Lyon – Brest 1:1 (kon.) | Troyes – PSG 1:2 (kon.)
konec
Olympique Lyon
1:1 (0:1)
Stade Brestois 29
Sobota 07.08.2021, 17:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě už vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (18:54:33)
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 9:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:12.
     
    Je dobojováno. Lyonu se nakonec podařilo ve druhé půli vyrovnat a měl i několik dalších šancí, ale na vedoucí branku to nebylo. I hosté několikrát zahrozili a vyznamenal se Anthony Lopes, jenž zasáhl a podržel tým. Nakonec si oba celky body rozdělily.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nyní je připraven odkop od branky hostů a zřejmě pak už hlavní rozhodčí zápas ukončí.
     
    90+3
    Slímání v závěru zápasu ve skluzu poslal k zemi soupeře a sudí ho za to trestá, možná trochu přísnou žlutou kartou.
     
    90+2
    Islám Slímání zakončil v pokutovém území, ale hosté akci domácích zvládli. Následně to zkoušel po Gustově přihrávce Marcelo, ale i jeho pokus šel mimo.
     
    90+1
    Nad rámec řádné hrací doby se budou nastavovat ještě čtyři minuty navíc.
     
    89
    Gusto s Paquetou si vyměnili míč a druhý jmenovaný zakončil, následně dorážel Aouar, ale další akce domácích vyšla vniveč.
     
    87
    A zase hosté zahrozili na polovině Lyonu a ukázali, že se s nimi také musí počítat. Nyní vybojovali rohový kop.
     
    85
    Domácí stále tlačí na pilu a snaží se strhnout vedení na svou stranu, hosté ale velmi dobře současný stav brání a nedovolují Lyonu, aby vedl.
     
    84
    Marco Bizet chytil do rukavic pokus soupeře a následně rukou poslal míč směrem ke svým spoluhráčům, kteří míří do akce.
    82. Mounié zakončil před Lopesem, ten jeho nebezpečný pokus vytěsnil nad sebe
     
    82
    Steve Mounié se zjevil před Lopesem a zakončil. Fantastický zákrok domácího brankáře, který míč vyškrábl nad sebe a zabránil tak pohromě v podobě vedoucího gólu Brestu!
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky řádné hrací doby. Stav je stále nerozhodný. Domácí se snaží o strhnutí vedení na svou stranu, zatím ale marně. Nepovedlo se jim to ani teď z rohového kopu.
     
    78
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Franck Honorat, přichází Jean-Kévin Duverne.
     
    77
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Ronaël Pierre-Gabriel, přichází Julien Faussurier.
     
    75
    Islám Slímání byl sražen ve vápně soupeřem a i když směrem k sudímu protestoval, nebylo mu to nic platné. Penalta se pískat nebude, naznačuje.
     
    73
    Rohový kop zahrával Lyon, ale centr Caquereta odvrátila do bezpečí obrana Brestu.
    70. Dembélého šance
     
    70
    Moussa Dembélé zakončil pohotovou střelou a byla z toho velká šance. Míč ale končí jen vedle branky soupeře. Hezká akce domácích.
     
    69
    Další akce domácích končí nepřesnou střelou.
     
    67
    Hostující Hugo Magnetti nyní tvrdě sestřelil domácího mladíka Mala Gusta, který se pak poroučel k zemi. Dostává za to od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    67
    I hosté už vystřídali, Le Douaron se hned dostal na míč, ale jeho přihrávka nenašla oči spoluhráče.
     
    65
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Irvin Cardona, přichází Jérémy Le Douaron.
     
    64
    Domácí ožili a znovu se natlačili před branku hostů, následoval ale rychlý protiútok, ve kterém zakončoval Magnetti, ale bylo to jen do Lopese.
    62. Islám SLÍMÁNÍ - 1:1
     
    62
    Lyon právě vstřelil branku!
    Nyní už je vyrovnáno a začíná se znovu od začátku. V pokutovém území hlavou prodloužil míč Ekambi směrem na ISLÁMA SLÍMÁNÍHO. Ten si balon zpracoval hrudí a poté pravačkou míč ze vzduchu napálil k protější tyči a balon končí v síti. Slímání byl na hřišti sotva dvě minuty a hned skóruje. Tento tah se domácímu trenérovi vyplatil – 1:1. Asistence: Karl Toko Ekambi.
     
    60
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Rayan Cherki, přichází Lucas Paquetá.
     
