Štrasburk – PSG 0:0 (odl.) | Angers – Nantes 2:0 (kon.) | Dijon – Toulouse 2:1 (kon.)
Méty – Nîmes 2:1 (kon.) | Nice – Monaco 2:1 (kon.) | Remeš – Brest 1:0 (kon.)
konec
OGC Nice
2:1 (0:1)
AS Monaco
Sobota 07.03.2020, 20:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:05:11)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 5 – 4
    Střely mimo: 3 – 7
    Držení míče: 50 % – 50 %
    Rohové kopy: 6 – 3
    Ofsajdy: 1 – 0
    Fauly: 11 – 15
    Žluté karty: 1 – 4
    Červené karty: 0 – 1.
     
    Monako nevyhrálo už třetí ligový duel za sebou a propadlo se na deváté místo. Nice se naopak vyšvihlo na šesté místo, ale disponuje jen třibodovým náskokem na jedenáctý Štrasburk.
     
    Je dobojováno! Derby o Azurové pobřeží bylo otázkou dvou odlišných poločasů. V tom první si Monako vypracovalo několik velkých šancí, z nichž se v jediném případě dokázal prosadit Ben Yedder. Po změně stran už mělo navrch Nice. Domácí našli hrdinu v takřka neviditelné postavě Kaspera Dolberga, jenž v 59. minutě zužitkoval centr Únáse a v nastaveném čase za stavu 1:1 dokonce strhl vítězství na stranu černočervených barev. Všechno přitom mohlo být úplně jinak, o pár minut dříve na druhém konci hřiště orazítkoval Golovin horní tyč.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Ben Yedder zvolil krátký nákop do šestnáctky, kde si domácí obrana poradila. Protiútok se už nekonal, protože ho přerušil závěrečný hvizd!
     
    90+6
    Dante fauloval Slímáního a ještě tím nabídl hostům poslední standardní situaci. Na přímou střelu je to poměrně daleko, míč leží devětadvacet metrů od branky.
    90+4. Kasper DOLBERG - 2:1
     
    90+4
    Nice právě vstřelilo branku!
    Domácí v samotném závěru otáčí skóre a zřejmě rozhodují o vítězství v tomto derby! Claude Maurice na sebe navázal několik hráčů a posunul míč doprava k Waguému, jehož přihrávku KASPER DOLBERG patičkou přesměroval k bližší tyči.
     
    90+3
    Glik si neodpustil dost zbytečný atak na hlavu Dolberga a může být rád, že to hlavní sudí neohodnotil pro něj druhou žlutou kartou.
     
    90+2
    Monačané si zbytečně zavařili chybou v rozehrávce. Alexis Claude Maurice se zadarmo dostal ke střele z dálky, kterou však Lecomte rovněž vyřešil.
     
    90+2
    Alexis Claude Maurice vybojoval roh, který sám zrealizoval. Centr letěl na zadní tyč, nicméně Lecomte jej zkušeně zastavil.
     
    90+1
    Ruben Aguilar neokořenil svůj výpad žádnou přesnou přihrávkou do předbrankového prostoru. Balón skončil v rukou brankáře Beníteze.
     
    90
    Nad rámec druhé půle jsou přidány čtyři minuty.
    89. Alexandr Golovin (ASM)
     
    89
    Jako blesk z čistého nebe mohl přijít rozhodující gól Monaka! Po rychlé akci se balón dostal ke Golovinovi, který kličkou ošálil Sarra a pak tvrdou ranou napálil břevno!
     
    88
    Hostující kouč Moreno nesouhlasil s odpískaným faulem Bakayoka a rovněž si řekl o žlutou kartu.
    86. Červená karta pro Jovetiće
     
    86
    Monako bude už poněkolikáté v sezóně dohrávat v oslabení! Hlavní sudí se šel podívat na předchozí nevybíravý skluz Jovetiće ve středovém kruhu a původní žlutou kartu vyměnil za červenou!
     
