Ararat – Fehérvár 2:0 (kon.) | FC Struga – FK Liepāja 1:4 (kon.) | Kauno Žalgiris – Europa 2:0 (kon.)
Gagra – Sutjeska 1:1 (kon.) | KuPS – Noah 5:0 (kon.) | Urartu – Maribor 0:1 (kon.)
Valmiera – FK Sūduva 0:0 (kon.) | Dinamo Bt. – Tre Penne 3:0 (kon.) | FC Santa Coloma – Mons Calpe 4:0 (kon.)
St Joseph's – Levadia Tallinn 1:1 (kon.) | Runavík – Honka Espoo 1:3 (kon.) | CS Petrocub – FK Sileks 1:0 (kon.)
Sligo Rovers – Hafnarfjördur 1:2 (kon.) | Dila Gori – Žilina 2:1 (kon.) | Sfîntul Gheorghe – Partizani Tirana 2:3 (kon.)
New Saints – Glentoran 2:0 (kon.) | Gżira – Sant Juliá 1:1 (5:3 po pen.) | Laçi – Podgorica 3:0 (po pr.)
Llapi – Shkupi 1:1 (kon.) | Swift Hesperange – Domžale 1:1 (kon.) | Puskás Akadémia – Inter Turku 2:0 (kon.)
Larne FC – Bala Town 1:0 (kon.) | Trnava – Mosta 2:0 (kon.) | Bohemians Dublin – Stjarnan 3:0 (kon.)
La Fiorita – Birkirkara 1:1 (kon.) | Dečić – KF Drita 0:1 (kon.) | KÍ Klaksvík – RFS Riga 2:4 (po pr.)
Breidablik – Racing FC 2:0 (kon.) | Vllaznia Skadar – Široki Brijeg 3:0 (kon.) | Śląsk – Paide 2:0 (kon.)
FK Sarajevo – Milsami 0:1 (kon.) | Coleraine – Velež Mostar 1:2 (kon.)
po prodl.
KÍ Klaksvík
2:4 (2:3)
RFS Riga
Čtvrtek 15.07.2021, 21:00 • við Djúpumýru, Klaksvík, Faerské ostrovy • Evropská konferenční liga (předkola) • 1. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu prvního předkola Evropské konferenční ligy. V tomto utkání má výborně nastoupeno k postupu faerský tým KÍ Klaksvík, který v úvodním utkání vyhrál na stadionu lotyšského celku RFS Riga 3:2 a doma mu tak k postupu stačí neprohrát. Utkání začíná na stadionu Djúpumýra přesně ve 21 hodin.
     
    První zápas:
    RFS Riga – KÍ Klaksvík 2:3

    Branky: 50. Lipušček, 79. Zjuzins (Savalnieks) – 21. Sumareh (Danielsen), 33. Klettskard (Sumareh), 70. Vatnsdal

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 9:3. Fauly: 11:19.

    RFS Riga: Černiauskas – Savalnieks, Jagodinskis, Lipušček, Mareš (86. Stuglis) – Mičevski (46. Strumia), Šarič – Šimkovič (C) (76. Zjuzins), Kouadio (76. Friesenbichler), Santana – Lemajič
    Náhradníci: Nerugals, Vilkovs – Friesenbichler, Geljič, Jatta, Regza, Sorokins, Strumia, Stuglis, Varslavans, Villela, Zjuzins

    KÍ Klaksvík: Rosenorn – Kronberg (78. Došljak), Faero, Brinck, Andreasen J. (C) – Vatnsdal – Danielsen, Pavlovič, Klettskard, Frederiksberg (86. Ronning) – Sumareh (78. Johannesen)
    Náhradníci: Joensen – Andreasen D., Bjorkman, Dosljak, Johannesen, Kalso, Langgaard, Petersen, Poulsen, Ronning, van der Heyden.
     
    KÍ Klaksvík:
    Faerský celek byl v loňském ročníku blízko historickému postupu do základní skupiny Evropské ligy. Nejprve totiž v prvním předkole Ligy mistrů porazil doma jednokolově Slovan Bratislava (který hrál kvůli covidu s B-týmem), leč posléze vypadl 1:3 s Young Boys. Ve třetím předkole ale deklasoval Dinamo Tbilisi 6:1 a stačilo mu vyzrát na Dundalk. Irský tým ale vyhrál 3:1, proto to tým Klaksvikar Ítróttarfelag, jak se správně celým jménem nazývá, zkusit znova. Základ 3:2 z lotyšské metropole je pro aktuálně jasně vedoucí tým nejvyšší faerské soutěže hodně slušným základem.

