Sparta – HB Køge 0:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
0:1 (0:0)
HB Køge
Středa 01.09.2021, 18:00 • Letní stadion, Chomutov • Liga mistryň • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:55:49)
     
    Odveta je na programu příští týden ve středu. Výhodu domácího prostředí budou mít fotbalistky Køge, kterým bude k postupu stačit remíza.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 6:10.
     
    Sparťankám se sen o účasti ve skupinové fázi Ligy mistrů vzdálil. V první polovině závěrečného předkola si nevytvořily ani jednu velkou šanci. Naopak až moc často propadávaly v rozehrávce a jen díky dvěma břevnům a několika zákrokům Alexandry Vaníčkové půjdou do odvety „pouze“ s jednogólovou ztrátou. Vítěznou branku dala v 73. minutě střídající útočnice Cornelia Kramerová.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nepovedený brejk Carusaové s přispěním dvěma sparťanských obránkyň skončil u Kramerová, která v samotném závěru vybojovala pro Køge rohový kop.
     
    90+1
    Kaylan Marckeseová působí velmi jistým dojmem. Nyní zkušeně lapila nákop z hloubi pole. Ostatně jinak se Sparťanky do vápna ani nedostávají.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty.
     
    89
    Tíha okamžiku sparťanskému sebevědomí rozhodně nepomáhá. Nervozita jde cítit z každé přihrávky, které nyní probíhají hodně daleko od branky Marckeseové.
     
    88
    Zbytečné nedorozumění při autovém vhazování připravilo Spartu o spoustu docházejícího času. Sklepnutí Jitky Chlastákové šlo do autu.
     
    87
    Kouč Søren Randa-Boldt se změnami v zahajovací sestavě šetří. Do hry pustil jen Kramerovou, zbylé čtyři střídání má stále k dispozici.
     
    86
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Eva Bartoňová, přichází Natálie Kavalová.
     
    85
    Konečně se Sparťanky probily až ke střele na branku. Martínková každopádně byla moc blízko Marckeseové, kterou v prostorové tísni nepřehodila.
     
    84
    Eliška Sonntágová fantastickým skluzem zastavila protiútok Kramerové. V opačném případě by Vaníčková čelila samostatnému nájezdu.
     
    83
    Okraj pokutového území pomohl maďarské rozhodčí s posouzením ofsajdové pozice Lucie Martínkové. Ofenzivní zmar trvá.
     
    82
    Dědinová dvěma obětavými zákroky zastavila hrozící brejk fotbalistek v zeleném. Po levé straně pak frnkla také Isabella Obazeová, ale centrem nevytvořila pozici na střelu.
     
    81
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Aneta Pochmanová, přichází Jitka Chlastáková.
     
    81
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Markéta Ringelová, přichází Karolína Křivská.
     
    80
    Domácí fotbalistky to neustále zkouší monotónními centry, které mají mizernou kvalitu. V tento okamžik na tom nic nezměnila Dlasková.
    78. Cornelia Kramerová (KGE), Cecilie Nielsenová (KGE)
     
    78
    Zopakovala se situace z 34. minuty, kdy Køge spálilo dvojí šanci! Po další hrubce v domácí rozehrávce se Vaníčková musela předvést proti šanci Kramerové. Nielsenová měla k dispozici dorážku a stejně jako v první půli Carusaová napálila horní tyč.
     
    77
    Držení míče: 56 % – 44 %.
     
    76
    Času na smazání jednogólové ztráty má Sparta dostatek. Něco se ale bude muset změnit, Køge pracuje v defenzivě bezchybně.
     
    75
    Po vypadnutí Slovácka a včerejší prohře Slavie s Arsenalem to nevypadá vůbec růžově ani se Spartou. Skupinová fáze Liga mistrů se českému fotbalu zase o něco vzdálila.
    73. Cornelia KRAMEROVÁ - 0:1
     
    73
    HB Køge právě vstřelilo branku!
    Jednoduše vyřešený útok končí vedoucím gólem dánských mistryň! Madalyn Pokornyová po zisku míče uprostřed hřiště ideálně potáhla balón po ose. Rozdala jej napravo a střídající CORNELIA KRAMEROVÁ překonala Vaníčkovou křížnou střelou na zadní tyč.
     
