Slovensko – Bělorusko 4:3 (kon.)
konec
Slovensko
4:3 (1:1, 1:2, 2:0)
Bělorusko
sk Čtvrtek 06.02.2020, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad, Slovensko • Kaufland Challenge
Partner:
     
    V poslednej dvadsaťminútovke slovenský tím predviedol úspešný výkon a dvakrát skóroval. Najprv v 51. minúte vyrovnal Haščák a o tesnom víťazstve 4:3 rozhodol v 54. minúte Marcinko.
    Zajtra nás na Kaufland Cup-e čaká duel Bieloruska a olympijského výberu Ruska. Slovenskí hokejisti sa predstavia v sobotu proti Rusku. (20:17:23)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Košarišťan vynikajúcim zákrokom zabránil gólu. Najprv zlikvidoval strelu od modrej od Antonova a následne natiahol betón a zrejme korčuľou zastavil aj dorážku Kodolu.
     
    59:30
    Bielorusi sa museli dostať do útočného pásma postupnou rozohrávkou, ale už získal útočné pásmo.
     
    59:06
    Nahodený puk z hokejky Pavloviča smeroval na Košarišťana, ktorý puk prikryl. Kulbakov odchádza z bránky, vhadzuje sa v našom obrannom pásme.
     
    58:53
    Bieloruský brankár Kulbakov ide zatiaľ do brány, vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    58:53
    Hra je prerušená, Martynov po súboji s Kochom spadol v našom obrannom pásme. Následne si bieloruský kouč Michail Zacharov vyžiadal oddychový čas.
     
    58:35
    Oba tímy práve striedajú. Puk majú za Kulbakovom na hokejkách bieloruskí hokejisti. Bieloruský brankár už čaká, kedy môže vykorčuľovať z brány.
     
    58:18
    Bieloruskí hokejisti v útočnom pásme v týchto chvíľach veľa toho nevymysleli. Našim hráčom sa podarilo ubrániť.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 723 divákov.
     
    57:34
    Bielorusi sa snažili o nápor v našom obrannom pásme, ale veľmi sa im to nepodarilo. Dopredu vyviezol puk Haščák, ktorý nastrelil spoza pravého kruhu. Kulbakov presvedčivo zasiahol.
     
    56:39
    Marcel Haščák sa zaujímavo vysunul medzi dvoch bieloruských obrancov. Spracoval si prienikovú prihrávku, pokračoval na Kulbakova, no trafil iba do jeho vyrážačky!
     
    55:58
    Pospíšil získal útočné pásmo a snažil sa ohroziť brankára Kulbakova. Aj sa mu to podarilo, no jeho strelu od modrej čiary gólman Bieloruska bezpečne zachytil lapačkou.
     
    55:08
    Zuzin si nespracoval prihrávku od Kocha v strednom pásme a náš tím nemohol pokračovať smerom do útočného pásma.
     
    54:17
    Bielorusi vyhrali vhadzovanie v útočnom pásme a spomedzi kruhov sa snažil nášho gólmana prekvapiť Kogalev. Jeho strelecký pokus mieril priamo na telo Andreja Košarišťana.
     
    54:09
    Bielorusi sa ihneď snažili o odpoveď. Získali o útočné pásmo a od modrej čiary sa k strele dostal Andrej Antonov. Jeho zakončenie Košarišťan bezpečne zachytil.
     
    53:05
    Slovensko dalo gól!
    Slovensko tak ako Bielorusko otáča skóre stretnutia vo svoj prospech. TOMÁŠ MARCINKO úspešne dopravil puk za bránkovú čiaru po poriadnej skrumáži pred brankárom Kulbakovom. Gól bol odobrený aj videorozhodcom.
    Bez asistencie.
     
    53:05
    Závar pred brankárom Kulbakovom. Strela od modrej čiary bola tečovaná Pospíšilom. Kulbakovi prenikol puk pomedzi nohy a skončil na bránkovej čiare. Hlavný rozhodca si ide situáciu overiť u videorozhodcu.
     
