Jokerit – Kunlun 0:0 (odl.) | Petrohrad – Čeljabinsk 0:1 (kon.) | Spartak Moskva – Čerepovec 4:3 (po pr.)
po prodl.
Spartak Moskva
4:3 (2:1, 1:0, 0:2 - 1:0)
Severstal Čerepovec
Středa 18.11.2020, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Spartak Moskva vyhrál nad Severstalem Čerepovec 4:3 v prodloužení a udržel se před svým dnešním soupeřem v tabulce konference, se s Vámi loučí a zase někdy u KHL se napočtenou těší Tomáš Lysý. (20:02:16)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 4-3
    Střely na branku: 19-30
    Zásahy gólmanů: 26-16
    Vyloučení: 4-5
    Využití: 0-1
    V oslabení: 0-1
    Vyhraná buly: 22-25
    Hity: 3-7.
     
    Spartak začal dnešní zápas jasně lépe a ve čtvrté minutě vedl po gólu Sergeje Širokova, který museli schválit ještě rozhodčí. O dvě minuty později se trefil i Martin Bakoš. Domácí byli lepší a v závěru třetiny měli i přesilovou hru, ve které ale udělal Rylov na modré chybu a samostatný únik úspěšně a hezky zakončil Alexandr Petunin.

    Na začátku druhé třetiny si svěřenci Olega Znaroka vzali dvoubrankový náskok zpět, když Maxim Cyplakov zakončil únik z pravé strany povedenou střelou do šibenice. I ve zbytku druhé části byli domácí lepší, ale branku již nevstřelili.

    Ve třetí části pak Spartak nevyužil dlouhou přesilovku pět na tři, za což byl také potrestán. Domácí se stáhli do obrany a během dvou minut dvakrát inkasovali. V 52. minutě se prosadil Kirill Kapustin, když se k němu odrazil puk a napálil ho do sítě. Nedlouho poté v přesilovce Alexandr Petunin nahrál puk na kruh pro Kodolu a poté jeho střelu tečoval do sítě.

    Spartak mohl v závěru rozhodnout o dvou bodech, ale podařilo se mu to až v prodloužení. Maxim Cyplakov nejprve akcí po levé straně neuspěl, ale nedlouho poté to zkusil znovu a v čase 62:42 vyslal z kruhu nechytatelnou bombu – 4:3 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    62:42 Maxim CYPLAKOV - 4:3
     
    62:42
    Spartak právě vstřelil branku!
    Nyní se již domácí radují. MAXIM CYPLAKOV převzal znovu na levé straně přihrávku od Nikišina. Nabruslil si na kruh, kde napřáhl ke střele a opřel se do puku. Ačkoliv Šugajev máchl lapačkou, proti tvrdé a přesné ráně na vzdálenější tyč neměl šanci. Cyplakov tak dává svůj druhý gól v utkání, celkově pátý v sezoně a díky němu získává Spartak dva body. Asistence: Alexandr Nikišin, Martin Bakoš.
     
    62:10
    V prodloužení se často hraje nahoru – dolu a ani tento zápas není výjimkou. Po levé straně mohl ujet sám na branku Maxim Cypljakov, ale kotouč mu při přebrání uskočil od hokejky.
     
    61:21
    Jakov Rylov dostal chvilku prostoru před Šugajevem, kterého se snažil po kličce roztáhnout. Což se mu podařilo, ale zasunout puk mezi jeho betony již nikoliv.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 19:47.
     
    Diváci v CSKA Areně vyjadřují pískotem nesouhlas nad průběhem třetí třetiny a není se jim co divit. Spartak totiž pohrdl minutu a půl dlouhou přesilovkou pět na tři a od padesáté minuty pouze bránil dvoubrankový náskok. A to se samozřejmě často vymstí; tento zápas nebyl výjimkou. Nejprve v 52. minutě dostal Kirill Kapustin puk po šťastném odrazu mezi kruhy a rychlou střelou nezaváhal. Za další dvě a půl minuty bylo srovnáno, když Alexandr Petunin využil přesilovku. Celou akci sám založil, nahrál na pravý kruh pro Kodolu a poté jeho střelu před brankou tečoval do sítě – 3:3. Až poté se domácí probrali a zejména Nikoncev mohl v závěru rozhodnout, ale střelou z kruhů, kde byl volný, netrefil branku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Domácí to ještě zkusili, ale proti zformované obraně Severstalu neměli šanci.
     
