Valencia – Ath. Bilbao 2:2 (kon.) | Getafe – Sevilla 0:1 (kon.) | Huesca – Alavés 1:0 (kon.)
Real Madrid – Atlético 2:0 (kon.)
konec
Real Madrid
2:0 (1:0)
Atlético Madrid
Sobota 12.12.2020, 21:00 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španělská LaLiga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci LaLigy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Realem Madrid a Atléticem Madrid. Výkop je naplánován na 21:00 a my budeme u toho.
     
    Real Madrid

    Real je nadále považován za jeden z nejlepších klubů na světě, i když postup v Lize mistrů musel vybojovat v posledním kole. Ukazuje to i tabulka, i když fanoušci by si přáli vidět Bílý balet na vyšší pozici. V deseti utkáních totiž bral dvacet bodů a patří mu čtvrté místo. Třetí Villareal má ale jen o bod více a o jeden zápase odehráno více. Na první Atlético však ztrácí bodů šest, navíc to má o zápas odehráno méně. Real získal v posledních třech zápasech jen čtyři body. Nejprve totiž remizoval s Villarealem 1:1, načež padl s Alavésem 1:2. V posledním duelu však přehrál Sevillu 1:0.
     
    Atlético Madrid

    Atlético je na tom nejlépe z celé ligy, přestože zatím odehrálo jenom deset utkání. V těch ale získalo skvělých dvacet šest bodů a vévodí tabulce. Tento madridský tým zdobí především skvělí defenzivní hra, vždyť dosud inkasoval jenom dvě branky! K tomu jich nasázel jednadvacet, a tak je celkové skóre +19, nikdo nemá lepší. Atlético bralo v posledních třech duelech devět bodů. Postupně totiž porazilo Barcelonu i Valencii výsledkem 1:0. Až v posledním kole dalo o jednu branku více a přehrálo Valladolid 2:0.
     
    Absence v týmech:

    Real Madrid – Martin Ödegaard, Mariano Díaz, Eden Hazard, Luka Jović.

    Atlético Madrid – José Giménez, Diego Costa, Manu Sánchez.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Modrić, Casemiro, Kroos – L. Vázquez, Benzema, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Altube, Lunin – Nacho Fernández, Isco, Valverde, Rodrygo, Militao, Odriozola Arzallus, Marcelo, Asensio.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – M. Llorente, H. Herrera, Koke (C), Carrasco – L. Suárez, Félix.
    Náhradníci: Grbić, San Román – Á. Correa, Saúl, Lodi, Lemar, Šaponjić, Vrsaljko, Torreira, Kondogbia, Vitolo.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A madridské derby mezi Realem a Atléticem právě začalo! Domácí celek dnes nastupuje v bílých dresech, ten hostující v pruhovaných bíločervených.
     
    2
    Héctor Herrera to zkusil z pravé strany, kde bylo povážlivě hodně prostoru. Nepovedl se mu ale centr před bránu, a tak si domácí obrana v pohodě poradila.
     
    3
    Hosté začali trochu aktivněji, ale na podobné soudy je ještě hodně brzy. Nyní byl navíc faulovaný Casemiro, a tak se Bílý balet zadarmo dostane k balónu.
     
    4
    Courtois vypomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, avšak domácí mají velké problémy s dostáním se přes polovinu hřiště, nakonec se jim to povedlo.
     
    5
    Jenže k nějaké střele se Real Madrid nedostal. Dobře proto může jít Atlético. To vyslalo střelu z velkého úhlu, se kterou si brankář bez problémů poradil.
     
    6
    Toni Kroos se snad poprvé v dnešním zápase dostal k balónu, právě od něj se čekají přihrávky do gólových šancí. Zatím však jen posunul balón doleva.
     
    7
    Karim Benzema vyhrál souboj ve vápně a k odraženému míči se dostal Luka Modrić. Ten vypálil z první, avšak jeho rána po zemi skončila vedle tyče.
     
    8
    Hlavní rozhodčí dnešního duelu, kterým je Mateu zatím nechává poměrně volný metr, tak snad mu to vydrží. Už jsme viděli několik zákroků minimálně na hraně.
     
    9
    Bílý balet se snaží směrem dopředu něco vymyslet, ale obrana Atlética v této sezóně funguje jednoduše skvěle. Rozhodně to domácí nebudou mít lehké.
     
    10
    Přesto se nám poprvé mohlo měnit skóre utkání, chybělo jenom několik centimetrů! Karim Benzema napřáhl na pravé straně vápna, respektive někde na jeho hranici a parádní ranou trefil prvou tyčku! Jan Oblak nakonec ještě prsty škrtl tuto ránu a posunul ji na tyč...
     
