Čerepovec – Minsk 1:4 (kon.) | Jaroslavl – Magnitogorsk 3:4 (0:1 po s.n.) | Kunlun – Nižněkamsk 3:4 (kon.)
N.Novgorod – Kazaň 4:2 (kon.) | Omsk – Jokerit 3:2 (po pr.) | Riga – CSKA Moskva 0:5 (kont.)
Soči – Čeljabinsk 2:4 (kon.) | Viťaz – Barys 0:0 (odl.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
4:2 (1:0, 3:2, 0:0)
Ak Bars Kazaň
Úterý 29.09.2020, 18:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanpuškům hokeje přeju krásný úterní podvečer! Vítám vás při sledování ruské KHL, u zápasu mezi Nižným Novgorodem a Kazaní.
     
    Torpedo Nižnij Novgorod

    Hokejisté Nižného Novogorodu za sebou nemají příliš povedený vstup do nového ročníku. V doposud odehraných deseti zápasech dokázali posbírat pouze osm bodů, což je řadí na osmé místo Východní konference. Pozitivním může být fakt, že svěřenci kouče Nemirovskyho v neděli přerušili sérii pěti porážek v řadě, když na domácím kluzišti porazili Nižněkamsk vysoko 5:1.
     
    Ak Bars Kazaň

    Kazaň patří pravidelně mezi nejlepší celky KHL. A to zatím potvrzuje i v nové sezóně. Utkání má za sebou podobně jako Nižnij Novgorod deset, avšak tabulkově si vede o poznání lépe, se 17 body okupuje na Východě druhou pozici, lepší je pouze Omsk. Kvartalnova družina měla do neděle šňůru sedmí vítězství za sebou, poté ale přišla nečekaná porážka 2:3 po prodloužení na ledě Čerepovce.
     
    Československá stopa v utkání

    Ani v jednom týmu nepůsobí žádný český, či slovenský hokejista.
     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: Serebrjakov (Tichomirov) – Ch. Wideman, Ručkin, Orlov, Pajgin, Mišarin, Marin, Bobrjašov – Žafjarov (A), Miele, Szwarz – Kloos, Belevič, Šenfeld (C) – Gončaruk, D. Iljin (A), Urakov – Pereskokov, Drobin, Varnakov – Vengrižanovskij.

    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Wikstrand, Jarullin (A), Judin, Ljamkin, Bogatov, Fazylzjanov – V. Tichonov, S. Da Costa, Dawes – Burmistrov, A. Galimov, Galijev – Fisenko (A), M. Gluchov, Lukojanov (C) – K. Petrov, Cormier, Dyňak – Kuvardin.

    Rozhodčí: Gašilov, Oskirko – Sadovnikov, Černyšjov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní buly bylo vhozeno, zápas začal! na vhazování byli úspěšnější domácí hokejisté, kteří okamžitě podnikají útočný výpad.
     
    00:42
    Rychlá přihrávka středem hřiště skončila až za brankou Nikity Serebrjakova. jsou to tedy znovu domácí, kteří moho zaútočit.
     
    01:13
    A také se to o pokusili. Avšak jejich útok zastavila píšťalka čárového rozhodčího, Szwarz přejel útočnou modrou dříve než s pukem jedoucí Miele.
     
    01:24
    Obrannou práci odvedl na jedničku Nikolaj Bogatov. Na zádech udržel Varnakova do té doby, dokud rozhodčí nezapískal icing.
     
    02:24
    První střelu na branku obstarali favorizovaní hosté. Na modrou dostal nabito Albert Jarullin, střela golfákem k levé tyči Serebrjakova nepřekvapila.
     
    02:58
    Ztrátu ve středu kluziště chtěl potrestat Iljin. Sám najel mezi dva protivníky, načež nahrál na pravé křídlo Urakova, střela zápěstím těsně minula horní tyčku.
     
    03:20
    Na ledě čtvrtá lajně Kazaně. Patrice Cormier ujel po pravé straně, avšak s kotoučem dojel až za branku, odkud nedokázal vymyslet přesnou přihrávku.
     
    03:43
    V mezihře Nižného Novgorodu zatím můžeme vidět velké množství nepřesností. Po druhé v krátkém časovém sledu se provinili icingem.
     