    72
    Dlasková rychle napravila svou nepřesnost. V prostoru mezi střídačkami však zaváhala také Markéta Ringelová.
     
    71
    Køge útočí stále méně. Začíná to být hra na jednu branku, nicméně Sparťanky neustále trpí na neschopnost vytvořit si aspoň drobné šance.
     
    69
    Færgeová za žádnou cenu nechtěla hrát malou domů. Tuto variantu prováhala a pod narůstajícím tlakem zakopla míč do autu.
     
    68
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Klára Cvrčková, přichází Kateřina Bužková.
     
    68
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Kateřina Kotrčová, přichází Lucia Ondrušová.
     
    67
    Laura Guldbjergová-Pedersenová nezvládla vhodně zneškodnit dlouhý nákop. Míč prodloužila dále do vápna, kde se proti sobě rozběhly Marckeseová a Cvrčková. Hůře to odnesla faulující Sparťanka.
     
    66
    Vhazující Nielsenová sportovně vrací míč Spartě, která rozjíždí pozvolnou rozehrávku ze zadní řady. Mezitím už Kotrčová zase vbíhá do hřiště.
     
    65
    Poprvé v zápase se dnes v Chomutově ošetřuje. Zcela fit není záložnice Kateřina Kotrčová.
     
    64
    Vaníčková u kraje vápna proběhla nakopnutý balón. Nielsenová na malý moment měla před sebou prázdnou branku, ale ani ona nebyla v pozici na zakončení.
     
    63
    Kotrčová po odvráceném centru balon na sparťanských kopačkách neudržela. Pomohla si drobným faulem na kapitánku Carusaovou.
     
    62
    Rovnou z výkopu Marckeseové šly čtyři hráčky Køge do trochu otevřenější obrany. Z domácí hlediska byl klíčový obranný zákrok na Pokornyovou.
     
    61
    Ringelová byla na pravé straně zdvojena. Obazeová jí zahrála do těla a postarala se o zisk odkopu od branky Kaylan Marckeseové.
     
    60
    Standardních situací měly Sparťanky už mnoho. Ani touto cestou se však šance nerodí, Cvrčková svým centrem sundala prach ze střechy hostující brány.
     
    59
    Dlasková nedoručila centr na žádnou ze spoluhráček. O to samé se snažila také Martínková, ale Guldbjergová-Pedersenová zakopla balon na roh.
     
    58
    Střídání v týmu HB Køge: ze hřiště odchází Sofie Hornemannová, přichází Cornelia Kramerová.
     
    57
    Ještě chvíli se pokračovalo v okolí velkého vápna. Opět bez kýženého ofektu, Cvrčková byla podle pomezní rozhodčí v ofsajdu.
     
    56
    Sonntágová objevila jen kopačku jedné ze soupeřek. Stále se tak čeká na první velkou šanci sparťanské družiny.
     
    55
    Úvod druhé půle je oboustranně vyrovnaný. Sparťanky zkusí zahrozit z další standardní situace, která zdaleka není na přímou střelu.
     
    53
    Nielsenová se snažila vymanit ze sevření Ringelové. Zleva nakonec odcentrovala, ale míč proplachtil malým vápnem do zámezí.
     
    52
    Sofie Hornemannová otestovala připravenost Alexandry Vaníčkové z dobrých pětadvaceti metrů. Opět to vzniklo ze špatné rozehrávky Dědinové na napadanou Kotrčovou.
     
    51
    Cecilie Nielsenová se v důrazném souboji se Sonntágovou nedostala k jinak solidnímu centru před branku Vaníčkové. Přes Sparťanku tam pouze nepříjemně přepadla.
     
    50
    Eliška Sonntágová nechala vyniknout Marckeseovou, která vyrazila balon ke Kotrčové. Ta to zkusila probít zpoza vápna, leč neúspěšně.
     
    49
    Isabella Obazeová od sebe nedovoleně odstrčila Ringelovou. Na programu bude centr ze standardní situace z pravé strany.
     
    48
    Sonntágová vběhla do šestnáctky, jenže si balon ponechala až moc dlouho. Jedna z obránkyň k ní přiběhla a celou akci odkopem zastavila.
     
