Litvínov – Kladno 6:2 (kon.) | Sparta – Olomouc 3:2 (2:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Zlín 3:0 (kon.)
K. Vary – Liberec 3:5 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 0:2 (kon.) | Třinec – Plzeň 3:0 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 5:2 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
3:6 (0:2, 2:1, 1:3)
HC Motor České Budějovice
Pátek 06.03.2020, 19:00 • Zimní stadion Kobra, Praha • Extraliga dorostu - play-down • 19. kolo
Partner:
     
    Krásný podvečer všem fotbalovým fanouškům! Vítáme vás u on-line přenosu z utkání Extraligy dorostu mezi HC Kobra Praha a HC Motor České Budějovice. Zápas začíná v 19:00 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Dorostenecká sezóna se pomalu chýlí ke svému konci. Už za pár kol bude jasné, kdo se v nejvyšší tuzemské soutěži udrží, a kdo se o Extraligu porve v play-down. Jihočeský Motor má velmi dobře našlápnuto k tomu si zahrát prestižní mládežnickou soutěž i příští sezónu, v posledních pěti zápasech mu stačí získat už pouze pět bodů. Branické naděje na přímé udržení jsou už pouze ryze teoretické, museli by naplno bodovat a doufat v příznivou konstelaci ostatních výsledků.

    Poslední vzájemné utkání dopadlo lépe pro svěřence Romana Fouska. Ti čtyřbrankové vedení vytvořené za půlhodinu hry nepromarnili a nad pražským soupeřem nakonec vyhráli 6:3.

    Páteční utkání odřídí Jiří Velčovský, na lajnách mu budou pomáhat Daniel Horažďovský a František Štěpánek.

    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS:

    Branky a nahrávky: 17. Petrásek, 18. Vavřík (Dubský), 27. Kantor (Sochor), 31. Vavřík, 39. Kříž (Kašpar, Fousek), 60. Petrásek (Fousek) – 35. Kalajev (Procházka, Bauer), 40. Strnad (Nápravník O.), 48. Rejna (Procházka, Šesták). Rozhodčí: Květoň – Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 56. Střely na branku: 40:24. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:3, 6:3.
     
    HC KOBRA PRAHA – 9. místo, 23 bodů, skóre 53:80

    Braničtí dorostenci už vyhlížejí nadcházející play-down. Prvním soupeřem v boji o udržení pro ně zřejmě bude brněnská Technika, posledních několik zápasů ale ukáže, kdo bude zahajovat sérii na domácím kluzišti.

    Velkým problémem hokejistů Kobry je špatně pracující defenziva, Pražané v zápase průměrně inkasují 4,4 branky. Horší je v této statistice už pouze beznadějně poslední PZ Kladno. V oslabení obdrželi svěřenci Milana Vrzala už 25 branek, tedy pouze o tři méně, než obdržel českobudějovický Motor celkově za poslední 17 zápasů.

    Jedničkou Kobry je Matiáš Peyerl (5,02 GAA, 85,59 Sv%), záda mu kryjí Tomáš Černý (3,335 GAA. 88,72 Sv%) a Jan Kadlec (4,63 GAA, 85,40 Sv%).

    Nejproduktivnějším hráčem branického celku je letňanský odchovanec Lukáš Strnad (10 + 8). Českobudějovická obrana si ale musí dát pozor i na Patrika Bauera (5 + 10) a Ondřeje Nápravníka (6 + 8).

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    14.02.2020 Technika Brno – Kobra 5:1
    15.02.2020 Jihlava – Kobra 6:2
    21.02.2020 Kobra – Šumperk 2:5
    22.02.2020 Kobra – Olomouc 6:4
    29.02.2020 Hvězda – Kobra 7:1
     
    HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – 3. místo, 35 bodů, skóre 64:28

    Jihočeši si dorosteneckou Extraligu s největší pravděpodobností zahrají i v příští sezóně. Na pátý Tábor sice mají náskok pouhých čtyřech bodů, do konce sezóny je ale krom zápasu s Jihlavou čekají souboje s týmy z nižších pater tabulky.

    Motor výborně brání. V 17 zápasech obdržel pouze 28 branek a je v této statistice tak bezkonkurenčně nejlepší. Velký podíl na českobudějovickém úspěchu má i disciplinovanost – hráči modro-červeného celku zatím strávili na trestné lavici pouze 194 minut.