    11
    Tak první velké šance jsme se konečně dočkali a Karim Benzema ukázal, že rozhodně umí vystřelit i z dálky. Tak snad se dnes dočkáme i nějakých branek.
     
    12
    Na balónu se v posledních minutách drží hlavně domácí fotbalisté, ale dopředu se nyní dostali také hosté. Ti nakonec zvolili jenom postupnou akci.
     
    13
    Ta navíc stále trvá, Atlético se však od poloviny hřiště daleko nedostalo. Následně jsme viděli dva ostřejší souboje a jeden z hostí zůstává ležet na trávníku.
     
    14
    Yannick Carrasco byl tím hráčem, avšak po chvilce se zvedl a normálně pokračuje ve hře. Jak již bylo řečeno, rozhodčí dnes má hodně benevolentní metr.
     
    15
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Tak na úvodní branku dnešního zápasu jsme nemuseli čekat nijak dlouho a střílejí ji domácí hráči! Toni Kroos si vzal na starosti rozehrávku rohového kopu, na kterou si nejlépe naskočil CASEMIRO, jenž se trefil přesně k tyči.
     
    17
    Domácí fotbalisté jsou navíc samozřejmě nakopnutí vstřelenou branku a rozhodně by chtěli dát ještě nějakou. Zatím jsou v tomto utkání lepším týmem.
     
    18
    Atlético inkasovalo teprve třetí branku v letošním ročníku LaLigy! To je opravdu neskutečné číslo, jenže nyní hosté o jednu branku prohrávají.
     
    19
    Luka Modrić se nepříjemně projel špunty po kotníku jednoho ze soupeřů, ale hlavní rozhodčí si toho nejspíše nevšiml. Jinak mohla přijít klidně i žlutá karta.
     
    20
    Hosté se budou muset vzchopit, jelikož směrem dopředu ještě nepředvedli vlastně vůbec nic. Bílý balet naopak bude hrát v mnohem větší pohodě než oni.
     
    21
    Luis Suárez se snažil jako první doběhnout přihrávku za obranu, avšak dobré čtení hry ukázal také Thibaut Courtois, který tento míč lapil do své moci.
     
    22
    Hráči v bílých dresech mají zase míč na svých kopačkách a snaží se kombinovat. Vinícius Júnior obhazoval soupeře, ten balón srazil na autové vhazování.
     
    23
    Tentokrát akce Realu neskončila úspěchem. To samé se však dá říct i o soupeři. Ten se provinil moc dlouhým pasem, který doskákal mimo hrací plochu.
     
    24
    Nyní jsme si museli chvilku počkat na autové vhazování, které bylo přiřčeno domácímu týmu. Hosté ale dobře napadali a o chvilku později vybojovali aut oni.
     
    25
    Atlético vybojovalo rohový kop který se nejspíše neměl kopat. Thibaut Courtois si však s celou situací poradil a balón spíše plácnul do bezpečného místa.
     
    26
    Držení míče: 69% – 31%!
     
    27
    Zatím je to až poměrně jasná dominance domácího celku, což asi očekáváno nebylo. Čekal se spíše vyrovnaný souboj, domácí vedou zaslouženě.
     
    28
    Jak bylo řečeno rozhodčí dnes hru hodně pouští, a to se nyní ukázalo. Jeden z hráčů Realu byl zatažený za dres, ale hra nám pokračuje bez přerušení.
     
    29
    Domácí reklamovali ruku soupeře na polovině hřiště, ale dnes se jen tak pískat nebude. Poté se míč dostal mimo hrací plochu a Courtois bude odkopávat.
     
    30
    Už je za námi třicet minut hry, což je vlastně jedna třetina utkání a zápas nám plyne celkem rychle. O jedinou branku se zatím postaral domácí Casemiro.
     
    31
    Po delší době to zkusil domácí tým po pravé straně. Tudy sice cesta k úspěchu nevedla, avšak Real vybojoval ještě autové vhazování nedaleko šestnáctky.
     
    32
    Dani Carvajal si v pohodě doběhl pro daleký míč, který následně poslal ještě na gólmana. Domácí kombinují u své šestnáctky, Atlético se snaží napadat.
     
    33
    Počet střel: 4 – 0!
     
    34
    První poločas se nám pomalu ale jistě začíná blížit ke svému konci. Domácí nadále vedou o jednu branku, avšak na hřišti mají poměrně viditelnou převahu.
     
