Itálie – Česko 0:3 (kon.) | Švýcarsko – Česko 3:2 (po pr.)
po prodl.
Švýcarsko
3:2 (1:2, 1:0 - 1:0)
Česko
Pátek 30.07.2021, 15:20 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U16
Partner:
     
    Pro Švýcarsko jsou dva získané body ohromný zisk do dalšího děje turnaje. Češi sice měli po drtivou většinu zápasu jednoznačnou převahu, jenže to bylo spíše platonického charakteru. I v prodloužení to vypadalo, že Češi zužitkují něco z držení kotouče, nakonec to byl ale právě Robin Frick, který přisoudil Švýcarsku dva vítězné body.

    Pro dorostence tak končí první polovina základní části a zůstávají nadále na prvním místě. Ještě však dnes bude jeden zápas s českou účastí, od 18:10 budou junioři hrát se Švýcarskem. A to bude zápas, který dost možná může rozhodnout o postupu. (16:40:42)
     
    Konec zápasu.
     
    44:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Češi nakonec ztrácí zápas v prodloužení! Ačkoliv ROBIN FRICK seděl naprostou většinu zápasu na trestné lavici, byl u klíčových momentů. Nejprve nastřelil z mezikruží tyčku, odražený kotouč však sebral Lutz a vrátil to zpět Frickovi. Ten se již nemýlil a propálil Pospíšila 51 sekund před koncem – 3:2! Asistence: Yanis Lutz.
     
    42:36
    Další výpad Švýcarska zakončoval Frick, který toho dnes více na trestné proseděl. Jeho pokus ale prošel Pospíšilovi skrze výstroj, naštěstí pro Čechy vedle tyče.
     
    41:46
    Jenže první doteky byly poměrně nebezpečné. Na kruzích zůstal české obraně viset Rickenbach a měl tak důvod ke střele, zamířil ale pouze jenom do zadního plexiskla.
     
    41:08
    Pětiminutové prodloužení se hraje formátem 3 na 3, Švýcaři ještě za celou minutu neměli ani dotek s kotoučem.
     
    40:09
    Začíná prodloužení, po vyhraném vhazování zatáhl Galnor hru za branku a snažil se nahrávat před ní, nikoho tam však neměl, proto stáhl hru až dozadu, k Pospíšilovi.
     
    40:01
    Začalo prodloužení.
     
    Švýcarsko ale předvádí sympatický hokej a dokázalo z přesilové hry po vyloučení Bohatého srovnat a Yanis Lutz prostřelil ve 34. minutě Pospíšila. Brankář Česka pak ještě dokázal podržet tým v samotném závěru, kdy Švýcaři měli dvě tutové šance, stav 2:2 však přesunuje zápas do prodloužení.
     
    40:00
    Druhý poločas skončil.
     
    40:00
    A ta sice přišla, do konce však zbývá jedna desetina sekundy, tudíž je další vhazování zbytečné. Následuje tak prodloužení, Češi tím pádem mají jistotu postupu!
     
    39:57
    Tři sekundy před koncem bude ještě jedno vhazování, a to po levici Hrdiny. Času je tak akorát na přímou střelu.
     
    39:02
    Blízko gólu byl i Pekař, který nabral ohromnou rychlost a proletěl tak až do zakončení, které ale napálil jenom doprostřed branky, kde Hrdina stál.
     
    37:58
    Švýcarsko drží puk na holích a Lutz vymyslel přihrávku křížem na Buffa, který mu to následně oplatil pasem do předbrankového prostoru. Buffovi stačilo dorazit puk za záda Pospíšila, český gólman ale předvedl fantastický zákrok!
     
    37:03
    Česku zbývá zhruba ještě 15 sekund v oslabení. Nějaký čas ušetřil Lorenz, který využil špatné přihrávky a vyvezl kotouč směrem k brance Hrdiny.
     
    36:09
    Svozil vypíchl nahrávku a v útoku odvedl velké penzum práce. Nahrál dokonce dojíždějícímu Galnorovi na střelu z první, kterou však Hrdina vyrazil a následně přikryl.
     
    35:18
    Česku se cesta za výhrou komplikuje. Samuel Jünger zamáčkl na mantinelu Ragazziho, navíc jej stáhl na zem za ruku. Proto dvě minuty za držení.
     
