NHL
Minnesota – Arizona 4:0 (kon.) | St. Louis – Vegas 4:5 (po pr.) | Edmonton – Ottawa 6:2 (kon.)
Colorado – Los Angeles 2:0 (kon.) | Anaheim – San Jose 0:6 (kon.) | Boston – NY Rangers 0:4 (kon.)
Columbus – Dallas 4:3 (po pr.)
konec
Edmonton Oilers
6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
Ottawa Senators
Sobota 13.03.2021, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Dobré ráno u National Hockey League! Jako tradičně nás v noci z pátka na sobotu čeká trochu slabší porce zápasů, pořád ale určitě bude co sledovat. Zajímavý tak určitě může být další duel mezi Edmontonem a Ottawou. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Edmonton Oilers
    Edmonton v rámci základní části podává skvělé výkony, díky čemuž se v Severní divizi dělí o druhé místo s Winnipegem, takže má slušně nakročeno k postupu do play off. Stále se ale bude muset hodně snažit, protože tabulka je extrémně vyrovnaná a jedna špatná série může znamenat ztrátu potřebného místa. Oilers však pořád hrají ve formě, aktuálně mají na kontě tři výhry po sobě, a to když jednou porazili Calgary a dvakrát si vyšlápli na Ottawu, se kterou letos ještě neprohráli. Udrží si tuto neporazitelnost i dnes?

    Poslední tři utkání
    Edmonton vs. Ottawa – 7:1
    Edmonton vs. Ottawa – 3:2
    Edmonton vs. Calgary – 3:2

    Nejproduktivnější hráči
    Connor McDavid 48 bodů (16+32)
    Leon Draisaitl 42 bodů (14+28)
    Tyson Barrie 22 bodů (3+19)
     
    Ottawa Senators
    Ottawě se nedávno blýskalo na lepší časy, jelikož vyhrávala většinu zápasů, ale to už zase neplatí. Senators totiž z posledních pěti duelů vyhráli jen jeden jediný, a to když si vyšlápli na Calgary po nájezdech. Jinak na Plameny jednou nestačili, prohráli také s Montrealem a dvakrát si vylámaly zuby proti Edmontonu. Dnešní hosté se tak pořád zaslouženě drží na dně Severní divize a play off už pomalu začíná odplouvat, stále tam však nějaká šance je a Ottawa bude bojovat až do konce. Nutně už ale potřebuje poprvé v sezoně porazit Edmonton, o což se dnes určitě znovu pokusí.

    Poslední tři utkání
    Edmonton vs. Ottawa – 7:1
    Edmonton vs. Ottawa – 3:2
    Calgary vs. Ottawa – 3:4sn

    Nejproduktivnější hráči
    Thomas Chabot 19 bodů (3+16)
    Brady Tkachuk 18 bodů (9+9)
    Drake Batherson 18 bodů (9+9)
     
    Československá stopa v utkání

    Do dnešního utkání nezasáhne žádný český a ani slovenská hokejista.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Nurse (A), Barrie, Lagesson, A. Larsson, Jones, Bear – Draisaitl (A), McDavid (C), Yamamoto – Ennis, Nugent-Hopkins, Puljujärvi – D. Shore, Khaira, P. Russell – Neal, Haas, Chiasson.

    Ottawa Senators: Daccord (M. Murray) – Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Zub, Wolanin, Gudbranson (A) – B. Tkachuk (A), Tierney, Co. Brown – N. Paul, Norris, Dadonov – Stützle, Anisimov, Batherson – C. Bishop, Dzingel, Watson.

    Rozhodčí: Joannette, Markovic – Murchison, Mills.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    To je hotová tragédie pro Ottawu, která inkasuje hned po deseti sekundách hry! Z levé strany totiž po nahození zkusil štěstí CONNOR MCDAVID, jenž totálně překvapil Joeyho Daccorda, kterému kotouč proklouzl skrz výstroj až do sítě. Asistence: Leon Draisaitl, Kailer Yamamoto.
    00:10 Connor MCDAVID - 1:0
     
    01:28
    Hosté se samozřejmě pokouší o co nejrychlejší odpověď, ale zatím se jim směrem dopředu moc nedaří. O kotouč bojují u mantinelu.
     
    02:13
    Patrick Russell se k vlastnímu nahození neprotlačil, takže Senators mohli rychle odpálit kus gumy z pásmo, avšak bylo z toho zakázané uvolnění.
     
