Valladolid – Alavés 0:2 (kon.) | Cádiz – Villarreal 0:0 (kon.) | Getafe – Granada 0:1 (kon.)
Real Sociedad – Huesca 4:1 (kon.)
konec
Cádiz CF
0:0 (0:0)
Villarreal CF
Neděle 25.10.2020, 16:00 • Estadio Ramón de Carranza • Španělská LaLiga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž La Liga pokračuje již sedmým kolem a my se společně zaměříme na utkání domácího Cádizu, který na svém stadionu přivítá Villarreal.
     
    Cádiz CF

    Cádiz se po patnácti letech vrací mezi španělskou elitu! Loňskou sezonu strávil Cádiz v druhé nejvyšší soutěži, kterou nastartoval již v samém úvodu pěti výhrami v řadě. Od samého začátku pomýšlel tým z jihu Španělska na postup a ten také po velké bitvě získal. Přitom v závěru sezony prohrál třikrát v řadě, ale díky ztrátám soupeřů se mohl radovat z druhého místa a přímého postupu. Až v závěrečném dvaačtyřicátém kole předstihla Cádiz Huesca o jediný bod.

    Nováček La Ligy rozhodně není jen do počtu. Po šesti odehraných zápasech se drží s deseti body na vynikající sedmé pozici. Ve druhém kole v souboji právě s Huescou zvítězil 2:0, následně ve čtvrtém utkání sice inkasoval červenou kartu proti Bilbau Akapo i Negredo, ale i v devíti dokázal Cádiz udržet vedení 1:0. Před reprezentační přestávkou poté Cádiz uhrál cennou remízu v duelu proti Granadě 1:1. Před týdnem poté Cádiz senzačně porazil obhájce titulu Real Madrid na jeho půdě 1:0 brankou Lozana.
     
    Villarreal CF

    Tým z východního pobřeží Španělska bojoval v předešlé sezoně v horní části tabulky hned za čtyřkou Real Madrid, Barcelona, Atlético a Sevilla. I přes nevýrazný závěr ročníku se udržel na solidní páté příčce zaručující postup přímo do základní skupiny Evropské ligy.

    Letos myslí Villarreal ještě na vyšší místa. V šesti úvodních kolech prohrál pouze jednou a to 0:4 s Barcelonou. S jedenácti body se tak drží na třetí pozici a pokud by dnes Villarreal zvítězil mohl by se vyhoupnout dokonce do čela celé La Ligy. Před týdnem totiž zvítězil v tuhém souboji s Valencií.

    Také v Evropské lize má Villarreal za sebou úvodní utkání. Po divokém průběhu na domácím stadionu si nakonec poradil španělský tým se Sivassporem 5:3, když hned o dva góly se postaral Alcácer.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    12.08. 2017 Cadiz – Villarreal 0:3
    17.12. 2014 Villarreal – Cadiz 3:0
    04.12. 2014 Cadiz – Villarreal 1:2
    05.02. 2006 Villarreal – Cadiz 1:1
    18.09. 2005 Cadiz – Villarreal 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    Cádiz CF: Ledesma – Akapo, Fali, Cala, Espino – Salvi, Mari (C), Jönsson, Álex Fernández – Lozano, Negredo.
    Náhradníci: Gil – Perea, Garrido, Pombo, Alcalá, Nano, Á. Giménez, Izquierdo, Alejo, Malbašić, Bodiger, Augusto Fernández.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Albiol, P. Torres, Pedraza – Coquelin, Iborra, Trigueros – Kubo, Alcácer, Moisés Gómez.
    Náhradníci: Rulli – Bacca, Baena, J. Costa, Peña, Pino, Foyth, Niño, Chukwueze.

    Rozhodčí: De Burgos – Díaz, Núňez.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Villarreal se usadil s balonem na vlastní polovině a čeká na vhodný moment k útoku.
     
    3
    Hosté se v úvodu zápasu nikam neženou a pokračují v kombinaci s míčem na kopačce před Asenjem.
     
    4
    Nyní už se zdálo, že by se Alcácer mohl dostat blíže k brance domácího celku, ale nakonec je zkušenému útočníkovi pískán ofsajd.
     