    85
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Arnaud Lusamba, přichází Igniatius Ganago.
     
    84
    Jovetić agresivním skluzem sestřelil Lusambu ve chvíli, kdy neměl žádnou šanci získat míč. O žluté kartě není sporu.
     
    84
    Aguilar na druhý pokus odcentroval z pravého kraje pokutového území. Bakayoko dobře vypálil z voleje, ovšem Benítez míč vyrazil a Ben Yedder se už k dorážce nedostal.
     
    83
    Na hřišti začaly planout velké vášně. Opět u toho byl Slímání, který se dostal do menšího křížku s domácím obráncem Sarrem.
     
    82
    Slímání byl uprostřed hřiště odzbrojen hraničním zákrokem. Alžírský fotbalista si neodpustil nějaké poznámky směrem k sudímu a vykoledoval si zbytečnou žlutou kartu.
     
    80
    Při nařízeném rohu se Monako muselo obejít bez Maripána, který utrpěl nějaký zdravotní problém. Claude Maurice centrem z levé strany každopádně nic nevymyslel.
     
    79
    Christophe Hérelle sebral míč před Slímáním a rozjel rychlý protiútok. Maolida z levého kraje pokutového území našel Leese-Meloua, ovšem dobrý obranný zákrok Maripána zakončení celé akce překazil.
     
    78
    Obranné jednotky Nice zvládly soupeřův rohový kop zneškodnit bez sebemenších problémů. Hosté jsou po změně stran neškodní.
     
    77
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Adam Únás, přichází Myziane Maolida.
     
    76
    Wagué neriskoval a odhlavičkoval Golovinův centr z pravého kraje na rohový kop. Ten už budou domácí bránit v plném počtu.
     
    75
    Patnáct minut před koncem musí kouč Viera řešit zdravotní trable Únáse, které mu zřejmě nedovolí pokračovat ve hře. U lavičky Nice se už chystá střídání.
     
    74
    Waguému se v tomto utkání příliš nedaří. Teď chyboval v přechodové fázi a na programu je postupný útok hostů z Monaka.
     
    73
    Golovin si dal míč daleko od nohy a lacino o něj přišel. To samé každopádně platilo i o domácích, kteří se nedostali z vlastní poloviny.
     
    72
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Cesc Fàbregas, přichází Islám Slímání.
     
    71
    Ze hry půjde Fabregas, který za zbytečnou strkanici dostal od rozhodčího na rozloučenou žlutou kartu.
     
    71
    Dante se po centru Únáse nedostal k hlavičce, přestože si pomohl odpískaným faulem na Kamila Glika. Následuje již zmíněné střídání.
     
    70
    Domácí teď kontrolují hru a rozhodně mají blíže ke vstřelení druhého gólu. Glik odehrál centr z levého kraje na rohový kop.
     
    69
    Necelých pětadvacet minut před koncem se chystá první střídání na straně Monaka. Do hry podle očekávání půjde Slímání. Kromě něj je připraven například Adrien Silva.
     
    68
    Únasův přízemní centr nebezpečně proletěl malým vápnem. Monako mělo velké štěstí, že dvěma útočícím hráčům Nice chyběl krok ke snadnému zakončení.
     
    67
    Fabregasův centr propadl přes hlavní hrozen hráčů k volnějšímu Jovetićovi. Toho však přítomnost balónu překvapila a jenom ho odrazil směrem k Benítezovi.
     
    66
    Aguilar drobně podklouzl, i tak ale udržel míč a na pravém okraji pokutového území získal pro hosty výhodu rohového kopu.
     
    65
    Dolberg se hodně ukvapil a v situaci, kdy mohl popojít s míčem do pokutového území, zbytečně a nepřesně vypálil z velké dálky.
     
    64
    Něco na tom chtěl změnit Fofana, který ale neměl prakticky žádnou podporu od spoluhráčů a domácí kapitán Dante jej čistě odseparoval od balónu.
     