    04:29
    Další útok Kazaně, po němž však mohl Serebrjakov zůstat ledově klidným. Šenfeldova rána z pravého kruhu těsně minula cílový prostor.
     
    04:45
    Rozhodčí sotva vhodil kotouč do hry a už mohl zase přerušovat. Paigin totiž nastřelil Judina, černá guma vyletěla do ochranné sítě.
     
    05:16
    Po levém křídle ujel svému osobnímu strážci kapitán hostů Arťjom Lukojanov. Přes beky zkusil najet až před bránu, neúspěšně.
     
    05:40
    Opět icing, tentokráte v podání hostujícího týmu. Byl to Mikael Wikstrand, kdo pod tlakem vyhazoval přes všechny čáry, Fisenko natahoval hokejku marně.
     
    06:03
    Svěřenci kouče Nemirovskyho předvedli pěknou kombinaci středem. Avšak brána do útočné třetiny zůstala uzavřena, Gluchov zastavil Gončaruka.
     
    06:27
    Za brankou Novgorodu se strhla velká bitva o kotouč. Nakonec ho ze změti hokejek vydoloval Galijev, střela z velkého úhlu proletěla vedle svatyně Serebrjakova.
     
    07:28
    Buly v útočném pásmu Kazaně, úspěšný Galimov. Ljamkin nahrál doleva Burmistrovovi, rána z první mezi betony gólmana neprošla.
     
    07:45
    Šance také na druhé straně. Anton Šenfeld si krásně najel od pravého mantinelu na střed, ale Biljalov dobře držel úhel se střelcem a vyrážečkou vytáhl zakončení zápěstím nad.
     
    07:52
    Úvodní početní převahu si zahrají domácí hokejisté. Za hákování je na dvě minuty vyloučen Nikita Dyňak.
     
    08:02
    Novgorod vstoupil do premiérové přesilovky velmi špatně. Prohrané buly, puk získal Judin. Osamocený bek osvobodil svůj tým vyhozením za bránu soupeře.
     
    08:40
    Na druhý pokus domácí útočnou třetinu získali. Po sérii několika přihrávek pálil od modré Paigin. Biljajlov na puk dobře viděl, schoval jej v lapačce.
     
    09:24
    Kazaň brání chytře. Obranná čtveřice krouží v blízkosti vlastní modré čáry, čímž protivníka dostává pod velký tlak. Ten marně snaží vybojovat ztracené pásmo.
     
    09:52
    Početní převaha domácích právě skončila. Nutno podotknou, že kromě jedné střely měli obrovský problém jen získat pásmo. Výborná defenziva Kazaně.
     
    10:05
    Která se, již za rovnovážného počtu, snaží uzmout vedení pro sebe. Do útočné třetiny dojel s kotoučem Dawes, probíhá kombinace.
     
    10:30
    Jež měla skutečně dlouhého trvání. Domácí ze všech sil natahovali hokejky proti přihrávky, avšak vždy jim kousek chyběl. Nakonec střílel Jarullin vedle levé části brankové konstrukce.
     
    11:03
    Hosté pomalu začínají přebírat inciativu střetnutí na svou stranu. Znovu přišla prudká rána od modré, ani Da Costa netrefil bránu.
     
    11:50
    Kvartalnova družina si několikrát vyměnila odvážně puk před vlastní svatyní, než podnikla další výpad. Petrovovi vystavil stopku tvrdýmhitem Bobrjašov.
     
    12:11
    Odvážný průnik beka Wikstranda sončil těsně za polovinou. Odtud švédský obránce nahodil na gólmana, který pro jistotu podržel puk.
     
    12:41
    Podobnou variantu zvolil na druhé straně Justin Kloos. Krátce po přejetí modré jen tak lehce nahodil a cíl splnil, vybojoval buly v útočné třetině.
     
    13:06
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Hokejisté Novgorodu se ujímají překvapivého vedení! Všechno začalo u Mieleho, který obral pasivně hrajícího Burmistrova a na modrou nabil Pajginovi. Jeho rána se odrazila od zadního mantinelu příhodně opět k Mielemu, jenž ryhle zareagoval a před branku nahrál MICHAILOVI VARNAKOVI, ten bezpečně poslal kotouč za záda dezorientovaného gólmana. Asistence: Andy Miele a Zijat Pajgin.
    13:06 Michail VARNAKOV - 1:0
     
    14:10
    Kazaň rozhodně má nad čím přemýšlet! Nelze říct, že by byla horším týmem, avšak ani tám lepším. Zatím sledujeme vyrovnaný duel, ale gól vstřelil zatím pouze Novgorod.
     
