Ottawa – Calgary 2:1 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 1:2 (po pr.) | Columbus – Carolina 0:3 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 5:3 (kon.) | Minnesota – Anaheim 2:1 (kon.) | Vegas – St. Louis 5:1 (kon.)
Arizona – Colorado 1:5 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 0:4 (kon.) | San Jose – Los Angeles 2:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Carolina Hurricanes
Úterý 23.03.2021, 00:07 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:05.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Columbusem a Carolinou.
     
    Columbus Blue Jackets

    Hokejisté Columbusu půjdou do třetího utkání s Carolinou v řadě ve velmi dobrém rozpoložení. Z Raleighu si odvezli plný počet, na které se pořádně nadřeli. Nejprve zvítězili 3:2 po prodloužení, následně stejným výsledkem uspěli po samostatných nájezdech. Zisk cenných bodů vynesl Blue Jackets na kontakt se čtvrtým Chicagem, v současné době hraje ve prospěch Blackhawks už pouze skóre. Týmovou produktivitu týmu vede Oliver Bjorkstrand s 27 body.
     
    Carolina Hurricanes

    Carolina zažívá menší výsledkový úpadek. Ještě nedávno útočili na vyrovnání rekordu v počtu vítězství za sebou, když nenašli soupeře v osmi zápasech. Poté ale přišla porážka s Detroitem, vzápětí již zmíněné dva nezdary doma s Columbusem. Ale z tohoto dvojzápasu vytěžili alespoň dva body, které se v konečném zúčtování mohou hodit. Momentálně jsou Hurikáni v Centrální divizi na třetí příčce se ztrátou jediného bodu na Floridu, na Chicago pak mají komfortní náskok deseti bodů. Nejproduktivnějším hráčem celku je Sebastian Aho s 28 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Del Zotto, Kukan – Laine, Stenlund, Bjorkstrand – Atkinson (A), Roslovic, Domi – N. Foligno (C), Riley Nash, Jenner (A) – Robinson, MacInnis, Matteau.

    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.

    Rozhodčí: MacDougall, Pochmara – Marquis, Murray.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Columbusem a Carolinou právě odstartoval! Domácí budou usilovat o třetí vítězství nad Hurikáni v řadě, ti naopak zkusí nelichotivou sérii přerušit.
     
    00:23
    První útok patřil hostům, neboť Jordan Staal uspěl na vhazování. Právě kapitán byl následně přichycen v postavení mimo hru, puk převzal až za modrou čárou.
     
    01:12
    Cam Atkinson si ve středovém kruhu převzal puk a po levém mantinelu rozvinul akci pasem na Roslovice. Ten se nedostal za záda pozorného Pesceho.
     
    01:55
    Zakázané uvolnění se nepíská, vyhození Vladislava Gavrikova po mantinelu totiž jemně tečoval Foligno, čehož si muži v pruhovaném všimli.
     
    02:22
    Svůj 100. start v nejlepší hokejové lize světa si dnes odbývá Martin Nečas. Český útočník by tuto metu určitě rád okořenil gól, první jeho střelecký pokus v utkání vykryl Korpisalo levým betonem.
     
    02:44
    Icing vrátí hru před Alexe Nedeljkovice. Jaccob Slavin hledal Jordana Martinooka, avšak přecenil rychlostní schopnosti tohoto kanadského forvarda.
     
    03:17
    Nebezpečný závěr v před brankovém prostoru Carolina úspěšně přestála. Zakončení Laineho vyrazil Nedeljkovic pouze k Bjorkstrandovi, jenž na dlouhou hůl mířil nepřesně.
     
    03:31
    Jordan Staal si neporadil s prudkou nahrávkou Slavina, tudíž mohl hrát Gavrikov. Ani on nerozehrál přesně našel hokejku Svečnikova.
     
    03:55
    První přesilovou hru v utkání si zahraje Carolina. Za vlastní brankou se provinil proti pravidlům David Savard, když pravou bruslí podrazil Aha.
     
    04:21
    Krátce po vhazování vypálil od modré čáry Dougie Hamilton. Kanadský obránce úctyhodnou bodovou sérii zatím neprodloužil, trefil Atkinsona.
     
    04:58
    Domácí hráči se zatím brání bez větších problémů. Podruhé během pár vteřin vyhodil přes všechny čáry Cam Atkinson, oba celky střídají.
     