    60
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Thiago Mendes, přichází Islám Slímání.
     
    59
    Malo Gusto byl tísněn obranou soupeře a nedostal se k centru od postranní čáry. Nakonec pak míč získal soupeř, který otáčí hru na opačnou stranu.
     
    57
    A z rohového kopu vzešla další šance pro hosty, ale hlavička Chardonneta končí jen přímo v náručí domácího brankáře Lopese.
    56. Faivreho velká šance
     
    56
    Romain Faivre byl v další šanci Brestu. V pokutovém území si přehodil míč na pravačku a zakončoval hodně nebezpečně, ale nohu natáhl obránce Lyonu a akci zastavil za cenu rohového kopu!
     
    55
    Další akce domácích byla hodně nepovedená a míč skončil jen v moci hráčů Brestu.
     
    53
    Trenér domácích je na lavičce hodně nervózní. Hra svých svěřenců se mu moc nelíbí. U postranní čáry se už rozcvičuje trio domácích hráčů a je možné, že se brzy bude střídat.
     
    52
    Hosté se dostali na polovinu soupeře, Uronen poslal míč na Brassiera, ten mu ho vrátil zpátky a akce hostů pokračovala. Nakonec pak střílel Franck Honorat a rozvlnil domácí síť, ovšem jen tu boční.
     
    50
    Franck Honorat nabral na pravé straně rychlost a dostal se do pokutového území, jeho přízemní přihrávka ale nenašla spoluhráče. Rázem tak bylo po akci.
     
    49
    Malo Gusto centroval míč na pravé straně, ovšem obrana hostů míč poslala za zadní čáru. Následoval rohový kop, Lyon z něho nezahrozil.
     
    48
    Irvin Cardona, střelec dosud jediné branky, se nyní dostal k míči a nacentroval ho na pravou stranu. Tam ale neměl nikoho, kdo by ho převzal.
     
    47
    Nicméně další akce byla zastavena hosty za cenu rohového kopu, Cherki ale od praporku nevyslal dobrý centr a míč je mimo ohrožení soupeřovy branky.
     
    46
    Centr z levé strany sklepl před Bizotem Dembélé, ale hostující brankář si dokázal poradit a má míč pod kontrolou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    Střely na branku: 1 – 3
     
    První poločas je minulostí. V něm měli jasnou herní převahu domácí hráči. Ovšem nepovedlo se jim skórovat. Naopak na straně Brestu se ve třiačtyřicáté minutě zrodila nenápadná akce, ve které zavěsil Irvin Cardona a Brest je tak ve vedení o jednu branku.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Na druhé straně to ještě zkusil Rayan Cherki, který posunul míč na Caquereta, jenž pálil přímo do brankáře hostů.
     
    45+1
    Hosté zahrávali volný přímý kop a poté hlavou zakončil Mounié, ale bylo to přímo do rukavic domácího brankáře Lopese.
     
    45
    Nastavovat se budou dvě minuty navíc.
    43. Irvin CARDONA - 0:1
     
    43
    Brest právě vstřelil branku!
    Tak to je sprcha pro domácí tým. Ten neustále bušil do hostujících vrat, ale neskóroval. Pak přišla akce prakticky z ničeho a hosté vedou 1:0. IRVIN CARDONA prosprintoval k velkému vápnu a napálil míč, který poté prosvištěl do domácí sítě.
     
    43
    A znovu operují domácí hráči na polovinu Brestu. Precizní obrana ale byla opět připravena.
     
    42
    Následně pak střílel Cherki, ale jeho pokus byl pro hostujícího brankáře Marca Bizota lahůdkou. Míč má v rukavicích a chystá se ho odkopnout daleko od svého zařízení.
     
    41
    Uvnitř velkého vápna se v rohu dostal ke střele pravačkou Malo Gusto, ale zabránila mu v tom znovu pozorná obrana Brestu.
     
    40
    Pomalu se blíží závěr prvního poločasu, stále jsme se gólu nedočkali a na ukazateli skóre tak svítí stejný stav, jako před tímto duelem, tedy 0:0.
     
    39
    Agilní Rayan Cherki znovu rozhýbal hru a posílal centr do pokutového území, ale znovu z toho nebylo nic. Po chvilce dokonce míč skončil v zámezí díky obránci Lyonu a hosté zahrají další vhazování.
     