    47
    Cvrčková poblíž praporku bojovala se Svendsenovou. O míč přišla jen částečně, z křídelního prostoru bude vhazovat Dlasková.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Ze sparťanského pohledu to byla dost rozpačitá první půle. Haprovalo to hlavně v rozehrávce ze zadních řad. Hned ve druhé minutě toho v jedné z největších šancí mohla využít Pokornyová, ovšem Vaníčková českého mistra podržela důležitým zákrokem. Na další gólovku se čekalo do 34. minuty. Po rohu nebezpečně hlavičkovala Fitzgeraldová a dorážející Carusaová ještě k tomu napálila břevno. Pražanky se malinko osmělily až před přestávkou, na což budou chtít po změně stran navázat.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Emma Færgeová házela typický dlouhý aut k hranici velkého vápna. Sparťanky to tam dobře ucpaly a nenechaly Vaníčkovou ve štychu.
     
    44
    Sofie Hornemannová si zpracovala vysoký balon. V souboji zdolala Sonntagovou a z rohu vápna také vystřelila. Provedení však nestálo za nic a Vaníčková vykopává.
     
    43
    Z velké tlačenice na půlce resultoval faul Sajeiwchové na Ringelovou. Hostující fotbalistky se pak trochu zatáhly a nechávají běžet sparťanskou kombinaci.
     
    42
    Centr Bartoňové si stoperky Køge pohlídaly. Vysvobozující odkop do území nikoho znamená aut pro Annu Dlaskovou.
     
    41
    Bartoňová propadla uprostřed hřiště. Nielsenová to v protiútoku nevyřešila ideálně, vůbec si nevyhověla se spoluhráčkou v tandemu.
     
    39
    Ringelová se uvolnila na pravém křídle k centru, po kterém byla Cvrčková obsazena. Prvně jmenovaná to pak zkoušela ještě jednou, ale to už nemělo šanci na úspěch.
     
    38
    K nelibosti dánské lavičky je pískán faul na půlící čáře. Lucie Martínková ho získala na Lauren Sajeiwchové.
     
    37
    Menší zmatky také v obraně dánského týmu. Ke střele se tam dostala Dědinová, jenže početný val před sebou nepropálila.
     
    36
    Nielsenová umožnila Færgeové zahrát další rohový kop. Vaníčková míč vyboxovala a Lucie Martínková mohla vyrazit do rychlého brejku. Po své pravé ruce měla Sonntágovou, jejíž střela byla zablokována skluzující Guldbjergovou-Pedersenovou!
     
    35
    Domácí si balonu dlouho neužili. Když už se kombinačně propracovaly na útočnou polovinu, tak přišla nepřesnost z dílny málo využívané Lucie Martínkové.
    34. Kelly Fitzgeraldová (KGE), Kyra Carusaová (KGE)
     
    34
    Zprava to Færgeové nevyšlo, nicméně dostala šanci na reparát z opačné strany. Hlavičku Fitzgeraldové Vaníčková reflexivně vyrazila a proti dorážce Carusaové zasáhlo břevno!
     
    33
    Aneta Dědinová hasila další nejasnosti v rozehrávce. Výsledkem je rohový kop.
     
    32
    Dědinová svou hlavičkou rozjela protiakci dánského šampiona. Sparťanky se vedle vápna ale ubránily a nakonec se tam šikovně vykombinovaly z těch největších potíží.
     
    31
    Půlhodina zápasu je minulostí. Na sparťanské straně nemůže s dosavadním průběhem panovat spokojenost, mnohem lépe zatím působí fotbalistky Køge.
     
    30
    Svěřenkyně trenéra Masaryka to zkusily nákopem z obranné poloviny, jenže Markéta Ringelová byla chycena do ofsajdové pasti.
     
    29
    Kyra Carusaová se pokoušela o nějaký moment překvapení. Pohotová přihrávka za obranu se však stala kořistí sparťanské gólmanky.
     
    28
    Madalyn Pokornyová rovnou v souboji z jedničky napálila balon směrem k bráně a zajímavým pokusem jen o pár decimetrů minula branku Vaníčkové.
     
    27
    Ani v tomto případě český mistr daleko nedošel. Sajeiwchová pokryla Cvrčkovou a ta si ve finále pomohla nedovoleným zákrokem.
     
    26
    Dánky nepovolují Spartě klidný přechod středu hřiště. Je to tam o velkém množství soubojů, v nichž naposledy faulovala Guldbjergová-Pedersenová.
     
