Bayern – Kolín nad Rýnem 5:1 (kon.) | Dortmund – Bielefeld 3:0 (kon.) | Stuttgart – Schalke 5:1 (kon.)
Wolfsburg – Hertha 2:0 (kon.) | RB Lipsko – Mönchengladbach 3:2 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
5:1 (2:0)
1. FC Kolín nad Rýnem
Sobota 27.02.2021, 15:30 • Allianz Arena, Mnichov • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je z utkání Bayernu s Kolínem vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek sobotního večera. (17:25:44)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:9.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ve druhém dějství ani sekundu navíc. Bayern při výročí 121 let od založení klubu vítězí nad Kolínem jednoznačně 5:1!

    První dějství začalo velmi pozvolna, ani jeden z týmů se nehnal přehnaně do útoku. Až v 19. minutě přihrál Sané Goretzkovi, ten se na hranici vápna otočil s míčem a nadýchaným centrem našel zcela volného Erica Choupo-Motinga, který už měl před brankou snadno úlohu. Hra se opět na moment vyrovnala, ale opět to byli Mnichovští, kdo se radoval z druhého zásahu. Znovu v tom měl prsty Leon Goretzka, který s perfektně uvolnil na vápně a tentokrát vyzval ke skórování Roberta Lewandowského.

    Po změně stran přišlo snížení, když nedorozumění Boatenga s Alabou potrestal Iljás Schirí. Po hodině hry ale přišla na trávník čerstvá krev v podobě Gnabryho s Müllerem a obrana Kolína se nestačila otáčet. Nejprve právě Müller našel na středu Lewandowského, který z první překonal Horna. Hosté ještě mohli po minele Neuera snížit, ale Meyer trefil z úhlu jen tyč odkryté branky. Deset minut před koncem skluzem dopravil balon do sítě Serge Gnabry a ten stejný fotbalista o několik minut později hlavičkoval po centru Goretzky přesně k levé tyči.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    I těsně před koncem zápasu domácí napadají rozehrávku soupeře. Kolín sice pronikl do útoku, ale před vápnem skvěle pomohl obraně Neuer zákrokem proti střele Meyera.
     
    89
    Lewandowski ještě získal míč v souboji s Schirím, poté se ale domácí nedostali do kombinace na levém kraji a balon sebral pro Kolín Čestić.
     
    88
    Kolín se sice natlačil až do pokutového území, ale přes zhuštěný prostor se ke střele neprosadil Meyer ani Drexler. Navíc je po času pískán ofsajd.
     
    87
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Joshua Kimmich, přichází Javi Martínez.
     
    87
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Leroy Sané, přichází Tiago Dantas.
     
    86
    Bayern právě vstřelil branku!
    Pátý gól v Hornově síti! Sané posunul míč na krátkou vzdálenost Goretzkovi, který další parádním centrem zapisuje již třetí dnešní asistenci. Na zadní tyči zavíral akci SERGE GNABRY a hlavičkou o zem překonal bezmocného Horna.
     
    85
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Ismail Jakobs, přichází Noah Katterbach.
     
    85
    Schirí vyzrál ve středu pole na Müllera, poté rozběhl na pravém kraji Thielemanna, ale skvěle na brankové čáře zasáhl Neuer.
     
    84
    Výkop Horna sklepl hlavou Süle přesně k nohám Saného. Bayern i v závěrečné desetiminutovce chce útočit a přidat ještě pátou branku.
     
    82
    Bayern právě vstřelil branku!
    Mnichovský gigant přidává už čtvrtý gól! Sané přihrál na levou stranu Hernándezovi, který ve spolupráci střídajících hráčů našel prudkým pasem po trávníku SERGE GNABRYHO a ten ve skluzu dopravil balon do opuštěné branky.
     
    81
    Až příliš agresivně šel do hlavičkového souboje Niklas Süle. Hlavní rozhodčí okamžitě odpískal faul proti domácím.
     
    80
    Znovu to vyzkoušel ze střední vzdálenosti Leon Goretzka. Stále jen šestadvacetiletý záložník je dnes po dvou asistencích při chuti, ale nyní branku netrefil.
     
    79
    Po několika divokých minutách domácí znovu uklidňují hru postupnou kombinací. Gnabry získal rychlost, ale Süle už po přihrávce do vápna neprošel.
     
    78
    Také na druhé straně musel být brankář v pohotovosti. Goretzkova střela byla pořádně razantní, ale Horn dokázal míč vyrazit na břevno své branky.

    Vít Schück

    Branky: 19. Choupo-Moting (Goretzka), 34. Lewandowski (Goretzka), 65. Lewandowski (T. Müller), 82. Gnabry (Lucas Hernández), 86. Gnabry (Goretzka) – 49. Schirí

    Karty:   23. Alaba (BAY), 45+1. Sané (BAY) – 45. Czichos (KLN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:9.
    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Süle, J. Boateng, Alaba, A. Davies (73. Lucas Hernández) – Kimmich (87. Javi Martínez), Goretzka – Sané (87. Dantas), Musiala (63. T. Müller), Choupo-Moting (64. Gnabry) – Lewandowski.
    Náhradníci: Hoffmann – Lucas Hernández, T. Müller, B. Sarr, Dantas, Gnabry, Roca, Javi Martínez, Costa.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn (C) – Čestić, Meré, Czichos (46. J.-K. Horn) – M. Wolf, S. Özcan, Schirí, Rexhbecaj (71. Drexler), Jakobs (85. Katterbach) – Duda (72. Meyer), Dennis (46. Thielmann).
    Náhradníci: Zieler – Limnios, Katterbach, Schmitz, Thielmann, J.-K. Horn, Ehizibue, Drexler, Meyer.

    Rozhodčí: Petersen – Sather, Wessel
    thejrc.org