    Poslední zápasy Klaksvíku:
    RFS Riga – Klaksvík 2:3
    B36 Tórshávn – Klaksvík 0:0
    Klaksvík – Fuglafjørður 4:0
    Klaksvík – TV Tvoroyri 4:0
    Runavík – Klaksvík 0:3.
     
    RFS Riga:
    Futbola klubs Rīgas Futbola skola bude muset dnes vyhrát, aby mohl pomýšlet na postup do další části nové evropské fotbalové soutěže. Vedoucí tým lotyšské Optibet Virsligy totiž prohrál první zápas 2:3 a zadělal si na velké problémy. Navíc vyhrát na umělé trávě v Djúpumýra stadium nebude pro jasného lídra nejvyšší lotyšské ligy vůbec lehkým oříškem. Již sice neplatí pravidlo o "dvojnásobně počítaných" gólech na hřištích soupeřů, takže například výhra Rigy 1:0 posune zápas do prodloužení, ale i tak jsou jasným favoritem na postup domácí.

    Poslední zápasy Rigy:
    RFS Riga – Klaksvík 2:3
    RFS Riga – Valmiera 1:2
    RFS Riga – Noah Jurmala 5:0
    RFS Riga – FC Riga 3:1
    RFS Riga – Metta Rga 3:0.
     
    Doplňme jen, že vítěz tohoto dvojzápasu se utká ve druhém kole s vítězem z dvojice Inter Turku – Puskás Akademy, kde první zápas ve Finsku skončil remízou 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    KÍ Klaksvík: Rosenøm – Kronberg, Pavlović, Brinck, Andreasen (C) – Faerø – Danielsen, Frederiksberg, Vatnsdal, Sumareh – Klettskard. Trenér: Mikkjal Thomassen
    Náhradníci: Joensen – Johannesen, Rønning, Björkman, Heyden, Petersen, Došljak, Poulsen

    RFS Riga: Černiauskas – Savaļnieks, Jagodinskis, Lipušček, Mareš – Šarić, Strumia, Zjuzins – Šimkovič (C), Lemajič, Deocleciano. Trenér: Viktors Morozs
    Náhradníci: Nerugals, Vilkovs – Sorokins, Jatta, Villela, Micevski, Varslavāns, Kouadio, Regza, Stuglis, Friesenbichler

    Rozhodčí: Keith Kennedy – Stephen Donaldson, Ryan Kelsey – Steven Gregg (vš. Severní Irsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí již ve druhé minutě zkusili zaútočit, jenže Jesper Brinck se dopustil při útočném výletě faulu na Šariće a u míče budou hosté.
     
    3
    Potlesk na otevřené scéně sklidil Frederiksberg, který vybojoval míč a vzápětí poslal do vápna dlouhý aut. Ten ale Černiauskase nijak neohrozil.
     
    3
    Claes Philip Kronberg se pokusil po rohovém kopu o zakončení, které ale velmi jednoduše sbírá gólman hostí.
     
    4
    Co třeba vyzvdihnout, je fantastická atmosféra na místním maličkém stadionku. Na hlavní tribuně už rozehrála své nástroje faerská kapela.
     
    5
    Černiauskas musel na poslední chvíli odkopnout míč, rychle ho totiž napadal protihráč.
     
    6
    Stoper Lipušček raději odhlavičkoval míč ke svému gólmanovi, který ho má v rukavicích. Následuje dlouhý nákop na druhou stranu.
     
    7
    Bubacarr Sumaroh si prohodil stranu se svým parťákem na křídle a po pravé straně podnikl výborný útok. Obešel dva protihráče a dral se do vápna, kde si vzal ale až moc velké sousto a navíc mu ani nikdo nenabíhal.
     
    9
    Deocleciano si u pravé strany pomohl faulem na soupeře, takže domácí budou mít zajímavou standardní situaci.
     
    9
    Jenže hned při centru do vápna je pískán útočný faul domácího celku.
     
    10
    Darko Lemajič si naskočil ve vápně na centrovaný míč a Mathias Rosenøm předvedl vynikající zákrok. Míč směřující hlavičkou pod břevno vytěsnil nad svou branku. Hosté tak mají jen rohový kop.
     
    10
    RFS Riga právě vstřelila branku! Jak před malou chvílí domácí hráče zachránil jejich brankář, nyní je tomu naopak. Míč po rohovém kopu Savaļniekse totiž na malém vápně nedokázal stáhnout do rukavic a přišel tak trest. VITALIJS JAGODINSKIS přeskočil brankáře a usměrnil míč do sítě. Fotbalová škola Riga se tak rázně vrací do postupové hry. Asistence: Roberts Savaļnieks.
    10. Vitalijs JAGODINSKIS - 0:1
     
    11
    Domácím fanouškům se nelíbí zákrok na jednoho z domácích hráčů ve vápně RFS, kde si jej osedlal stoper hostí. Pokračuje se dále.
     
