Norimberk – Bochum 0:0 (kon.) | Kiel – Bielefeld 1:2 (kon.) | Sandhausen – Hannover 3:1 (kon.)
Karlsruher SC – St. Pauli 1:1 (kon.)
konec
SV Sandhausen
3:1 (0:0)
Hannover 96
Sobota 30.05.2020, 13:00 • Hardtwaldstadion (Sandhausen) • 2. německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Dnes nás opět čeká fotbalová sobota, která nám nabídne další zajímavé zápasy. Jedním z nich určitě bude duel mezi Sandhausenem a Hannoverem, který budete společně se mnou sledovat. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    SV Sandhausen
    Sandhausen ještě nedávno držel dlouhou šňůru osmi zápasů bez výhry, ale v minulém duelu konečně zvítězil, a to když v důležitém utkání těsně zdolal Wehen 1:0. Díky tomu se dnešní domácí trochu vzdálili od sestupovému pásmo, na které aktuálně mají čtyřbodový náskok, patří jim čtrnáctá pozice. Sandhausen by tak rád zvítězil i dnes, i když proti exbundesligovému Hannoveru by byl nesmírně rád i za remízu, ale určitě se pokusí favorita zaskočit.

    Poslední tři utkání
    Wehen vs. Sandhausen – 0:1
    Sandhausen vs. Regensburg – 0:0
    Aue vs. Sandhausen – 3:1
     
    Hannover 96
    Hannover se v druhé nejvyšší německé soutěži poměrně trápí, i když ještě nedávno byl na vítězné vlně, jelikož vyhrál třikrát po sobě. Vyšlápl si na Kiel, Norimberk a Osnabrück. V posledním zápase však dost překvapivě remizoval s šestnáctým Karlsruhem, se kterým by měl získat plný bodový zisk. Hannover se i kvůli tomuto nezdaru nachází přesně v polovině tabulky, takže s návratem do Bundesligy to bude mít složité, ale pořád to není nemožné, protože na třetí Hamburk ztrácí deset bodů. Dnes by tak měli dnešní hosté napravit minulé zaváhání s jedním z horších celků ligy.

    Poslední tři utkání
    Hannover vs. Karlsruhe – 1:1
    Osnabrück vs. Hannover – 2:4
    Norimberk vs. Hannover – 0:3
     
    Úvodní sestavy:

    SV Sandhausen: Fraisl – Nauber, Kister, Žirov – Diekmeier (C), Linsmayer, Frey, Paqarada – Biada – Scheu, Behrens.
    Náhradníci: Wulle – Verlaat, Dieckmann, Türpitz, Zauner, Halimi, Paurević, Engels, Buhaddúz.

    Hannover 96: Zieler – Elez, Hübers, Franke – Maina, Kaiser, Bakalorz (C), Albornoz – Haraguči – Teuchert, Guidetti.
    Náhradníci: Hansen – Felipe, J.-K. Horn, Prib, Ph. Ochs, Muslija, Ducksch, Weydandt, M. Stendera.

    Rozhodčí: Aytekin – Stein, Kessel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hostující fotbalisté, kteří už směli rozehrávat také aut. Pak kombinují na své polovině.
     
    2
    Sandhausen poměrně aktivně napadá, ale k zisku míče to nevede. Hannover bude rozehrávat další aut.
     
    3
    Linton Maina zkoušel v šestnáctce hledat jednoho ze spoluhráčů, ale nechtěl riskovat ztrátu balónu, takže nakonec raději přihrál dozadu.
     
    4
    Poprvé je vepředu také domácí celek, Dennis Diekmeier v souboji získal alespoň roh pro svého spoluhráče Learta Paqaradu.
     
    5
    Po centru od rohového praporku následovala sražená hlavička, o to se postaral obranným zákrokem zejména Josip Elez. Bude tak následovat další roh Sandhausenu.
     
    6
    Domácí nevyužili ani svůj druhý roh. Následně soupeře ještě chvíli svírali, ale ke střele se nedostali, takže další útočné snažení musí začínat od svého gólmana.
     
    7
    Hannover po dobrém začátku zničehonic úplně ztratil tempo, takže hře jasně dominuje Sandhausen. Ten se chce co nejdříve prosadit.
     
    8
    Robin Scheu dostával z autu přihrávku za obranu, ale hlavou se do míče netrefil, kvůli čemuž skončil jen za brankovou čárou, což znamená odkop pro Rona-Roberta Zielera.
     