    05:21
    Alex Nedeljkovic způsobil zakázané uvolnění. Za brankou si totiž nevšiml, že na levé straně nikdo není, černá guma skončila až za svatyní konkurenta.
     
    05:34
    Hurikáni mají k dispozici dvacetivteřinovou početní převahu pěti proti třem. Nick Foligno předvedl úplně nesmyslný zákrok, když u mantinelu narazil na hrazení Pesceho.
     
    05:55
    Velkou příležitost hosté nevyužili, protože po buly domácí osvobodil Laine a mezitím se David Savard vrátil zpátky na ledovou plochu.
     
    06:31
    Pokračuje tradiční přesilovka, ani ta ovšem Carolině příliš nefunguje. Po ráně Slavina nebyl před brankou nikdo v bílém dresu, Gavrikov měl snadnou práci.
     
    06:46
    Nino Niederreiter za brankou tvrdě bojoval o udržení kotouče na hokejce, ale proti dvojici obránců neměl šanci, vzápětí Blue Jackets vysvobodil z pod tlaku Werenski.
     
    07:10
    A další zdržení pro Canes. Dougie Hamilton ve snaze zachytit oblouček hodil lapačkou kotouč na domácí střídačku, vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    07:34
    Kapitán Columbusu Nick Foligno je zpět ve hře. Jeho zbytečný prohřešek nebyl po zásluze potrestán, utkání nadále probíhá za bezbrankového stavu.
     
    08:21
    Kevin Stenlund vyvinul snahu zaútočit, ale spoluhráč Oliver Bjorkstrand zvolil úprk na střídačku. Na samostatnou akci si Švéd netroufl, tak nahodil za bránu a následoval dánského spoluhráče.
     
    08:36
    Svižnou střelu Olivera Bjorkstranda zaregistroval Alex Nedeljkovic pozdě, ale nemusel této skutečnosti litovat, zachránila jej levá část brankové konstrukce!
    08:36 Bjorkstrand poslal svižnou střelu do levé tyče
     
    09:13
    Carolina právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš se ukázalo v plné parádě. Aho bekhendovou střelou sice ještě neuspěl, ale odražený kotouč doletěl k BRADYMU SKJEIOVI, jenž trefil odkrytou pravou část brány a zaznamenal premiérový gól v sezóně. Asistence: Sebastian Aho a Jesper Fast.
    09:13 Brady SKJEI - 0:1
     
    10:15
    Hurikány vstřelený gól viditelně nakopl, chtějí další. Nahození Jaccoba Slavina mělo k přesnosti daleko, navíc jej do ochranné sítě zblokoval Del Zotto.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:37
    Dobrou práci odvedl ve středním pásmu člen čtvrté útočné lajny Cédric Paquette. Dobře přečetl, že Matteau bude rozehrávat středem, slibný útok Blue Jackets zastavil.
     
    11:01
    Andrej Svečnikov nabral velkou rychlost, ale Vladislava Gavrikova podpořil v defenzivě Bjorkstrand. Společně talentovaného Rusa ubránili.
     
    11:22
    Nejproduktivnější hráč Columbusu Oliver Bjorkstrand o sobě dal vědět i v pásmu útočném. Jeho ránu zápěstím v poslední chvíli dokázal zblokovat mimo tři tyče Slavin.
     
    12:30
    Hraje se nahoru dolů, akce střídá akce. Gólový náskok Caroliny chtěl navýšit Sebastian Aho, to by ovšem nesměl zamířil přímo do středu, krajan Korpisalo si připsal snadný zákrok.
     
    12:44
    Forčekink Del Zotta útočník Aho neustál a skončil na ledě. I v pádu ještě zabojoval a nataženou levou nohou zabránil nahrávce na Kukana.
     
    13:05
    Výborný zákrok předvedl Alex Nedeljkovic. Výborně vyjel společně s Camem Atkinsonem, jehož střelu ze zápěstí vykopl pravým betonem.
     
    13:33
    A další práce pro amerického brankáře! Ani v tomto případě musel vytáhnout těžkou střelu, tentokráte v podání Laineho. Poradil si levým ramenem.
     
    14:00
    Columbus v posledních minutách přidal na obrátkách a pokouší se o vyrovnání. Do tlaku se dostala druhá útočná formace, hosté se brání v obranné třetině.
     
    14:14
    Na konci pohledné kombinaci stál Max Domi. Zkusil otočku kolem brány zakončení zasunutím kotouče k levé tyči, avšak narazil na připravený beton gólmana.
     