    12
    Pokus Klettskarda je zablokován a vážněji brankáře Rigy neohrozil.
     
    14
    Přízemní centr Sumareha neměl dobré parametry, na umělém trávníku si míč stáhl Černiauskas.
     
    16
    Lemajič sice před chvilkou otevřel skóre zápasu, nyní ale neudělal rozhodně dobrou věc, když kousek za půlkou evidentně fauloval Pavloviće a jeho taktický faul musí být za žlutou kartu.
     
    16
    KÍ Klaksvík právě vstřelil branku!
    Kdo jiný by za domácí celek měl vyrovnat než záložník s příznačným jménem ODMAR FAERØ. Śtít týmu z Faerských ostrovů si naběhl na dlouhý centr Ární Frederiksberga, na levé straně malého vápna si věděl rady a i tady brankář trošku zaspal. Hlavičkující domácí plejer už měl pak snadnou úlohu a tváří v tvář překonal Černiauskase. Asistence: Ární Frederiksberg.
    16. Odmar FAERØ - 1:1
     
    17
    Další faul hostí, kteří jsou nyní pod tlakem. Přece jen, vstřelili důležitý gól, ale jejich radost vydržela sotva pět minut.
     
    19
    Český zadák Petr Mareš fauloval na pravé straně před vápnem velmi aktivního Frederiksberga a domácí tak mají rázem další velmi zajímavou situaci.
     
    20
    Ární Frederiksberg překvapil asi všechny, když místo centru volil střelu na branku, ale mířil vysoko nad.
     
    22
    Určitě nemůže být sporu o tom, že hosté jsou aktivní a chtějí s nepříjemným stavem ohledně postupu něco udělat. Ale pokud Faeřané na svém stadionku něco dobře umí, pak je to bránit podobný stav.
     
    23
    Tím spíše, když se hosté občas dopustí faulu, třeba jako nyní. Frederiksberg tak má opět spoustu času na rozehrání balonu.
     
    25
    Jenže Klaksvík zcela zbytečně ztratil míč a Brinck následně fauloval. Z pravé strany zhruba pětačtyřicet metrů od branky uvede přímý volný kop do hry Šimkovič.
     
    25
    RFS Riga právě vstřelila branku! Brankově dnes rozhodně strádat nebudeme. Tomas Šimkovič zakroutil míč na levou stranu pokutového území. Před malým vápnem si nejvýše vyskočil DARKO LEMAJIČ a hlavou dává dnes svou druhou branku. Riga je zpátky ve hře! Asistence: Tomas Šimkovič.
    25. Darko LEMAJIČ - 1:2
     
    27
    RFS Riga právě vstřelila branku! Nyní je to domácí tým, který je dnes poprvé z postupové hry venku. Brazilský forvard EMERSON DEOCLECIANO nečekal, že k němu tak lehce propadne nakopávaný míč od Lemajiče. Jenže jeden ze stoperů domácích udělal chybu, Deocleciano před vápnem získal míč a po dvou rychlých krocích ho usměrnil k levé tyčce. Asistence: Darko Lemajič.
    27. DEOCLECIANO - 1:3
     
    28
    Hrdina posledního gólového momentu Emerson Deocleciano fauloval Pavloviće a také on si velmi zblízka prohlédne od severoirského sudího Keitha Kennedyho žlutou kartu.
     
    30
    Střela Frederiksberga byla zblokována, na druhou stranu tak pospíchají hosté.
     
    31
    A protože Brinck fauloval Šimkoviče, budou mít hosté další poměrně slušnou příležitost k ohrožení branky Rosenøma.
     
    32
    Riga je dnes ze vzduchu extrémně nebezpečná! Jagodinskis si naskočil na centrovaný míč Šimkoviče a hlavou usměrnil balon jen těsně vedle!
     
    33
    Na druhé straně posílá dlouhý míč do vápna Andreasen.
     
    34
    A Klaksvík i díky jeho dlouhému autu vybojoval rohový kop, který rozehraje Ární Frederiksberg.
     
    35
    Frederiksbergův výborný centr posunul jeden z hráčů na pravou stranu malého vápna pro Sumareha, který hlavičkou orazítkoval břevno. Od něj se míč odrazil zpět do hřiště a poté už následoval žlutý útočný faul gambijského forvarda.
     