    9
    Hosté po dlouhé době zaútočili a dokonce mohli jít do vedení! John Guidetti dostal výborný pas za obranu, díky čemuž byl až před Martinem Fraislem, ale toho ve skluzu nedokázal překonat!
     
    10
    Sandhausen raději uklidňuje hru, Dennis Diekmeier si s autovým vhazováním dává relativně na čas. To se vyplatilo, protože se následně míč dostal až do pokutového území k Gerritu Nauberovi, který se však z dobré pozice netrefil mezi tři tyče!
     
    11
    Dva hráči Hannoveru se vzájemně srazili, jeden z nich se následně nezvedá, takže hra musí být přerušena.
     
    12
    Postiženým hráčem je Marvin Bakalorz, který se po střetu s Dominikem Kaiserem musí už delší dobu vydýchávat a nevypadá to s ním dobře.
     
    13
    Marvin Bakalorz zůstává za postranní čárou. Nakonec je v pořádku, takže se docela rychle zapojuje zpět do hry, takže Hannover moc dlouho v oslabení nehrál.
     
    14
    Následný hostující nákop končí jen u Martina Fraisla, který vybízí své spoluhráče k náběhu a poté nakopává skoro až do soupeřící šestnáctky.
     
    15
    V první čtvrthodině se hrál velmi vyrovnaný fotbal. Oba celky už si vytvořili nějaké šance, takže o dnešním vítězi budou rozhodovat maličkosti.
     
    16
    Domácí kapitán Dennis Diekmeier řídil další útok svého týmu, ze kterého vzešel další roh.
     
    17
    Centr Learta Paqarady mířil přesně na hlavu Marlona Freye, který z těžké pozice hlavičkoval pod horní tyč, ale jen do středu brány. Ron-Robert Zieler tak dokázal zasáhnout!
    17. Dobrá hlavička Freye gólem nekončí
     
    18
    Z velké dálky a přímo po souboji nyní zkusil štěstí Julius Biada, ale rána se mu moc nepovedla, protože byla pomalá. Ron-Robert Zieler tak pořád drží čisté konto.
     
    20
    Sandhausen drží míč na své polovině a opatrně hledá cestu do útoku, jelikož Hannover aktivně napadá. Miiko Albornoz nakonec vybojoval cenný aut pro hosty.
     
    21
    Hosté nakonec míří do útoku přes pravou stranu kde měl míč. John Guidetti. Ten ho dostal do šestnáctky, kde prošel ještě přes tři spoluhráče, ale k zakončení to nevedlo, jelikož Miiko Albornoz v rozhodující chvíli promáchnul.
     
    22
    Po špatně rozehraném autu putuje míč až k Ronu-Robertu Zielerovi, který ho dlouhým odkopem posílá zpět dopředu.
     
    23
    Tam však nenašel žádného spoluhráče, takže Sandhausen mohl okamžitě zahájit protiútok, který zakončil centrem. Ten brankář Hannoveru úspěšně vyboxoval.
     
    24
    Na obou stranách jsme nyní viděli řadu nepřesností. Jako poslední to pokazil Kevin Behrens, který si nedokázal zpracovat přihrávku, což znamená aut pro hosty.
     
    25
    Dennis Diekmeier svedl s protihráčem velmi napínavý souboj, který nakonec asi lépe vyzněl pro něho, protože odvrátil soupeřící útok. Míč však nezískal.
     
    26
    Nejaktivnějším hráčem na hřišti je rozhodně domácí kapitán Dennis Diekmeier, který usiloval o další rohový kop. Opět se mu to povedlo a Leart Paqarada může rozehrávat.
     
    27
    Sandhausen je nebezpečný právě z těchto rohů. Další hlavičkoval Kevin Behrens, ale pod tlakem zakončil jen nad horní tyč. Nakonec se však ukázalo, že balón byl tečovaný.
     
    28
    Další hlavička už míří mimo tři tyče, takže Hannover si konečně bude moct oddechnout. Ron-Robert Zieler tak rozehrává.
     
    29
    Pro změnu rozehrají roh také hosté. Za ně se pokouší o úspěšný centr Dominik Kaiser, což se mu povedlo, ale hlavičku Marcela Frankeho zastavila tyč!
    29. Hlavička Frankeho skončila jen na tyčce
     
    30
    Dennis Diekmeier opět zkoušel získat roh, ale tentokrát mu to už nevyšlo. Ron-Robert Zieler je tak rozhodně jenom rád, protože soupeřící rohy pro něj znamenají největší nebezpečí.
     
