Washington – NY Rangers 2:1 (kon.) | Toronto – Calgary 3:4 (kon.) | Montreal – Vancouver 2:3 (po pr.)
San Jose – St. Louis 1:2 (1:2 po s.n.) | Los Angeles – Vegas 2:4 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 1:3 (kon.)
Florida – Nashville 2:0 (kon.) | Colorado – Minnesota 6:0 (kon.) | Tampa – Chicago 4:1 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Vegas Golden Knights
Sobota 20.03.2021, 03:10 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (05:51:09)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Robin Lehner (VEG) – 23 zákroků, 2 OG, 92% úspěšnost, odchytal 60:00
    Jonathan Quick (LAK) – 29 zákroků, 4 OG, 87,9% úspěšnost, odchytal 58:20

    Česká a slovenská stopa

    Tomáš Nosek (VEG) – 0+1, +1 účast, 3 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 13:04

    Tři hvězdy utkání

    1. Max Pacioretty (VEG) 2+0
    2. Alec Martinez (VEG) 0+2
    3. Alex Iafallo (LAK) 1+0
     
    Statistiky zápasu:
    Střely:
    25:33
    Úspěšnost buly: 57 % : 43 %
    Bloky: 11:14
    Hity: 28:19
    Využití přesilovek: 0/1 : 0/2
     
    Dobojováno jest. Tlačenicí v rohu kluziště tento zápas končí a Vegas zvládlo potvrdit roli papírového favorita. Ve třetí třetině se tečí prosadil William Carrier, čímž definitivně zlomil odpor hráčů Kings, kteří už nedokázali navázat na dva góly v předchozím průběhu zápasu. Dvojnásobným střelcem se stal Max Pacioretty, který měl celkem 47 minut a sedm vteřin na to dotáhnout hattrick, ovšem neuspěl. Pálit ho to nicméně nemusí, stav 2:4 a dvoubodové vítězství se počítá. V tabulce Západní divize tak žádné změny probíhat nebudou. Golden Knights nadále drží náskok nad druhým Coloradem, zvýšilo jej na pět bodů. Kings sice o páté místo nepřijdou, ovšem poslední postupovou pozici už nemají zcela na dosah.
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Carl Grundström zbytečně posílal pas skrze celé střední pásmo. Doughty se musel vracet a Kings už asi ani nevypálí.
     
    59:07
    Závěrečný "tlak" Los Angeles nemá žádný koncept. Tento zápas prohrají, 53 vteřin před koncem totiž zahráli na icing.
     
    58:29
    McNabb se nesnažil trefit prázdnou klec, spíše chtěl vyhodit tak, aby nenabídl zakázané uvolnění. Walker musel kotouč chytit do rukavice.
     
    58:10
    I po komerční přestávce zůstávají Kings v šesti. Uvidíme, zda jejich snaha něco přinese.
     
    57:30
    Kings sice odvolali brankáře, jenže dlouho se nepřerušovalo, takže neměli možnost se domluvit na následujícím postupu při střídání. Chvíli tak na ledě operovali čtyři, nikoliv šest domácích hráčů.
     
    57:02
    Dobrá přihrávka Olliho Määttäy nečekaně prošla až na hůl Cartera, který na pravém křídle nabídl prostor pro Doughtyho. Ten ale vůbec nevypálil.
     
    56:27
    Obránce Matt Roy se vydal na útočný výlet, aby podpořil Browna, zatímco ostatní spoluhráči už zamířili na střídačku. Jejich společná snaha byla marná.
     
    55:54
    Do konce zbývají zhruba čtyři minuty, Reilly Smith přesto předvádí aktivní a agresivní forčeking, aby už Kings k ničemu nepustil.
     
    55:21
    O přihrávku si svým pohybem řekl Mikey Anderson, z nepříliš kvalitního střeleckého úhlu mohl ale jen těžko něco zajímavého vymyslet.
     