    36
    Domácí tvořili po pravé levé straně postupný útok, pro který neměl žádné pochopení Šimkovič a jako správný kapitán odkopává míč do autu.
     
    37
    Utkání je v posledních minutách hodně nervozní, ovšem severoirský rozhodčí má vše jasně pod kontrolou. Není se tak čemu divit, že za faul na Sumareha vidí Vitālijs Jagodinskis žlutou kartu. Podobný trend má sudí od úvodu zápasu.
     
    38
    K rozehrávce přímého volného kopu ze zrhuba čtyřiceti metrů od branky se postaví kdo jíný než domácí špílmarch Ární Frederiksberg.
     
    39
    Frederiksberg centrem našel hlavu Odmara Faera, který už dnes za Klaksvík jednou skóroval, nicméně Vytautas Černiauskas nepříliš razantní pokus zneškodnil.
     
    40
    Danielsen fauloval Zjuzinse a domácí přichází o míč.
     
    42
    Ačkoliv se to Sumarehovi nelíbí, tak si prostě v souboji o míč pomohl rukama, přistrčil Jagodinskise a rozhodčí přesně tento zákrok viděl. Byl od něj na pár metrů. Domácí fanoušci se zlobí neoprávněně.
     
    43
    Andreasen fauloval na polovině vlastní půlky Zjuzinse a ještě protestuje u rozhodčího. To samozřejmě Rize vůbec nevadí, čas jde nyní pro hosty.
     
    44
    Tomas Šimkovič si nakrátko ťukl míč se Strumiou a poté odcentroval do vápna. Nyní měli domácí navrch a hráči hostí se k hlavičce nedostali.
     
    45
    Klaksvík získává v závěru prvního poločasu rohový kop.
     
    45+1
    Po rohu Frederiksberga se hosté snažili míč odkopnout pryč, ovšem nepovedlo se. Balon šel na levou stranu pro Brincka, kterého tvrdým chvatem složil na zem Savaļnieks a rázem je tu pro domácí zajímavá příležitost na vrácení se do zápasu!
     
    45+2
    KÍ Klaksvík právě vstřelil branku!
    Ární Frederiksberg přetáhl míč z levé strany krásně na zadní tyč, kde se do něj z první opřel pravačkou DENI PAVLOVIĆ a poslal nechytatelnou navštívenku Černiauskasovi, jenž nemohl reagovat! Asistence: Ární Frederiksberg.
    45+2. Deni PAVLOVIČ - 2:3
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Neuvěřitelný poločas, ve kterém padlo pět branek, je minulostí. Hosté šli do vedení v desáté minutě, kdy Rosenøm nejprve výborně vytáhl hlavičku Lemajiče na roh, ale poté Vitalijs Jagodinskis využil chyby domácího brankáře k úspěšnému hlavičkovému zakončení. O šest minut později se radoval i Klaksvík, kdy Černiauskas v brance Rigy také neměl čisté svědomí při hlavičce Odmara Faera. V pětadvacáté minutě šli hosté znovu do vedení a jak jinak než hlavou se prosadil opět Darko Lemajič. Stejný hráč poslal o dvě minuty později míč za obranu a po chybě stopera se dostal k zakončení z vápna Emerson Deocleciano, jenž poslal míč přesně k levé tyčce. Hosté tak byli rázem o gól blíže k postupu, ale ve druhé minutě nastavení přišel jejich zbytečný faul. Centr Frederiksberga si našel na pravé straně malého vápna Deni Pavlovič a pravačkou ho uklidil do sítě – 2:3.
     
    Druhý poločas tak začně prakticky od znova, jelikož výsledek prvního utkání byl 3:2 pro Klaksvík.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu už nenastoupí český bek Petr Mareš, kterého střídá Vladislavs Sorokins.
     
    47
    I druhý poločas začali domácí s míčem na svých kopačkách.
     
    48
    V Klaksvíku samozřejmě v tomto období je ještě dostatek světla. Ve zhruba desetistupňové teplotě nyní leží na zemi Vatnsdal, který se jen těžko sbírá po faulu Lemajiče na polovině hřiště. Ten by si měl dát pozor, již totiž hraje pod hrozbou jedné žluté karty.
     
    50
    Heini Vatnsdal je po ošetření zpět na nohou a může se tak pokračovat ve hře.
     
    52
    Dlouhý aut do vápna bude posílat Danielsen.
     
    53
    Slušný centr Vatnsdala do vápna! Nechybělo moc, aby si ho na penaltovém puntíku našel Klettskard, ale k hlavičkovému zakončení mu chyběl zhruba metr!
     