    15:20
    Pozornost hostujícího strážce svatyně vyzkoušel Cam Atkinson. Nahodil ještě ze středního pásma, Nedeljkovic hrací předmět podržel ve výstroji.
     
    15:57
    Pomalou bekhendovou nahrávku Bretta Pesceho po mantinelu zastavil Jack Roslovic. Chtěl rychle rozjet akci na druhou stranu, ale nedostalo se mu podpory.
     
    16:22
    Dougie Hamilton účelně nahodil takovým způsobem, aby rozhodčí nemohlo zapískat zakázané uvolnění. Zacouvat musel Werenski, hosté mohli vystřídat.
     
    16:46
    Nadále platí, že domácí jsou v posledních okamžicích aktivnějším týmem, ale Hurikáni jejich tlak zvládají tlumit. Vlastní obranné pásmo mají výborně pokryté.
     
    17:19
    Ofenzivní složku týmu podpořil Jake Bean. I navzdory velkému úhlu zkusil ohrozit Korpisala, Fin podržel v puk v lapačce a přerušil hru.
     
    17:46
    Po mantinelu chtěl kolem Svečnikova proklouznout kapitán Nick Foligno. Úmysl dobrý, avšak ruský protějšek s touto variantou počítal a soka přidržel u mantinelu.
     
    18:17
    Odražený kotouč v útočné třetině našel Jaccob Slavin, načež ho okamžitě poslal na bránu. Zazvonila tyčka, ale pouze z boční strany, Korpisalo měl situaci pod kontrolou.
     
    18:58
    Těžiště utkání se opět přesunulo na obrannou stranu Columbusu. Max Domi zakončil průnik pravým mantinelem střelou do mantinelu za brankou.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:22
    Muži v pruhovaném raději přerušili hru, protože Zach Werenski zůstal po zblokované střele Hamiltona v bolestech klečet v obranném pásmu.
     
    19:47
    Zřejmě poslední útok úvodní dvacetiminutovky táhl Jesper Fast. Jeho pouť s pukem na hokejce skončil za brankou, kde narazil na strom jménem Vladislav Gavrikov.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 5 – 11
     
    Po první třetině má větší důvod ke spokojenosti Carolina, které vede nad Columbusem nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. O jediný zásah úvodního dějství se v 10. minutě postaral Brady Skjei, k němuž se odrazil puk po zákroku Korpisala a kanadský bek pokusem k pravé tyči vstřelil premiérový sezónní gól. Druhá polovina třetiny patřila hráčům Blue Jackets, avšak Alex Nedeljkovic zatím úspěšně drží čisté konto.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Na vhazování znovu úspěšnější Jordan Staal. Dougie Hamilton následně ještě ze středního pásma nahodil na bránu, Korpisalo si na rozehrávku netroufl.
     
    20:34
    Druhý zákrok v prostředním dějství byl pro finského gólmana výrazně obtížnější. Pravým betonem si ovšem poradil i s pokusem Svečnikova.
     
    21:01
    Brett Pesce napoprvé trefil blokujícího soupeře, napodruhé nahrál Ahovi. Ten ještě vylepšil palebnou pozici pro Nečase, český forvard trefil pouze Werenskiho.
     
    21:19
    Elitní lajna Canes si prodloužila střídání a způsobila domácí defenzivě nepříjemnosti. Sebastian Aho vyzkoušel štěstí z velkého úhlu, trefil boční síť.
     
    22:09
    V útočení pokračovala i třetí útočná trojice Hurikánů. Jordan Martinook úspěšně tečoval pokus McGinna, Korpisalo přesto zasáhl.
     
    22:41
    Úvod druhé dvacetiminutovky jednoznačně patří hokejistům Canes. Z vrcholku levého kruhu pálil Warren Foegele do pravého ramene brankáře.
     
    23:14
    V předešlých dvou střetnutích hrál důležitou roli Seth Jones, nyní tolik vidět není. Zkusil dlouhou rozehrávku na Atkinsona, tu vystihl Pesce.
     
    23:30
    Premiérovou přesilovku si zahraje Columbus. Na lavici hanby je poslán Jordan Martinook, jenž při přehazování hokejky do pravé ruky zavadil o Stenlundovu helmu.
     