    32
    Hannover se zkouší dostat do další šance pomocí klidné kombinace. Po chvíli však docela zbytečně nakopl, kvůli čemuž se musí okamžitě vracet na svou půlku.
     
    33
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Marvin Bakalorz, přichází Philipp Ochs.
     
    34
    Hosté po nuceném odchodu svého kapitána trochu znervózněli. Nákop po pravé straně tak končí jen v autu a rozehrávat bude Sandhausen.
     
    35
    Domácí rozehráli první přímý kop poblíž soupeřící klece. Tento centr však moc přesný nebyl, protože obrana úspěšně zasáhla. Hru následně raději přerušil Ron-Robert Zieler.
     
    36
    Dominik Kaiser od rohového praporku tentokrát posílal míč na bližší tyč, ale tento prostor měli domácí obránci dobře pokrytý, takže žádné zakončení nedovolili.
     
    37
    Oba celky už pomalu začínají vyhlížet přestávku. O něco málo pasivnější je však Sandhausen, Martin Fraisl tak nyní získává nějaký čas delší rozehrávkou od své brány.
     
    38
    Gerrit Nauber při útočení fauloval, i když to nechtěl. Hannover tak dlouhým odkopem hledá cestu k dalšímu zakončení.
     
    39
    Hannover má ještě nemalé problémy s rozehrávkou, protože soupeř velmi aktivně napadá. O balón se tak tvrdě bojuje na jeho polovině.
     
    40
    Hosté nakonec raději zažehnávají možné nebezpečí odkopem. Martin Fraisl si však vůbec nerozuměl se svými spoluhráči, protože míč dost lacině poslal do autu.
     
    41
    Denis Linsmayer fauloval Genkiho Haragučiho poblíž pravé postranní čáry, což znamená ještě jednu nebezpečnou stadardku pro Hannover. Dominik Kaiser však svým přízemním pasem nenašel žádného spoluhráče.
     
    42
    Hannover v závěru poločasu začal soupeře poměrně dost svírat, protože nyní získal další roh. Sandhausen však nechce ztratit první poločas v samotném závěru, takže do bránění dává všechny své síly, díky čemuž neinkasuje.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Robin Scheu (SV Sandhausen).
     
    45
    Sandhausen chce poločas dohrát daleko od své brány. Soupeře tak aktivně napadá, k míči se nakonec dostal a rovnou zamířil do šance. Alexandr Žirov svým nákopem našel Kevin Behrens, který však v těžké pozici na Rona-Roberta Zielera nevyzrál!
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+1
    Robin Scheu zůstává po souboji s protihráčem ležet na trávníku, ale nakonec to zvládne bez ošetřovatelé, takže zanedlouho se může ve hře pokračovat.
     
    45+2
    Domácí už klidně kombinují na své půlce a vyčkávají na hvizd hlavního rozhodčího. V první půli se tak branky už téměř jistě nedočkáme.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:03.
     
    První půle nám nabídla vyrovnanou podívanou plnou šancí na obou stranách. O něco více práce měl hostující Ron-Robert Zieler, který si připsal dva dobré zásahy. Martin Fraisl musel zasahovat jednou, ale k inkasované brance byl o něco blíže než jeho kolega, jelikož za ním zvonila branková konstrukce. Jak jsem již říkal, o dnešním vítězi budou rozhodovat detaily, tak uvidíme, kdo nakonec předvede osudovou chybu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Timo Hübers, přichází Felipe.
     
    48
    Hannover chce z tohoto utkání vytěžit plný bodový zisk, což potvrzuje hned od začátku poločasu, jelikož většinu času drží míč a aktivně se tlačí do šance.
     
    49
    Hosté budou mít výhodu standardní situace, jelikož Dennis Diekmeier šel do souboje moc aktivně a dopustil se nedovoleného zákroku. Martin Fraisl tak bude muset zpozornět.
     
    50
    Ron-Robert Zieler rozehrává opravdu dlouhým odkopem, ale jeho spoluhráči se v útoku nedokázali usadit, takže je u něj míč docela rychle zpátky. Tentokrát už rozehrává nakrátko.
     
    51
    Sandhausen právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení a Hannover bude muset obracet utkání! Kevin Behrens výborně doběhl špatný soupeřící pas, následně se dostal až k šestnáctce, do které vyslal přízemní pas. Ten skončil přesně na noze JULIUSE BIADY, který tvrdou ránou z první propálil Rona-Roberta Zielera.
    51. Julius BIADA - 1:0
     
    53
    Inkasované branka hosty dost frustruje, protože se okamžitě pokouší o vyrovnání. Vepředu získali přímý kop, ze kterého však vytěžili jen nepřesnou hlavičku.
     