    52:44
    Marcinkovi sa na prihrávku na ľavom kruhu ukazoval Zuzin. Táto prihrávka však prenikla von z pásma a nedostali sme sa k strele.
     
    52:04
    Naši hokejisti venovali Alexandrovi Kogalevovi až príliš veľa priestoru. Bieloruský útočník sa dostal medzi kruhy a odtiaľ ohrozil Košarišťana. Slovenský gólman však predviedol úspešný zákrok.
     
    51:38
    Haščák šikovne tečoval strelu z hokejky Michala Chovana. Bol pred bránkoviskom, puk však po jeho teči smeroval na ochrannú sieť.
     
    51:25
    Vysokou hokejkou v obrannom pásme zahral Stefanovič a hra bola prerušená. Buly sa bude vhadzovať pred Ivanom Kulbakovom.
     
    50:46
    Slovensko dalo gól!
    Zverenci Craiga Ramsayho strieľajú vyrovnávajúci gól. Štajnochova strela od modrej čiary skončila v hradbe tiel pred bránkoviskom. Puk zachytil MARCEL HAŠČÁK, ktorý to urobil rutinérsky. Natiahol si Kulbakova a bekhendom pekne zakončil.
    Bez asistencie.
     
    50:24
    Sukeľ krížnou prihrávkou z ľavého kruhu hľadal Zuzina na opačnej strane. Krížna prihrávka však neprešla na Zuzina, bieloruskí hráči ju zachytili.
     
    49:55
    Marcinko za bránkou mierne napadal bieloruského gólmana Kulbakova, ktorý sa ihneď obzeral po hlavnom rozhodcovi, no rozhodne to nedovolený zákrok nebol.
     
    49:18
    Kollár na pravom kruhu nedostal presnú prihrávku a o puk sme v útočnom pásme prišli. Bielorusi sa úspešne ubránili.
     
    48:13
    Haščák okamžite trielil pred bránkovisko a počkal si na strelu od Krištofa, ktorá však smerovala iba do Haščákových chráničov a Kulbakov zasahovať nemusel.
     
    47:34
    Marcinko bojoval o puk v útočnom pásme v rohu klziska. Odtiaľ prihrával pred bránku, ale gólman Kulbakov úspešne pokryl.
     
    47:06
    Sukeľovi sa nepodarilo spracovať puk v obrannom pásme a okamžite sa pri ňom zjavil bieloruský hráč. Posunul preto radšej na obrancov.
     
    46:22
    Čerešňák bojoval o puk spoločne s Haščákom v obrannom pásme a našim hráčom sa ho podarilo získať. Musíme však začať až z vlastnej tretiny.
     
    45:33
    Našim hokejistom sa podarilo úspešne napadnúť bieloruskú rozohrávku. Puk na modrej čiare zachytil obranca Čerešňák a bekhendom ho posielal na bránku. Kulbakov úspešne pokryl.
     
    45:04
    Ďaloga prevzal puk na hokejku v obrannom pásme a momentálne čaká na nových spoluhráčov, ktorí postupne prichádzajú zo striedačky.
     
    44:24
    Vladislav Kodola v záverečných sekundách bieloruského oslabenia manévroval s pukom v útočnom pásme a snažil sa uvoľniť. Proti presile našich hráčov však nemal šancu.
     
    43:54
    Pospíšil predviedol v strednom pásme jednu kľučku, ktorá mu úplne nevyšla. Stratili sme tak ďalšie presilovkové sekundy a trest Kitarova sa kráti.
     
    43:21
    Oba tímy striedajú a priestor na ľade dostáva aj naša ďalšia presilovková formácia. Pri puku za bránkou je Gernát, musíme začať spoza Košarišťana.
     
    42:46
    Strela Michala Chovana z pravého kruhu bola blokovaná a puk vyletel von z pásma. Haščák ho už dostihnúť nedokázal a prišli sme o útočnú tretinu.
     
