Ottawa – Calgary 2:1 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 1:2 (po pr.) | Columbus – Carolina 0:3 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 5:3 (kon.) | Minnesota – Anaheim 2:1 (kon.) | Vegas – St. Louis 5:1 (kon.)
Arizona – Colorado 1:5 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 0:4 (kon.) | San Jose – Los Angeles 2:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Carolina Hurricanes
Úterý 23.03.2021, 00:07 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:40:45)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 19 – 28 | Přesilová hra: 0/3 – 0/2 | Trestné minuty:4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Joonas Korpisalo (CBJ) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3%, odchytal 59:33
    Alex Nedeljkovic (CAR) – 19 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:50

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 1+0, +1 účast, 4 střely na branku, TM 0, čas na ledě 17:25

    Tři hvězdy utkání

    1. Alex Nedeljkovic (CAR) – 19 zákroků
    2. Sebastian Aho (CAR) – 0+2
    3. Jesper Fast (CAR) – 1+1
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 3 829 diváků.
     
    Carolina po dvou domácích nezdarech proti Columbusu zabrala a třetí porážku se stejným soupeřem nepřipustila. Po výborném výkonu slaví vítězství 3:0 a posun v tabulce Centrální divize na druhé místo.

    První třetina nabídla jednu branku, o kterou se postaral v 10. minutě Brady Skjei, pro něhož to zároveň byla premiérová trefa v sezóně. Zbylé dva zásahy si Hurikáni schovali do prostředního dějství. Náskok nejprve navýšil úspěšnou tečí Jesper Fast a konečnou podobu dal výsledku Martin Nečas, dvaadvacetiletý český útočník tak oslavil 100. start v nejlepší lize světa vstřeleným gólem.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura po třech porážkách v řadě zabrali a na druhém místě tabulky Centrální divize vystřídali rozdílem jednoho bodu Floridu, na vedoucí Tampu je ztráta tříbodová. Columbus zůstává pátý o skóre za Chicagem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Poslední příležitost, jak zrušit nulu v kolonce vstřelených gólů, měl kapitán Nick Foligno. Střelu zápěstím namířil do brusle blokujícího Beana.
     
    59:12
    Hokejisté v modrých dresech bojují alespoň o čestný zásah. Zatím neúspěšně, Oliver Bjorkstrand vystřelil příklepem pár centimetrů nad břevno.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:33
    Na střeleckou listinu chtěl přidat své jméno Steven Lorentz. Z levého křídla se natlačil před Korpisala, nenašel ovšem v jho postoji mezeru.
     
    58:01
    Střelecké štěstí pokusil až Warren Foegele. Kanadský útočník viděl volnou levou polovinu brány, avšak Joonas Korpisalo prokázal výborné reflexy, v rychlém přesunu zakročil pravým betonem.
     
    57:42
    Hurikáni kombinují v útočném pásmu, do střílení se už tolik nehrnou. Haydn Fleury mohl pálit, ale ještě po mantinelu rozehrál na McGinna.
     
    57:06
    Carolina zvítězí, to už je jasné. Sebastian Aho strávil na lavici hanby poklidné dvě minuty, nyní již vymýšlí v útočném pásmu způsob, jak dosáhnout čtvrté branky.
     
    56:36
    Hráči Blues Jackets mají i notnou dávku smůly. Patrik Laine viděl volného Jenera, avšak zasáhl brusli Nečase, ten se do situaci zapletl omylem, když se vyhýbal Nashovi.
     
    56:02
    Nahození Kevina Stenlunda mělo k přesnosti daleko. Dougie Hamilton navíc přečetl úmysl konkurenta a přes Jonese propasíroval touš do střední třetiny.
     
    55:35
    Kouč Tortorella zřejmě nevěří v obrat, neboť klidně mohl zkusit hru bez gólmana, neučinil tak. V pěti domácí pobyt v útočné třetině v gól nepřetavili, hosty osvobodil Slavin.
     
    55:06
    Poslední naděje? Na trestnou lavici odjíždí Sebastian Aho, finský útočník přesekl hůl Werenskimu. Pokud chce Columbus ještě pomýšlet na body, musí tuto přesilovku využít.
     
    54:56
    Jen pár centimetrů dělilo Bradyho Skjeie od druhého zásah v utkání. Švihem vypálil dělovou ránu, hrací předmět rozezvučel mantinel za brankou.
     
