Norimberk – Bochum 0:0 (kon.) | Kiel – Bielefeld 1:2 (kon.) | Sandhausen – Hannover 3:1 (kon.)
Karlsruher SC – St. Pauli 1:1 (kon.)
konec
1. FC Norimberk
0:0 (0:0)
VfL Bochum
Sobota 30.05.2020, 13:00 • Max-Morlock-Stadion, Norimberk • 2. německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu devětadvacátého kola 2. Bundesligy. Od třinácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Norimberkem a Bochumí!
     
    1. FC Norimberk

    Bavorský klub se před dvěma lety vrátil do elitní soutěže, avšak v současnosti musí řešit starosti spojené s hrozbou sestupu do třetí ligy. Z osmadvaceti zápasů vyhrál Norimberk pouze sedmkrát, celkově má na kontě 31 bodů a v tabulce se nachází na patnácté příčce s hubeným náskokem tří bodů na přímý sestup. Mužstvo s nejděravější obranou v lize čeká na vítězství od konce února. Před neplánovanou pauzou prohrálo s Hannoverem a St. Pauli, zatímco v předchozích dnech remizovalo 1:1 s Aue a 2:2 s Regensburgem. Nejlepším střelcem je se sedmi trefami jednadvacetiletý útočník Robin Hack.
     
    VfL Bochum

    Hostující celek se v zimních měsících těšil dobré formě, kterou si přenesl i do doby „pokoronavirové“. Aktuálně Bochum drží sérii sedmi zápasů bez porážky. Před čtrnácti dny se vrátil na fotbalové kolbiště přesvědčivou výhrou 3:0 nad Heidenheimem. Z Karlsruhe si odvezl bod za remízu 0:0 a na tu navázal vydřeným vítězstvím 2:1 proti Kielu. Od roku 1848 fungující klub disponuje bilancí osmi výher, jedenácti remíz a devíti porážek, což mu stačí na jedenácté místo a na náskok šesti bodů na barážovou šestnáctou příčku. Bochum střelecky táhne konžský útočník Silvere Ganvoula, na jehož kontě je už třináct vstřelených branek.
     
    Vzájemné zápasy

    04.11.2019 Bochum – Norimberk 3:1
    25.02.2018 Bochum – Norimberk 0:0
    21.09.2017 Norimberk – Bochum 3:1
    26.02.2017 Norimberk – Bochum 0:1
    16.09.2016 Bochum – Norimberk 5:4.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Norimberk: Mathenia – Sorg, A. Sörensen, Mavropanos, Handwerker – Geis, Nürnberger – Dovedan, Behrens (C), Hack – Ishak.
    Náhradníci: Dornebusch – Erras, Frey, Heise, Lohkemper, Margreitter, Schleusener, Valentini, Zreľák.

    VfL Bochum: Riemann – Celozzi, Lambropoulos, Leitsch, Soares – Losilla (C), Janelt – Osei-Tutu, Žulj, Pantovič – Ganvoula.
    Náhradníci: Drewes – Bella-Kotchap, Eisfeld, Fabian, Lorenz, Tesche, Weilandt, Wintzheimer, Holtkamp.

    Rozhodčí: Sather – Dietz, Fritsch.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní výkop zápasu se postarali domácí, kteří nastupují v bílých, zatímco hosté z Bochumi v červených dresech.
     
    3
    Nepříjemný balón za obranu Bochumi odkopl až gólman Riemann, který musel v časovém presu vystartovat vstříc Hackovi až k hranici pokutového území.
     
    4
    Krátce po jasném ofsajdu Mikaela Ishaka došlo k nedovolenému skluzu Geise, takže si hosté vyzkouší rozehrávku standardní situace z nepalebné pozice.
     
    5
    Domácí obrana zneškodnila centr z pravé strany i následný pokus o ambiciózní střelu z více než dvaceti metrů.
     
    6
    Losilla učebnicově odzbrojil Nürnbergera, jehož kolega Hack vzápětí fauloval ve středovém kruhu. Míč pro Bochum.
     
    7
    Žádnému z týmů se zatím nedaří souvisleji proniknout na útočnou třetinu hřiště. Sorg nyní nalezl Ishaka, ale ten poslal těžkou střelou z rohu vápna hodně vedle brány.
     