    5
    Opatrný úvod zápasu pokračuje. Ani souhra Triguerose s Gómezem nevyšla podle představ. Navíc po lehkém kontaktu skončil na trávníku Coquelin.
     
    6
    Na pravé straně měl o něco více prostoru k útoku hostující kapitán Gaspar. Espino se ale velmi rychle stáhnul a soupeře nepustil do pokutového území.
     
    7
    Po zblokovaném centru Kuba rozehrávali hosté rohový kop. Před Ledesmou však balon nikdo netečoval a tak domácí gólman bez potíží zasáhl.
     
    8
    Gaspar zastavil nedovoleným způsobem rozběhnutého Negreda a je prvním potrestaným hráčem zápasu.
     
    8
    Cádiz jde z první šance do vedení! Po faulu Gaspara rozehrávali domácí volný přímý kop. Prvotní centr si ještě pohlídal Torres, ale míč se odrazil přesně k nohám ÁLVARA NEGREDA, který pohotově uklidil balon do sítě.
     
    9
    Situace před gólem se ještě ale zkoumá u videa.
     
    10
    Už více než minutu je přezkoumáván ofsajd při centru z volného přímého kopu.
     
    11
    A až nyní jde hlavní rozhodčí podívat na opakovaný závěr k obrazovce umístěné za postranní lajnou.
     
    12
    Všechno je jinak! Gól Álvara Negreda neplatí právě pro ofsajd, který brance předcházel.
     
    13
    Po dlouhém čekání tak zápas pokračuje za bezbrankového stavu. Do útoku se tentokrát ženou fotbalisté Villarrealu.
     
    15
    Po dlouhém odkopu Jeremíase Ledesmy se dostal k balonu Fernández. Po kombinaci s Jönssonem však nestačil na bránícího Pedrazu.
     
    16
    Po řadě nepřesností se balon odrazil k nohám hostujícího Raúla Albiola. Velezkušený stoper poté uklidnil hru přihrávkou až k Asenjovi.
     
    17
    Po pádu Takefusy Kuba visela ve vzduchu penalta. Hlavní rozhodčí však nechyl hru pokračovat. Villarreal je stále u balonu.
     
    18
    Opět byl u balonu Raúl Albiol. Následovala ale mizerná přihrávkou, kterou vystihl u středového kruhu Mari, který však nenamířil pas přesně na rozběhnutého Negreda.
     
    20
    Ani dvacet minut branku nepřineslo. Villarreal je sice větší část u balonu, ale Álvaro Negreda dostal míč do sítě, avšak až po ofsajdu.
     
    21
    Po autovém vhazování skončil na zemi opět Kubo. Villarreal má možnost rozehrávat volný přímý kop z velmi nebezpečné pozice.
     
    22
    Centr do šestnáctky však nebyl vůbec vydařený a po několika odrazech si balon sebral do rukavic Jeremías Ledesma.
     
    23
    Lozano se z hrotu stáhl pro balon až téměř mezi obránce. Poté však narazil v osobním souboji na nekompromisního Triguerose.
     
    24
    Až příliš osamocen byl Jens Jönsson v útočném snažení. Proti velké přesile se snažil vybojovat alespoň roh, ale ani ten nakonec na Pedrazovi nezískal.
     
    25
    Opět se píská ofsajd. Tentokrát zůstal za posledním obráncem Paco Alcécer. Cádiz se tak dostává k balonu bez větší námahy.
     
    26
    Lozano dloubáčkem do vápna oslovil Salvu, který však nedokázal míč lépe zpracovat do toho využil v obraně postavený Pau Torres.
     
    27
    Do útoku se vydal opět Villarreal. Hostující tým se sice snaží přejít až do vápna, ale přes hradbu na hranici šestnáctky se ne a ne dostat do zakončení.
     
    28
    Zpoza postranní lajny vhazoval míč do hry Espino. Cádiz se však u balonu příliš dlouho nezdržel a musí se opět zatahovat do obrany.
     