    54
    Hannover má pořád ve druhé půli mnohem větší držení míče, ale nyní si jen přihrává na své polovině a marně hledá cestu přes napadající protihráče.
     
    55
    Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Robin Scheu, přichází Besar Halimi.
     
    56
    Sandhausen právě vstřelil branku!
    Sandhausen se dostává do dvoubrankového trháku a během pěti minut si nejspíš zajišťuje plný bodový zisk! Domácí navíc také skórují z rohového kopu, které měli celý zápas dost nebezpečně. Na centr Learta Paqarady si vysoko vyskočil GERRIT NAUBER, který zcela zaskočil gólmana Hannoveru střelou ke vzdálenější levé tyči.
    56. Gerrit NAUBER - 2:0
     
    57
    Žlutou kartu dostává Felipe (Hannover 96).
     
    58
    Hannover právě vstřelil branku!
    Hosté nic neponechávají náhodě a bleskově snižují na rozdíl jediné trefy! JOHN GUIDETTI dostal přihrávku na hranu pokutového území, odkud se odhodlal k zakončení. Dobře udělal, protože jeho přízemní ránu ke vzdálenější tyči nedokázal Martin Fraisl pokrýt.
    58. John GUIDETTI - 2:1
     
    60
    Hannover se okamžitě tlačí za další brankou, ale nepovedla se mu rozehra, což domácí málem potrestali! Denis Linsmayer se totiž dostal až před Rona-Roberta Zielera, kterého sice pokořil, ale následně si navedl míč jen mimo hrací plochu!
     
    62
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Cedric Teuchert, přichází Hendrik Weydandt.
     
    62
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází John Guidetti, přichází Marvin Ducksch.
     
    63
    Sandhausenu jednobrankové vedení rozhodně nestačí, dvougólové vedení chce zpět. Další nebezpečný roh Learta Paqarady sice končí gólem Kevina Behrense, ale ten dost viditelně skóroval rukou, takže za své počínání ještě vidí žlutou kartu.
    63. Ruka Behrense
     
    65
    Hosté dobře odhadli, že hosté jsou na koni, takže na své polovině raději trochu uklidňují hru. Postupně se však prokombinovali až k soupeřící šestnáctce, kde prozatím získali aut.
     
    66
    Útočné snažení exbundesligového celku nakonec zastavuje laciný útočný faul, po kterém bude rozehrávat Martin Fraisl, který už nikterak nespěchá.
     
    67
    Domácí gólman však svým dlouhým nákopem našel jen protihráče, kteří okamžitě hledají cestu zpět dopředu, ale to jim nepovede, protože balón zakopli do autu.
     
    68
    Martin Fraisl dobře chytá nadějně vypadající centr Genkiho Haragučiho, míč následně posílá co nejdál od své klece.
     
    69
    Dennis Diekmeier při souboji o míč hrál rukou. S tímto výrokem rozhodčích však domácí kapitán není vůbec spokojený, ale už s ním nemůže nic udělat.
     
    70
    Hannover už má jenom dvacet minut na vyrovnání. Nyní měl výhodu rohového kopu, po centru však přišla moc nepřesná hlavička, která nemířila ani na bránu.
     
    71
    Sandhausen se po dlouhé době podíval dopředu, kde se hned dostal do zakončení. Pokoušel se o další gól hlavou, ale rána mířila přímo do středu brány, kde byl připraven Ron-Robert Zieler.
     
    72
    Hosté jsou nyní pod nemalým tlakem. Špatnou rozehrávku musel hasit dost riskantním skluzem Miiko Albornoz, který sice nefauloval, ale domácí budou nejspíš rozehrávat roh.
     
    74
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Miiko Albornoz, přichází Florent Muslija.
     
    75
    Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Besar Halimi, přichází Philip Türpitz.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Philipp Ochs (Hannover 96).
     
    76
    Na zemi končí další domácí hráč, tentokrát je to kapitán Dennis Diekmeier, který by Sandhausenu určitě hodně chyběl. Nakonec je však naštěstí v pořádku, ani nepotřeboval ošetření.
     
    77
    Leart Paqarada rozehrával dvě standardní situace po sobě. Při té první našel jen protihráče, ale při druhé poslal míč na hlavu Alexandra Žirova, který už posílal míč do sítě. Ještě předtím než se tak stalo se ho ale dotkl Julius Biada, který byl v ofsajdu, takže branka nemůže platit!
    77. Biada zbytečně tečoval v ofsajdu
     
    79
    Sandhausen se nenechal rozhodit ani dvěma neuznanými góly, pořád drží hru daleko od své klece a velmi sebevědomě si kráčí pro cenné tři body.
     