    8
    Před Dovedanem se zjevila velká díra, díky které doběhl k pokutovém území, jenže pak nezvládl předat míč kolegům dobíhajícím z druhé vlny.
     
    9
    Ještě předtím šel Anthony Losilla do skluzu proti Geisovi, za který dodatečně dostal už osmou žlutou kartu v probíhající sezóně.
     
    10
    Robin Hack na malý okamžik ztratil stabilitu. Pantovič se mezitím postavil mezi něj a balón a vynutil si nedovolený zákrok.
     
    11
    Snad první dotek s balóńem pro útočníka Ganvoulu, kterého u postranní čáry rychle dostoupili a čistě odzbrojili dva domácí protivníci.
     
    12
    S výjimkou jedné standardní situace se Bochum vůbec nedostala na útočnou polovinu. Další pokus má po odkopu končícím u Riemanna.
     
    13
    Stále pokračuje marné hledání skulinky v rozestavení Norimberku, který se teď pevně zatáhl na své půlce.
     
    14
    Maxim Leitsch se dokonce rozhodl pro malou domů na Riemanna, po jehož výkopu šel míč od Mavropanose do zámezí.
     
    15
    Tim Handwerker přečetl přenesení hry do pravého křídla a před jedním z hostů opětovně zahrál míč mimo hrací plochu.
     
    16
    A znovu se Bochum při složitém zakládání útoku dostala až k Manuelu Riemannovi...
     
    17
    Silvere Ganvoula byl na pravé straně zakřižován Mavropanosem, jenž zvolil nejednoduší řešení v podobě „přihrávky“ do autu. Dost hluchá pasáž tedy pokračuje.
     
    19
    Mikael Ishak zády brance předal balón na Hacka, jehož střelecký pokus z nějakých dvaceti metrů byl zablokován na premiérový rohový kop.
     
    20
    Mavropanos ani Sörensen na centr z levé strany nedosáhli, Bochum v poklidu dostane balón do bezpečné vzdálenosti od své brány.
     
    22
    Čekání na první náznak šance pokračuje i ve dvaadvacáté minutě. Domácí budou na balónu poté, co se Bochum provinila ofsajdem hned za půlící čarou.
     
    23
    Miloš Pantović si neodpustil faul na křídle, nicméně hosté se po centru z dílny Johannese Geise bez větších komplikací ubránili.
     
    24
    Mathenia se od začátku zápasu spíše nudil, a tak si nyní došel pro balón až k postranní čáře. Na programu bude vhazování Stefana Celozziho.
     
    25
    Robert Žulj technicky nezvládl rozehrávku z hloubi pole. Nákop proletěl vysoko nad hlavami hráčů a nakonec zmizel někde v zámezí.
     
    26
    Hra je přerušena, protože s bolestivou grimasou zůstává na hrací ploše Jordi Osei-Tutu. Anglický fotbalista si ublížil v souboji s Handwerkerem, do kterého přišel trochu pozdě.
     
    27
    Osei-Tutu se nějakou dobu svíjel v bolestech, ale nakonec se vrátil do hřiště jen pár vteřin poté, co k němu přiběhl realizační tým Bochumi. Znovu se tedy hraje v jedenácti na obou stranách.
    28. Pohled na vylidněné kulisy dnešního duelu v Norimberku
     
    29
    Ishak šel za vhozeným balónem, přičemž se odpoutal od Maxima Leitsche. Ten byl mimo svou pozici a proto zvolil spíše taktický faul za žlutou kartu.
     
    30
    Johannes Geis načepoval balón do ohně, kam ho hned vzápětí vracel od rohového praporku. Hlavičkáři v bílém se každopádně neprosadili ani jednou.
     
    31
    Jordi Osei-Tutu zazdil Pantovičem rozjetý protiútok přihrávkou za paty volného Ganvouly. Ze slibného přečíslení tak nebylo zhola nic.
     
    32
    Třetina zápasu je pryč. Hráči na zeleném pažitu toho televizním fanouškům zatím nic nepředvedli. K vidění ještě nebyla jediná střela na branku.
     
    33
    Držení míče: 41 % – 59 %.
     
    34
    Klíčový souboj jeden na jednoho vyhrál na půlící čáře Konstantinos Mavropanos. V opačném případě byl Žulj pádil téměř sám na Matheniu.
     