    58:36
    Prioritou obou celků je samozřejmě ve zbývající minutě a půl neudělat žádnou chybu. Raději sebrat bod, než tabulkovému sousedovi přenechat oba.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a zápas tak pomalu směřuje do prodloužení.
     
    57:07
    Další pořádný závar před brankou hostí po tom, co do tohoto prostoru posílal střílenou přihrávku Lukáš Radil. Ze všech si se snažil puk doklepnout do sítě Jori Lehterä, ale brankář Šugajev byl opět na místě!
     
    56:37
    Dmitrij Šugajev v brance hostí má i trošku štěstí. Nyní totiž dostal Anatolij Nikoncev krásný pas mezi kruhy a mohl si vybrat, kam pošle puk a dostane Spartak znovu do vedení. Jenže přestřelil levou šibenici!
     
    55:28
    Spartak se s vypětím všech sil osvobodil a posílá puk do středního pásma. Domácí jsou jistě rádi, že je nyní střídačka hned u jejich obranné třetiny.
     
    54:57
    Že by se Čerepovec spokojil s jedním bodem, to se rozhodně říct nedá. Hráči v červeném nyní vůbec neví, kde jim stojí hlava a mají jasnou převahu.
    53:59 Alexandr PETUNIN - 3:3
     
    53:59
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Domácí během dvou a půl minuty přichází o dvoubrankový náskok. ALEXANDR PETUNIN nyní celou akci začal a také zakončil. Objel branku a předal pun na pravý kruh pro Vladislava Kodolu. Ihned si sjel před Hudáčka a když Kodola vystřelil, úspěšně ztečoval puk do sítě. Asistence: Vladislav Kodola.
     
    53:15
    Spartak dokázal poslat puk ven z obranného pásma, hosté musí začít znovu.
     
    52:35
    Lukáš Radil si ve středním pásmu počíhal na soupeře, kterého ale poslal na led nedovoleným bráněním a dostává dvě minuty. Další nepříjemnost pro Spartak.
     
    52:10
    Zbývajících necelých osm minut tak bude hodně napínavých, vedení Spartaku se znovu smrsklo na jedinou branku. Nyní následuje komerční přestávka.
    51:36 Kirill KAPUSTIN - 3:2
     
    51:36
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Defenzívní hra přináší Spartaku částečný problém. Geraskin v tísni v levém rohu jen tak nazdařbůh nahodil puk mezi kruhy. Tam číhal KIRILL KAPUSTIN, jenž měl štěstí, že se kotouč odrazil od hole Nikišina přímo k němu. Forvard Severstalu napálil puk k levé tyči a překonal Hudáčka, který neměl mnoho šancí. Asistence: Joonas Nättinen, Igor Geraskin.
     
    51:15
    Spartak si ve třetí třetině vůbec nekomplikuje hru a když může, tak vyhodí kotouč do středního pásma a brání modrou.
     
    50:27
    Arťjom Serikov byl ve středním pásmu u mantinelu zastaven velice tvrdě, ale také čistě. Vzápětí sudí možná odpustil Severstalu další zákrok na hraně faulu.
     
    50:00
    Hostům zbývá k vyrovnání už pouze deset minut čistého času.
     
    49:01
    Domácí šli do akce dva na jednoho. Ilja Talalujev, který dnes hraje opravdu dobře a možná by si zasloužil branku, se na levém kruhu nerozhodl střílet, ale nahrál pro Jevgenije Kulika. Bek Spartaku chtěl střílet z první, jenže pokus mu vůbec nesedl a puk se tak tak došoural k brankáři Šugajevovi, který má i trošku potřebného stěstí.
     
    48:30
    Je radost pohledět, v jakém tempu se hraje dnešní zápas. Akce střídá akci, na odpočinek není vyjma střídání prakticky žádný čas.
     
    47:30
    Vadim Kudako se z pozice obránce sice natlačil do útočného pásma, ale mezi kruhy byl zastaven. I tak ale hosté získali prostor před brankářem Júliusem Hudáčkem.
     