    Nejvytíženějším hráčem jihočeské celku je vsetínský odchovanec Martin Lidák (1,84 GAA, 93,28 Sv%), který se jako jediný brankář ve skupině "O udržení" dostal pod průměr dvou obdržených branek na zápas. Záda mu kryje Erik Šebo (3,01 GAA, 91,34Sv%).

    O pozici nejproduktivnějšího hráče extraligové nadstavby se pere David Kašpar (19 + 21), k budoucím hvězdám českobudějovického hokeje patří i drobný reprezentant Filip Petrásek (8 + 13) a Marcel Kříž (8 + 10).

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    01.02.2020 České Budějovice – PZ Kladno 4:0
    14.02.2020 Šumperk – České Budějovice 1:4
    15.02.2020 Olomouc – České Budějovice 0:4
    21.02.2020 České Budějovice – Vsetín 2:3
    22.02.2020 České Budějovice – Poruba 1:2
     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát přímo z branického zimního stadionu, kde za necelou půlhodinu začne duel mezi Kobrou a českobudějovickým Motorem. Přejeme příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Peyerl (Neudert) – Jiráček, A. Nápravník, Frydrich – Judiak, O. Nápravník, Procházka, Čečetka, Strnad (C), Rejna, Svoboda, Bauer (A)

    HC Motor České Budějovice: Lidák (Cinka) – Cibulka, Hail (A), Hromada, Dvořák, Bůžem, Willmann – Hála, Kříž, Kašpar (C), Braun, Petrásek, Kantor, Pitel, Vavřík, Bělohlav, Sochor

    Rozhodčí: Velčovský – Horažďovský, Štěpánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Na úvodním buly dnešního zápasu byl úspěšnější hostující centr, jako první se tak do útoku podívá Motor.
     
    01:04
    Nepřesná domácí přihrávka nastartovala nadějně vypadající českobudějovický brejk. Do zakončení z vrcholu levého kruhu se dostal Jakub Kalčík, jehož zakončení švihem skončilo v lapačce gólmana Matiáše Peyerla.
     
    01:34
    Další hostující střela, zakončení jednoho z beků od modré srazil obětavý branický obránce vlastním tělem.
     
    01:44
    Nepřesná kombinace Motoru končí zakázaným uvolněním.
     
    01:55
    Ani Kobra ale není přesná, přihrávka Adama Čečetky na pravé křídlo nenašla nikoho z branických hokejistů, puk tak skončil až za brankou budějovického gólmana Martina Lidáka.
     
    02:29
    Závar před domácí brankou, zatím bezchybný Matiáš Peyerl nakonec přikryl puk lapačkou.
     
    02:56
    Domácí útočník Viktor Procházka šikovně prokličkoval středem hřiště, do zakončení se ale nakonec mezi dvěma budějovickými obránci neprosmýkl.
     
    03:25
    Jakub Svoboda se dostal do zakončení od modré, svou trefou švihem branku Motoru netrefil, puk nakonec skončil odražený od mantinelu v rohu kluziště.
     
    03:43
    Hráči Motoru si teď na modré moc nerozuměli, nakonec se tak dopustili ofsajdu.
     
    04:12
    Hostující bek Tomáš Cibulka se dostal do zakončení od modré, jeho střela švihem nakonec proletěla těsně nad břevnem branické branky.
     
    04:46
    Hostující přečíslení 2 na 1! Tomáš Cibulka najíždějící na branku Kobry z levé strany to nakonec vzal na sebe a zakončením švihem do pravé šibenice prověřil reflexi talentovaného pražského gólmana Matiáše Peyerla.
     
    05:36
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nahození Adama Dvořáka od modré dokázal branický gólman Matiáš Peyerl vyrazit pouze před sebe, kde se nejprve k dorážce dostal Marcel Kříž. Ani ten ale nedokázal překonat dobře chytajícího gólmana. Puku se tak nakonec ujal kapitán DAVID KAŠPAR, který z bezprostřední blízkosti pravé tyče protlačil puk do domácí klece. Asistence: Marcel Kříž, Adam Dvořák
     
    07:43
    Tak tohle mohlo být nebezpečné! Těsně před domácí brankářem puk tečoval Filip Petrásek, kotouč nakonec vyletěl vysoko nad branickou branku a od zadního plexiskla se odrazil k jednomu z obránců.
     
