Leeds – Tottenham 3:1 (kon.) | Sheffield Utd. – Crystal Palace 0:2 (kon.) | Manchester City – Chelsea 1:2 (kon.)
Liverpool – Southampton 2:0 (kon.)
konec
Leeds United
3:1 (2:1)
Tottenham Hotspur
Sobota 08.05.2021, 13:30 • Elland Road, Leeds • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (15:27:28)
     
    Statistiky
    Střely na branku: 7 – 3
    Střely mimo: 5 – 4
    Držení míče: 53 % – 47 %
    Rohové kopy: 8 – 6
    Ofsajdy: 1 – 2
    Fauly: 12 – 10
    Žluté karty: 1 – 2.
     
    Spurs se připravili o šanci přiblížit se příčkám zaručujících Ligu mistrů. Tři kola před koncem jsou až šestí, přičemž pátý West Ham jim může utéct na pětibodový rozdíl. Leeds se posunul před Aston Villu a Arsenal na devátou pozici.
     
    Leeds pod vedením Marcela Bielsy obral o body dalšího kandidáta o přední příčky! Hlavně v první půli tabulkově favorizovaný Tottenham přehrával a nebýt Huga Llorise, tak možná vedl i více než 2:1. Na Dallasův vedoucí gól z 13. minuty zareagoval Son Hung-min, nicméně Bamford ještě před pauzou vstřelil vítězný gól. Druhá půle se nesla v duchu náporu Tottenhamu, vyložené šance se ale nezrodily a od Rodrigova gólu z brejku už nebylo co řešit. Smolařem dne je Harry Kane, který dal dva góly z ofsajdu a v jednom případě trefil z přímého kopu břevno.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Lucas Moura pěkně roztáhl hru na pravou stranu. Aurier tam byl chvilku sám, ale zablokovaný centr do plánovaného místě určení nedoletěl. Dokonce se bude rozehrávat od Mesliera.
     
    90+2
    Ve druhé ze čtyř nastavených minut na vlastní pěst zaútočil Érik Lamela. Po ose se posunul až k okraji velkého vápna, ale střela levou mu absolutně nesedla.
    90+1. Stuart Dallas (LDS)
     
    90+1
    Rodrigo sklepl nadýchaný centr od Alioského na Dallase, který se zjevil v lukrativní pozici na okraji šestnáctky. Lloris zvýšil svůj kredit skokem k levé tyči.
     
    90
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Mateusz Klich, přichází Kalvin Phillips.
     
    89
    Rodrigo neprokličkoval skrz dvoučlennou clonu. Moc vadit mu to ale nemusí, právě po jeho gólu už je o všem podstatném jasno.
     
    88
    Mizerná přihrávka Lamely zhatila jakékoliv plány Spurs na vstřelení kontaktního gólu. Totéž platí po nepochopeném nápadu Ndombèlého.
     
    87
    Toby Alderweireld už se také vysunul do útočné řady. Zleva míč do vápna ale neprocedil, dokonce se bude jen vhazovat prostřednictvím Sergia Reguilóna.
     
    86
    Pierre-Emile Höjbjerg byl na pravém kraji zdvojený. Přihrávka z nouze byla nepřesná, nicméně zanedlouho přišla ztráta Stuarta Dallase.
     
    85
    Na první pohled to vypadalo na ofsajd Raphiny, který vybíhal až podezřele osamocený. Video žádné provinění ale nenašlo, takže United skutečně vedou 3:1.
    84. RODRIGO - 3:1
     
    84
    Leeds právě vstřelil branku!
    Nejspíše je rozhodnuto! Mourova průniková přihrávka na Kanea neprošla. Raphinha vystartoval z půlky do rychlého brejku, zleva předložil balon RODRIGOVI a ten z jedničky uklidil míč do protipohybu Llorise.
     
    82
    Hosté se zatáhli do vlastního vápna, ale na druhou stranu nechali volné území okolo třiceti metrů od brány. Poklidnou kombinaci zakončila Klichova rána z dálky, které scházela přesnost.
     
    81
    Mourův razantní centr číhajícího Kanea nenašel. Na druhé straně posílal míč do ohně Raphina, ale defenziva Spurs měla situaci pod kontrolou.

    Michal Břuchanský

    Branky: 13. Dallas, 42. Bamford (Alioski), 84. Rodrigo (Raphinha) – 25. Son Hung-min (Alli)

    Karty:   51. Koch (LDS) – 61. Reguilón (TOT), 68. Lucas Moura (TOT)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:10.
    Leeds United: Meslier – Ayling (C), D. Llorente, Struijk, Alioski – Dallas, Klich (90. Phillips), Koch, T. Roberts (58. Raphinha), Harrison – Bamford (79. Rodrigo).
    Náhradníci: Casilla – G. Berardi, L. Davis, Raphinha, P. Hernández, Rodrigo, Phillips, Poveda, Shackleton.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilón – Lo Celso (80. Ndombèlé), P.-E. Höjbjerg – Bale (67. Lucas Moura), Alli (67. Lamela), Son Hung-min – Kane.
    Náhradníci: Hart – Bergwijn, Doherty, Lamela, Lucas Moura, Ndombèlé, D. Sánchez, Moussa Sissoko, Winks.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    ocianews.com