    47:15
    Třetí třetina zatím branku nepřinesla i přes dlouhou přesilovku domácích pět na tři. To by se možná mohlo svěřencům Olega Znaroka vymstít. Aktuálně mají oba trenéři svým svěřencům při komerční přestávce co říct.
     
    46:01
    Maxim Majorov obdržel přihrávku před branku, kde zkusil kličkou oklamat Dmitrije Šugajeva. Ale ten stále drží svému týmu přijatelné dvoubrankové manko a výrazně si tak vylepšuje průměr 2,31 inkasované branky na zápas!
     
    45:30
    A nyní jsou již v pěti.
     
    45:08
    Hosté hrají ve čtyřech.
     
    44:53
    Nyní už chyběl Spartaku jen kousek ke čtvrté brance. Před Šugajevem se vynořil volný Maxim Cypljakov, který tečoval puk těsně vedle levé tyče a poté jej z ostrého úhlu poslal mimo druhou tyčku.
     
    44:32
    Už jen 36 sekund bude trvat přesilová hra dvou mužů Spartaku. Z druhého kruhu to nyní zkoušel i Lukáš Radil, avšak gólman Dmitrij Šugajev je zatím více než rovnocenným náhradníkem Vladislava Podjapolského.
     
    44:18
    Dělovka Bakoše z levého kruhu končí vedle bližší tyčky.
     
    44:00
    Hráči v červeném ale celou akci překombinovali a nechali si puk utéct do středního pásma.
     
    43:30
    Dlouhá přesilovka pět na tři pro domácí. Kirill Adamčuk totiž neudržel v souboji s Nikoncevem nervy na uzdě. Oplácel, sekl soupeře a oslabuje svůj tým. Minutu a půl dlouhá početní výhoda dvou mužů Spartaku!
     
    43:08
    Kalalujev totiž v rohu za brankou vymíchal Alexejeva a Provolněva, čímž se dostal před gólmana Šugajeva. Zakončovat ale kvůli hákování Vladislava Provolněva nemohl. Ten si tak jde na dvě minuty odpočinout.
     
    42:54
    Ilja Talalujev se výborně otočil kolem své osy a před brankou soupeře si vybojoval faul.
     
    42:13
    Domácí se osvobodili jednoduchým vyhozením tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    41:37
    Souboj o puk v pravém rohu za brankou domácích dopadl lépe pro Severstal, který tak i zásluhou Joonase Nättinena udržel útočné pásmo.
     
    40:40
    Vladislav Kodola se hezky prosmýkl z kruhu až před branku, kde ještě přihrával na levou tyč pro spoluhráče, který ale zakončit nedokázal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:11.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 3-1
    Střely na branku: 14-21
    Zásahy gólmanů: 20-11
    Vyloučení: 2-3
    Využití: 0-0
    V oslabení: 0-1
    Vyhraná buly: 14-16
    Hity: 1-3.
     
    Ve druhé třetině si vzali domácí hokejisté dvoubrankové vedení zpět. Již ve 23. minutě totiž Maxim Cyplakov využil rychlý kontr po pravé straně, kdy převzal přihrávku od Šugajeva a najel si na kruh. Nerozpakoval se, vystřelil a trefil se krásně do šibenice. Tímto gólem také vyhnal Podjapolského z branky a do klece šel Dmitrij Šugajev, který se měl hned co otáčet. Spartak totiž opět získal půdu pod nohama a byl aktivnějším týmem. I přes další dobré šance domácích však zůstalo skóre nezměněno – 3:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Maxim Cypljakov se sice na útočné modré dostal k odraženému puku, ale už neměl tolik síly na nějaké zakončení. Zkusil tak proti obránci Provolněvovi stahovačku, kterou se ale bek hostí nenechal oklamat.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:48
    Stejně jako vzápětí, kdy zkusil puk nahodit na branku Kirill Kapustin. Forvard Severstalu viděl, že je před Hudáčkem celkem rušno, kotouč ale nikdo netečoval.
     