    14:43
    Druhý celek Východní konference okamžitě podniká honbu za vyrovnáním. Jak nahození od modré Jarullina, tak dorážku Dawese pokryl pozorný brankář.
     
    15:14
    Hosté si zároveň nadále musejí dávat velký pozor na zadní vrátka. Do těch nyní nakoukl Žafjarov, pokus zápěstím od pravého mantinelu Biljalov vykopl betonem.
     
    15:58
    Dvacetiletý útočník Alexej Drobin vlétl do útočné třetiny jako uragán. Vzápětí nesmyslně nahrával na střed, Varnakov proti přesile ztratil puk.
     
    16:37
    Zakázané uvolnění, vhazování proběhne před brankou Serebrjakova. Bobrjašov měl v úmyslu vyslat do úniku Urakova, který přihrávku nezpracoval, vůbec se jí nedotknul.
     
    16:50
    Rovněž Kazaň má velké potíže s bojem o útočnou třetinu. Navzdory všem papírovým předpokladům zatím obrana Novgorodu funguje na jedničku.
     
    17:15
    A navíc si věří, což prokázal Georgij Mišarin. Na vlastní zodpovědnost udělal v blízkosti vlastní svatyně dva okruhy, dotírající Gluchov málem protivníkovu vypíchl puk z pod hokejky.
     
    17:44
    A mohlo to být o dva góly! Domácí ujeli do přečíslení dvou proti jednomu, Urakov přihrál na střed Iljinovi, jenže centr z bezprostřední blízkosti napálil gólmana!
     
    18:08
    Slibná akce i na druhé straně, tentokráte dva na dva. Stanislav Galijev hledal Viktora Tichonova, žabičku ze vzduchu šikovně sklepl Marin.
     
    18:49
    Na modrou dostal nabito Nikita Ljamkin. Ruský obrácne pálil od pravého mantineli z velmi těžké pozice, černá guma proletěla o velký kus mimo.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:17
    První vyloučení na domácí straně. Na lavici hanby zamířil Zijat Pajgin, který si proti jednomu z protihráčů pomohl drobným seknutím.
     
    19:17
    Okamžitě po vyhraném buly pálil do přehuštěného prostoru Mikael Wikstrand. Serebrjakov kotouč spatřil na poslední chvíli, ještě stačil vykopnout pravý beton.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Po první třetině máme zaděláno na velké překvapení. Nižnij Novgorod podal velmi slušný výkon a zaslouženě vede nad favorizovanou Kazaní 1:0. Gól padl na začátku 14. minuty, kdy Miele přihrávkou zpoza brány našel Michaila Varnakova, jenž dokázal poslat puk do poloodkryté svatyně. Skóre mohlo být ještě vyšší, avšak přesíelní dvou proti jednomu Iljin využít nedokázal.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hokejisté Kazaně vstupují do druhé dvacetiminutovky ještě s více jak minutovou přesilovkou. Mají tedy možnost rychlého srovnání.
     
    20:17
    Velká komplikace pro Novgorod! Za svým kolegou na trestnou lavici totiž míří Urakov, rovněž za sekání. Domácí musí minutu bránit ve třech!
     
    21:17
    Kazaň vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Přesilovková pětka výborně zakombinovala, unavená trojice protivníků nestíhala. Akce vyvrcholila přihrávkou do levého kruhu, kde pálil osamocený STEPHANE DA COSTA nechytatelně pod horní tyč. Asistence: Patrice Cormier a Nigel Dawes.
    21:17 Stéphane Da Costa - 1:1
     
    22:20
    Na útočné modré zaváhal Judin, domácí ve třech vystartovali do brejku. Belevič nahrával Kloosovi, tomu kotouč podjel pod hokejkou.
     
    22:39
    Hokejisté Novgorodu zase bleskově museli otočit na druhou stranu, protože po pravé straně ujížděl Alexandr Burmistrov. Střelu příklepem pokryl Serebrjakov.
     