    24:05
    Dvakrát v krátkém časovém sedu si zahrál Joonas Korpisalo. Nejprve zastavil vyhození Slavina, posléze i Hamiltona.
     
    24:36
    Při vlastním oslabení zahrozil Martin Nečas, Český mladík se z pravého křídla probojoval mezi kruhy, ale přes Matteaua již vypálit nedokázal.
     
    25:08
    Individuálně zkusil vybojovat útočnou třetinu Jack Roslovic. Ale neuspěl, z pod hokejky mu totiž čistým způsobem vypíchl touš Brett Pesce.
     
    25:30
    První přesilovka se hráčům Blue Jackets vůbec nepovedla. Alex Nedeljkovic byl paradoxně tím méně zaměstnaným gólmanem, nadále drží nulu.
     
    26:05
    Akci domácího mužstva zastavil hvizd čárového rozhodčího. V ofsajdu byl přichycen Oliver Bjorkstrand, nepohlídal si totiž postavení spoluhráče Laineho.
     
    26:20
    Jake Bean vypálil po ledě, černou gumu přizvedl Nino Niederreiter. Joonas Korpisalo měl velké štěstí, že mu teč švýcarského forvarda zaplavala přímo do lapačky.
     
    26:39
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují do dvoubrankového náskoku! Staal nahrál na modrou čáru Pescemu, jehož střelu šikovně tečoval JESPER FAST. Na tuto změnu směru již Korpisalo zareagovat nedokázal. Asistence: Brett Pesce a Jordan Staal.
    26:39 Jesper FAST - 0:2
     
    27:21
    Z podobné pozice jako před malou chvílí Pesce nahazoval Dougie Hamilton. Hrací předmět ale skrze houšť těl v před brankovém prostoru až do branky neproletěl.
     
    27:47
    Domácí ujeli do přečíslení tří proti dvěma. Eric Robinson bekhendovou nahrávkou hledal před brankou Ryana MacInnise, výborně v defenzivě zakročil Slavin.
     
    28:19
    Těžký zákrok musel Alex Nedeljkovic vytáhnout proti ráně Setha Jonese. Levé rameno vystrčil včas, kotouč vyrazil nad bránu.
     
    28:58
    Carolina právě vstřelila branku!
    MARTIN NEČAS střílí gól při svém jubilejním 100. utkání v NHL! Český útočník si vyměnil kotouč s Ahem, aby vzápětí forhendovou střelou z první propálil bezmocného Korpisala k levé tyči. Asistence: Sebastian Aho a Dougie Hamilton.
    28:58 Martin NEČAS - 0:3
     
    29:30
    Aktivita Caroliny neutichá. Opět se probojovali do útočného pásma, tentokráte střílel Cédric Paquette. Korpisalo si poradil.
     
    30:10
    Rozběhla se druhá polovina základní hrací doby. Hosté mají nakročeno k přerušení dvou porážek v řadě s Columbusem, disponují již tříbrankovým náskokem.
     
    30:51
    Snížit manko vyzkoušel Dean Kukan. Alex Nedeljkovic ovšem na nahození od pravého mantinelu viděl a zakročil lapačkou.
     
    31:28
    Hokejisté Blue Jackets se dlouho drželi v útočné třetině, ale žádnou další příležitost si nevypracovali. Set Jones zpracoval pas Bjorkstranda až za modrou čárou.
     
    31:54
    Po chybě Gavrikova ujeli do přečíslení dvou proti jednomu Martinook s Foegelem. První jmenovaný volil nahrávku, načež výborně zasáhl jediný obránce Del Zotto, jenž v pádu zastavil kotouč pod tělem.
     
    32:11
    Martin Nečas operoval s pukem za brankou. Bekhendovým pasem oslovil Nina Niederreitera, ten černou gumu nezískal na úkor Werenskiho.
     
    32:47
    S forčekinkem Morgana Geekieho si Max Domi poradil naražením puku o mantinel. Následně už tak úspěšný nebyl, Slavin jej za sebe nepustil.
     
    33:47
    Jaccob Slavin vzápětí hrál klíčovou roli i na útočné polovině. Nahození cíleně mířil na Martinooka, ten ale nezvládl kotouč tečovat na bránu.
     
    33:59
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil David Savard. V pravý čas zaklekl proti Hamiltonovi, aby zblokoval jeho dobře mířenou ránu.
     