    29
    Torres si několikrát vyměnil míč s Albiolem. Oba stopeři Villarreal neměli možnost více spolupracoval se spoluhráči, ani jeden ofenzivní hráč nebyl v pohybu.
     
    30
    I po půlhodině hry je stav zápasu bezbrankový. Villarreal sice drží o poznání více balon na kopačkách než nováček La Ligy, ale Ladesma zatím příliš práce neměl.
     
    31
    Akapo byl na pravé straně v pohybu po přihrávce Faliho. Domácí se z ojedinělé akce dostali až do zakončení, ale pokus Lozana postrádal přesnost.
     
    33
    Po dlouhém výkopu domácího gólmana musel do souboje José Mari. Kapitán Cádizu ale o míč přišel a ještě navíc si pomohl faulem.
     
    34
    Žlutí se také na domácí straně. Salvi zajel až příliš ostře do Coquelina, který navíc získal pro hosty nebezpečný volný přímý kop.
     
    35
    Nápor Villarrealu pokračoval rozehrávkou rohového kopu, ale ani nyní se hosté neprosadili do jediného ohrožení domácí branky.
     
    36
    Do otevřenější obrany spěchal s míčem Álvaro Negredo. Ještě před vápnem vyzval ke spolupráci Fernándeze, který už ale centrem našel jen rukavice Sergia Asenja.
     
    38
    Před Ledesmou nebezpečně poskakoval balon. Nakonec ho ale pro domácí získal do své moci Fali, který ho odpálil daleko od branky.
     
    39
    Tempo zápasu se nezvyšuje. Villarreal byl v problémech při rozehrávce, ale Iborra dokázal vytancovat s míčem u kopačky kolem třech protihráčů.
     
    40
    První poločas míří ke svému závěru. Lozano se pustil do silového souboje s Triguerosem a byl od balonu odstaven.
     
    41
    Ani Takefusa Kubo se individuálně neprosadil. Japonský útočník zkoušel procedit míč do vápna na Alcácera, ale ten byl až za dvojicí soupeřů.
     
    42
    Alfonso Espino nespěchal s autovým vhazováním. Následně poslal míč jen k soupeřům a musel se rychle zatahovat do obrany.
     
    43
    Villarreal přece jen lehce zvyšuje tlak před přestávkou. Kubo ani Coquelin se ale z pravé strany do pokutového území neprokličkovali.
     
    44
    Gasparovi utekl balon až za koncovou čáru a domácí tak mohou rozehrávat od své branky. Ledesma si pomalu staví míč do malého vápna.
     
    45
    Po faulu Iborry rozehrávali domácí volný přímý kop. Kubo se ale skvěle vrátil se Salvou a bezchybně odvrátil nebezpečí za postranní lajnu.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
     
    45+3
    Po centru Triguerose vyplaval ve vápně sám Moisés Gómez, ale zakončovat již nemohl. Píská se ofsajd.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Hráči odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

    Ani jeden z týmů se v úvodu zápasu nehnal do útoku. Po žlutém faulu Maria Gaspara rozehrávali domácí volný přímý kop, po kterém dostal míč do sítě Álvaro Negreda. Po dlouhém zkoumání u videa se však rozhodčí přiklonili k ofsajdu a gól tak nemohl platit. Villarreal byl v prvním poločase více u balonu, ale do vyložené šance se nedostal, Jeremías Ledesma neměl příliš práce.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu odstartovali rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Ihned poté byl na pravé straně faulován Salvi.
     
    48
    Cádiz však volný přímý kop vůbec nedokázal využít. Lehký centr zpracovala obrana hostů a míč nakonec skončil v rukavicích Sergia Asenja.
     
    49
    I po změně stran se pokračuje v nastaveném trendu. Villarreal má více míč pod kontrolou, ale obrana Cádizu stále vypadá velmi pevně.
     
    50
    Zformovaná obrana domácího celku nepropouští ani další útok Maria Gaspara. Hostující stoper vycestoval s míčem za koncovou čáru.
     
    51
    Ve středovém kruhu zahrál rukou Jönsson. Následně musí být ošetřen na hrací ploše domácí Juan Cala, který inkasoval úderem do kolena.
     
