Detva – Michalovce 4:3 (kon.) | Trenčín – Banská Bystrica 1:3 (kon.) | Zvolen – HC Slovan 2:3 (po pr.)
Poprad – Košice 3:1 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 2:3 (po pr.) | MAC Budapešť – Miskolc 5:2 (kon.)
konec
HK Poprad
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
HC Košice
sk Pátek 06.03.2020, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Do tretej tretiny vstúpili kontaktným gólom hostia, keď sa v 42. minúte presadil Paršin. Poprad predvádzal zodpovednú hru a definitívnu gólovú bodku za dnešným duelom dal Martin Réway v 49. minúte. Poprad teda vo východniarskom derby zdolal Košice 3:1. (20:19:16)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Poprad vyhral buly vo vlastnom pásme.
     
    59:31
    Odrazený puk od mantinelu smeroval priamo na Vošvrdu, ktorý pre istotu prikrýval. Máme tu oddychový čas pre Košice.
     
    59:06
    Zagrapan posúval ešte z rohu klziska puk medzi kruhy Zagrapanovi, ktorý sa rozhodol pre strelu, no veľmi mu nevyšla. Predtým ešte spoza pravého kruhu strieľal aj Vandas, no tiež bránu minul.
     
    58:42
    Košičania nahodili puk do útočného pásma. Vyhodiť preč po mantineli ho chcel Kramár, no hráči to zblokovali smerom do hľadiska.
     
    58:19
    Zaujímavo to vyskúšal brankár Tomáš Vošvrda, ktorý to vzal na seba a z vlastnej bránky vyhadzoval puk cez celé klzisko. Puk napokon prenikol tesne vedľa bránky.
     
    57:54
    Svitana vykorčuľoval s pukom po ľavom krídle, zabrzdil za kruhom. Mieril, mieril a napokon trafil iba do chráničov Pavlina.
     
    57:14
    Škorvánek už odkorčuľoval na striedačku, Košičania začínajú svoju hru bez brankára.
     
    57:05
    Lukáš Handlovský si prebral puk na pravom krídle a spoza kruhu vystrelil. Jeho zakončenie však letelo na plexisklo.
     
    56:17
    Do veľkej príležitosti sa dostal Adam Lapšanský, ktorý si prebral puk medzi kruhmi a šiel sám na Škorváneka. Snažil sa ho rozhýbať blafákom na forhend, potom zakončil priamo na jeho betón.
     
    56:00
    Jacobs získal puk v obrannom pásme a poslal ho žabkou smerom dopredu. Napokon je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    55:28
    Chovan sa na pravom kruhu zbavil popradského hráča a nasmeroval puk pred bránku, kde už korčuľoval Paršin. Dostatočne včas stihol zasiahnuť Vošvrda, ktorý prikryl spomínanú prihrávku.
     
    54:36
    Jakub Suja pomerne ľahko odobral puk Ervingovi. Ihneď zamieril medzi kruhy, odkiaľ vystrelil. Vošvrda bol pripravený, použil svoju vyrážačku.
     
    54:18
    Buly v útočnom pásme Košíc vyhral Bortňák smerom dopredu. Puk smeroval na Vošvrdu, ktorý pre istotu pokryl a hra je opäť prerušená.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3 595 divákov.
     
    53:48
    Larkin v útočnom pásme posunul puk na hokejku Lapšanského, ktorý skúšal bekhendom, ale minul priestor bránky.
     
    53:05
    Brejčák získal útočné pásmo a puk posúval krížom za pravý kruh, kde stál Takáč. Snažil sa vytvoriť si streleckú pozíciu, napokon však prenechával spoluhráčom.
     
    52:31
    Krížna prihrávka z rohu klziska z hokejky Sukeľa adresáta nenašla. Košičania prišli o útočné pásmo.
     
    51:57
    Erving prekorčuľoval s pukom po ľavom krídle a snažil sa nahadzovať pred bránku. Puk však smeroval iba do rohu klziska.
     