    54:29
    Kolem Theodorea prolétl znovu Iafallo, který je v poslední třetině jasně nejaktivnějším hráčem na hřišti. Kopitar za ním nechce zaostávat a vysílá ráznou střelu zápěstím.
     
    53:56
    Pozornost Lehnera odzkoušel zápěstím Alex Iafallo. Na brankáři Vegas není znát nucená přestávka kvůli zranění.
     
    53:15
    O zorganizování ofenzivních hodů se znovu snažila Mooreova trojka, jenže Jaret Anderson-Dolan se zastavil ještě v předsíni.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:35
    Další obrovské příležitosti na straně hostů, Chandler Stephenson nedorazil puk do sítě přes ležícího Quicka. A když Blake Lizotte znovu vjel do ofsajdu, přichází komerční pauza.
    50:34 William CARRIER - 2:4
     
    50:34
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Pokud chcete vidět festival tečí, pusťte si sestřih gólů z tohoto utkání. Nicolas Hague se často řídí úslovím když nevíš co s pukem, vystřel. Tentokrát to udělal znovu a WILLIAM CARRIER jemně změnil trajektorii střely, čímž dost možná dodává razítko za vítězstvím Vegas. Času je ještě dost, ovšem psychika Kings na tom nebude nejlépe. Asistenci by měl shrábnout i Tomáš Nosek, který se postaral o přechod do útoku. Pro Carriera první trefa sezony. Asistence: Nicolas Hague a Tomáš Nosek.
     
    50:19
    Kings viditelně přitlačili na pilu, ovšem ani poslední akce se úspěchu nedočkala. Obrovskou možnost po Carterově navezení puku do brankoviště neproměnil Athanasiou.
     
    49:40
    Lehner neměl snadnou pozici ani tentokrát, když Kopitarova střela vyplula zpoza clony jménem Dustin Brown. Power-forvard Kings odvedl slušnou práci, gól z toho ale nebyl.
     
    49:02
    Podle rozhodčího Theodore mohl hrát, nepíská se tak zakázané uvolnění. Pro Vegas vlastně žádná komplikace, jelikož Lehner to s holí opravdu umí.
     
    48:18
    Hosté v plném počtu.
     
    48:08
    Na levé straně zapomenutý Jaret Anderson-Dolan se neprosazuje, protože měl špatně nastavená mířidla. Hodně divoká přesilovka se blíží ke konci.
     
    47:38
    Stone ukázal své defenzivní a ofenzivní schopnosti v jedné sekvenci. Nejprve ukradl puk ve vlastním pásmu, následně z protiútoku ohrožoval Quicka.
     
    47:01
    Před brankou znovu parkoval Alex Iafallo, v tomto případě ho pasem oslovil Anže Kopitar. Rychlá otočka a střela, která zadní tyč Lehnerovy klece minula o centimetry.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    46:40
    Střela Doughtyho vyhnala domácí z pásma, bek Kings ovšem rychle zakládá akci na Iafalla.
     
    46:18
    Nabízí se první přesilovka pro domácí celek. Cody Glass v neutrální zóně zcela zbytečně hákoval Blakea Lizotteho a dává soupeři šanci na vyrovnání.
    45:32 Možnosti pro Tucha, Roye či Noska - Quick zasahoval i s povolenou maskou.
     
    45:32
    Golden Knights se teď mohli přiblížit výhře! Nejdříve Tuch parádně objel bránu a zastavil ho až obránce Walker, přičemž o chvíli později Nicolas Roy zasáhl masku Quicka, jejíž popruh vystřelil do neznáma a gólman Kings tak kryl Noskovu dorážku s nekompletní výstrojí.
     
    44:18
    Proti Mooremu stál sice o hlavu větší Theodore, ale on si přesto svou šikovností poradil. Jestli ovšem něco Los Angeles proklatě postrádá, pak větší střeleckou produkci.
     
    43:42
    Nechybělo mnoho a Max Pacioretty by se dostal do velkých problémů. Moc ztrát jsme od něj dnes večer neviděli, nyní ovšem málem nabídl prostor Carterovi.
     