    02:50
    Tim Stützle se zkoušel individuálně dostat do zakončení, avšak přitom skončil jen na ledové ploše po zásahu protihráče, ale faul to nebyl.
     
    03:06
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tým z hlavního města Kanady rychle srovnává krok! Postaral se o to THOMAS CHABOT, kterému se otevřelo nezvykle mnoho prostoru, který využil k přihrávce na najíždějícího Chrise Tierneyho. Místo toho se ale trefil do brusle Tysona Barrieho, od které zamířil kus gumy za brankovou čáru. Asistence: Nikita Zajcev, Austin Watson.
    03:06 Thomas CHABOT - 1:1
     
    04:14
    Drake Batherson u pravé tyče nebezpečně hledal Joshe Norrise, který tak pálil z první, ale jeho pokus se mezi tyče nevešel.
     
    04:52
    Mike Reilly od modré čáry posílal nabídku na teč, na kterou ale nikdo nedokázal zareagovat, takže se Edmonton může pokusit o úspěšný protiútok.
     
    05:38
    Ottawa začíná být směrem dopředu o něco aktivnější, k žádnému delšímu tlaku se však nemůže dostat, takže nepřicházejí ani příliš nebezpečné zakončení.
     
    06:09
    Brady Tkachuk ujížděl přes pravou stranu, odkud ale nedokázal přesně přihrát, protože trefil jednu z holí protihráčů.
     
    06:52
    Mike Reilly po přechodu modré čáry okamžitě poslal puk do bránu, ale nahození bylo velmi slabé a navíc šlo přímo doprostřed, takže to pro Mikea Smitha nebyl žádný problém.
     
    07:20
    Adam Larsson to rozjel přes pravou stranu, kde ale nakonec jen nepřesně nahodil, takže Josh Norris mohl startovat protiútok.
     
    08:09
    Hraje se v poměrně vysokém tempu, protože se skoro vůbec nepřerušuje, avšak moc velkých šancí na vidění není.
     
    08:52
    Jujhar Khaira si z pravé strany najel až k branková konstrukci, odtud pak zkoušel překvapit brankáře střelou nad rameno, avšak ani netrefil bránu.
     
    08:53
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Mike Reilly – 2 min., držení).
     
    09:14
    Ryan Nugent-Hopkins jako první zkusil využít početní převahu, ale obrana hostů byla dobře rozestavená, protože zakončení nepustila ke svému brankáři.
     
    09:48
    Connor McDavid z levé strany opět velmi nebezpečně nahazoval na branku a Joey Daccord s tím měl zase problémy, ale tentokrát přece jen zkrotil kotouč a udržel ho ve své výstroji.
     
    10:10
    Leon Draisaitl předvedl skvělý individuální průnik, při kterém se dostal až před branku, ale nezvládl zakončení, které skončilo pouze v rukavici gólmana!
     
    10:49
    Connor Brown po delší době dostal kotouč z pásma Ottawy, takže domácí první početní výhodu nevyužili. Puk ale drží pod kontrolou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:34
    Senators hledali cestu k zakončení, ale nebyli úspěšnější, takže to může z následného protiútoku potrestat Tyler Ennis.
     
    12:08
    Joey Daccord má pořád poměrně dost práce, nyní likvidoval střelu od modré čáry, ale většinou působí velmi jistě, tedy samozřejmě kromě prvního gólu.
     
    12:55
    Mike Reilly uklidňuje hru po dalším náporu Olejářů, i jeho následné nahození se povedlo, protože se kotouče chopil Connor Brown.
     
    13:29
    Connor McDavid sice prostrčil puk skrz nohy bránícího hráče, ale ten mu následně utekl až pod lapačku Joeyho Daccorda, takže bude následovat vhazování.
     
    13:45
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Edmonton se ještě v prvním dějství vrací do vedení! Connor McDavid z levé strany vymyslel dobrou přihrávku do středu hřiště na TYSONA BARRIEHO, který si co nejvíce vylepšil pozici a následně zakončil přesně do levé šibenice. Asistence: Connor McDavid.
    13:45 Tyson BARRIE - 2:1
     
    14:58
    Ryan Dzingel nebyl první u dlouhého nahození, domácí tak opatrně zakládají další útočnou akci.
     
    15:23
    Joey Daccord rozehrávku za svou brankou nezvládl zrovna podle představ, jeho spoluhráči to však zvládli a následný útok zakončoval Thomas Chabot, ale Mike Smith ho vychytal.
     
