Washington – NY Rangers 2:1 (kon.) | Toronto – Calgary 3:4 (kon.) | Montreal – Vancouver 2:3 (po pr.)
San Jose – St. Louis 1:2 (1:2 po s.n.) | Los Angeles – Vegas 2:4 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 1:3 (kon.)
Florida – Nashville 2:0 (kon.) | Colorado – Minnesota 6:0 (kon.) | Tampa – Chicago 4:1 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Vegas Golden Knights
Sobota 20.03.2021, 03:10 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:30
    Kings sice odvolali brankáře, jenže dlouho se nepřerušovalo, takže neměli možnost se domluvit na následujícím postupu při střídání. Chvíli tak na ledě operovali čtyři, nikoliv šest domácích hráčů.
    50:34 William CARRIER - 2:4
     
    50:34
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Pokud chcete vidět festival tečí, pusťte si sestřih gólů z tohoto utkání. Nicolas Hague se často řídí úslovím když nevíš co s pukem, vystřel. Tentokrát to udělal znovu a WILLIAM CARRIER jemně změnil trajektorii střely, čímž dost možná dodává razítko za vítězstvím Vegas. Času je ještě dost, ovšem psychika Kings na tom nebude nejlépe. Asistenci by měl shrábnout i Tomáš Nosek, který se postaral o přechod do útoku. Pro Carriera první trefa sezony. Asistence: Nicolas Hague a Tomáš Nosek.
     
    46:18
    Nabízí se první přesilovka pro domácí celek. Cody Glass v neutrální zóně zcela zbytečně hákoval Blakea Lizotteho a dává soupeři šanci na vyrovnání.
    45:32 Možnosti pro Tucha, Roye či Noska - Quick zasahoval i s povolenou maskou.
     
    45:32
    Golden Knights se teď mohli přiblížit výhře! Nejdříve Tuch parádně objel bránu a zastavil ho až obránce Walker, přičemž o chvíli později Nicolas Roy zasáhl masku Quicka, jejíž popruh vystřelil do neznáma a gólman Kings tak kryl Noskovu dorážku s nekompletní výstrojí.
     
    37:00
    Po buly ve středním pásmu nešťastný zákrok Trevora Mooreho, který se snažil zvednout hůl soupeři, zasáhl ale hlavu.
    36:40 Nosek se za dorážkou natahoval zbytečně.
     
    36:40
    Možnost Tomáše Noska! Nahození si přichystal Dylan Coghlan, odražený kotouč ale nedorazil přes Anderson-Dolana právě český útočník.
    35:15 William KARLSSON - 2:3
     
    35:15
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Po reklamních přerušeních dnes přicházejí góly. Stejně jako Kings se daří v této třetině udeřit i Vegas. Martinez zatáhl kotouč do hloubi pásma, odstoupivší Jonathan Marchessault čekal trpělivě na jeho zadovku, aby pak vyslal střelu, kterou parádně tečoval WILLIAM KARLSSON. Klobouk dolů, mnoho lepších tečí letos v NHL neuvidíte. Asistence: Jonathan Marchessault a Alec Martinez.
     
    33:15
    Doughty trochu předčasně skočil na led, aniž by kdokoliv z jeho kolegů v obraně odcházel střídat. Rychle si chybu uvědomil, ale už bylo pozdě, na ledě se prokazatelně nacházelo šest hráčů Kings. Dvě minuty pro hráčskou lavici ovšem rozhodčí po poradě odvolávají! Málokdy vídaný moment.
    26:18 Trevor MOORE - 2:2
     
    26:18
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings se vrací do zápasu, protože druhou třetinu odstartovali ve velkém stylu a po komerční pauze si došli pro útočný tlak, který také zúročili. Matt Roy poslal od modré lahůdkové nahození, které stačilo jen přesně usměrnit. Starali se o to Jaret Anderson-Dolan a také TREVOR MOORE, který podle dostupných záběrů zasáhl puk jako jediný. Zasloužená odměna za jeho aktivitu v posledních minutách. Asistence: Matt Roy a Tobias Björnfot.
    22:04 Björnfot velkou možnost neproměnil.
     
