Detva – Michalovce 4:3 (kon.) | Trenčín – Banská Bystrica 1:3 (kon.) | Zvolen – HC Slovan 2:3 (po pr.)
Poprad – Košice 3:1 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 2:3 (po pr.) | MAC Budapešť – Miskolc 5:2 (kon.)
konec
MAC Budapešť
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
DVTK Jegesmedvék Miškovec
sk Pátek 06.03.2020, 19:00 • Tüskecsarnok, Budapešť • Tipos Extraliga (SR) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z maďarského derby všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:39:21)
     
    Domáci hokejisti vybojovali v maďarskom derby zaslúžené víťazstvo. Hostia zlyhali v efektivite a hlavne v druhej tretine predviedli veľmi slabý výkon. Budapešť v tretej tretine priebeh zápasu viacmenej kontrolovala a aj keď sa podarilo Beauvillerovi znížiť, tak už hostia veľa ďalších príležitostí nemali. Víťazstvo domáceho celku napokon definitívne potvrdil po krásnom rýchlom protiútoku Krisztián Nagy. Budapešť sa vďaka tejto výhre posunula na 4. miesto skupiny B, na druhý Miškovec ale stráca štyri kolá pred koncom nadstavbovej časti 15 bodov. Miškovec má na poslednom postupovom mieste jednobodový náskok pred Nitrou.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 6:11 (33:34)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Posledný útok Budapešti sa skončil súbojmi o puk v rohu útočnej tretiny. Domáci fanúšikovia na tribúnach už oslavujú víťazstvo.
     
    59:25
    Valchař vypichol puk Macaulayovi a po jeho prihrávke pálil od modrej Láda. Bernard tento pokus zastavil.
     
    58:40
    Už sa viacmenej len čaká na záverečnú sirénu. Hostia puk nahodili za Bernardovu bránku, už ho ale ani len neskúšali dokorčuľovať a prenechali ho domácim.
     
    57:56
    Garát mizernou rozohrávkou puk prihral priamo do jazdy Sofronovi, ktorý sa ocitol úplne sám pred Rajnom. Ten jeho forhendový blafák do ľavej strany zneškodnil.
     
    57:09
    Oba celky si v strednom pásme rýchlo striedajú kontrolu nad pukom. Miškovcu sa čas veľmi rýchlo kráti...
     
    56:16
    Hostia sa ešte stále snažia o zníženie, domáci ich ale naďalej zastavujú už v strednom pásme. Na hráčoch Miškovca vidieť čoraz väčšie zúfalstvo.
     
    55:22
    Budapešť dáva gól!
    Domáci možno definitívne rozhodujú o svojom víťazstve! KRISZTIÁN NAGY vystihol prihrávku hostí na vlastnej modrej čiare a prihral puk na pravú stranu Sofronovi, ktorý sa práve vrátil z trestnej lavice. Sofron mu ho potom vrátil pred bránkovisko Miškovca a Nagy z prvej napokon poslal puk nechytateľne pod hornú žŕďku. Asistencia: István Sofron, Chris Carlisle.
     
    55:14
    MAC Budapešť v plnom počte.
     
    54:54
    Szigeti zastavil útok hostí v strednom pásme a znovu odpálil puk za ich bránku. Táto presilovka je zo strany hostí čistá katastrofa.
     
    54:18
    Rossovi nakoniec odskočil puk na útočnej modrej čiare a domáci ho bez váhania odpálili až za Rajnovu bránku. Odtiaľ musia Miškovčania začínať svoj ďalší presilovkový útok.
     
    53:51
    Hostia zatlačili domácich do obrany, k strele sa ale kvôli výbornému pohybu hráčov Budapešti ešte nedostali. Stále tak prebieha výmena puku medzi hráčmi Miškovca.
     
    53:14
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (István Sofron – 2 min., napadnutie).
     
    52:36
    Vandane získal puk a po ľavej strane ho potiahol do útočného pásma. Nakoniec cez domáceho obrancu i vystrelil, jeho pokus k bližšej žŕďke ale brankár Bernard vyrazil.
     
    52:09
    Prvý útok MAC-u znovu zatlačil hostí a znovu získava čas rýchlou výmenou puku medzi hráčmi pri mantineli.
     
    51:48
    Domáci bránia veľmi dobre stredné pásmo a nútia hostí nahadzovať puky na zadný mantinel. Teraz to hráčom Miškovca nevyšlo a hostia tak vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
     
    51:24
    Oba tímy v plnom počte.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 5. Orban (Szigeti, Carlisle), 10. Klempa (Stretch, Pitt), 37. Szigeti (Busenius, Bernard), 39. Klempa (Stretch, Busenius), 56. Nagy (Sofron, Carlisle) – 38. Vas, 45. Beauviller (Harrison, Vandane)


    MAC Budapešť: Bernard (Bálizs) – Macaulay, Carlisle, Orbán, Busenius, Bugár, Pozsgai, Fejes, Garát – Szigeti, Stretch, Sofron – Terbócs, Majoross, Klempa – Kreisz, Pitt, Orban – Loczi, Nagy, Szücs
    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Rajna (Adorján) – D. Kiss, Ross, Vandane, Láda, Wehrs, Szirányi – Magosi, Galanisz, Beauviller – Rodman, Vas, Valchař – Vojtkó, Harrison, P. Kiss – Páterka

    Rozhodčí: Fridrich, Purgat – Synek, Vyšný

    Diváci: 1 100
    bahis siteleri