    34:20
    Hodně odvážně vystartoval z brány Alex Nedeljkovic, jenže rybičkou zabránil v šanci Roslovicovi, který by postupoval sám na bránu.
     
    34:51
    Americký strážce svatyně opět v akci, nyní měl o poznání snazší úkol. Zakončení Del Zotta po ledě zpomalil Pesce, puk ke gólmanovi sotva doletěl.
     
    35:23
    Svižnou akci domácího mužstva rozjel Seth Jones. Právě u něj však celá snaha skončila, protože Atkinsonovi nahrál za brusle.
     
    35:44
    Martin Nečas je dnes při chuti. Na jeho doposud poslední pokus momentálně nevzpomíná v dobrém Nino Niederreiter, který pukem dostal do nechráněného místa. Švýcar bolest rozdýchává na střídačce.
     
    36:14
    Nedeljkovic často působí jako šestý hráč Hurikánů. Znovu vystartoval daleko z brány a vypomohl s rozehrávkou, po mantinelu našel Hamiltona.
     
    36:28
    Na Columbus čeká druhá přesilovka. Nedovoleným bráněním se prezentoval Jordan Martinook, v pohybu vpřed zabránil Roslovicovi.
     
    37:00
    Bránění ve čtyřech Carolině zatím nedělá žádné problémy. Jordan Staal vyhrál buly, o pár vteřin později sám vyhodil přes všechny čáry.
     
    37:36
    Boone Jenner nadvakrát propasíroval touš k Atkinsonovi. Toho u mantinelu masíroval Jaccob Slavin, který splnil cíl a získal puk, následovalo další osvobození.
     
    38:06
    Alex Nedeljkovic měl plné ruce práce s forhendovou dělovkou Patrika Laineho. Poradil si, pravým ramenem touš vyrazil do rohu kluziště.
     
    38:35
    Jordan Martinook je zpět, návrat mohl okořenit vstřeleným gólem. Ve slibné příležitosti mu však v klíčovou chvíli sjel kotouč z čepel hole.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:21
    Jordan Staal zpoza brány našel Andreje Svečnikova. Ruský mladík pálil z vrcholku pravého kruhu forhendem vysoko nad, Korpisalo mohl zůstat klidným.
     
    39:47
    Oliver Bjorkstrand přejel přes útočnou modrou čáru, načež zadovkou uvolnil Kevina Stenlunda. Nedeljkovic i s přispěním blokujícího Hamiltona přestál s nulou i tuto situaci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 12 – 23
     
    Carolina se ve druhé třetině výrazně přiblížila vítězství, když přidala další dva góly. Ve 27. minutě skóroval Jesper Fast, který tečoval mimo dosah Korpisala nahození Pesceho a o dvě minuty později se prosadil při svém 100. startu v NHL Martin Nečas, který si vyměnil kotouč s Ahem, úspěch posléze mohl slavit po forhendové střele k levé tyči. Na domácí čeká v závěrečném dějství tvrdá práce. Hurikáni jsou lepším týmem, navíc lze očekávat zvýšena opatrnost směrem do defenzivy.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Carolina bude ve třetí třetině bránit tříbrankový náskok. Domácí určitě vrhnout do zbývajících minut veškeré zbytky sil, každý bod do tabulky je důležitý.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:45
    Jack Roslovic nabral velkou rychlost, ale nebylo mu to nic platné. Kličku po levé straně vystihl Dougie Hamilton, kanadský bek se stal novým majitelem kotouče.
     
    41:12
    Bekhendovou přihrávkou napříč pásmem našel Max Domi volného Patrika Laineho. Rána z první postrádala na razanci, zaplavala do boční sítě.
     
    41:56
    Proti dvojici protihráčů srdnatě bojoval za brankou soupeře o touš Nino Niederreiter. Neudržel jej, umožnil alespoň spoluhráčům vystřídat.
     
    42:18
    Na modrou dostal nabito Dean Kukan. Švýcarský bek ve své kariéře vypálil i povedenější projektily, tento prosvištěl vedle pravé tyčky.
     
    42:45
    Alex Nedeljkovic oplývá velkou důvěrou. Zapojení do kombinace bylo dobrou volbou, neboť našel hokejku Slavina.
     
    43:27
    Fanoušci na tribuně zbystřili, protože do úniku ujel Riley Nash. Než ovšem stihl něco vymyslet, tak mu skočil pod nohy Jaccob Slavin. Ukázkový, čistý obranný zákrok.
     
