepůjčuje.
     
    79
    Poslední střídání Levante je vynuceného charakteru. Na zemi leží bez cizího zavinění Nikola Vukčević, který je v obležení týmových lékařů i spoluhráčů. Je jasné, že osmadvacetiletý záložník dnes dohrál.
     
    80
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Nikola Vukčević, přichází Enis Bardhi.
     
    80
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Frenkie de Jong, přichází Arthur.
     
    81
    Zatímco Černohorec byl odvezen z trávníku vozítkem, Frenkie de Jong odešel za potlesku tribun po svých.
     
    81
    Toňo našel přihrávkou mezi domácími obránci volného Rubéna Rochinu. Ten zakončoval z první, Marc-André ter Stegen byl ale na místě a míč za svá záda nepouští.
     
    82
    Střídající Sergi Roberto hledal pasem za obranu Fatiho, tomu ale míč utekl na levý okraj šestnáctky, a tak jej posunul na Rakitiče. Ten byl faulován, následuje standardka pro Barcelonu.
     
    83
    Lionel Messi adresoval centr Gerardovi Piquému, tomu ale míč odskočil.
     
    85
    Barcelona s blížícím se závěrem již nenapadá tak aktivně, jako v předešlém průběhu zápasu. Přesto jsou to momentálně domácí, kdo šetří krátkými přihrávkami na polovině hřiště cenný čas.
     
    87
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Anssumane Fati, přichází Ricard Puig.
     
    87
    Zápas skončil pro domácího hrdinu. Za jásotu tribun opustil hrací plochu Anssumane Fati, autor obou dnešních branek.
     
    88
    Zaváhání Barcelony zdramatizováním zápasu nekončí! Borja Mayoral vypíchl balon Lengletovi a poslal ho do šestnáctky na volného Rogera Martího. Hostující kanonýr ale nabídnutou možnost zahodil, když z ideální pozice vypálil nad břevno!
     
    89
    Katalánci se v posledních minutách možná až zbytečně zatáhli na vlastní polovině. Aktuálně jsou to tak fotbalisté Levante, kdo tvoří hru.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+1
    Po Puigově kolmici střílel zpoza clonícího obránce Lionel Messi, ani jeho desátá střela však neskončila v místě určení.
     
    90+2
    Levante právě vstřelilo branku!
    Hosté v nastavení překvapivě snižují! RUBÉN ROCHINA napřáhl k přízemní pumelici z nějakých pětadvaceti metrů, která zaplula až za záda ter Stegena! Domácí ještě reklamovali Vezovu teč, branka ale platí.
     
    90+4
    Levante ještě jednou zahrozilo. Centr Hernâniho odhlavičkoval Piqué opět k Rubénu Rochinovi, který však tentokrát z voleje pálil vysoko nad.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Barcelona potvrzuje roli velkého favorita a poráží Levante zaslouženě 2:1. Svou převahu korunovali domácí dvěma slepenými góly, které v rozmezí 30. a 32. minuty vsítil po Messiho přihrávkách teprve sedmnáctiletý Anssumane Fati. Katalánci měli i další příležitosti, když však Levante zrovna nepodržel Aitor Fernández, zastoupili ho před brankovou čárou spoluhráči, případně i branková konstrukce. Nutno říci, že po změně stran měli své šance i hosté a ter Stegen musel sáhnout hned k několika dobrým zákrokům. Ve druhé nastavené minutě pak německý gólman dokonce inkasoval, když pustil za svá záda přízemní pumelici Rochiny. Domácí už si ale své vedení pohlídali a připsali si tak do tabulky důležité tři body.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 6:10.
     
    Po včerejší výhře Realu se tak druhá Barcelona přiblížila svému úhlavnímu rivalovi zpět na rozdíl tří bodů. Levante schytalo už čtvrtou ligovou porážku v řadě a zůstává v tabulce LaLigy na třinácté pozici.
     
    V příštím kole se Barcelona představí na hřišti dvanáctého Betisu, kde bude opět plnit roli výrazného favorita. Levante se pokusí svou černou sérii ukončit na domácí půdě proti osmnáctému Leganés.
     
    Z tohoto duelu je to vše. Děkujeme za pozornost, dobrou noc. (23:04:54)

    Filip Lefenda

    Branky: 30. Fati (Messi), 32. Fati (Messi) – 90+2. Rochina

    Karty:   65. Piqué (BAR), 65. Alba (BAR)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 6:10.
    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, F. de Jong (80. Arthur) – Messi (C), Griezmann (71. Roberto), Fati (87. Puig).
    Náhradníci: Peña – Collado, Firpo, Puig, Arthur, Roberto, Umtiti.

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Vezo, Postigo, Toňo – Rochina, N. Vukčević (80. E. Bardhi), Melero (59. Hernâni), Campaña – Martí, Morales (C) (60. B. Mayoral).
    Náhradníci: Cárdenas – Coke, E. Bardhi, C. Clerc, Ó. Duarte, B. Mayoral, Hernâni.

    Rozhodčí: Vega – Montero, Espejo

    Diváci: 60295
    bahis siteleri