    52
    Snaha Villarrealu pokračuje. S Iborrou si narazil ve středu pole Trigueros, poté sice přilétl pas na Coquelina, ale ten ve vápně proti zásahu Faliho neuspěl.
     
    53
    Hosté rozehrávali od rohového praporku jen nakrátko. Poté přišel centr, který odvrátil Juan Cala. Nakonec přece jen akci zakončil pokusem z voleje Pau Torres, ale míč minul levou tyč.
     
    55
    Iborra sice vyhrál hlavičkový souboj ve středu pole, ale jen na Alcácera, který právě vybíhal z ofsajdového postavení.
     
    56
    Také Cádiz se po delší době ukázal na útočné polovině trávníku. Fernándezův centr nezachytil na hrací ploše ani na zadní tyči Akapo.
     
    57
    Rozehrávka Villarrealu lehce zaskřípala. Lozano nebyl daleko od vypíchnutí balonu ve velmi nebezpečném prostoru.
     
    58
    Manu Trigueros měl proti sobě sice jen Akapa, ale raději zvolil přihrávku zpět. Následný centr do pokutového území sebral ze vzduchu Ledesma.
     
    59
    Zničehonic prosvištěl do vápna Álex Fernández. Z velkého úhlu chtěl míč vrátit pod sebe, ale na Negreda se už nedostalo.
     
    60
    Ani hodina hry gól nepřinesla. Villarreal je i nadále aktivnější, snaží se tvořit, ale přes zataženou obranu se nemůže dostat ani do zakončení.
     
    61
    Ani další přetažený centr neuspěl. Jönsson raději ještě posunul míč hlavou za koncovou čáru a hosté budou pokračovat rohem.
     
    62
    Kubo s Iborrou si vyměnili míč u rohového praporku, ale opět se k centru neprodrali. Obrana nováčka La Ligy je i nadále pevná.
     
    63
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Takefusa Kubo, přichází Samuel Chukwueze.
     
    65
    Ani jeden z týmů se nemůže vytvořit pořádný tlak. Cádiz sice nyní vystartoval do útoku, ale Lozano to místo k brance vzal směrem k rohovému praporku.
     
    66
    O něco zajímavější byla Iborrova přihrávka na Alcácera. Sedmadvacetiletý útočník však byl až za Albiolem a k míči se nedostal.
     
    67
    Z pravé strany centroval do vápna Villarrealu Carlos Akapo. Asenjo však míč ztlumil v rukavicích a nedal šanci Negredovi k zakončení.
     
    68
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Álvaro Negredo, přichází Filip Malbašić.
     
    69
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Anthony Lozano, přichází Jairo Izquierdo.
     
    70
    Ledesma rychle po sebrání míče rozběhl výhozem Fernándeze. Tomu ale balon odskočil od kopačky jen k připravenému Coquelinovi.
     
    71
    Mario Gaspar se snažil rozpohybovat své spoluhráče na pravém kraji, ale se střídajícím Chukwuezem si příliš nerozuměl.
     
    72
    Po dlouhé době přišlo zakončení. Z nepřipravené pozice to zkusil Vicente Iborra, ale jeho střela neměla brankové parametry.
     
    73
    Akapo společně se Salvim byli na pravé straně v oslabení. Villarreal se rychle zatáhl do obrany a domácím nedal šanci k průniku do vápna.
     
    74
    Carlos Akapo měl opět prostor k centru a tentokrát už poslal míč do šestnáctky. Malbašić ani Iquierdo však k měli k hlavičce hodně daleko.
     
    75
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Manu Trigueros, přichází Carlos Bacca.
     
    76
    Zdá se, že v posledních minutách má více sil domácí Cádiz. Salvi si opět vyměnil míč s Akapem, následně byl v kombinaci i Jönsson, ale Asenjo se opět zapojit nemusel.
     
    77
    Střídající Carlos Bacca mířil za nakopnutým balonem, ale skvěle situaci přečetl i domácí gólman a byl u míče o poznání dříve.
     
    78
    Pedraza neměl komu vhodit míč do hry. Cádiz však další nepřesností Mariho daroval balon zpět hostujícím fotbalistům.
     