    42:58
    Golden Knights potřebují zklidnění, Whitecloud tak raději obloučkem vyhazuje do neutrální zóny a nechá čtvrtou formaci, aby se postarala o zbytek.
     
    41:55
    Zakázané uvolnění Vegas umožnilo Kings usadit se v útoku a Blake Lizotte jen o kousek netečoval puk před bránou. Pak se mu povedlo černou pryž vybojovat v rohu, vyjel od mantinelu do slotu a vyslal ránu, kterou se pokoušel dorážet jeho spoluhráč s italskými kořeny Gabriel Vilardi.
     
    41:26
    Quick si připisuje zákrok lapačkou. I on možná ví, že Kings v této sezoně ani jednou nevyhráli, když do poslední třetiny mířili se ztrátou. Byly z toho jen dvě remízy a devět porážek.
     
    40:49
    Reilly Smith nepřihrál přesně na Karlssona a do bot práskl Andreas Athanasiou. Dnes sice není příliš vidět, ale toto nebyla marná akce.
     
    40:26
    Vegas v této sezoně ještě neprohráli, pokud vstupovali do závěrečné periody s vedením. Sérii zkusí zlomit i Dustin Brown, který ovšem nejprve nezpracoval kotouč u modré čáry a pak ještě najel do ofsajdu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely:
    17:27
    Úspěšnost buly: 56 % : 44 %
    Bloky: 9:7
    Hity: 18:14
    Využití přesilovek: 0/0 : 0/2
     
    Vegas si svůj hubený náskok ponese i do závěrečné části. Pro tuto chvíli Golden Knights vedou v poměru 2:3, ovšem i zkušenost z druhé třetiny jim naznačuje, že Kings ještě rozhodně nic nebalí. Ve 27. minutě totiž udeřil skvostnou tečí aktivní Moore, který usměrnil nahození Roye. O podobnou a patrně ještě hezčí momentku se nicméně pět minut před sirénou postaral i William Karlsson, čímž Vegas vrátil vítr do plachet. Viděli jsme ještě několik zajímavých možností, jednu z nich měl i Tomáš Nosek, který si přitom část třetiny poseděl na střídačce kvůli menší bolístce v oblasti ramene. Na poslední třetinu bude se svými kolegy připravený asi od 05:06
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Domácí se drží v pásmu, ale přihrávají si jen po mantinelech. Anderson poslal svůj pas za bránu a to by měla být tečka za touto periodou.
     
    39:13
    Kings se opět snažili o úder pod pás v posledních vteřinách, jenže při svižné akci se nezvládli vyhnout postavení mimo hru.
     
    39:00
    Domácí v plném počtu.
     
    38:01
    Pacioretty první přihrávkou prostor neotevřel, protože parádně se natáhl Blake Lizotte. O chvíli později už zase asistent kapitána vyslal svou těžkotonážní střelu. Až do branky neproklouzla.
     
    37:20
    Po vyhození Kings se prohnal přes modrou čáru Stephenson, ovšem ani dorážející Alex Tuch nenadělal Quickovi výrazné potíže.
     
    37:00
    Po buly ve středním pásmu nešťastný zákrok Trevora Mooreho, který se snažil zvednout hůl soupeři, zasáhl ale hlavu.
    36:40 Nosek se za dorážkou natahoval zbytečně.
     
    36:40
    Možnost Tomáše Noska! Nahození si přichystal Dylan Coghlan, odražený kotouč ale nedorazil přes Anderson-Dolana právě český útočník.
     