    35
    Soares si netroufl na centr, který přišel až o chvíli později z nohy jeho parťáka. Jako poslední balón kontaktoval Handwerker, takže je z toho roh pro hosty.
     
    36
    Anthony Losilla šel po letícím centru hodně důrazně, jenže v nestabilním postavení přesměroval míč do prostoru vedle Matheniovy brány.
     
    37
    Manuel Riemann sebral míč před Nikolou Dovedanem, kterému učebnicově překřížil cestu do pokutového území jeden z obránců Bochumi.
     
    38
    Losilla se nehnul od Hacka a vytlačil ho z křídla o několik desítek metrů zpět. Norimberk se tak nachází poblíž středového kruhu.
     
    39
    A další zpátečka, kvůli které se do nic neřešící kombinace zapojil také Mathenia. Kdyby byli na stadionu fanoušci, zřejmě by zareagovali nějakým tím pískotem.
     
    40
    Oliver Sorg nedostal ideální přihrávku na pravou stranu. Z důrazného souboje s Brazilcem Soaresem si navíc přivodil nějaké zranění v oblasti hlavy.
     
    42
    Vitaly Janelt si ve středu pole dovolil hodně drzou kličku, při které riskoval fatální ztrátu. Napadající Ishak se přesto k míči nedostal.
     
    43
    U lavičky Norimberku začíná být živo. Je otázkou, zda je to způsobeno předchozím zraněním Sorga, který působí lehce otřeseným dojmem.
     
    44
    Silvere Ganvoula hrudí sklepl míč na čistě odzbrojeného Soarese. Domácí se pokusili o rychlý přechod, jenže vymysleli jen nákop na Riemanna.
     
    45
    Těsně před přestávkou jsou znovu na hřišti lékaři. Problémy s pravým ramenem řeší po předchozím souboji Danilo Soares.
     
    45+1
    Nastavují se 3 minuty.
     
    45+2
    Řecký stoper Vasileios Lambropoulos uspěl v důležitém sprinterském souboji a nepustil domácího útočníka Ishaka do reálně hrozícího úniku.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Skončená první půle se dá jednoduše zařadit do skupiny těch neatraktivních. Ani jeden z týmů si nevypracoval byť jedinou šanci, gólmani Mathenia Riemann nečelili žádné střele na branku a to logicky znamená, že se do šaten odchází za bezbrankového stavu 0:0. Věřme, že druhý poločas přinese výrazné zlepšení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Kouč Jens Keller udělal v domácí sestavě jednu změnu. Z kabiny se nevrátil obránce Mavropanos, za kterého naskakuje Georg Margreitter.
     
    47
    Norimberk vyrukoval s aktivním napadáním a vytěžil z něj alespoň zisk vhazování na útočné polovině. Jmenovitě jej provede Oliver Sorg.
     
    48
    Tento obrázek byl v první půli k vidění poměrně často. Domácí svým způsobem vzdali dobývání obrany a vrátili míč na nohy gólmana Mathenii.
     
    49
    Asger Sörensen posunul míč až k pravé lajně na Dovedana, který jedovatě odcentroval, jenže trojici spoluhráčů ve vápně nenalezl.
     
    50
    Dlouhé nákopy ze středu hřiště dnes rovněž nenachází uplatnění. Před vysokým Ishakem si balón stáhl jednatřicetiletý Manuel Riemann.
     
    51
    Spusta přihrávek mezi obránci v bezpečné vzdálenosti od obou branek a hned poté rychlá ztráta. Ani zkraje druhého poločasu se obraz hry nijak nemění.
     
    53
    Norimberk zkusil překvapit okamžitou rozehrávkou po faulu na ose hřiště. Ishak převzal balón, ale ve finále jej napálil jen do nohy clonícího Lambropoulose.
     
    54
    Domácí si při riskantní rozehrávce zalaškovali s osudem. Míč v nebezpečném prostoru udrželi, ale pak ho nedokázali kloudně přesunout na útočnou třetinu hřiště.
     
    55
    Bochum začíná být pod výrazným tlakem. Aspoň na chvíli jej nyní přerušil Riemann, který sebral tečovaný centr z levého kraje.
     
    56
    Jordi Osei-Tutu se do hry prakticky nedostává. Teď se pokusil rozběhnout, jenže ho záhy zakřižoval střídající Margreitter.
     
