Dunajská Streda – Trnava 2:0 (kon.) | Žilina – Zlaté Moravce 5:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Trenčín 2:1 (kon.)
Sereď – Senica 4:1 (kon.) | Pohronie – Ružomberok 1:0 (kon.) | Nitra – Michalovce 0:4 (kon.)
konec
FC Nitra
0:4 (0:2)
MFK Zemplín Michalovce
Sobota 22.05.2021, 19:00 • Štadión pod Zoborom, Nitra • Niké liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (20:51:10)
     
    Zatímco Nitra padá do druhé nejvyšší soutěže, Michalovce se zachránily, jelikož opustily barážovou pozici. Hostující celek šel od začátku zápasu za vítězstvím a bylo spíše otázkou, o kolik dnes vyhraje. Také Nitra si vypracovala pár zajímavých příležitostí, které ale v branku nepřetavila, a tak se s nejvyšší soutěží minimálně na rok loučí.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Branislav Spáčil (FC Nitra).
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje pouze jednu minutu! Už jen šedesát vteřin bude Nitra působit ve slovenské nejvyšší soutěži ...
     
    87
    Pátá trefa Michalovic znovu nepřichází! Ve výborné pozici se nacházel Ismar Tandir, který se mohl brankáře zeptat, kam to chce. Ovšem Michal Trnovský jeho pokus zastavil levou nohou a stal se hrdinou okamžiku!
     
    86
    Vasileios Ntosis se ocitl před branku soupeř, kde mu stopku vytavil Tidiane Djiby Ba, ovšem pokutový kop odpískán nebyl. Následně Nitra otočila hru a vybojovala alespoň rohový kop.
     
    82
    Střídající Dimitrios Popovits obešel zkušeného Kristiána Kolčáka, ovšem zastavil jej Gabriel Demian. Odražený míč si pak našel brankář Michal Trnovský.
     
    80
    Michalovce už si konec zápasu užívají, vzhledem k výsledku si to mohou dovolit. Před domácí brankou zasahoval Adam Mészáros, který odvrátil pátou trefu soupeře.
     
    79
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Matej Trusa, přichází Vasileios Ntosis.
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Cheick Alan Diarra, přichází Ismar Tandir.
     
    78
    Matej Trusa adresoval centr na řeckého spoluhráče, jemuž chyběly potřebné centimetry k zasažení míče.
     
    77
    Alejandro Mendez se dlouho nerozmýšlel a přihrával do pokutového území, kde se nacházel dobře postavený Tidiane Djiby Ba.
     
    75
    Patnáct minut plus nastavení zbývá do konce dnešního zápasu. Musel by se stát snad zázrak, aby se Michalovce nezachránily. Naopak Nitře se nepovedl ani rozlučkové utkání s nejvyšší soutěže.
     
    74
    Adam Mészáros získal míč, když nepustil přes sebe Diarru. Nitra ještě chvíli zůstala v blízkosti Mateje Markoviće, ale nikdo jej nezaměstnal.
     
    73
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Sinan Kurt, přichází Adam Mészáros.
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Michal Cehula, přichází Gabriel Demian.
     
    69
    Michalovce daly gól!
    Cheick Alan Diarra výborně načasoval pas, ke kterému se dostal střídající DIMITRIOS POPOVITS, jenž si míč potáhl doleva a zamířil za bezmocného Michala Trnovského. Asistence: Cheick Alan Diarra.
     
    68
    Andrej Pekár měl míč na noze a přenesl ji na Mateje Franka. Ovšem hostující obrana výborně zahrála a míč odklidila do bezpečného místa.
     
    67
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Matúš Begala, přichází Bankole Adekuoroye.
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Zuberu Sharani, přichází Dimitrios Popovits.
     
    64
    Matej Marković si ledabyle počínal při odkopu, míč mu vypíchl Matej Franko. Ovšem k jeho smůle balon vypadl z hrací plochy.
     
    63
    Krásným centrem se prezentoval Michal Cehula a hlavou zakončoval Matej Franko, jehož pokus jemně lízl tyčku. Filip Vaško si musel oddechnout, jelikož neuhlídal hlavičkujícího soupeře.
     
    61
    Domácí mužstvo se dokázalo propracovat na útočnou polovinu, jenže hráči bez míče hrají velmi staticky.
     
    60
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Jakub Tancík, přichází Andrej Pekár.
     
    60
    Po hodině hry je už o vítězi rozhodnuto, Michalovce jsou častěji u balonu a míří za záchranou v nejvyšší slovenské soutěži, jelikož Senica stále prohrává o dvě trefy.
     
    58
    Jakub Tancík znovu zůstal ležet na hrací ploše a vypadá to, že bude muset opustit dnešní střetnutí. Nitra aktuálně bude hrát v deseti mužích.
     
    57
    Alejandro Mendez se přehnal kolem Branislava Spáčila, kterého ale zastoupil Michal Cehula, jenž akci soupeře překazil.
     
