Trenčín – Nové Zámky 4:3 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Nitra 2:8 (kon.) | Zvolen – HC Slovan 2:1 (kon.)
Košice – Banská Bystrica 4:1 (kon.) | Detva – Michalovce 1:3 (kon.) | Miskolc – Poprad 2:3 (kon.)
konec
HC Košice
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 05.03.2021, 18:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Košice dali gól!
    Hostia chceli dohrať bez brankára, vypomstilo sa im to. Na zrejme finálnych 4:1 upravuje gólom do opustenej bránky ÉMILE POIRIER. Asistencia: Patrik Frič.
     
    58:24
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Alex Breton – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    58:10
    Gajan je na striedačke, hostia hrajú v šestici.
     
    57:50
    Hostia sa dostali do ďalšej šance, Riečický musel zakročiť.
     
    57:18
    Banská Bystrica dala gól!
    Ešte to môže byť zaujímavé. Barani sa po buly usadili v pásme a poslali to do ohňa. Tam nastala neprehľadná situácia, ktorú v gól pretavil MARTIN FAŠKO-RUDÁŠ. Asistencie: Patrik Lamper, Jakub Sukeľ.
     
    56:58
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Radek Deyl – 2 min., Pád pod nohy).
     
    53:20
    Eliaš sa dostal do súboja s Mlynarovičom, ktorý ostal na ľade. Košický mladík sa prišiel informovať o tom, či bude v poriadku. Našťastie áno.
     
    51:12
    Už sa domáci rozstrieľali. Skúšali to Baránek, Chovan aj Lapšanský. Ani jeden z nich ale štvrtý košický gól nepridal.
     
    49:14
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Sebastián Hudec – 2 min., hákovanie).
     
    47:30
    Mlynarovič si v stredovom kruhu zalietal, o čo sa postaral čistým hitom Poirier. Banskobystričania strácajú aj v osobných súbojoch a urýchlene potrebujú impulz vo forme prvého gólu.
     
    46:03
    Bystričania sa snažia, výsledkom čoho sú aj takéto situácie. Barani boli s trojicou pred bránkou, Riečický šiel k ľadu. Ani toto hosťom na gól nestačilo.
     
    45:05
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Nemčík – 2 min., hákovanie).
     
    43:56
    Chovan mohol strieľať, napriek tomu to posielal Lapšanskému na teč. V bezprostrednej blízkosti Gajana košický útočník neuspel.
     
    42:08
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Marc-Olivier Crevier-Morin – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    38:43
    V situácii dvaja na nikoho sa teraz ocitla dvojica Mráz — Klhůfek. Najlepší košický strelec to mieril nad Gajanovu lapačku, banskobystrický brankár ho výborne zneškodnil.
     
    36:58
    Košice dali gól!
    Domáci vyťažili z protiútoku maximum. Poirier dostal puk do pásma, kde ho na modrej čiare prenechal ADAMOVI LAPŠANSKÉMU. Jeho švih skončil za Gajanom. Asistencie: Émile Poirier, Christián Michalčin.
     
    35:26
    Vylúčenie v tíme HC Košice (David Růžička – 5 min., napadnutie oblasti hlavy a krku + osobný trest do konca zápasu, napadnutie oblasti hlavy a krku).
     
    35:26
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Alex Výhonský – 2 min., hrubosť).
     
    32:10
    Do šance sa po čase dostali aj Bystričania. Ihnačák hľadal zrejme Slobodu, ktorému sa otváral priestor na strelu, no ani toto sa gólom v prospech hostí nekončí.
     
    30:52
    Košice dali gól!
    Oceliari vedú už o dva góly. PAVEL KLHŮFEK sa dostal do brejku, v ktorom korčuľoval osamotený proti Gajanovi. Tomu to poslal ponad ľavé rameno a upravil na 2:0.
     
    26:30
    V závere presilovky priletelo viacero dobrých pukov od Belluša. Prvýkrát rozvlnil bočnú sieť Gajanovej bránky, následne musel jeho strelu krotiť Gajan.
     
    24:47
    Mráz dostával puk k ľavému kruhu, odkiaľ to ešte posielal ďalej pred Gajana. Ten bol na ľade, barani to napokon so šťastím ustáli.
     
    24:25
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Brian Ihnačák – 2 min., podrazenie).
     
    23:35
    Veľká šanca pre Košice! Lapšanský vystrelil, jeho puk poslal Gajan späť do hry. Okamžite tam prikorčuľoval Poirier, ktorý z ťažkej pozície dorážal bekhendom. Gajan sa hodil po puku a podržal baranov.
     
    21:09
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Adam Lapšanský – 2 min., podrazenie).
     
    20:36
    Košice dali gól!
    Oceliari sa dostali do pásma, kde si posunuli niekoľko prihrávok. Tá finálna napokon letela na modrú čiaru, odkiaľ to za Gajana poslal MAREK BARÁNEK. Asistencie: Michal Chovan, Pavel Klhůfek.
     
    19:42
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Martin Faško-Rudáš – 2 min., podrazenie).
     
    16:37
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Patrik Lamper – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    15:59
    Baránek našiel spoza brány Klhůfka, ten si ešte puk potiahol do strany a vylepšil si tak strelecký uhol. Gajan na kolenách s úspešným zákrokom.
     
    11:35
    Banská Bystrica mohla vyhrávať. Ihnačák sa dostal po neprehľadnej situácii k zakončeniu z vnútornej hranice ľavého kruhu, odkiaľ to chcel Riečickému poslať popod ruku. Domáci gólman nevedel, kde má puk, ale svoj tím podržal.
     
    09:48
    Bystričania ešte v pásme ostali. Do veľkej šance sa tam dostal Tamáši, ktorý ostal zabudnutý medzi kruhmi, ale Riečický mu vystavil stopku lapačkou.
     
    06:25
    Chovan sa poľahky dostal do pásma, kde si to jeho spoluhráči rozhodili po modrej čiare. Odtiaľ vypálil tvrdo Růžička. Gajan to schytal zrejme niekam pod krk a potrebuje to rozdýchať.
     
    05:19
    Hostia sa rozbiehali pomalšie, no v ostatných minútach na súpera poriadne pritlačili. Po Cardwellovom priťuknutí riešil Riečický tvrdú strelu spoza kruhu, bol úspešný.
     
    03:01
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Marek Baránek – 2 min., hákovanie).

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 21. Baránek (Chovan, Klhůfek), 31. Klhůfek, 37. Lapšanský (Poirier, Michalčin), 60. Poirier (Frič) – 58. Faško-Rudáš (Lamper, Sukeľ)


    HC Košice: Riečický (Vay) — Pavlin, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák, Deyl, Nemčík — Klhůfek, Mráz, Chovan — Belluš, Poirier, Lapšanský — Eliaš, Jacobs, Frič — Jokeľ, Havrila, Krasničan — Vaculík
    HC´ 05 Banská Bystrica: Gajan (Belányi) — Breton, Crevier-Morin, Cardwell, Ďatelinka, Žiak, Bdžoch, Hudec — Sukeľ, Ihnačák, Faško-Rudáš — Sloboda, Dvorský, Lamper — Melcher, Sojka, Vašaš — Kabáč, Tamáši, Výhonský — Mlynarovič

    Rozhodčí: Štefik, D. Konc st. — Jurčiak, Janiga
    bahis siteleri