    15:58
    Nikita Zajcev pálil hned po vyhraném vhazování a jeho pokus nebyl zas tak špatný, ale kotouč se nakonec otřel jen o boční síť.
     
    16:41
    Tyson Barrie tentokrát vypálil od modré čáry, i když byl pod tlakem, což nevyšlo podle jeho představ, protože kus gumy byl sražen mimo hrací plochu.
     
    17:08
    Oilers jsou pořád o něco aktivnější, avšak Jesse Puljujärvi tentokrát nedokázal dobruslit nahození, takže se kotouče chopil Ryan Dzingel.
     
    17:48
    Ottawa jasně ztrácí, čehož si je moc dobře vědoma, takže aktuální stav chce udržet aspoň do přestávky, při které bude překopávat svou taktiku.
     
    18:23
    Mike Smith dobře sebral puku najíždějícímu Drakeovi Bathersonovi, z následného protiútoku domácích tak přišla střela, kterou Joey Daccord zlikvidoval.
     
    19:02
    Connor McDavid si zpoza branky šikovně potáhl kotouč do mezikruží, kde ho ale neměl pevně na hokejce, takže mu ho jeden z protihráčů okamžitě vypíchl.
     
    19:37
    Hosté už se do zakončení nedostanou, protože po nahození kotouč nevybojovali a ještě se tedy budou muset soustředit na bránění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:01.
     
    Edmonton si jde pro další výhru nad Ottawou, což potvrdil hned po úvodním vhazování, kdy vsítil branku Connor McDavid. Senators se ale tak lehce nevzdali, protože hned vyrovnali zásluhou Thomase Chabota a vyrovnaný stav následně úspěšně bránili. Oilers se však přece jen vrátili do vedení po přesné střele Tysona Barrieho, což jen potvrzuje jejich herní dominanci. Uvidíme, jestli si jí přenesou i do druhé části.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    První útok druhé třetině podnikla Ottawa, přihrávka Connora Browna před branku však nemohla projít.
     
    20:48
    Domácí vydrželi vepředu o něco déle, ale nakonec jejich útok také pokazil nepřesný pas před bránu.
     
    21:29
    Tyler Ennis podklouzl při zpracování přihrávky, takže musel jít do souboje u hrazení, který ale se spoluhráči nezvládl podle představ.
     
    21:58
    Nyní už ale Jesse Puljujärvi vypálil z mezikruží a Joey Daccord tak vytáhl důležitý zákrok vyrážečkou!
     
    22:29
    Drake Batherson skákající nahození na modré čáře nemohl zpracovat, Jesse Puljujärvi tak okamžitě rozjíždí další útok svého celku.
     
    23:10
    William Lagesson si našel odražený puk u modré čáry a okamžitě ho poslal směrem na branku, avšak kotouč nakonec bez jediné teči skončil na zadním hrazení.
     
    23:45
    Brady Tkachuk se po vyhraném vhazování pokoušel o zakončení z velkého úhlu, ale skákající kotouč netrefil.
     
    24:18
    Connor McDavid při napadání není úspěšný, kotouč získal až Alex Chiasson, který ho sebral Ryanu Dzingelovi.
     
    24:58
    Leon Draisaitl tentokrát vystihl rozehrávku a okamžitě pálil od mantinelu, protože Joey Daccord nebyl moc dobře připravený, ale i přesto dokázal jen tak tak zasáhnout!
     
    25:29
    Jesse Puljujärvi je dnes poměrně aktivní, tentokrát pálil hned po přechodu modré čáry, ale brankář Ottawy měl dobrý výhled, takže mu zákrok nedělal žádný problém.
     
    25:52
    Joey Daccord je ve druhém dějství zatím velmi jistý, protože nahození z dálky v klidu vyrazil a následně si věděl rady i s dorážkou Jesseho Puljujärviho.
     
    26:20
    Connor McDavid vyvinul dobrou rychlost na pravé straně, kde se ale na něj sesypali dva protihráči, kteří mu už zakončení nedovolili.
     
    26:53
    Josh Norris šikovnou zadovkou hledal před brankou Connora Browna, ale ten to příliš nečekal, takže nedokázal zakončit.
     
    27:27
    Senators se konečně začínají dostávat do hry, nakonec se ale o útočné snažení připravili nepřesným nahozením, které nemohl Brady Tkachuk dojet.
     