    57
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Silvere Ganvoula, přichází Manuel Wintzheimer.
     
    58
    Hack sklepl míč doleva na Ishaka, který ještě centroval na zadní tyč. Tam se sice ke střele dostal Behrens, ale nastřelil jen nejbližšího protihráče.
     
    59
    Sváteční událost v podobě rohového kopu žádné vzrušení nepřinesla. Bezprostředně po centru z pravé strany byl odpískán útočný faul Norimberku.
     
    60
    Wintzheimer zprava dával zajímavý pas na malé vápno. Ostatní hráči v červeném na míč ale nedosáhli a vzápětí se nedostali ani k centru Soarese.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Mikael Ishak (1. FC Norimberk).
     
    60
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Mikael Ishak, přichází Michael Frey.
     
    61
    Po hodně hry jsme se konečně dočkali první střely na branku! Po žlutém faulu Ishaka a nařízené standardní situaci hlavičkoval špatně pokrytý Losilla, nicméně Mathenia před brankovou čarou vcelku jistým způsobem zasáhl.
    61. Anthony Losilla (BOC)
     
    63
    Hra konečně začíná mít solidnější tempo. Manuel Wintzheimer těžil ze sklepnutí od Žulje a ze střední vzdálenosti vyprášil Matheniovy rukavice i podruhé.
     
    64
    Wintzheimer vyhrál souboj a oslovil rozběhnutého Oseie-Tututa, který z pravé strany přihrával před branku, ovšem na malém vápně se v ten moment nacházelo jen několik zadáků Norimberku.
     
    65
    Domácí přežili bez úhony i rohový kop, ze kterého vyplynulo zakončení Miloše Pantoviče. Mathenia kvůli tomu zasahovat nemusel.
     
    66
    Zahrozilo i na druhé straně. Geis zakroutil do pokutového území velmi dobrý centr, po kterém se Behrens vyšplhal nejvýše do vzduchu, ale zblízka hlavičkoval nad Riemannovu bránu.
    66. Hanno Behrens (NUR)
     
    67
    Hodně zbytečný faul Robina Hacka, který na lajně postrčil soupeře ve chvíli, kdy už byl balón na cestě do zámezí. Je z toho standardka pro hosty.
     
    68
    Mathenia v tomto případě zůstal v klidu, protože Robert Žulj nasměroval centr pryč ze hřiště. V přerušené hře se bude střídat.
     
    69
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Hanno Behrens, přichází Adam Zreľák.
     
    69
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Nikola Dovedan, přichází Fabian Schleusener.
     
    70
    Adam Zreľák neprožil příliš šťastný nástup na hřiště. Nedosáhl totiž na vysoký centr Handwerkera a destabilizován bolestivě spadl na zem z poměrně velké výšky.
     
    72
    Domácí opět měli problémy s bráněním standardní situace. I v tomto případě to byl kapitán Losilla, který si našel prostor k hlavičce. Přesná ale nebyla a Mathenia zasahovat nemusel.
     
    73
    Téměř totožnou situaci muži v bílém tentokrát zvládli s jistotou. Balón se velmi rychle vrátil s vápna až k půlící čáře.
     
    74
    Michael Frey zkusil prorazit individuálně a zablokovanou střelou získal pro bavorský klub alespoň výhodu rohového kopu.
     
    75
    Bochum se ubránila a po odpískaném ofsajdu bude dvojnásobně střídat. Pátou změnu zároveň využijí i domácí.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Tim Handwerker, přichází Philip Heise.
     
    76
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Jordi Osei-Tutu, přichází Tom Weilandt.
     
    76
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Vitaly Janelt, přichází Robert Tesche.
     
    77
    Roh pro hosty. Sraženým centrem z levé strany se o něj zasloužil Danilo Soares, jenž utrpěl při obráncově skluzu drobné šrámy.
     
    78
    Odvrácený centr skončil u Weilandta, který se rozhodl pro střelu zpoza pokutového území, jenomže mezi tři tyče Matheniovy brány ji nevecpal.
     
    79
    O malou chvíli později kopal Bochum ještě jeden roh. Centrovaný balón prosvištěl kolem brány, aniž by se kterýkoliv hráč dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti.
     