    51:12
    Ružička nahadzoval puk spoza červenej čiary. Vošvrda zachytil lapačkou, ihneď hodil puk na ľad a snažil sa rozohrať. Jeho dlhý center prenikol napokon až ku Škorvánekovi.
     
    50:19
    Košickí hokejisti sa dostali do útočného pásma. Puk na modrej čiare zachytil Zeleňák, ktorý ho okamžite poslal na bránku. Vošbrda zachytil lapačkou.
     
    49:54
    Popradčania sa snažili hru trochu upokojiť. Vzali puk za vlastnú bránku a momentálne oba tímy striedajú.
     
    48:55
    Poprad dal gól!
    Domáci zvyšujú svoje vedenie a opäť vyhrávajú o dva góly. Handlovský prenikol do pásma, vypálil spoza pravého kruhu. Škorvánek vyrazil do rohu klziska, odkiaľ Handlovský trafil konštrukciu. Puk sa ideálne odrazil pred MARTINA RÉWAYA, ktorý tvrdou bombou zasadil gól do siete gólmana Škorváneka.
    Asistencia: Lukáš Handlovský.
     
    48:12
    Oceliari vyhrali buly v útočnom pásme a dostali sa do dobrej príležitosti. Michal Chovan uchmatol za bránkou puk Ervingovi a ihneď sa mu pred bránkou ukázal Denis Paršin. Strelu z prvej však nasmeroval priamo na hruď Vošvrdu.
     
    48:00
    Majdan na pravom kruhu prenechal puk obrancovi Žigovi Pavlinovi, ktorý to jemne nahadzoval na bránku. Vošvrda použil lapačku a puk zachytil.
     
    47:12
    Popradčania získali útočné pásmo. Handlovský posunul na modrú čiaru Kozákovi, ktorý pálil príklepom. Jeho delovku dokázal Škorvánek pravým betónom vyraziť.
     
    46:22
    Ružička vypálil spoza ľavého kruhu. Vošvrdovi puk vypadol, k dorážke sa snažil dostať Denis Paršin, ale napokon už nebol prvý na puku.
     
    45:41
    Veľmi úspešne to urobil Samuel Takáč, ktorý dostal prihrávku na útočnú modrú a zbytočne nestrieľal a posunul puk dozadu na obrancov.
     
    44:52
    Pavlin sa rozhodol páliť od modrej čiary. Mal napriahnutú hokejku, potom však trafil jemnejšou strelou Svitanu, ktorý sa obetoval.
     
    44:36
    Oddychový čas si berie tréner Popradu Peter Mikula.
     
    44:36
    Do veľkej príležitosti sa prebojoval Jakub Sukeľ, no fauloval ho práve brankár Tomáš Vošvrda, ktorý ho podrazil. Košice si teda zahrajú presilovku.
     
    43:41
    Tretia košická formácia bola natlačená v útočnom pásme. Hráči si však viac-menej posúvali puk iba popri mantineloch a nedostali sa do zakončenia.
     
    42:44
    Handlovský to chcel vziať na seba. Prekorčuľoval poza bránku, dostal sa napokon medzi kruhy, ale potom odtiaľ predviedol iba zblokovanú strelu.
     
    42:08
    Gól na úvod tretiny rozhodne Košičania potrebovali a takto sa ideálne vrátili do zápasu. Vedenie Popradu je veľmi neisté a ešte môže mať zápas aj dramatický záver.
     
    41:47
    Košice dali gól!
    Popradským hokejistom presilová hra nevyšla a následne sa k slovu dostali oceliari. Jakub Sukeľ prenikol s pukom do pásma, posunul puk na ľavý kruh DENISOVI PARŠINOVI, ktorý bol uvoľnený, natlačil sa pred bránku a bekhendom pekne zavesil.
    Asistencie: Jakub Sukeľ, Žiga Pavlin.
     
