Opava – Karviná 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 1:3 (kon.) | Slovácko – Jablonec 1:1 (kon.)
Slavia – Příbram 3:0 (kon.)
konec
1.FC Slovácko
1:1 (0:0)
FK Jablonec
Sobota 29.08.2020, 17:00 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný sobotní podvečer z Uherského Hradiště. Vítejte u sledování 2. kola nového ročníku FORTUNA:LIGY. 1. FC Slovácko na svém stadionu přivítá FC Jablonec.
     
    1. FC Slovácko

    Slovácko v minulém kole získalo tři body, když vyhrálo v regionálním derby ve Zlíně 2:1. První půle byla z obou stran opatrná, šancí bylo jak šafránu. Do jedné z nich se dostal Navrátil, kterého vysunul na pravou stranu Cicilia, jeho střelu v pokutovém území před bránkářem Dostálem ještě tečoval vracející se obránce a míč skončil těsně vedle pravé tyče. Do druhého poločasu vstoupil lépe Zlín, který hned zkraje kopal pokutový kop za ruku Michala Kadlec. Poznar si z něj nemýlil a poslal míč po levé ruce brankáře Nemravy, který si vybral opačnou stranu. Modrobílé inkasovaná branka nezlomila, přidali a po hodině hry se radovali z vyrovnávající branky, když centr Sadílka z pravé strany zblízka uklidil hlavou Navrátil, který se zapsal mezi střelce branky po dvou letech. Slovácko bylo při chuti a do další šance se dostal opět Navrátil, který střelou na vzdálenější tyč branku minul, byl však dohrán kapitánem Jiráčkem a sudí Královec byl upozorněn na tuto situace videorozhodčím. Po přezkoumání situace ukázal rozhodčí na puntík v pokutovém území. Daníček přesnou střelou k tyči poslal hosty do vedení, gólman Dostál vystihl sice směr střely, ale na přesně umístěnou střelu nedosáhl. Ševci si v závěru utkání vytvořili tlak i velkou šanci Fantišem, který těsně minul branku Slovácka.
     
    FK Jablonec

    Také Severočeši zvládli první kolo, když si připsali domácí vítězství 1:0 nad nováčkem soutěže Pardubicemi. Jablonec více držel v prvním poločase míč na svých kopačkách, ale do první šance se dostali hosté před koncem prvního dějství, Emil Tischler se zbavil protihráče na levé straně pokutového území a snažil se brankáře Hrubého překonat k bližší tyči, místo toho nasměroval balon do boční sítě. V rozmezí 56. – 57. minuty si obě dvě mužstva vypracovala po jedné šanci. Nejprve ve výhodné pozici netrefil domácí branku Pavel Černý a na druhé straně Robert Hrubý byl zcela sám před brankářem Boháčem, jehož hlavička mířila jen do náruče gólmana Pardubic. Stejný hráč se už podruhé nemýlil a vstřelil vedoucí a jedinou branku zápasu, když po vyhraném souboji ve vápně překonal hlavičkou Boháče. Do konce zápasu si vytvářeli šance jen domácí fotbalisté, kterým vždy chybel kousek, aby se zapsali do střelecké listiny.
     
    Předpokládané sestavy:

    1.FC Slovácko: Nemrava – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Divíšek – Daníček, Havlík – Petržela, Sadílek, Navrátil – Cicilia.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holík, Martinec, Kubista, Podaný – Hübschman, Považanec – Kratochvíl, R. Hrubý, Zelený – Schranz.
     
    V tomto týdnu se vedení Slovácka podařilo dohodnout příchod Patrika Hellebranda ve formě ročního hostování, který by měl být už k dispozici trenéru Svědíkovi na dnešní utkání.
     
    Slovácko má s Jabloncem negativní bilanci 7-13-16. Nejčastější výsledek v Uherském Hradišti byl 1:1. Slovácko v domácím prostředí naposledy porazilo Severočechy v sezoně 2013/2014, v 17. kole výsledkem 1:0. Tehdy jedinou branku vstřelil Jakub Petr. Naopak Jablonec dokázal na Slovácku vyhrát naposledy o sezonu později výsledkem 1:2. Oba dva góly vstřelil Valerijs Šabala, který je nyní v klubu FK Sudova.
     