    80
    Bochum je po změně stran mnohem nebezpečnější. Na gól ale stále čeká a deset minut před koncem je tak stále pravděpodobnější, že se v Norimberku budou body dělit.
     
    81
    Robin Hack neměl sebemenší šanci dostihnout průnikovou přihrávku, ke které to měl nejblíže Manuel Riemann. Něco podobného na druhé straně platilo o Žuljovi, který byl navíc v ofsajdu.
     
    82
    Pantovičovi v situaci tři na tři rychle docházely možnosti. Z větší dálky proto zvolil střelu, které scházelo k dokonalosti opravdu hodně.
     
    83
    Jednoznačně největší možnost pro Norimberk! Zreľák po hostující chybě v rozehrávce nahrál Hackovi, jenž se ve vápně obtočil kolem Celozziho a z dobré pozice orazítkoval břevno!
    83. Robin Hack (NUR)
     
    85
    Robin Hack se dostal znovu do hlavní role. Ještě před šestnáctkou ale fauloval a následovat bude odkop v podání Manuela Riemanna.
     
    86
    Na zemi skončili v jednu chvíli hned tři hráči. Rozhodčí přitom viděl faul na Heiseho, kterým se provinil Weilandt.
     
    87
    Hosté se nechali hodně zatlačit. Balón do vápna každopádně nepustili, Hack se s Heisem na levém křídle neprosadili ani na dva pokusy.
     
    89
    Po několika zajímavých momentech se dění na trávníku trochu uklidnilo. Trenéři zblízka sledují urputný boj na místech kolem středové čáry.
     
    90
    Robert Žulj se s trochou štěstí dostal k centru z pravého křídla. Sorg situaci ve vápně vyřešil za cenu jednoho z posledních rohových kopů.
     
    90+1
    O rozehrávku se postaral právě Žulj, nicméně domácí obrana si s neškodným centrem na přední tyč věděla rady. Z protiakce získal pro Norimberk rohový kop Robin Hack.
     
    90+2
    Manuel Riemann se nebál jít do klubka těl a centr od rohového praporku vyboxoval až do míst, odkud je to k jeho bráně několik desítek metrů.
     
    90+3
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Miloš Pantovič, přichází Thomas Eisfeld.
     
    90+4
    Philip Heise na levém kraji neprosadil. Odražený míč odcentroval až Geis, ovšem stoperská dvojice Bochumi Riemanna ve štychu nenechala.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! V porovnání s prvním poločasem šla po změně stran kvalita hry výrazně nahoru. Na bezbrankové podobě skóre se až do závěrečného hvizdu přesto nic nezměnilo. Losillu v hostující šanci vychytal Mathenia a gólem posléze neskončila ani možnost Robina Hacka, která skončila na horní tyči. Norimberk si tak v boji o záchranu příliš nepomohl, jeho náskok na baráž zůstává dvoubodový, zatímco devátá Bochum prodloužila sérii bez porážky na sedm zápasů.
     
    Statistiky:
    Střely celkem: 12 – 9
    Střely na branku: 0 – 2
    Držení míče: 50 % – 50 %
    Rohové kopy: 7 – 5
    Ofsajdy: 3 – 2
    Fauly: 14 – 11
    Žluté karty: 1 – 2.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (14:59:34)

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   60. Ishak (NUR) – 9. Losilla (BOC), 29. Leitsch (BOC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 0:2. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:11.
    1. FC Norimberk: Mathenia – Sorg, A. Sörensen, Mavropanos (46. Margreitter), Handwerker (76. Heise) – Geis, Nürnberger – Dovedan (69. Schleusener), Behrens (C) (69. Zreľák), Hack – Ishak (60. Frey).
    Náhradníci: Dornebusch – Erras, Frey, Heise, Lohkemper, Margreitter, Schleusener, Valentini, Zreľák.

    VfL Bochum: Riemann – Celozzi, Lambropoulos, Leitsch, Soares – Losilla (C), Janelt (76. Tesche) – Osei-Tutu (76. Weilandt), Žulj, Pantovič (90+3. Eisfeld) – Ganvoula (57. Wintzheimer).
    Náhradníci: Drewes – Bella-Kotchap, Eisfeld, Fabian, Lorenz, Tesche, Weilandt, Wintzheimer, Holtkamp.

    Rozhodčí: Sather – Dietz, Fritsch
    bahis siteleri