    41:20
    Jacobs sa už dostal aj do možno výhodnej streleckej pozície, no rozhodol sa prihrávať na modrú čiaru Kozákovi, ktorému puk z hokejky unikol.
     
    40:55
    Zagrapan vnikol s pukom do útočného pásma. Jeho následný úmysel presunúť puk na ľavú stranu prečítal Suja a oslobodil svoj tím.
     
    40:14
    Popradskí hokejisti začínajú tretiu tretinu ešte s viac ako minútovou presilovkou, zatiaľ sa rýchlo do pásma nedostali.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednej dvadsaťminútovke predviedli oba tímy veľmi zodpovedný výkon a ani raz neinkasovali. Košice sú jednoznačne ešte stále v hre, dvojgólový náskok Popradu je ešte veľmi zradný. Po 40 minútach teda kamzíci nad oceliarmi vedú 2:0.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:40.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:27
    V závere druhej tretiny prichádza vylúčenie na košickej strane. Na dve minúty za hákovanie je vylúčený Denis Paršin.
     
    38:39
    Akciu domácich rozvinul Jacobs, ktorý posunul puk na ľavé krídlo Mercierovi. Od neho prišla strela, Stanislav Škorvánek zasiahol jednoznačne.
     
    38:22
    Kozák súperil pri zadnom mantineli s Majdanom, ktorému prišiel pomôcť Bortňák. Napokon puk získal Matúš Paločko a ľahučko bekhendom ho poslal preč.
     
    37:37
    Ani ďalší priebeh presilovej hry veľmi hráčom Košíc nevychádza. Oceliari sú momentálne s pukom za vlastnou bránkou.
     
    37:16
    Hostia získali útočné pásmo, dlho sa však neohriali. Paršinovi preskočila cez hokejku prihrávka na pravý kruh a svoj tím mohol oslobodiť Kramár.
     
    36:25
    Úvod oslabenia zatiaľ vychádza domácim hráčom. Svitana zastavil puk v strednom pásme a následne Ulrych odstrelil až ku Škorvánekovej bránke.
     
    35:59
    Košickí hokejisti dostávajú dobrú príležitosť. Budú hrať presilovú hru, Matúš Paločko je vylúčený za hákovanie.
     
    35:36
    Oceliari ostávajú v útočnom pásme a od modrej čiary poslal puk pred bránku Bučko. Skokan jeho úmysel tečoval, namieril to však mimo bránky.
     
    35:17
    Košičania vyhrali buly v útočnom pásme, okamžite prekorčuľoval popri mantineli Bučko, ktorý chcel dávať pred bránku na Paršina, no vzdušnú prihrávku lapačkou zastavil Vošvrda.
     
    34:42
    Nepríjemne vyzerala strela z hokejky Juraja Majdana, ktorá smerovala z pravého kruhu a tečoval ju ešte aj korčuľou Erving. Vošvrda však napokon zasiahnuť nemusel, puk šiel tesne vedľa brány.
     
    33:58
    Suja sa zakliesnil hokejkou na Brejčáka a chvíľu im trvalo, kým sa od seba oddelili. Skokan chcel potom hitom eliminovať Richarda Hunu, Huna to ustál.
     
    33:32
    Jakub Suja nahadzoval puk od modrej čiary smerom na domáceho brankára. Vošvrda žabku zachytil lapačkou a pre istotu počkal na prerušenie hry.
     
    33:12
    Rozumne to teraz veľmi neurobil domáci Mercier, ktorý vyhadzoval puk ešte spoza červenej čiary a za daných okolností je to zakázané uvoľnenie.
     
    32:22
    Paršin krížnou prihrávkou našiel Ružičku, ktorý pálil príklepom. Vošvrda vyrážal puk bekhendom, strela sa odrazila na ľavý kruh práve k Denisovi Paršinovi, ktorý trafil bližšiu žrď!
     
    31:24
    Oceliari boli niekoľko desiatok sekúnd s pukom v pásme. Zagrapan však zachytil nepresnú prihrávku, vysunul na krídlo Vandasa, ktorý dával prihrávku popred bránku, no tú nezachytil nik.
     