    Tak jako v utkání ve Zlíně bude na zápase přítomno video. Na pozici videorozhodčího je nominovaný Emanuel Marek.
     
    -42
    Majitel klubu Jablonce Miroslav Pelta je nyní na hřišti a rozmlouvá s představiteli slováckého klubu.
     
    -35
    Trenér Svědík nemění vítěznou sestavu z derby ze Zlína a posílá od první minuty stejnou jedenáctku. Za to Petr Rada udělal jednu změnu, od začátku zápasu si zahraje Robert Hrubý, který v minulém kole zařídil svojí trefou vítězství nad Pardubicemi.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko: Nemrava – Reinberk, Mich. Kadlec, S. Hofmann, Divíšek – M. Petržela, V. Daníček (C), Havlík, Navrátil – Sadílek – Cicilia.
    Náhradníci: Bajza – Šimko, Kliment, Kohút, Kalabiška, Hellebrand, Jakub Rezek.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Libor Holík, Martinec, V. Kubista, Podaný – Hübschman (C), Považanec – Kratochvíl, R. Hrubý, Zelený – Schranz.
    Náhradníci: Hanuš – Jeřábek, Krob, Chramosta, Ladra, Čvančara, Jovović.

    Rozhodčí: O. Pechanec – A. Horák, J. Pečenka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -20
    Obě dvě mužstva se poctivě rozcvičují, na stadion přicházejí v malých hloučcích diváci, dnes kvůli bezpečnostním opatřením mají vstup pouze fanoušci, kteří si vyměnili permanentku na nový ročník FORTUNA: LIGY.
     
    -1
    Jako první se hřišti objevují hráči Jablonce, kteří budou hrát v černých dresech ze zlatými čísly, Slovácko má svou tradiční bílou barvu dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Severočeši jako první uvedli míč do hry, do prvního souboje se vrhl Cicilia s obráncem Jablonce a sudí Pechanec vyhodnotil, že domácí forvard se provinil proti pravidlům.
     
    2
    Daníček fauloval na polovině Slovácka, následný centr Hrubého domácí hráč odvrátil, Jablonec však zůstal u míče a kombinoval na levé straně, centr Podaného nebyl do pokutového území přesný.
     
    4
    Reinberk dlouhým míčem hledal u postranní čáry Cicilia, který po souboji divil, že nebyl odpískaný faul na jeho osobu, jelikož si musel nazouvat kopačku.
     
    6
    Jablonec kombinoval na pravé straně, dobře se vrátil Navrátil, který míč odkopnul, ten by ještě tečovaný o hostujícího hráče a Slovácko bude ještě vhazovat.
     
    7
    Petržela viděl v pokutovém území Navrátila a tak mu adresoval přihrávku. Libor Holík pravděpodobně nevěděl o Navrátilovi, který jej přehlavičkoval, jeho pokus šel nad branku.
     
    8
    Sadílek na polovině efektně uvolnil patičkou Havlíka, který šel s Petrželou na jediného obránce Jablonce, Havlík v pokutovém území přihrával druhému jmenovanému, ale Považanec s velkou pravděpodobností uchránil Jablonec od první inkasované branky, když skluzem vypíchl míč Petrželovi.
     
    9
    A další šance Slovácka, Petržela byl zcela sám v pokutovém území, s míčem se otočil snažil se nahrát Sadílkovi, kterého viděl periferně, do dráhy míče však vstoupil jablonecký hráč.
     
    10
    Centr z levé strany se snažil Cicilia zasáhnout, míč však proletěl kousek nad ním, za ním ještě byl jeho spoluhráč Sadílek, který byl pokrytý jabloneckým obráncem. Slovácko bude zahrávat rohový kop.
     
    11
    Ze standardní situace se domácí hráči neprosadili. Každopádně měli třiminutovku, kde pěkně Jablonci zatápěli.
     
    14
    Slovácko je živějším mužstvem, kouč Rada musel několikrát vyběhnout z lavičky, aby svoji nespokojenost na najevo svým hráčům.
     
    16
    Hübschman fauloval u středového kruhu Sadílka a domácí hráči budou rozehrávat.
     
    17
    Sadílek nakrátko přihrál Havlikovi, který centroval na zadní tyč, kde se snažil balon zasáhnout Hofmann, ale toho jen balon přeletěl.
     