    36:28
    Doughty si neporadil se skákavým pukem po přihrávce Cartera, svou rychlost tak ukázal Alex Tuch. Jeho přihrávku už se chystal zužitkovat Nicolas Roy, když v tom předvedl parádní defenzivní zákrok Anderson.
    35:15 William KARLSSON - 2:3
     
    35:15
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Po reklamních přerušeních dnes přicházejí góly. Stejně jako Kings se daří v této třetině udeřit i Vegas. Martinez zatáhl kotouč do hloubi pásma, odstoupivší Jonathan Marchessault čekal trpělivě na jeho zadovku, aby pak vyslal střelu, kterou parádně tečoval WILLIAM KARLSSON. Klobouk dolů, mnoho lepších tečí letos v NHL neuvidíte. Asistence: Jonathan Marchessault a Alec Martinez.
     
    34:58
    Lehner vyhodil puk až na Paciorettyho, který ihned vyhledal čepel Theodorea. Po jeho střele zkoušel dorážet Stone, ale marně.
     
    34:47
    Komerční přestávka po neúspěšném přechodu v podání Vegas.
     
    34:10
    Reilly Smith pouze poslal kotouč do útočného pásma, jenže Kings rychle otáčejí kurz. Bohužel pro ně zatím pracuje jen elitní útok a Trevor Moore, další formace nadále spí.
     
    33:33
    Andreas Athanasiou překročil modrou čáru nepovoleným způsobem a ještě si troufl vypálit. Branku netrefil, ale může být rád, že už dávno odezněla doba bitkařů. Byť Vegas v osobě Ryana Reavese pochopitelně jednoho vlastní.
     
    33:15
    Doughty trochu předčasně skočil na led, aniž by kdokoliv z jeho kolegů v obraně odcházel střídat. Rychle si chybu uvědomil, ale už bylo pozdě, na ledě se prokazatelně nacházelo šest hráčů Kings. Dvě minuty pro hráčskou lavici ovšem rozhodčí po poradě odvolávají! Málokdy vídaný moment.
     
    32:41
    Do pásma vlétl Kopitar, hned za modrou ovšem předal kotouč Dustinu Brownovi, který se pokusil o přímé ohrožení branky. Lehner pokleknul a sáhl k rutinnímu zákroku.
     
    32:08
    Od modré čáry se snášela střela Whiteclouda, pozdravila ale jen zadní mantinel. Nosek je naštěstí zpátky na ledě, vše tedy zřejmě bude v pořádku.
     
    32:04
    Pasáž uzavírá skrytá střela Roye, k brance ovšem jela tak pomalu, že by ji Quick chytil asi i se zavřenýma očima.
     
    31:35
    Po druhém gólu během šesti minut se nadechoval Moore, ovšem nezvládl zpracovat přihrávku na střed, která by mu poskytla v podstatě samostatný nájezd.
     
    30:17
    Max Pacioretty nemá dost a je hladový po hattricku, první formace Golden Knights naprosto přehrává své soupeře. Jenže střela Paciorettymu nevyšla a o moc lépe si nevedl ani Mark Stone, který přitom dostal přihrávku od Stephensona před zpola odkrytou klec.
     
    29:34
    Záběr na českého forvarda odhaluje, že by se mohlo jednat o problém s ramenem, zcela jistě jde pak o zranění v horní části těla. Snad ale jen nějaká menší bolístka, Nosek zatím do kabiny nemíří.
     
    28:52
    Tomáš Nosek prohrál buly v útočném pásmu, upadl a v nehokejové pozici odjíždí na střídačku. Věřme, že bude český centr v pořádku.
     
    28:26
    Nebezpečný zákrok Whiteclouda se obejde bez trestu, sudí nyní byli hodně benevolentní. A Kings se mohou zlobit, jelikož z protiútoku, který vedl Tuch, vznikla velká šance pro Glasse a později též Carriera.
     
    27:57
    Obránce Drew Doughty neposlal přesnou přihrávku na hůl Anžeho Kopitara ze Slovinska. To umožnilo Jonathanu Marchessaultovi dostat se až před Quickovu klec a vyprášit gólmanovu lapačku.
     