    33:58
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Nakonec je z toho ale branka i tak a šest minut před koncem poločasu máme opět srovnáno! YANIS LUTZ měl tolik času na pravém kruhu, že si mohl dovolit rozmyslet, co bude dělat. Zkusil proto zdánlivě nesmyslnou střelu, která však prošla Pospíšilovi v prostoru mezi maskou a ramenem – 2:2! Asistence: Leon Buff.
     
    33:33
    Dlouho se ale nemohli švýcarští dorostenci usadit v útočném pásmu, povedlo se jim to skoro až po minutě přesilové hry.
     
    32:40
    Bohatý dává plnohodnotnou přesilovku Švýcarsku, a to první v zápase. Vyloučen je za sekání.
     
    32:05
    Odražený kotouč napálil vší silou Lempach a pořádný nákup si odnesl v tomto případě Warth-Walter, bolest ale ustál a dokázal ještě vyhodit.
     
    31:22
    Svozil protáhl kličku ještě více ze hřiště ven jenom proto, aby našel Galnora na druhé straně, nepříliš dobře obsazeného. Kotouč na Galnora prošel, střela na branku již ne.
     
    30:36
    Janek poslal na branku 25. střelu Čechů v zápase, která ale skončila zblokována a posléze v lapačce Hrdiny. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    29:25
    Brejk Švýcarů mohl bez problémů skončit brankou! Nebezpečné duo Rickenbach – Neff šlo do zakončení a Neff zakončoval zblízka, od gólové radosti jej zastavilo jenom břevno české branky!
     
    28:39
    Podruhé Svozil našel rozjetého Galnora, který se snažil překonat Hrdinu mezi betony z kruhu, švýcarský brankář ale prostor utěsnil a přerušuje hru.
     
    27:54
    Svozil naskočil na plochu a hned drží kotouč na svých holích. Češi opravdu nechtějí připustit žádné drama a bezpečně zápas dotáhnout k výhře.
     
    26:38
    Hrdina stále drží Švýcary na dostřel! Po střele jednoho z českých hráčů následovala dorážka fakticky do prázdné branky, ale i tam gólman s nápadně českým jménem byl včas a lapačkou sebral Čechům radost!
     
    26:12
    Bohatý vyměnil kotouč s Jüngerem u vlastní branky, Češi povolili soupeři za necelých sedm minut hry dvě střely.
     
    25:25
    Pekař fyzicky bez problémů ustál nájezd od Janka a mohl rozdat kotouč Svozilovi, který se dostal do koncovky, Hrdina hokejkou srazil puk až do ochranné sítě.
     
    24:36
    Janek ustál souboj u střídaček a mohl v pohodě odehrát za sebe k Pekařovi. Ani ten nikam moc nespěchal, nechal prostřídat tři hráče a poslal puk dopředu.
     
    23:52
    Češi mají vedení 2:1 průběžně pod kontrolou. Švýcaři se víceméně jenom brání a spoléhají na brejk, který by jim mohl vyjít.
     
    23:05
    Nad Effretikonem se zatáhlo, což znamená, že v hale vynikne mnohem více osvětlení, které zde běží od devíti hodin ranních. A to i přesto, že hala není kompletně zastřešená, z části jsou na bocích mezery.
     
    22:30
    Bohatý udržel na zádech obránce a natlačil se až před Hrdinu, nedokázal ale podstrčit kotouč nad zvednutými betony. Na druhé straně to bylo ovšem zajímavější! Warth-Walter dostal přihrávku před odkrytou branku, Pospíšil se ale přesunul a fantastickým zákrokem zmrazil švýcarské tribuny!
     
    21:32
    Na tahu jsou Švýcaři. Von Rohr kombinoval za brankou, ale zbytečně se nechal nahnat do pasti dvou českých hráčů. Musel to tak řešit snadným vyhozením kotouče přes všechny čáry.
     
    21:08
    Nyní hrají v plném počtu i Češi, k vidění tak je hra 4 na 4, jak jsme z inlajnu zvyklí.
     
    20:26
    Stále se hraje 3 na 3, ještě zhruba osm sekund, než Frick naskočí zpátky na hrací plochu. Pak to bude švýcarská přesilovka dlouhá cca 20 sekund.
     
