Parma – Spal 0:1 (kon.) | AC Milán – Janov 1:2 (kon.) | Sampdoria – Hellas Verona 2:1 (kon.)
Udinese – Fiorentina 0:0 (kon.) | Juventus – Inter 2:0 (kon.)
konec
AC Milán
1:2 (0:2)
Janov CFC
Neděle 08.03.2020, 15:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že se před prázdnými tribunami udál nečekaný výsledek, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního podvečera. (16:57:28)
     
    Janovští zvládli gólově první poločas a ve druhém toho Milánu moc nepovolili. Hostující celek hrál výborně a zaslouženě vítězil. Ve druhé části se čekalo, s čím AC přijde a zda se výsledkově dotáhne. O snížení se postaral Zlatan Ibrahimović, ale to bylo ze strany favorita vše. Následně se čekalo na závěrečný tlak AC, který ale nepřicházel.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    U rohového praporku držel míč Francesco Cassata, který poté nastřelil soupeře. Janov je na útočné polovině a už očividně šetří vteřiny.
     
    90+3
    Theo Hernández vybojoval další rohový kop, který už rozehrál Samuel Castillejo. Na centr si naskočil Zlatan Ibrahimović, jehož hlavička zamířila vysoko nad břevno.
     
    90+2
    Hraje se velmi daleko od branky Janova, Milánští se nemohou usadit na útočné polovině. Hostující celek už je velmi blízko nečekanému vítězství.
     
    90+1
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Andrea Conti, přichází Davide Calabria.
     
    90+1
    Závěrečný tlak favorita utkání nepřichází, alespoň zatím. Na vyrovnání má AC ještě pět nastavených minut!
     
    89
    Janovští jsou znovu u balonu a v poklidu míč přenesli z útočné poloviny až k brankáři. AC muselo soupeře napadat, což se po dlouhé chvíli vyplatilo.
     
    88
    Hostující celek musí být s výsledkem spokojený a už se nikam nepožene. Janov po zisku míče zvolil jen odkop na soupeřovu polovinu, AC už volí vysoké nákopy.
     
    86
    V pokutovém území měl míč u nohy Giacomo Bonaventura, který měl volbu tří přihrávek. Vybral si tu nejtěžší, jeho patička pochopitelně nevyšla.
     
    85
    Milánští rozehrávali rohový kop a centr mířil do ohně. Jenomže z branky vyrazil Mattia Perin, jenž se vyšrouboval ve vzduchu nejvýše a celou situaci uklidnil.
     
    83
    Stefano Sturaro se snažil proniknout před branku Milána, ale soupeř ho hrál do těla, což byla správná varianta. AC tak bude znovu na míči a uvidíme, co vymyslí tentokrát.
     
    82
    Na centrovaný míč si v pokutovém území naskočil Zlatan Ibrahimović, který byl atakován, a tak jeho hlavička byla nepřesná. AC už moc času nezbývá, přesto je ho ještě dostatek.
     
    81
    Na pravé straně pokutového území se nacházel Samuel Castillejo, jenž mohl vystřelit nebo přihrát. Zvolil druhou variantu, která byla obranou znovu přečtená.
     
    80
    K odraženému míči se dostal Ismaël Binnásir, jehož zradila gravitace. Domácí hráč upadl a přitom zahrál rukou, Janov dostává balon zcela zadarmo.
     
    79
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Goran Pandev, přichází Andrea Pinamonti.
    77. Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 1:2
     
    77
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Tak přece se dočkáme napínavé koncovky! Po rohovém kopu Janov balon sice odvrátil. Balon se před branku vrátil a po nepřesvědčivém zákroku obrácen se ho zmocnil ZLATAN IBRAHIMOVIĆ, který z hranice malého vápna nedal brankáři šanci.

    Michal Luxa

    Branky: 77. Ibrahimović – 7. Pandev (A. Sanabria), 41. Cassata (Schöne)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:12.
    AC Milán: Begović – Conti (90+1. Calabria), Gabbia, A. Romagnoli, Hernández – Binnásir, Kessié – Castillejo, Çalhanoğlu (56. Bonaventura), Rebić (56. Leao) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Antonio Donnarumma, Soncin – Biglia, Bonaventura, Brescianini, Calabria, Laxalt, Leao, Musacchio, Paquetá, Saelemaekers.

    Janov CFC: Perin – Soumaoro, Biraschi, A. Masiello – Romero, Cassata, Schöne (56. Sturaro), Behrami (62. Jagiełło), Criscito – A. Sanabria, Pandev (79. Pinamonti).
    Náhradníci: Marchetti, Ichazo – P. Ankersen, A. Barreca, Destro, Eriksson, Falqué, Favilli, Jagiełło, Pinamonti, Sturaro, C. Zapata.

    Rozhodčí: Doveri – Lo Cicero, Galetto
    bahis siteleri