    08:16
    Radek Dohnal to zkusil z vrcholu pravého kruhu, svým zakončením ale poslal puk pouze doprostřed branky, kde už klečel připravený Matiáš Peyerl.
     
    08:44
    Adam Čečetka (Kobra) si teď v obranné fázi počínal nedovoleně. Rozhodčí ho za napadení v levém rohu kluziště poslal na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    09:23
    Budějovickou přihrávkou přes celou délku hřiště srazil jeden z domácích obránců mimo hrací plochu. Hra bude pokračovat vhazováním po pravici Matiáše Peyerla.
     
    09:38
    Tomáš Cibulka to zkusil švihem od modré, svým zakončením k levé tyči ale dobře postaveného Matiáše Peyerla nepřekvapil. Kobře se poté navíc povedlo vyhodit puk až za jihočeskou branku.
     
    10:30
    Už to vypadalo, že Tomáš Cibulka vystřelí, nakonec ale poslal puk ještě na Matouše Haila, který to zkusil z příklepu. Jeho razantní zakončení k bližší levé tyči skončilo po brankářském zákroku Matiáše Peyerla sražené v rohu kluziště.
     
    10:44
    Domácí v plném počtu.
     
    11:56
    Z tlačenice v levém rohu kluziště vyšli lépe Jihočeši, kteří tak budou pokračovat ve svém nátlaku na domácí branku.
     
    12:30
    Po povedené hostující kombinaci se dostal do zakončení z hranice pravého kruhu pro vhazování David Kašpar, svou střelou švihem k bližší tyčce branického gólmana nakonec nepřekonal.
     
    13:31
    Nahození Adama Čečetky od modré vyrazil hostující gólman Martin Lidák pouze před sebe, naštěstí pro hostující fanoušky se žádný z branických hokejistů už do zakončení proti ležícímu brankáři nedostal.
     
    14:06
    Hráči Motoru si teď na modré moc nerozuměli a dopustili se tak ofsajdu.
     
    14:33
    Branický gólman Matiáš Peyerl zlikvidoval hostující střelu ze střední vzdálenosti povedeným zákrokem lapačkou.
     
    14:55
    Kapitán Motoru David Kašpar se pokusil ze středu pravého kruhu pro vhazování najít škvíru mezi betony domácího gólmana, Matiáš Peyerl ale stačil včas zareagovat a puk tak srazil mimo ohrožení vlastní branky.
     
    14:58
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A už je to o dvě branky! David Kašpar poslal puk na Filipa Petráska, který obratem našel volného ADAMA DVOŘÁKA. Ten se dostal do zakončení z pravé strany hřiště, které skončilo až za zády branického gólmana Matiáše Peyerla. Asistence: Filip Petrásek, David Kašpar.
     
    15:58
    Branický gólman Matiáš Peyerl teď musel zasáhnout proti hostujícímu pokusu z pravé strany, puk už ale potřetí za svá záda nepustil.
     
    16:30
    Patrik Bauer se přihrávkou bekhendem z pravého rohu kluziště pokusil najít před hostují brankou někoho ze svých spoluhráčů, žádný z Pražanů se ale do zakončení z bezprostřední blízkosti brankoviště nakonec nedostal.
     
    17:28
    Do zakončení od modré se po přihrávce podél mantinelu dostal Tomáš Frydrich, jeho zakončení umístěné k levé tyči nejdříve budějovický gólman Martin Lidák vyrazil výstrojí a následně přikryl lapačkou.
     
    18:34
    Další parádní kombinace Motoru! Jihočeši si na pravé straně párkrát vyměnili puk a následně povedenou krosovou přihrávkou našli na hranici levého kruhu pro vhazování úplně volného Tomáše Cibulky. Ten svým zakončením z první ale nakonec přesouvajícího se Matiáše Peyerla překonat nedokázal.
     
    18:45
    Další budějovická střela Vilém Braun to zkusil z pravé branky, klec Kobry nakonec ale přestřelil.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    19:48
    Tak to mohl být nádherný gól! Richard Pitel si šikovně obhodil kličkou do bekhendu obránce a rázem se tak ocitl úplně osamocený před branickým gólmanem, toho se pokusil přehodit zakončením z bekhendu. Branku branického celku ale nakonec těsně přestřelil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 19:43.
     