    54
    Chybu již v této fázi utkání nechce udělat nikdo. Stoper Jagodinskis si tak dal hodně záležet, aby míč jako poslední hráč ve hře nijak špatně nepřihrál a volil dlouhý nákop dopředu.
     
    56
    Bubacarr Sumareh byl kousek za půlící čárou postrčen Lipuščekem a na tuto situaci reagoval poměrně nevrle. Také Guinejec by se měl krotit, jelikož také dnes viděl žlutou kartu.
     
    57
    Domácí si nyní před svým vápnem poměrně zahrávali. Na nic pak nečekal Pavlovic, jenž raději míč nakopl rychle dopředu.
     
    58
    Vůbec poprvé dnes vidíme ofsajd po tom, co si míč náběh kousek za půlící čárou nepohlídal Artürs Zjuzins.
     
    59
    Po faulu na Lipuščeka posílali hosté dopředu dlouhý míč, který ale zastavili stopeři KÍ.
     
    60
    Pavlović vytahuje míč dopředu na Brincka, jenž volí dlouhý nákop na levou stranu pro Vatnsdala. Záložník Klaksvíku vybojoval rohový kop.
     
    61
    Roh Danielsena neměl dobré parametry, přízemní centr na bližší tyč odvrátili pozorní hráči Rigy.
     
    61
    Sumareh ve vápně hezky vysouval patičkou Vatnsdala, ale i jeho přízemní centr byl sražen hosty z jejich pohledu do bezpečí.
     
    62
    Bubacarr Sumareh převzal na pravé straně vápna míč. Udělal kličku ven a na hranici vápna si hledal pzici ke střele, když jej poslal na zem Darko Lemajič. Je zde výborná situace pro domácí ke skórování, přímý volný kop zhruba z dvaceti metrů přesně na středu.
     
    63
    Před obrannou standardkou by se nemělo úplně střídat, ale to nyní nechtějí hosté ani slyšet. Artürs Zjuzins jde z placu místo Kevina Friesenbichlera.
     
    64
    Ární Frederiksberg kroutil míč kamsi do levého horního rohu, jenže jeho střela neprošla přes hlavu jednoho plejera hostí ve zdi.
     
    65
    Rychlý kontr Rigy končí nevyužitou šancí. Na levé straně ve vápně dostal ideální přihrávku Vladislav Sorokins, jenž je na hřišti od druhé půlky. Ovšem mířil těsně vedle levé tyče!
     
    67
    Roberts Savaļnieks před zraky domácí střídačky u postranní čáry přejel Brincka a vidí jasnou žlutou kartu.
     
    69
    Ze standardní situace, kterou rozehrával Ární Frederiksberg, je pouze odkop od branky RFS.
     
    70
    Domácí špílmachr Ární Frederiksberg vidí žlutou kartu po faulu na kapitána Rigy Šimkoviče.
     
    72
    Domácí tým stále operuje před brankou Rigy, naopak gólman KÍ se v těchto chvílích musí poměrně nudit.
     
    72
    Darko Lemajič jde z placu. Autor jedné dnešní branky, který ale hrál i celkem agresívně a tak tak, že dohrál, přepouští místo na placu pro Elvise Stuglise.
     
    73
    Ární Frederiksberg dobrou střelou minul tři tyče. Za což může být gólman Černiauskas poměrně rád.
     
    74
    Slušnou kombinaci Rigy na levé straně hřiště zastavil Vatnsdal, který před vápnem fauloval Deocleciana a dával si moc velký pozor na to, aby faul nebyl ve velkém čtverci.
     
    75
    Heini Vatnsdal ještě vidí za svůj faul žlutou kartu.
     
    76
    Šimkovičovi se centr do vápna příliš nepovedl, vzápětí se navíc Šarič dopustil hry rukou.
     
    78
    Ačkoliv se to Jesperu Brinckovi vůbec nelíbí, před vápnem prostě srazil na zem Savaļniekse a u míče budou hosté.
     
    79
    Výborná a rychlá kombinační akce hostí. Na jejím konci byl Ární Frederiksberg, jehož střela ovšem byla sražená na rohový kop.
     
    79
    Po Frederiksbergově rohu bylo na přední tyči pořádně rušno, ale hosté se nakonec přece jen stačili ubránit.
     
    81
    Sorokins si vůbec nekomplikoval situaci a před dotírajícím útočníkem odkopl míč do autu.
     
    81
    Bubacarr Sumareh byl blízko k důležité brance. Na levou stranu malého vápna pomalu klesal míč, který šel přímo na hlavu guinejského útočníka. Jenže Sumareh hlavou promáchl do ztracena, což byla asi jediná záchrana nyní již hodně defenzívně laděné Rigy.
     
