Hr. Králové – Líšeň 1:1 (kon.) | Vlašim – Pardubice 0:1 (kon.) | Brno – Sokolov 1:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:1 (1:1)
SK Líšeň 2019
Neděle 08.03.2020, 14:30 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Příjemné nedělní odpoledne z Hradce Králové s FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA! Jarní kolotoč zápasů se roztáčí také na východě Čech, kromě včerejšího duelu v Chrudimi je to právě i zápasem na Malšovickém stadionu pod Bílou věží. Favorité v rámci zápasu 17. kola budou domácí Votroci, kteří zimovali na páté příčce. Dnes hostující Líšeň však bude chtít začít vylepšovat co nejvíce své dosavadní osmé místo a jak je známo: Start každé části sezony je hodně nevyzpytatelný a dnes nás tak, doufejme, čeká zajímavý a napínavý duel o důležité body!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zatím se hraje opatrný fotbal z obou stran, ani jeden z týmů se logicky nežene dopředu a nechce hned ze začátku udělat chybu.
     
    4
    Ottmar si teď už šáhl na míč, ale to když stáhl přetažený centr středem hřiště.
     
    6
    I nadále se zatím příliš neděje, Líšeň se ale viditelně rozhodla, že nebude hrát ze zatažené obran a tak je to nyní ona, která se snaží začít diktovat tempo hry.
     
    8
    Machálek na hranici velkého vápna tak dlouho držel míč na kopačce, až nakonec i dokázal odcentrovat, trefil ale pouze prostor Ottmara, který si padající míč pohlídal.
     
    10
    Na druhou stranu spěchal levou stranou Šípek, jeho polocentr ovšem nesměřoval na nikoho z volných hráčů, jelikož zamířil mimo hrací plochu.
     
    12
    Vlkanova tentokrát zvolil opačnou stranu hřiště, přes kterou se nakonec dostal na střed pokutového území. Ani on však nebyl ve snaze zakončit úspěšný a následný rohový kop také nepřinesl vetší pozdvižení.
     
    14
    Hradec pokračuje ve snažení, druhý rohový kop v zápase pro ně však také nepřinesl žádnou větší příležitost. A po delší době spěchá dopředu také Líšeň.
     
    16
    I u branky Ottmara se bude pokračovat rohový kopem, vymyslí hosté něco lepšího?
     
    17
    Závar, který byl hodně nebezpečný, nabral nakonec rychlý konec. Faulu se totiž dopustil Ševčík, který stáhnul k zemi Čecha.
     
    19
    Nebezpečně si tentokrát navedl míč před vápno Jeřábek, Ottmar ale vůbec zasahovat nemusel, protože kulatý nesmysl zamířil hodně mimo tři tyče.
     
    22
    Utkání toho zatím příliš zajímavého nepřináší, Hradec se teď sice snaží začít být pořádně aktivní, obrana hostů mu to však příliš nedovoluje.
     
    25
    Momentálně to však vypadá, že už se Votroci dokážou udržet delší dobu u pokutového území Líšně, k nebezpečnější střele nebo centrovanému balonu však stále nedošlo.
     
    26
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Opravdu snad první střela mezi tři tyče v podání domácích a hned je z toho úvodní branka! Kristian Frýdek skvěle nacentroval na hranici malého vápna, odkud MICHAL LEIBL neměl sebemenší problém – 1:0!
     
    28
    Východočeši hned spěchali za dalším úlovkem, tentokrát ale jejich snaha skončila ještě před zakončením.
     
    30
    Líšeň právě vstřelila branku!
    K zakončení a následnému vyrovnání se však dostávají hosté! Líšeň teď kombinačně dostala balon až do vápna, kde sice o míč na chvíli přišla, šťastný odrazem se ale ke střele ještě dostal JAROSLAV MÁLEK – 1:1!
     
    32
    Dva rychlé góly během krátké chvíle viditelně hru z obou stran podpořily, tak uvidíme, jestli budeme sledovat i nadále ofenzivnější hru, jako se tomu děje nyní.
     
    34
    Aktivnější teď začínají být hosté a klidně za to mohli být rychle odměněni! Z levé strany dostal až příliš prostoru Zikl a jeho dělovka těsně minula odkrytou levou tyčku.
     
    36
    Hradec se dostal do vápna, kde to najednou pro hosty hodně hořelo. Defenziva Líšně to ale společně s dalšími rychle se vracejícími hráči nakonec dokázala zvládnout.
     
    38
    Opět velké nebezpečí! Chvíli to dokonce v vypadalo, že se bude pískat pokutový kop, protože na zemi zůstal ležet jeden z domácích, jedná se ale pouze o rohový kop.
     
    40
    Votroci se sice znovu dostali do dobrého tlaku přímo v šestnáctce hostů, ovšem opět z toho bylo jenom pozdvižení a žádná nebezpečná koncovka nepřišla.
     
    42
    Po faulu na levé straně dostává žlutou kartu hostující Jeřábek.
     
    43
    Pokračovalo se standardní situací, kterou hosté odvrátili hned z první, a to daleko od svého území.
     
    45
    Zřejmě poslední věcí z prvního poločasu je faul hostujícího Ševčíka, který sudí oceňuje taktéž na žlutou kartu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který toho až na dvě branky, po jedné od každého týmu, příliš nepřinesl. Jinak se totiž směrem dopředu snažili chvíli domácí a pak zase hosté, jenomže na další velké příležitosti stále čekáme. Bude druhý poločas přínosnější?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Doležal se hnal do vápna na hodně načechraný centr, bránící hráč však využil své výšky a domácího plejera vůbec nepustil do hry.
     