    22:58
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Další přečíslení domácích, tentokráte už úspěšné! Iljin pěknou žabičkou vybídl ke skórování SERGEJE GONČARUKA, jenž z voleje poslal touš za záda přesunujícího se Biljalova! Asistence: Daniil Iljin a Semjon Ručkin.
    22:58 Sergej GONČARUK - 2:1
     
    24:11
    Hráči Novgorodu pokračují ve skvělém výkonu. Momentálně vyvíjejí velkou snahu o přidání třetího zásahu, soupeře zamkli v obranném pásmu.
     
    24:37
    Mišarin si na mdré vyměnil touš s Marinem, načež pálil z jedničky. Biljalov kotouč vůbec neviděl, proletěl mu těsně kolem levé tyčky.
     
    25:30
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Kloos i navzdory podražení dokázal v pádu poslat puk po levé straně ANTONU ŠENFELDOVI. Ten chtěl nahrávat, jenže neměl komu, proto vypálil křižnou ránu zápěstím, za níž gólmana natahoval lapačku bez úspěchu! Asistence: Justin Kloos.
    25:30 Anton ŠENFELD - 3:1
     
    26:13
    S Kazaní to v současné chvíli vypadá bledě. Ztrácí dva góly a jejich převáděný výkon rozhodně neodpovídá výsledkům z předešlých střetnutí.
     
    27:09
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak pozor, favorit rychle snižuje na kontakt! Do mezikruží dostal přihrávku NIGEL DAWES. Kazašský útočník forhendem neuspěl, avšak dostal ještě možnost dorážet bekhendem, při této střele se již nemýlil. Asistence: Stéphane Da Costa.
    27:09 Nigel DAWES - 3:2
     
    27:48
    Novgorod může zabojovat o navrácení dvoubrankového náskoku. Ve středním pásmu totiž Alexander Ljubčič přidržel za hokejku Gončaruka.
     
    28:02
    Důležitý krok v podobě vyhraného buly Miele nezvládl, Francouz Da Costa vyl úspěšnější. Wikstrand posléze odpálil puk do bezpečí.
     
    28:59
    Kazaň útočí i při početní nevýhodě. Jmenovitě Viktor Tichonov vzal na sebe zodpovědnost a obešel dva hráče, naačež z bezprostřední blízkosti nepropálil brankáře.
     
    29:20
    A zase hosté! Nyní ujeli hned ve dvojici do situaci dvou proti dvěma. Výbornou práci odvedl Wideman, jenž vystihl nahrávku Dawese.
     
    29:54
    Také domácí nakonec v rámci přesilovky alespoň jednou vystřelili. Nahození Justina Kloose však bylo pro Biljalova spíše pozdravem.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny, zatím sledujeme překvapivý zápasu. Podceňovaný Novgorod vede nad Kazaní 3:2.
     
    30:24
    Ruškin dobře zakombinoval s Widemanem, obranné duo si mezi sebou třikrát vyměnilo puk. Následovala dlouhá přihrávka na Mieleho, jemuž černá guma přeskočila hůl.
     
    31:16
    Alexander Burmistrov neměl komu nahrát, proto od pravého mantinelu vystřelil. Serebrjakov zůstal v pozoru, vyrážečkou kotouč poslal do ochranné sítě.
     
    31:55
    Kazaň začíná napadat víc a víc. Viktor Tichonov společně s Galimovem vyvinuli tlak na defenzivu, Orlov raději vyhodil na icing.
     
    32:06
    Velké problémy na straně domácích s rozehrávkou pokračují. Michail Varnakov si najížděl jinam než kam očekával jeho pohyb Pajgin. Výsledkem je další zakázané uvolnění.
     
    32:49
    Michail Gluchov vyhrál vhazování čistým způsobem za sebe na Bogatova. Tvrdý nápřah, puk nabral velkou rychlost, ovšem zamířil vedle.
     
    33:16
    Za útočné trio najížděl domácí Iljin. Nahrávku dostal přesně tam, kam potřeboval, proti dvojici obránců však nic nevymyslel.
     
    33:40
    Dobrá šance Kirilla urakova, kterou dobře vyřešil Timur Biljalov. Pravé křídlo třetí lajny si zpoza brány sjelo před ni, v pádu zakončovalo přímo do brankářových betonů.
     