    83
    Jesper Brinck posílal centrovaný míč na přední tyč, ale ten mu na poslední chvíli sjel a neznamenal tak ohrožení pro Černiauskase v brance Rigy.
     
    85
    RFS Riga nyní opravdu nedokáže přelézt polovinu hřiště soupeře, takhle defenzívní taktika by se lotyšskému týmu nemusela úplně vyplatit.
     
    85
    Až nyní se hráči v bílém po dlouhé době dostali k pokutovému území Klaksvíku, jenže dlouhý aut si v pohodě pohlídali stopeři Klaksvíkar Ítróttarfelag.
     
    87
    Kapitán domácích Jákup Andreasen raději takticky na pravé straně hřiště zastavil rodící se kontr soupeře, když fauloval Šimkoviče. Vidí žlutou kartu, kterou čekal.
     
    88
    Jesper Brinck opět na ofenzívním výletě. Znovu to zkusil po levé straně, jenže dobrý skluz soupeře mu neumožnil centr a navíc míč šel od pětadvacetiletého Dána do zámezí.
     
    90
    Probíhá poslední minuta základní hrací doby, ale jistě se bude něco nastavovat navrch.
     
    90
    Po velkých zmatcích ve velkém vápně hostí raději Savaļnieks nekompromisně odkopává míč pryč.
     
    90+1
    Po odkopu krásným čistým skluzem zastavil Jesper Brinck pronikajícího soupeře. Tou dobou už je pryč první ze čtyř nastavených minut.
     
    90+2
    O tomhle nemůže Ární Frederiksberg vůbec spekulovat, šlo o jeho jasný faul, kdy přidržel za dres na levé straně před vápnem kapitána Šimkoviče.
     
    90+3
    Andreasen fauloval na druhé straně před vápnem Friesenbichlera a rázem je z toho výborná standardka pro hosty, kteří za druhý poločas neměli prakticky žádnou velkou šanci.
     
    90+4
    Na Šimkovičův centr si nabíhal Deocleciano, ovšem před ním odvrátili míč domácí na roh. Ale Klaksvík musí být ještě rozhodně v pozoru.
     
    90+5
    Střela Friesenbichlera po rohu byla sražena a jde se do prodloužení!
     
    90+5
    Druhý poločas skončil.
     
    Domácí tým byl ve druhém poločase jasně lepší, jenže svojí převahu nedokázal proměnit v rozhodující branku. Po gólové smršti v prvním poločasu jsme ve druhé části trefu do černého neviděli. Přijdou tak na řadu dvě patnáctiminutová prodlužení.
     
    Ve všech dnešních zápasech se zatím prodlužovalo pouze dvakrát. Gzira United urvala remízu doma proti Sant Juliy a nakonec soupeře porazila 5:3 na penalty.

    Podgorica selhala na hřišti Laci, kde prohrála 0:1 v základní hrací době a domácí poté dvěma brankami v prodloužení udělali rozhodující krok k postupu.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Domácí tým poprvé střídá. Z placu jde Jesper Brinck, jenž dnes odehrál poměrně slušný zápas. Místo něj bude pokračovat Daniel Björkman.
     
    92
    Claes Philip Kronberg napřáhl ke střele, jenže minul branku.
     
    93
    Střelecký pokus od Árního Frederiksberga končí v rukavících Vytautase Černiauskase, který si připisuje dobrý zákrok. Ale míč viděl a nebylo to pro něj až tak složité.
     
    95
    Pavlovič fauloval Stuglise a u míče budou také hosté. Patrně bude následovat centrovaný míč do vápna, což při této vzdálenosti ani jinak nejde.
     
    96
    Šimkovičův centr šel na malé vápno, kde byl nešetrně poslán na zem domácí brankář Rosenøm. Hra je tak přerušená.
     
    98
    Osm minut z prvního prodloužení je minulostí, opatrná hra obou týmů pokračuje.
     
    99
    Claes Philip Kronberg čistě zastavil po levé straně pronikajícího Savaļniekse, takže hosté mají pouze autové vhazování.
     
    99
    Stejně tak jako nyní.
     
    100
    Jenže veškerá útočná snaha končí faulem Emersona Deocleciana. K míči se dostávají i domácí.
     
    101
    A bude tomu tak i nadále, jelikož Sorokins fauloval Frederiksberga. Zajímavá standardka pro domácí kousek od pravé strany vápna.
     
    102
    Ární Frederiksberg se s tím vůbec nemazal a místo centru poslal přímou střelu na branku, kteoru Černiauskas vyboxoval. měl poměrně složitou úlohu, neboť nevěděl, zda před ním míč někdo netečuje!
     
