Poprad – FC Košice 1:1 (kon.)
konec
FK Poprad
1:1 (0:0)
FC Košice
sk Pátek 21.05.2021, 17:00 • NTC Poprad • MONACObet liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu posledného 30. kola aktuálneho ročníka 2. ligy, v ktorom uvidíme aj stretnutie medzi domácim FK Poprad a hosťujúcim FC Košice. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Existenčnými a finančnými problémami sužovaný FK Poprad sa nachádza v tabuľke na poslednom 15. mieste so ziskom troch bodov a je jasné, že zostupuje do nižšej súťaže. Problémom pre popradský klub je však to, že na ďalšiu sezónu Prvostupňový orgán licenčného konania SFZ neudelil Popradu licenciu, a to kvôli tomu, že nesplnil požiadavky personálno-administratívnych, právnych a finančných licenčných kritérií. Z klubu v zime odišiel hlavný investor a celok spod Tatier hráva svoje zápasy s mladými, dá sa povedať juniorskými futbalistami.
    Príbeh FK Poprad vyzeral však ešte pred pár rokmi veľmi sľubne. Futbal v meste získal nový nádych, klub v júni 2019 bojoval proti AS Trenčín v baráži o Fortuna ligu, v ktorej napokon neuspel, no následne sa to po dvoch rokoch dostalo do takého štádia, že Poprad vypadáva aj z druhej ligy alebo je dokonca ohrozená existencia samotného klubu.

    FC Košice určite môže byť so svojimi výkonmi v dohrávajúcej sa sezóne 2020/21 spokojní. Košičania v minulom kole uspeli doma proti béčku Žiliny, vyhrali 1:0 a upevnili si konečnú 5. pozíciu v tabuľke. Na štvrtú Skalicu Košice strácajú štyri body a pred šiestym Šamorínom majú Košice pohodlný osembodový náskok. Z 27 zápasov dokázali Košice 15-krát vyhrať, tri razy remízovať a 9-krát prehrať. Je jasné, že sezónu končia na úctyhodnom 5. mieste a môžu na tom stavať do budúcej sezóny.

    V rámci ligy pôjde v tejto sezóne o druhé vzájomné stretnutie. V tom prvom hranom 5. decembra 2020 na trávniku Košíc Poprad zvíťazil 0:1.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – Seb. Jurčišin, Kočik, Kuc, Rokyta, Dom. Maliňák, Sven Jurčišin, Nagy, Kuba, Legnani, Dáv. Maliňák
    Náhradníci: Pohoryliak, Pollák, Živčák, Siska, Kathon, Slivka, Zummer

    FC Košice: Kira – Magda, Kim, Kis, Pačinda, Karaš, Gáll, Jakúbek, Tišťan, Gladiš, Liener
    Náhradníci: Krčmarevič, Sovič, Pavúk, Košuda, Borok, Repko, Kountouriotis

    Rozhodca: Mano – Lauer, Jankovič.
     
    Na trávnik už prichádzajú oba celky. Popradčania v tmavomodrých dresoch a hostia z Košíc v žltých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali k dispozícii domáci futbalisti, ihneď však prišli o loptu a pred šestnástkou o ňu zabojoval Boris Gáll, no napokon nezavinene spadol a o loptu prišiel.
     
    2
    Po súbojoch pri postrannej čiare získavajú loptu Košičania, vhadzujú aut z vlastnej polovice.
     
    3
    Gáll nabíjal tesne za pokutové územie Pačindovi, ktorý sa to rozhodol z prvej vypáliť, no nastrelil iba do protihráča.
     
    4
    Strieľať chcel aj z väčšej diaľky z otočky Gladiš, no nastrelil opäť iba do hráča Popradu.
     
    5
    Košičania sa usadili na útočnej polovici, teraz to strelecky asi štyri metre spoza šestnástky skúsil Pačinda, nastavil si loptu, ale bránu veľmi prestrelil.
     
    6
    Popradčania získali štandardku na útočnej polovici. Pekný center do vnútra šestnástky dorazil na hlavu Dávida Kočika, ktorý dominoval vo vzduchu, ale loptu usmernil vedľa brány.
     
    8
    Loptu viedol po ľavej strane Kamil Karaš, ktorý sa však nechtiac pošmykol a o súvislé držanie lopty Košičania nateraz prišli.
     
    9
    Po ľavej strane ťahal loptu dopredu Rokyta, posunul ju dopredu Dávidovi Maliňákovi, ktorý následne odkopával pod tlakom protihráča.
     