    38:03
    Igor Geraskin se ve středním pásmu dobře vyhnul Romanu Ljubimovovi, což hned znamenalo přečíslení hostí tři na dva. Ale hráči ve žlutém žádnou překvapivou kombinaci nevymysleli a Geraskinovo zakončení si Hudáček pohlídal.
     
    37:09
    Jegor Morozov si před brankou počíhal na dobrou přihrávku od Arťoma Garajeva napříč brankovištěm, ovšem z pokleku netrefil puk ideálně a slovenský brankář v barvách Spartaku Moskva neměl tolik práce.
     
    36:37
    Vladislav Kodola si připravil na pravém kruhu kotouč ke střele, měl totiž dostatek času. Táhlou ránou pak donutil Júliuse Hudáčka k dobrému zákroku.
     
    35:24
    V situaci dva na jednoho přenechal Ilja Arkalov puk na útočné modré pro Ilju Talalujeva, který si sjel před branku, ovšem neuspěl ani ve své druhé velké šanci dnešního mače.
     
    34:35
    Igor Garajev zavezl puk po pravé straně před branku a donutil Júliuse Hudáčka k zákroku. Hned poté se k dorážce dostával Adam Liška, ale volný puk před brankou promáchl.
     
    33:53
    Spartak zahrál v útočném pásmu poměrně hezkou kombinaci, na jejímž konci byla střela Joriho Lehtery z levého kruhu. Měl na ní dostatek času, ale Šugajev v brance Čerepovce zatím překonán nebyl. Opět si připsal dobrý zákrok.
     
    33:02
    Nikišinova rána od modré skončila v lapačce připraveného Šugajeva.
     
    32:17
    Nikišin si klepal na modrou o přihrávku, chtěl střílet z první, ale dostal kotouč na paty bruslí. Nedlouho poté se hosté osvobozují.
     
    31:59
    Moc dlouho se v plném počtu nehrálo. Podražení, toť jasná signalizace sudích směrem k Maximu Matuškinovi, který ve středním pásmu poslal k ledu Lukáše Radila. Tady není o čem se bavit, jasné dvě minuty.
     
    30:32
    Čerepovec hraje v plném počtu.
     
    30:30
    Sergej Širokov v závěru početní výhody dostal puk na pravý kruh, kde měl dostatek času. Konečně tak přišla domácí přesilovková střela, po které útočník Spartaku asi pořádně zaklel, když zvedl puk ke stropu a pronesl pár "líbivých" slůvek. Branku totiž těsně minul. V opačném případě by byl gólman Šugajev u své levé tyče asi krátký.
     
    30:03
    Ačkoliv Spartak vede 3:1 a drží otěže zápasu ve své moci, přesilové hry se dneska hráčům v červeném zhola nedaří.
     
    29:40
    A to se nezmění ani po dalším vyhození puku v podání hostí.
     
    29:21
    Přesilová hra se svěřencům Olega Znaroka vůbec nedaří, gólman Dmitrij Šugajev ještě zasahovat nemusel.
     
    28:58
    Hráči Spartaku si asi nyní dají větší pozor na to, aby se v přesilové hře nedopustili nějaké chyby a nedali Severstalu možnost dostat se na kontaktní branku.
     
    28:32
    Ilja Talalujev potáhl kotouč po levé straně do pásma a přihrál před branku na Ilju Arkalova. Ten byl zahákován Vladislavem Provolněvem a nutno říct, že bek Čerepovce prakticky ani jinou možnost neměl.
     
    28:04
    Joonas Nättinen dostal na pravý kruh dobrou přihrávku a rychle prostrčil puk na Jegora Morozova. Útočník Severstalu neváhal a ihned z osy hřiště vystřelil, ovšem jeho počet gólů v sezoně zůstane na čísle jedna. Hudáček puk vyrazil.
     
    27:07
    Spartak hraje v pěti.
     
    26:54
    Hosté v závěru přesilové hry staví před Hudáčkovou brankou deštník, ovšem vystřelit se jim znovu nepodařilo.
     
    26:31
    Další možnost rychlého přečíslení pro Spartak končí po tom, co přihrávka na Maxima Cyplakova byla sražená.
     
    26:08
    Hned po buly přichází hosté sraženou střelou Adamčuka o útočné pásmo.
     
