Sevilla – Villarreal 2:0 (kon.) | Barcelona – Eibar 1:1 (kon.) | Levante – Real Betis 4:3 (kon.)
Cádiz – Valladolid 0:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
1:1 (0:0)
SD Eibar
Úterý 29.12.2020, 19:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Barcelona bez Messiho znovu ztratila, se loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního večera. (21:13:38)
     
    Sledovali jsme velmi zajímavé utkání, ve kterém Barcelona znovu ztratila! Eibar dnes vůbec nepůsobil jako tým ,jenž hraje o záchranu, alespoň tedy do vstřelené branky. Tohle je pro něj velmi cenný bod a navíc výkon, od něhož se může odrazit k lepším zítřkům.

    Hostující mužstvo šlo do vedení, když chyboval Ronald Araújo, který ztratil míč a o trefu se pak postaral Kike García. Barceloně se povedlo rychle vyrovnat, což měl na svědomí Ousmane Dembèlé. Od té doby Katalánci byli daleko lepší, avšak neproměnili své příležitosti, a tak se musejí smířit pouze s bodem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Barcelona v závěru nastavení rozehrávala standardní situaci! Balon letěl před branku, kde se pro míč vydal Marko Dmitrović, jehož ještě atakoval Ronald Araújo, který byl navíc v ofsajdu!
     
    90+1
    Trincão v šestnáctce dlouho hledal střeleckou pozici, až se dostal do pravé části šestnáctky! Zakončení střídajícího hráče proletělo těsně vedle vzdálenější tyče. Barcelona byla znovu blízko druhému gólu.
     
    90+1
    Bude se hrát o tři minuty déle!
     
    90
    U středové čáry se srazili Júnior Firpo a Recio. Jednalo se spíše o nezaviněnou srážku, protože oba hráči byli u míče stejně. Rozhodčí to viděl trochu jinak a přisoudil balon Barceloně.
     
    89
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Pedri, přichází Ricard Puig.
     
    88
    Tlak Barcelony dál roste, ale další zakončení bylo zablokované. Eibar po zisku míče na nic nečeká a odkopem jej posílá velmi daleko.
     
    86
    Jeden z hráčů Barcelony se nacházel sám na penaltovém puntíku a měl kolem sebe hodně prostoru. Jenže se snažil velmi rychle vystřelit a jeho zbrklý pokus šel jen nad branku! Tohle musí končit v síti, ale nestalo se tak ...
     
    86
    Z levé strany přišla přihrávka před branku, kam si nabíhal Philippe Coutinho. Brazilský záložník okamžitě střílel, jenomže nastřelil svého strážce.
     
    85
    Eibar s poslední minutou může být spokojený, protože ji strávil na útočné polovině. Překvapivý výsledek už je velmi blízko, Barcelona stále na svou šanci čeká.
     
    83
    Sotva přišel, už uviděl žlutou kartu! Recio (Eibar) zastavil podražením pronikajícího soupeře, kterým byl znovu Frenkie de Jong.
     
    82
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Clément Lenglet, přichází Sergio Busquets.
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Damian Kądzior, přichází Recio.
     
    81
    Spolupráce Júnior Firpo – Martin Braithwaite dnes funguje! První jmenovaný znovu centroval a dánský útočník zakončoval, ovšem byl atakován a i proto zařízení netrefil.
     
    80
    Favorit zápasu znovu kombinoval na útočné polovině, jenomže Philippe Coutinho kolem bránícího soupeře neprošel. Barcelona bude alespoň vhazovat, čas se jí ovšem rychle krátí.
     
    79
    Katalánci poslali do šestnáctky další centr od rohového praporku, na který si naskočil Clément Lenglet. Domácí stoper byl atakován, a tak jeho hlavička zamířila jen nad branku.
     
    78
    Ousmane Dembèlé vstřelil branku, ale hru Barcelony jistě oživil. Francouzský útočník se neustále nabízí a vytváří spoluhráčům další varianty k přihrávce. Tohle byl velmi dobrý tah domácího trenéra.
     
    77
    Blížíme se ke koncovce zápasu a stav je stále vyrovnaný. Ve druhém poločase sice Barcelona přidala, avšak na vedení to zatím stále nestačí.

    Michal Luxa

    Branky: 67. O. Dembèlé (Firpo) – 58. Kike García

    Karty:   75. S. Álvarez (EIB), 83. Recio (EIB)

    Neproměněná penalta: 8. Braithwaite (BAR), mimo


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 6:15.
    FC Barcelona: ter Stegen (C) – Mingueza, R. Araújo, Lenglet (82. S. Busquets) – Dest (46. O. Dembèlé), Pjanić (66. Coutinho), F. de Jong, Firpo – Griezmann (66. Trincão), Pedri (89. Puig) – Braithwaite.
    Náhradníci: Neto, Peña – Aleñá, S. Busquets, Coutinho, O. Dembèlé, Fernandes, Puig, Trincão, Umtiti.

    SD Eibar: Dmitrović – Pozo, Burgos (73. P. Oliveira), Bigas, Rafa – Papakouli Diop, S. Álvarez – Kądzior (82. Recio), Expósito, Inuj – Kike García (C) (73. Muto).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Cubero, Dufur, Enrich, Recio, Quique, P. León, Miota, Muto, Olabe, P. Oliveira.

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán
    bahis siteleri