    27:30
    Quick po střele Martineze neměl zrovna snadnou pozici, kotouč mu tančil pod betony, nakonec ho ovšem zvládl nalézt a ukrýt do lapačky.
    26:18 Trevor MOORE - 2:2
     
    26:18
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings se vrací do zápasu, protože druhou třetinu odstartovali ve velkém stylu a po komerční pauze si došli pro útočný tlak, který také zúročili. Matt Roy poslal od modré lahůdkové nahození, které stačilo jen přesně usměrnit. Starali se o to Jaret Anderson-Dolan a také TREVOR MOORE, který podle dostupných záběrů zasáhl puk jako jediný. Zasloužená odměna za jeho aktivitu v posledních minutách. Asistence: Matt Roy a Tobias Björnfot.
     
    25:02
    Kvalitní pasáž ze strany Kings. Trevor Moore operoval za bránou, odkud vyslal krásný pas na hůl Jareta Anderson-Dolana. Tomu ovšem selhala puška, načež nepřišlo gólové zakončení ani z hole Athanasioua.
     
    24:19
    Karlsson se nyní na chvíli potkal na ledě s Paciorettym a málem z toho byl hattrick alternujícího kapitána Vegas. Jeho střelu z mezikruží si ovšem našel Quick, který stále dodává svému týmu naději na body.
     
    23:42
    Poslední útok chtěl vyšperkovat William Carrier, který se celou dobu díval na postavení brankáře Quicka, aby pak nezištně přihrával do pravého kruhu pro vhazování. Jenže logicky pak nemohl kontrolovat přesnost přihrávky.
     
    23:10
    Jeff Carter věděl, že se dostal do ofsajdu, ale vracet se mu již nechtělo.
    22:04 Björnfot velkou možnost neproměnil.
     
    22:04
    Přečíslení dva na jednoho se nepovedlo domácímu mužstvu zakončit úspěšně, už mohlo být srovnáno! Útok výtečně podpořil mladík Tobias Björnfot, jenže na zadní tyči ztroskotal na betonu brankáře Robina Lehnera. Asi nejlepší zákrok tohoto utkání.
     
    21:27
    Na druhé straně se o podobné zakončení od modré čáry neúspěšně snažil Coghlan. K dorážce nedospěl ani Chandler Stephenson.
     
    20:51
    Na branku vypálil Mikey Anderson, je znát, že Kings nechtějí zápas nechat náhodě.
     
    20:16
    Kopitar, Brown a Iafallo se v útočném rohu dlouhou dobu neohřáli. Není divu, stál proti nim možná budoucí vítěz Norris Trophy Shea Theodore.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky 1. třetiny:
    Střely:
    12:11
    Úspěšnost buly: 56 %: 44 %
    Bloky: 7:5
    Hity: 9:9
    Využití přesilovek: 0/0 : 0/1
     
    Nebylo pochyb o tom, který tým úvodní periodě diktuje tempo. Vegas od počátku ohrožovali Jonathana Quicka, který musel pokrýt několik nebezpečných pokusů a dnes rozhodně předvádí jeden ze svých lepších výkonů. Z jednoho jeho úžasného zákroku se ale nakonec vyklubal kontroverzní gól. Ten udává prozatímního vítěze utkání. Ve 13. minutě totiž přidal svou druhou branku Max Pacioretty, neboť sudí na základě poskytnutých záběrů usoudili, že Quick svou lapačkou, kde držel puk, překročil brankovou čáru. Snížení si Kings připravili až na samotný závěr, Iafallo doklepl střelu Kopitara a nálada na straně domácích tak bude přece jen veselejší. Do druhé části se půjde za stavu 1:2, začínáme zhruba ve 04:06.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:47 Alex IAFALLO - 1:2
     
    19:47
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic se prosazují Kings a do druhé třetiny si tak ponesou pouze jednogólové manko. Drew Doughty založil dlouhým pasem z vlastního pásma rychlou akci, Kopitar se pokusil o střelu z pravé strany a připravený ALEX IAFALLO zvládl technicky náročnou dorážku. Los Angeles v této periodě nekousalo, teď ovšem dává branku, která by tým mohla nakopnout. 1:2. Asistence: Anže Kopitar a Drew Doughty.
     