    30:30
    Jokeľ ponúkol puk na ľavé krídlo Jakubovi Sujovi, ktorý z ľavého kruhu okamžite strieľal. Vošvrdovi puk prefrčal cez lapačku, no neskončil v nej, ale na zadnom mantineli.
     
    29:56
    Róbert Huna vysunul prihrávkou na ľavé krídlo Matúša Paločka, ktorý sa pretlačil bližšie k bránke a zblízka zakončil. Škorvánek predviedol istý zákrok a puk zachytil vo výstroji.
     
    29:14
    Kramár zachytil nepresnú rozohrávku Košičanov, snažil sa rozohrávať po krídle na Larkina, ktorý iba tečoval puk do pásma.
     
    28:35
    Puk dostal na modrú čiaru Erving, ktorý sa rozhodol pre tvrdú delovku z prvej. Jeho pokus však jeden z košických hokejistov zblokoval korčuľou.
     
    27:55
    Zaujímavo si pred bránku nakorčuľoval Dávid Skokan, ktorý tečoval viac-menej strieľanú prihrávku od svojho spoluhráča. Puk však usmernil iba na ochrannú sieť.
     
    27:46
    Na ľavom krídle síce Jokeľ zachytil pôvodne nepresnú prihrávku na hokejku Skokana. Dostal sa s pukom do pásma, no bol pri mantineli zastavený.
     
    26:46
    Réway predviedol svoj cit pre hokej a nečakanou prihrávkou z rohu klziska našiel na opačnej strane Svitanu, ktorý to dával pred bránku Handlovskému, ktorý však v blafáku o puk prišiel.
     
    25:56
    Ervingovi robil problémy s rozohrávkou Paršin spoločne s Chovanom. Podarilo sa im vybojovať puk, prišla aj strela od modrej z hokejky Pavlina, ktorá mierila ponad Vošvrdovu lapačku.
     
    24:58
    Popradčania predviedli chybnú rozohrávku a medzi kruhmi vystihol puk Juraj Majdan, ktorý sa uvoľnil do superšance, skúsil to blafákom na forhend, no Vošvrda zasiahol úspešne vyrážačkou.
     
    24:38
    Prichádza záver popradskej presilovky. Poslednú polminútku strávili domáci v útočnom pásme. Zaujala najmä strela Jacobsa z pravého kruhu.
     
    23:35
    Kamzíci už pásmo neudržali po nekompromisnom vyhodení puku z hokejky Vojtecha Zeleňáka. Oceliari sa oslobodili a oba tímy prestriedali.
     
    23:16
    Svitana nabíjal puk na ľavý kruh Larkinovi, ktorý pálil z prvej. Svoje zakončenie však nasmeroval iba na zadný mantinel. Domáci pásmo udržali.
     
    22:39
    Teraz to už nedovolený zákrok bol. Dve minúty za hákovanie dostáva David Ružička a Poprad bude hrať presilovku.
     
    22:07
    Zdalo sa, že domáci Colin Jacobs bol mierne zozadu zahákovaný Milým, ale asi to bolo len zdanie, pretože hlavní rozhodcovia ruku nedvíhali.
     
    21:18
    Takáč si spracoval prihrávku na pravom krídle a dostal sa k strele. Škorvánek vyrážal pred seba, no tam už boli jeho spoluhráči a kamzíci dorážať nemohli.
     
    20:37
    Spoza pravého kruhu od mantinelu vystrelil Martin Réway. Jeho zakončenie Škorvánek dostatočne včas videl a sebaisto zasiahol.
     
    20:16
    Poprad začal druhú tretinu s kratučkou pár sekundovou presilovkou. Domácim sa aspoň podarilo dostať puk do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodná tretina mala pomerne rýchly priebeh a zatiaľ vedú domáci. V 3. minúte otvoril skóre Kramár a v 17. minúte zvýšil na 2:0 Handlovský.
    Druhá dvadsaťminútovka sa začne približne o 18:50.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:25
    Presilová hra Popradčanom je síce skrátená, no veľmi im zatiaľ neprináša plody. Košičania udržali puk na svojich hokejkách a vyhodili ho preč.
     