    25
    Sofie Hornemannová zahnala Carusaovou v nebezpečně vypadajícím protiútoku, který se nakonec obešel bez jakéhokoliv zakončení na bránu Vaníčkové.
     
    24
    Emma Færgeová kopala levačkou těsně před branku. Vaníčková tam balon chytila a musela si dát pozor, aby s ním náhodou nezacouvala za čáru.
     
    23
    Od praporku se bude kopat také na druhé straně. Rozběhnutá Cecilie Nielsenová byla ubráněna Dlaskovou.
     
    22
    Spousta hráček se natlačila do malého vápna, odkud sice hlavičkovala Lucie Martínková, ale opět to nebylo nic, co by muselo zajímat brankářku Marckeseovou.
     
    21
    Eva Bartoňová nalevo neobešla Færgeovou. Na druhou stranu ukořistila už několikátý sparťanský roh.
     
    20
    Bertholdová ze všech sil odpálila míč z pokutového území na půlící čáru. Následuje porce důrazných osobních soubojů.
     
    19
    Zbytečné komplikace ve sparťanské rozehrávce začínají být pravidlem. Dědinová dostala strašně těžký míč a nakonec musela zakopávat do autu.
     
    18
    Cvrčková vyrobila dlouhý míč na úroveň vzdálenější tyče. Pochmanová však nebyla v pozici, ze které by mohla lépe umístit hlavičku.
     
    17
    Markéta Ringelová to po faulu na svou osobu zkusila individuálně a drzým průnikem vybojovala rohový kop.
     
    16
    Každý aut od Færgeové se dá považovat jako standardní situace. Pražanky si teď věděly rady a budou moci také zaútočit.
     
    15
    Petra Bertholdová přibrzdila hostující snahu na pravém kraji. Pokračuje se dalším dlouhým autem Færgeové.
     
    14
    Pro nepovedený centr z nohy Anny Dlaskové si došla Kaylan Marckeseová.
     
    12
    Už podruhé udělala Sonntágová minelu v rozehrávce. Částečně ji pak napravila tím, že vytlačila Hornemannovou za postranní čáru. Po dlouhém autu se hosté marně dožadují rohového kopu, balon šel za zadní čáru od Dědinové.
     
    11
    Eliška Sonntágová si došla pro faul uprostřed hřiště a Sparťanky mají možnost usadit se na útočné polovině.
     
    10
    Po faulu Ringelové předvedla velmi dobrý centr ze standardní situace Emma Færgeová. Sparťanky měly štěstí, že žádná z nabíhajících soupeřek míč u malého vápna neposunula mezi tyče.
     
    9
    Selma Svendsen nepřesně nakopávala na hrot a Alexandra Vaníčková nechala proskákat balon do zámezí.
     
    8
    Sonntágová rozdala míč na volnější pravou stranu k Dlaskové. I ta vypálila z uctivé vzdálenosti a lehce protáhla připravenou Marckeseovou.
     
    7
    Hostující fotbalistky si dvojici centrů s přehledem pohlídaly. Marckeseová okamžitě rozjela brejk, na jehož konci byla ztráta aktivní Pokornyové.
     
    6
    V šesté minutě probíhá hemžení před brankou dánského týmu. Aneta Dědinová se chystá kopnout premiérový rohový kop.
     
    5
    Na druhé straně se zase ozvala Pokornyová, která na základě centru zleva střílela z voleje. Vaníčková to vzhledem k malé razanci neměla složité.
     
    4
    První náznak také od Sparťanek. Bartoňová to zkusila technicky z delší vzdálenosti, ale Marckeseová zasahovat nemusela.
    2. Madalyn Pokornyová (KGE)
     
    2
    Eliška Sonntágová si špatně zpracovala přihrávku Vaníčkové a v první velké šanci se rázem ocitla Pokornyová. Sparťanská gólmanka jí zmenšila střelecký úhel a zakončení zprava vyrazila.
     
    1
    Zahajovacího výkopu se zhostily Sparťanky, které nastupují v typicky rudých dresech, kdežto Køge se představí v zeleném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Vaníčková – Dlasková, Bertholdová (C), Dědinová, Bartoňová – Kotrčová, Sonntágová – Ringelová, Cvrčková, Pochmanová – L. Martínková.
    Náhradníci: Sloupová, Pivoňková – Ondrušová, Chlastáková, Koubová, Kavalová, Bužková, Křivská, Matoušková, Šubrtová.

