Chabarovsk – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | Kunlun – CSKA Moskva 2:3 (kon.) | Spartak Moskva – Soči 4:1 (kon.)
Minsk – Čerepovec 1:2 (po pr.)
po prodl.
HC Dinamo Minsk
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Severstal Čerepovec
Neděle 25.10.2020, 15:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:45 Vladislav PROVOLNĚV - 1:2
     
    62:45
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    To se nakonec povedlo. Ačkoliv se zdálo, že se puk dostane na hole hráčů Minsku, přišla u mentinelu chyba Dmitrije Znacharenka, který se nechal obehrát Davidem Dumbadzem. VLADISLAV PROVOLNĚV od něj přebral puk, sjel si mezi kruhy a vzápětí nekompromisně zakončil do rohu nad levé rameno brankáře. Tady byl Alexej Kolosov bez šance. Asistence: David Dumbadze.
    59:01 Jegor ŠARANGOVIČ - 1:1
     
    59:01
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté se po 179 minutách a jedné vteřině dočkali před domácím publikem branky. Hra bez brankáře přinesla úspěch. Menell dostal na útočné modré přihrávku od Spoonera a připravil se ke střele. Ta šla do horní části branky, ale těsně před gólmanem Šugajevem po něm sáhl JEGOR ŠARANGOVIČ a jako pravý kapitán tečoval puk dolů k levé tyči. Asistence: Brennan Menell, Ryan Spooner.
     
    52:26
    Vladislav Kodola se nyní velice hezky uvolnil a napravil svou chybu, když si z pravé strany sjel před branku. Rozhodl se pro kličku, kterou roztáhl Kolosova, a následné bekhendové zakončení. Jeho radost překazila vzdálenější levá tyč.
     
    51:20
    Možná nyní chápu zlobu hráčů Dinama Minsk, protože opět budou hrát oslabení. Od konce druhé třetiny je to již třetí početní nevýhoda domácích, přičemž právě Minsk ani jednu přesilovku nehrál. Nyní se ale není čemu divit, protože Adam Almqvist na útočné modré prostě pozdržel Adama Lišku. A krátce poté mu ubalil ještě jeden políček do zad.
    49:39 Shawn LALONDE - 0:1
     
    49:39
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Bezgólový stav je prolomen zásluhou SHAWNA LALONDEHO. A také zásluhou Alexandra Petunina, který za brankou Minsku odolal ataku Jerjomenka. Vyvezl kotouč podél hrazení a od kruhu přihrál na modrou právě pro kanadského beka. Ten se s ničím nepáral, napřáhl z první a prostřelil brankáře Alexeje Kolosova. Asistence: Alexandr Petunin, Denis Vicharev.
     
    45:03
    Jegor Šarangovič podnikl rychlostní souboj s Adamem Liškou. Byl sice rychlejší, ale slovenský forvard jej mezi kruhy dojel a znemožnil mu lepší zakončení. Dvě jemné sekerky tam byly, proto Šarangovič ihned po zakončení oplácel, ale tentokrát sudí nechávají hru bez vyloučení.
     
    44:04
    Ilja Usov ve středním pásmu podrazil soupeře a je z toho další oslabení Dinama.
     
    39:57
    Téměř celé dvě třetiny sudí neposlali za katr ani jednoho hráče. V posledních deseti sekundách druhé periody přichází hned tři vyloučení. Krátce po buly zahákoval Ilja Šinkevič soupeře na obranné modré a jde také ven. Hosté tak začnou třetí část přesilovkou čtyři na tři.
     
    39:50
    Nyní již vyloučení přijde. Brandon Kozun byl ve středním pásmu poslán na zem Alexanderem Petuninem. Když se zvedl z ledu, oplatil mu stejnou mincí a oba dva jdou ven za krosček.
     
    36:14
    Do dalšího úniku se mohl dostávat jeden z hráčů Dinama, ale na útočné modré nedokázal zcela zkrotit dlouhou a prudkou přihrávku.
     