    38
    Hosté opět velmi dobře pokryli prostor před velkým vápnem a nepustili hráče Lyonu dovnitř. Sami pak otočili hru a budou se snažit pře Anthonym Lopesem.
     
    37
    Karl Toko Ekambi hledal přihrávkou nabíhajícího Moussu Dembélého, tuto souhru narušil soupeř a míč končí za zadní čárou. Rohový kop pro domácí celek.
     
    36
    Dlouhou dobu nepůjčili domácí hráči hostům míč a nyní z vlastní poloviny znovu zakládají další akci a ženou se směrem k brance Marca Bizota.
     
    34
    Rohový kop odehrál Rayan Cherki, míč poslal do pokutového území, kde odražený balon hlavičkoval Karl Toko Ekambi, ale nakonec to nepřineslo kýžené ovoce v podobě úvodní branky.
     
    33
    Předchozí šance Lyonu domácí hráče pořádně nakopla, ti se prodrali do další akce, ale zakončení z toho nebylo i díky dobré obranné práci hostů.
    31. Dembélého velká šance končí nad břevnem branky Brestu
     
    31
    Obrovská šance Lyonu nekončí gólem. Moussa Dembélé se dostal do pokutového území a z levé strany pak levačkou vyslal pořádnou ránu, míč ale poslal jen nad břevno soupeřovy brány!
     
    30
    Půlhodina hry je minulostí, stále jsme se nedočkali úvodní branky zápasu. Více příležitostí měli domácí hráči, kteří jsou hodně aktivní, ale zatím se jim to nedaří potvrdit i střelecky.
     
    28
    Maxence Caqueret unikal do pokutového území a už chtěl na kraji malého vápna vystřelit. Rodila se tak šance pro Lyon. Ovšem domácí hráč se dopustil útočného faulu a sudí to vše viděl. Balon pro hosty.
     
    27
    A znovu Rayan Cherki, nyní už byl blíže pokutovému území, ale nedokázal tam vystřelit tak, aby ohrozil branku Marca Bizota.
     
    26
    Cherki se nedostal skrze obránce hostů, ten mu vystavil tělo a prvně jmenovaný skončil na zemi. Avšak akce hráčů v bílých dresech pokračuje i nadále.
     
    25
    Lyon se stále drží na polovině soupeře, ale stále tomu chybí rychlejší pohyb a nějaká povedená střela.
     
    24
    Autové vhazování zahrají hosté a mohou tak zůstat u míče.
     
    23
    Malo Gusto se opět dostal k míči, ale jeho centr adresáta nenašel. Nicméně domácí celek stále operuje na polovině hostujícího Brestu.
     
    22
    Karl Toko Ekambi se snažil projít kolem protihráče, který ho poslal k zemi. Hlavní sudí však ukazuje, že se o faul nejednalo. No domácí hráč byl zřejmě jiného názoru, alespoň podle jeho výrazu v obličeji.
     
    21
    Karl Toko Ekambi zrychlil na pravém křídle, poté nacentroval míč do pokutového území, kde pálil pravačkou Malo Gusto, ovšem balon skončil jen na tribuně za hostující bránou.
     
    20
    Na pravé straně si nabíhal na pas od Cherkiho Maxence Caqueret, ale nakonec na míč druhý jmenovaný nedosáhl a ten skončil v zámezí. Aut pro hosty.
     
    19
    Lyonští jsou znovu v držení míče, nemohou se ale dostat na polovinu soupeře, který dobře brání už střed hřiště.
     
    18
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Haris Belkebla, přichází Hugo Magnetti.
     
    18
    Tak s Belkeblou to dobře nevypadá a bude muset nakonec vynuceně vystřídat. Už se vše chystá za postranní čarou.
     
    17
    Hra má celkem rychlý spád, zejména domácí Lyon se snaží otevřít účet zápasu, ale jejich snaha je zatím marná.
     
    16
    Franck Honorat nabral rychlost a prodral se až k pokutovému území, ovšem zakončit opět nemohl, protože ho čistě zastavil obránce Lyonu Junior Castello Lukeba.
     
    15
    Následoval útok Brestu, ale ten zastavila opět pozorná obrana Lyonu, který je stále aktivnějším týmem v dosavadním průběhu hry.
    14. Aouar se postaral o zatím největší šanci zápasu
     
    14
    Zatím největší šance zápasu, která ale končí mimo tři tyče. U ní si vše pohlídal Marco Bizot a má míč v rukavicích. V šanci byl domácí Houssem Aouar.
     