    35
    Ne, dnes se častého pískání nejspíše nedočkáme, a tak jsou odpuštěny i zákroky, které by jinak byly rozhodně pískány. Ani karty se asi moc čekat nedají.
     
    36
    Jenže jedna právě přišla... João Félix předvedl dobrou akci a kličku na levé straně. Casemiro ho poté nepříjemně sestřelil a vidí zaslouženě žlutý kartónek.
     
    37
    Atleti to zkusili po levé straně, ale dostali se jen k šestnáctce. Tam to zkusili přihrávkou mezi obránci, avšak Dani Carvajal si s tím poradil bez větších potíží.
     
    38
    V posledních minutách se i hosté snaží vymyslet něco zajímavějšího směrem dopředu. Jejich další akce ovšem skončila ještě na hranici šestnáctky.
     
    39
    Tak předvedli domácí fotbalisté rychlou akci. Karim Benzema posunul míč na hranici šestnáctky, odkud mohla přijít střela. Jenže přišel jen pas doprava a vysoký centr, který do rukavic sebral Jan Oblak.
     
    40
    Do konce první půle nám zbývá posledních pět minut, nějaké větší nastavená se asi očekávat nedá. Uvidíme ještě nějaký gól do konce prvního poločasu?
     
    41
    Karim Benzema dostal šikovnou přihrávku do vápna. Ještě z otočky hledal nějakého spoluhráče, ovšem jeho pas skončil jen na kopačkách hostujícího celku.
     
    42
    Atlético se zase po delší době dostalo s míčem dopředu a vybojovalo rohový kop. S následnou střílenou přihrávkou si poradil kapitán Sergio Ramos.
     
    43
    Avšak jen za cenu dalšího rohového kop. Tentokrát přišel rovnou centr do nebezpečného prostoru, jenže tam si to obrana domácího celku pohlídala.
     
    44
    João Félix se snaží hodně nabíhat za obranu, ale zatím je na hrotu hodně odříznutý. Byl však vidět alespoň trochu, což se zatím nedá říct o Suárezovi.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Na samotném konci prvního poločasu byly ještě trochu vzbuzeny emoce. Vinícius Júnior si chtěl něco vyříkat s Kokem. Tomu už raději zamezili rozhodčí i realizační týmy a poločas byl ukončen. Spokojenější s ním budou rozhodně domácí fotbalisté, kteří byli na hřišti lepším celkem. To dokázali v patnácté minutě, když se po rohovém kopu Kroose trefil hlavou Casemiro. Pět minut předtím mohl skórovat Karim Benzema, ale Jan Oblak vyrazil jeho parádní střelu na tyč. Atlético směrem dopředu nepředvedlo vlastně vůbec nic, takže Thibaut Courtois těžké zákroky neměl.
     
    Další poločas začne přibližně ve 22:01.
    Real vede po prvním poločase 1:0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Héctor Herrera, přichází Renan Lodi.

    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Felipe, přichází Thomas Lemar.

    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Yannick Carrasco, přichází Ángel Correa.
     
    46
    Žlutou kartu dostává Thomas Lemar (Atlético Madrid).
     
    47
    Thomas Lemar, jenž nám vystřídal do druhého poločasu, se uvedl hodně ostrým šlapákem, který schytal Casemiro. Ten je nyní ještě na hřišti ošetřovaný.
     
    48
    Jeden z hostů podklouzl ve vápně, ale Karim Benzema toho nedokázal využít! Nedokázal si zpracovat balón, jeho následnou patičku zastavili soupeři.
     
    50
    Jinak jsme mohli vidět o poločase, že hostující trenér se rozhodl pro trojnásobné střídání. Hosté sami tuší, že směrem dopředu musí jednoduše zabrat.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Ángel Correa (Atlético Madrid).
     
    52
    Domácí fotbalisté zahrávali přímý kop z velmi dobré pozice. Akorát jsme na něj čekali hodně dlouho. Sergio Ramos to nakonec vzal na sebe, ale soupeř ve zdi jeho pokus tečoval hlavou na rohový kop.
     
    52
    Ferland Mendy se dostal k odraženému balónu na hranici šestnáctky, avšak jeho rána brankáře nijak trápit nemusela. Šla totiž vysoko nad břevno brány.
     
    53
    Jak bylo řečeno, Atlético střídalo o poločase tři hráče a dva z nich už se do statistik zapsali. Mohou za to však žluté karty, to není zrovna ideální start.
     