    35:38
    Výborná akce Igora Martynova. Křídelník druhé lajny Minsku se vykličkoval do útočného pásma, jenže tváří v tvář nepřekonal Dmitrije Šugajeva!
    34:45 Spooner si na Šugajeva také nepřišel
     
    34:45
    Na Dmitrije Šugajeva je dnes velký spoleh. Brandon Kozun zadovkou na pravý kruh přenechal kotouč Ryanu Spoonerovi, jenž zakvedlal s pukem a najel si k brankáři. Mezeru mezi betony rodáka za Jaroslevle ale nenašel.
     
    33:21
    Hosté propadli na útočné modré a domácí tak jeli do situace tři na dva. Shane Prince prakticky nemohl přihrát svým dvěma spoluhráčům, kteří byli pokrytí. Zkusil z levého kruhu střelu na bližší tyč, kde zasáhl Šugajev svou vyrážečkou.
     
    31:36
    Ilja Usov dostal v útočném pásmu parádní přihrávku na osu hřiště. Z kruhů si sjel ještě blíže brance, ale na dvaadvacetiletého gólmana Čerepovce si nepřišel! Mladý gólman, chytající patnáctý zápas v KHL, proti němu skvěle zasáhl ramenem.
     
    30:31
    Stejně jako nyní, kdy po pravé straně přejel přes modrou Maxim Suško a krásně si najel mezi kruhy. Ovšem také on netrefil zařízení, minul levou tyčku.
     
    19:53
    Arťom Anosov byl blízkou úvodnímu gólu zápasu, když přebral mezi kruhy kotouč a rychle zakončil. Bohužel pro něj nepřesně, kotouč prošel těsně vedle levé tyče. Pokud by mířil útočník Dinama přesně, byl by gólman Šugajev patrně bez šance.
     
    13:13
    Ve finále celé akce si na levý kruh sjel Ilja Šinkevič a otestoval pozornost Šugajeva na bližší tyči. Gólmanovi Severstalu pomohla tyčka.
     
    09:59
    Utkání má zatím skutečně rychlý zpát. Již je odehrána polovina první třetiny a právě v tomto času měl Igor Martynov další slibnou šanci. Po jednoduchém nahození vypadl kotouč k pravé tyči branky Severstalu a gólman Šugajev vůbec nevěděl, kde kotouč je. Martynov se už dostával k dorážce do volné části branky, ale byl zastaven pozorným bekem hostí.
     
    04:57
    Jegor Čižikov dobře odhadl, že by odražený puk mohl vyplavat mezi kruhy, což se také stalo. Rychle ho poslal na branku, ale o kousek minul volné místo u pravé tyčky.
     
    01:48
    První zákrok si připisuje také Alexej Kolosov, který v hodně dobré pozici vychytal Igora Geraskina. Ten nyní jen zvedá ruce nad hlavu, jakou šanci promarnil. Přihrával totiž podél brankoviště na Dumadzeho, jenž puk nedostal. Od betonů brankáře domácích se kotouč odrazil znovu na Geraskina, jenž zblízka nezvedl puk nad gólmana Dinama.
     
    01:10
    Šance pro domácí. V situaci jeden na jednoho se prosadil Igor Martynov, ale tváří v tvář Dmitriji Šugajevovi neuspěl. Ten si na jeho bekhendové zakončení k tyči počíhal betonem.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 60. Šarangovič (Menell, Spooner) – 50. Lalonde (Petunin, Vicharev), 63. Provolněv (Dumbadze)


    HC Dinamo Minsk: Kolosov (Tolopilo) – Menell, Znacharenko (A), Děrjabin, Šinkevič (A), Almqvist, Jerjomenko, Solovjov, Nogačjov – Kozun, Suško, Spooner – Martynov, Šarangovič (C), Prince – Protas, Usov, Alistrov – Pinčuk, Anosov, Litvinov.
    Severstal Čerepovec: Šugajev (Rybalkin) – Vittasmäki, Provolněv, Kudako, Afanasjev, Lalonde (A), Adamčuk, M. Tichonov, Čižikov – Kapustin, Dumbadze (A), Geraskin (C) – Vicharev, Kodola, Petunin – Jo. Nättinen, Liška, Roberts Bukarts – A. Alexejev, Kazakov, Kara.

    Rozhodčí: Artur Kuljov, Sergej Morozov – Konstantin Gordenko, Daniil Zacharov
    bahis siteleri