    10
    Gladiš chcel prienikovou prihrávkou vysunúť Gálla, svoj pas však trochu unáhlil a skončil iba u brankára Maleca.
     
    11
    Presun lopty od Svena Jurčišina na brata Sebastiána nezafungoval, prihrávka to bola nepresná, lopty sa na útočnej polovici ujali hostia.
     
    12
    Hra sa trochu spomalila, aut rozohrávajú domáci z vlastnej polovice.
     
    13
    Z pravej strany skúšal prihrávať Gladiš, našiel spoluhráča a následne po odraze lopty od popradského hráča získavajú Košice prvý roh.
     
    14
    Hostia to rozohrali šikovne nakrátko. Jemnejší a kratší center potom poslal Karaš smerom na hlavu Erika Lienera, ktorý zakončoval vedľa brány.
     
    15
    Ďalší rohový kop hostí zahrával Pačinda. Posielal loptu k vzdialenejšej žrdi, kde však už zažehnali nebezpečenstvo domáci hráči.
     
    16
    Individuálne to po pravej strane ihriska skúšal Dominik Maliňák, no svojím pohybom sa nedostal cez košických hráčov.
     
    18
    Arthur Legnani sa šikovne preštrikoval do vnútra šestnástky, pripravil si loptu na ľavačku, no následne proti jeho strele výborne zakročil brankár Kira. K dorážke sa dostal aj Dávid Maliňák, ktorý však vypálil vedľa a taktiež nevyužil túto šancu.
     
    19
    Lienerovi nevyšla prihrávka k postrannej čiary na Kima a Košičania sa pripravili o loptu na útočnej polovici.
     
    20
    Dobrým pohybom do vnútra vápna sa prezentoval Min Su Kim, cez tretieho hráča však už neprešiel. O pár sekúnd neskôr však Košičania získali ďalší rohový kop.
     
    22
    Kuba vybehol za Pačindom, nestihol však skôr odohrať loptu. Košický kapitán zvládol tento súboj lepšie.
     
    23
    Z pravej strany odcentroval loptu do vnútra päťky Kis, vo vzduchu však bol rukami suverénny brankár Malec a zachytil tento center.
     
    24
    Kuba vyrazil dopredu po zisku lopty, už mu sekundoval po ľavej strane Legnani. Kuba však zabrzdil akciu a napokon sa domáci vôbec ku koncovke nedopracovali.
     
    25
    Z pravej strany chcel zakončovať Erik Liener, jeho pokus však bol zblokovaný. Tesne predtým sa ocitol ležať na trávniku Gladiš a potrebuje aj ošetrenie.
     
    27
    Na strelu si to pár metrov spoza pokutového územia pripravil Erik Pačinda, no vôbec mu to na ľavačku nesadlo. Jemná pomalá strela preletela vedľa brány.
     
    28
    Center do šestnástky si už pýtal Pačinda, napokon ho dostal z pravej strany z kopačky Kisa, ale hlavou zakončoval vysoko ponad bránu.
     
    29
    Dominik Maliňák vybehol po pravej strane s loptou, dozadu sa však stihli v dostatočnom počte vrátiť košickí hráči a nedovolili mu prihrávať pred bránku.
     
    30
    Gáll manévroval s loptou v šestnáske, dostal sa k bránkovej čiare, nastreľoval to pred bránku a domáci hráči odhlavičkovali preč v poslednej chvíli.
     
    31
    Streleckú pozíciu si chcel vypracovať Kamil Karaš, čo sa mu veľmi nepodarilo a preto radšej prihrával spoluhráčom dozadu.
     
    32
    Samuel Gladiš sa dokázal zotaviť z predchádzajúcej situácie, no ocitol sa sediac na trávniku opäť. Asi to vyzerá tak, že bude vynútene stiahnutý z hry.
     
    33
    A už aj napokon dochádza k prvému striedaniu na strane hostí. Zraneného Samuela Gladiša na trávniku nahradí František Pavúk.
     
    35
    Arthur Legnani sa po menšej chybičke hosťujúceho hráča dostal do výhodnej palebnej pozície z vnútra šestnástky. Pristúpil bližšie k bránke a skúšal to prízemnou strelou k ľavej žrdi, no Kira výborne natiahol svoju ľavú ruku a strelu vytlačil.
     
    36
    Boris Gáll vybiehal za centrovanou loptou do vnútra šestnástky, vo vzduchu trochu prekvapil brankára Maleca, ale lopta odskočila, a tak sa už do šance nedostal.
     
    38
    Center z pravej strany z kopačky Filipa Kisa bol okamžite odhlavičkovaný domácimi futbalistami preč zo šestnástky.
     