    54
    Hosté se po dlouhé době zase dostali dopředu, na levé straně si nabíhal Thomas Lemar. Ten se k míči nakonec nedostal, jelikož ho domácí odehráli na roh.
     
    55
    Avšak nyní mohlo být srovnáno! Real ztratil balón na polovině hřiště a viděli jsme parádní přízemní přihrávku na zadní tyč. Na tu nikdo z domácích nedosáhl, ale Thomas Lemar z vyložené pozice vůbec netrefil bránu!
     
    56
    Hra Atlética se ale po vystřídání přece jen zvedla, naopak domácí ukazují, že druhé poločasy nejsou jeho doménou. Marcos Llorente byl ale nachytán v ofsajdu.
     
    57
    Bílý balet by chvilku potřeboval podržet míč na svých kopačkách a trochu uklidnit hru. To se mu zatím celkem daří a kombinuje na útočné polovině.
     
    58
    Atleti se snaží aktivně napadat rozehrávku svého soupeře, ale ten tomu odolává bez větších potíží. Poté ale přišlo podklouznutí a faul v podání Carvajala.
     
    59
    Diego Simeone si na straně hostujícího týmu přichystal další střídání! Saúl už netrpělivě přešlapuje za postranní lajnou a čeká jenom na přerušení hry.
     
    60
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází João Félix, přichází Saúl.
     
    61
    Lucas Vázquez využil velkého prostoru na pravé straně a hnal se s balónem dopředu. Následně ho poslal na hranici vápna, ale Benzema toho nevyužil.
     
    62
    Bílý balet vybojoval standardní situaci, ale nikdo z domácích míč netrefil. Poté jsme viděli ještě takový jemný lob do vápna, ale Lucas Vázquez míč netrefil.
     
    63
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Domácí pokračují ve své aktivitě a přidávají dnes už druhou branku, míří za třemi body! Odražený balón si jako první našel Dani Carvajal, který fantastickou ranou z dvaceti metrů trefil tyč, od které se míč odrazil do zad JANA OBLAKA, jemuž je vlastní branka nakonec přiznána. Přesto to byla parádní bomba...
     
    65
    Atlético už bude muset vrhnout své síly do útoku, ale dnes toho zatím moc nepředvedlo. Je otázkou, jak by to vypadalo, kdyby Lemar svou šanci proměnil.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Mario Hermoso (Atlético Madrid).
     
    66
    Hosté se drží s míčem na útočné polovině, ovšem centr z levé strany nebyl úspěšný. Obrana ho odvrátila, přesto zůstanou jejich soupeří u balónu i nadále.
     
    67
    Držení míče: 59% – 41%!
     
    68
    Domácí fotbalisté už se naopak asi více soustředí na obranu a budou hrozit z rychlých brejků. Jeden z nich se nyní nabízel, ale je z toho postupný útok.
     
    69
    Z akce Bílého baletu nevzešlo nic zajímavého. Jejich soupeř proto mohl jít dopředu, ale skvěle zapracoval jeden z domácích, jenž míč získal na polovině.
     
    70
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních dvacet minut! Real Madrid je velmi blízko třem bodům, když vede před závěrem rovnou o dvě branky.
     
    71
    Toni Kroos se hnal dopředu, ale po achilovce se mu projel Saúl. Faul je samozřejmě odpískaný a domácí celek vybojoval volný kop na útočné polovině.
     
    72
    Real reklamoval, že měl nyní zahrávat rohový kop. Situace u čáry však byla hodně nepřehledná. Míče se totiž dotkl jak Karim Benzema, tak i jeho protivník.
     
    73
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Luis Suárez, přichází Geoffrey Kondogbia.
     
    74
    Atlético dnes inkasovalo tolik branek jako zatím v průběhu celé sezóny, tedy dvě! Přesto bude mít nadále nejlepší defenzivu celé španělské nejvyšší soutěže.
     
    75
    Thibaut Courtois zatím může být ve své bráně hodně v klidu, vždyť snad nemusel řešit ani jednu střelu na bránu! Celkem nečekané od vedoucího týmu...
     
    76
    Saúl získal odražený balón na nějakých dvaceti metrech, tak se do něj opřel. Rána levačkou mu ale zrovna nesedla a balón skončil daleko od brány.
     
    77
    Hráči hostujícího týmu už začínají neunášet prohrávání. Nyní jeden z nich doslova zahodil balón po faulu a může být rád, že neviděl žlutou kartu...
     
    78
    Střídat se bude poprvé také u domácího týmu. U postranní lajny je připravena rovnou dvojice hráčů. Zatím se bude čekat na nějaké přerušení.
     