    33:58
    Kapitán hostů Lukojanov počkal na ideální moment, kdy bude moci přihrát. Nakonec hledal Fisenka, jemuž v zakončení zabránil Gončaruk přizvednutím hokejky.
     
    34:05
    Nahození Marina se minulo účinkem. Sice zamířilo na bránu, jenže Biljalov měl dostatek času na vyklepání puku a rozehrání volnému spoluhráči.
     
    34:37
    Nikita Serebrjakov je momentálně určitě vytíženějším brankářem. Čtyřiadvacetiletý Rus musel být v pozoru, což byl, střelu Gluchova příklepem schoval v lapačce.
     
    35:02
    Rovněž čtvrtá lajna rozpoutala v útočném pásmu velký kombinační kolotoč. Ten vyvrcholil nahrávkou přes celou šíři pásma, Dyňak poloodkrytou bránu netrefil.
     
    35:50
    Vadim Pereskokov přejel modrou a hned nahazoval. Puk zamířil mezi tři tyče, Biljalov si tentokráte netroufl odvážně rozehrát.
     
    36:15
    Dobrá práce Cormiera, který nejenže ovládl buly proti Drobinova, ale ještě dokázal vyvézt puk z obrany do útoku. Čtvrtá lajna má splněno, naskakuje elitní formace.
     
    36:30
    Ta o sobě dává vědět. Kopletní trojka se zapojila do hry. Da Costa nahrál Dawesovi, ten předal Tichonovivi. Zakončení z velkého úhlu narazilo do chráničů Widemana.
     
    37:09
    Albert Jarullin bojoval ze všech sil, přesto kotouč v útočném pásmu neudržel, presink Žafjarova se vyplatil.
     
    37:33
    V pádu chtěl Michail Varnakov zabránit Galijevovo ve střele. Soupeře úplně minul, ale Američan jej nejspíše zaregistroval a lekl se, vůbec nevystřelil.
     
    38:42
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Hosté tlačí, ale jsou to hokejisté Novgorodu, kteří si berou zpět dvoubrankový náskok! Pereskokov naznačil střelu z mezikruží, čímž zmátl dvojici bránících hráčů i brankáře. Místo toho ale přišla nahrávka doleva, kde stál SEMJON RUČKIN. Obránce v netradiční pozici křídelníka zakončil pod břevno. Asistence: Vadim Pereskokov a Alexej Drobin.
    38:42 Semjon RUČKIN - 4:2
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:21
    Kazaň ještě vyvíjí snahu snížit zpátky na rozdíl jediného zásahu. Avšak domácí tým pochopitelně více zatáhl i své ofenzivní řady, aby ubránili poslední vteřiny prostřední části.
     
    39:44
    A to se nejspíše podaří. Nigel Dawes sice nabral velkou rychlost po levém křídlu, ale dobře zareagoval Wideman, jenž soka přišpendlil na mantinel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina byla o poznání záživnější než ta první. Byli jsme v ní totiž svědky hned pěti gólů. Nižnij Novgorod dokázal navýšit svůj náskok, do poslední dvacetiminutovky půjde s vedením 4:2 v zádech. Přitom to byl favorit, kdo jako první v rámci druhé třetiny skóroval a vyrovnal, když dvojnásobnou přesilovku využil francouzský útočník Stéphane Da Costa. Avšak domácí se nepoložili, naopak zareagovali velmi rychle. Jen minutu a půl po inkasované brance vrátil domácím vedení Sergej Gončaruk, do dvoubrankového náskoku pak Novgorod poslal Anton Šenfeld. Kazaň snížila zásluhou Nigele Dawese, avšak poslední slovo měli zase domácí, současnou podobu dal výsledku Semjon Ručkin.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina je v pblném proudu, tak pojďme na ni! Novgorodje blízko překvapivému skalpu, avšak Kazaň určitě zabojuje o body.
     
    40:33
    Ale první akce třetí dvacetiminutovky patřila Novgorodu. Iljin si najel po levém křídle blíže bráně, Biljalova trefil štiplavou ránou do masky.
     
    41:05
    Od pravého mantinelu nebezpečně nahazoval Viktor Tichonov. Před brankou číhal Da Costa, ovšem dobře zareagoval před ním stojící Wideman.
     