    54
    Nitra trochu působí bezradně, v dalším souboji fauloval Alen Mustafič, avšak žlutou kartu zatím neviděl.
     
    53
    Michalovce daly gól!
    Igor Žofčák před malou chvíli přišel na hrací plochu a hned se přimotal k další brance svého celku. Zkušený hráč našel ZUBERU SHARANIHO, který v pohodě prostřelil bezmocného domácího brankáře. Asistence: Igor Žofčák.
     
    51
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Takuto Oshima, přichází Igor Žofčák.
     
    51
    Takuto Oshima se znovu radoval z gólu, ale nic z toho nebude, protože pomezní rozhodčí viděl ofsajdové postavení!
     
    50
    Michal Cehula se přesunul na útočnou polovinu, odkud ze strany odcentroval. Jenomže Nitra se znovu k zakončení neprobojovala.
     
    49
    Ían Pino Soler poslal pas na levé křídlo, ovšem míč ze vzduchu sebral Michal Cehula. Akce hostujícího mužstva tak skončila.
     
    48
    Branislav Spáčil chtěl projít přes Cheicka Alana Diarru, kterého ale zasáhl do těla. Hostující hráč si svalil na zem a zřejmě bude potřebovat ošetření.
     
    47
    Tidiane Djiby Ba si splnil své úkoly, když zastavil útočnou akci hostujícího celku, navíc míč odehrál za postranní lajnu, čímž pomohl své obraně, aby se připravila na další akci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Michalovce po prvním poločase jsou ve dvoubrankovém vedení a mohou dál myslet na záchranu v nejvyšší soutěži. Hostující celek je ve střetnutí lepším týmem, což už se ale očekávalo také před samotným zápasem. Zemplín aktuálně pod sebe dostal Senici, která už prohrává o dva zásahy a vypadá to, že půjde do baráže s Bánskou Bystricí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Michalovce daly gól!
    V nastaveném čase přidává hostující celek druhý zásah, který by jej měl uklidnit! Cheick Alan Diarra posadil míč přesně na hlavu japonského spoluhráče. TAKUTO OSHIMA se nemýlil a poslal balon k levé tyči domácí branky – 0:2. Asistence: Cheick Alan Diarra.
     
    44
    Výborný pas do běhu dostal Benjamin Kindsvater, který byl těsně bráněný, ovšem stejně poslal centr před branku. Jenomže Matej Franko to měl k míči daleko.
     
    42
    Je to dobré, Michal Cehula se znovu zapojil do hry. Ovšem po chvíli šel znovu na zem, protože se srazil se soupeřem, ale znovu bude v pořádku.
     
    40
    Jdeme do poslední pětiminutovky prvního poločasu, zatím jsou ve vedení Michalovce. Michal Cehula se snažil zachránit míč před číhajícím soupeřem, ovšem při tom se srazil s vlastním brankářem a putuje mimo hrací plochu.
     
    39
    Utažený centr poslal ze strany Alen Mustafič, ovšem po jeho přihrávce se marně natahoval Kristián Kolčák.
     
    38
    Nitra vybojovala standardní situaci, ovšem zakončení na branku nemířilo. Přesto Eroll Zejnullahu vybojoval alespoň rohový kop.
     
    37
    Branislav Spáčil si vytvořil dobrou pozici na útočné polovině, jenže pokazil přihrávku, po které se míče chopili Michalovce.
     
    35
    Vedení hostujícího celku mohl narůst na dva zásahy! V pokutovém území se ocitl Matej Trusa, jehož při střele obtěžoval Kristián Kolčák, který srazil míč mimo prostor branky.
     
    31
    Michalovce daly gól!
    Je tu první branka zápasu, kterou jsem snad předchozím příspěvkem přivolal! Za domácí obranu si zaběhl Takuto Oshima, jenž se dostal až do pokutového území, kde našel přesně spoluhráče. MATEJ TRUSA zachoval pevné nervy a zamířil přesně. Asistence: Takuto Oshima.
     
    30
    Opticky jsou Michalovce aktivnějším týmem, ale zatím jim nevychází koncovka. Především hosté jsou celkem, který dnes potřebuje nutně zvítězit.
     
    28
    Takuto Oshima rozehrál standardní situaci a míč poslal do šestnáctky, kde jej sklepl Matej Trusa. Ke střele se tak dostal Matúš Begala, jenž mířil jen vysoko nad bránu.
     
    27
    Nitra se toho teď nebála a také výrazně zahrozila! K dobré hlavičce se probojoval Matej Franko, jehož pokus skončil těsně nad břevnem a skončil na horní síti!
     
    26
    Jakub Tancík si zasekl míč kolem soupeře a poté si ho přehodil na levou nohu. Jeho vysoký pas letěl před branku Michalovic, avšak k dalšímu zakončení nedošlo.
     
    24
    Z branky musel vyrazit proti míči Michal Trnovský, který si hlavou poradil s nepříjemnou situací. Díky jeho výběhu je stav stále bez branek.
     
    22
    Dirigování niterské obrany nebylo potřeba, protože hostující celek neposlal balon ani do předbrankového prostoru.
     
    21
    Tidiane Djiby Ba diriguje domácí obranu, jelikož Michalovce budou zahrávat standardní situaci. Doufejme, že se brzy dočkáme první branky zápasu.
     