    18:34
    V rovnovážnom stave sa podarilo oceliarom vyraziť dopredu. Akciu zakončil strelou od modrej čiary Christián Michalčin. Jeho koncovka však letela priamo do lapačky Vošvrdu.
     
    18:17
    Početná výhoda pre hostí sa končí. Hráčska lavica dostáva dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľade. Odsedí si to Jakub Sukeľ.
     
    17:44
    V úvode presilovky Košičania potrebovali hru upokojiť a dostať sa do presilovkového rozostavenia. Veľmi sa im to nepodarilo, domáci teraz vyhodili puk preč.
     
    17:11
    Prvú presilovku v zápase si zahrajú aj oceliari. Na dve minúty za podrazenie je vylúčený Richard Huna.
     
    16:28
    Poprad dal gól!
    Síce sa domáca presilovka skončila, Popradčania využili ešte tlak v útočnom pásme. Brejčák od zadného mantinelu prihral pred bránkovisko Lapšanskému, ktorého strelu Škorvánek vyrazil. Puk šiel krížom na ľavý kruh k LUKÁŠOVI HANDLOVSKÉMU, ktorý z prvej nemal problém streliť do odkrytej brány.
    Asistencie: Adam Lapšanský, Daniel Brejčák.
     
    16:04
    Svitana zabrzdil s pukom v rohu klziska a následne prihrával na modrú čiaru. Larkin však bol asi meter vzdialený od puku.
     
    15:42
    Domáci si to dobre rozohrávali a prihrávali v pásme. Ulrychovi však prihrávka na modrú preskočila cez hokejku a bol z toho ofsajd.
     
    15:14
    Poprad drží puk v útočnom pásme, už sa na ľad postavila druhá domáca presilovková formácia. Zatiaľ sa Košičanom nedarí vyhodiť puk preč.
     
    14:33
    Handlovského prihrávka od zadného mantinelu sa spred bránky nebezpečne odrazila o korčúľ Čížeka a skončila na prekvapenom Škorvánekovi, ktorý však situáciu ustál.
     
    14:04
    Prvé vylúčenie prichádza práve teraz. Presilovku bude hrať Poprad, keďže Juraj Milý je vylúčený na dve minúty za podrazenie.
     
    13:41
    Hostia sa opäť pokúšali ísť dopredu. David Ružička jemne nahodil puk spoza ľavého kruhu. Padáčik skončil priamo v lapačke Vošvrdu, ktorý pre istotu prerušil hru.
     
    13:12
    Domáci si vytvorili ďalšiu dobrú príležitosť. Puk dostal na modrú čiaru Ulrych, ktorý to jemne poslal na bránku. Jacobs tečoval, Škorvánek šiel betónmi na ľad a vôbec si nebol istý, ako puk zachytil. Našiel ho však pod svojimi betónmi.
     
    12:36
    Zakončenie od modrej čiary predviedol Jakub Sukeľ. Jeho strelecký pokus nevyzeral nebezpečne, puk však smeroval na Vošvrdove betóny.
     
    11:44
    Do zaujímavého prečíslenia dvoch proti jednému vyrazili Takáč so Zagrapanom. Druhý menovaný napokon dostal prihrávku pred bránkovisko a strieľal. Škorvánek vyrazil, nemal puk pod kontrolou, Vandas však už k dorážke nebol pripustený.
     
    11:08
    Bortňák prenikol cez útočnú modrú čiaru a už sa mu na pravej strane ukazoval Milý. Členovia zatiaľ asi najaktívnejšej formácie Košíc sa však ku koncovke neprepracovali.
     