    41:32
    Žafjarov presoval, ale nikdo z jeho spoluhráčů jej nepodpořil. Obranná dvojice Jarullin, Wikstrand kolem něj v klidu prošla.
     
    41:49
    Hosté budou mít šanci dostáhnout se na dostřel v přesilové hře. Daniil Iljin v útočním pásmu zbytečně narazil na hrazení Galijeva.
     
    42:15
    Po vyhraném buly Da Costy pálil do přehuštěného prostoru WIkstrand. Černá guma zasáhla brankáře do výstroje, v níž taky zůstala.
     
    43:13
    V přesilovce opět dostává příležitost Patrice Comrier. Třicetiletý Kanaďan se pěkně vytočil s kotoučem před branku, avšak následně minul cíl.
     
    43:30
    Za bránu k puku nejrychleji dojel obránce Michail Orlov. Navzdory dotírajícímu Dawesovi dokázal Novgorod osvobodit.
     
    44:11
    Daniil Iljin je zpátky na ledové ploše, okamžitě pomáhá kolegům v bránění elitní přeislovkové lajny Kazaně, jež se usadila v útočné třetině.
     
    44:19
    V plném počtu na obou stranách hosto dlouho kombinovat nevydrželi. Štěstí vyzkoušel golfákem Jarullin. Vysoko přestřelil.
     
    45:10
    Hokejisté Torpeda zatím brání s velkým přehledem. Kazaň sice útočí, avšak na vážnější příležitost ve třetí třetině čeká marně.
     
    45:26
    Změnit se to pokusil Michail Gluchov. Středem přejel povoleným způsobem modrou čáru, načež nechal vyniknout brankářův levý beton.
     
    46:15
    Za vlastní branku ujel před presujícím Da Costou Semjon Ručkin. Párkrát zakvedla s pukem, aby vzápětí rozehrál na volného Pajgina.
     
    46:43
    Domácí budou hrát přesilovku, momentálně probíhá ponechaná výhoda. Hráči v tmavě modrém zatím úspěšně drží čas.
     
    47:18
    Patrice Comrier dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Toho se dopustil ve středním pásmu, kde mimo dění hry trefil loktem Beleviče.
     
    47:29
    Přesilovka Novogorodu málem začala tragicky. Zijat Pajgin zaváhal při rozehrávce, čehož chtěl využít Burmistrov, zakončení z levého kruhu si Seberjakov pohlídal.
     
    48:01
    Tohle byla o poznání povedenější akce. Anton Šenfeld přejel útočnou modrou a střílel švihem, Biljalov na poslední chvíli vytáhl vyrážečku.
     
    48:30
    Hra na malý moment přerušena, v rohu kluziště totiž zůstal ležet po střetu s obráncem Michail Varnakov. Vše proběhlo v rámci pravidel.
     
    49:18
    Kazaň zvládla oslabení s velkým přehledem, kromě střely Šenfelda nemusel Biljalov řešit nic složitějšího. Hosté mohou pokračovat v honbě za body.
     
    49:39
    Avšak domácí jim nedávají ani centimetr volného ledu. Ljamkin měl v úmyslu rozehrát, jenže Belevič mu nedal prostor, navíc nahrávku po pravé straně zachytil.
     
    50:16
    Pravou stranou předvedl slibný útočný výpad Stanislav Galijev. Při snaze o posunutí více na střed ovšem narazil na strom jménem Mišarin.
     
    50:36
    Svěřenci kouče Kvartalnova pčidávají na aktivitě. Nyní se druhá útočná formace usadila v útočné třetině, Burmistrov pálil těsně nad.
     
    51:06
    Pokračuje tlak hostů, kteří dokázali v průběhu přihrávek prostřídat pětky. S kotoučem na holi operoval Gluchov, pas na střed v poslední chvíli vypíchl Iljin do středního pásma.
     
    51:36
    Dmitrij Judin nahodil na hokejku Fisenka a šel střídat. Útočník protečoval puk do pásma tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění a také pádil na střídačku.
     
    52:01
    Utkání opět přerušeno, tentokráte kvůli ofsajdu jednoho z hostujících hráčů. Puk šikovně zpomalil Marin, to byla hlavní příčina postavení mimo hru.
     