    První třetina je u konce. Českobudějovický Motor zatím kombinovanou sestavu Kobry jasně válcuje a po dvaceti odehraných minutách vede o dvě branky. O tu první se už v 6. minutě postaral kapitán David Kašpar, na konci povedené kombinace pak stál pět minut před koncem prvního dějství Adam Dvořák.
     
    Do zápisu byl těsně před začátkem zápasu doplněn domácí útočník Viktor Procházka, v původní verzi sestav nebyl. Omlouváme se za nepřesnost.
     
    Hráči už jsou zpátky na ledové ploše, druhá třetina by měla začít během dvou minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Na úvodním buly druhé třetiny byl úspěšnější domácí centr, jako první se tak do útoku podívá branická Kobra.
     
    20:28
    Tak to byla obrovská šance! Kapitán domácího celku Lukáš Strnad svým zakončením švihem z pravé strany z jedné nohy orazítkoval bližší tyč budějovické branky.
     
    21:29
    Už to vypadalo, že Tomáš Cibulka se po zadovce od jednoho ze spoluhráčů dostane do zakončení z hranice levého kruhu pro vhazování, kvůli špatnému zpracování o kotouč ale nakonec přišel.
     
    22:00
    Jeden z budějovických hráčů se po nepřesné přihrávce na modrou ještě snažil udržet puk ve třetině, to se mu ale nepovedlo, celá situace tak skončila ofsajdem.
     
    22:31
    Daniel Hála přihrávkou bekhendem z levé strany našel před domácí brankou osamoceného Richarda Pitla, ten z nadějné pozice ale nedokázal překonat přemisťujícího se Matiáše Peyerla, který si tak do své sbírky přidal další povedená zákrok.
     
    23:27
    Přízemní nahození Adam Dvořáka od modré nebylo přesné, puk nakonec proletěl půl metru od levé tyčky branické branky.
     
    23:36
    Závar před domácí brankou! Celou situaci nakonec ukončil přikrytím puku lapačkou pražský brankář Matiáš Peyerl.
     
    24:08
    Do zakončení z prostoru mezikruží se po přihrávce ze strany dostal hostující střelec Jakub Kalčík, který se střelou švihem pokusil umístit puk k levé tyčce. Matiáš Peyerl nakonec vyrazil kotouč vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    25:00
    Kobra právě vstřelila branku!
    Tak to byla parádní trefa! Do zakončen z hranice levého kruhu pro vhazování se dostal po přihrávce od Patrika Bauera, LUKÁŠ STRNAD, který fantastickou ránou odraženou o břevno umístil puk za záda Martina Lidáka.
     
    25:07
    Adam Nápravník (Kobra) teď zastavil nadějně vypadající hostující šanci pouze za cenu trestného střílení. To bude zahrávat kapitán Motoru David Kašpar.
     
    25:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    DAVID KAŠPAR si kličkou do bekhendu obhodil domácího gólmana a zakončením k levé tyči pak už jen dopravil puk za záda přesouvjícího se Matiáše Peyerla.
     
    25:45
    Jakub Kalčík (Motor) neudržel nervy na uzdě. Za sekání se tak na dvě minuty podívá na trestnou lavici.
     
    26:04
    Kobra právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé! Kobra už po 19 sekundách přesilové hry zužitkovala svou první přesilovou hru v dnešním zápase. Patrik Bauer našel volného LUKÁŠE STRNADA, který razantní trefou už podruhé v dnešním zápase dopravil puk za záda hostujícího gólmana Martina Lidáka. Asistence: Patrik Bauer.
     
    27:00
    Daniel Hála se z pravého křídla prokličkoval až do zakončení z bezprostřední blízkosti branické branky, dobře postaveného Matiáše Peyerla ale překonat nedokázal.
     
    27:38
    Lukáš Strnad dobrou přihrávkou bekhendem našel na pravém křídle volného Patrika Bauera, ten si se střelou chvilku počkal a nakonec puk poslal těsně nad břevno budějovické klece.
     
    29:04
    Vilém Braun chtěl v nadějné střelecké pozici ještě posunout puk na úplně volného spoluhráče v prostoru mezikruží. Do trajektorie přihrávky nakonec ale zasáhl čepelí jeden z branických obránců.
     
    29:28
    Po nepřesné kombinaci se hráči Motoru dopustili nedovoleného uvolnění.
     
    29:50
    Lukáš Kantor se šikovně ze středu hřiště prokličkoval až do zakončení z prostoru mezikruží, jeho přízemní pokus nakonec jeden z obránců srazil vlastní hokejkou mimo ohrožení pražské branky.
     
