Kasımpaşa – Kayserispor 5:1 (kon.) | Rizespor – Alanyaspor 1:1 (kon.) | Sivasspor – Galatasaray 2:2 (kon.)
konec
Çaykur Rizespor
1:1 (0:1)
Alanyaspor
Neděle 08.03.2020, 14:00Turecká Superliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání turecké ligy mezi Rizesporem a Alanyasporem. Výkop je stanoven na 14 hodin.
     
    Dnes budeme sledovat souboj dvou týmů z opačných pater ligové tabulky. Hostující Alanyaspor vybojoval ve čtyřiadvaceti zápasech třicet devět bodů a patří mu sedmá pozice. Na pohrávohé příčky už ztrácí devět bodů. Naopak domácí Rizespor má zcela opačné starosti. Rizespor má na kontě jen dvacet čtyři bodů a patří mu čtrnáctá pozice. Na záchranu má k dobru náskok pouhých čtyř bodů. V posledním utkání ale prohrál 2:5 na hřišti Trabzonsporu.
     
    Vzájemné zápasy

    V úvodním vzájemném utkání vyhrál Alanyaspor vysoko 5:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Çaykur Rizespor: Akkan – Morozjuk, B. Albayrak, Talbi, Melnjak – Güçtekin, Diomandé – Çağlayan, Boldrin, Milan Škoda – Samudio.
    Náhradníci: Çetin – Borjačuk, Durak, Garmaš, I. Fernandes, Ovacıklı, Koc, Torun, Vetrih, Sasse.

    Alanyaspor: Marafona – Bulut, Caulker, Tzavellas, N´Sakala – Uçan, Gülselam – Karaca, Bakasetas, Bammou – P. Cissé.
    Náhradníci: Birniçan, Gönen – Altıntaş, Baiano, Çağıran, Güneş, Kanak, Pektemek, Juanfran..
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Rizespor bude hrát v modrém, zatímco hosté obléknou bílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Rizespor obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale nákop skončil u obránce.
     
    2
    Morozjuk dostal přihrávku na pravou stranu a snažil se vytáhnout míč na polovinu soupeře. Jeho akci ale zastavil hned první obránce v bílém.
     
    3
    Na opačné straně hrací plochy centroval z pravé strany Karaca. Proti jeho centru vystartoval jeden z domácích fotbalistů, jež míč srazil do bezpečí.
     
    4
    Oğulcan Çağlayan se po pravém křídle prohnal do blízkosti pokutového území a poslal prudký centr do prostoru, kam spěchal Škoda. Českému útočníkovi scházel k zakončení jediný krok.
     
    5
    Po následném rohovém kopu se domácí celek dostal do dalšího zakončení. Na prudký centr si naskočil Talbi, ale jeho pokus prolétl nad břevnem.
     
    6
    Burak Albayrak si dal pozor na odražený míč a na poslední chvíli si před napadajícím soupeřem pomohl rozehrávkou na stopery.
     
    7
    Cissé si pohybem řekl o přihrávku za domácí obranu, jenže stopeři Rizesporu si jeho nákop skvěle pohlídali a nechali míč propadnout ke gólmanovi.
     
    8
    Hostující brankář dlouho otálel s rozehrávkou do své branky. Jeho nákop nakonec přiletěl na levou stranu, kde kralovali fotbalisté v dresech Rizesporu.
     
    9
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů Alanyasporu zůstává po střetu s obráncem ležet na trávníku a drží se za levou nohu.
     
    11
    Až nyní se po delší době pokračuje ve hře. Fotbalisté v bílém se usadili na polovině Rizesporu, ale nikdo z nich zatím nedokázal přesně zakončit.
     
    12
    Hostující brankář se znovu zapojit do rozehrávky svého celku. Jeho nákop na levou stranu ale dokázal odhlavičkovat do bezpečí Milan Škoda.
     
    13
    Cissé se hnal za centrem z pravé strany hrací plochy, jenže jeho pokus o hlavičku si domácí brankář bez problémů pohlídal a ukryl míč do rukavic.
     
    15
    Marafona se v úvodu dnešního souboje rozhodně nenudí. Hostující brankář musel znovu odehrát míč daleko od pokutového území.
     
    16
    Rizespor se ujal rozehrávky na polovině hrací plochy, nicméně domácím fotbalistů zatím schází větší pohybová aktivita a lepší nabídka.
     
    17
    Na přihrávku na levou stranu si naběhl Boldrin, který chtěl odcentrovat na dobíhajícího Milana Škodu, ale český útočník byl skvěle bráněn.
     