    79
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Dani Carvajal, přichází Marco Asensio.

    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Vinícius Júnior, přichází Rodrygo.
     
    80
    A do konce druhého poločasu nám chybí posledních deset minut! Od Realu už by to musel být zkrat, aby dnes nezískal výhru, natož ani jeden bod.
     
    81
    Thibaut Courtois se však nyní musel zaskvět proti zakončení Atlética! Na parádní centr si totiž naskočil Saúl, jenž mířil do dobrého místa. Belgický gólman ale jeho hlavičku vyrazil!
     
    82
    Atlético ještě vybojovalo autové vhazování na útočné polovině, ale nyní se mu jednoduše nedaří. Obrana jeho soupeře dnes působí opravdu dobrým dojmem.
     
    83
    Raphaël Varane zastavil průnikovou přihrávku, ale poté nepřesně rozehrál. Thomas Lemar se následně dostal ke střele, která byla hodně nepřesná.
     
    84
    Thibaut Courtois už samozřejmě nikam nespěchal a chvilku s odkopem počkal. Následně ho poslal na polovinu hřiště, kde souboj vyhrál jeho spoluhráč.
     
    85
    Rodrygo předvedl faul z kategorie taktických, takže jeho spoluhráči se v pohodě stihnout vrátit do obrany. Zidane navíc připravil další střídání.
     
    86
    Atleti si vybojovali už šestý rohový kop do svých statistik, avšak nebezpeční nebyli ani tentokrát. Troufnu si tvrdit, že Bílý balet dnes získá plný počet bodů.
     
    87
    Domácí fotbalisté sice směrem dopředu nic nevymysleli, ale vadit jim to nemusí. Na balónu se totiž drží i nadále a svému soupeři nedovolují nějaký tlak.
     
    88
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Federico Valverde.
     
    89
    Atlético vymyslelo parádní dlouhý pas na Ángela Correu, který si ale nejspíše nepohlídal ofsajdové postavení. Kdyby skóroval, gól by nejspíše uznán nebyl.
     
    90
    Ještě šance na domácí straně, avšak třetí branka z toho není. Karim Benzema na sebe natáhl dva soupeře a poslal míč doprava na Lucase Vázqueze. Jeho dobrou ránu pod břevno Jan Oblak vyrazil na rohový kop!
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90+2
    Tento duel se svým způsobem už jenom dohrává. Real vede nadále o dvě branky a dá se říct, že stále kontroluje hru. Atlético toho dnes moc nepředvedlo.
     
    90+3
    Do konce utkání nám chybí poslední minutka! Domácí celek vede o dvě branky a bude dnes vítězem madridského derby. Stáhne náskok Atlética na čele tabulky na tři body... Bude to ještě zajímavé.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Real nakonec toto utkání zvládl s přehledem a vyhrál 2:0. Zapisuje tedy tři body do tabulky a stáhl náskok Atlética na tři body, to však má ještě zápas k dobru. Domácí vedli po prvním poločase a v druhém své vedení ještě umocnili. K odraženému balónu se dostal Dani Carvajal, který sice parádní ranou trefil tyč, avšak míč se od zad Jana Oblaka odrazil do sítě. Smolná vlastní branka pro gólmana hostí. Na druhé straně mohl zápas ještě zdramatizovat Saúl, ale Thibaut Courtois vytáhl skvělý zákrok.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 7:16.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (22:56:40)

    Denisa Józsová

    Branky: 15. Casemiro (Kroos), 63. Oblak (vla.)

    Karty:   36. Casemiro (REA) – 46. Lemar (ATM), 50. Á. Correa (ATM), 65. Hermoso (ATM)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 7:16.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal (79. Asensio), Varane, Ramos (C), F. Mendy – Modrić (88. Valverde), Casemiro, Kroos – L. Vázquez, Benzema, Vinícius Júnior (79. Rodrygo).
    Náhradníci: Altube, Lunin – Nacho Fernández, Isco, Valverde, Rodrygo, Militao, Odriozola Arzallus, Marcelo, Asensio.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, Felipe (46. Lemar), Hermoso – M. Llorente, H. Herrera (46. Lodi), Koke (C), Carrasco (46. Á. Correa) – L. Suárez (73. Kondogbia), Félix (60. Saúl).
    Náhradníci: Grbić, San Román – Á. Correa, Saúl, Lodi, Lemar, Šaponjić, Vrsaljko, Torreira, Kondogbia, Vitolo.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco
    bahis siteleri