    20:03
    Druhý poločas začíná, Češi drží těsné vedení a zahajují jej vyhraným buly.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl skutečně zajímavou podívanou. Švýcaři, kteří jsou řádově o hlavu až dvě menší, svedli s Českem relativně vyrovnanou bitvu a dokonce zvládli i vstřelit branku v 10. minutě z hole Neffa. Díky dvěma brankám, které ale zařídil nejprve tvrdou střelou Kryštof Janek a následně 23 sekund před koncem Jakub Galnor, vedou Češi 2:1 a budou chtít v druhém poločase náskok navýšit. Ten začíná za tři minuty.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Těsně před koncem první půlky jdou Češi zpátky do vedení! Všechno nastartoval Janek svým únikem, který sice neproměnil, Češi však i nadále drželi pásmo. V redukovaném počtu hráčů to byla nakonec akce JAKUBA GALNORA, který se po rychlé otočce na pravém kruhu trefil přesně k zadní tyči – 1:2! Bez asistence.
     
    19:05
    A přesilovka nároďáku navíc rychle končí. Pekař zarazil do mantinelu krosčekem Rickenbacha, za což dostává dvě minuty a bude se hrát 3 na 3.
     
    18:48
    Svozil dvakrát za sebou bez přípravy poslal kotouč na branku, ani v jednom případě ale prostor mezi třemi tyčemi nedokázal trefit.
     
    18:40
    Frick je pro tento poločas smolařem. Už je potřetí na trestné lavici, za podrážení dostává dvě minuty. Češi mají tak třetí přesilovku, kterou budou hrát minimálně do konce třetiny.
     
    18:08
    Frick se vrací zpátky na hřiště, Švýcaři tak hrají v plném počtu. Ačkoliv to zpočátku nevypadalo, jsou schopni s našimi dorostenci držet krok.
     
    17:40
    I v oslabení ale umí Švýcaři zahrozit! Ragazzi se nabídl na pravé straně a zjevil se rázem až před Pospíšilem, který musel vytáhnout zákrok lapačkou!
     
    16:33
    Jünger střílel z vrcholku kruhů a pustil kotouč přímo do masky Hrdiny, který však nadále pokračuje ve hře bez přerušení. Tlak Česka sílí, stále je to ale bez gólového efektu.
     
    16:07
    Frick jde podruhé v zápase ven, podruhé za stejný přestupek, tedy hákování. Povede se Čechům proměnit?
     
    15:23
    Švýcaři drží kotouč na svých holích, jenže Češi drží útočné choutky soupeře na distanc. Pomáhá jim k tomu zajisté i podpora od juniorů, kteří dorazili parťákům zafandit.
     
    14:09
    Pravda se dostal přes Ruchtiho a z ostrého úhlu vystřelil na Hrdinu, který předvedl již 12. zákrok za 15 minut hry. Ale ani tentokrát neměl žádné problémy.
     
    12:46
    Lempach si objel obranný blok Švýcarska a střílel z pravého kruhu, Hrdina vyrazil na druhou stranu, kde se nabízel Galnor. Ani jeho střela ale v brance nekončí a ze strany Čechů je to v útoku trochu trápená.
     
    11:19
    Ragazzi se pokusil protlačit přes dva hráče Česka, jenže nebyl silově natolik vybaven a neuspěl. Kotouč však za něj převzal Neff a zase vypálil, tentokrát jenom do Rickenbacha.
     
    10:13
    Galnor chtěl střílet již z kruhu, puk mu ale sklouzl, a tak volil přihrávku na Janka před brankou. Tomu však zakončení nesedlo příliš optimálně a Hrdina si připisuje další zákrok.
     
    09:25
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    O SAMU NEFFOVI byla řeč v jednom z předchozích příspěvků. A právě on stál u první branky Švýcarska na turnaji! Dokázal nasadit takové tempo, že po přihrávce od Rickenbacha přebruslil stíhajícího beka a propálil Pospíšila přes lapačku – 1:1! Asistence: Janick Rickenbach.
     
    08:32
    Do hry se zapojuje i brankář Pospíšil, který vyjel proti dlouhému nepřesnému nahození. Posunul puk zpátky dopředu rychle pro Lochovského, jehož pokus Hrdina likviduje betonem.
     