    18
    Škoda se hnal za dlouhou přihrávkou na pravou stranu, ale míč na hrací ploše neudržel ani ve skluzu. Vhazovat bude hostující Alanyaspor.
     
    19
    Ismaël Diomandé poslal průnikovou přihrávku mezi obránce soupeře, ale jeho pobídka skončila u dobře postaveného hráče v bílém dresu.
     
    21
    Yacine Bammou si z levé strany navedl míč na hranici pokutového území, kde si jej přehodil na pravačku, ale jeho pokus vytěsnil brankář mimo tři tyče!
     
    22
    Alanyaspor následně zahrával další rohový kop. Centrovaný míč se tentokrát snesl na malé vápno, kde zasáhl pozorný obránce.
     
    23
    Do odraženého míče se zpoza hranice velkého vápna opřel Karaca, jehož pokus nártem mířil přímo do míst, kde stál pozorný brankář.
     
    24
    Rizespor rozjel útočnou akci vedenou po pravé straně, ale Morozjuk svým pokusem o přihrávku za obranu soupeře daroval míč pouze obráncům Alanyasporu.
     
    25
    Milan Škoda si troufl na samostatný průnik do pokutového území, jenže jeho akce skončila nepřesnou přihrávkou na levou stranu hrací plochy.
     
    26
    Hra je přerušena! Na trávníku zůstává po ostrém skluzu domácího Boldrina ležet jeden z hostujících fotbalistů, který bude podle všeho potřebovat ošetření.
     
    27
    Tasos Bakasetas si v blízkosti pokutového území přehodil míč na levačku, jenže jeho zakončení zablokoval hned první obránce v modrém.
     
    28
    Gökhan Akkan nakopl míč na polovinu soupeře, jenže Milan Škoda v dalším hlavičkovém souboji neuspěl. Hosté mohou rozjet útok.
     
    29
    Milan Škoda tentokrát napadal rozehrávku soupeře přímo u brankáře Marafony. Zkušený gólman Alanyasporu si s přítomností českého hráče věděl rady.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme velmi zajímavé utkání. Jedinou solidní možnost si zatím připravil hostující celek.
     
    31
    Zadáci Rizesporu znovu kombinují v zadních řadách a zatím nedávají domácím fotbalistům moc prostoru k přechodu do útoku.
     
    32
    Alanyaspor zahrával přímý kop na pravé straně hrací plochy. Jeho rozehrávky se ujal Ceyhun Gülselam, který vymyslel krátký centr, jež nebyl pro domácí obranu nebezpečím.
     
    33
    Obrana Rizesporu si poradila také s dalším centrem z pravé strany hrací plochy. Domácí zadáci si ale nemohou stěžovat na nedostatek vytížení.
     
    34
    Akkan chtěl rozjet rychlou akci Rizesporu výhozem na levou stranu hrací plochy. Jeho pobídku ale vystihl Karaca, který vzápětí přišel o míč.
     
    35
    Bakasetas se dral středem hrací plochy do pokutového území, ale důrazný obránce Talbi se s ním vrátil, jenže podle rozhodčího si pomohl faulem.
     
    36
    Alanyaspor právě vstřelil branku!
    Hostující celek se dostává do vedení! Alanyaspor zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Na zajímavý centr si naskočil YACINE BAMMOU, který míč nejprve pouze přizvedl, ale v pokračující akci se dostal do zakončení a uklidil balón do sítě!
    36. Yacine BAMMOU - 0:1
     
    38
    Domácí Rizespor se ihned vydal do útoku se snahou o napadání. Zadáci Alanyasporu zatím působí opravdu jistým dojmem a nepouštějí soupeře do šancí.
     
    39
    Miguel Samudio dostal přihrávku na levé křídlo, prošel s míčem do blízkosti pokutového území, ale jeho centr skončil u prvního obránce.
     
    40
    Tasos Bakasetas dostal přihrávku na hranici velkého vápna, kde se s míčem krásně otočil, ale jeho následné zakončení srazila obrana Rizesporu na roh.
     
    41
    Hra je znovu přerušena! Hostující Efecan Karaca se tvrdě srazil s jedním z domácích hráčů a zůstává ležet na trávníku s bolestivou grimasou.
     
    42
    Rizespor už znovu obléhá pokutové území domácího celku, nicméně nikdo v modrém dresu se zatím nedostal do zakončení.
     
    43
    Mykola Morozjuk odcentroval z pravé strany před branku Alanyasporu. Na malém vápně číhal dobře postavený Caulker, který míč odehrál do autu.
     