    18:51
    Za pukem se musel po přihrávce Theodoreho rozjet William Carrier. Prvnímu soupeři se vyhnul, pak ale stejně přišla ztráta.
     
    18:05
    Alex Tuch se dnes vrátil po zranění a zřejmě si musí ještě zvyknout na postavení branek. Procvičil nesprávného gólmana – na střídačce sedícího Marca-André Fleuryho.
     
    17:42
    Smith proletěl přes střed hřiště a nahodil do útočného rohu. Hru obrátil Olli Määttä, ovšem ještě zkušenější Brayden McNabb odvrátil puk na svou střídačku.
     
    17:02
    Adrian Kempe se snažil o rychlý přesun přes modrou čáru, jenže při zpracování si pomohl vysokou holí. Hra se vrací na obrannou modrou z pohledu L.A.
     
    16:51
    Ofenzivní představení v černém dresu zatím předvádí snad jen Carl Grundström. Díky jeho pilné práci se k nebezpečné dorážce dostal Gabriel Vilardi, ovšem bekhendem nezvládl zvednout puk nad beton Lehnera.
     
    16:05
    Tohle byla další parádní kombinace Vegas, kterou se dostali tak říkajíc až do kuchyně. Střele Stonea chybělo několik málo centimetrů.
     
    15:08
    O střelu se okamžitě po buly postaral Nicolas Hague, hned poté za brankou kombinuje Carrier a Nosek. Čtvrtá formace Vegas vůbec dostává velký prostor, protože dnes působí živým dojmem.
     
    15:02
    Dobrá střela Tomáše Noska z pravé strany, pokývnutím ji ocenil i tvrďák Ryan Reaves. Led ale pomalu opouští, protože týmy čeká komerční pauza.
    12:53 Max PACIORETTY - 0:2
     
    12:53
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Jonathan Quick vystartoval vstříc rozhodčímu, který právě uznal hodně těsnou branku. S rozhodnutím už ale nic neudělá, MAX PACIORETTY si připisuje druhý gól v krátkém čase. Šlo o extrémně těsnou záležitost, která by bez moderních technologií nebyla rozluštitelná. Je pochopitelné, že Quicka inkasovaná branka tolik pálí, vždyť v zásadě předvedl parádní zákrok. Bohužel pro Kings pozdě, prohrávají už 0:2. Úspěšnou akci Vegas opět zakládal Alec Martinez, tentokrát už bude jeho snaha oceněná i ve statistickém zápisu. Asistence: Shea Theodore a Alec Martinez.
    12:53 Patrně nejprokazatelnější záběr o platnosti druhé branky Vegas.
     
    12:53
    Rozhodčí si ovšem nejsou jistí, zda puk při posledním Quickově zákroku nepřekročil čáru. Bude to těsnější, než se na první pohled zdálo.
     
    12:53
    V posledním střídání se Max Pacioretty dostal k několika nebezpečným šancím. Dvakrát se k němu šťastně odrazil puk, ale Quick dnes disponuje reflexy, jako kdyby se vrátil do roku 2012.
     
    12:05
    Do českého zástupce Tomáše Noska narazil domácí obránce. Vůbec ne snadný hit na absorbování.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:13
    Jonathan Quick už poněkolikáté pomáhá za brankou s rozehrávkou. To umožnilo rychlý přechod neutrální zóny a následně i střelu Carla Grundströma. Lehner zatím nemá příliš složitý návrat do branky.
    10:17 Max PACIORETTY - 0:1
     
    10:17
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Do rohu kluziště se podíval Alec Martinez, kterého ale kvalitním zákrokem obral Dustin Brown. Jenže pak jakoby zapomněl, kolik zápasů v NHL již odehrál a nepochopitelně poslal přihrávku za bránu, prakticky do neznáma. Za bukem číhající Mark Stone na nic nečekal, pokračoval pasem před brankoviště a MAX PACIORETTY dokonal jeho práci pohotovým úklidem kotouče do sítě. Asistence: Mark Stone.
     