    42:24
    Slovensko bude hrať presilovú hru. Alexander Kitarov dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    42:13
    Kitarov spoločne s Pavlovičom smerovali do útočnej tretiny, zastavení však boli na modrej čiare. Puk získali naši hráči a snažia sa otočiť hru.
     
    41:50
    Pospíšil napádal bieloruskú rozohrávku a spôsobil hokejistom Bieloruska značné problémy. Hosťom sa nedarí dostať sa z pásma.
     
    41:21
    Gotovec presúval puk na ľavé krídlo na hokejku Martynova, ktorý sa dostal k strele z ľavého kruhu. Jeho zakončenie však presné vôbec nebolo.
     
    40:36
    Naši hráči pokračovali s pukom na hokejkách v útočnom pásme. Spoza ľavého kruhu sa podarilo vystreliť Haščákovi, jeho strelecký pokus však letel priamo do Kulbakovovej lapačky.
     
    40:17
    Slovenskí hokejisti v úvode tretej tretiny získali útočné pásmo. Od modrej čiary chcel strieľať Čerešňák, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednej časti hry sme videli dohromady tri góly. Najprv slovenských fanúšikov potešil v 33. minúte Krištof. Dlho sme sa však neradovali, Bielorusi vďaka gólom Bogolejšu a Martynova otočili skóre a od 37. minúty vedú nad nami 2:3.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:39.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:35
    Haščákova krížna strela spoza pravého kruhu smerovala priamo na betóny Kulbakova. K dorážke sa následne Rosandič už nedostal.
     
    38:39
    Graňák prihrávkou na pravé krídlo vysunul dopredu Zuzina, ktorý zabrzdil na pravom kruhu a odtiaľ posielal krížnu prihrávku. Tá však nenašla žiadneho adresáta.
     
    38:06
    Hostia nám opäť pohrozili, tentokrát strelou od modrej čiary. Puk si spracoval na hokejke Jevgenij Nogačov, ktorý vystrelil. Košarišťan strelu dokázal úspešne pokryť.
     
    37:36
    Koch rozhodne neponúkol Zigovi v útočnom pásme vhodnú prihrávku. Zigovi to smerovalo na chrániče nôh a iba puk odkopol od seba.
     
    36:50
    Bielorusko dalo gól!
    Bielorusi za krátky čas strieľajú aj ďalší gól a v stretnutí po prvýkrát vedú. Demkov prekorčuľoval po ľavom krídle do pásma. Neulakomil sa a posunul medzi kruhy IGOROVI MARTYNOVOVI, ktorý prudkou delovkou nedal šancu Košarišťanovi.
    Asistencia: Arťom Demkov.
     
    36:17
    Bielorusko dalo gól!
    Bieloruskí hokejisti využívajú presilovku a skóre je opäť vyrovnané. Drozd spomedzi kruhov posunul puk na modrú čiaru na hokejku SERGEJA BOGOLEJŠU, ktorý si to pripravil a čistým priestrelom prekonal Košarišťana.
    Asistencie: Vladislav Kodola, Sergej Drozd.
     
    35:56
    Presilovku si zahrá Bielorusko. Dve minúty za podrazenie dostáva Mislav Rosandič.
     
    35:28
    Nepríjemne dokázal ohroziť nášho brankára Sergej Maliavko. Jeho strelecký pokus spoza ľavého kruhu mieril do masky Košarišťana, ktorý si však prerušenie nevyžiadal.
     
    35:11
    Michal Chovan zviedol v rohu klziska súboj s bieloruským hráčom. Našim hokejistom sa podarilo získať puk, strelu sme si však už nevytvorili.
     
    34:14
    Koch si v obrannom pásme nerozumel so Zigom a puku sa v našom obrannom pásme zmocnil Kogalev. Od modrej čiary potom prišla strela z hokejky Tarleckého, ktorú Košarišťan dokázal pokryť.
     
