Brighton – Arsenal 0:1 (kon.) | Burnley – Sheffield Utd. 1:0 (kon.) | Southampton – West Ham 0:0 (kon.)
West Brom – Leeds 0:5 (kon.) | Manchester Utd. – Wolverhampton 1:0 (kon.)
konec
West Bromwich Albion
0:5 (0:4)
Leeds United
Úterý 29.12.2020, 19:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:01:57)
     
    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:10.
     
    Fotbalisté Leeds United v souboji nováčků potvrdili proti West Bromwichi roli favorita, soupeři udělili na jeho vlastním stadiónu debakl 5:0. O výsledku rozhodli svěřenci kouče Bielsy už v prvním poločase, kdy vstřelili čtyři branky. Rozhodující byla určitě ta první, kterou si trestuhodně vstřelil do vlastní sítě Romaine Sawyers, do té doby jsme měli možnost sledovat vyrovnané utkání. Po úvodní brance se ovšem zápas zlomil a v první půli ještě skórovali Ezgjan Alioski, Jack Harrison a Rodrigo. Druhý poločas se dohrával spíše z povinnosti, přesto hosté ještě dokázali vstřelit jednu branku, o kterou se postaral Raphinha. Hráči Leeds zásluhou tří bodů poskočili na 11. místo před Wolves, West Brom zůstává v sestupovém pásmu na 19. příčce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Utrpení domácího mužstva pomalu, ale jistě končí. Hosté kombinují na vlastní polovině, všichni fotbalisté již čekají na závěrečný hvizd.
     
    90+1
    Zřejmě poslední útok West Bromwiche vedl středem hřiště Filip Krovinović. Místo očekávaného zakončení ještě volil nahrávku Gallagherovi, ten z poměrně velkého úhlu minul Meslierovu svatyni.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    89
    Vysunutý presink Pabla Hernándeze způsobil velké starosti Branislavu Ivanovićovi. Zkušený stoper neměl komu nahrát, proto volil sázku na jistotu v podob dlouhého odkopu.
     
    88
    Ezgjan Alioski, vědom si vysokého náskoku, zkusil i navzdory risku velké šance soupeře odvážnou kličku proti Gallagherovi. K dokonalosti chyběl kousek, autor druhé branky vybojoval alespoň aut.
     
    87
    Zkušeně si počínal Kalvin Phillips. Ačkoli neměl komu přihrát tak tělem dokázal udržet kulatý nesmysl na svých kopačkách dobrých deset vteřin než proti přečíslení zakopl balón do autu.
     
    86
    Filip Krovinović mohl pokračovat v pohybu, ale raději zvolil nahrávku do lajny Furlongovi. Bek místo toho, aby pokračoval v útočení, otočil hru na Gibbse.
     
    85
    Ofenzivní akce The Baggies dokonce došla k zakončení. O střelu se postaral Romaine Sawyers. Střelec vlastního gólu mířil nepřesně, vysoko nad bránu.
     
    84
    Ilan Meslier obdržel malou domů a dlouho váhal s rozehrávkou. Tuto skutečnost málem dokázal potrestat Filip Krovinović, který těsně nedosáhl na nahrávku Alioskimu.
     
    83
    Domácí fotbalisté se herně trápí. Mezi Ajayim a Pereirou došlo k velké nedomluvě, když druhý jmenovaný očekával přihrávku do nohy, ale stoper posílal míč za obranu.
     
    82
    Utkání pokračuje i s O'Sheou, jenž se poměrně rychle dokázal oklepat s počátečního otřesení. Kvůli ošetřování ale musí na pár chvil mimo hrací plochu.
     
    81
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Raphinha, přichází Hélder Costa.
     
    80
    Na zemi zůstal ležet Dara O'Shea, který se drží za hlavu, do níž ho nejspíše kopl při odkopu do míče Dallas. Tentýž hráč sportovně zakopl balón. Hra je přerušena.
     
    79
    Bielsova družina přesunula hru do blízkosti soupeřovy šestnáctky. Do zakončení se příliš neženou, spíše šetří vteřinky navíc.
     
    78
    Rychlý výpad The Baggies neměl mnoho šancí na úspěch. Gólman Meslier výborně zareagoval na nahrávku Gibbse a před Pereirou doběhl k míči s velkou rezervou.

    Milan Huppert

    Branky: 9. Sawyers (vla.), 31. Alioski, 36. Harrison (Bamford), 40. Rodrigo (Klich), 72. Raphinha (Dallas)

    Karty:   41. Alioski (LDS)


    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:10.
    West Bromwich Albion: Johnstone – Furlong, Ajayi, O'Shea, Gibbs – M. Phillips (C) (46. Ivanović), Robinson, Sawyers, Gallagher, Diangana (73. Krovinović) – Grant (61. Matheus Pereira).
    Náhradníci: Button – Ch. Austin, Grosicki, R. Harper, Ivanović, Kipré, Krovinović, Peltier, Matheus Pereira.

    Leeds United: Meslier – Ayling (C), Phillips, Struijk, Dallas – Klich (58. Shackleton), Alioski, Rodrigo (70. P. Hernández), Raphinha (81. Costa) – Harrison, Bamford.
    Náhradníci: Casilla – Casey, Costa, L. Davis, P. Hernández, Jenkins, Poveda, T. Roberts, Shackleton.

    Rozhodčí: Mason – Scholes, Hopton
    bahis siteleri