    09:58
    Olli Määttä pálí jen vedle, dobrý pokus.
     
    09:01
    Jonathan Marchessault už se nemohl déle dívat na tragédii, kterou hosté předváděli v této početní převaze, nabruslil si do mezikruží a zkusil přímou ránu. S tímto řešením Quick ale pochopitelně počítal a vyráží.
     
    08:30
    Karlsson nepřihrál u modré čáry přesně a zkušený Jeff Carter znovu vyhání soupeře až k červené.
     
    07:54
    Los Angeles musí být více než spokojené s bráněním tohoto oslabení. Snad čtvrté vyhození opět dostává Vegas z nebezpečných prostor.
     
    07:37
    První speciální formace Vegas si navíc neporadila s rozehrávkou, když Chandler Stephenson nedosáhl na nastřelený kotouč a píská se icing.
     
    07:24
    Rychlé vyhození předvedl Olli Määttä a Kings mohou srovnat své obranné šiky.
     
    07:20
    Smith se snažil propracovat k brance, ale v tom přišlo držení na domácí straně. Mikey Anderson usedne na trestnou lavici a následuje první komerční přestávka.
     
    06:25
    Quick teď ani neví, jak se mu povedlo zasáhnout. Chandler Stephenson posílal puk před bránu a patrně Walker srazil pas na svého brankáře. Ten měl solidní postavení a krizovou chvíli přežil.
     
    05:18
    Slušnou výhybku udělal Blake Lizotte, jenže proti němu zkušeně vystoupil Shea Theodore a do úniku mohl upalovat Tomáš Nosek. Jeho akci zhatil Sean Walker, který se v poslední chvíli vrátil.
     
    04:48
    Nicolas Hague natáhl až ke stropu haly a opět se mu podařilo procvičit Jonathana Quicka, který se dnes rozhodl vyrážet do rohů.
     
    04:20
    Hraje se ve slušném tempu, ovšem další návštěva Golden Knights v útočném pásmu nekončí slavně. Kings pomocí Kopitara poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    03:23
    První skutečně těžký zákrok už má za sebou také Robin Lehner. Dustin Brown na něj spěchal od levého mantinelu a zkoušel ránu na přední tyč. Lehner zasáhl betonem.
     
    02:51
    Kotouč ve výstroji neudržel Quick, střela Theodoreho byla totiž opravdu rázná. Kings se posléze osvobodili.
     
    02:44
    Poslední pětka Vegas zůstala na ledě ještě nějakou chvíli a William Carrier málem ve slotu našel Reavese, který je dnes zřejmě při chuti. K nebezpečné střele nedošlo.
     
    02:06
    U vlastní modré zazmatkoval Olli Määttä a musel se rychle otáčet, protože vstříc Quickovi už mířil Ryan Reaves. Ani pomocí podpory Tomáše Noska nedokázal udeřit.
     
    01:21
    Whitecloudova přihrávka projela skrze celé pásmo, takže Carl Grundström mohl začít budovat první útok svého týmu. Walkerova střela zápěstím zasáhla vyrážečku Lehnera.
     
    00:38
    Za brankou zapracoval Matt Roy, a tak se neujalo ani nahození Jonathana Marchessaulta.
     
    00:13
    Po dvouzápasové pauze se Chandler Stephenson vrací do sestavy a rovnou dostal prostor v elitní formaci. Z levého křídla nevyslal přesnou střelu, nicméně Kings posílají puk na zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – M. Anderson, Doughty, Björnfot, Roy, Määttä, S. Walker – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Athanasiou, Vilardi, A. Kempe – Wagner, Lizotte, J. Carter – Grundström, Anderson-Dolan, T. Moore.

    Vegas Golden Knights: Lehner (M.-A. Fleury) – Martinez, Theodore, McNabb, Coghlan, Hague, Whitecloud – Pacioretty, Stephenson, Mark Stone – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Tuch, Glass, N. Roy – W. Carrier, Nosek, Reaves.