    26:01
    Gólman Július Hudáček si pohlídal nahození od modré a přerušuje hru.
     
    25:44
    Parádní tempo zápasu pokračuje. Do situace dva na dva ujížděl Radil s Lehterou, ale kombinace se jim v samotném závěru nevydařila.
     
    25:07
    Další možnost pro hosty. Na trestnou lavici usedá Jurij Kozlovskij na dvě minuty za držení hole.
     
    23:02
    Ofenzívní choutky domácích pokračují. Radil v situaci dva na jednoho uvolnil na ose hřiště spoluhráče Sergeje Širokova, který ale branku přesouvajícího se novice Šugajeva minul. Hned mu mohl poslat ostrou navštívenku.
     
    22:33
    Tři branky za dvaadvacet a půl minuty jsou na Vladislava Podjapolského až příliš a hosté možná chtějí dodat do svých řad nějaký impuls. Do brankoviště tak jde Dmitrij Šugajev.
    22:33 Maxim CYPLAKOV - 3:1
     
    22:33
    Spartak právě vstřelil branku!
    A tak znovu platí otřepané klišé o tom, že když nedáš, tak vzápětí často dostaneš. Martin Bakoš vysunul na pravé straně dobrou přihrávkou MAXIMA CYPLAKOVA, který si najel na pravý kruh a poté měl dostatek času, aby přesně zamířil. Gólmanovi Podjapolskému nedal prakticky žádnou šanci – krásná rána do šibenice. Asistence: Martin Bakoš.
     
    22:08
    Po zmatcích v útočném pásmu se kotouče ujali hosté a rázem mohlo být před Hudáčkem rušno. Andrej Liška dával puk před branku na Morozova, který jej ale minul.
     
    20:55
    Hokejisté v červeném hrají s velkou chutí. Arťom Fjodorov, který otevřel skóre zápasu, chtěl obkroužit branku a zasunout puk k levé tyči. Gólman Podjapolskij se na poslední chvíli přesunul a přiložil svůj beton k tyčce.
     
    20:17
    Tvrdou ránu Jakova Rylova dokázali hosté zblokovat a byť se domácí dostali k odraženému puku, posté hráči Čerepovce vyhodili touš do bezpečí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    Statistiky první třetiny:
    Góly: 2-1
    Střely na branku: 9-10
    Zásahy gólmanů: 9-7
    Vyloučení: 1-1
    Využití: 0-0
    V oslabení: 0-1
    Vyhraná buly: 7-8
    Hity: 1-1.
     
    První část je u konce a bylo se rozhodně na co dívat. Šancí totiž bylo požehnaně. Již ve druhé minutě se sám na brankáře hostí řítil Fjodorov, ale přestřelil. V čase 3:04 se už domácí radovali, když střelu Nikišina tečoval do sítě Sergej Širokov a gól ještě potvrdili po challenge Čerepovce hlavní rozhodčí. Za dvě a půl minuty už vedli domácí o dvě branky, když Majorov předložil puk mezi kruhy Martinu Bakošovi, slovenský forvard oklamal obránce stahovačkou a neméně dobře zakončil. Následně se prezentoval dvěma dobrými zákroky Hudáček v brance Spartaku, načež měli převahu opět domácí. Ti dostali v závěru třetiny početní výhodu, ve které ale bek Rylov ztratil na modré puk a Alexandr Petunin si v samostatném úniku počínal jako zkušený mazák – rozhýbal brankáře a jednou rukou zasunul puk k tyči. Spartak poté opět svému soupeři mohl uskočit, ale Talalujeva tváří v tvář vychytal gólman Podjapolskij – 2:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:24
    Hosté jsou v plném počtu a mohou být asi rádi, že jim byl prominut mezi kruhy další hraniční zákrok.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:24
    Už to mohlo být opět o dvě branky. Ilja Talalujev převzal hezkou přihrávku před branku a zakončoval ostrým bekhendem. Byl už ale téměř před gólmanem Podjapolskim a ten kotouč vyrazil.
    17:54 Alexandr PETUNIN - 2:1
     
    17:54
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Jakov Rylov si na modré rovnal puk na střelu, ale kotouč mu přeskočil hokejku. Toho využil ALEXANDR PETUNIN, který jel sám na branku. Naznačením se snažil rozhýbat Hudáčka, což se mu povedlo. Nakonec si dal puk na dlouhou hůl a krásně ho zasunul k levé tyčce. Obránce Rylov se ještě snažil puk před brankou zastavit, ale těsně se mu to nepovedlo. Bez asistence.
     