    43:55
    Zatím se hraje bez zbytečného zdržování, což více vyhovuje Hurikánům. Čas momentálně hraje proti Blue Jackets, kteří marně dobývají soupeřovu svatyni.
     
    44:14
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil Nedeljkovic. Americký strážce svatyně mohl nechat proletěl nahození Atkinsona za branku, avšak rozhodl se pro zásah lapačkou.
     
    44:33
    Nahození Martina Nečas za branku nemělo svého adresáta. Český útočník se zbavil kotouče a odjel střídat, stejně jako spoluhráči.
     
    45:28
    Blízko gólu naděje byl Cam Atkinson. Od pravého mantinelu vypálil svižný pokus zápěstím, Nedeljkovice zachránila tyčka.
     
    45:50
    Při snaze o vyhození trefil Kukan nepříjemně do helmy Jordana Martinooka. Naštěstí helma schytala všechno, Kanaďan nedostal úder do obličeje.
     
    46:25
    V ofenzivě se trápí také nejproduktivnější hráč týmu Oliver Bjorkstrand. V souboji jeden na jednoho neuspěl proti pozornému Pescemu.
     
    46:58
    Steve Lorentz nastartoval motory, ale nebylo mu to nic platné, ztrátu na Savarda nesmazal. Rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.
     
    47:17
    Hokejisté Caroliny se nebojí sáhnout k jednoduchým řešením. Pod tlakem vyhodil na icing rovněž Dougie Hamilton, přestože věděl, že bude muset na ledě ještě pár vteřin pobýt.
     
    47:44
    Ve středném pásmu nabral velkou rychlost Stefan Matteau. Pěknou akci završil projektilem zápěstím, puk proletěl těsně vedle pravé tyče.
     
    48:23
    Nino Niederreiter zaváhal a pustil za svá záda Erica Robinsona. Ten mířil mezi tři tyče, ale pouze do ideálně postaveného Nedeljkovice.
     
    48:32
    Krátce po vhazování střílel forhendem z vrcholku pravého kruhu Oliver Bjorkstrand. Gólman reagoval smutně, avšak nemusel smutnit, touš proletěl mimo.
     
    49:14
    Bjorkstrand se nyní stáhl do defenzivy, kde vypomohl s rozehrávkou. Do hry zapojil po levém mantinelu Setha Jonese, americký bek neuspěl v souboji proti Slavinovi.
     
    49:49
    Carolina hraje přesně to, co potřebuje. Blíží se závěrečná desetiminutovka střetnutí a domácí stále prohrávají rozdílem tří gólů.
     
    50:21
    Nevěděl jak, přesto zakročil. Alex Nedeljkovic se po střele Cama Atkinsona okamžitě díval za sebe, ale černou gumu udržel ve výstroji.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:43
    Nino Niederreiter nastartoval po levé straně Martina Nečase. Český útočník si vybruslil na střed, zbavil se Savarda, a křižným pokusem těsně minul prostor u levé tyčky.
     
    51:07
    Za brankou zklidnil hru Brett Pesce. Viděl, že spoluhráči střídají, navíc jej nikdo neforčekoval. Ve finále zvolil přihrávku Martinookovi.
     
    51:44
    Nepříliš povedené zakončení Domiho vyrazil Nedeljkovic jenom nad sebe. V letu chtěl do brány napálit kotouč Bjorkstrand, avšak promáchl.
     
    52:26
    S rozehrávkou dlouho otálel rovněž David Savard, ten by přitom měl spěchat. Jenže i jemu střídali spoluhráči a neměl tak komu nahrát.
     
    52:38
    Domácí rychle přenesli hru do útočné třetiny. Pod tlakem, navíc z velkého úhlu, nahazoval Stefan Matteau. Snadná práce pro brankáře.
     
    53:05
    Jaccob Slavin bez větších problémů zastavil kličkovanou Atkinsona. VZápětí zacouval do vlastního obranného pásma, načež vyhodil takovým způsobem, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    53:54
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Haydn Fleury. Od Staal dostal nahrávku ideálně do hokejky, zápěstím napálil pravé rameno Korpisala.
     
    54:21
    Zach Werenski zkusil individuální výpad, ale k úspěchu měl daleko. Ztroskotal hned na prvním protihráči, jímž byl Sebastian Aho.
     