    Oba celky mezi tyče pošlou brankáře, kteří se v poslední době potýkali se zdravotními potížemi. Na straně Vegas navíc nechybí útočná trojice William Karlsson (falešný pozitivní test na COVID-19), Chandler Stephenson a Alex Tuch (oba blíže neurčené zranění).

    Rozhodčí: Morton, Syvret – Gawryletz, Gibbons.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Česká a slovenská stopa

    Martin Frk (LAK)

    Tomáš Nosek (VEG)
    Tomáš Jurčo (VEG)
     
    Vzájemná utkání

    Oba týmy se v letošní sezóně už dvakrát utkaly, Vegas byl v obou případech stoprocentní. Nejprve si s Kings poradil 5:2, poté 4:3. Domácí tým tak má svému soupeři co vracet.
     
    Vegas Golden Knights

    Hosté z Vegas Golden Knight jsou na tom podstatně lépe, ve stejné divizi, tedy té Západní se nacházejí na prvním místě a stále ukazují, že od vstupu do NHL jako nový tým patří mezi silné celky. Dosud zapsali jednačtyřicet bodů a proti Kings chtějí získat další. Hráči Vegas mají za sebou čtyřzápasovou sérii výher. Dvakrát porazili St. Louis Blues, nejprve 5:4 po prodloužení, následně pak 5:1. A naposledy si pak poradili dvakrát po sobě doma se Žraloky ze San Jose po těsných výhrách 2:1 a 5:4. Domácí celek tak může ze strany hostů očekávat drtivý tlak, jak je u Vegas zvykem a většinou padá i hodně gólů. Máme se tak na co těšit.

    Nejproduktivnější hráči

    Mark Stone 10+24
    Max Pacioretty 14+14
    Shea Theodere 5+17
     
    Los Angeles Kings

    Hokejisté dnes domácího Los Angeles Kings se v tabulce Západní divize nacházejí na pátém místě se ziskem třiceti bodů, zkrácenou sezónu tak nemají zatím vůbec špatně rozjetou. Králové po výhře 5:1 nad Anaheimem pak dvakrát po sobě padli. V obou případech to bylo s Coloradem Avalanche. To nejprve vyhrálo 2:0 a následně pak 4:1. Naposledy však hráči Los Angeles Kings vyhráli doma 4:1 nad St. Louis Blues a dvojzápasový půst utnuli. Dnes by rádi znovu uspěli, aby se stále drželi kolem elitní čtyřky, která znamená postup do vyřazovacích bojů. Proti Vegas to ale nebudou mít vůbec jednoduché.

    Nejproduktivnější hráči

    Anže Kopitar 8+26
    Drew Doughty 7+17
    Dustin Brown 13+6
     
    Hezké velmi časné sobotní ráno přeji všem příznivcům ledního hokeje, zejména pak zámořské NHL. Ta má na programu další porci zápasů a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Los Angeles Kings a Vegas Golden Knights.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:10.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 20. Iafallo (Kopitar, Doughty), 27. T. Moore (Roy, Björnfot) – 11. Pacioretty (Mark Stone), 13. Pacioretty (Theodore, Martinez), 36. W. Karlsson (Marchessault, Martinez), 51. W. Carrier (Hague, Nosek)


    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – M. Anderson, Doughty, Björnfot, Roy, Määttä, S. Walker, MacDermid – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Athanasiou, Vilardi, A. Kempe – Wagner, Lizotte, J. Carter – Grundström, Anderson-Dolan, T. Moore.
    Vegas Golden Knights: Lehner (M.-A. Fleury) – Martinez, Theodore, McNabb, Coghlan, Hague, Whitecloud – Pacioretty, Stephenson, Mark Stone – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Tuch, Glass, N. Roy – W. Carrier, Nosek, Reaves.

    Rozhodčí: Morton, Syvret – Gawryletz, Gibbons
    bahis siteleri