    54:21
    Zach Werenski zkusil individuální výpad, ale k úspěchu měl daleko. Ztroskotal hned na prvním protihráči, jímž byl Sebastian Aho.
     
    53:54
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Haydn Fleury. Od Staal dostal nahrávku ideálně do hokejky, zápěstím napálil pravé rameno Korpisala.
     
    53:05
    Jaccob Slavin bez větších problémů zastavil kličkovanou Atkinsona. VZápětí zacouval do vlastního obranného pásma, načež vyhodil takovým způsobem, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    52:38
    Domácí rychle přenesli hru do útočné třetiny. Pod tlakem, navíc z velkého úhlu, nahazoval Stefan Matteau. Snadná práce pro brankáře.
     
    52:26
    S rozehrávkou dlouho otálel rovněž David Savard, ten by přitom měl spěchat. Jenže i jemu střídali spoluhráči a neměl tak komu nahrát.
     
    51:44
    Nepříliš povedené zakončení Domiho vyrazil Nedeljkovic jenom nad sebe. V letu chtěl do brány napálit kotouč Bjorkstrand, avšak promáchl.
     
    51:07
    Za brankou zklidnil hru Brett Pesce. Viděl, že spoluhráči střídají, navíc jej nikdo neforčekoval. Ve finále zvolil přihrávku Martinookovi.
     
    50:43
    Nino Niederreiter nastartoval po levé straně Martina Nečase. Český útočník si vybruslil na střed, zbavil se Savarda, a křižným pokusem těsně minul prostor u levé tyčky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:21
    Nevěděl jak, přesto zakročil. Alex Nedeljkovic se po střele Cama Atkinsona okamžitě díval za sebe, ale černou gumu udržel ve výstroji.
     
    49:49
    Carolina hraje přesně to, co potřebuje. Blíží se závěrečná desetiminutovka střetnutí a domácí stále prohrávají rozdílem tří gólů.
     
    49:14
    Bjorkstrand se nyní stáhl do defenzivy, kde vypomohl s rozehrávkou. Do hry zapojil po levém mantinelu Setha Jonese, americký bek neuspěl v souboji proti Slavinovi.
     
    48:32
    Krátce po vhazování střílel forhendem z vrcholku pravého kruhu Oliver Bjorkstrand. Gólman reagoval smutně, avšak nemusel smutnit, touš proletěl mimo.
     
    48:23
    Nino Niederreiter zaváhal a pustil za svá záda Erica Robinsona. Ten mířil mezi tři tyče, ale pouze do ideálně postaveného Nedeljkovice.
     
    47:44
    Ve středném pásmu nabral velkou rychlost Stefan Matteau. Pěknou akci završil projektilem zápěstím, puk proletěl těsně vedle pravé tyče.
     
    47:17
    Hokejisté Caroliny se nebojí sáhnout k jednoduchým řešením. Pod tlakem vyhodil na icing rovněž Dougie Hamilton, přestože věděl, že bude muset na ledě ještě pár vteřin pobýt.
     
    46:58
    Steve Lorentz nastartoval motory, ale nebylo mu to nic platné, ztrátu na Savarda nesmazal. Rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.
     
    46:25
    V ofenzivě se trápí také nejproduktivnější hráč týmu Oliver Bjorkstrand. V souboji jeden na jednoho neuspěl proti pozornému Pescemu.
     
    45:50
    Při snaze o vyhození trefil Kukan nepříjemně do helmy Jordana Martinooka. Naštěstí helma schytala všechno, Kanaďan nedostal úder do obličeje.
     
    45:28
    Blízko gólu naděje byl Cam Atkinson. Od pravého mantinelu vypálil svižný pokus zápěstím, Nedeljkovice zachránila tyčka.
     
    44:33
    Nahození Martina Nečas za branku nemělo svého adresáta. Český útočník se zbavil kotouče a odjel střídat, stejně jako spoluhráči.
     
    44:14
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil Nedeljkovic. Americký strážce svatyně mohl nechat proletěl nahození Atkinsona za branku, avšak rozhodl se pro zásah lapačkou.
     
    43:55
    Zatím se hraje bez zbytečného zdržování, což více vyhovuje Hurikánům. Čas momentálně hraje proti Blue Jackets, kteří marně dobývají soupeřovu svatyni.
     