    27:41
    Adam Larsson zkusil štěstí okamžitě po vyhraném buly, ale jeho tvrdá rána příklepem skončila jen v lapačce Joeyho Daccorda.
     
    28:20
    Ottawa stále těží hlavně z rychlých protiútoků, na soupeře už pěkně dlouho pořádně nezatlačila a v dohledné době se to asi nezmění.
     
    28:57
    Jevgenij Dadonov zakončil další útok individuálně, ale jeho pokus z pozice mezi kruhy zablokoval první protihráč v cestě.
     
    28:58
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Gaëtan Haas – 2 min., sekání).
     
    29:19
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři ve své první přesilovce zápasu opět dotahují jednobrankovou ztrátu! V pravém kruhu držel kotouč Tim Stützle, který odtud vymyslel skvělou přihrávku do brankoviště na BRADYHO TKACHUKA, jenž bez problémů napálil puk do odkryté klece. Asistence: Tim Stützle, Drake Batherson.
    29:19 Brady TKACHUK - 2:2
     
    30:18
    Edmonton je z inkasované branky mírně otřesen, protože hosté mají navrch, ale nyní si to pokazili docela zbytečným zakázaným uvolněním.
     
    30:43
    Brady Tkachuk už nahazoval tak, aby se icing nepískal, u puku byl dokonce první, ale stejně o něj přišel v následném souboji.
     
    31:11
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Jevgenij Dadonov – 2 min., podrážení).
     
    31:38
    Oilers našli cestu k tlaku až po nějaké chvíli, poté si samozřejmě dávají se zakončením nesmírně záležet.
     
    32:23
    Ryan Nugent-Hopkins nakonec našel odvahu k zakončení z levé strany, kotouč zkoušel poslat mezi betony Joeyho Daccorda, ale ten si tento prostor pohlídal.
     
    32:58
    Domácí přesilovka se rychle blíží ke svému konci. Edmonton se přece jen ještě jednou usadil v pásmu a hledá gólové zakončení.
     
    33:44
    Josh Norris si dobře najel na přihrávku Drakea Bathersona a následně i on sám dobře přihrával, ale na poslední chvíli pas zastavil jeden z obránců.
     
    33:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Edmonton sice nevyužil přesilovku, ale následně se stejně dostává zpátky do vedení! Po vyhraném souboji u levého hrazení se puku chopil DARNELL NURSE, který se trefil přesně nad rameno Joeyho Daccorda, který ho nedokázal včas zvednout. Asistence: Patrick Russell.
    33:55 Darnell NURSE - 3:2
     
    35:08
    Tyler Ennis svou přihrávku nedostal ani přes modrou čáru, kvůli čemuž se následně tlačil do šance Arťom Anisimov, ale tomu nebylo dovoleno žádné zakončení.
     
    35:48
    Tyler Ennis byl hraničním hitem poslán na ledovou plochu, ale tentokrát se vylučovat nebude. Oilers však pokračovali v náporu, který nakonec zakončil Ethan Bear, jenž se však trefil jen do lapačky brankáře.
     
    36:29
    Domácí vyhráli souboj po vlastním nahození a mohou tak kombinovat v útočném pásmu, ale tentokrát nedostali žádný prostor k zakončení.
     
    36:49
    Ottawa navíc následně rozjela velmi nebezpečný protiútok, který zakončil bekhendovým blafákem Nick Paul, ale Mike Smith ho neuvěřitelně vychytal!
     
    37:38
    Hosté tentokrát mířili do přečíslení dva na jednoho a Tim Stützle se opět zhostil role nahrávače. Padajícího obránce sice přestřelil, ale Austin Watson si už přihrávku nedokázal zpracovat!
     
    38:06
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Tim Stützle – 2 min., vysoká hůl).
     
    38:36
    Ryan Nugent-Hopkins číhal poblíž branky, ale po přihrávce prováhal ideální příležitost, takže nakonec ani nezakončil.
     
    38:50
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tuto početní výhodu Edmonton už využije a poprvé vede o dvě branky! Celou gólovou střelu připravil Connor McDavid, který si našel cestu až před za branku, odkud vybídl k bleskové střele LEONA DRAISAITLA, jenž překvapil Joeyho Daccorda prudkou střelou k bližší pravé tyči. Asistence: Connor McDavid, Tyson Barrie.
    38:50 Leon DRAISAITL - 4:2
     
    39:34
    Domácí ještě mohou přidat další branku, protože se protivník dopustil zakázaného uvolnění. Musí ale vyhrát vhazování.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:58.
     