    19
    Slovácko se nyní usadilo na polovině Jablonce, Sadílek centroval, k centru se snažil dostat Cicilia, který byl Martincem velice pečlivě střežený na hranici faulu a nemohl balon zasáhnout, poté z opačné strany letěl do vápna znovu centr, ale také jej domácí hráči nezasáhli.
     
    22
    Po velmi dobré kombinaci byl sice faulovaný Daníček, sudí Pechanec ponechal výhodu domácímu celku, ale Divíškovi se nepodařil centr do šestnáctky.
     
    23
    Divíšek pohybem na levé straně pohybem obalamutil Kratochvíla a přihrál do vápna Ciciliovi, který měl al špatný první kontakt s míčem, který mu odskočil a Martinec si jej před brankovou čárou pohlídal.
     
    25
    Považanec chytil na polovině Slovácka odražený míč a přihrál jej doprava na Kratochvíla, který si jej přehodil před vápnem na levou nohu a vystřelil velmi nebezpečně a rána šla necelé dva metry od levé tyče.
    25. Kratochvílova pumelice postrašila domácí
     
    27
    Nyní se Jablonec dostal znovu na polovinu Slovácka, po centru ze strany se snažila skupina hostujících hráčů balon zasáhnout, což se jim nepodařilo.
    Hlavička Schranze nebyla přesná
     
    28
    Havlk centroval po faulu na Ciciliu do vápna, kde byl souboj Podaného s Hofmannem, který se po něm skácel k zemi. Sudí Pechanec ukazuje na sluchátko. Po přezkoumání se pokutový kop nebude zahrávat, protože Hofmanna zasáhl míč do obličeje, ne ruka Podaného.
     
    32
    Nyní trochu zmatky v jablonecké šestnáctce, po nebezpečném centru se hostující hráči nedomluvili a domácí mužstvo bude zahrávat roh.
     
    32
    Sadílek zahrával rohový kop na přední tyč, kde hlavičkoval Hofmann a trefil zboku konstrukci hostující branky.
    32. Hofmann hlavou orazítkoval tyč
     
    33
    Robert Hrubý fauloval na polovině Jablonce nedovoleně Sadílka a viděl z rukou sudího Pechance žluté napomenutí.
     
    35
    Následný centr do šestnáctky stáhl vybíhající brankář Hrubý do náruče.
     
    38
    Cicilia se dral v pokutovém území k míči po přihrávce Petržely, hostující hráči jej zdvojili a zahasili vznikající požár odkopem na roh.
     
    39
    Slovácko nyní zahrálo roh na krátko, a poté centr znovu mířil do míst, kde stál Vlastimil Hrubý.
     
    40
    Cicilia si pro míč seběhl až skoro ke středovému kruhu, kde jej rozehrál do strany na Kadlece, jenž ale se nedohodl se spoluhráčem, který nešel za dlouhým centrem.
     
    41
    Kratochvíl dlouhým nákopem hledal za obranou Slovácka Podaného, situaci vyřešil domácí obránce s brankářem Nemravou.
     
    44
    Blíží se konec první půle, kde bylo Slovácko lepším mužstvem, vytvořilo si šance, ale zatím je bez vstřelené branky. Hosté měli nebezpečnou střelu Kratochvíla.
     
    44
    Libor Holík fauloval zezadu Navrátila a sudímu Pechancovi nezbylo nic jiného než ukázat žlutou kartu.
     
    45
    Na Sadílkův centr naskočil Cicilia, jenž balon jen jemně trknul a ten se mezi tři tyče nevlezl.
     
    45
    V prvním poločase se bude nastavovat jedna minuta.
     
    45+1
    V nastavení se ještě odhodlal ke střele z levé strany Schranz, mířil na zadní tyč, kterou minul o hodně.
    45+1. Schranz to zkusil na zadní tyč, mířil jen těsně vedle
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase svítí na tabuli zatím výsledek 0:0. V prvním dějství bylo lepší domácí mužstvo, které si vytvořilo šance, ale hostující hráči stačili vždy na poslední chvíli zasáhnout, a zažehnat tak nebezpečí před svojí brankou. Po standardní situaci Hofmann orazítkoval hlavou boční tyč. Jablonec se snažil také něco vymyslet dopředu, za zmínku stojí hlavně nebezpečná střela Kratochvíla.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Libor Holík prověřil pozornost brankáře Nemravy, který měl jeho centr jako lahůdku.
     