    33:20
    Naši hráči boli opäť aktívni v útočnom pásme a zrodila sa z toho ďalšia strelecká možnosť. Puk dostal na hokejku Martin Chovan, ktorý strieľal priamo na Kulbakova. Bieloruský brankár bol pripravený.
     
    32:30
    Slovensko dalo gól!
    Slovenský tím využíva presilovú hru a v zápase ide znovu do vedenia. Haščák strieľal spoza ľavého kruhu. Kulbakov vyrážal pred seba, kde bol dobre pripravený MICHAL KRIŠTOF a ten zblízka úspešne zakončil.
    Asistencie: Tomáš Zigo, Marcel Haščák.
     
    31:46
    Naši sa už usadili v útočnom pásme a od modrej čiary pálil Čerešňák. Jeho delovka bola zblokovaná, puk sa dostal na ľavý kruh k hokejke Haščáka, ktorý však bránku netrafil.
     
    31:09
    V týchto chvíľach prichádza prerušenie hry a za hákovanie je na dve minúty vylúčený Vladislav Kodola.
     
    30:42
    Opäť hlavní rozhodcovia už avizujú nedovolený zákrok na nášho hráča. Slováci skúšajú hrať v šestici, rozohrávame spoza vlastnej bránky.
     
    30:20
    Ďaloga získal puk za pravým kruhom a okamžite to posielal na bránku. Jeho strelecké zakončenie však nebolo presné.
     
    29:34
    Rozohrávka veľmi nevyšla Štajnochovi, ktorý to skúšal po mantineli. Zakázané uvoľnenie z toho nebude, hostia môžu rozohrávať spoza Kulbakova.
     
    28:43
    Kogalev dokázal hru šikovne presunúť na modrú čiaru, kde bol pripravený Jeriomenko, ktorý aj vystrelil. Košarišťan vyrážal pred seba a spoluhráči mu pomohli upratať puk.
     
    28:03
    Bieloruská spolupráca bola úspešná. Na ľavom kruhu sa puku zmocnil Igor Martynov, ktorý okamžite strieľal po prihrávke. Košarišťan bezpečne zasiahol a počkal na prerušenie hry.
     
    27:49
    Brankára Košarišťana chcel preveriť obranca Antonov. Pred bránkou mal zaparkovaného spoluhráča a náš gólman veľa toho nevidel.
     
    27:19
    Martinovi Chovanovi na modrej čiare preskočila cez hokejku prihrávka od Gernáta a prišli sme o útočné pásmo.
     
    26:02
    Paulovič si počas prechodu do útočného pásma veľmi nerozumel so Zigom a na protiútok to využili hostia. Z pravého kruhu strieľal Bujnickij, mieril na Košarišťanov betón.
     
    25:12
    Nášho brankára dokázal ohroziť aj Alexander Pavlovič, ktorý strieľal spomedzi kruhov. Košarišťan okamžite spojil betóny a zasiahol.
     
    24:37
    Šikovne to spoza pravého kruhu skúšal Alexander Kogalev. Jeho strelu Košarišťan dokázal vyraziť a prebiehajú súboje o vyrazený puk.
     
    24:20
    Chovan sa pokúsil zachrániť útočné pásmo, napokon sa mu puk zachytiť nepodarilo. Vhadzovať sa však opäť bude pred Kulbakovom, keďže sa Bielorusi previnili zakázaným uvoľnením.
     
    23:47
    Naša druhá útočná formácia získala útočné pásmo. Zuzin sa snažil bieloruského gólmana prekvapiť strelou z pravého kruhu. Kulbakov nevedel, kde mal puk, a tak ho pre istotu priľahol.
     
    23:04
    Paulovič zaviezol puk do útočného pásma a chcel dávať na modrú čiaru Kochovi. Tomu preskočil puk cez hokejku a prišli sme o pásmo.
     
    22:27
    Po ľavom krídle sa do útočného pásma vysúval Patrik Lamper, ktorý sa chcel natlačiť čo najbližšie k bránke. Strieľal zblízka, Kulbakov strelu pokryl a podržal.
     