    HB Køge: Marckeseová – Færgeová, Svendsenová, Guldbjergová-Pedersenová, Obazeová – Fitzgeraldová, Sajeiwchová – Pokornyová, Carusaová (C), C. Nielsenová – Hornemannová.
    Náhradníci: Andersenová, Sørensenová – U. Nielsenová, Romerová, Jankovská, Walter, Ostenfeldová, Markvardsenová, Kramerová.

    Rozhodčí: Siposová – Kulcsárová, Hegedüsová-Baráthová.
     
    Vítěz dvojzápasu si zajistí místo v podzimní skupinové fázi Ligy mistrů. Poražený se s mezinárodní scénou pro letošní rok rozloučí.
     
    AC Sparta Praha

    Sparťanky se vrací do Ligy mistrů po necelém půlroce. V březnu tohoto roku absolvovaly osmifinále proti slavnému PSG. Pařížanky tehdy doma triumfovaly 5:0, a tak o postup nepřišly ani po zkontumované odvetě. Ve zbytku sezóny se Sparťanky mohly naplno věnovat nervydrásajícímu vyvrcholení domácí soutěže. Závod o titul byl neuvěřitelně vyrovnaný, o titulu Sparty nakonec rozhodovala lepší vzájemná bilance v zápasech s druhou Slavií, která byla sesazena z ligového trůnu. V aktuální sezóně mají svěřenkyně trenéra Masaryka odehrány dvě ligové partie. Lokomotoivu Brno porazily 3:0 a fotbalistky Pardubic dokonce 9:0. Hattrickem se blýskla zkušená Lucie Martínková, která v předchozí sezóně české ligy nasázela 38 gólů.
     
    HB Køge

    Soupeřky Sparty dorazily do Česka z přístavního města na východním konci Dánska. Ještě před dvěma lety byste tento klub hledali v tabulce tamní nejvyšší soutěže žen marně. V sezóně 2020/21 plnilo Køge roli nováčka a v soutěži hrané na čtrnáct kol senzačně dokráčelo až k titulu. O tom rozhodlo jen lepší skóre v porovnání s druhým Brøndby, oba týmy končily s bilancí devíti výher, dvou remíz a tří porážek. To, že umístění na prvním místě nebylo náhodné, ukázaly i předchozí týdny. Køge zvládlo za tři body všechny čtyři kola nové sezóny, naposledy vyhrálo 3:0 v Aalborgu. Mezi největší hvězdy týmu se řadí Kyra Carusaová, jež v Dánsku obhajuje post nejlepší zakončovatelky.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze závěrečného předkola ženské Ligy mistrů. Od osmnácti hodin se můžeme těšit na první část dvojzápasu mezi pražskou Spartou a dánským Køge!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 73. Kramerová


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 6:10.
    AC Sparta Praha: Vaníčková – Dlasková, Bertholdová (C), Dědinová, Bartoňová (86. Kavalová) – Kotrčová (68. Ondrušová), Sonntágová – Ringelová (81. Křivská), Cvrčková (68. Bužková), Pochmanová (81. Chlastáková) – L. Martínková.
    Náhradníci: Sloupová, Pivoňková – Ondrušová, Chlastáková, Koubová, Kavalová, Bužková, Křivská, Matoušková, Šubrtová.

    HB Køge: Marckeseová – Færgeová, Svendsenová, Guldbjergová-Pedersenová, Obazeová – Fitzgeraldová, Sajeiwchová – Pokornyová, Carusaová (C), C. Nielsenová – Hornemannová (58. Kramerová).
    Náhradníci: Andersenová, Sørensenová – U. Nielsenová, Romerová, Jankovská, Walter, Ostenfeldová, Markvardsenová, Kramerová.

    Rozhodčí: Siposová – Kulcsárová, Hegedüsová-Baráthová
    Středa 08.09.2021
    HB Køge - Sparta 2:0

    Branky: 53. C. Nielsenová, 83. Kramerová

    Karty:   88. Pokornyová (KGE) – 41. Dlasková (SPA), 86. Kotrčová (SPA)

    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:12.
    bahis siteleri