    43:27
    Fanoušci na tribuně zbystřili, protože do úniku ujel Riley Nash. Než ovšem stihl něco vymyslet, tak mu skočil pod nohy Jaccob Slavin. Ukázkový, čistý obranný zákrok.
     
    42:45
    Alex Nedeljkovic oplývá velkou důvěrou. Zapojení do kombinace bylo dobrou volbou, neboť našel hokejku Slavina.
     
    42:18
    Na modrou dostal nabito Dean Kukan. Švýcarský bek ve své kariéře vypálil i povedenější projektily, tento prosvištěl vedle pravé tyčky.
     
    41:56
    Proti dvojici protihráčů srdnatě bojoval za brankou soupeře o touš Nino Niederreiter. Neudržel jej, umožnil alespoň spoluhráčům vystřídat.
     
    41:12
    Bekhendovou přihrávkou napříč pásmem našel Max Domi volného Patrika Laineho. Rána z první postrádala na razanci, zaplavala do boční sítě.
     
    40:45
    Jack Roslovic nabral velkou rychlost, ale nebylo mu to nic platné. Kličku po levé straně vystihl Dougie Hamilton, kanadský bek se stal novým majitelem kotouče.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Carolina bude ve třetí třetině bránit tříbrankový náskok. Domácí určitě vrhnout do zbývajících minut veškeré zbytky sil, každý bod do tabulky je důležitý.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:56.
     
    Carolina se ve druhé třetině výrazně přiblížila vítězství, když přidala další dva góly. Ve 27. minutě skóroval Jesper Fast, který tečoval mimo dosah Korpisala nahození Pesceho a o dvě minuty později se prosadil při svém 100. startu v NHL Martin Nečas, který si vyměnil kotouč s Ahem, úspěch posléze mohl slavit po forhendové střele k levé tyči. Na domácí čeká v závěrečném dějství tvrdá práce. Hurikáni jsou lepším týmem, navíc lze očekávat zvýšena opatrnost směrem do defenzivy.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 12 – 23
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Oliver Bjorkstrand přejel přes útočnou modrou čáru, načež zadovkou uvolnil Kevina Stenlunda. Nedeljkovic i s přispěním blokujícího Hamiltona přestál s nulou i tuto situaci.
     
    39:21
    Jordan Staal zpoza brány našel Andreje Svečnikova. Ruský mladík pálil z vrcholku pravého kruhu forhendem vysoko nad, Korpisalo mohl zůstat klidným.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:35
    Jordan Martinook je zpět, návrat mohl okořenit vstřeleným gólem. Ve slibné příležitosti mu však v klíčovou chvíli sjel kotouč z čepel hole.
     
    38:06
    Alex Nedeljkovic měl plné ruce práce s forhendovou dělovkou Patrika Laineho. Poradil si, pravým ramenem touš vyrazil do rohu kluziště.
     
    37:36
    Boone Jenner nadvakrát propasíroval touš k Atkinsonovi. Toho u mantinelu masíroval Jaccob Slavin, který splnil cíl a získal puk, následovalo další osvobození.
     
    37:00
    Bránění ve čtyřech Carolině zatím nedělá žádné problémy. Jordan Staal vyhrál buly, o pár vteřin později sám vyhodil přes všechny čáry.
     
    36:28
    Na Columbus čeká druhá přesilovka. Nedovoleným bráněním se prezentoval Jordan Martinook, v pohybu vpřed zabránil Roslovicovi.
     
    36:14
    Nedeljkovic často působí jako šestý hráč Hurikánů. Znovu vystartoval daleko z brány a vypomohl s rozehrávkou, po mantinelu našel Hamiltona.
     
    35:44
    Martin Nečas je dnes při chuti. Na jeho doposud poslední pokus momentálně nevzpomíná v dobrém Nino Niederreiter, který pukem dostal do nechráněného místa. Švýcar bolest rozdýchává na střídačce.
     
    35:23
    Svižnou akci domácího mužstva rozjel Seth Jones. Právě u něj však celá snaha skončila, protože Atkinsonovi nahrál za brusle.
     
    34:51
    Americký strážce svatyně opět v akci, nyní měl o poznání snazší úkol. Zakončení Del Zotta po ledě zpomalil Pesce, puk ke gólmanovi sotva doletěl.
     
    34:20
    Hodně odvážně vystartoval z brány Alex Nedeljkovic, jenže rybičkou zabránil v šanci Roslovicovi, který by postupoval sám na bránu.
     