    80
    Hannover už má jen deset minut. Míč má navíc v moci Martin Fraisl, který s rozehrávkou vůbec nikam nespěchá. Následně balón odkopává co nejdál od své brány.
     
    81
    Domácí pořád drží hru spíše na své útočné polovině. Od nějaké nebezpečné šance mají sice daleko, ale úspěšně získávají cenný čas.
     
    82
    Sandhausen právě vstřelil branku!
    Je hotovo, Sandhausen má tři body v kapse! Po nádherné kombinaci se v pravé části vápna uvolnil Kevin Behrens, který si blýskl výborným pasem ke vzdálenější tyči. Tam byl úplně volný PHILIP TÜRPITZ, který pohodlně skóroval do odkryté klece.
    82. Philip TÜRPITZ - 3:1
     
    84
    Žlutou kartu dostává Julius Biada (SV Sandhausen).
     
    85
    Hannover už se tlačí do útoku spíše jenom z principu, s porážkou už je smířený. Vepředu tak přišla dalekonosná střela, která však nemohla skončit v bráně.
     
    86
    Domácí se ještě opatrně pokoušejí o čtvrtou trefu. Dennis Diekmeier však nakonec raději navede míč do rohu hřiště, kde získává cenné sekundy a nakonec i aut.
     
    88
    Felipe dobře zasáhl proti soupeřícímu centru, čímž umožňuje svým spoluhráčům protiútok, který však také končí špatným vzdušným pasem.
     
    89
    Hosté to ještě zkusili přes pravou stranu, ale chybí jim potřebné odhodlání. Nakonec tak míč lacině darovali soupeři, který ho okamžitě odkopl do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    90
    Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Julius Biada, přichází Sören Dieckmann.
     
    90
    Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Denis Linsmayer, přichází Ivan Paurević.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+2
    Dennis Diekmeier na pravé straně rozehrává už druhý aut. Samozřejmě už hraje vyloženě na čas, Sandhausen už nechce nic riskovat.
     
    90+3
    Ron-Robert Zieler chytí ještě jeden soupeřící nákop. Rychlou rozehrávkou ještě vybízí spoluhráče k útoku, kteří také míří dopředu.
     
    90+3
    Dennis Diekmeier vlastní vinou upadl a drží se stehno. Domácí doufají, že snad to nebude nic vážného, protože by Sandhausenu v dalších zápasech nesmírně chyběl.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Sandhausen nakonec v dnešním zápase zdolal Hannover, i když favorizovaným týmem byli právě hosté. V první půli jsme se branky nedočkali, pravá přestřelka se pak rozjela v šesté desetiminutovce, kdy jsme viděli rovnou tři góly. Domácí si nejprve vytvořili dvoubrankové vedení, ale snížení Hannoveru na sebe nemuselo dlouho čekat. Hosté se však zmohli jen na jediný gól, takže gól Türpitze v 82. minutě definitivně pečetil vítězství Sandhausenu.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:13. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 15:9.
     
    Tímto se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji poklidný zbytek soboty. (14:55:25)

    Lukáš Mihal

    Branky: 51. Biada, 56. Nauber, 82. Türpitz – 58. Guidetti

    Karty:   44. Scheu (SDH), 63. Behrens (SDH), 84. Biada (SDH) – 57. Felipe (HAN), 75. Ph. Ochs (HAN)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:13. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 15:9.
    SV Sandhausen: Fraisl – Nauber, Kister, Žirov – Diekmeier (C), Linsmayer (90. Paurević), Frey, Paqarada – Biada (90. Dieckmann) – Scheu (55. Halimi, 75. Türpitz), Behrens.
    Náhradníci: Wulle – Verlaat, Dieckmann, Türpitz, Zauner, Halimi, Paurević, Engels, Buhaddúz.

    Hannover 96: Zieler – Elez, Hübers (46. Felipe), Franke – Maina, Kaiser, Bakalorz (C) (33. Ph. Ochs), Albornoz (74. Muslija) – Haraguči – Teuchert (62. Weydandt), Guidetti (62. Ducksch).
    Náhradníci: Hansen – Felipe, J.-K. Horn, Prib, Ph. Ochs, Muslija, Ducksch, Weydandt, M. Stendera.

    Rozhodčí: Aytekin – Stein, Kessel
    bahis siteleri