    63
    Hosté jsou teď naprosto bez pohybu a jenom přihlíží, jak Nice rozjíždí další akci ze středu hřiště. Žádné napadání se přitom nekoná.
     
    62
    Držení míče: 52 % – 48 %.
     
    61
    Monako v posledních minutách vypadlo z role. Teď nechalo zpoza šestnáctky vystřelit Leese-Meloua, což musel u své pravé tyče řešit až gólman Lecomte.
     
    60
    Pár vteřin po rozehrávce se dosud odříznutý Dolberg dostal další šance. Vystřelit ale nedokázal a navíc se ukázalo, že byl v ofsajdu.
    59. Kasper DOLBERG - 1:1
     
    59
    Nice právě vstřelilo branku!
    Zničehonic je vyrovnáno na 1:1! Adam Únas si an křídle přehodil míč na levačku a famózně odcentroval na hlavu KASPERA DOLBERGA, jenž nechytatelně prodloužil balón k pravé tyči Lecomteho brány.
     
    58
    Tempo hry šlo po změně stran výrazně dolů. Doufejme, že se to ve zbývající půlhodině zlepší, stejně jako se tomu stalo již v první půli.
     
    57
    Alexis Claude Maurice si navedl míč na pravačku, ale z rohu pokutového území o několik metrů minul vzdálenější horní roh brány.
     
    56
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Riza Durmisi, přichází Christophe Hérelle.
     
    55
    Ben Yedder se ve vápně dostal k tečovanému centru z levého křídla, ale ve statické pozici si pozici ke střele neudělal.
     
    53
    Jedna dlouhá série začíná být ve velkém ohrožení. Nice je jediným týmem v Ligue 1, který v této sezóně skóroval ve všech domácích zápasech.
     
    52
    Přímý kop z takřka ideální pozice pro praváka zrealizoval Ben Yedder, nicméně o velký kus přestřelil Benítezovu bránu.
     
    51
    Krátce po nevyužitém rohovém kopu Nice přišel skluz Danila na Golovina, jenž byl ohodnocen žlutou kartou.
    50. Alexis Claude Maurice (NIC)
     
    50
    Benjamin Lecomte a jeho první zákrok tohoto večera! Po hezkém průniku Leese-Meloua musel likvidovat zakončení Claudea Maurice.
     
    49
    Bakayoko rozdal míč do křídla na Balla-Tourého. Pro hosty byla škoda, že na jedovatý centr nedosáhl Ben Yedder ani Jovetić.
     
    48
    Domácí zamkli hráče Monaka u jeho vlastního pokutového území. Místo střely však byla k vidění jen nepřesná kolmice Leese-Meloua na Dolberga.
     
    47
    Hlavní rozhodčí Delerue přerušil slibný domácí útok, protože po ráně balónem do hrudníku zůstal na hrací ploše ležet španělský záložník Cesc Fábregas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky 1. poločasu:
    Střely na branku: 0 – 3
    Střely mimo: 1 – 4
    Držení míče: 49 % – 51 %
    Rohové kopy: 2 – 0
    Ofsajdy: 0 – 0
    Fauly: 4 – 7
    Žluté karty: 0 – 1.
     
    „Côte d'Azur derby“ má za sebou první poločas, ve kterém bylo Monako mnohem nebezpečnější a zaslouženě odchází do šaten s vedením 1:0. To mohlo být i mnohem výraznější, kromě úniku Ben Yeddera však hosté míč do sítě nedostali a naopak měli kliku, že Únás v osmatřicáté minutě neproměnil jedinou větší šanci Nice.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Nice ještě dostalo šanci rozehrát standardní situaci z pravé strany. Po faulu Balla-Tourého se však urodil jen Jovetićem zneškodněný centr.
     
    45+1
    Wissam Ben Yedder dostal další vynikající pas z obranné poloviny. Ve snaze obejít Danteho však nechal míč za sebou a vše skončilo jen faulem na jednoho z domácích hráčů.
     
