Chelsea – Everton 4:0 (kon.) | Manchester Utd. – Manchester City 2:0 (kon.)
konec
Manchester United
2:0 (1:0)
Manchester City
Neděle 08.03.2020, 17:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Manchester United ukopal v divadle snů výhru 2:0 nad městským rivalem! City i přes brutální převahu v držení míče (27% – 73%) vyslali méně střel na i mimo branku. Opět se tak vzdálili vedoucímu Liverpoolu, na který už ztrácejí 28 bodů. Rudí ďáblové se posunují na pátou pozici za Chelsea a před Sheffield a Wolverhampton. Pokud budou Citizens vyloučeni z Ligy Mistrů, pátá pozice United už účast v milionářské soutěži zajistí.

    Děkuji, že jste onlajn sledovali. Loučí se Jiří Polášek. (19:33:16)
     
    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:9.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Žlutou kartu dostává Gabriel Jesus (Manchester City).
    90+7. Scott MCTOMINAY - 2:0
     
    90+6
    Manchester United právě vstřelil branku!
    United mají další branku a potvrzují dnešní výhru! A opět v tom má hlavní zásluhu soupeřův brankář Ederson, který nesmyslně hodil míč daleko mezi dva hráče City, mnohem blíž k míči se dostal SCOTT MCTOMINAY a parádní ránou ho dostal do úplně prázdné branky! Bez asistence.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Harry Maguire (Manchester United). Ten už zdržoval hru až moc dlouho a moc okatě to protahoval.
     
    90+4
    Ederson je snad u půlky hřiště a rozmýšlí se, zda svému týmu pomoci v útoku. Jeho úmysly jsou ale rychle pryč, jelikož na trávníku po kontaktu s Jesusem leží Shaw a jeho spoluhráč a zdržují čas.
     
    90+3
    Další útok hostů opět zmařil nepřesný finální centr, který mířil na hlavu Harryho Maguira. Ten míč odhlavičkoval pryč.
     
    90+1
    De Gea si připisuje čtvrtý úspěšný zákrok. Gabriel Jesus dostal na hranici vápna dobrý míč, měl kolem sebe nulový počet hráčů a velký prostor, ale jeho střela nebyla silná ani rychlá.
     
    90
    K tomuto poločasu se nastaví ještě nějaká doba. Přesněji to bude pět minut.
     
    89
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Bruno Fernandes, přichází Odion Ighalo.
     
    88
    Bruno Fernandes "vykoupal" Mendyho a následně obešel i dalšího hráče hostů. Ale pak poslal míč zpátky na střed, protože před ním byli modrobílé pole Citizens.
     
    87
    Joao Cancelo se hodně zlobí, ale tady se rohový kop prostě pískat nemůže. Ole Gunnar Solskjaer zatím chystá poslední střídání svého týmu, možná i z taktických důvodů, aby pozdržel čas.
     
    86
    Mendy procpal míč do velkého prostoru u rohového praporku. Jeho následný centr byl ale hrůzostrašný a trefil hráče soupeře, který stál nejblíž.
     
    84
    Zatímco se v divadle snů velmi silně rozpršelo, Mahríz se začal hádat s Deanem, že by měl mít autové vhazování on, místo soupeře. Neuspěl však.
     
    83
    Ne, Mahríz napálil přímo Shawa, který stál kousek od něj. City si pak získali míč, ale až na polovině hřiště. Sterling vyběhl směrem k vápnu.
     
    82
    Citizens se opravdu snaží, ale ani nyní jim to nevyšlo. Shaw zády odrazil míč za čáru a bude se kopat rohový kop. Kopnou ho hosté nějak lépe, než ty minulé?
     
    80
    Gabriel Jesus poslal míč na Phila Fodena, který ale na hraně vápna podklouzl a míč mu ujel mezi červené pole domácích hráčů, kterým chybí do výhry už jen pár minut a tak se zatáhli.
     
    79
    Mahríz si zkoušel míč provést mezi dvěma hráči United, ale ti mu nedali nejmenší šanci. Následně se vrhli dopředu.
     
    78
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Anthony Martial, přichází Scott McTominay.
     
    78
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Brandon Williams, přichází Eric Bailly.
     
    77
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Olexandr Zinčenko, přichází Benjamin Mendy.
     
    76
    De Gea ještě následně musel zakročil proti Fodenově dorážce, avšak byl to spíš takový zahřívací zákrok, který by ho měl udržet v tempu.
     