    Edmonton se sice ve druhém dějství dlouho hledal, ale nakonec se našel a dokonce navýšil své vedení. Ottawa sice v polovině zápasu podruhé vyrovnala díky gólu Bradyho Tkachuka, ale Olejáři se následně chopili slova a po brankách Darnella Nurse a Leona Draisaitla odskočili na dvougólový rozdíl a kráčí si tak pro další vítězství nad Senátory.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Brady Tkachuk se pokoušel o nahození po levém mantinelu, ale to se přes obránce nedostalo ani do útočného pásma.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:48
    Další nahození už přece jen prošlo, ale skončilo až na zakázaném uvolnění, takže Joey Daccord bude muset zpozornět.
     
    41:16
    Tim Stützle tentokrát z pravé strany pálil, přičemž od gólu nebyl úplně daleko, ale Mike Smith vytasil povedený zákrok ramenem!
     
    41:48
    Erik Gudbranson trestuhodně ztratil kotouč při rozehrávce, kvůli čemuž přišlo zakončení jednoho ze soupeřů, které se ale mezi tyče nevešlo.
     
    42:43
    Jevgenij Dadonov zabránil dalšímu zakázanému uvolnění a následně z velkého úhlu vypálil Thomas Chabot, ale ten Mikea Smitha nepřekvapil.
     
    43:13
    Kailer Yamamoto přišel o kotouč hned po přechodu modré čáry, i když to bylo po hraničním zákroku, každopádně vylučovat se nebude.
     
    43:39
    Leon Draisaitl také neuspěl při přechodu modré čáry, Ottawa tak okamžitě startuje protiútok.
     
    44:17
    Mike Reilly od modré čáry mířil přímo pod horní tyč, ale kotouč letěl do míst, kde byl připravený domácí brankář, který tedy dokázal zasáhnout.
     
    45:05
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers přidávají další gól a nyní už je nejspíš definitivně rozhodnuto! Tim Stützle totálně pokazil rozehrávku, jelikož při ní napálil pouze brusli Ryana Nugenta-Hopkinse, od které se kus gumy odrazil k TYLERU ENNISOVI, který na dvakrát z bezprostřední blízkosti překonal Joeyho Daccorda. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins.
    45:05 Tyler ENNIS - 5:2
     
    46:18
    Senators jsou směrem dopředu stále o něco aktivnější, ale nějaké nebezpečnější akce chybí. Občas také přijde zakázané uvolnění, jedno z nich přišlo právě teď.
     
    46:58
    Thomas Chabot sice pěkně přešel modrou čáru, ale po jeho přihrávce spoluhráč nezpracoval kotouč a musel tedy rychle spěchat dozadu.
     
    47:37
    Josh Norris najel do těsného ofsajdu, takže se bude vhazovat ve středním pásmu. Mezitím se rychle blíží konec třetí části.
     
    48:20
    Brady Tkachuk nedokázal zpracovat přihrávku před bránu, Edmonton tak může kupovat další čas zdlouhavou rozehrávkou.
     
    48:55
    Patrick Russell už nemá sílu na útočení, kotouč tak posílá za červenou čáru a vydává se na střídačku.
     
    49:18
    Edmonton už v klidu dohrává zápas a míří za dalšími dvěma body. Při rozehrávce může být opravdu klidný, protože Ottawa ani příliš aktivně nenapadá.
     
    50:00
    Joey Daccord jistě pokryl nahození Gaëtana Haase, další nebezpeční už nedovolili jeho obránci.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:48
    Connor Brown chtěl individuálně zakončit protiútok, ale nedovolil mu to protihráč, který si proti němu pomohl hraničním způsobem, ale hlavní rozhodčí zůstávají benevolentní.
     
    51:27
    Už dlouho se hraje bez přerušení, což určitě více vyhovuje domácím, kteří už chtějí co nejméně riskovat.
     
    51:39
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Tyler Ennis – 2 min., vysoká hůl).
     
    52:18
    Oilers začínají oslabení dobře. Úvodní vhazování sice nevyhráli, ale díky dobrému napadání se rychle osvobodili.
     
    52:49
    Joey Daccord opět musí chytat vyhození soupeře a asi je už také smířený s porážkou. Tato početní výhoda totiž jeho spoluhráčům vůbec nevychází.
     
    53:33
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Ryan Dzingel – 2 min., držení).
     