    33:59
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil David Savard. V pravý čas zaklekl proti Hamiltonovi, aby zblokoval jeho dobře mířenou ránu.
     
    33:47
    Jaccob Slavin vzápětí hrál klíčovou roli i na útočné polovině. Nahození cíleně mířil na Martinooka, ten ale nezvládl kotouč tečovat na bránu.
     
    32:47
    S forčekinkem Morgana Geekieho si Max Domi poradil naražením puku o mantinel. Následně už tak úspěšný nebyl, Slavin jej za sebe nepustil.
     
    32:11
    Martin Nečas operoval s pukem za brankou. Bekhendovým pasem oslovil Nina Niederreitera, ten černou gumu nezískal na úkor Werenskiho.
     
    31:54
    Po chybě Gavrikova ujeli do přečíslení dvou proti jednomu Martinook s Foegelem. První jmenovaný volil nahrávku, načež výborně zasáhl jediný obránce Del Zotto, jenž v pádu zastavil kotouč pod tělem.
     
    31:28
    Hokejisté Blue Jackets se dlouho drželi v útočné třetině, ale žádnou další příležitost si nevypracovali. Set Jones zpracoval pas Bjorkstranda až za modrou čárou.
     
    30:51
    Snížit manko vyzkoušel Dean Kukan. Alex Nedeljkovic ovšem na nahození od pravého mantinelu viděl a zakročil lapačkou.
     
    30:10
    Rozběhla se druhá polovina základní hrací doby. Hosté mají nakročeno k přerušení dvou porážek v řadě s Columbusem, disponují již tříbrankovým náskokem.
     
    29:30
    Aktivita Caroliny neutichá. Opět se probojovali do útočného pásma, tentokráte střílel Cédric Paquette. Korpisalo si poradil.
    28:58 Martin NEČAS - 0:3
     
    28:58
    Carolina právě vstřelila branku!
    MARTIN NEČAS střílí gól při svém jubilejním 100. utkání v NHL! Český útočník si vyměnil kotouč s Ahem, aby vzápětí forhendovou střelou z první propálil bezmocného Korpisala k levé tyči. Asistence: Sebastian Aho a Dougie Hamilton.
     
    28:19
    Těžký zákrok musel Alex Nedeljkovic vytáhnout proti ráně Setha Jonese. Levé rameno vystrčil včas, kotouč vyrazil nad bránu.
     
    27:47
    Domácí ujeli do přečíslení tří proti dvěma. Eric Robinson bekhendovou nahrávkou hledal před brankou Ryana MacInnise, výborně v defenzivě zakročil Slavin.
     
    27:21
    Z podobné pozice jako před malou chvílí Pesce nahazoval Dougie Hamilton. Hrací předmět ale skrze houšť těl v před brankovém prostoru až do branky neproletěl.
    26:39 Jesper FAST - 0:2
     
    26:39
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují do dvoubrankového náskoku! Staal nahrál na modrou čáru Pescemu, jehož střelu šikovně tečoval JESPER FAST. Na tuto změnu směru již Korpisalo zareagovat nedokázal. Asistence: Brett Pesce a Jordan Staal.
     
    26:20
    Jake Bean vypálil po ledě, černou gumu přizvedl Nino Niederreiter. Joonas Korpisalo měl velké štěstí, že mu teč švýcarského forvarda zaplavala přímo do lapačky.
     
    26:05
    Akci domácího mužstva zastavil hvizd čárového rozhodčího. V ofsajdu byl přichycen Oliver Bjorkstrand, nepohlídal si totiž postavení spoluhráče Laineho.
     
    25:30
    První přesilovka se hráčům Blue Jackets vůbec nepovedla. Alex Nedeljkovic byl paradoxně tím méně zaměstnaným gólmanem, nadále drží nulu.
     
    25:08
    Individuálně zkusil vybojovat útočnou třetinu Jack Roslovic. Ale neuspěl, z pod hokejky mu totiž čistým způsobem vypíchl touš Brett Pesce.
     
    24:36
    Při vlastním oslabení zahrozil Martin Nečas, Český mladík se z pravého křídla probojoval mezi kruhy, ale přes Matteaua již vypálit nedokázal.
     
    24:05
    Dvakrát v krátkém časovém sedu si zahrál Joonas Korpisalo. Nejprve zastavil vyhození Slavina, posléze i Hamiltona.
     