    30:39
    Ondřej Nápravník bekhendem poslal puk na levé křídlo na volného Adama Jiráčka, ten nakonec svou přízemní trefou ke vzdálenější tyči ale budějovického gólmana Martina Lidáka překonat nedokázal.
     
    31:22
    Nahození Lukáše Kantora od modré švihem letělo doprostřed branky, kde už klečel připravený domácí gólman Matiáš Peyerl.
     
    31:29
    Tomáš Cibulka to zkusil od modré, brankář Matiáš Peyerl nakonec dokázal nadějně vypadající pokus vyrazit helmou.
     
    31:59
    Jakub Kalčík to z hranice pravého kruhu zkusil procpat mezi rukou a betonem domácího gólmana, Matiáš Peyerl nadějně vypadající pokus budějovického střelce dobrým zákrokem zastavil.
     
    32:29
    Dlouhá přihrávka na ujíždějícího Marcela Kříže za domácí obranu byla nepřesná a skončila za pražskou brankou, Motor se tak dopustil zakázaného uvolnění.
     
    33:40
    Motor kombinuje před brankou Kobry, zatím ale bez jediné střely.
     
    34:27
    Nahození Radka Dohnala po přihrávce z rohu kluziště nebylo přesné, nízko letící puk nakonec proletěl těsně vedle levé tyče branické branky.
     
    35:38
    Hostující hráči se nepřesnou kombinací vyhnali z útočné třetiny, v posledních několika minutách má ale jihočeský Motor jasně navrch.
     
    36:03
    Martin Willmann to zkusil od modré, jeho zakončení doprostřed branky dokázal branický gólman Matiáše Peyerl vyrazit výstrojí.
     
    36:30
    Adam Jiráček se svou střelou od modré dopustil úmyslného ofsajdu, hra tak bude pokračovat vhazováním po levici Matiáše Peyerla.
     
    36:43
    Tomáš Cibulak se chvilku po buly dostal do zakončení od modré, ani tentokrát ale nedokázal dobře chytajícího pražského brankáře Matiáše Peyerla překonat.
     
    37:34
    Po přihrávce zpoza branky se do střely z bezprostřední blízkosti branické branky dostal Jakub Kalčík, škvíru mezi domácím brankářem a bližší tyčí ale nakonec nenašel.
     
    38:27
    Viktor procházka se tělem šikovně natlačil tělem před hostující gólmana, puk za záda talentovaného brankáře Martina Lidáka už ale procpat nedokázal.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    39:20
    Zakončení Lukáše Strnada z pravé strany hřiště vyrazil Martin Lidák vyrážečkou za vlastní branku.
     
    39:58
    Nepřipravené zakončení Tomáše Cibulky od modré nebylo přesné, puk nakonec letěl poměrně vysoko nad pravou spojnicí pražské branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 20:25.
     
    Už i druhá dvacetiminutovka je minulostí. Kobra, hrozící zejména z rychlých brejků, v ní dokázala dotáhnout náskok Motoru na jednobrankový rozdíl. V 25. minutě rozradostnil domácí fanoušky fantastickou střelou o břevno budějovické branky kapitán Kobry Lukáš Strnad. Už po dalších sedmi sekundách ale trestné střílení úspěšně zakončil jihočeský útočník David Kašpar, opět to tak bylo o dvě branky. Další na naději na vyrovnání dal domácím hráčům Lukáš Strnad ve 27. minutě, kdy další povedenou trefou poslal puk za záda Martina Lidáka.
     
    Hráči už jsou zpátky na ledové ploše, třetí třetina začne během dvou minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Na úvodním buly třetí třetiny byl úspěšnější domácí centr.
     
    40:25
    Kobra právě vstřelila branku!
    Domácí střídačka je ve varu, Kobra je blízko nevídaném úspěchu, i v jedenácti hráčích totiž hraje s budějovickým Motorem vyrovnaný zápas. Po přihrávce od Patrika Bauera na pravé křídlo se ADAMA ČEČETKA šikovně natlačil před svého obránce a povedenou trefou vymetl pravý růžek jihočeské klece. Asistence: Patrik Bauer.
     
    40:37
    Rozhodčí teď musel od sebe odtrhnout Jakuba Kalčíka a Patrika Bauera, i díky včasnému zásahu jednoho z arbitrů nedošlo k žádné větší potyčce.
     