    45
    Nastavuje se symbolických šedesát vteřin.
     
    44
    Adam Únás podle názoru rozhodčích neudržel míč na pravém křídle uvnitř hrací plochy a odehrával ho až ve chvíli, kdy byl celým objemem za koncovou čarou.
     
    43
    Oba týmy mají velmi dobrou úspěšnost přihrávek. Na straně Nice je to 86 % a u hostů jen o dvě procenta méně.
     
    42
    Wagué zaútočil po pravé straně. V souboji jeden na jednoho si ale nevěřil na Balla-Tourého a celou akci naprosto zabrzdil.
     
    41
    Po klidnějším začátku není o zajímavé situace nouze. Pro fotbal trochu škoda, že dobré tempo přeruší blížící se přestávka.
     
    39
    Waguého přihrávka k pokutovému území přesná nebyla. Monako však míč odevzdalo a ojediněle čelí domácímu tlaku.
    38. Adam Únás (NIC)
     
    38
    Další dobrý obranný zákrok od Brazilce Danila, který zablokoval střelecký pokus Ben Yeddera. Únás poté rychle otočil hru a po zaseknutí na levou nohu jen těsně minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    37
    Danilo zachytil Bakayokův pokus o další průnikovou přihrávku. Domácí fotbalisté pak k nelibosti většiny fanoušků u míče dlouho nevydrželi.
    36. Stevan Jovetić (ASM)
     
    36
    Jen pár centimetrů dělilo hosty od druhého vstřeleného gólu! Jovetić napřáhl pravačkou k parádní střele z dálky a orazítkoval horní tyč Benítezovy brány.
     
    35
    Držení míče: 51 % – 49 %.
     
    34
    Tiemoué Bakayoko smolně přepadl přes vlastního spoluhráče Jovetiće, jenž skončil na zemi po souboji Lusambou. Zřejmě se bude muset ošetřovat.
    33. Wissam Ben Yedder - 0:1
     
    33
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Hosté se po půlhodině hry dostávají do vedení! Bakayoko uprostřed hřiště z jedničky vysunul do úniku WISSAMA BEN YEDDERA. Malang Sarr nejlepšího střelce Monaka nestíhal a pouze přihlížel nádhernému přehození vybíhajícího brankáře Beníteze.
     
    31
    Alexandr Golovin pálil zpoza šestnáctky a trefil jen nejblíže stojícího hráče v černočerveném. Domácí vzápětí chybovali v rozehrávce, ale potrestáni za to nebyli.
     
    30
    Dante odhlavičkoval letící centr až do klidného středu pole. Toť vše ve chvíli, kdy už finišuje první třetina tohoto duelu.
     
    29
    Dolberg si nevšímal spoluhráčova náběhu mezi dva stopery. S míčem sám pokračoval, ale ve finále byl faulován ještě daleko od Lecomteho brány.
     
    28
    Arnaud Lusamba si nerozuměl s Durmisim. Balón vyletěl mimo hrací plochu a z reakce fanoušků už byla znát jasná nespokojenost z dosavadního výkonu Nice.
     
    27
    Pierre Lees-Melou nabízel míč pod sebe, kam se ale neřítila žádná druhá vlna. Podobné situace předtím několikrát vyšly Monaku.
     
    26
    Přímý kop z třiadvaceti metrů zrealizoval Danilo. Trefil však zeď a domácí pak nic nevymysleli ani z nařízeného rohového kopu.
     
    25
    Únás nedokázal zpracovat dlouhý pas za obranu. Míč se od něj odrazil na Claudea Marurice a ten byl ihned faulován Glikem. Je z toho standardka a žlutá karta.
     
    24
    Už potřetí si Nice vůbec nepohlídalo prostor před pokutovým územím. Po pasu z blízkosti koncové čáry tam zůstal volný Tiemoué Bakayoko, jenže i on dobrou příležitost prohospodařil nekvalitní střelou.
     