    75
    Mahríz po pravém křídle nabíhal a následně odcentroval k puntíku přímo na Sterlinga! Ten ale uklouzl a míč do branky nedostal! Jednoznačně největší příležitost hostí ve druhém poločase!
     
    74
    Otamendi opět zblízka zbrkle posílal míč na Edersona, který musel rozehrávat pod tlakem. Nyní ale nezazmatkoval a povedlo se mu to dobře.
     
    73
    Shaw má nějaké problémy, vypadá to na něco s nohou. Lékaři si ho odvádí ze hřiště za postranní čáru, ale jde sám, takže se snad do hry bude moci vrátit.
    72. Zákrok - Ederson
     
    72
    Ederson konečně nechyboval, ale zakročil opravdu parádně v důležité chvíli. Bruno Fernandes totiž sprintoval na pravé straně od poloviny hřiště, následně zmátl soupeře a vypálil. Ederson ale míč vytáhl nad břevno.
     
    71
    Ani tenhle rohový kop však hosté nejen, že nedokázali zužitkovat, ale kopli ho opět úplně hrůzostrašně. Navíc pomohli soupeři do protiútoku.
     
    70
    Sterling konečně aspoň vypálil na branku po úchvatném sprintu, ale míč ještě s tečí protihráče zamířil do boční sítě. Takže se bude kopat roh.
     
    69
    City stále drží na kopačkách ve druhém poločase míč častěji, ale prostě se jim nedaří vůbec najít žádnou střeleckou pozici.
     
    68
    Mahríz poslal centr skrz pokutovým územím, kde ho ale nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal zachytit, a tak míč jen proletěl za čáru a kope se od branky.
     
    66
    Nyní si hosté vybojovali další přímý kop, který ale rozehráli opět až snad k půlící čáře na Zinchenka. Následně přišel centr, který hlavičkoval pryč Lindelof.
     
    65
    Z tohohle musely bolet oči celou bledě modrou část Manchesteru. Hosté poslali "přímák" úplně mimo branku, centr však nasměrovali ještě tak šikovně, že přistál přímo na noze soupeře.
     
    64
    Cityzens se snaží nějak kombinovat před vápnem soupeře, ale nedaří se a nedaří. Nyní byl však faulován Foden, tak uvidíme, zda hosté využijí aspoň přímý kop.
     
    62
    James dostal zajímavý centr od Shawa, přesprintoval soupeře na pravé straně a poslal centr na Martinala, který ale ve výskoku míč úplně minul.
     
    61
    Tohle si Otamendi bude vyčítat! Po rohovém kopu, který odehrál Gundogan, Argentinec usměrnil míč těsně nad horní tyčku. Chyběl opravdu kousíček.
     
    59
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Bernardo Silva, přichází Rijád Mahríz.
     
    59
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Sergio Agüero, přichází Gabriel Jesus.
     
    59
    Žlutou kartu dostává João Cancelo (Manchester City).
     
    58
    Co to zase panečku Cancelo vymyslel. Položil se přímo pod nohy jednoho z domácích a poslal ho tvrdě k zemi. Za to určitě přijde nějaký trest.
     
    56
    Krásný zákrok Davida de Gey rukavicí, který poslal míč po Fodenově ráně těsně nad břevno, udivil hráče hostů a naopak sklidil ovace od podporovatelů domácího celku.
     
    55
    Martial nyní fauloval Fernandinha, zákrok se k nelibosti hráčů i fanoušků United pískal, ale nebyl oceněn kartou žluté barvy. City dostali alespoň míč k rozehrávce.
     
    54
    Sterling chtěl napravo najít Aguera a poslal mu přihrávku do běhu, ale Argentinec měl přesně opačné úmysly a rychle uháněl vlevo, takže míč samozřejmě dostal domácí.
     
    53
    De Gea si dal s rozehrávkou dost načas. Následně musel zbrkle rozehrát a míč mířil přímo k hráčům Manchesteru City, kterým se ale odrazil a vrátil se k domácím.
     
    52
    Matić nasadil Bernardu Silvovi jesličky, ale přihrávka, která mezi nohama mířila na Freda, byla zachycena jiným hráčem Citizens.
     
    50
    Martial je stále ošetřován, opravdu to nevypadalo moc dobře. Doufejme, že bude v pořádku a nebude muset kvůli nešťastnému zranění střídat.
     
    49
    Velmi nepříjemná situace. Otamendi přihrál k brance Edersonovi, tomu ale míč od nohy odletěl a blížící se Martial ho málem dokopl do pranky, ale přepadl přes Edersona a nohou narazil do tyčky. Nyní se mu dostává péče lékařů.
     