    103
    Další šance domácích. Z pravé strany z hranice vápna vyslal střelu na branku Pavlovič a také nyní se musel brankář Rigy vyznamenat!
     
    104
    Domácí mají ještě rohový kop, ale po něm branku soupeře výrazněji neohrozili. Nyní ale přijde na řadu ještě dlouhý aut do vápna.
     
    105
    Hosté odkopli míč až k domácímu brankáři, jenž si výborně poradil s napadajícím hráčem.
     
    105+1
    Jedna nastavená minuta prvního prodloužení se právě rozbíhá.
     
    105+1
    První poločas prodloužení skončil.
     
    První prodloužení je u konce a stav je stále 2:3. Až v závěru prodloužení byly k vidění zajímavé situace. Domácí Klaksvík měl dvě nebezpečné střely na branku, ale gólman Černiauskas svůj tým při obou situacích zachránil.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Na Faerských ostrovech se začíná pomalu stmívat. Rozhodně se ale nestmívá nad postupovými šancemi obou týmů, jenž jsou nyní naprosto vyrovnané.
     
    106
    Kdyby za brankou nebyla tribuna, tak střela Sorokinse doletí až do nedalekého Rúnavíku, kde dnes hrálo Espoo, vyhrálo 3:1 a slaví postup dále.
     
    108
    RFS Riga právě vstřelila branku! Domácí platí za nevyužité šance a mají 12 minut na to, aby vstřelili branku k penaltovému rozstřelu. Vatnsdal před vápnem fauloval Šimkoviče, který se následně ujal exekuce přímého volného kopu. Nacentroval míč do vápna, kde míč hlavou netrefil o malý kousek Lipušček, ale nemusel litovat. Za ním skýtající se TOMISLAV ŠARIĆ již mířil hlavou naprosto přesně! Domácí ještě reklamovali ofsajd, ale zbytečně. Asistence: Tomas Šimkovič.
    108. Tomislav ŠARIĆ - 2:4
     
    109
    Klaksvík ihned zahrozil kontrem po pravé straně, přízemní centr ale ve vápně netrefil Sumareh.
     
    111
    Není se čemu divit, že následuje hned trojí střídání v domácím týmu. Klaksvík má posledních deset minut na srovnání a oživuje ofenzívu. Střídají obránci Claes Philip Kronberg a Deni Pavlović, místo nich budou hrát Jasper Van Der Heyden a Ivan Sollie Rønning. Z placu jde také forvard Páll Klettskard a nahradí jej Jonn Johannesen.
     
    113
    Snaha faerského týmu o vybojování si prodloužneí je zatím hodně platonická.
     
    113
    Černiauskas nechvátal s rozehrávkou odkopu od branky, navíc přichází střídání. Emerson Deocleciano jde ze hřiště místo Alaina Cedric Herve Kouadia.
     
    115
    Po zisku míče zakládá Klaksvík rychlý protiútok, ale úprk zpět do obrany by hostům mohl závidět i Usain Bolt.
     
    116
    Rohový kop pro Klaksvík rozehrává Ární Fredriksberg. Dobrý míč do vápna odhlavičkovali hosté na další roh.
     
    117
    Odražený míč z vápna zkusil napálit ze čtyřiceti metrů na branku Daniel Björkman, což chce přeci jen trošku toho umu. A při vší úctě, s takhle těžkou střelou si střídající domácí hráč neporadil.
     
    117
    Hosté naposledn střídají, Tomase Šimkoviče nahrazuje Darko Micevski.
     
    120
    Fredriksbergův centr do vápna odvrátili hosté, jejich obrana nyní působí hodně jistě.
     
    120
    Další centr domácích končí na hlavě hráče v bílém.
     
    120+1
    Nyní už je to opravdu obléhání branky Fotbalové školy Riga. V první minutě nastavení ze dvou vybojovali domácí rohový kop, do vápna jde brankář Rosenom.
     
    120+1
    Roh Danielsena skončil v mlýmici těl na hlavě jednoho z hráčů domácích, ten ale míč jen lízl a nic z toho nebylo.
     
    120+2
    Hosté rozehrávají aut od rohového praporku, zatímco na hřišti se ještě nechal lehce zdravotně zkontrolovat jeden z hráčů Rigy.
     
    120+2
    Domácí začínají jeden z posledních útoků dnešního utkání.
     
    120+3
    Ve vápně zůstal trestuhodně volný Jasper Van Der Heyden, ke kterému propadl volhý míč. Na belgického hráče přihlíželi tři plejeři soupeře, přesto ho nechali zakončit. Ale legionář ve službách Klaksvíku trefil míč špatně a tudíž i vedle.
     