    39
    Individuálne sa skúšal preštrikovať Matej Jakúbek, prešiel až k bránkovej čiare, odtiaľ odcentroval, ale loptu vo vzduchu v malom vápne zachytil brankár Malec.
     
    41
    Z pravej strany skúšal prihrávať Kuba, lopta bola odrazená za postrannú čiaru a Poprad získava aut.
     
    42
    Sven Jurčišin dokázal ďalekým pasom vysunúť Legnaniho, ktorý sa však neprepracoval do koncovky, radšej zabrzdil akciu a počkal na spoluhráčov.
     
    43
    Popradčania zazmätkovali v rozohrávke, za stratenou loptou sa už vydal Boris Gáll, no v poslednej chvíli vybehol Malec a odkopol to preč.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Síce hernú a územnú prevahu mali košickí hráči, dve vyložené šance spálil domáci hráč Legnani, a tak je stav po prvom polčase bezgólový 0:0.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku nedošlo k žiadnym zmenám v zostavách, výkop mali futbalisti Košíc.
     
    47
    Po dlhú nakopávanú loptu do šestnástky si prišiel Jakub Nicolas Tišťan, ktorý napokon aj zakončil, ale Malec zmenšil strelecký uhol a úspešne zasiahol.
     
    48
    Rozohrávka Sebastiána Jurčišina bola nepresná, lopta skončila na kopačkách Min Su Kima, ktorý to ihneď rozohrával na svojich spoluhráčov v strede poľa.
     
    50
    Popradčania dokázali postupnými prihrávkami presunúť hru na voľnejšiu ľavú stranu, následne prišiel center do šestnástky, ktorý však s prehľadom ukontrolovali futbalisti Košíc.
     
    52
    Kuba naštartoval Legnaniho na pravú stranu. Dokázal prejsť cez Magdu, následne však už neuspel proti Jakúbekovi, no vybojoval aspoň rohový kop.
     
    53
    Časť siete na košickej bránke sa odpojila od žrde a na pomoc musel prísť jeden z usporiadateľov, aby ju šnúrou priviazal späť k žrdi, pomáhajú aj košickí futbalisti.
     
    54
    Sieť bránky sa podarilo opraviť, Kuba teda mohol realizovať rohový kop. Popradčania sa dostali do zakončenia, ale mierili nepresne.
     
    56
    Jakub Tišťan si v súboji so Sebastiánom Jurčišinom pomohol aj nedovolene, z obrannej polovice teda budú rozohrávať domáci.
     
    57
    Striedanie v tíme FC Košice: z ihriska odchádza Tišťan, prichádza Sovič.
    Striedanie v tíme FC Košice: z ihriska odchádza Liener, prichádza Borok.
     
    58
    Pačindovi sa na prihrávku rozbiehali Karaš s Gállom, prihrávka pomedzi popradských obrancov síce myslel dobre, ale nenačasoval ju správne.
     
    60
    Poprad dal gól!
    Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia v stretnutí. Prienikovú prihrávku na ľavú stranu dostal ARTHUR LEGNANI, ktorý si poradil s brankárom Kirom, pristal si na pravačku a prízemnou strelou pohodlne skóroval.
     
    61
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Dávid Maliňák, prichádza Siska.
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Dominik Maliňák, prichádza Kathon.
     
    62
    Legnani chcel posunúť Kathonovi do vnútra pokutového územia, ten však bol vo výraznom ofsajdovom postavení, a tak sa lopty radšej ani nedotýkal.
     
    63
    Pačinda vysúval po ľavej strane Boroka, ktorý však nepresnou následnou prihrávkou prišiel o loptu. Hneď to chceli otočiť domáci, ale Legnani už teraz v prieniku neuspel.
     
    64
    Popradčania pokračovali s loptou na kopačkách na útočnej polovici, aktívny Legnani sa vysúval znovu po ľavej strane, ale tento raz loptu spracovával v ofsajde.
     
    65
    Košičania zahrávali rohový kop, domáci futbalisti zvládli situáciu a loptu poslali preč z vlastnej šestnástky.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Košice: z ihriska odchádza Kim, prichádza Krčmarevič.
    Striedanie v tíme FC Košice: z ihriska odchádza Karaš, prichádza Kountouriotis.
     
    67
    Kathon neuspel svojimi manévrami pri rohovej zástavke proti Františkovi Pavúkovi. Košičania nakopávali loptu na stred poľa, ale tam ju opäť získali domáci.
     
    68
    Do streleckej pozície z vnútra vápna sa dostával pred chvíľou striedajúci Chritos Kountouriotis. Zakončenie však trochu podcenil, loptu vystrelil priemernou rýchlosťou po zemi a s tým nemal Malec problém.
     