    23
    Monako mělo hned čtyři hráče v prostoru vedle pokutového území. Tam se dokázalo vykombinovat k Fabregasovi, nicméně jeho narážečka se spoluhráčem už nevyšla.
    22. Stevan Jovetić (ASM)
     
    22
    Druhá zajímavá příležitost pro hosty! Fofanův pas na Ben Yeddera byl odvrácen jen na nehlídaného Jovetiće. Ten rázem mohl pálit z ideální pozice na hranici vápna, ale ze své šance rozhodně nevytěžil maximum možného. Lecomte jej poměrně snadno vychytal.
     
    21
    Lees-Melou přenesl hru na pravou stranu, jenomže Waguého centr se přes Glika ke Kasperu Dolbergovi opět nedostal.
     
    20
    Pierre Lees-Melou odřízl od balónu Golovina, jenž ho po přihrávce na Durmisiho nečistě dohrál. Míč pro Nice.
     
    19
    Moussa Wagué zastavil zadovku na Jovetiće, ale pak chvíli váhal s odkopem a může být rád, že je nařízen odkop od domácí brány.
     
    18
    Ruben Aguilar dal o sobě vědět hodně ambiciózní střelou z více než pětatřiceti metrů. Lecomte proti ní zasahovat nemusel.
     
    17
    Adam Únás byl na pravém okraji velkého vápna zastaven hraničním zákrokem Fabregase. Místo penalty se bude konat jen Benítezův odkop.
     
    16
    Domácí vybruslili z aktivního presinku a zaútočili po pravé straně. Ve vápně musel na poslední chvíli zasáhnout Glik, jenž překazil střelu Claudea Maurice.
     
    15
    Sarr nedostal míč do bezpečí, nýbrž k nohám Balla-Tourého. Po čtvrthodině hry už můžeme říct, že úvod zápasu mnohem lépe vychází Monaku.
     
    14
    Dante hlavou zastavil neadresný nákop směřující k útočnému duu Wissam Ben Yedder – Stevan Jovetić.
     
    13
    Golovin se zkušeně vypořádal s drobným napadáním domácího týmu a posunul míč na Aguilara, kterého okamžitě zfauloval Lees-Melou.
     
    12
    Fofana pokazil přihrávku končící u Waguého, jenž je stále kmenovým hráčem katalánské Barcelony.
     
    11
    Glik nepustil centr z pravého křídla na Dolberga a Ballo-Touré vysvobozujícím odkopem ulevil hostující defenzivě.
     
    10
    Dante rozehrál doleva na Durmisiho, který si nedokázal vyměnit míč s Claudem Mauricem. za hosty zaútočil Ben Yedder a přihrávkou pod sebe našel Jovetiće, jenž z prvního doteku minul bránu.
     
    9
    Jovetić nepřesně narazil míč Ben Yeddera. Místo nejlepšího střelce Monaka se do hr dostal sedmadvacetiletý gólman Nice.
     
    8
    Nice hodně vysunulo obranný blok a hosté tak museli dlouze kombinovat v bezpečné vzdálenosti od branky Waltera Beníteze.
     
    7
    Hosté vytěžili z aktivního napadání opětovný zisk míče, se kterým se nyní pohybují okolo půlící čáry.
     
    6
    Youssouf Fofana díky krásné otočce vyvezl míč z vlastní poloviny. Na půlící čáře si vynutil faul a hrát bude jeho Monako.
    5. Cesc Fàbregas (ASM)
     
    5
    Domácí obrana hodně podcenila útok Monaka po levé straně, odkud přišla přihrávka na Fabregase. Ten byl na hranici vápna trestuhodně sám a jen těsně minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    4
    Únás narazil do Bakayoka, ale hlavní rozhodčí mu jasně ukázal, že nedovolený zákrok hostujícího záložníka pískat nehodlá.
     