    22:08
    Štajnoch sa od modrej čiary snažil ohroziť brankára Kulbakova a aj sa mu to podarilo. Bieloruský gólman však mal výhľad a dokázal strelu betónmi zlikvidovať.
     
    21:42
    Pospíšil zachytil puk v strednom pásme, prekorčuľoval do útočnej tretiny a z kruhu strieľal. Jeho pokus však nebol presný.
     
    21:17
    Martin Chovan už nezachránil puk v útočnom pásme a museli sme s pukom zamieriť až ku Košarišťanovi. Oba tímy striedajú.
     
    20:40
    Od modrej čiary nahadzoval puk na bránku Martin Chovan. Jeho pokus smeroval priamo do lapačky Kulbakova, ktorý nerozohrával a počkal na prerušenie hry.
     
    20:16
    V tejto chvíli už naskočil na ľadovú plochu aj ďalší náš vylúčený hráč a oba tímy teda pokračujú v plnom počte.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke sme videli dva góly. Slovensko išlo expresne do vedenia po minúte hry, kedy sa presadil Sukeľ. Bielorusi dokázali odpovedať v 16. minúte, vyrovnával Pavlovič.
    Druhá tretina sa začne približne o 18:50.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:12
    Bielorusi opäť vyhrali vhadzovanie a držali puk v útočnom pásme. Svoj príklep znovu predviedol Stefanovič. Jeho delovka tentokrát nebola presná a puk vyšiel von po mantineli z pásma.
     
    18:48
    Ďalšou delovkou z pravého kruhu preveril nášho brankára Michail Stefanovič. Jeho tvrdá strela mierila priamo na hruď Andreja Košarišťana.
     
    18:29
    Bielorusi vyhrali buly v útočnom pásme a ihneď sa im podarilo aj vystreliť. Delovkou to spoza ľavého kruhu skúšal Arťom Demkov. Košarišťan predviedol svoju rýchlu lapačku.
     
    18:15
    Slovensko bude v závere prvej tretiny odolávať dvojnásobnej bieloruskej presilovke. Peter Zuzin dostáva dve minúty za seknutie.
     
    18:05
    Vo vlastnom oslabení dokázal výborne uniknúť Peter Zuzin. Pred bránku mu korčuľoval Marcinko. Zuzin napokon z pravého kruhu zakončoval sám a namieril to do žŕdky!
     
    17:54
    Útočný faul predviedol Patrik Lamper a Bielorusi si zahrajú presilovku. Slovenský útoční dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    17:44
    Paulovičova strela od modrej čiary nebola ohrozujúca, zastavil ju bieloruský obranca. Slovenskí hokejisti pokračovali s pukom na hokejkách.
     
    17:16
    Krištofovu krížnu prihrávku na Čerešňáka dokázal vypichnúť Kogalev a slovenskí hokejisti potom o útočné pásmo prišli.
     
    16:34
    Haščákovi sa pred bránkoviskom ukazoval Michal Chovan, no nedokázal si spracovať prihrávku z rohu klziska. Naši bojujú usilovne o puk.
     
    15:37
    Bielorusko dalo gól!
    Súper Slovenska využil tlak po presilovke a vyrovnáva stav stretnutia. Demkov ohrozil Košarišťana z ľavého kruhu. Nášmu gólmanovi puk vypadol a z dorážky sa dokázal presadiť ALEXANDER PAVLOVIČ.
    Asistencia: Arťom Demkov, Dmitrij Buinickij.
     
    15:14
    Bielorusi sú opäť nasťahovaní v útočnom pásme a od modrej čiary útočil Antonov. Košarišťan veľa toho nevidel, ale betónom dokázal eliminovať túto letiacu strelu.
     
    14:48
    Peter Zuzin odviedol dobrú prácu. Prekorčuľoval do útočného pásma a získal niekoľko cenných sekúnd v rohu klziska.
     