    120+3
    Poslední domácí šance v podobě střely z levé strany vápna vychází do ztracena. Míč končí vysoko nad brankou.
     
    120+3
    Konec zápasu.
     
    Výhodu domácího stadionu Klaksvík nevyužil a v předkole Evropské konferenční ligy končí. Riga vedla od desáté minuty zásluhou Vitalijse Jagodinskise, který využil chybu gólmana Rosenøma na malém vápně, jenž těsně před tím vychytal Darka Lemajiče, ale hned při následném rohu zaváhal. V šestnácté minutě bylo srovnáno, když se hlavou prosadil Odmar Faerø a i zde gólman zaspal. Od pětadvacáté do sedmadvacáté minuty vstřelili hosté dvě branky. Nejprve se trefil Darko Lemajič, jenž už měl prsty v první brance a hlavou zamířil přesně. O dvě minuty později při nákopu zaváhali domácí stopeři, Emerson Deocleciano se dostal na vápně k míči jako slepý k houslím, ale trefil se přesně k levé tyči. Ve druhé minutě nastavení snížil na 2:3 Deni Pavlović, jenž se z malého vápna trefil do centru Fredriksberga naprosto přesně.

    Ve druhém poločasu byl Klaksvík lepší, ale nedokázal své šance využít. Stejně tak jako na konci prvního nastavení, kdy Černiauskas dvakrát vychytal slušné střely domácích. A ti litovali. Ve 108. minutě totiž přišel faul Vatnsdala před vápnem. Šimkovič nacentroval míč do vápna, kde ho netrefil Lipušček, ale hned za ním byl Tomislav Šarić a ten již zamířil hlavou přesně – 2:4.

    V posledních minutách domácí ještě zlobili a měli dvě velké šance. Zapomenutý Van Der Heyden z malého vápna ale mířil vedle a další rána z vápna šla nad branku. RFS Riga tak napravila zaváhání z domácího hřiště a po Runavíku dnes končí v pohárech i další faerský tým – Klaksvík – 2:4.
     
    S konstatováním, že RFS Riga jde po výhře 4:2 v Klaksvíku do dalšího kola Evropské konferenční ligy, kde vyzve maďarský celek Puskás Academy, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (00:35:06)

    Tomáš Lysý

    Branky: 16. Faerø (Frederiksberg), 45+2. Pavlovič (Frederiksberg) – 10. Jagodinskis (Savaļnieks), 25. Lemajič (Šimkovič), 27. Deocleciano (Lemajič), 108. Šarić (Šimkovič)

    Karty:   35. Sumareh (KLK), 70. Frederiksberg (KLK), 75. Vatnsdal (KLK), 87. Andreasen (KLK) – 16. Lemajič (RFS), 28. Deocleciano (RFS), 37. Jagodinskis (RFS), 67. Savaļnieks (RFS)


    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 21:19.
    KÍ Klaksvík: Rosenøm – Kronberg (111. Van Der Heyden), Pavlović (111. Rønning), Brinck (91. Björkman), Andreasen (C) – Faerø – Danielsen, Frederiksberg, Vatnsdal, Sumareh – Klettskard (111. Johannesen). Trenér: Mikkjal Thomassen
    Náhradníci: Joensen – Johannesen, Rønning, Björkman, Heyden, Petersen, Došljak, Poulsen

    RFS Riga: Černiauskas – Savaļnieks, Jagodinskis, Lipušček, Mareš (46. Sorokins) – Šarić, Strumia, Zjuzins (63. Friesenbichler) – Šimkovič (C) (117. Micevski), Lemajič (72. Stuglis), Deocleciano (113. Kouadio). Trenér: Viktors Morozs
    Náhradníci: Nerugals, Vilkovs – Sorokins, Jatta, Villela, Micevski, Varslavāns, Kouadio, Regza, Stuglis, Friesenbichler

    Rozhodčí: Keith Kennedy – Stephen Donaldson, Ryan Kelsey – Steven Gregg (vš. Severní Irsko)
    08.07.2021
    RFS Riga - KÍ Klaksvík 2:3

    Branky: 50. Lipušček, 79. Zjuzins (Savalnieks) – 21. Sumareh (Danielsen), 33. Klettskard (Sumareh), 70. Vatnsdal

    Karty:   2. Lemajič (RFS), 41. Šimkovič (RFS), 47. Mareš (RFS), 90+1. Lipušček (RFS) – 26. Sumareh (KLK), 49. Danielsen (KLK), 66. Faero (KLK), 90. Pavlovič (KLK)

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 9:3. Fauly: 11:19.
    bahis siteleri