    48
    Aguero vsítil gól, ten však platit nebude. Pomezní sudí měl nahoře praporek, takže Argentinec ani neslavil. Všechno ještě kontroloval VAR, ale milimetrový ofsajd zde opravdu byl.
     
    47
    City se do toho ve druhém poločase opřeli a už se dostali do dvou zajímavých šancí, ale ani jedna z nich nebyla nakonec zakončena.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nám tedy zatím končí příznivěji pro Manchester United, za který skóroval Martial po chybě zejména Edersona. Citizens do zápasu vstoupili lépe a prvních 20 minut byli o dost lepším týmem, byli skoro pořád v útoku a vypadalo to, že kdy vsítí, je jen otázka pár chvilek. Pak se ale záhadně role vyměnily a Rudí ďáblové se stali lepším týmem. To nakonec potvrdili již zmiňovaným gólem. Šancí tam ale bylo víc. Před námi je stále ještě 45 minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Citizens jsou sice u míče před pokutovým územím soupeře, ale spíš tam jen tak bezradně pobíhají a neví, co dále. United posledních 20 minut působí určitě lepším dojmem.
     
    45
    Sudí přidal k tomuto poločasu ještě dvě minuty, které byly ztraceny pravděpodobně gólovou oslavou a hlavně ošetřováním Aguera.
     
    44
    Ederson musel zbrkle rozehrát na Otamendiho skoro k rohovému praporku, protože byl pronásledován Jamesem. Otamendi pak u praporku také zaváhal.
     
    43
    Fodenův centr hezky prošel až na Sterlinga na druhé straně vápna, jenže tomu míč při zpracování odskočil za čáru a bude se tak kopat od branky.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Fred (Manchester United). Skvělý postřeh Mika Deana, který si všiml, že Fred šel k zemi v pokutovém území prakticky sám.
     
    41
    Maguire zatím perfektně brání a nyní vypíchl další pokus Rodriho, který centr směřoval na Aguera do malého vápna. Díky tomuto skvělému zákroku tak Aguera nepustil do velké šance.
     
    40
    Martial si nabíhal na kraj vápna pro velmi zajímavý obloučkový centr. K němu ale běžel také Ederson a ten skvělým skokem míč chytil před Martialem.
     
    39
    K míči u rohového praporku se postavil Bruno Fernandes. Poslal ho sice na hlavy svých spoluhráčů, ti ho ale posunuli přesně opačným směrem, než by asi chtěli.
    38. Šance - Wan-Bissaka
     
    38
    Wan-Bissaka si opravdu perfektně prošel tři hráče v obraně City, ale následný centr poslal přímo ke čtvrtému. I tak ale United získali alespoň rohový kop.
     
    37
    Shaw si neodpustil zbytečný útočný faul a na pažit poslal Rodriho. City ale po rozehrávce ihned míč ztratili, avšak soupeř se zatáhl na svou polovinu.
     
    36
    Wan-Bissaka bránil Sterlinga až přespříliš tvrdě. Poslal ho k zemi, ale Sterling se okamžitě zvedl a získal míč nazpět. Následný centr ale nebyl z povedenějších.
     
    35
    Zinchenko vhodil míč nešikovně a United málem vyrazili do úniku, ale rychlá Fernandinhova reakce tomuto zabránila. Do předu jdou tedy Citizens.
     
    34
    Aguero leží na hřišti a je ošetřován lékaři, kteří byli ihned přivoláni. Tak doufejme, že si argentinský útočník nepřivodil žádné vážnější zranění.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Rodri (Manchester City) za faul na Bruna Fernandese.
     
    32
    Tohle nevypadalo hezky. Aguero chtěl zpracovat míč, ale zezadu k němu přiběhl Maguire, který ho zezadu kopl ve snaze získat míč a poslal ho k zemi.
    30. Anthony MARTIAL - 1:0
     
    30
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Bruno Fernandes poslal míč z přímého kopu kousek před sebe, kde si ho chtěl převzít Aguero, ale ANTHONY MARTIAL ho přesprintoval a z voleje napálil míč do branky. Největší chyba jde ale za gólmanem Edersonem, kterému míč propadl pod rukama, i když si na něj sáhl. Asistence: Bruno Fernandes.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Fernandinho (Manchester City). Ten si neodpustil argumentaci s rozhodčím a je za to "odměněn".
     
    29
    Aguero už se řítil do úniku, když Mike Dean s hodně velkým zpožděním odpískal faul na Bruna Fernandese. Následně se bude kopat přímý kop.
    28. Šance - Martial
     
    28
    Martial vybojoval míč od Fernandinha na rohu vápna, popoběhl kousek směrem k brance a následně poslal zajímavou ránu mezi nohama Otamendiho, ale Ederson si s ní poradil.
     