    10:24
    Ulrych vzal puk za vlastnú bránku a momentálne čaká na nových spoluhráčov zo striedačky. Oceliari striedajú takisto.
     
    09:42
    Čížekova prihrávka do stredného pásma na hokejku Faitha síce dorazila, ale Faith ju už ďalej nevedel využiť.
     
    09:14
    Čížek v strednom pásme využil prihrávku na Zeleňáka a oceliari sa to pokúsili rozohrať šikovne po opačnom krídle.
     
    08:12
    Vandas sa pokúšal o zisk útočného pásma, ale jeho úmysly prečítal Pavlin. Košičania chceli zamieriť dopredu, Milého nahodenie do pásma však nik nezachytil.
     
    07:20
    Svitana nasmeroval prihrávku na modrú čiaru, kde mal pripravenú hokejku obranca Kozák. Okamžite vypálil z prvej, jeho delovka však letela na Škorvánekovu hruď.
     
    06:54
    Réwayovi sa na opačnej strane klziska už ukazoval Patrik Svitana, no nebol dostatočne uvoľnený. Popradčania pokračujú s pukom na hokejkách v pásme.
     
    06:05
    Oceliari opäť pokračujú s pukom na hokejkách v útočnej tretine. Ďalšiu strelu od modrej čiary vyslal na bránku Zeleňák. Jeho prudký príklep Vošvrda vyrazil pravým betónom.
     
    05:23
    Košičania v týchto chvíľach úspešne okupujú útočné pásmo a aj sme videli strelu od modrej čiary z hokejky Romana Faitha, ktorá však bola blokovaná.
     
    04:52
    Vrábeľ s Bortňákom a Milým chceli smerovať do útočného pásma, v strednej tretine si však veľmi nerozumeli a posunuli si nepresné prihrávky.
     
    04:22
    Mercier prišiel o puk v strednom pásme a po ľavom krídle dopredu mohol vyraziť Filip Vrábeľ, ktorému sa podarilo preniknúť dopredu a strelou z kruhu aj ohrozil brankára Vošvrdu.
     
    03:45
    Popradčania si teraz v útočnom pásme veľmi nerozumeli. V rohu klziska zachytil puk Vandas, ktorý ho dával po mantineli za bránku, ale tam nemal spoluhráča.
     
    02:31
    Poprad dal gól!
    Kamzíci idú pomerne skoro do vedenia v stretnutí! Paločko potiahol akciu po pravom krídle a naservíroval pred bránu Róbertovi Hunovi. Jeho zakončenie mierilo na betóny Škorváneka, puk sa odrazil pred bránkovisko na hokejku DOMINIKA KRAMÁŘA a ten bekhendom nezaváhal!
    Asistencie: Róbert Huna, Matúš Paločko.
     
    02:14
    Na modrej čiare si spracoval prihrávku Christián Michalčin, ktorý sa okamžite pokúsil o strelu. Jeho strelecké zakončenie však bolo nepresné.
     
    01:46
    Rozohrávka z obranného pásma od Brejčáka smerom na Lapšanského nebola veľmi presvedčivá, Košičania získali puk a nahodili ho do útočného pásma.
     
    01:17
    Prechod Skokana so Sujom do útočného pásma sa nezaobišiel bez problémov. Čiaroví rozhodcovia odpískali postavenie mimo hry.
     
    00:48
    Jakub Suja síce na modrej čiare vystihol rozohrávku domácich, ale následne sa mu hru rýchlo nepodarilo otočiť, keďže mu puk odskočil od hokejky.
     
    00:18
    V strednom pásme sa puku ujal Martin Réway, ktorý prenikol po ľavom krídle a z kruhu vystrelil. Jeho zakončenie Škorvánekovi vypadlo, Košičania sa však ihneď zmocnili puku.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vypočujeme si štátnu hymnu Slovenska.
     