    54:56
    Jen pár centimetrů dělilo Bradyho Skjeie od druhého zásah v utkání. Švihem vypálil dělovou ránu, hrací předmět rozezvučel mantinel za brankou.
     
    55:06
    Poslední naděje? Na trestnou lavici odjíždí Sebastian Aho, finský útočník přesekl hůl Werenskimu. Pokud chce Columbus ještě pomýšlet na body, musí tuto přesilovku využít.
     
    55:35
    Kouč Tortorella zřejmě nevěří v obrat, neboť klidně mohl zkusit hru bez gólmana, neučinil tak. V pěti domácí pobyt v útočné třetině v gól nepřetavili, hosty osvobodil Slavin.
     
    56:02
    Nahození Kevina Stenlunda mělo k přesnosti daleko. Dougie Hamilton navíc přečetl úmysl konkurenta a přes Jonese propasíroval touš do střední třetiny.
     
    56:36
    Hráči Blues Jackets mají i notnou dávku smůly. Patrik Laine viděl volného Jenera, avšak zasáhl brusli Nečase, ten se do situaci zapletl omylem, když se vyhýbal Nashovi.
     
    57:06
    Carolina zvítězí, to už je jasné. Sebastian Aho strávil na lavici hanby poklidné dvě minuty, nyní již vymýšlí v útočném pásmu způsob, jak dosáhnout čtvrté branky.
     
    57:42
    Hurikáni kombinují v útočném pásmu, do střílení se už tolik nehrnou. Haydn Fleury mohl pálit, ale ještě po mantinelu rozehrál na McGinna.
     
    58:01
    Střelecké štěstí pokusil až Warren Foegele. Kanadský útočník viděl volnou levou polovinu brány, avšak Joonas Korpisalo prokázal výborné reflexy, v rychlém přesunu zakročil pravým betonem.
     
    58:33
    Na střeleckou listinu chtěl přidat své jméno Steven Lorentz. Z levého křídla se natlačil před Korpisala, nenašel ovšem v jho postoji mezeru.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:12
    Hokejisté v modrých dresech bojují alespoň o čestný zásah. Zatím neúspěšně, Oliver Bjorkstrand vystřelil příklepem pár centimetrů nad břevno.
     
    59:42
    Poslední příležitost, jak zrušit nulu v kolonce vstřelených gólů, měl kapitán Nick Foligno. Střelu zápěstím namířil do brusle blokujícího Beana.
     
    Konec zápasu.
     
    Carolina po dvou domácích nezdarech proti Columbusu zabrala a třetí porážku se stejným soupeřem nepřipustila. Po výborném výkonu slaví vítězství 3:0 a posun v tabulce Centrální divize na druhé místo.

    První třetina nabídla jednu branku, o kterou se postaral v 10. minutě Brady Skjei, pro něhož to zároveň byla premiérová trefa v sezóně. Zbylé dva zásahy si Hurikáni schovali do prostředního dějství. Náskok nejprve navýšil úspěšnou tečí Jesper Fast a konečnou podobu dal výsledku Martin Nečas, dvaadvacetiletý český útočník tak oslavil 100. start v nejlepší lize světa vstřeleným gólem.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura po třech porážkách v řadě zabrali a na druhém místě tabulky Centrální divize vystřídali rozdílem jednoho bodu Floridu, na vedoucí Tampu je ztráta tříbodová. Columbus zůstává pátý o skóre za Chicagem.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 3 829 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 19 – 28 | Přesilová hra: 0/3 – 0/2 | Trestné minuty:4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Joonas Korpisalo (CBJ) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3%, odchytal 59:33
    Alex Nedeljkovic (CAR) – 19 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:50

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 1+0, +1 účast, 4 střely na branku, TM 0, čas na ledě 17:25

    Tři hvězdy utkání

    1. Alex Nedeljkovic (CAR) – 19 zákroků
    2. Sebastian Aho (CAR) – 0+2
    3. Jesper Fast (CAR) – 1+1
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:40:45)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Skjei (Aho, Fast), 27. Fast (Pesce, J. Staal), 29. Nečas (Aho, D. Hamilton)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Del Zotto, Kukan – Laine, Stenlund, Bjorkstrand – Atkinson (A), Roslovic, Domi – N. Foligno (C), Riley Nash, Jenner (A) – Robinson, MacInnis, Matteau.
    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.

    Rozhodčí: MacDougall, Pochmara – Marquis, Murray

    Diváci: 3 829
    bahis siteleri