    22:04
    Přečíslení dva na jednoho se nepovedlo domácímu mužstvu zakončit úspěšně, už mohlo být srovnáno! Útok výtečně podpořil mladík Tobias Björnfot, jenže na zadní tyči ztroskotal na betonu brankáře Robina Lehnera. Asi nejlepší zákrok tohoto utkání.
    19:47 Alex IAFALLO - 1:2
     
    19:47
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic se prosazují Kings a do druhé třetiny si tak ponesou pouze jednogólové manko. Drew Doughty založil dlouhým pasem z vlastního pásma rychlou akci, Kopitar se pokusil o střelu z pravé strany a připravený ALEX IAFALLO zvládl technicky náročnou dorážku. Los Angeles v této periodě nekousalo, teď ovšem dává branku, která by tým mohla nakopnout. 1:2. Asistence: Anže Kopitar a Drew Doughty.
    12:53 Max PACIORETTY - 0:2
     
    12:53
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Jonathan Quick vystartoval vstříc rozhodčímu, který právě uznal hodně těsnou branku. S rozhodnutím už ale nic neudělá, MAX PACIORETTY si připisuje druhý gól v krátkém čase. Šlo o extrémně těsnou záležitost, která by bez moderních technologií nebyla rozluštitelná. Je pochopitelné, že Quicka inkasovaná branka tolik pálí, vždyť v zásadě předvedl parádní zákrok. Bohužel pro Kings pozdě, prohrávají už 0:2. Úspěšnou akci Vegas opět zakládal Alec Martinez, tentokrát už bude jeho snaha oceněná i ve statistickém zápisu. Asistence: Shea Theodore a Alec Martinez.
    12:53 Patrně nejprokazatelnější záběr o platnosti druhé branky Vegas.
     
    12:53
    Rozhodčí si ovšem nejsou jistí, zda puk při posledním Quickově zákroku nepřekročil čáru. Bude to těsnější, než se na první pohled zdálo.
     
    12:53
    V posledním střídání se Max Pacioretty dostal k několika nebezpečným šancím. Dvakrát se k němu šťastně odrazil puk, ale Quick dnes disponuje reflexy, jako kdyby se vrátil do roku 2012.
    10:17 Max PACIORETTY - 0:1
     
    10:17
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Do rohu kluziště se podíval Alec Martinez, kterého ale kvalitním zákrokem obral Dustin Brown. Jenže pak jakoby zapomněl, kolik zápasů v NHL již odehrál a nepochopitelně poslal přihrávku za bránu, prakticky do neznáma. Za bukem číhající Mark Stone na nic nečekal, pokračoval pasem před brankoviště a MAX PACIORETTY dokonal jeho práci pohotovým úklidem kotouče do sítě. Asistence: Mark Stone.
     
    07:20
    Smith se snažil propracovat k brance, ale v tom přišlo držení na domácí straně. Mikey Anderson usedne na trestnou lavici a následuje první komerční přestávka.
     
    05:18
    Slušnou výhybku udělal Blake Lizotte, jenže proti němu zkušeně vystoupil Shea Theodore a do úniku mohl upalovat Tomáš Nosek. Jeho akci zhatil Sean Walker, který se v poslední chvíli vrátil.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 20. Iafallo (Kopitar, Doughty), 27. T. Moore (Roy, Björnfot) – 11. Pacioretty (Mark Stone), 13. Pacioretty (Theodore, Martinez), 36. W. Karlsson (Marchessault, Martinez), 51. W. Carrier (Hague, Nosek)


    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – M. Anderson, Doughty, Björnfot, Roy, Määttä, S. Walker, MacDermid – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Athanasiou, Vilardi, A. Kempe – Wagner, Lizotte, J. Carter – Grundström, Anderson-Dolan, T. Moore.
    Vegas Golden Knights: Lehner (M.-A. Fleury) – Martinez, Theodore, McNabb, Coghlan, Hague, Whitecloud – Pacioretty, Stephenson, Mark Stone – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Tuch, Glass, N. Roy – W. Carrier, Nosek, Reaves.

    Rozhodčí: Morton, Syvret – Gawryletz, Gibbons
    bahis siteleri