    48
    Hrálo se chvíli u Ottmara, ten se zapojil na chvíli nohami a poté nechal pokračovat své spoluhráče.
     
    50
    Votroci začali hodně dobře a tohle byla zatím největší příležitost, kterou si připsal hlavou Leibl. Nebýt parádního zákroku Vítka, tak už Hradec podruhé v dnešním utkání vedl.
     
    52
    Doležal nyní ve snaze zakončit nakopnutý balon nakopnul místo toho vyběhnutého brankáře hostů, hradecký hráč může být hodně rád, že neobdržel žlutou kartu, ale pouze se mu píská útočný faul.
     
    55
    Hraje se na polovině Hradce, kde se snažili dostat hosté nejprve levou a poté i pravou stranou hřiště. Ani při jednom z pokusů však nebyli úspěšní a pokračovat tedy budou Hradečtí.
     
    57
    Vlkanova protáhl míč levou stranou a už to vypadalo na hodně nadějnou akci, vše ale skončilo nepřesnou koncovkou a Hradec tak přichází o balon.
     
    59
    Obrovská příležitost pro hosty! Z levého křídla přišel prudký balon na hranici malého vápna, odkud tísněný Machálek minul!
     
    62
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Christian Frýdek, přichází Filip Firbacher.
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází David Doležal, přichází Fahrudin Djurdjević.
     
    63
    Ve střídání domácích byl chvíli chaos, protože na zranění to vypadalo u ofenzivního Šípka, ke zranění ale došlo hlavně u Frýdka, který byl nakonec vystřídán.
     
    65
    Východočeši se snaží zatlačit Líšeň a konečně potvrdit roli favorita, což se jim v zápase zatím vůbec nedaří.
     
    68
    Vlkanova si obhodil ještě před polovinou posledního bránícího hráče, kterým byl Černín, jenž ho následně poslal tvrdě na zem. Hostující hráč tak může být hodně rád, že toto končí pouze žlutou kartou!
     
    70
    Začala se hrát taková překopávaná mezi oběma polovinami, z čehož logicky nemůže těžit ani jeden celek a příliš pobavení tato hra nepřináší ani pro diváky, kterých dnes nedorazilo na místní poměry málo.
     
    71
    Když už je řeč o divácích, několik jich dorazilo také z Líšně, kteří jsou slyšet od první minuty a snaží se svůj tým dohnat za cennými body.
     
    73
    Do vedení mohli ale jít domácí! Zbrožek však ve vápně místo koncovky upadl, a to zřejmě kvůli nerovnosti na hřiště. Toto byla velká příležitost a tedy škoda pro domácí celek.
     
    75
    Firbacher centroval z levé strany a po následném rohovém kopu byl ve vápně obrovský závar, který však také nekončí zakončením a Vítek mezi třemi tyčemi nemusel vůbec zasahovat!
     
    77
    Střídání v týmu SK Líšeň: ze hřiště odchází Martin Zikl, přichází Silný J.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Filip Firbacher (FC Hradec Králové).
     
    81
    Vlkanova si ve vápně zasekl dva hráče a byl v ideální pozici na skórování, nakonec však vše překombinoval a Líšeň tak stále drží nadějný výsledek!
     
    83
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Michal Leibl, přichází Otto Urma.
     
    84
    Střídání v týmu SK Líšeň: ze hřiště odchází Patrik Demeter, přichází Václav Minařík.
     
    86
    Hradečtí se pochopitelně stále snaží a nechtějí se spokojit s bodem, Líšeň se dnes ovšem prezentuje hodně kvalitním a zodpovědným výkonem směrem dozadu.
     
    88
    Vlkanova tentokrát pálil ze středu hřiště, branku ale těsně netrefil.
     
    89
    Střídání v týmu SK Líšeň: ze hřiště odchází Jaroslav Málek, přichází Marek Matocha.
     
    90
    Další závar ve vápně a opět u toho byl Vlkanova, který se snažil, co mu síly stačily, ale zakončit už nedokázal. Stejně tak ani nikdo z další domácích hráčů, míč se tak dostává až na polovinu hřiště.
     
    90
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Po dlouhém centru před Vítka přišla pouze koncovka nad břevno, hosté jsou blízko k cennému bodu!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Hradec si žádný závěrečný tlak nevytvořil, proto už branku neohrozil. Spokojenější tak dnes budou zcela jistě hosté, kteří si odváží hodně cenný bod, kdežto Hradec v boji o špičku ztrácí hned ze začátku jara. (16:22:28)

    Ondřej Novotný

    Branky: 26. Leibl – 30. Málek

    Karty:   79. Firbacher (HKR) – 42. Jeřábek (LIS), 45. O. Ševčík (LIS), 68. Černín (LIS)


    FC Hradec Králové: Ottmar – F. Čech, Martinec, Král, Leibl (83. Urma) – Zbrožek, J. Rada, D. Doležal (62. Djurdjević), Vlkanova (C) – Ch. Frýdek (62. Firbacher), Šípek.
    Náhradníci: Vízek – Jukl, D. Procházka, Firbacher, Djurdjević, Soukeník, Urma.

    SK Líšeň 2019: Vítek – Jeřábek, Hlavica (C), T. Machálek, Málek (89. Matocha) – Zikl (77. Silný), Černín, O. Ševčík, Vasiljev – Demeter (84. Minařík), Rolinek.
    Náhradníci: Rychetský – O. Vintr, Matocha, Minařík, Šenk, Bednář, Silný.

    Rozhodčí: Hrubeš – Lakomý, Klupák.

    Diváci: 910
    bahis siteleri