    44
    Alanyaspor se vymanil ze sílícího tlaku svého soupeře a na malou chvíli si může oddechnout. Domácí Rizespor však v závěru první půle pořádně tlačí.
     
    45
    Milan Škoda vybojoval pro domácí celek odražený míč na polovině soupeře, jenže Oğuz Kağan Güçtekin jeho dřinu zmařil nepřesnou přihrávkou.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté hostujícího Alanyasporu. Hostující celek totiž vlétl do dnešního souboje o něco aktivněji a dokázal se dostávat do zakončení. Do vedení se dostal deset minut před přestávkou, kdy se po zmatku před brankou prosadil Bammou! Do kabin se proto jde za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí celek se hned v úvodu druhého poločasu vydal do útoku, ale kombinace skončila nepřesnou rozehrávkou.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Ceyhun Gülselam (Alanyaspor).
     
    49
    Rizespor zahrával další přímý kop. Fernando Boldrin odcentroval z pravé strany do pokutového území, ale brankář Marafona si došel pro míč na malé vápno.
     
    50
    Oğuz Kağan Güçtekin dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, nicméně nikdo v modrém dresu jeho akci nepodpořil a domácí celek rychle přišel o míč.
     
    51
    Alanyaspor se po delší době vydal do útoku. Centrovaný míč z levé strany však dokázala domácí obrana srazit na rohový kop.
     
    52
    Fernando Boldrin poslal nadýchaný oblouček na hranici velkého vápna, nicméně tam si nenaběhl nikdo v modrém dresu Rizesporu.
     
    53
    Milan Škoda napadal rozehrávku soupeře, jenže se podle rozhodčího dopustil útočného faulu. Český útočník může být rád, že za následné řeči nevyfasoval kartu.
     
    54
    Montassar Talbi skvěle přistoupil k hostujícímu Cissému, kterého odstavil tělem od míče. Domácí fotbalista následně odkopl míč na polovinu rivala.
     
    55
    Miguel Samudio procedil přihrávku mezi obránce hostujícího celku, jenže Milan Škoda neměl dostatečnou rychlost a nestačil se k míči dostat včas.
     
    56
    Další žlutá karta! Za ostrý skluz při návratu na vlastní polovinu ji vidí Salih Uçan.
     
    57
    Domácí Rizespor zahrával rohový kop. Nadýchaný centr se snesl na malé vápno, jenže tam se do zakončení nedostal nikdo v modrém dresu.
     
    58
    Cissé dostal krásnou přihrávku na polovinu soupeře, jenže byl sám proti přesile obránců a nechal se připravit o balón. Rizespor teď skvěle napadá.
     
    59
    Karaca prošel po pravém křídle na hranici velkého vápna, jenže jeho centr do pokutového území byl moc krátký a osamocený obránce jej odehrál.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hostující Alanyaspor si stále drží své těsné vedení. Nikdo v dresu domácího celku se zatím nemůže dostat do šance.
     
    61
    Brankář Marafona nakopl míč na polovinu soupeře, nicméně nikdo v bílém dresu v hlavičkovém souboji neuspěl. Rizespor se může vydat vpřed.
     
    63
    Rizespor právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí celek se nakonec dočkal vytoužené branky! MIGUEL SAMUDIO si navedl míč do blízkosti pokutového území, kde si míč přehodil na pravačku a krásnou technickou střelou rozvlnil síť!
    63. Miguel SAMUDIO - 1:1
     
    65
    Hostující Bammou se následně z levého křídla prosmýkl do pokutového území, jenže jeho přihrávka skončila na noze prvního obránce.
     
    66
    Fabrice N´Sakala si dal pozor na dotírajícího Samudia, dal si před něj tělo a domácí fotbalista jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    67
    Zadáci domácího celku se snaží uklidnit rozehrávku na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu Alanyasporu rozehrávku svého soupeře neatakuje.
     
    68
    Fernando Boldrin sestřelil skluzem rozběhnutého soupeře a může být rád, že za svůj počin nevysloužil žlutou kartu.
     
    69
    Gulselam rozjel ofenzivní akci hostujícího Alanyasporu, ale jeho prudká přihrávka skončila u dobře postaveného obránce v modrém dresu.
     
    70
    Alanyaspor zahrával přímý kop na polovině soupeře. Míč propadl na malé vápno, kam si naběhl Cissé, ale střelec Alanyasporu nedokázal dobře zakončit.
     
    71
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Ceyhun Gülselam, přichází Musa Çağıran.
     