    54:13
    Domácí si zkouší zlepšit náladu ještě jednou brankou, proto se ihned usadili v útoku, kde zatím kombinují.
     
    54:52
    Chris Tierney nakonec dostává kotouč z pásma a míří na střídačku, Edmonton má však ne využití přesilovky stále docela dost času.
     
    55:19
    Leon Draisaitl po pěkné akci Connora McDavida pálil do odkryté brány, ale tu trestuhodně netrefil, i když mrzet ho to nemusí!
     
    55:48
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři opět skórují krátce po konci přesilovky! Tentokrát se o to postaral GAËTAN HAAS, který si po přihrávce Tylera Ennise šikovně prohodil kotouč mezi nohami Nikity Zajceva a následně překonal Joeyho Daccorda střelou pod betonem. Střelec branky byl následně Bradym Tkachukem natlačen do brankáře Ottawy, který to musel chvíli rozdýchat, ale nakonec bude v pořádku. Asistence: Tyler Ennis, Adam Larsson.
    55:48 Gaëtan HAAS - 6:2
     
    56:39
    Domácí stále drží hru daleko od své brány, i přes čtyřbrankové vedení nechtějí nic riskovat, což je velmi zodpovědné.
     
    57:09
    Gaëtan Haas nezabránil zakázanému uvolnění, Mike Smith tak ještě bude muset zpozornět.
     
    57:48
    Mike Reilly svým nahozením našel Austina Watsona, který ale nakonec musel jít do souboje u hrazení, který nedotáhl do vítězného konce.
     
    58:18
    Ottawa má problémy jenom s rozehrávkou, protože je velmi ostře napadána, takže je ráda, že dostala kotouč jen přes vlastní modrou čáru.
     
    58:47
    Tim Stützle si ještě díky své rychlosti našel střeleckou pozici, kotouč poslal na bránu z levé strany, ale Mike Smith neměl se zákrokem žádný problém.
     
    59:19
    Jesse Puljujärvi drží kotouč ve středním pásmu a nakonec raději přihraje zpátky dozadu, aby neriskoval jeho ztrátu.
     
    Konec zápasu.
     
    Edmonton podruhé za sebou uštědřil Ottawě vysokou porážku a navíc s ní letos stále neprohrál. Senators drželi se soupeřem krok jen prvních třicet minut, kdy dvakrát smazali jednobrankovou ztrátu a koukali tedy po bodech. Pak ale Olejáři přece jen unikli a před poslední třetinou vedli o dvě branky. Toto vedení po přestávce v klidu navýšili, soupeři nedali žádnou příležitost k vyrovnání a díky tomu se osamostatňují na druhém místě Severní divize.
     
    Statistiky
    Střely na branku: 37 – 25
    Zblokované střely: 17 – 10
    Tresné minuty: 4 – 8
    Využití: 1/4 – 1/2
    Úspěšnost vhazování: 56% – 44%
    Hity: 19 – 37
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Mike Smith (EDM) 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92%, odchytal 60 minut
    Joey Daccord (OTT) 31 zákroků, 6 OG, úspěšnost 83,8%, odchytal 60 minut
     
    Tři hvězdy utkání

    Connor McDavid (EDM) 1+2
    Leon Draisaitl (EDM) 1+1
    Tyson Barrie (EDM) 1+1
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemné sobotní ráno. (05:39:53)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 1. McDavid (Draisaitl, Yamamoto), 14. Barrie (McDavid), 34. Nurse (P. Russell), 39. Draisaitl (McDavid, Barrie), 46. Ennis (Nugent-Hopkins), 56. Haas (Ennis, A. Larsson) – 4. Chabot (N. Zajcev, Watson), 30. B. Tkachuk (Stützle, Batherson)


    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Nurse (A), Barrie, Lagesson, A. Larsson, Jones, Bear – Draisaitl (A), McDavid (C), Yamamoto – Ennis, Nugent-Hopkins, Puljujärvi – D. Shore, Khaira, P. Russell – Neal, Haas, Chiasson.
    Ottawa Senators: Daccord (M. Murray) – Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Zub, Wolanin, Gudbranson (A) – B. Tkachuk (A), Tierney, Co. Brown – N. Paul, Norris, Dadonov – Stützle, Anisimov, Batherson – C. Bishop, Dzingel, Watson.

    Rozhodčí: Joannette, Markovic – Murchison, Mills
    bahis siteleri