    70
    Pačinda rozohrával štandardku z ľavej strany. Zatočený center do vnútra vápna zasiahol hlavičkou jeden zo spoluhráčov a mieril ponad bránu.
     
    71
    Pačinda sa opäť ujal centra, tentokrát priamo z hry. Jeho ďalší pokus však neznamenal nebezpečenstvo, jeho spoluhráči boli ďaleko od lopty a pokojne teda mohol zachytiť Malec.
     
    73
    Sebastián Jurčišin chvíľu váhal v šestnástke, napokon to prihral na kopačku Samuela Kubu, ktorý pálil pár metrov spred brány, no bránu trestuhodne prepálil.
     
    74
    Zaujímavo Kountouriotis vysunul po pravej strane Borisa Gálla, ktorý sa dostal do koncovky z uhla a mieril len tesne ponad hornú žrď.
     
    76
    Košičania zahrávali rohový kop, nebola z toho žiadna strelecká príležitosť, Popradčania bezpečne ubránili priestor pred svojou bránou.
     
    77
    Pačinda centroval loptu zo štandardky z ľavej strany. Zatočil to do malého vápna, odtiaľ však loptu dostali preč okamžite domáci hráči a nepustili súpera do zakončenia.
     
    78
    Košičania zvýšili obrátky a opäť sa tlačili do bránky. Centroval to znovu kapitán Pačinda, domáci hráči tento raz odhlavičkovali na rohový kop pre súpera.
     
    79
    Tím FC Košice dal gól!
    Košičania prichádzajú s vyrovnávajúcim gólom. Po chybe v rozohrávke sa znenazdajky v pokutovom území ocitol pri lopte CHRISTOS KOUNTOURIOTIS, pripravil si to na ľavačku a strelou v strednej výške rozvlnil sieť.
     
    81
    Pačinda sa vysunul po ľavej strane, nedokázal si však obhodiť Kuca, ktorý mu na jeho kľučku neskočil a nenechal sa prekabátiť.
     
    82
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Sven Jurčišin, prichádza Pollák.
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Nagy, prichádza Slivka.
     
    83
    Kuba prehadzoval loptu na Kathona, ktorý si však neustrážil svoju pozíciu a ocitol sa v ofsajde.
     
    85
    Loptu za šestnástku dostal František Pavúk, ktorý to skúsil ľavačkou, ale pravú žrď bránky napokon minul.
     
    86
    Rozohrávkou Soviča získali Košičania rohový kop, keďže sa lopty dotkol ešte jeden z domácich hráčov. Lopta do malého vápna z rohu mala nájsť Krčmareviča, ale pred ním odhlavičkoval v poslednej chvíli popradský hráč.
     
    87
    Gáll našiel prihrávkou na hranicu pokutového územia Kountouriotisa, ktorý si to pripravil na ľavú nohu a zakončoval prízemne. Malec však dokázal vytesniť na ďalší rohový kop pre hostí.
     
    88
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Kuba, prichádza Živčák.
     
    90
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú dve minúty.
     
    90+1
    Košičania sa aj v závere ešte tlačia do útoku, nie sú zmierení s remízou. Teraz chcel páliť z ľavej strany Borok, získal aspoň po zblokovanej strele rohový kop.
     
    90+2
    Legnanimu sa ukazoval vpredu Kathon, ktorý narazil do protihráča. Pýtal si aj faul, no neuspel. Hru sa snažia rýchlo otočiť hostia.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase padli dva góly. V 60. minúte najprv otvoril skóre Legnani, no v 79. minúte vyrovnával Kountouriotis a zariadil pre Košice aspoň remízu. Toto je pre oba tímy posledný zápas sezóny, Košice končia na 5. mieste a Poprad so štyrmi bodmi končí v tabuľke posledný a zmizne z druholigovej mapy. (18:44:59)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 60. Legnani – 79. Kountouriotis


    FK Poprad: Malec – Seb. Jurčišin, Kočik, Kuc, Rokyta, Dom. Maliňák, Sven Jurčišin, Nagy, Kuba, Legnani, Dáv. Maliňák
    Náhradníci: Pohoryliak, Pollák, Živčák, Siska, Kathon, Slivka, Zummer

    FC Košice: Kira – Magda, Kim, Kis, Pačinda, Karaš, Gáll, Jakúbek, Tišťan, Gladiš, Liener
    Náhradníci: Krčmarevič, Sovič, Pavúk, Košuda, Borok, Repko, Kountouriotis

    Rozhodčí: Mano – Lauer, Jankovič
    bahis siteleri