Eibar – Leganés 0:0 (kon.) | Mallorca – Levante 2:0 (kon.) | Ath. Bilbao – Sevilla 1:2 (kon.)
konec
RCD Mallorca
2:0 (1:0)
Levante UD
Čtvrtek 09.07.2020, 19:30 • Iberostar Estadi (Palma de Mallorca) • Španělská LaLiga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto střetnutí už je to vše. Děkujeme za pozornost a přejeme krásný zbytek večera, případně dobrou noc. (21:39:01)
     
    V příštím kole bude Mallorca bojovat už za tři dny na stadionu čtvrté Sevilly. Levante bude hostit v domácím prostředí deváté Bilbao.
     
    Na první sestupové příčce ztrácí Mallorca na sedmnáctý Alavés aktuálně tři body. Nutno však říci, že Deportivo má ještě svou dohrávku 35. kola před sebou, byť by se jeho bodový zisk na horké půdě Realu Madrid rovnal senzaci. Levante zůstává na dvanácté pozici.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:20.
     
    Mallorca porazila Levante 2:0 a může po druhé domácí výhře v řadě nadále živit teoretickou naději na záchranu v nejvyšší soutěži. Skóre zápasu otevřel ve 40. minutě přesnou hlavičkou o zem Cucho Hernández. Po změně stran se Mallorca začala více soustředit na obranu a otěže hry převzali hosté, ti se ale v koncovce trápili. V dobré možnosti se zjevil zejména Martí, z hranice malého vápna ale hlavičkoval daleko vedle levé tyče. A tak přišla domácí pojistka. Kuriózní akci zakončoval Japonec Kubo, jenž po několika vyražených či zblokovaných pokusech přeci jen propasíroval z dorážky míč mezi dvojicí bránících protihráčů. Mallorca vyhrála nad Levante poprvé od května roku 2012 a ukončila v soubojích s neoblíbeným protivníkem sedmizápasovou šňůru bez vítězství.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Po Hernâniho rozehrávce nakrátko se míč dostal na střed hřiště, kde se do něj z přibližně z dvaceti metrů opřel Rubén Rochina. Jeho přízemní dělovku kousek před Manolem Reinou nepříjemně tečoval Borja Mayoral, domácí brankář ale stačil v pádu zasáhnout a přeci jen udržel čisté konto!
     
    90+5
    Borja Mayoral vybojoval pro své barvy rohový kop z levé části hrací plochy.
     
    90+4
    Tentokrát mohlo útočit Levante, centr Rubéna Rochiny ale skončil až v zámezí. A tak si staví balon na odkop Manolo Reina, jenž spěchat rozhodně nebude.
     
    90+3
    Střídající Aleix Febas přešel přes dva bránící protihráče, nadějnou akci Mallorky ale nakonec zazdil příliš pomalou přihrávkou na levé křídlo.
     
    90+2
    Fotbalisté Mallorky pohodlně kombinují na půlce Levante. Červení se sice museli vrátit od rohového praporku až k půlící čáře, vůbec jim to ale nemusí vadit. Čas hraje pro domácí.
     
    90+1
    Utkání bude nastaveno o šest minut!
     
    90
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Ante Budimir, přichází Pablo Chavarría.
     
    90
    Frustrovaný Hernâni podrazil zezadu Alejandra Poza a vykoledoval si zaslouženou žlutou kartu.
     
    89
    Z levé strany odcentroval na bližší tyč Enis Bardhi. Z první se snažil zakončovat špičkou kopačky ze vzduchu Borja Mayoral, branku ale o pořádný kus minul.
     
    87
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Takefusa Kubo, přichází Lago Junior.
     
    86
    Z velké dálky se odhodlal ke střele Rubén Rochina, jeho pokus ale minul pravou tyč. Manolo Reina si dráhu jeho střely hlídal.
     
    84
    Mallorca právě vstřelila branku!
    Domácí celek přidává v závěru duelu gólovou pojistku! U zrodu kuriózní akce byl TAKEFUSA KUBO, jehož prvotní dělovku Aitor Fernández vyrazil. Následně vyběhl hostující brankář na okraj vápna, kde se však k míči nedostal a musel tak rychle spěchat zpět mezi tyče. Na střed vápna dostal nabito Salva Sevilla, jeho rána ale byla zblokována. Balon se ovšem odrazil ke Kubovi, který našel skulinku mezi dvěma protihráči a přeci jen propasíroval merunu do sítě!
     
    83
    Z levé strany centroval do vápna Hernâni, balon se ale v šestnáctce dlouho neohřál, když byl vyhlavičkován do bezpečí prvním protihráčem.

    Filip Lefenda

    Branky: 40. Cucho Hernández (Pozo), 84. Kubo

    Karty:   21. Rodríguez (MLR), 51. Raíllo (MLR), 61. Kubo (MLR) – 90. Hernâni (LVN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:20.
    RCD Mallorca: Reina (C) – Pozo, Valjent, Raíllo, Gámez – Kubo (87. Lago Junior), Baba Mohammed, Sevilla, Rodríguez – Cucho Hernández (74. Febas) – Budimir (90. Chavarría).
    Náhradníci: Parera – Campos, Febas, Chavarría, Lago Junior, Prats, Romero, Salibur, Sastre, Sedlar, Señé, Trajkovski.

    Levante UD: Aitor Fernández – Coke, Rober, Vezo, Toňo – E. Bardhi, Radoja (64. Hernâni), Melero (78. S. León), Campaña – Martí (78. Rochina), Morales (C) (64. B. Mayoral).
    Náhradníci: Koke – Blesa, C. Clerc, Ó. Duarte, Kočorašvili, S. León, B. Mayoral, Miramón, Postigo, Rochina, Hernâni, N. Vukčević.

    Rozhodčí: C. Grado – C. Grande, J. Jiménez
    ocianews.com