    79
    S Gómezem se stačil vrátit do obrany Fali. Villarreal byl poté vytlačen až ke středové čáře a Torres raději poslal míč až k Asenjovi.
     
    80
    Rozběhnutý byl na pravé straně Coquelin, ale v souboji s Fernándezem o míč přišel. Stejně si ale vedl Malbašić proti Gasparovi.
     
    81
    Až příliš mnoho nepřesností na obou stranách. Iborra musel pod tlakem hrát znovu jen k vlastním stoperům.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Dosavadní průběh přinesl pouze jedinou střelu mezi tři tyče.
     
    84
    Bacca se lehce srazil s rozhodčím, poté ale postupoval směrem kupředu, kde však nestačil na Calu s Falim.
     
    85
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází José Mari, přichází Nano.
     
    86
    Po delší době musel Jeremías Ledesma zasahovat. Prudkou ránu ze střední vzdálenosti neudržel v rukavicích a tak budou hosté pokračovat rohem.
     
    87
    S Gómezem svedl tvrdý souboj Malbašić, ale střídající útočník Cádizu už do vápna centroval zpoza koncové čáry.
     
    88
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Mario Gaspar, přichází Yeremi Pino.
     
    88
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Paco Alcácer, přichází Juan Foyth.
     
    89
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Francis Coquelin, přichází Rubén Peña.
     
    90
    Ani v samém závěru zápasu se tempo nezvyšuje. Oba týmy už spolehájí především na svou defenzivu a do útoku se neženou.
     
    90
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Salvi, přichází Alberto Perea.
     
    90+1
    Zničehonic obrovská šance Villarrealu! Iborra prostrčil míč na Foytha, který ale nedokázal obejít Ladesmu. Navíc by se nejspíše pískal ofsajd.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+3
    Po taktickém zatažení za dres ve středu pole inkasuje v samém závěru zápasu žlutou kartu Alfonso Pedraza.
     
    90+3
    Také Izqueirdo podrazil ve středu pole Pina a je potrestán žlutou kartou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a utkání sedmého kola mezi Cádizem a Villarrealem končí bezbrankovou remízou.

    Ani jeden z týmů se v úvodu zápasu nehnal do útoku. Po žlutém faulu Maria Gaspara rozehrávali domácí volný přímý kop, po kterém dostal míč do sítě Álvaro Negreda. Po dlouhém zkoumání u videa se však rozhodčí přiklonili k ofsajdu a gól tak nemohl platit. Villarreal byl v prvním poločase více u balonu, ale do vyložené šance se nedostal, Jeremías Ledesma neměl příliš práce.

    Ani po změně stran týmy příliš fotbalové krásy nenabídly. Villarreal sice pokračoval v územní převaze, ale do vyložené brankové příležitosti se nedostal. Zhuštěná obrana nováčka La Ligy ani neměli příliš práce. Až příliš mnoho chyb na obou stranách bylo k vidění v kombinaci a tak se Cádiz s Villarrealem rozcházejí smírně 0:0.
     
    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 0:2. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:7. (17:57:28)

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   34. Salvi (CAD), 90+3. Izquierdo (CAD) – 8. M. Gaspar (VLR), 90+3. Pedraza (VLR)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 0:2. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:7.
    Cádiz CF: Ledesma – Akapo, Fali, Cala, Espino – Salvi (90. Perea), Mari (C) (85. Nano), Jönsson, Álex Fernández – Lozano (69. Izquierdo), Negredo (68. Malbašić).
    Náhradníci: Gil – Perea, Garrido, Pombo, Alcalá, Nano, Á. Giménez, Izquierdo, Alejo, Malbašić, Bodiger, Augusto Fernández.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C) (88. Pino), Albiol, P. Torres, Pedraza – Coquelin (89. Peña), Iborra, Trigueros (75. Bacca) – Kubo (63. Chukwueze), Alcácer (88. Foyth), Moisés Gómez.
    Náhradníci: Rulli – Bacca, Baena, J. Costa, Peña, Pino, Foyth, Niño, Chukwueze.

    Rozhodčí: De Burgos – Díaz, Núňez
    bahis siteleri