    47
    Reinberkův centr přizvedl Libor Holík na levé straně a bude z toho rohový kop pro Slovácko.
     
    48
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Slovácko zahrávalo rohový kop, k odraženému míči se dostal Petržela, který volejem nastřelil hráče Jablonce, modrobílí zůstali u míče, po spolupráci Sadílka s Havlíkem, druhý jmenovaný centroval, jablonecká obrana balon odvrátila k Petrželovi, který balon zatáhl a od brankové čáry prudce centroval, balon brankář Hrubý vyrazil jen RIGINU CICILIOVI, ten už věděl jak se v takové šanci zachovat a hlavou poslal míč mezi tyč a jabloneckého hráče.
    48. Rigino CICILIA - 1:0
     
    50
    Jablonec se snažil něco na domácí polovině vymyslet, zatím bez brankového efektu.
     
    54
    Nyní je hra přerušena, jelikož dlouho na trávníku leží Divíšek, Jablonec nechtěl dříve přerušit, jelikož se snažil útočit, nakonec balon zakopl Martinec.
     
    55
    Divíšek dál po přišlápnutí od Hrubého nebude, Slovácko bude muset nuceně střídat.
     
    56
    Avizované střídání je tady. Za zraněného Josefa Divíška nastupuje Jan Kalabiška.
     
    57
    Podaný centroval do malého vápna, kde však kraloval brankář Nemrava.
     
    58
    Rigino Cicilia zasáhl rukou do obličeje Martince a sudí ihned vytahuje žlutou kartu.
     
    59
    Petr Reinberk musel zastavit útok na pravé straně před pokutovým územím za cenu žluté karty.
     
    60
    Robert Hrubý nasměroval balon z levé strany přímo na branku Slovácka, jeho pokus šel do středu branky a Nemrava chytá do rukavic.
    60. Hrubého trestný kop našel jen rukavice brankáře Nemravy
     
    61
    Slovácko bylo před vápnem, jenže zbytečně Hofmann špatně přihrál a Daníček se snažil zastavit protiútok Jablonce za každou cenu. Útok hostí však pokračoval, skluzem čistě balon odebral Michal Kadlec.
     
    62
    Daníček se při souboji zranil a bude muset střídat, sudí Pechanec než opustí domácí kapitán hřiště, tak mu udělí žlutou kartu.
     
    63
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Vlastimil Daníček, přichází Patrik Hellebrand.
     
    65
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Tomáš Ladra.
     
    66
    Zase je hra přerušená, na hřišti sedí Stanislav Hofmann bude potřebovat ošetření.
     
    67
    Nebude to však tak vážné jako u Daníčka a domácí hráč se vrátí na hřiště.
     
    69
    Jablonec kombinuje na polovině Slovácka, které velice dobře brání. Nyní šli domácí hráči do protiútoku. Cicilia posunul míč na Navrátila, který hru otočil na Hellebranda, který není žádný sprinter, akci zbrzdil, před vápnem zakmital nohami a vystřelil v záklonu, střela proletěla nad břevnem.
    69. Hellebrand střílel přes Podaného, jeho pokus skončil mimo bránu
     
    71
    Kratochvíl zezadu přišlápl nohu Sadílkovi a viděl žlutou kartu.
     
    72
    Havlík rozjel přesnou přihrávkou na Kalabišku, který z brankové čáry centroval, na přední tyči se snažil míč tečovat Cicilia, aby míč zasáhl mu chyběl malý kousek, Hrubý míč chytil do náruče.
     
    73
    Jablonec šel do nadějného protiútoku, zradila jej ale však finální fáze, která nebyla dobře vymyšlená.
     
    74
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Podaný, přichází Jan Chramosta.
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Libor Holík, přichází Vladimir Jovović.
     
    75
    Petr Rada posiluje ofenzívu a v zadních řadách dohraje utkání se třemi obránci. Jablonec nechce odjet ze Slovácka s prázdnou.
     
    75
    Navrátil míč posunul na Cicilia u postranní čáry, ten už se chytal obejít Martince, ale byl zastaven hlavním rozhodčím, který mu zapískal postavení mimo hru.
    77. Chramosta z dobré pozice nastřelil obránce
     
    78
    Marek Havlík ztratil míč na vlastní polovině a fauloval dvacet metrů od branky Schranze, domácí hráč dostal žlutou kartu.
     