    14:16
    Bielorusi sa po menších problémoch s rozohrávkou dostali do nášho obranného pásma a po prvýkrát v presilovke aj pohrozili. Zblízka to skúšal Drozd, Košarišťan bol pripravený.
     
    13:26
    Prvú presilovku v stretnutí budú mať aj hokejisti Bieloruska. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva Martin Chovan.
     
    12:43
    Rapáč získal pre náš tím útočné pásmo. Pospíšil si však potom nerozumel s Čerešňákom a na modrú čiaru mu poslal nepresnú prihrávku.
     
    11:37
    Prekľučkovať do zakončenia sa chcel Sergej Maliavko, ktorý prenikal medzi kruhy, chcel si to namieriť pred bránku, ale naši obrancovia ho tam nepustili.
     
    11:02
    Ďalogovi sa ešte podarilo zachrániť útočné pásmo. Po nahodený puk však prišiel Alexander Maliavko a opäť nepustil našich k útočeniu.
     
    10:18
    Lamper síce vybojoval puk pri zadnom mantineli a následne dával prihrávku pred bránku, tam však dokázali priestor prečísliť Bielorusi, ktorí získali puk.
     
    09:41
    Dobrú delovku od modrej čiary poslal na bránku Martin Gernát. Zigo clonil pred bránkou a snažil sa puk aj tečovať. Brankár Kulbakov dokázal strelu vyraziť.
     
    09:24
    Andrej Kollár sympaticky vystrelil z pravého kruhu. Kulbakov puk pokryl. Zigo bol dôrazný pred bránkou a videli sme menšiu strkanicu medzi hráčmi.
     
    08:56
    Dopredu sa chcel vysúvať aj Alexander Maliavko. Uniknutý puk však ako prvý zachytil Košarišťan a posunul ho späť na obrancov. Zatiaľ nám to v presilovke nejde.
     
    08:10
    Čerešňákovi nepríjemne ušla prihrávka na modrej čiare a dopredu sa vysunul Sergej Maliavko. Prenikol po krídle, z kruhu strieľal a Košarišťan musel hasiť.
     
    07:53
    Prerušenie prichádza v týchto chvíľach a Slovensko si zahrá presilovku. Dve minúty za seknutie dostáva Igor Martynov.
     
    07:38
    Hlavný rozhodca už avizuje prvé vylúčenie v stretnutí. Naši hokejisti však majú v šestici puk na hokejkách a hrajú.
     
    06:55
    Kollár vďaka výbornému forčeku získal útočné pásmo a naši mohli útočiť. Puk sa dostal na modrú čiaru k hokejke Rosandiča, ktorý spoza ľavého kruhu vystrelil. Gólman Kulbakov spoľahlivo pokryl.
     
    06:23
    Nahodenie od modrej čiary z hokejky Nogačova smerovalo mimo priestoru bránky, i keď Košarišťan mal značne sťažený výhľad.
     
    05:56
    Jakub Sukeľ dokorčuľoval nahodený puk na zadný mantinel. Odtiaľ sa ho snažil dávať pred bránku. Kulbakov situáciu sledoval a letiacu prihrávku prikryl.
     
    05:14
    Po ľavom krídle sa do útočného pásma prepracoval Vladislav Kodola, ktorý z kruhu vystrelil. Andrej Košarišťan bol pripravený a bezpečne zastavil jeho strelu betónom.
     
    04:51
    Ďaloga dlhou prihrávkou na útočnú modrú čiaru hľadal Lampera, ktorý tečoval puk do útočného pásma. Práve sme v týchto okamihoch striedali.
     
    04:19
    Pavlovič v obrannom pásme síce dokázal vybojovať puk, ale poslal ho preč z pásma len na zakázané uvoľnenie. Vhadzuje sa pred Kulbakovom.
     
    03:44
    Po ľavom krídle dopredu vykorčuľoval Kiril Gotovec, ktorý iba nahodil po mantineli. Hostia striedali, no podarilo sa im udržať puk v pásme.
     