    52:34
    Velký souboj o touš se strhl za brankou Kazaně. Ta využila většíh poštu hráčů v souboji, černou gumu vydoloval z pod hokejek a bruslí Bogatov.
     
    53:16
    Hokejisté v bílých dresech vyvíjí snahu, jež zatím přichází vniveč. Novgorod brání opravdu skvěle, jen těžko se dostává do jeho obranného pásma.
     
    53:40
    Za brankou získal kotouč v souboji proti Mišarinovi útočník Lukojanov. Rychlý pas před bránu zachytil v lapačce Serebrjakov.
     
    54:44
    Šance pro Kazaň, která si zahraje druhou přesilovou hru v rámci třetí třetiny. Vyloučeným hráčem je Urakov za držení hole.
     
    54:59
    Střelu od modré dokázal Serebrjakov levým betonem vykopnout před sebe. S dorážkou přispěchal Fisenko, avšak pokus mu vůbec nesedl.
     
    55:16
    Ani početní převaha zatím nepřináší hostům zvlášť velkou výhodu. Soupeř má dobře rozestavenou svou obrannou čtveřici.
     
    55:38
    Jediné, na co se hráči Kazaně zmůžou, jsou nahození od modré čáry. Na ty většinou Serebrjakov dobře vidí a chytá je bez zaváhání.
     
    56:44
    Domácí v plném počtu, Kirill Urakov si může oddechnout, dvě minuty strávil na trestné lavici celé. Teď může spolihráčům pomoci s bráněním.
     
    56:54
    To také udělal a právě on dokázal vybojovat puk v souboji s Lukojanovem, jemuž v rámci pravidel přizvedl hůl a kopnutím poslal černou gumu přes obrannou modrou.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:15
    Trenér Kvartalnov povolává Biljalova na střídačku, Kazaň zkouší powerplay!
     
    58:36
    Buly v útočném pásmu Da Costa prohrál, proto mohl Wideman jemným obloučkem zažehnat bezprostřední nebezpečí vlastní svatyně, to však může brzy zase přijít.
     
    59:06
    Je rozhodnuto. Ve středovém kruhu totiž Albert Jarullin zřejmě pod vlnou frustrace sestřelil nic netušícího Šenfelda. Dvě minuty za hrubost.
     
    59:50
    Zápas se dohrává za brankou Novgorodu, kde puk drží na hokejce Semjon Ručkin. Hosté vzdali veškeré snahy o presink, smířili se s porážkou.
     
    Konec zápasu.
     
    Nižnij Novgorod se na domácím stadiónu postaral o obrovské překvapení, když porazil druhý tým Východní konferenci Kazaň 4:2. Domácí v dnešním utkání předvedli parádní organizovaný výkon, především pak v defenzivě. Svěřence kouče Nemirovského určitě nakopla vedoucí branka, stejně tak reakce dokonce v podobě dvou gólů na vyrovnání Kazaně. Ta se dokázala ještě jednou dostat na kontakt, avšak v závěru prostřdní části vrátil Torpedu dvoubrankové vedení Semjon Ručkin, ve třetí třetině se již skóre nezměnilo.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:27:30)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 14. Varnakov (Miele, Pajgin), 23. Gončaruk (D. Iljin, Ručkin), 26. Šenfeld (Kloos), 39. Ručkin (Pereskokov, Drobin) – 22. S. Da Costa (Cormier, Dawes), 28. Dawes (S. Da Costa)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Serebrjakov (Tichomirov) – Ch. Wideman, Ručkin, Orlov, Pajgin, Mišarin, Marin, Bobrjašov – Žafjarov (A), Miele, Szwarz – Kloos, Belevič, Šenfeld (C) – Gončaruk, D. Iljin (A), Urakov – Pereskokov, Drobin, Varnakov – Vengrižanovskij.
    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Wikstrand, Jarullin (A), Judin, Ljamkin, Bogatov, Fazylzjanov, Ljubčič – V. Tichonov, S. Da Costa, Dawes – Burmistrov, A. Galimov, Galijev (A) – Fisenko, M. Gluchov (C), Lukojanov – K. Petrov, Cormier, Dyňak – Kuvardin.

    Rozhodčí: Gašilov, Oskirko – Sadovnikov, Černyšjov
    bahis siteleri