    79
    Jablonec právě vstřelil branku!
    JAN CHRAMOSTA vyrovnává! Chramosta obstřelil slováckou zeď a míč zakroutil k tyči. I když Nemrava stál blíže k tyči na míč nedosáhl.
    79. Jan CHRAMOSTA - 1:1
     
    81
    Slovácko je nyní zase aktivní, vytvořilo si územní převahu, nepřesně zakončoval na pravé straně Kalabiška.
     
    81
    Modrobílí zahrávali rohový kop, Petrželovi však střela nesedla.
     
    81
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Lukáš Sadílek, přichází Jan Kliment.
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Michal Kohút.
     
    82
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Ivan Schranz, přichází Michal Jeřábek.
     
    84
    Kadlec si míč narazil před vápnem a přihrál Klimentovi, ten však souboj s protivníkem neustál.
     
    86
    Střídající Jovovič vystřelil ze střední vzdálenosti doprostřed branky, Nemrava chytá.
    86. Slabou střelu Jovoviče pohlídal Nemrava
     
    87
    Dnešní utkání sleduje 2000 diváků.
     
    87
    Považanec zahrával volný přímý kop do pokutového území, kde někdo v klubku hráčů balon tečoval. Jablonečtí chtěli zahrávat rohový kop, hlavní rozhodčí ale ukázal, že Nemrava bude odkopávat od branky.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Michal Kohút (1.FC Slovácko).
     
    90
    Navrátil místo centru volil střílený centr na zadní tyč, Vlastimil Hrubý míč stáhl ze vzduchu.
     
    90
    Ve druhém poločase bude ještě nastaveno pět minut.
     
    90+2
    Slovácko mělo tutovku! Po velmi dobré kombinaci posunul míč Cicilia na Hellebranda, který střílel na zadní tyč. Vlastimil Hrubý zachránil svůj tým od obdržené branky, když konečky prstů vyrazil míč na roh.
    90+2. Hellebrandovu tutovku vytáhl Hrubý na roh
     
    90+3
    Ze standardní situace hlavičkoval Hofmann jen do náruče Hrubého.
     
    90+4
    Slovácko se snaží ještě strhnout vítězství na svoji stranu, ale hosté si útočné akce domácího týmu hlídají.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Slovácko nakonec remizovalo s Jabloncem 1:1. Oba dvě branky padly ve druhém poločase. Nejprve šli do vedení domácí fotbalisté zásluhou Regina Cicilii, Jablonec sice si nevypracoval žádnou tutovku, ale radoval se ze vstřelené branky, když Chramosta ukázkově zahrál přímý volný kop z přibližně dvaceti metrů přesně k tyči. Slovácko se snažilo ještě strhnout vedení na svoji stranu, v nastaveném čase se ještě mohl zapsat mezi střelce Hellebrand, ale toho vychytal Vlastimil Hrubý. (19:01:53)

    Tomáš Kučera


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 48. Cicilia – 79. Chramosta

    Karty:   58. Cicilia (SLO), 59. Reinberk (SLO), 62. V. Daníček (SLO), 78. Havlík (SLO), 89. Kohút (SLO) – 33. R. Hrubý (JAB), 44. Libor Holík (JAB), 71. Kratochvíl (JAB)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:0.
    1.FC Slovácko: Nemrava – Reinberk, Mich. Kadlec, S. Hofmann, Divíšek (56. Kalabiška) – M. Petržela (81. Kohút), V. Daníček (C) (63. Hellebrand), Havlík, Navrátil – Sadílek (81. Kliment) – Cicilia.
    Náhradníci: Bajza – Šimko, Kliment, Kohút, Kalabiška, Hellebrand, Jakub Rezek.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Libor Holík (74. Jovović), Martinec, V. Kubista, Podaný (74. Chramosta) – Hübschman (C), Považanec – Kratochvíl, R. Hrubý (65. Ladra), Zelený – Schranz (82. Jeřábek).
    Náhradníci: Hanuš – Jeřábek, Krob, Chramosta, Ladra, Čvančara, Jovović.

    Rozhodčí: O. Pechanec – A. Horák, J. Pečenka

    Diváci: 2000
    bahis siteleri