    23:30
    Premiérovou přesilovku si zahraje Columbus. Na lavici hanby je poslán Jordan Martinook, jenž při přehazování hokejky do pravé ruky zavadil o Stenlundovu helmu.
     
    23:14
    V předešlých dvou střetnutích hrál důležitou roli Seth Jones, nyní tolik vidět není. Zkusil dlouhou rozehrávku na Atkinsona, tu vystihl Pesce.
     
    22:41
    Úvod druhé dvacetiminutovky jednoznačně patří hokejistům Canes. Z vrcholku levého kruhu pálil Warren Foegele do pravého ramene brankáře.
     
    22:09
    V útočení pokračovala i třetí útočná trojice Hurikánů. Jordan Martinook úspěšně tečoval pokus McGinna, Korpisalo přesto zasáhl.
     
    21:19
    Elitní lajna Canes si prodloužila střídání a způsobila domácí defenzivě nepříjemnosti. Sebastian Aho vyzkoušel štěstí z velkého úhlu, trefil boční síť.
     
    21:01
    Brett Pesce napoprvé trefil blokujícího soupeře, napodruhé nahrál Ahovi. Ten ještě vylepšil palebnou pozici pro Nečase, český forvard trefil pouze Werenskiho.
     
    20:34
    Druhý zákrok v prostředním dějství byl pro finského gólmana výrazně obtížnější. Pravým betonem si ovšem poradil i s pokusem Svečnikova.
     
    20:10
    Na vhazování znovu úspěšnější Jordan Staal. Dougie Hamilton následně ještě ze středního pásma nahodil na bránu, Korpisalo si na rozehrávku netroufl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:02.
     
    Po první třetině má větší důvod ke spokojenosti Carolina, které vede nad Columbusem nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. O jediný zásah úvodního dějství se v 10. minutě postaral Brady Skjei, k němuž se odrazil puk po zákroku Korpisala a kanadský bek pokusem k pravé tyči vstřelil premiérový sezónní gól. Druhá polovina třetiny patřila hráčům Blue Jackets, avšak Alex Nedeljkovic zatím úspěšně drží čisté konto.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 5 – 11
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Zřejmě poslední útok úvodní dvacetiminutovky táhl Jesper Fast. Jeho pouť s pukem na hokejce skončil za brankou, kde narazil na strom jménem Vladislav Gavrikov.
     
    19:22
    Muži v pruhovaném raději přerušili hru, protože Zach Werenski zůstal po zblokované střele Hamiltona v bolestech klečet v obranném pásmu.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:58
    Těžiště utkání se opět přesunulo na obrannou stranu Columbusu. Max Domi zakončil průnik pravým mantinelem střelou do mantinelu za brankou.
     
    18:17
    Odražený kotouč v útočné třetině našel Jaccob Slavin, načež ho okamžitě poslal na bránu. Zazvonila tyčka, ale pouze z boční strany, Korpisalo měl situaci pod kontrolou.
     
    17:46
    Po mantinelu chtěl kolem Svečnikova proklouznout kapitán Nick Foligno. Úmysl dobrý, avšak ruský protějšek s touto variantou počítal a soka přidržel u mantinelu.
     
    17:19
    Ofenzivní složku týmu podpořil Jake Bean. I navzdory velkému úhlu zkusil ohrozit Korpisala, Fin podržel v puk v lapačce a přerušil hru.
     
    16:46
    Nadále platí, že domácí jsou v posledních okamžicích aktivnějším týmem, ale Hurikáni jejich tlak zvládají tlumit. Vlastní obranné pásmo mají výborně pokryté.
     
    16:22
    Dougie Hamilton účelně nahodil takovým způsobem, aby rozhodčí nemohlo zapískat zakázané uvolnění. Zacouvat musel Werenski, hosté mohli vystřídat.
     
    15:57
    Pomalou bekhendovou nahrávku Bretta Pesceho po mantinelu zastavil Jack Roslovic. Chtěl rychle rozjet akci na druhou stranu, ale nedostalo se mu podpory.
     
    15:20
    Pozornost hostujícího strážce svatyně vyzkoušel Cam Atkinson. Nahodil ještě ze středního pásma, Nedeljkovic hrací předmět podržel ve výstroji.
     
    14:14
    Na konci pohledné kombinaci stál Max Domi. Zkusil otočku kolem brány zakončení zasunutím kotouče k levé tyči, avšak narazil na připravený beton gólmana.
     