    03:03
    Marcinko zahral v útočnom pásme vysokou hokejkou a hlavný rozhodca okamžite prerušil hru. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    02:34
    Bielorusi získali útočné pásmo. Puk za pravým kruhom zachytil Sergej Bogolejša, ktorý sa pokúsil o strelu. Namieril to priamo do lapačky gólmana Košarišťana.
     
    02:02
    Svoje typické korčuliarske zdatnosti predviedol obranca Marek Ďaloga, ktorý prekorčuľoval po pravom krídle a bekhendom vystrelil. Kulbakov mal lapačku pripravenú.
     
    01:24
    Po prvýkrát chceli pohroziť aj Bielorusi. Na modrej čiare zachytil puk Nikita Tarleckij. Jeho strelecké zakončenie však bolo zblokované.
     
    01:00
    Slovensko dalo gól!
    Nášmu tímu sa po minúte hry podarilo dostať do vedenia. Nájazd Petra Zuzina dokázal Kulbakov elminovať. Pri zadnom mantineli zachytil puk Marcinko, ktorý poslal prihrávku JAKUBOVI SUKEĽOVI a ten z ľavého kruhu prízemnou strelou otvoril skóre!
    Asistencia: Peter Zuzin.
     
    00:36
    V útočnom pásme dokázal zachytiť puk Čerešňák, ktorý posielal puk spoza pravého kruhu priamo do lapačky brankára Kulbakova.
     
    00:24
    Naša prvá formácia sa snažila o úvodný útok. Nahodili sme puk do útočného pásma, ale tam sme ho vzápätí stratili.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľadovú plochu prichádzajú obe reprezentácie. Slovenskí hokejisti odohrajú zápas v bielych dresoch, hostia z Bieloruska v červených. Čaká nás vypočutie si oboch štátnych hymien.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Košarišťan (Rybár) – Graňák (C), Čerešňák (A), Gernát, Ma. Chovan, Rosandič, Štajnoch, Koch, Ďaloga – Mi. Chovan, Krištof, Haščák – J. Sukeľ, Marcinko (A), Zuzin – Pospíšil, Kollár, Rapáč – Lamper, Zigo, Paulovič

    Bielorusko: Kulbakov (Šostak) – Znakarenko (A), Bogolejša, Antonov (A), Ščočin, Gotovec, Tarleckij, Nogačov, Jeriomenko – Bujnický, Kodola (C), Stefanovič – Demkov, Kovyršin, Martynov – Pavlovič, Kitarov, Kogalev – S. Maliavko, Drozd, A. Maliavko

    Rozhodca: Korba, Orolin – Šoltés, Stanzel.
     
    Prajem vám príjemný hokejový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z prvého vystúpenia slovenských hokejových reprezentantov na Kaufland Cup-e 2020 v Poprade. Prvým súperom Slovenska je reprezentácia Bieloruska. Stretnutie sa začne o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Slovenskí hokejisti majú v priebehu aktuálnej sezóny zatiaľ na konte dve série vystúpení. Najprv sa začiatkom novembra zverenci trénera Craiga Ramsayho predstavili na Nemeckom pohári, kde najprv prehrali so Švajčiarskom 2:5 a s olympijským výberom Ruska 3:2 po predĺžení. V poslednom zápase Slovensko vybojovalo víťazstvo nad Nemeckom 2:3 po predĺžení. Dokopy sme na Nemeckom pohári nazbierali tri body a umiestnili sa na poslednom 4. mieste. V polovici decembra cestovalo Slovensko do Švajčiarska na Arosa Challenge, kde sme opäť hrali proti „béčkovému“ výberu Ruska a podľahli sme mu 3:2 po nájazdoch. V druhom zápase sme hrali proti Nórsku a so Severanmi sme prehrali jednoznačne 1:4. Slovenská reprezentácia teda na úvodných dvoch turnajoch neoslnila svojimi výkonmi a určite to bude chcieť napraviť v domácom prostredí pod Tatrami, kde najprv dnes čelíme Bielorusku a v sobotu olympijskému výberu Ruska.