    13
    Brendan Chardonnet nyní odzbrojil v pokutovém území Rayana Cherkiho, který se dral do zakončení, ale nakonec mu v cestě stál právě již zmíněný fotbalista hostů.
     
    12
    Hosté zahrávali rohový kop, po něm ale obrana Lyonu odhlavičkovala balon do bezpečí. Následuje tak pokus o další útok ze strany domácího Lyonu.
     
    11
    Anthony Lopes musel nyní zakročit proti první střele hostů, která mířila na branku. Dobře to pro Lyon dopadlo a následuje odkop od jeho brány.
     
    10
    Další možný pokus Lyonu, Marcelo si seběhl k zakončení, ale jeho pokus zaletěl jen vysoko nad branku hostů.
     
    9
    Thiago Mendez poslal nadýchaný centr pro nabíhajícího Léa Duboise, ale ten ho nedokázal zpracovat. Znovu jsme neviděli žádnou povedenou střelu, která by mohla být nebezpečná.
     
    8
    Autové vhazování pro Lyon, ten zůstal na polovině soupeře, ale opět se jeho hráči nedostali do kombinace a ohrožení soupeřovy brány. Brest tak mohl být opět v klidu.
     
    7
    Domácí zvýšili svou aktivitu a prodrali se do akce. V ní vybojovali první rohový kop zápasu. Ale z této standardní situace nezahrozili.
     
    6
    Tak Belkebla je v pořádku a už žádá návrat do hry. To je jenom dobře, protože to opravdu moc optimisticky nevypadalo.
     
    5
    Belkebla špatně došlápl na pravou nohu a vypadá to, že to asi odnesl kotník. Uvidíme, zda bude vůbec moci hostující hráč pokračovat ve hře. Nyní je za čárou a pokračuje jeho ošetření.
     
    4
    Haris Belkebla se nyní ocitl na hrací ploše v nefotbalové pozici. Bylo to po střetu s protihráčem v rámci vzdušného souboje o balon. Nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    3
    Karl Toko Ekambi se protahoval kolem zadní čáry do domácí akce, poté ale zastavil faulem soupeře a u míče bude Brest. Marco Bizot ho odkopne od svého zařízení hodně daleko.
     
    3
    Další rozehrávka Lyonu, Léo Dubois podržel míč a poslal ho na pravou stranu. Jenže spoluhráči se nepovedlo znovu rozehrát dále, protože mu v cestě stála obrana Brestu.
     
    2
    Domácí jsou už znovu u balonu a snažili se projít k brance soupeře, ovšem nakonec centr Juniora Castella Lukeby skončil jen v autu.
     
    1
    Zápas odstartoval, domácí fotbalisté jsou u míče a hned ho ztratili. Autové vhazování zahráli hosté z Brestu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Gusto, Marcelo, Lukeba, Dubois (C) – Caqueret, Mendes, Aouar – Toko Ekambi, M. Dembélé, Cherki.
    Náhradníci: Pollersbeck, Barcola – Diomande, F. Da Silva, Paquetá, Kadewere, Slímání, Keita.

    Stade Brestois 29: Bizot – Brassier, Chardonnet (C), Faivre – Pierre-Gabriel, Mounié, Belkebla, Uronen – Mbock, Honorat – Cardona.
    Náhradníci: Larsonneur, Coudert – Duverne, Bain, Faussurier, Le Douaron, Magnetti.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Benkemouche.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 62. Slímání (Toko Ekambi) – 43. Cardona

    Karty:   90+3. Slímání (LYO) – 67. Magnetti (BST)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 9:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:12.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Gusto, Marcelo, Lukeba, Dubois (C) – Caqueret, Mendes (60. Slímání), Aouar – Toko Ekambi, M. Dembélé, Cherki (60. Paquetá).
    Náhradníci: Pollersbeck, Barcola – Diomande, F. Da Silva, Paquetá, Kadewere, Slímání, Keita.

    Stade Brestois 29: Bizot – Brassier, Chardonnet (C), Faivre – Pierre-Gabriel (77. Faussurier), Mounié, Belkebla (18. Magnetti), Uronen – Mbock, Honorat (78. Duverne) – Cardona (65. Le Douaron).
    Náhradníci: Larsonneur, Coudert – Duverne, Bain, Faussurier, Le Douaron, Magnetti.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Benkemouche
    bahis siteleri