    07:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po konci přesilové hry Češi nakonec berou vedení! Švýcarská obrana nestíhala příliš dostupovat hráče a nechala hodně prostoru nahoře pro Svozila. Bratr známějšího Stanislava pustil puk pro KRYŠTOFA JANKA, který tvrdou střelou příklepem propálil Hrdinu – 0:1! Asistence: David Svozil.
     
    06:48
    Čechům se v přesilové hře příliš nedaří. Stále čekají na první branku, v utkání ale jednoznačně diktují tempo.
     
    05:53
    Sam Neff s číslem 91 je suverénně nejmenším hráčem na hřišti. Ale rychlý byl natolik, že si najížděl v oslabení do samostatného úniku. Kdyby přihrávka byla pomalejší, byla by to velká šance.
     
    05:33
    Frick si pomohl proti Lempachovi hákováním, tudíž už míří na dvě minuty za katr.
     
    05:14
    Češi mají signalizovanou výhodu, budou hrát první přesilovou hru. Rozestavili vzorec a hraje se 5 na 4, tj. bez brankáře.
     
    04:41
    Galnor naskočil na hřiště a ihned mu přišel puk na hokejku. Tvrdou střelu z nápřahu ale sbírá Hrdina do lapačky. Jedná se o jeho čtvrtý zákrok.
     
    04:09
    Pekařova střela byla zablokována. Češi však nadále drží kotouč na holích a nadále s ním v poklidu kombinují.
     
    03:30
    Janek po vyhraném buly na středovém kruhu okamžitě nahazoval na branku, Hrdina na nic nečekal a přikryl kotouč lapačkou. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    02:48
    Lempach našel na levém křídle volného Mozra, který dostal přihrávku již moc blízko vůči brance a napálil jenom Hrdinu. Ten ani nepřikrýval kotouč a ihned rozehrával.
     
    01:38
    Stále to jsou hosté, kteří drží puk na holích a skrze Lempacha prošli opět do předbrankového prostoru. Zakončení ale lapil Hrdina vyrážečkou.
     
    01:21
    První střelu vyslal Pekař z mezikruží po přihrávce zpoza branky, vysoko ale přestřelil a poslal kotouč přímo do ochranné sítě.
     
    00:37
    Tempo od prvních sekund není příliš vysoké. Češi drží kotouč na svých holích a kombinují před švýcarskou brankou. Nutno podotknout, že Švýcaři jsou velmi pod výškovým průměrem a někteří hráči působí, že jsou i o kategorii níže.
     
    00:03
    Za neustálého zvuku tradičních zvonců, které ke Švýcarsku patří stejně jako pivo k Česku, začíná druhý zápas dorostu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Müller (Hrdina) – Ruchti, Lutz, Buff, Warth-Walter, Von Rohr, Ragazzi, Rickenbach, Fosanelli, Frick, Hindenalag, Neff, Bühler

    Česko: Pospíšil (Trnka) – Svozil, Pekař, Junger, Lempach, Bohatý, Lorenz – Galnor, Janek, Mozr, Pravda, Suchyňa, Jindrák, Paulus, Lochovský

    Rozhodčí: Lega, Basso (oba ITA).
     
    Krásné slunečné odpoledne ze švýcarského Effretikonu! Kategorie U16 ukončí druhým zápasem první půlku základní části a v momentě, kdy Švýcarsko porazí, pak budou blízko postupu do samotného finále. V prvním zápase dorostenci zvládli přehrát houževnatou Itálii 3:0 a Švýcarsko je druhým soupeřem v řadě.

    Zápas začíná v 15:20, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:20.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. Neff (Rickenbach), 34. Lutz (Buff), 45. Frick (Lutz) – 8. Janek (Svozil), 20. Galnor


    Švýcarsko: Hrdina (Müller) – Ruchti, Lutz, Buff, Warth-Walter, Von Rohr, Ragazzi, Rickenbach, Fosanelli, Frick, Hindenalag, Neff, Bühler
    Česko: Pospíšil (Trnka) – Svozil, Pekař, Junger, Lempach, Bohatý, Lorenz – Galnor, Janek, Mozr, Pravda, Suchyňa, Jindrák, Paulus, Lochovský

    Rozhodčí: Lega, Basso (oba ITA)
    bahis siteleri