    Štvrtého februára sa slovenský výber stretol v Poprade, kde absolvoval prvý tréning. Trénerovi Ramsaymu z pôvodnej nominácie vypadlo šesť hráčov, ktorí sa ospravedlnili zo zdravotných dôvodov. Súčasná nominácia na Kaufland Cup je nasledovná:

    Brankári: Patrik Rybár (Kärpät Oulu, Fín.), Andrej Košarišťan (HC Košice)
    Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň, ČR), Marek Ďaloga (Dinamo Riga, Lot./KHL), Martin Gernát (HC Oceláři Třinec, ČR), Dominik Graňák (HC Karlovy Vary, ČR), Martin Chovan (HC 07 Detva), Patrik Koch (HC Košice), Mislav Rosandič (HC Vítkovice Ridera, ČR), Martin Štajnoch (HC Slovan Bratislava)
    Útočníci: Marcel Haščák, Michal Chovan, Branislav Rapáč, Jakub Sukeľ (všetci HC Košice), Andrej Kollár (HK Nitra), Michal Krištof (Kärpät Oulu, Fín.), Patrik Lamper (HC '05 Banská Bystrica), Tomáš Marcinko (HC Oceláři Třinec, ČR), Matej Paulovič (HC Dynamo Pardubice, ČR), Kristián Pospíšil (Lukko Rauma, Fín.), Peter Zuzin (HC 07 Detva), Tomáš Zigo (HC Slovan Bratislava)

    Náš úvodný súper Bielorusko na šampionáte v roku 2018 vypadol po dlhých rokoch z elitnej kategórie. Na MS v roku 2019 Bielorusi chýbali, z nižšej divízie sa však dokázali prebojovať späť medzi elitu a pripravujú sa na MS 2020 vo Švajčiarsku. Bielorusko v novembri odohralo tri prípravné stretnutia. Zdolalo Francúzsko 2:4, prehralo so Slovinskom 0:2 a porazilo Lotyšsko 2:3. V polovici decembra Bielorusi odohrali ďalšiu sériu prípravných zápasov proti súperom kvalitatívne slabším. Poradili si s Ukrajinou 1:4, s Južnou Kóreou 6:5 po predĺžení a s Francúzskom 2:3. Bielorusi teda prichádzajú na Slovensko určite pozitívne naladení a budú chcieť aj proti Slovensku odohrať čo najlepší výkon.

    Slovensko sa s Bieloruskom naposledy stretlo aj takto vlani vo februári na Slovakia Cup-e a vtedy sme Bielorusov zdolali 2:1 po nájazdoch. Posledný vzájomný zápas na Majstrovstvách sveta sme hrali s Bieloruskom v roku 2018 a zdolali sme ho 4:7.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 1. J. Sukeľ (Zuzin), 33. Krištof (Zigo, Haščák), 51. Haščák, 54. Marcinko – 16. Pavlovič (Demkov, Buinickij), 37. Bogolejša (Kodola, Drozd), 37. Martynov (Demkov)


    Slovensko: Košarišťan (Rybár) – Graňák (C), Čerešňák (A), Gernát, Ma. Chovan, Rosandič, Štajnoch, Koch, Ďaloga – Mi. Chovan, Krištof, Haščák – J. Sukeľ, Marcinko (A), Zuzin – Pospíšil, Kollár, Rapáč – Lamper, Zigo, Paulovič
    Bělorusko: Kulbakov (Šostak) – Znakarenko (A), Bogolejša, Antonov (A), Ščočin, Gotovec, Tarleckij, Nogačov, Jeriomenko – Bujnický, Kodola (C), Stefanovič – Demkov, Kovyršin, Martynov – Pavlovič, Kitarov, Kogalev – S. Maliavko, Drozd, A. Maliavko

    Rozhodčí: Korba, Orolin – Šoltés, Stanzel

    Diváci: 1 723
    bahis siteleri