    72
    Rizespor se vydal do útoku po levém křídle, ale průnikovou přihrávku směřující na Milana Škodu si bez problémů pohlídal obránce v bílém dresu.
     
    73
    Zadáci Rizesporu se usadili na polovině soupeře. Domácí celek teď kombinuje opravdu hodně vysoko, ale obrana Alanyasporu stojí v pevném bloku.
     
    74
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Tasos Bakasetas, přichází Emircan Altıntaş.
     
    75
    Domácí fotbalisté se po pádu Milana Škody dožadovali odpískání pokutového kopu, ale sudí odpískal faul právě Škodovi.
     
    76
    Oğulcan Çağlayan operoval na pravé straně, jenže jeden ze soupeřů se mu položil pod nohy a včasným skluzem odehrál míč za postranní čáru.
     
    77
    Ismaël Diomandé poslal prudkou přihrávku na hranici velkého vápna, ale nikdo v modrém dresu se nedokázal otočit. Alanyaspor teď brání skvěle.
     
    78
    Efecan Karaca dostal přihrávku na hranici pokutového území, vyslal tvrdou střelu pravačkou, ale jeho projektil prosvištěl nad břevnem!
     
    79
    Hostující celek začíná v posledních minutách vystrkovat růžky. Fabrice N´Sakala ve skluzu odcentroval na malé vápno, kde nenašel spoluhráče.
     
    80
    Hostující celek zahrával další rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, jenže tam opět kralovala obrana domácího Rizesporu.
     
    81
    Efecan Karaca se v pokutovém území dostal k odraženému míči, jenže jeho dělovka nártem prolétla nad břevnem domácí svatyně.
     
    82
    Dva fotbalisté Alanyasporu se spolu srazili před brankou soupeře. Naopak hráči Rizesporu této situace využili a balón ihned zakopli do autu.
     
    83
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Oğulcan Çağlayan, přichází Andrij Borjačuk.
     
    84
    Hostující brankář Marafona nakopl míč na polovinu domácího celku, ale neoslovil nikoho z hráčů v bílém dresu.
     
    85
    Andrij Borjačuk poslal přihrávku za obranu soupeře, jenže nikdo v modrém dresu jeho úmysl nepochopil a obrana si bez problémů poradila.
     
    87
    Miguel Samudio si na hranici velkého vápna skvěle přehodil míč na pravačku a vyslal technický pokus. Jeho rána ale prolétla nad brankou.
     
    88
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Papiss Cissé, přichází Mustafa Pektemek.
     
    89
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Fernando Boldrin, přichází Abdullah Durak.
     
    90
    Rizespor se v závěru usadil na polovině svého soupeře, jenže kombinace hráčů v modrých dresech se odehrává daleko od pokutového území.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Rizespor zahrával přímý kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam vystartoval také Marafona, který vyboxoval míč mimo nebezpečný prostor.
     
    90+3
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů totiž zůstává ležet na trávníku a podle všeho bude potřebovat ošetření.
     
    90+5
    Až nyní se znovu pokračuje ve hře. Uvidíme, jak dlouho ještě nechá rozhodčí hráče hrát.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Rizespor dnes uhrál s Alanyasporem remízu 1:1. Do vedení se dostal deset minut před přestávkou, kdy se po zmatku před brankou prosadil Bammou! Po změně stran přidal domácí celek na aktivitě, ale dlouho se nemohl dostat do šancí! Nakonec ale srovnal krásnou střelou Miguel Samudio. V závěru byli nebezpečnější hosté, ale jejich akce zastavila obrana Rizesporu.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:11. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:15. (15:55:17)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 63. Samudio (Boldrin) – 36. Bammou (Caulker)

    Karty:   48. Gülselam (ALN), 56. Uçan (ALN)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:11. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:15.
    Çaykur Rizespor: Akkan – Morozjuk, B. Albayrak, Talbi, Melnjak – Güçtekin, Diomandé – Çağlayan (83. Borjačuk), Boldrin (89. Durak), Milan Škoda – Samudio.
    Náhradníci: Çetin – Borjačuk, Durak, Garmaš, I. Fernandes, Ovacıklı, Koc, Torun, Vetrih, Sasse.

    Alanyaspor: Marafona – Bulut, Caulker, Tzavellas, N´Sakala – Uçan, Gülselam (71. Çağıran) – Karaca, Bakasetas (74. Altıntaş), Bammou – P. Cissé (88. Pektemek).
    Náhradníci: Birniçan, Gönen – Altıntaş, Baiano, Çağıran, Güneş, Kanak, Pektemek, Juanfran.
    bahis siteleri