    Na ľadovú plochu už ako prvý vychádzajú hokejisti Košíc v tmavomodrých dresoch. Popradčania odohrajú stretnutie v dresoch bielej farby.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Valluš) – Larkin, Kramár, Erving, Ulrych, Brejčák (A), Kozák – Svitana (C), Réway, Handlovský – Vandas, Zagrapan (A), Takáč – Lapšanský, Jacobs, Mercier – Matúš Paločko, Ró. Huna, Ri. Huna

    HC Košice: Škorvánek (Košarišťan) – Pavlin, Michalčin, Ružička, Slovák, Zeleňák, Čížek (A), Bučko – J. Sukeľ, Michal Chovan, Paršin – Jokeľ, Skokan (C), Suja (A) – Vrábeľ, Bortňák, Milý – Faith, Eliáš, Majdan

    Rozhodca: Stano, Novák – Bogdaň, Jobbágy.
     
    Prajem vám príjemný piatkový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z východniarskeho derby medzi HK Poprad a HC Košice v rámci 6. kola nadstavbovej časti Tipsport ligy. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradskí hokejisti ťahali negatívnu trojzápasovú sériu prehier, ktorú odštartovali na ľade Dukly, kde prehrali 6:3, následne podľahli v domácom prostredí Zvolenu 2:4 a Banskej Bystrici na jej ľade 5:3. Naposledy v utorok sa predstavili pred vlastnými fanúšikmi a privítali Slovan Bratislava. Počas celého stretnutia bol Poprad lepším tímom, na ľade dominoval a napokon z toho bolo jasné víťazstvo 5:3. Kamzíci teda majú na konte 93 bodov, skóre 164:130 a v prvej šestke sa nachádzajú na 4. mieste.

    Oceliari z Košíc predvádzajú v posledných štyroch zápasoch rozličné výkony. Zvíťazili vo Zvolene 2:5, následne na domácom ľade podľahli Banskobystričanom tesne 2:3, vybojovali tri body na ľade veľkého rivala z Bratislavy, kde triumfovali 1:4 a naposledy pred domácimi fanúšikmi nepredviedli veľmi oslnivý výkon a podľahli Dukle Trenčín 0:3. Košičania sú v tabuľke aktuálne na 3. mieste so ziskom 103 bodov a skóre 158:110. Na druhý Slovan strácajú jeden bod a pred štvrtým Popradom majú pohodlný desaťbodový náskok.

    V tejto sezóne pôjde už o šieste vzájomné stretnutie medzi Popradom a Košicami. Vždy sa zrodili rozdielne výsledky. Poprad v základnej časti triumfoval raz doma, a to 3:2 po predĺžení. Košice v ostatných troch dueloch v základnej časti zvíťazili dvakrát doma 2:1 a raz pod Tatrami 0:4. Oba tímy sa stretli už aj raz v nadstavbe a úspešnejší boli kamzíci, ktorí zdolali oceliarov 1:3.

    Rozhodne to bude zaujímavý duel, ktorý určí aj ďalší priebeh v prvej šestke.
    Sledujte duel spoločne s nami na našom webe.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 3. Kramár (Ró. Huna, Matúš Paločko), 17. Handlovský (Lapšanský, Brejčák), 49. Réway (Handlovský) – 42. Paršin (J. Sukeľ, Pavlin)


    HK Poprad: Vošvrda (Valluš) – Larkin, Kramár, Erving, Ulrych, Brejčák (A), Kozák – Svitana (C), Réway, Handlovský – Vandas, Zagrapan (A), Takáč – Lapšanský, Jacobs, Mercier – Matúš Paločko, Ró. Huna, Ri. Huna
    HC Košice: Škorvánek (Košarišťan) – Pavlin, Michalčin, Ružička, Slovák, Zeleňák, Čížek (A), Bučko – J. Sukeľ, Michal Chovan, Paršin – Jokeľ, Skokan (C), Suja (A) – Vrábeľ, Bortňák, Milý – Faith, Eliáš, Majdan

    Rozhodčí: Stano, Novák – Bogdaň, Jobbágy

    Diváci: 3 595
    bahis siteleri