    3
    Alexis Claude Maurice svým průnikem jako první rozvířil stojaté vody, nicméně v pokutovém území ho zakřižoval polský stoper Glik.
     
    2
    O úvodní výkop zápasu se postarali domácí, kteří nastupují v černočervených, zatímco hosté ve světle modrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Danilo, Dante (C), M. Sarr – Wagué, Lusamba, Lees-Melou, Durmisi – Maurice, Únás – Dolberg.
    Náhradníci: Clementia – Burner, Ganago, Hérelle, Maolida, Nsoki, Thuram.

    AS Monaco FC: Lecomte – Aguilar, Glik (C), Maripán, Ballo-Touré – Fàbregas, Bakayoko, Golovin, Fofana – Ben Yedder, Jovetić.
    Náhradníci: Subašić – Badiashile, Henrichs, K. Baldé, Adrien Silva, Slímání, Tchouaméni.

    Rozhodčí: Delerue – Jouannaud, Danos.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    24.09.2019 Monako – Nice 3:1
    24.05.2019 Nice – Monako 2:0
    16.01.2019 Monako – Nice 1:1
    16.01.2018 Monako – Nice 2:2
    09.01.2018 Nice – Monako 1:2.
     
    AS Monaco FC

    Hosté na začátku ročníku navazovali na hodně nepovedenou minulou sezónu. Jetě po sedmém kole byli v sestupovém pásmu, ale pak už se začali postupně zvedat. Před začátkem osmadvacátého kola už je Monako žhavým adeptem na postup do evropských pohárů. V tabulce Ligue je na sedmém místě a za pátým Lyonem s šestým Montpellierem jsou jen kvůli horšímu skóre. S výsledky dvou posledních zápasů Monačané určitě nebyli nadšení, s Dijonem i Remeší uhráli jen remízy 1:1. Stěžejním hráčem týmu je už sedmnáctigólový útočník Wissam Ben Yedder.
     
    OGC Nice

    Domácí po slušném vstupu do sezóny spadli do ligového průměru, který je v tomto ročníku nesmírně vyrovnaný. S bilancí deseti výher, osmi remíz a devíti porážek jsou na devátém místě, přičemž mají jen tříbodový náskok na třinácté Angers a naopak dvoubodovou ztrátu na pátý Lyon. Od čtvrtého prosince Nice prohrálo v lize jediný duel, když doma nestačilo 1:3 na Nimes. Od té doby porazilo Toulouse a proti Brestu s Bordeaux získalo alespoň po bodu. Nejlepším střelcem týmu je dánský útočník Dolberg, jenž po přestupu z Ajaxu nastřádal devět branek a tři asistence.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu osmadvacátého kola francouzské Ligue 1. Od dvaceti hodin se můžeme těšit na utkání mezi OGC Nice a AS Monaco!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 59. Dolberg (Únás), 90+4. Dolberg (Wagué) – 33. Ben Yedder (Bakayoko)

    Karty:   51. Danilo (NIC) – 25. Glik (ASM), 71. Fàbregas (ASM), 82. Slímání (ASM), 88. Trenér Moreno (ASM)   86. Jovetić (ASM)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:15.
    OGC Nice: Benítez – Danilo, Dante (C), M. Sarr – Wagué, Lusamba (85. Ganago), Lees-Melou, Durmisi (56. Hérelle) – Maurice, Únás (77. Maolida) – Dolberg.
    Náhradníci: Clementia – Burner, Ganago, Hérelle, Maolida, Nsoki, Thuram.

    AS Monaco: Lecomte – Aguilar, Glik (C), Maripán, Ballo-Touré – Fàbregas (72. Slímání), Bakayoko, Golovin, Fofana – Ben Yedder, Jovetić.
    Náhradníci: Subašić – Badiashile, Henrichs, K. Baldé, Adrien Silva, Slímání, Tchouaméni.

    Rozhodčí: Delerue – Jouannaud, Danos
    bahis siteleri