    17:41
    Martin Bakoš dostal nabito na levou stranu, ovšem dělovkou z první přestřelil branku!
     
    17:21
    Arťom Garajev zastavil průnik soupeře do útočného pásma háčkem na obranné modré a jde na dvě minuty ven.
     
    16:24
    Jako třeba nyní, kdy si k pravé tyčce sjížděl na Lehterovu střílenou přihrávku sjížděl Sergej Širokov a k doklepnutí puku do sítě mu scházel metr.
     
    15:24
    Maxim Cyplakov protečoval kotouč na modré do útočného pásma a ještě ho zkusil vybojovat. To se mu sice nepovedlo, ale přes špatnou rozehrávku hostí se k puku mezi kruhy dostal Ilja Talalujev. Jenže byl rychle přistoupen soupeřem a nedokázal lépe vystřelit. Takové chyby v obranném pásmu by ale Spartak mohl trestat.
     
    14:39
    Hosté se nyní dostali do útočného pásma jako slepý k houslím, ale po pár nahozeních po prknech o výhodu hry před brankou Hudáčka přišli.
     
    13:17
    Tohle je válec, který předvádí Spartak před brankou Podjapolského. Nejprve dostal Arťom Fjodorov výbornou přihrávku před brankou po hezké kličkované Juňkova, ale mířil vedle. Poté tvrdě střílel kapitán Anatolij Nikoncev a gólman Severstalu musel tasit dobrý zákrok.
     
    11:59
    Bakoš dal za brankou hitem pocítit Vadimu Kudakovi, jak chutnají plexiskla v CSKA Aréně.
     
    11:16
    Aktivní napadání domácích dělá Čerepovci problém. Když se tak Arťom Garejev dostal na druhou stranu, nic nevymýšlel a jen nahodil kotouč na gólmana Hudáčka. Ten puk pokryl a následuje komerční pauza.
     
    10:36
    Alexandr Nikišin na modré chvíli otálel se střelou a hned k němu přistoupili dva hráči soupeře. Ztratil tak útočné pásmo.
     
    09:42
    Spartak hraje v plném počtu.
     
    09:08
    Dvě rány Vladislava Kodoly se neujaly. Nejprve zakročil Július Hudáček, poté útočník Severstalu minul tři tyče.
     
    08:55
    Až po více jak minutě trestu se Čerepovec dostal pořádně do útočného pásma.
     
    07:55
    Jenže místo toho jeli domácí do situace dva na jednoho. Tentokrát byl ale gólman Vladislav Podjapolskij pozorný.
     
    07:42
    Hosté si zahrají přesilovou hru a mají možnost vrátit se do zápasu v podobě kontaktní branky. Arťom Fjodorov jde ven na dvě minuty za podrážení.
     
    07:35
    Komerční přestávka.
    06:30 Hudáčkův dobrý zákrok
     
    06:30
    Julo Hudáček v brance Spartaku se zatím překonává. V situaci dva na jednoho vzal odpovědnost na sebe Makar Chabarov, který zblízka mířil na vzdálenější tyčku, ale lapačka slovenského muže v masce byla na svém místě.
    05:37 Martin BAKOŠ - 2:0
     
    05:37
    Spartak právě vstřelil branku!
    Nyní již není vůbec o čem diskutovat. Hudáček nejprve brilantně zneškodnil svou vyrážečkou střelu Joonase Nättinena, která směřovala do šibenice. Následoval protiútok, ve kterém Majorov na sebe při přechodu přes modrou navázal dva hráče soupeře a krásně nahrál puk mezi kruhy na MARTINA BAKOŠE. Ten naznačil střelu a bek Matuškin se jí jal vyklekávat, načež slovenský forvard puk trošku potáhl do levé strany a střelou k tyči překonal gólmana. Asistence: Maxim Majorov.
     