    14:00
    Columbus v posledních minutách přidal na obrátkách a pokouší se o vyrovnání. Do tlaku se dostala druhá útočná formace, hosté se brání v obranné třetině.
     
    13:33
    A další práce pro amerického brankáře! Ani v tomto případě musel vytáhnout těžkou střelu, tentokráte v podání Laineho. Poradil si levým ramenem.
     
    13:05
    Výborný zákrok předvedl Alex Nedeljkovic. Výborně vyjel společně s Camem Atkinsonem, jehož střelu ze zápěstí vykopl pravým betonem.
     
    12:44
    Forčekink Del Zotta útočník Aho neustál a skončil na ledě. I v pádu ještě zabojoval a nataženou levou nohou zabránil nahrávce na Kukana.
     
    12:30
    Hraje se nahoru dolů, akce střídá akce. Gólový náskok Caroliny chtěl navýšit Sebastian Aho, to by ovšem nesměl zamířil přímo do středu, krajan Korpisalo si připsal snadný zákrok.
     
    11:22
    Nejproduktivnější hráč Columbusu Oliver Bjorkstrand o sobě dal vědět i v pásmu útočném. Jeho ránu zápěstím v poslední chvíli dokázal zblokovat mimo tři tyče Slavin.
     
    11:01
    Andrej Svečnikov nabral velkou rychlost, ale Vladislava Gavrikova podpořil v defenzivě Bjorkstrand. Společně talentovaného Rusa ubránili.
     
    10:37
    Dobrou práci odvedl ve středním pásmu člen čtvrté útočné lajny Cédric Paquette. Dobře přečetl, že Matteau bude rozehrávat středem, slibný útok Blue Jackets zastavil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:15
    Hurikány vstřelený gól viditelně nakopl, chtějí další. Nahození Jaccoba Slavina mělo k přesnosti daleko, navíc jej do ochranné sítě zblokoval Del Zotto.
    09:13 Brady SKJEI - 0:1
     
    09:13
    Carolina právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš se ukázalo v plné parádě. Aho bekhendovou střelou sice ještě neuspěl, ale odražený kotouč doletěl k BRADYMU SKJEIOVI, jenž trefil odkrytou pravou část brány a zaznamenal premiérový gól v sezóně. Asistence: Sebastian Aho a Jesper Fast.
    08:36 Bjorkstrand poslal svižnou střelu do levé tyče
     
    08:36
    Svižnou střelu Olivera Bjorkstranda zaregistroval Alex Nedeljkovic pozdě, ale nemusel této skutečnosti litovat, zachránila jej levá část brankové konstrukce!
     
    08:21
    Kevin Stenlund vyvinul snahu zaútočit, ale spoluhráč Oliver Bjorkstrand zvolil úprk na střídačku. Na samostatnou akci si Švéd netroufl, tak nahodil za bránu a následoval dánského spoluhráče.
     
    07:34
    Kapitán Columbusu Nick Foligno je zpět ve hře. Jeho zbytečný prohřešek nebyl po zásluze potrestán, utkání nadále probíhá za bezbrankového stavu.
     
    07:10
    A další zdržení pro Canes. Dougie Hamilton ve snaze zachytit oblouček hodil lapačkou kotouč na domácí střídačku, vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    06:46
    Nino Niederreiter za brankou tvrdě bojoval o udržení kotouče na hokejce, ale proti dvojici obránců neměl šanci, vzápětí Blue Jackets vysvobodil z pod tlaku Werenski.
     
    06:31
    Pokračuje tradiční přesilovka, ani ta ovšem Carolině příliš nefunguje. Po ráně Slavina nebyl před brankou nikdo v bílém dresu, Gavrikov měl snadnou práci.
     
    05:55
    Velkou příležitost hosté nevyužili, protože po buly domácí osvobodil Laine a mezitím se David Savard vrátil zpátky na ledovou plochu.
     
    05:34
    Hurikáni mají k dispozici dvacetivteřinovou početní převahu pěti proti třem. Nick Foligno předvedl úplně nesmyslný zákrok, když u mantinelu narazil na hrazení Pesceho.
     
    05:21
    Alex Nedeljkovic způsobil zakázané uvolnění. Za brankou si totiž nevšiml, že na levé straně nikdo není, černá guma skončila až za svatyní konkurenta.
     