    28
    Williams předvedl kousek svého hereckého umění, když se na konci hřiště hnal za míčem, soupeř se ho sotva dotkl, ale domácí hráč skočil ochotně šipku k zemi.
     
    27
    James opět "naletěl" do Otamendiho a trucoval na zemi. Ovšem to ale byla jasně jeho chyba o Mike Dean se už zmást nenechal.
     
    26
    Fred a Fernandes stáli u míče. Druhý jmenovaný si nakonec vzal přímý kop na sebe, ale poslal ho jen do přihlížející stěny hráčů v bledě modrém.
     
    25
    Tohle bylo dost diskutabilní. James sprintoval do vápna, před kterým stál Otamendi jako skála. Ani se nepohnul, spíš do něj James narazil a skácel se k zemi. Sudí ale faul odpískal.
     
    24
    Gundogan si vyběhl na levé křídlo a sprintoval s míčem kupředu, ovšem i když Lindelof zaspal, ke Gundoganovi se dostal Maguire a odzbrojil ho.
     
    23
    Nyní to vypadalo už hodně nadějně, kdy centr na Martiala do vápna byl milimetrově přesný. Ale Martial nepředvedl zrovna nejpřesnější zpracování míče a ten se od něj odkutálel až k nohám Zinchenka.
     
    22
    Mike Dean po delší době fouká do píšťalky. Faulován byl Fred, United se ae po přímém kopu, který následoval, zatáhli na svou polovinu hřiště.
     
    21
    Zinchenko odcentroval zleva do středu šestnáctky, ale jeho míč mířil přímo na tělo Maguira, který tak soupeře do žádné šance nepustil.
     
    20
    Už to vypadalo, že se konečně i Rudí ďáblové dostanou do nějaké akce, ale Matić zbrkle poslal dlouho přihrávku pro Martinala, ke které ale měl mnohem blíže Cancelo.
     
    19
    Sterling si poradil ve složité situaci a poslal míč raději zpátky spoluhráčům u půlící čáry. Nyní už hosté opět okupují prostor před vápnem.
     
    17
    Na Aguera spoluhráč posunul míč. Argentinský snajpr pak vyslal dělovku, kterou ale po teči jednoho z domácích hráčů chytá pohodově de Gea, protože míč se odrazil vysoko do vzduchu a následně spadl španělskému gólmanu do náruče.
     
    16
    Citizens drží míč na svých kopačkách mnohem častěji a hlavně většinou na soupeřově polovině. Velmi aktivní Sterling se nyní pokoušel uniknout opět po levé straně, ale to se mu nepovedlo.
     
    15
    Rohový kop se nyní hráčům Citizens moc nepovedl, jelikož se s míčem dostali až k polovině hřiště. Nyní budou zakládat nový útok až ze svojí části hřiště.
     
    14
    Sterling dostal dlouhý centr na růžek pokutového území, kde míč zpracoval a přenechal ho Aguerovi. Ten ho svým sprintem dostal až na malé vápno, jenže zde mu míč byl odkopnut.
     
    13
    Martialova útočná akce skončila velmi rychle, když mu míč utekl hodně daleko od nohy a přiběhl si pro něj brankář hostů Ederson.
     
    12
    Sterling krásně prošel s míčem po kraji vápna až ke konci hřiště, následně chtěl ale odcentrovat, jenže mu před míč strčil nohu soupeř a míč se odrazil do autu.
     
    11
    Při následném rohovém kopu byl míč rozehrán na kopačky hráčů City až za vápno. Následný centr míč vrátil zpět do pokutového území, ale tam byl před brankářem faulován Martial.
    10. Šance - Sterling
     
    10
    De Gea si připisuje první zákrok. Aguero potáhl míč na levé křídlo, předal Fodenovi, který skvěle nešel na druhé straně vápna Sterlinga. Sterling si míč zpracoval a vyslal zatočenou přízemní ránu, kterou ale De Gea vyráží.
     
    9
    Nynější roh také nedopadl úspěchem Citizens. Aguero si totiž pro míč doběhl za obránce a tím porušil pravidlo o ofsajdu.
     
    8
    Po rohu Manchesteru City se míč sice dostal na hlavu rudých ďáblů, ale následně míč odebral Gundogan a poslal ho centem na malé vápno, odkud byl míč odhlavičkován na další rohový kop.
     