    04:27
    Spartak samozřejmě po potvrzení branky ožil a znovu útočí. Protiútok dva na dva ale úspěšný nebyl.
     
    03:04
    Branka platí. Challenge Čerepovce se minula účinkem a nyní se již fanoušci Spartaku Moskva oprávněně radují z branky! Kouč Oleg Znarok jen kroutí hlavou, proč se vůbec o brance rozhodovalo tak dlouho...
     
    03:04
    Publikum samozřejmě volá "šajbu, šajbu" – tedy gól. Tak jak?
     
    03:04
    Hokejoví rozhodčí ze mě sice nebude, ale myslím, si, že z opakovaných záběru nebylo vše zcela v pořádku. Střelu Nikišina tečoval Śirokov již v brankovišti. Tak uvidíme, jak rozhodnou sudí.
     
    03:04
    Ale pozor, bude se ještě zkoumat, zda hráč domácích s číslem 52 nestál v brankovišti a zda tak nezabránil gólmanovi Vladislavu Podjapolskému v zákroku.
    03:04 Sergej ŠIROKOV - 1:0
     
    03:04
    Spartak právě vstřelil branku!
    V Aréně zní světový šlágr "It's beautiful night," což signalizuje, že domácí dali branku. Před gólmanem Podjapolskim totiž SERGEJ ŠIROKOV úspěšně tečoval puk do sítě po střele Nikišina a posílá Spartak do vedení. Asistence: Alexandr Nikišin.
     
    02:51
    Domácí tým se poprvé vážněji usazuje před brankou soupeře. A tohle tedy byly krásné kudrlinky Alexandra Nikišina, který si udělal ze tří hráčů Čerepovce statické kužele. Ale vzápětí zakončil přímo do brankáře soupeře.
     
    02:33
    Zblokovaný puk vypadl před brankou na Jegora Morozova, který byl tak překvapen, že ani nestihl zakončit.
    01:21 Velká šance Arťoma Fjodorova
     
    01:21
    Vedoucí gól mohl být na světě! Arťom Fjorodorov se prodral mezi dvěma hráči soupeře a jel sám na branku. Chtěl zakončit nad rameno gólmana Podjapolského, ale svůj pátý gól v sezoně nepřidal, jelikož přestřelil branku.
     
    00:58
    Vladislav Kodola sice v útočném pásmu ztratil puk, ale následná rozehrávka Nikity Solokova po prknech byla nepřesná.
     
    00:13
    Hned po patnácti sekundách hry se do střelecké pozice dostával Joonas Nättinen, ale finský útočník ještě předával puk na pravou stranu pro Denise Vichareva. Spíše měl z kruhů z dobré pozice střílet, jelikož jeho spoluhráč minul branku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Stadionem zní hymna ruské federace, což je neklamná známka toho, že se za okamžik začne.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Spartak Moskva: J. Hudáček (Truškov) – Nikišin, Rylov (A), Sokolov, Zubarev, Kulik, Kozlovskij, D. Musin, Serikov – Lehterä, Širokov (A), Radil – Nikoncev (C), Juňkov, Fjodorov – Ljubimov, M. Majorov, Bakoš – Arkalov, M. Cyplakov, Talalujev.

    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Šugajev) – Vittasmäki, Provolněv, Adamčuk, M. Chabarov, Lalonde (A), Matuškin, Kudako, Nevolin (C) – Vicharev, Jo. Nättinen, A. Garejev – Kodola, Vovčenko, Petunin – Kapustin (A), Geraskin, Guslistov – Liška, A. Alexejev, J. Morozov.

    Rozhodčí: Jevgenij Romasko, Viktor Spirin – Roman Maximovskij, Jevgenij Strelcov.
     