    04:58
    Domácí hráči se zatím brání bez větších problémů. Podruhé během pár vteřin vyhodil přes všechny čáry Cam Atkinson, oba celky střídají.
     
    04:21
    Krátce po vhazování vypálil od modré čáry Dougie Hamilton. Kanadský obránce úctyhodnou bodovou sérii zatím neprodloužil, trefil Atkinsona.
     
    03:55
    První přesilovou hru v utkání si zahraje Carolina. Za vlastní brankou se provinil proti pravidlům David Savard, když pravou bruslí podrazil Aha.
     
    03:31
    Jordan Staal si neporadil s prudkou nahrávkou Slavina, tudíž mohl hrát Gavrikov. Ani on nerozehrál přesně našel hokejku Svečnikova.
     
    03:17
    Nebezpečný závěr v před brankovém prostoru Carolina úspěšně přestála. Zakončení Laineho vyrazil Nedeljkovic pouze k Bjorkstrandovi, jenž na dlouhou hůl mířil nepřesně.
     
    02:44
    Icing vrátí hru před Alexe Nedeljkovice. Jaccob Slavin hledal Jordana Martinooka, avšak přecenil rychlostní schopnosti tohoto kanadského forvarda.
     
    02:22
    Svůj 100. start v nejlepší hokejové lize světa si dnes odbývá Martin Nečas. Český útočník by tuto metu určitě rád okořenil gól, první jeho střelecký pokus v utkání vykryl Korpisalo levým betonem.
     
    01:55
    Zakázané uvolnění se nepíská, vyhození Vladislava Gavrikova po mantinelu totiž jemně tečoval Foligno, čehož si muži v pruhovaném všimli.
     
    01:12
    Cam Atkinson si ve středovém kruhu převzal puk a po levém mantinelu rozvinul akci pasem na Roslovice. Ten se nedostal za záda pozorného Pesceho.
     
    00:23
    První útok patřil hostům, neboť Jordan Staal uspěl na vhazování. Právě kapitán byl následně přichycen v postavení mimo hru, puk převzal až za modrou čárou.
     
    00:10
    Zápas mezi Columbusem a Carolinou právě odstartoval! Domácí budou usilovat o třetí vítězství nad Hurikáni v řadě, ti naopak zkusí nelichotivou sérii přerušit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Del Zotto, Kukan – Laine, Stenlund, Bjorkstrand – Atkinson (A), Roslovic, Domi – N. Foligno (C), Riley Nash, Jenner (A) – Robinson, MacInnis, Matteau.

    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.

    Rozhodčí: MacDougall, Pochmara – Marquis, Murray.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
     
    Carolina Hurricanes

    Carolina zažívá menší výsledkový úpadek. Ještě nedávno útočili na vyrovnání rekordu v počtu vítězství za sebou, když nenašli soupeře v osmi zápasech. Poté ale přišla porážka s Detroitem, vzápětí již zmíněné dva nezdary doma s Columbusem. Ale z tohoto dvojzápasu vytěžili alespoň dva body, které se v konečném zúčtování mohou hodit. Momentálně jsou Hurikáni v Centrální divizi na třetí příčce se ztrátou jediného bodu na Floridu, na Chicago pak mají komfortní náskok deseti bodů. Nejproduktivnějším hráčem celku je Sebastian Aho s 28 body.
     
    Columbus Blue Jackets

    Hokejisté Columbusu půjdou do třetího utkání s Carolinou v řadě ve velmi dobrém rozpoložení. Z Raleighu si odvezli plný počet, na které se pořádně nadřeli. Nejprve zvítězili 3:2 po prodloužení, následně stejným výsledkem uspěli po samostatných nájezdech. Zisk cenných bodů vynesl Blue Jackets na kontakt se čtvrtým Chicagem, v současné době hraje ve prospěch Blackhawks už pouze skóre. Týmovou produktivitu týmu vede Oliver Bjorkstrand s 27 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Columbusem a Carolinou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:05.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Skjei (Aho, Fast), 27. Fast (Pesce, J. Staal), 29. Nečas (Aho, D. Hamilton)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Del Zotto, Kukan – Laine, Stenlund, Bjorkstrand – Atkinson (A), Roslovic, Domi – N. Foligno (C), Riley Nash, Jenner (A) – Robinson, MacInnis, Matteau.
    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.

    Rozhodčí: MacDougall, Pochmara – Marquis, Murray

    Diváci: 3 829
    bahis siteleri