    7
    Gundogan poslal skvělý míč na Fodena, ten ale zbytečně vyčkával a následkem toho si k němu doběhl Brandon Williams a míč byl odebrán.
     
    6
    Nákop Maguira od poloviny mířil na hlavu Martiala, který si ale míč moc dobře nezpracoval a nakonec mu utekl na kopačky soupeře.
     
    5
    City opět kombinují na útočné polovině, ale zatím nejsou schopni nalézt cestu, kterou by se posunuli blízko pokutového území domácích fotbalistů.
     
    4
    Zichenko odebral míč od Matiče, ale poslal ho směrem ke své brance. Rychlý Martial to zbystřil a pro míč si vyběhl, ale nakonec ho dohnal Fernandinho.
     
    3
    První náznak útoku rudých ďáblů zatím končí v autu. Následné vhazování skončilo tak, že se míč dostal až k Edersonovi.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu si vzali na starosti domácí hráči. Ti samozřejmě nastupují v červených dresech a bílých šortkách. Jejich městští rivalové také zvolili klasickou světle modrou variantu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester United: de Gea – Lindelöf, Maguire (C), Shaw – Wan-Bissaka, N. Matić, Fred, Williams – B. Fernandes – D. James, Martial.
    Náhradníci: Romero – Bailly, Greenwood, Ighalo, Mata, McTominay, Tuanzebe.

    Manchester City: Ederson – Cancelo, Otamendi, Fernandinho (C), Zinčenko – B. Silva, Rodri, Gündoğan – Foden, Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Jesus, García, Mahríz, B. Mendy, D. Silva, Walker..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    MANCHESTER CITY

    Měl to být s Liverpoolem největší adept na vítězství v Premier League. Ano, City je sice na druhém místě a je Liverpoolu nejblíže (a jako jediný z 19 týmů /nepočítáme Liverpool/ je blíže titulu, než sestupu), ale hranice mezi těmito kluby je v bodech doslova propastná. Nikdo si asi nepředstavoval, že hranice mezi největšíma dvěma adepty bude dosahovat až dvaceti pěti bodů. City v posledních pěti zápasech třikrát vyhráli, jednou remizovali a jednou podlehli.

    Forma: V – V – P – V – R

    Poslední zápasy:
    Leicester – Manchester City 0:1
    Manchester City – West Ham 2:0
    Tottenham – Manchester City 2:0
     
    MANCHESTER UNITED

    Tým Oleho Gunnara Solskjaera se opět nenachází na dobré pozici. V lize je až sedmý, předním jsou například třeba Wolves, nebo i Sheffield United. Pouhých 42 bodů za 28 zápasů, to je ztráta 15 bodů na svého městského rivala. Pokud se chceme bavit o vzdálenosti k titulu, tak ta je opravdu intergalaktická. Liverpool má náskok 40 bodů. Manchester United je tedy mnohem blíže k poslednímu sestupovému místu, které má nyní Norwich s 21 body. S postupem do Ligy Mistrů to nevypadá tak bledě, Ztráta na poslední postupovou pozici drženou Chelsea jsou jen tři body. Navíc, pokud bude Manchester City neúspěšný s odvoláním a bude vyloučen na dva roky z evropských soutěží, přesune se postupová pozice na pátou příčku, kterou zatím drží Wolves se 43 body.

    Forma: R – V – V – R – P

    Poslední zápasy:
    Everton – Manchester United 1:1
    Manchester United – Watford 3:0
    Chelsea – Manchester United 0:2
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Jiří Polášek

    Branky: 30. Martial (B. Fernandes), 90+6. McTominay

    Karty:   42. Fred (MAN), 90+5. Maguire (MAN) – 29. Fernandinho (MAC), 33. Rodri (MAC), 59. Cancelo (MAC), 90+8. Jesus (MAC)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:9.
    Manchester United: de Gea – Lindelöf, Maguire (C), Shaw – Wan-Bissaka, N. Matić, Fred, Williams (78. Bailly) – B. Fernandes (89. Ighalo) – D. James, Martial (78. McTominay).
    Náhradníci: Romero – Bailly, Greenwood, Ighalo, Mata, McTominay, Tuanzebe.

    Manchester City: Ederson – Cancelo, Otamendi, Fernandinho (C), Zinčenko (77. B. Mendy) – B. Silva (59. Mahríz), Rodri, Gündoğan – Foden, Agüero (59. Jesus), Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Jesus, García, Mahríz, B. Mendy, D. Silva, Walker.

    Rozhodčí: Mike Dean

    Diváci: 73 288
    bahis siteleri