    18
    Jakub Tancík se uvedl obětavým zákrokem, když zamezil přístup Takutoa Oshimovi.
     
    17
    Trocha štěstí chyběla Zuberu Sharanimu, který to měl kousek k míči, který tak domácí mužstvo odpálilo do bezpečných míst.
     
    16
    Zuberu Sharani nabral velkou rychlost ve středu hrací plochy, ovšem proti němu vystartoval Michal Cehula, jenž jej o míč připravil.
     
    15
    Hostující tým začíná přebírat otěže zápasu, ovšem první centr vyrazil brankář Michal Trnovský za pokutové území. Následovaly tři střely hostů, které byly zablokovány.
     
    13
    Hostující celek si narazil míč na malém prostoru, a tak se k centru dostal Daniel Magda, jemuž pas před branku vůbec nevyšel.
     
    11
    Také Michalovce rozehrávali rohový kop, který zapadl za domácí obránce. Zuberu Sharani byl ale od míče daleko, a tak branku Nitry neohrozil.
     
    10
    K rohovému praporku přispěchal Sinan Kurt, jenž vyslal podařený centr. Ovšem Matej Marković vystoupil nejvýše a akci soupeře překazil. Následně se do obrovské šance dostal Takuto Oshima, jehož zakončení zastavil ve skluzu Tidiane Djiby Ba!
     
    9
    Matej Franko vedl další útočnou akci a dostal se i k zakončení. Nitra bude za malou chvíli rozehrávat první rohový kop zápasu.
     
    8
    Jakub Tancík nepěkně dopadl na zelený pažit a drží se za levý loket. Nevypadá to ale na žádné vážnější zranění, hráč už je mimo hrací plochu.
     
    7
    Na útočné polovině hostujícího týmu došlo k souboji, který vyhrál Cheick Alan Diarra, ovšem nepodařilo se mu odcentrovat.
     
    6
    K rozehrání standardní situace se postavil Alen Mustafič, který se ještě domlouval se spoluhráči, co zahrají. Ovšem nakonec vyslal střelu na branku, avšak míče se chopil brankář Matej Marković.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Ían Pino Soler (MFK Zemplín Michalovce).
     
    3
    Domácí celek měl ponechanou výhodu, kterou přetavili v proniknutí do soupeřovy šestnáctky. Benjamin Kindsvater poslal přízemní centr na první tyč, avšak šance jsme se opět nedočkali.
     
    2
    Michal Trnovský si stáhl míč ze vzduchu , a tak nepustil soupeře do vyložené příležitosti. Domácí brankář po chvilce rozehrál.
     
    1
    Střetnutí začali na balonu hostující hráči, ale jejich první akce neskončila slavně. Špatný centr mířil jen mimo hrací plochu, vhazuje Nitra.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Nitra: Trnovský – Cehula, Ba, Kolčák, Tancík – Zejnullahu, Mustafič – Spáčil, Kurt, Kindsvater – Franko.
    Náhradníci: Krátky – Šuľa, Demian, Chríbik, Regäsel, Mészáros.

    MFK Zemplín Michalovce: Marković – Magda, Vaško, Soler, Mendez – Neofytidis – Sharani, Oshima, Begala, Diarra – Trusa.
    Náhradníci: Dráb – Tandir, Žofčák, Popovits, Adekuoroye, Vojtko, Kolesár, Bednár, Ntosis.

    Rozhodčí: Kráľovič.
     
    Vítám všechny fanoušky slovenského fotbalu u skupiny o udržení. V dnešním střetnutí budeme sledovat dva nejhorší týmy, které chtějí opustit sestupové, případně barážové, pozice. Ovšem k tomu potřebují nutně zvítězit, jednomu týmu může ujet vlak. Síly změří FC Nitra a MFK Zemplín Michalovce. Kdo se bude radovat z vítězství? Nebo dojdeme do remízového stavu? To začneme odtajňovat v 19 hodin. Přenosem vás provede Michal Luxa.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Michal Luxa

    Branky: 31. Trusa, 45+1. Oshima, 53. Sharani, 69. Popovits

    Karty:   90+1. Spáčil (NIT) – 5. Soler (MIC)


    FC Nitra: Trnovský – Cehula (73. Demian), Ba, Kolčák, Tancík (60. Pekár) – Zejnullahu, Mustafič – Spáčil, Kurt (73. Mészáros), Kindsvater – Franko.
    Náhradníci: Krátky – Šuľa, Demian, Chríbik, Regäsel, Mészáros, Pekár.

    MFK Zemplín Michalovce: Marković – Magda, Vaško, Soler, Mendez – Neofytidis – Sharani (67. Popovits), Oshima (51. Žofčák), Begala (67. Adekuoroye), Diarra (79. Tandir) – Trusa (79. Ntosis).
    Náhradníci: Dráb – Tandir, Žofčák, Popovits, Adekuoroye, Vojtko, Kolesár, Bednár, Ntosis.

    Rozhodčí: Kráľovič -

    Diváci: bez diváků
    bahis siteleri