    Československá stopa v týmech:
    Július Hudáček (SPM): 15 zápasů, 8 výher, 2,03 průměr obdržených branek, 92,9% úspěšnost zákroků
    Lukáš Radil (SPM): 21 zápasů, 17 bodů (14+3) – třetí nejlepší střelec celé KHL
    Robin Hanzl (SPM): 22 zápasů, 14 bodů (3+11)
    Martin Bakoš (SPM): 18 zápasů, 9 bodů (6+3)
    Adam Liška (CER): 19 zápasů, 5 bodů (2+3)
    Jindřich Abdul (CER): 6 zápasů, 2 body (2+0).
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Spartak – Čerepovec 3:4 (27.10.2020)
    Spartak – Čerepovec 3:0 (23.1.2020)
    Čerepovec – Spartak 1:2 pr. (16.1.2020)
    Spartak – Čerepovec 3:2 sn. (31.10.2019)
    Čerepovec – Spartak 3:2 (9.10.2019).
     
    Severstal Čerepovec:
    Také hosté na tom nejsou v tabulce úplně nejhůře, figurují totiž na sedmém místě hned za svým dnešním soupeřem se ztrátou dvou bodů, ale mají odehráno o utkání méně. Ve čtyřiadvaceti mačích dokázal Severstal třináctkrát vyhrát a jedenáctkrát odcházel z ledu poražen, z toho desetkrát bez bodu. Problémem Čerepovce je střílení branek, jelikož 51 gólů je čtvrtý nejhorší počin v celé KHL. Severstal to ale kompenzuje tím, že ani příliš neinkasuje, jelikož dostal jen 63 branek a v tomto ohledu patří do vrchní poloviny soutěže. V posledních pěti zápasech vykazuje Čerepovec formu jako na houpačce, když třikrát prohrál a dvakrát vyhrál, vždy na přeskáčku.

    Poslední zápasy Čerepovce:
    Čerepovec – Petrohrad 0:2
    Dynamo Moskva – Čerepovec 2:3 sn.
    Čerepovec – Barys Nur Sultan 1:3
    Čerepovec – Jokerit 5:2
    Čerepovec – Viťaz 0:3.
     
    Spartak Moskva:
    Domácí hokejisté jsou v tabulce Západní konference na šestém místě, když v našlapané konkurenci ztrácí na čtvrté Dynamo Moskva jen jeden bod. Spartak v dosavadním průběhu sezony odehrál 25 zápasů s bilancí 12 výher a třinácti porážek, přičemž hned pětkrát odcházel s ledu poražen s "hřejivým" pocitem jednoho získaného bodu (prodloužení, resp. nájezdy). O vyrovnanosti Spartaku hovoří i jeho skóre, které je 68:69. Aktuálně se ale Moskvanům nebývale daří, jelikož vyhráli všechny poslední čtyři zápasy a jsou v tomto ohledu spolu s Petrohradem nejlepším týmem Západní konference.

    Poslední zápasy Spartaku:
    Viťaz – Spartak 1:3
    Viťaz – Spartak 3:7
    CSKA Moskva – Spartak 3:4 pr.
    Spartak – Omsk 2:1 pr.
    Spartak – CSKA Moskva 2:3 pr.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu Kontinentální hokejové ligy. V rámci středečního programu se budou hrát tři zápasy a jedním z nich je i mač mezi Spartakem Moskva a Severstalem Čerepovec. Utkání začíná v Moskvě od 17:30 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 4. Širokov (Nikišin), 6. Bakoš (M. Majorov), 23. M. Cyplakov (Bakoš), 63. M. Cyplakov (Nikišin, Bakoš) – 18. Petunin, 52. Kapustin (Jo. Nättinen, Geraskin), 54. Petunin (Kodola)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Truškov) – Nikišin, Rylov (A), Sokolov, Zubarev, Kulik, Kozlovskij, D. Musin, Serikov – Lehterä, Širokov (A), Radil – Nikoncev (C), Juňkov, Fjodorov – Ljubimov, M. Majorov, Bakoš – Arkalov, M. Cyplakov, Talalujev.
    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (23. Šugajev) – Vittasmäki, Provolněv, Adamčuk, M. Chabarov, Lalonde (A), Matuškin, Kudako, Nevolin (C) – Vicharev, Jo. Nättinen, A. Garejev – Kodola, Vovčenko, Petunin – Kapustin (A), Geraskin, Guslistov – Liška, A. Alexejev, J. Morozov.

    Rozhodčí: Jevgenij Romasko, Viktor Spirin – Roman Maximovskij, Jevgenij Strelcov
    bahis siteleri