    41:14
    Adam Čečetka to při branickém rychlém brejku vzal na sebe a pokusil se překvapit jihočeského gólmana Martina Lidáka střelou švihem od modré. Talentovaný brankář nakonec dokázal puk schovat v lapačce.
     
    41:23
    Nepřesná budějovická kombinace končí zakázaným uvolněním.
     
    41:49
    Jeden z hostujících hráčů povedenou přihrávkou našel v prostoru mezikruží volného Filipa Petráska, ten z nadějné střelecké pozice ale nakonec trefil pouze dobře postaveného branického gólmana Matiáše Peyerla.
     
    42:50
    Nahození Martina Willmanna od modré tečoval jeden z hostujících útočníků nad břevno branické branky.
     
    43:20
    Závar před domácí brankou, Matiáš Peyerl ale betony roztáhl po celé délce branky a puk za svá záda nepustil.
     
    44:21
    Tomáš Cibulka to zkusil od modré švihem, jeho pokus mířící k levé tyči nakonec srazil jeden z branických obránců do rohu kluziště.
     
    45:26
    Další velká šance Českých Budějovic! Ani Richard Pitel ale nedokázal z bezprostřední blízkosti branické branky dopravit puk za záda přesouvajícího se Matiáše Peyerla.
     
    45:42
    Jeden z branických útočníků se štěstím dokázal srazit nahození od modré za záda budějovického gólmana Martina Lidáka. Gól ale nakonec nemohl být kvůli vysoké holi uznán.
     
    47:14
    Závar před domácí brankou! Martin Lidák ale nakonec dokázal puk letící okolo brankoviště zalehnout vlastním tělem.
     
    47:35
    Jakub Kalčík to zkusil z pokleku z osy hřiště, svým přízemním pokusem z první branku Kobry ale nakonec netrefil.
     
    48:05
    Razantní zakončení Jakuba Kalčíka od modré z příklepu letělo vysoko nad břevnem branické branky.
     
    48:31
    Adam Čečetka (Kobra) si pomohl za vlastní brankou zahákováním soupeře. Kobra tak teď bude muset čelit dvouminutové přesilovce Motoru.
     
    48:42
    David Kašpar to zkusil od modré z první, jeho razantní zakončení nakonec skončilo v ochranné síti nad branickou brankou.
     
    49:35
    Nahození Filipa Petráska od modré skončilo k pravé tyčce skončilo v lapačce dobře chytajícího domácího gólmana Matiáše Peyerla.
     
    49:40
    Nahození Matouše Haila od modré chvilku po buly bylo nepřesné, puk nakonec branickou branku minul.
     
    49:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jakub Kalčík našel volného VILÉMA BRAUNA, který zakončením ze střední vzdálenosti dokázal umístit puk za záda branického gólmana Matiáše Peyerla. Přesilová hra Motoru končí, Adam Čečetka se tak může vrátit do hry. Asistence: Jakub Kalčík, Jan Vavřík.
     
    50:39
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor přidává druhou branku ve krátkém sledu a vypadá to, že si tak i pojistil vítězství v dnešním zápase. Nahození Matouše Haila dokázal branický gólman Matiáše Peyerl vyrazit pouze před sebe, kde se k puku dostal LUKÁŠ KANTOR, který si šikovně přehodil kotouč na bekhend a zakončením pod víko dal už pátou braku Českých Budějovic v dnešním zápase. Asistence: Matouš Hail.
     
    52:24
    Domácí kapitán Lukáš Strnad si šikovně sjel z levé strany do středu hřiště, své zakončení ale umístil pouze do středu branky, kde už klečel připravený Martin Lidák.
     
    52:56
    Adam Dvořák se dostal do zakončení od modré, jeho pokus švihem ale nebyl vůbec přesný, puk tak skončil někde za branickou brankou.
     
    53:30
    Jakub Kalčík (Motor) si pomohl hákováním. Rozhodčí ho za to poslal na dvě minuty na trestnou lavici, Kobra teď tak bude mít velkou šanci s vývojem zápasu ještě něco udělat.
     
    54:09
    Nahození Adama Jiráčka od modré tečoval jeden z jeho branických spoluhráčů vysoko nad brankou Českých Budějovic.
     
    54:48
    Lukáš Strnad to zkusil z levé strany hřiště, puk ale poslal pouze do míst, kde už čekal připravený Martin Lidák.
     
    55:14
    Motoru se teď povedlo dvakrát za sebou vyhodit puk až za branku Matiáše Peyerla.
     
    55:30
    Hosté v plném počtu.
     
    55:37
    Zakázané uvolnění Motoru.
     
    56:07
    Adam Dvořák dobře vystihl pohyb branického obránce Adama Nápravníka a důrazným hitem ho odstavil od puku.
     
    56:15
    Přízemní nahození Adama Jiráčka bylo nepřesné, puk nakonec proletěl těsně vedle levé tyče budějovické branky.
     
    56:41
    Jeden z hostujících hráčů se sám hnal na branickou branku. Kvůli včasnému obrannému zásahu Adama Čečetky se ale nakonec nedostal ani do zakončení.
     
    57:09
    Tomáš Cibulka to zkusil z první od modré, branku Kobry ale nakonec přestřelil.
     
    57:53
    Puk se zasekl v klinči v pravém rohu kluziště, celou situaci ukončil až hlavní rozhodčí. hra bude pokračovat vhazováním ve středu hřiště.
     
    58:00
    Dvě minuty do konce třetí třetiny.
     
    58:28
    Zakončení domácího útočníka Štefana Judiaka z levé strany hřiště srazil jeden z budějovických obránců holí do ochranné sítě nad plexisklem.
     
    58:52
    Nepřesná budějovická přihrávka středem hřiště skončila až u gólmana Matiáše Peyerla, který pro jistotu puk přikryl lapačkou.
     
    58:57
    Nahození Radka Dohnala od modré letící k pravé tyči schoval branický gólman Matiáš Peyerl v lapačce.
     
    59:18
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor zpečetil své vítězství šestou brankou a odveze si tak z Prahy všechny tři body. Jan Vavřík našel povedenou přihrávkou JAKUBA KALČÍKA, který povedenou trefou ze střední vzdálenosti uklidil puk za záda Matiáše Peyerla. Asistence: Jan Vavřík.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. České Budějovice si nakonec z Prahy vezou tří body za výhru 6:3.

    První třetina patřila Motoru. Nejdříve se v 6. minutě z dorážky prosadil kapitán David Kašpar, o pár minut později se do střelecké listiny zapsal i obránce Adam Dvořák.

    Lepší vstup do druhého dějství měli domácí. Po pěti odehraných minutách se parádní trefou o břevno prosadil Lukáš Strnad, radost fanoušků Kobry ale nevydržela dlouho. Už po sedmi sekundách po první branické brance trestné střílení úspěšně zakončil David Kašpar. Další důležitý krok za branickým vyrovnáním udělal ve 27. minutě opět Lukáš Strnad. Stav zápasu po druhé třetině tak byl 2:3.

    Domácí vyrovnání přišlo na začátku třetí třetiny. Adam Čečetka se šikovně nacpal před obránce a povedeným zakončením vymetl pravý růžek budějovické branky. Kobra pak dlouho dokázala s Motorem držet krok, dokonce vstřelila branku, která ale nemohla být kvůli vysoké holi uznána. Ve 50. minutě nastartoval Motor svůj gólostroj, nejdříve se prosadil Vilém Braun. O chvilku později se ze vstřelené branky radoval i Lukáš Kantor. Vítězství Českých Budějovic pojistil necelou minut před koncem zápasu Jakub Kalčík.
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (21:06:05)

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 25. Strnad (Bauer), 27. Strnad (Bauer), 41. Čečetka (Bauer) – 6. Kašpar (Kříž, Dvořák), 15. Dvořák (Petrásek, Kašpar), 26. Kašpar (TS), 50. Braun (Kalčík, Vavřík), 51. Kantor (Hail), 60. Kalčík (Vavřík)


    HC Kobra Praha: Peyerl (Neudert) – Jiráček, A. Nápravník, Frydrich – Judiak, O. Nápravník, Procházka, Čečetka, Strnad (C), Rejna, Svoboda, Bauer (A)
    HC Motor České Budějovice: Lidák (Cinka) – Cibulka, Hail (A), Hromada, Dvořák, Bůžem, Willmann – Hála, Kříž, Kašpar (C), Braun, Petrásek, Kantor, Pitel, Vavřík, Bělohlav, Sochor

    Rozhodčí: Velčovský – Horažďovský, Štěpánek
    bahis siteleri